Det satses på ungdommen i Steinkjer!

 

Det er en stund siden jeg for første gang stiftet bekjentskap med Huze Ungdomssenter! Selv har jeg vært både fritidsklubbassistent og en kort periode fritidsklubbleder, så jeg vet at det skal til mye både for en kommune og for initiativtakere for å gi et godt tilbud til de unge i kommunen. Er det noe en kommune sjelden har overflod av så er det penger noe som igjen sørger for at de må snu på hver krone for å få best mulig utbytte av den. Dessverre er det sånn da at de unge kanskje  ikke kommer først. Det er fort at denne aldersgruppen blir glemt. Jeg har bodd i diverse kommuner, jeg har opplevd diverse kommuners ungdomssatsning, men er det en kommune som jeg nå i dag synes virkelig har fått det til, så er det Steinkjer. 

 

 

Steinkjer kommune har satset en god del ressurser på ungdommen og dette gjennom deres flotte tilbud, Huze Ungdomssenter. Her er en beskrivelse av dette tilbudet som er sendt av Trude, en ildsjel som jobber der; 
“Huze ungdomssenter er en fritidsklubb i Steinkjer for ALLE ungdommer i alderen 12 – 17 år. Vi som jobber på Huze har fokus på å skape en trygg arena der ungdom skal få lov å være seg selv. Vi tilbyr forskjellige aktiviteter – og alt vi tilbyr er gratis for ungdommen. Vi har brettspill, biljard, ping-pong, bandrom osv – i tillegg til at vi har 11 gaming PCer. Vi gjennomfører turneringer, LAN, hører musikk, har konserter og generelt prøver å tilby ungdom varierte aktiviteter gjennom året. Ungdomsmedvirkning er viktig i fritidsklubben, så vi har også et Huzestyre bestående av 6 ungdommer som er med å bestemmer hva klubben skal kjøpe inn o.l. Vi som jobber der er alltid tilgjengelig for ungdommene om de bare vil slå av en prat, eller har noe de ønsker å snakke om.”

 

 

 

Min erfaring med Huze Ungdomssenter er nettopp alt det som her er beskrevet pluss litt til. Gode ildsjeler hvor blant annet Arild Høyem som leder, sørger for at dette tilbudet er bygd opp som et godt tiltak for de unge på Steinkjer. Spesielt om du sammenligner med flere andre kommuner og deres satsning. I dag utfordres de unge mot mye og spesielt rus er et av de utfordringene de unge står ovenfor. Da er det særs viktig at en kommune via ungdomssatsning prøver å forebygge rusproblematikken så godt det lar seg gjøre. Jeg mener bestemt at et godt ungdomstilbud er et godt forebyggende tiltak. Det koster mye mer om noen av disse ungdommene kommer på kjøret på grunn av rus enn det koster å forebygge med et godt tilbud til ungdommen. 

 

 

 

For å få til dette kreves det langsiktig satsning, ildsjeler og sist men ikke minst en kommune som ser nytten i dette. Klarer man å holde ungdommen unna rus som narkotika, alkohol med mer, så sparer man sykt mye penger, på lang sikt. Hvorfor brukes det “milliarder” av kroner blant annet på å bedre veiene her i Norge, jo for å unngå f.eks. trafikkulykker. Selv om det kanskje ikke er den beste måten å sammenligne pengebruken på i forhold til forebyggende tiltak, så mener jeg bestemt at hver og en kommune i dag bør bruke mer penger på ungdomssatsningen sin. Dette vil de på lengre sikt spare på gjennom rusforebygging. Skape trygge omgivelser for ungdom hvor både psykiatrien, gode ungdomsledere, et godt fritidstilbud for unge. Her er en plass hvor det går an å utfolde seg, skape relasjoner samt bygge tillit til det offentlige. Et slikt tilbud bør finnes i hver og en av kommunene i Norges land. Nettopp det Huze Ungdomssenter er et bevis på.

 

 

De siste årene har jeg vært så heldig å fått lov til å bruke Huze Ungdomssenter til å arrangere gamingaktiviteter på Steinkjermartnan. Dette har vært en stor suksess og hvor tusenvis av barn, unge, foreldre og besteforeldre har vært innom. Jeg er takknemlig for å få lov til og oppleve gleden alle har hatt av et slikt tilbud. Det å se at alle som er innom setter så stor pris på tilbudet, er det som gir gnisten til å yte 110% gjennom gaming på Huze Ungdomssenter. 

 

 

I år satser vi selvsagt godt og med NTE Gaming Room som det så fint heter, vil man kunne oppleve Huze Ungdomssenter på sitt beste med gaming i fokus. Dagene 8. til 10. august vil dørene være åpne for alle. Her blir det muligheter for å spille spill på gaming PCer og konsoller, prøve VR, delta på spillkonkurranser, høre foredraget Spill er sunt samt vinne flotte premier sponset av en rekke fantastiske sponsorer. Med dette er det ingen unnskyldning om ikke å møte opp om du vil skape gamingglede for gaming<3 ditt. 

 

 

Videre vil jeg på det ypperste anbefale andre kommuner om å ta kontakt med Huze Ungdomssenter og se på dette gode tilbudet. Se hvordan Steinkjer kommune prøver å forebygge f.eks. rusproblematikken med å ha et godt tilbud til de unge. Jeg bøyer meg i støvet for de som jobber på Huze Ungdomssenter. De gjør en fantastisk innsats for ungdommen noe som igjen gjenspeiler gleden de unge har over et slikt godt tilbud. Nå gleder jeg meg til å innta Huze Ungdomssenter med gaming i fokus. Alle som kan krype og gå er hjertelig velkommen innom på Steinkjermartnan. 

 

 

Da er det ikke annet enn å avslutte med å ønske velkommen til NTE Gaming RoomHuze Ungdomssenter under Steinkjermartnan! Vi gleder oss og nå ønsker vi alle som arrangerer at du tar turen innom oss! Kanskje er du så heldig å stikke av med en flott premier! Den som kommer får se! 

 

Velkommen til å skape gamingglede for gaming<3 ditt! 

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3447

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top