Da jeg var ung, var det ikke kult å spille spill…

Da jeg var ung fikk jeg høre at jeg var en loser fordi jeg spilte spill. Etter hvert som jeg delte mine spillerfaringer med mine venner, ble også de bitt av spillbasillen og det ble mange underholdende kvelder nede på gutterommet mitt med spill som Sensible Soccer, Nord og Sør, Mortal Kombat, Street Cars, Summer Games, Winter Games bare for å nevne noen. Men alt i alt var det få som spilte spill og som ikke likte “konseptet”. Spesielt jentene var fæle til å kalle oss nerder og losers. Da jeg var ung, var det ikke kult å spille spill.

Siden den gang har utviklingen gått fremover og stadig flere og flere spiller spill i en eller annen form. Spilling har fra å være en “nerdeting” til å bli noe alle gjør. I dag spiller en hel verden spill. Faktisk er det et fåtall som ikke spiller i dag eller som ikke liker å spille. Om man spiller på mobil, konsoll, PC eller nettbrett, så er spilling blitt godt akseptert. I dag er man ikke en loser om man spiller. Mange lærere og foreldre fortviler over hvor mye tid som brukes på spilling og at mange har store problemer med at de spiller på timesvis. Spilling i dag har blitt en mani og hvor man skryter av å sitte mange timer i strekk med spilling. Slik var det ikke før. 

Gjerne bruker vi også tid på å fortelle om våre heftige runder på slagmarken. de geniale hackeregenskapene eller de sportslige ferdighetene foran skjermen på skolen, hos venner eller hvor det nå måtte være. Det snakkes spilling nærmest 24/7 i dag. Stadig yngre barn opplever å få servert brutale og voldelige spill. De spiller voldelige spill over en lav sko hvor barn ned i 7-8 års alderen “koser” seg med brutale spill som Grand Theft Auto V, Battlefield 4 og Call of Duty: Ghosts. Spillene i dag har tilnærmet fotografisk grafikk noe spillene ikke hadde da jeg var “barn”. Derfor er ikke utviklingen like positiv som mange helst at den skal være. Her har foreldre et stort ansvar og passe på. Sette grenser og sørge for at rammene rundt spillingen ikke går over stokk og stein. Sunn spilling er noe jeg oppfordrer til via mine foredrag Spill er sunt.

mine foredrag spør jeg alltid hvor mange som spiller spill i et eller annet slag. Da løfter faktisk over 90% opp hendene og sier de spiller spill. Jeg har også fått høre fra de som ikke spiller, at de blir terget for det. Fordi de ikke er en del av det spillende samfunnet, så har flere fått på seg å ikke være kul nok. Et lite antall har sågar blitt mobbet for at de ikke er en del av spillingen og ikke liker spill. Nå er det de som ikke spiller som får på seg å være losers. Nå er det altså ukult å ikke spille spill. 

Det er med andre ord ikke å legge skjul på at tidene har forandret seg både på godt og vondt. Selv om jeg er aktiv gamer, så har jeg venner som ikke kan fordra spilling og som ikke bruker et sekund på å spille. For meg så handler dette om interesser og hva du vil bruke “fri”tiden din på. De er i alle fall ikke losers i mine øyne som andre i dag ville ha kalt dem. 

Hvordan er det der du bor, kalles de som IKKE spiller spill for losers eller er dette akseptert? 


#loser #gaming #looser #spillersunt #heisaloser #gamer #pcgamer #consolegamer #gaming4life #game4life #gamer4life #ilovegaming #lovegaming #nerd #console #konsoll #gamerboy #norwegian #foredragsholder #lecture #parents #healthygaming 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3424

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top