So what, ungen min tåler det!

Å jobbe innenfor spillmediet er noe som er utrolig givende, spennende og utfordrende. For selv om Norge er som et u-land å regne når det blant annet kommer til spillutvikling i forhold til våre naboland, så skjer det hele tiden spennende ting og som får en til å gløde av entusiasme. For i Norge gror det godt og hele tiden ser nye spillutviklere dagens lys. Dette er selvsagt noe jeg synes er meget spennende. Generasjonen som vokser opp nå lever og ånder av spill. De får spillingen inn med morsmelk. Nettopp dette gjør at groforholdet for spillutvikling formelig blomstrer. 

En glad laks er jeg og koser meg av å se hvordan Norge nå begynner å bemerke seg i verden med sine spill. Som vanlig er det ikke bare gull og glamor. Som en foredragholder for Spill er sunt, får jeg høre om mye som ikke funker like bra i Spill Norge og hvor man bør sette opp et kraftig varsellys. Jeg er far til fire aktive barn som også liker å spille spill. De er kløppere når det kommer til håndtering av konsoller, spill og elektroniske dippe dutter. De lærer kjappere enn jeg som voksen gjør og suger til seg all teknologisk informasjon som om det skulle være taco. 

Mine barn opplever meg også som litt streng og spesielt når det kommer til spill som ikke er tilegnet deres aldergrupper. Da er jeg nærmest nazi og passer godt på. Jeg har full kontroll over hva de spiller og hva som skjer på de ulike skjermene rundt omkring i huset. Selvsagt, er jeg ikke streng i så måte at det er gestapolignende tilstander i huset, men gjennom mange års “jobbing” med å holde en åpen dialog mellom oss, blir vi enige og skjønner hverandre hvor grensene går når det kommer til spill. Som far føler jeg dette er veldig viktig, nærmest like viktig som å følge barna på fotballkamp eller hjelpe til med leksene. Spill er noe som opptar så og si alle barn uansett alder i dag. Spill er noe som har kommet for å bli og hvor det stadig blir flere og flere som spiller. 

Derfor er det viktig for oss foreldre å holde øynene åpne og vise interesse. En ting som jeg får kjennskap til via mine foredrag er foreldrenes tafatte rolle når det kommer til sine barns forhold til voldelige spill. Spesielt  barn fra 6-12 års alderen som spiller voldelige spill og da blant annet Grand Theft Auto V. Etter å ha snakket med foreldrene og hvorfor de lar barna sine spille disse spillene, får jeg høre “ungen min tåler det”. Selvsagt har jeg ingen grunn til å betvile det og antall “barn” som spiller voldelige spill i sammenheng med barn som f.eks. gjør ulovligheter hvor spillene har skylda, er veldig liten. Derfor skjønner jeg godt foreldrene som sier at “barna tåler voldelige spill”. Like fullt så er jo en aldersgrense der for en grunn.

Medietilsynet setter jo ikke aldersgrensene på spillene for moro skyld. Det er jo en grunn til at grensene er der. Når jeg spør de samme foreldrene om de ville ha sendt sin 8 åring på en 18 års kinofilm, så fnyser foreldrene av meg og tror jeg er spik spenna gærn. Så spør jeg; “Hvorfor sender du ikke barnet på en 18 års kinofilm?” “Nei, det går ikke” svarer foreldrene. Filmen varer jo kun litt over 1 1/2 time og så er filmen ferdig. “Det kan jo ikke skade noen?” sier jeg. “Jo, filmer er jo mye verre enn spillene” sier foreldrene. “Nei” svarer jeg. Selv om det pr. i dag ikke finnes godt nok grunnlag for å si hvilken påvirkning film og spill har spesielt har på hver enkelt, så tror jeg det er smartest med “BEDRE FØRE VAR, ENN ETTER SNAR”… og fortsetter med at et spill kan vare på timesvis og en film varer kun kort tid. I tillegg til at spillene i dag, spesielt mange av de voldelige spillene har nærmest fotografisk grafikk og hvor det er spilleren selv som utfører handlingen. Vil ikke da spilling av slike spill føre til at f.eks. empatigrenser da flyttes? Jeg bare spør jeg. Hva skjer med de som hele tiden opplever vold og krig? Blir ikke de påvirket i en eller annen form? Hva med de virkelighetstro spillene som finnes i dag. Vil ikke disse da også påvirke selv om det “KUN” er snakk om spill? 

Dessverre finnes det altfor liten forskning på dette området, men jeg “våger” å tro at barn ikke har godt av å spille voldelige spill. Jeg tror nemlig på lengre sikt at man blir påvirket, enten man vil eller ikke. Å si at “ungen min tåler det” synes jeg blir for dårlig, for hva vet foreldrene om fremtiden. Selv har jeg barn som hele tiden prøver seg og vil selvsagt spille de voldelige spillene som finnes selv om de på langt nær er gamle nok, men jeg sier nei. Da prøver jeg heller å finne “substitutter” slik at de har andre spill å sette fokus på og spill hvor jeg blant annet kan være med i, selv om det innebærer at de knuser meg. Jeg kan ikke spå fremtiden for mine barn. Jeg har jobbet mange, mange år i spillbransjen og har selv vært aktiv gamer siden jeg var “liten”. Å se litt i mellom fingrene når barnet nærmer seg 13-14 år, er kanskje ikke det verste, men når barna så vidt har startet på skolen, så mener jeg de bør skånes for voldelige spill til de kommer i mer “moden” alder. Barn er barn og da må vi foreldre passe på at de er det. 

Mange sier at nyhetene faktisk kan være mer farlige enn spillene, på grunn av alt det grufulle som dukker opp der. Nei, mener jeg. Nyhetene får vi se små klipp og som varer i noen sekunder. Spillene varer fortsatt på timesvis og hvor spilleren utfører handlingene. Spillene i dag har tilnærmet fotografiske detaljer som finnes på film eller som vi ser på nyhetene, men det er lettere å ta avstand fra film og nyheter enn det er med spill. Det mener i alle fall jeg. Med å skrive denne bloggen, så vet jeg at jeg tråkker i et ormebol, men jeg mener fast bestemt at det er vi foreldre som skal følge med, lære opp og tilrettelegge best mulig for barna våre. Da mener jeg at vi også bør forhindre at barna får oppleve vold nesten fra de starter på skolen og frem til er moden nok å skjønne hva som er virkelighet og fantasi. Barn har jo en tendens til å leve seg inn i det som skjer i omgivelsene og da er det jo også klart at voldelige spill har en påvirkning enten vi vil det eller ikke. Har et spill fått 18 års aldersgrense, så er det en grunn til det. 

Vil til slutt anbefale facebook-gruppen “Spill er sunt”. Her kan man dele sine erfaringer, lese om ting og tang som skjer i spillverdenen samt delta på konkurranser og vinne flotte premier. Del siden og få med så mange som mulig. Spill er sunt, innenfor visse rammer… 

Foreldre, ta dere sammen og  se til at barna heller tilpasses spill som egner seg etter deres alder. Det er din plikt som mamma eller pappa. Aldersgrenser er der for en grunn!

Er ikke dette fotografisk så vet ikke jeg? Klippet er lagd av fans av Battlefield 4 med 18 års aldergrense!

#spillersunt #medietilsynet #spill #vold #voldeligespill #attenår #aldersgrense #grandtheftautov #gaming #gaming #blogg #blog #foredragsholder #foredrag #healthygaming #gestapo #battlefield4 #norge #påvirkning 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3424

20 thoughts on “So what, ungen min tåler det!

  1. Dette var veldig bra skrevet. Det å se på spill og film er en god sammenligning, og som du skriver, i spill er man aktiv i “voldshandlingene” samt at spill kan vare i dagevis/månedsvis.
    Har en gutt på 8 og han får ikke spille spill som han ikke er gammel nok til, men får se filmer med 11 års grense sammen med oss voksne. Han er (enda) såpass ærlig at han sier i fra hvis filmen er for skummel og da hopper vi over de scene eller slår av.

  2. Barn i dag er overbeskyttet etter min mening. De får snart ikke lov å bevege seg utenfor døra uten å ha på seg hjelm, og daglig blir de kjørt til og fra skolen. Det var annerledes på 80 og 90-tallet da jeg var kiddo!

  3. Vez : den gjennomsnittlige spiller-alderen er 31 år. Er nok du som ikke er helt med på notene her.

  4. Atlas: At voksne folk ikke har noe mer fornuftig å bruke tiden sin på er tragisk! Når barn leker og spiller er det en naturlig måte å forberede seg til voksenlivet. Når voksne leker og spiller er det et tegn på umodenhet og en flukt fra virkeligheten. Barn som vokser opp med voksne rundt seg som flykter inn i en fantasiverden får et håpløst utgangspunkt for sitt eget voksenliv. Når pappas største bedrift er å vinne en “boss-kamp” eller kunne “kjøpe” en “ferrari” er han ikke det forbildet han bør være. Den eneste tiden en voksen mann bør tilbringe forran en skjerm er mellom 19:00-19:30, da for å få med seg nyhetene på NRK.

  5. Barn er forskjellige, noen tåler mye, andre tåler lite.
    Når jeg var liten så elsket jeg “skumle” spill ala Wolfenstein og skrekkfilmer (det var litt gøy når jeg som 12 klarte å snike meg inn på en film med 18 års grense, woho..)
    Men det er meg, jeg var og er veldig hardfør og har lest “voksen” bøker siden jeg var 8.
    Datteren min på 9 tåler mye, men ikke like mye som meg. Skumle filmer og spill med vold vil hun ikke ta i engang (men hun vil gjerne se noen minutter når vi spiller f.eks fallout 3. Hun syntes det er mye mindre skummelt enn en film, for hun mener at det er jo bare et spill og langt ifra ekte. Hun vil ikke spille dem selv og skumle/voldelige filmer vil hun ikke se.) Og jeg ville jo aldri dyttet på hun GTA 5 f.eks eller lignende før hun ønsker det selv og før jeg er helt sikker på at hun er moden nok i hodet til å takle det. Tror hun skal bli minimum 14-15 før hun får noe sånt selv om jeg begynte mye tidligere. Hun er ikke meg og ikke særlig lik meg heller.
    Men nabogutten på 10 spiller GTA 5, han fikk det i gave av foreldrene. Og den guttungen skulle aldri ha spilt slike spill. Går rundt og snakker om hvor kult han syntes det er å drepe hunder i det spillet, hvor kult det er å kjøre ned folk og lignende (alle de rare tingene han skryter av, aldri at han har klart det vanskelige oppdraget eller noe sånt, bare om hvor kult det er å drepe… Jeg som liten skrøt av at jeg fant en bugg i GTA 2som gjorde at jeg fikk uendelig med poeng takket være en brannbil og en bygning, det var mye kulere enn å kjøre over folk). Greit nok at det kan være “kult” men han er definitivt påvirket negativt. Han er blitt mer voldelig mot søsteren og mot dyr. Dette skyldes absolutt ikke bare dataspill men jeg tror ikke akkurat at han blir bedre av å gå rundt og plaffe ned folk med maskingevær i spillene sine. Jeg kan bare ikke forstå hvorfor foreldrene kjøpte dette spillet til han når han oppfører seg som han gjør.. Som om de gir fullstendig f.. (noe de sikkert gjør, viktigste er vel å få ro til å sitte på verandaen og røyke)
    Mange flere burde absolutt blitt kjent med ungene sine, hva de liker og hva de tåler. Hvilke tanker de har rundt det osv. Her er det mange som synder tror jeg.
    Forskning på effekt av dataspilling hos svært unge barn er det veldig lite av, og her tror jeg man bare må være litt individuell og se barna litt ann. Om man ikke gidder så bør man absolutt følge aldersgrensene, de er jo der fordi gjennomsnittet av barn ikke nødvendigvis tåler slike ting. Barn generelt burde vel være minst 14-15 før de får f.eks GTA5 i mine øyne
    Spennende er den nye forskningen på voksne som viser at det ikke er innholdet som gjør deg voldelig, men heller vanskelighetsgraden. Jo mer vanskelig, jo mer frustrerte og sinte ble forsøkspersonene og ikke minst ble de mer tilbøyelig på å ta “hevn” på andre mennesker. Spennede.. På tide med mer forskning på dette. (men hvordan forsker man egentlig på barn og voldelige dataspill? Kan jo ikke akkurat sette en 8 åring foran GTA5, mange som hadde hevet en knytteneve da, ikke særlig etisk forsvarlig heller. Dermed blir det vel i all hovedsak spørreskjemaer, og der kan jo alle lyge om det de vil)
    Alt til sin tid og sin plass.
    Og at Vez over her reagerer engang, at du gidder. Selv moren min på 65 sitter og spiller pc spill og elsker Ipad (spiller mange type spill), så det er vel på tide å åpne øynene og innse at spill kan fenge i alle aldre og uavhengig av antall barn?
    Hadde det vært mer tilgivendes om denne bloggen handlet om fotball? Det er visst mye mer sosialt akseptert å f.eks glane på hver eneste fotballkamp som går på tv enn å spille spill på fritiden.
    Jeg er 30, mor til 1 og ekstremt glad i spill. Fallout, Battlefield, GTA, the walking dead, osv, I LOVE IT. Så kan de som vil kose seg med fotball, paradise hotell eller hva de nå enn vil bruke tiden sin på.

  6. 1: Det finnes ikke en “aldersgrense” på spill. Det finnes en PEGI merking som er en pekepinn og ikke en grense. Forhandlere kan med full rett selge de spill de ønsker til de aldersgrupper de ønsker. 2: Jeg har spillt BF og lignende spill jevnlig siden BF 1942 ble utgitt i 2002 da i en alder av 10. Jeg tørr å påstå at min empatigrense og holdning er akkurat der mine foreldre og samfunnet rundt plaserte den. Men for guds skyld, nettet er stedet å dele meninger.

  7. Håvard Nygård:

    https://www.youtube.com/watch?v=zXTKcDlZyWY

    Filmene har jo også “anbefalte” aldersgrenser, men disse følges nesten til punkt og prikke av foreldre, så hvorfor ikke på spill? Det samme gjelder jo for bil også. Hvorfor er det så viktig at man er i rett alder til de tingene vi opplever? Jo, fordi som barn utvikler hjernen seg hele tiden.

    Leste du forresten bloggen min? Der skrev jeg også at om man spiller voldelige spill som “liten” så er det ikke dermed sagt at man får problemer som voksen. Jeg kan jo heller ikke spå fremtiden for mine barn og hvordan de blir når de blir voksne, men like helt så lar jeg de ikke spille de voldelige spillene fordi. “Bedre føre var enn etter snar” heter det og forebygging er en god ting uansett hva det gjelder for noe.

    Sønnen min på 13 år har så vidt fått lov til å lukte litt på 16 års spill og som jeg mener er greie for han å spille, men når det gjelder 18 års spill så må han vente et par år til. Streng, mulig det, men jeg mener “aldersmerkingen” er der for en grunn eller hva Håvard?

  8. Vez: Vi er alle forskjellige. Takk og pris for det… PS! Jeg jobber i spillbransjen og har nok mange som ser opp til meg på grunn av det. Selvsagt liker jeg også å dra på fisketurer sammen med barna, være med på fotball, kaste “skotthyll” og delta på ting barna liker, men så spiller jeg også sammen med barna og hvor de synes det er veldig moro.

    Husk, spill er noe som opptar nesten alle nå i dag på en eller annen måte og det er kun et lite fåtall som ikke spiller. Derfor er det viktig for foreldre å følge med på denne utviklingen som skjer og være delaktige slik at spillingen blir så “sunn” som det går an.

  9. Geir Jørgensen: Takk for det. Artig å lese at du likte bloggen min 🙂

    Høres ut som om dere har et sunt forhold til deres sønn når det kommer til spill. Fortsett med det og dere vil oppdage at de grensene dere setter faktisk vil bli enklere å gjennomføre.

    Spill er moro og vil med det også anbefale deg facebook-gruppen til Spill er sunt som jeg driver. Her kan du dele dine erfaringer med spilling som far samt lese om ting og tang som foregår i spillverdenen.

    Lykke til videre 🙂

  10. Noen av de som svarer her er utrolig hvor uvitne og naive.
    Folk som sier og mener at de som driver med data er barnslige og umodne bør få seg en reality sjekk. Jeg vil gå så langt å si at det er de som er de barnslige. Så lenge noen mennesker ikke passer inn i demmes A4 oppafattelse av hva som er riktig, så er dem plutselig umodne.
    Hadde det vert snakk om å spille fottball eller noen annen sport så hadde det vert helt greit. For da passer det inn i A4 bildet demmes.
    Disse menneskene som har dette A4 bildet er som regel naive og ikke informert om hva slags påvirkninger spilling har på hjernen. Det er mange gode grunner til å spille.
    MEN… Viktig. For mye av alt vil alltid gi en negative effekt uansett hva det er så alt med måte.
    Selv om det er masse gode grunner til å spille så er et viktig at man ikke sperrer seg inne og spiller hele dagen.
    Her er noe for dere “navie” å lese.
    http://www.theguardian.com/science/2013/sep/04/brain-training-video-game-old-age
    http://www.economist.com/news/science-and-technology/21584964-video-games-improve-cognitive-ability-elderly-put-away-knitting
    http://www.theonlinemom.com/secondary.asp?id=1916
    http://mediasmarts.ca/video-games/good-things-about-video-games
    Og nei. Spilling er IKKE avhengighetsdannende.
    Når det gjelder spilleavhengihet, så er det knyttet til at den personen har problemer med det sosiale livet eller mentale problemer hvor da personen bruker spillet for å avreagere.
    Du kan lese lit om det her.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Video_game_addiction

  11. Kjempeflott å se at dette nådde helt til nettavisen! 🙂
    For dette er viktig!
    Jeg opplever daglig barn som vil kjøpe gta 5, bf4 og lignende spill som er 18årsgrense på.
    Og det er barn helt ned i 7årsalderen.
    Jeg blir ofte spurt av foreldre som lurer på om de burde kjøpe disse spillene til barna sine og oppfordrer dem alltid til å dra hjem, sjekke ut gameplay på youtube, og se det med sine egne øyne før de bestemmer seg.
    Foreldre kjenner sine barn best, og vet bedre hva de tåler enn det jeg som selger av spill gjør. Derfor kan jeg aldri si med sikkerhet hva som er best, da alle barn er forskjellige.
    Selvom pegi- merkningen bare er en veiledning så får ikke barn kjøpe spill i butikken jeg jobber i hvis de ikke er gamle nok iht aldersmerkningen. Dette gjør vi for at foreldrene skal få med seg hva barna vil kjøpe. 🙂

  12. Vez: Bare for at noen mennesker har en hobby, så betyr ikke det at de er umodne eller flykter fra virkeligheten. Mennesker har ulike hobbyer. Noen foretrekker å strikke, sy, trene, danse – mens noen velger å bruke egentiden sin på å spille.
    Jeg vil anbefale deg å finne en hobby du trives med selv, og bruke tiden på den i stedenfor å sitte å dømme folk over nettet 😉

  13. Interessant innlegg om et vanskelig tema med stor uenighet. Medietilsynet anbefaler at man følger aldersanbefalinger, men først og fremst ønsker vi engasjement og refleksjon fra foreldrene, slik som du selv etterlyser. Jeg har en liten saksopplysning når det kommer til aldersgrenser på dataspill.
    Per dags dato er det nemlig slik at grensene på spill kun er informasjon eller anbefalinger. Disse anbefalingene settes av PEGI (Pan European Game Information) gjennom NICAM (Nederland) og VSC/GRA (Storbritannia). PEGI er bransjestyrt og ble utviklet av ISFE (Interactive Software Federation of Europe). http://www.pegi.info/en/index/id/1183/
    Medietilsynets arbeid med PEGI går i all hovedsak ut på å representere Norge i PEGI Council, og å skape bevissthet rundt PEGI i Norge gjennom informasjonskampanjer. I PEGI Council tar medlemslandene for seg overordnede problemstillinger knyttet til systemet.
    Mer om PEGI: http://www.medietilsynet.no/no/Dataspill/Hva-er-PEGI/
    Med vennlig hilsen
    Khalid Azam (Medietilsynet)

  14. Dette var et tendensiøs og veldig lettvint innlegg i spilldebatten og av en spillekspert!?
    For det første så bør man greie å skille mellom en promovideo og selve spillopplevelsen. Nei BF4 er på ingen måte en fotorealistisk spillopplevelse(GTX780SLI her) det er en kvalitet som tilsvarer animasjonsfilmer anno år 2001. Når det er sagt så er det er på ingen måte noe barnespill men en nyanse som kan være fornuftig å ta med er en-spiller kontra flere-spiller-delen. Hele Battlefield, COD etc har faktisk lite fokus på utrerte og voldelige sekvenser i flerspiller delen og må regnes som en nåtidens cowboy og indianer lek. Og avviker således ikke fra eks vis Planetside som har en lavere aldersgrense. Dette kan fint spilles av ungdom fra 13 års alder, selvfølgelig avhengig av modenhet. Og ja mine og mange andres unger tåler det. 1 spiller- delen i disse spillene er designet for voksne og har en annen handling og innlevelse som absolutt ikke er egnet for barn. Så mitt tips hvis poden spør om lov – gjør et skille her.

  15. Jeg sender denne kommentaren uavhengig av innlegget, fordi jeg ser du jobber med spill
    Der er to helt uglamorøse spill jeg savner
    1. Kjøring i vanlig trafikk, vanlig skilting og vegoppmerkning. Utfordringen er å takle overraskende situasjoner på lovlig måte – gjerne med tidskrav. Ikke fysisk umulige situasjoner, men worstcase situasjoner med mer enn vanlig høy frekvens.
    2. Øvelse i rygging med tilhenger av forskjellige dimensjoner, på vanskelige steder.
    Med de grafiske og fysiske motorene som er utviklet i dag burde det nesten være venstrehåndsarbeid å lage dette. Jeg er inderlig lei av zoombier, elitesoldater og fysisk umulige manøvrer – men dette ser jeg anvendelse for !

  16. Khalid Azam: Tusen hjertelig takk for tilleggsopplysningene om PEGI og som du sier så er dette aldersanbefalinger, men disse anbefalingene er der for en grunn. Hvis ikke så hadde det jo ikke vært noen vits å ha dem der.

    På mine foredrag opplever jeg at foreldrene ikke har peiling på hva PEGI står for og mange skjønner ikke aldersbemerkingen. Dette er veldig synd og tror derfor at “små” barn på grunn av det får tilgang og kan spille spill som ikke er egnet deres alder. Derfor får jeg også høre at foredragene mine Spill er sunt er viktige på grunn av at foreldre da får vite hvordan det står til i spillernes verden.

    Spill er en viktig del av våre liv og den største hobbyen vi bedriver, derfor er det viktig at alle parter får til å utøve “sunn” spilling.

    Den jobben dere gjøre i Medietilsynet med kartlegging av spill Norge synes jeg er bra og noe vi alle som jobber i spillbransjen kan ta med oss.

  17. janv: Har du hørt om Euro Truck simulator 2? -skulle tro det hadde det meste du spør etter.
    – har vel ihvertfalll ca 40timer under beltet som trucker i vesteuropa, og har kost meg med det.
    -tut og kjør-

  18. Bare hyggelig 🙂
    De er absolutt der for en grunn og settes først av utviklerne selv, før PEGI kontrollerer det. PEGI-anbefalingene er ikke skreddersydd for et enkeltland, og vurderes ikke etter skadelighet slik som kinofilm i Norge. Dermed går anbefalingene mer på om innholdet er passende eller ei på målgruppen. Da med et slags felles-europeisk konsensus rundt hva som er greit eller ikke. Dette byr åpenbart på utfordringer, men er likevel en god måte å sikre grunnleggende informasjon om produktet til foreldre og butikkansatte.
    Medietilsynet ønsker å heve kompetansenivået rundt PEGI, men samtidig er det per dags dato stort sett bare “boxed” sales som vurderes av PEGI. Fremveksten av mobilbutikker med egne aldersanbefalinger og PC-plattformer/spill uten krav til anbefalinger vil nok gjøre dette arbeidet vanskeligere da det både er snakk om konkurrere vurderingssystem med ulike “grenser” og fravær av anbefalinger.
    Derfor er det viktig at fremtidig arbeid på denne fronten både går ut på å gjøre PEGI-systemet lettforståelig for foreldre, og å motivere foreldre til å sette seg godt inn i spillene, ettersom mediet blir mer og mer variert og uoversiktlig.
    Hvis du eller andre forresten har innspill rundt hva foreldre synes er vanskelig å forstå med f.eks. PEGI, og hva som eventuelt kan gjøres for å øke kunnskapen er det bare å sende meg en mail på “fornavnet mitt + alphakrøll + medietilsynet”.
    Med vennlig hilsen
    Khalid Azam (Medietilsynet)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top