Verden går til helvete om en måned...


Kraftig meteornedslag...

alle fall om vi skal tro Mayakalenderen. Den 21. desember 2012 er den siste dagen i kalenderen til Mayafolket. Da vil verden i følge Mayafolket gå til grunne slik vi kjenner den i dag. Andre spår at vi denne dagen vil oppleve den 10. planeten, Niburu som befinner seg i vårt soslsytem. Den skal visst være mellom to til fem ganger større enn jorden og sørge for kraftige forstyrrelser av gravitasjonskraften til jorden som igjen vil føre til endring i jordaksen. I tillegg vil det bli enorme tidevannsbølger, jordskjelv og vulkanutbrudd som igjen vil gjøre planeten vår nærmest ubeboelig. 

Om alt dette vil skje 21. desember 2012 gjør det nok ikke, men spennende teorier er det og spesielt med tanke på at flere opp igjennom historien har spådd jordens undergang opp til flere ganger. Er det ting som kan slå ut jorden "for en periode" så er det kraftige jordskjelv, enorme vulkanutbrudd, meteornedslag (hvor Naza har rimelig god kontroll), enorme solutbrudd. Vi har en vulkan som nå er langt på overtid i følge mange eksperter, nemlig vulkanen under nasjonalparken Yellowstone (se filmklipp nedenfor) i USA. Om denne våkner til live og kommer med et kraftig nok utbrudd, kan dette føre til enorme ødeleggelser og så mye sot i atmosfæren at det i verste fall kan føre til ny istid på jorden. Meteornedslag er som du sikker skjønner også veldig skadelig for moder jord, spesielt om meteoren er stor nok. Dinosaurene ble jo i følge lærebøkene utryddet på grunn av et kraftig meteornedslag i Mexicogolfen og som har formet området slik vi kjenner havområdet i dag. Selv om solen for øyeblikket er veldig slapp i fisken, sier forskerne at den skal ha maks aktivitet mellom november i år og mars neste år. Det vil si at solen i verste fall kan komme med et gigantisk solutbrudd som igjen slår ut all strøm på jorden, internett og alt av elektriske dippe dutter. Klimakrisen lurer også i det fjerne, men ikke noe som kommer til å utrydde menneskeheten, heller mer at vi må tilpasse oss klimakrisen. 

med andre ord, vil vi nok overleve 21. desember, men man vet aldri hva jorden og universet kan gi oss av utfordringer i fremtiden. Spennende er nå disse spådommene og spesielt med tanke på at noe av det hører litt logisk ut og hvor noen av spådommene har hatt rett.

Tror du på dette eller mener du det er mye sprøyt i det som skrives og spås?

 

Stikkord:

3 kommentarer

Tonje

24.11.2012 kl.20:08

Serriøst?? jeg vil ikke dø og jeg er bare 14 år enda xD

Tonje

24.11.2012 kl.20:10

ps jeg tror på det hvis det går på nyhetene får sjokk av noen som bare sier jorda går under xD

bernteriksandnes

24.11.2012 kl.22:32

Tonje: Har nok liten tro på at det kommer til å skje noe som helst, men spennende er det å se hvordan de forskjellige dommedagsspådommene blir til ;-)

Skriv en ny kommentar

bernteriksandnes

bernteriksandnes

44, Orkdal

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med og som gir utrolig til kvalitetstid. Hva med deg?

Kategorier

Arkiv

hits