Julen blir ikke den samme uten...

...pinnekjøtt. Nå slår Nortura alarm og mener at vi ikke vil få nok pinnekjøtt til årets jul om ikke tollsatsene settes ned og importen økes. I fjor var det mangel på meierismør noe som også kan bli mangel på i år. Årsaken er at kyrne ikke lager feit nok melk med tanke på smørmangelen. Hva blir det neste som Norge ikke klarer å produsere selv? Hvem er syndebukken med at matvarer mangler og burde tollsatsene generelt på mat ha blitt opphevet slik at tilgangen ville ha vært bedre? 

Det er ikke så lenge siden det var heftig diskusjon om hvor vidt det var smart av Norge å øke tollsatsene slik at man kunne stimulere til økt produksjon i norsk landbruk. Vil det si at om Norge øker tollsatsene, så vil det få flere bønder til å produsere mer samt øke antallet bønder eller vil vi oppleve at vi stadig mangler matvarer til spesielle sesonger? 

Er du redd for at det ikke blir noe pinnekjøtt på deg eller gir du blanke for pinnekjøtt er ikke noe du spiser likevel? 
Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

bernteriksandnes

bernteriksandnes

44, Orkdal

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med og som gir utrolig til kvalitetstid. Hva med deg?

Kategorier

Arkiv

hits