En pro lager bloggbanner til meg!

Det er nok ikke så altfor mange av dere som har hørt om Petter Hegevall, mens noen av dere lesere kan ha gjort det. I alle fall, Petter Hegevall er den svenske redaktøren for Gamereactor og som har vært den ubestridte grafikeren gjennom mange, mange år hos oss. Han har lagd utrolig mye bra og jeg er stor fan av han som person og som kollega. Han er utrolig flink til å skrive og er en av de som har bygd opp Gamereactor i Sverige.


Petter Hegevall! – Gamereactors svenske redaktør

Gamereactor har jeg også en populær blogg og hvor jeg har skrevet mange, mange hundre blogger. Til denne bloggen min ville Petter lage en bloggbanner og dette takket jeg selvsagt ja til. En pro som lager bloggbanner til meg er jo stort og det gikk ikke lange stunden før banneret var på plass og jeg kunne oppdatere bloggen min på Gamereactor.

Om dere også vil lese litt om meg på Gamereactor, så finner dere litt om meg HER

Bernt Erik blogg på Gamereactor! 

 

Hva synes dere om bloggbanneret? Har du lagd din bloggbanner?


Hvor blir det av sommeren?

Dette spørsmålet har jeg fått utrolig mye av i det  siste og spesielt med tanke på at vi ikke har hatt skikkelig sammenhengede med varme (her i Trøndelagen) hittil i sommer. Selvsagt, det har vært varme dager, men disse har vært altfor spredte. Det har også vært kjølige dager, fuktige dager og sist men ikke minst dager hvor verken solen eller nedbøren har dukket opp, det vil si oppholdsvær. Vi solhungrige nordmenn vil jo ha masse sol og varme når det først er sommer og da skjønner jeg godt frustrasjonen når dette ikke dukker opp. 

Været på kloden vår er delt opp i soner. I en sone kan det være fuktig og kjølig, mens i en annen sone er det varmt og tørt. Disse sonene forflytter seg etter hvert som det danner seg stabile høytrykk i tillegg til værfenomener som f.eks. El Nino og LA Nino. Så hvor er så varmen? Jo, den er blant annet for øyeblikket i USA hvor de tørker inn. Store skogbranner herjer der og dette medfører av vi på den andre siden av Atlanteren har et litt annet vær, det vil si veldig variert og med en god del innslag av pålandsvind. Om det stabile finværet forflytter seg er ikke umulig og da kan dette påvirke været vi har her i Norge. For det kan ikke bli noe verre enn det er nå hvor de i sør regner ned, hvor vi i midten av Norge har det forholdsvis kjølig og hvor det i nord faktisk opplever snø

nå går jeg og krysser fingrene for at den stabile varmen som nå ligger over USA forflytter seg slik at sonene forandres og kanskje sørger for at vi får det varmere og litt mer stabilt. 

Hvordan er været hos deg og hvordan har det hittil vært i sommer?


En massiv skogbrann som herjer…

Filmstjerne i huset!

Tidligere denne uken deltok datteren min på Filmbussen. Dette er et prosjekt som ble oppstartet av Hallvar Witzø bedre kjent som regissør for den Oscarnominerte kortfilmen Tuba Atlantic. Filmbussen tok denne uken altså turen innom Snåsa og her fikk flere håpefulle ungdommer fra Snåsa og omegn muligheten til å lage sin egen kortfilm. Ungdommene fikk også lært seg hvordan man klipper filmen etter at opptakene er gjort. Datteren min var veldig ivrig og kunne fortelle at dette var en utrolig artig opplevelse. Filmen som hun og tre andre lagde kalte de for “SJIITPRAT” og går ut på de negative følgene med baksnakking. 

Mange av dere vet mitt standpunkt når det kommer til baksnakking og hvor jeg heller føler at man skal feie sin egen dør før man feier andres. Derfor likte jeg denne kortfilmen svært godt og måten de får frem budskapet på er veldig bra. 

Hva er så Filmbussen og deres mål? 
Filmbussen er et tilbud for ungdom over 12 år, som er interesserte i å lære å lage film sammen med profesjonelle filmskapere. Deltakerne får lage en film fra ide til fiks ferdig film. Bussen har med tipp-topp utstyr og dyktige folk.

Om du nå ønsker å se filmen som datteren min blant annet har vært med å lage, så kan du det her -> SJIITPRAT!

Ønsker du å se flere kortfilmer som ungdom har lagd her på Snåsa og omegn, så klikk deg inn på Filmport.no

Hva synes du om filmen og er du enig i budskapet filmen har? Har du lagd film før og kunne du ha tenkt deg det om du fikk sjansen?
 


Her kan dere se Maren, Signe, Silje og Tomine i filmen SJIITPRAT!

Mellom arkene!

En artist som ved en rekke anledninger har klatret høyt på diverse hitlister er Alexandra Burke. Fra hennes siste album kommer en låt som jeg synes er fin og som har stått på en del i det siste og låten heter “Between the sheets”.  Den ligger ikke pr. i dag på noen hitlister…ennå, men skulle ikke forundre meg om den dukket opp etter hvert. Som tidligere DJ har jeg lært meg å like all slags musikk og deriblant denne med Alexandra.

 

Liker du artisten Alexandra Burke? Hva synes du om låten? 

Hun er så sårbar!

Er det en gruppe som har gitt meg mange gode minner er uten tvil Roxette og de har en rekke kjente låter som jeg har hørt mye på og en av disse er uten tvil “Vulnerable” som ikke bare er fin, men som også har en bra tekst. Av andre låter som har ført til suksess for Roxette er “The Look”, “Listen to your heart” og “It must have been love”. Så da kan jeg ikke annet enn å presentere denne låten for deg. Kanskje har du hørt den før også, i alle fall nydelig låt. 

 

Har du hørt om Roxette og evt. hvilken låt liker du best av denne svenske gruppa?

Sånn kan det gå. Vondt å være meg!

De siste døgnene har rett og slett vært jævlige for å si det mildt! Jeg sliter med noe som heter nyrestein og smertene er forferdelige. Har blitt en del tårer på grunn av smertene og på mandag klarte jeg ikke å holde igjen. Da bar det opp til legevakten som sendt meg med sykebil til Levanger Sykehus. Etter titalls milligram med morfin og andre smertestillende ble jeg undersøkt og CT-skann kunne påvise nyresteiner.

Hvorfor får man nyesteiner? Årsaker kan blant annet være stillesittende jobber, for lite drikke, spise spesielle matsorter (som f.eks. Rabarbra -> som jeg er forferdelig glad i), samt masse annet.

At det er vondt, kan jeg skrive under på og har ikke vært mine fulle fem siden jeg fikk påvist nyresteiner for fjorten dager siden. Har slitt en god del og har i perioder vært en prestasjon i seg selv å jobbe noe jeg har bitt tennene sammen og gjort.

er jeg hjemme igjen og i følge sykehuset må jeg belage meg på flere smerter i tiden fremover, for nyesteiene skal ut, koste hva det koste vil. Har fått med meg smertestillende medisin som skal hjelpe og håper inderlig at jeg slipper å gå så mange dager med dette problemet hengende over meg. Slettes ikke bra nei.

er det bare å avslutte denne bloggen med å si at jeg ikke en gang unner mine verste fiender dette her og håper inderlig at dere lesere av bloggen min slipper unna dette. Som vanlig er jeg positiv og tar det som det kommer. Kan ikke gjøre noe annet.

Har dere hørt om noen som har slitt med nyresteiner?

Hester for alle penga!

At det finnes mange som er glad i hester er det ikke noen tvil i og her på Snåsa finnes det flere som har hester. Selv synes jeg hester er spennende dyr som jeg liker godt. En låt som faktisk handler om hester ligger faktisk høyt oppe på flere hitlister rundt omkring i verden. Låten jeg tenker på er Scissor Sisters – “Only the horses”. Den er også fin synes jeg og som får meg i godt humør. Låten har et refreng som lett setter på hjernen og hvor man ender opp med å tralle litt på den titt og ofte. “Only the horses” finnes på albumet “Magic Hour” til Scissor Sisters.

Er du glad i hester og liker du låten?

Helt ufattelig nydelig! Drømmer meg bort…

Faktisk skal jeg ærlig innrømme at jeg får frysninger når jeg hører på denne låten. Gud, den er nydelig. Ikke noe problem å drømme seg bort med en slik låt og får meg nærmest til å sveve av sted høyt over skyene og hvor jeg ser ned på vår unike jord. En person som jeg kan takke for denne unike musikkopplevelsen er min gode venn Asbjørn Warholm som sendte meg linken. Han brukte faktisk denne låten til et prosjekt han har lagd på skolen og som du kan se HER.

Låten er lagd av Chicane og heter for Windbreaks. Rett og slett ufattelig nydelig!

Liker du slik musikk og hva synes du om låten? 

Hjertet rives ut på motstanderen! Mortal Kombat til PS Vita!

Jeg husker godt guttevalpen som satt med sin Amiga 1200, kvisene hadde så vidt sluppet taket. Spenningen var til å ta og føle på. Vennegjengen visste ikke helt hvem de skulle heie på, men ytret forsiktig at den beste måtte vinne. Det var en kaldsvett guttegjeng som hadde samlet seg i den kjølige kjelleren mens solen stekte godt ute. Som “nerder” var vi alt for opptatte til å spille og visste ingenting om at søsteren min hadde med seg noen søte venninner hjem. Vi skulle spille og ikke noe annet stod på planen nå. Jentene kunne vente. Nå var det kamp på liv og død som gjaldt.

Etter noen meget hektiske minutter hvor både blod og andre kroppsvesker hadde blitt spredt til alle kanter, var vi klar for finaleslaget, nemlig FATALITY. Da gjaldt å trykke joysticken i et bestemt mønster som igjen åpnet opp for en grotesk, blodig avgjørelse av kampen. Alt stod på om man klarte den siste komboen slik at man kunne se motstanderen deise i bakken uten hjerte, hode eller andre kroppsdeler. Dette var slutten vi hadde ventet på gjennom en hel kamp, så nå gjaldt det og få til det legendariske dødsstøtet…

Spillet vi spilte var Mortal Kombat og grafikken var enorm på denne tiden. Stilige detaljerte animasjoner sørget for at vi “smågutter” satt som klistret til skjermen. Spesielt når man kom til den delen man kunne rive ut hjertet på motstanderen eller rive av hodet for den saks skyld. Da satt vi bare å gliste fra øre til øre av beundring. Selvsagt ble personen vi spilte mot og som opplevde dette tapet ikke særlig glad, men hva gjorde vel det når vi hadde vunnet kampen. Mortal Kombat har alltid hatt en spesiell plass i mitt spillhjerte og spesielt etter opplevelsene mine sammen med venneflokken på gutterommet mitt i kjelleren hvor vi samlet oss mang en gang til dyst.

Det var noe spesielt med Mortal Kombat som fikk oss hekta. Mange karakterer med forskjellige slagteknikker og avslutninger gjorde spillet variert og når man kunne spill to personer mot hverandre på samme skjerm, ja så var alt komplett. Det første spillet var best og ingen andre versjoner slo det. I dag har jeg en annen formening og det etter å ha spilt spillet på PS Vita. Jeg er nok en gang hekta. Gud for et spill og gud for en utfordring å knuse motstanderen i høyere vanskelighetsgrad. Det krever massiv konsentrasjon og man kan ikke sove et sekund før at uhellet er ute og motstanderen får inn dødsstøtet. 

Å spille på PS Vita er også en drøm, for det første er grafikken en opplevelse i seg selv. Det er som å ha en PS3 i lommeformat. Helt sinnsyk hvor bra grafikk det er. Detaljene er flotte, omgivelsene er herlige og animasjonene er akkurat like smoothe og fine som i den første versjonen av spillet. En annen ting som gjør Mortal Kombat-spillet så utrolig bra er alle de varierte karakterene som er med og deres spesielle egenskaper. Baraka, Cyrax, Ermac, Jade, Jax, Johnny Cage, Kabal, Kano, Kitana, Kung Lao, Liu Kang, Mileena, Nightwolf, Noob Saibot, Quan Chi, Raiden, Reptile, Scorpion, Sektor, Shang Tsung, Sheeva, Sindel, Smoke, Sonya, Stryker, Sub-Zero, Cyber Sub-Zero og sist men ikke minst rosinen i pølsa, nemlig Kratos fra den legendariske spillserien God of War. Det å kunne bruke den trykkfølsomme skjermen gjør også at spillbarheten får en mye større dybde enn massiv trykking av knapper.

Alt dette gjør at Mortal Kombat til PS Vita er en drøm å spille og jeg har hatt mange underholdende timer hvor jeg har kjempet med nebb og klør, sett blodet sprute til alle retninger og fått både hjertet utrevet og hodet avkappet i flere sammenhenger. Mine favorittkarakterer er Kratos, Raiden Reptile, Zub-Zero og Scorpion. Disse karakterene har meget herlige dødsstøt som jeg liker veldig godt.

Les mer om spillet på Gamereactor.no

Liker du slåssespill og hvilket er din favoritt? Har du prøvd Mortal Kombat?  

Hva er ditt sommerparadis?Hvem
drømmer seg ikke bort når man ser bildet her? Det gjør i alle fall jeg og ser frem til det sommeren har å by på. I disse tider stenger skolene og man kan endelig ta seg en velfortjent sommerferie. Noen blir nok å dra på turer, andre jobbe, noen vil nok spille spill til langt på morgenkvisten mens andre vil treffe venner og finne på spennende ting. Nok om det, her er i alle fall en låt som har gjort noen byks oppover på en rekke hitlister verden rundt og gruppa er Simple Plan sammen med Sean Paul. Låten “Summer Paradise” er fin og en skikkelig happy tune i mine ører som i aller høyeste grad får frem sommergløden. Endelig er det sommer og man kan nyte det sommeren har å by på. 

Hva synes du om låten og hva er dine planer for sommeren?