Reklame i spill eller Play for free?

Ved flere anledninger har jeg oppdaget at det har vært reklamer i spill og det siste spillet jeg oppdaget dette var i Cities XL 2012. Dette spillet er et bybyggespill og ga deg muligheten til å bygge din drømmeby. Når man skrollet seg ned til bakkenivå, kunne man på forskjellige plakater se reklame for forskjellige selskaper. Selvsagt er dette noe som gir spillutvikleren og utgiveren ekstra penger i kassa, men hva om spillet kun baserte seg på reklame og hvor du slipper å betale en krone. I spillet popper det opp reklame og mens du venter på at loadingen skal bli ferdig, dukker det opp reklame for diverse relevante produkter. Selv er jeg ikke noe overivrig om at det dukker opp reklame f.eks. midt i mine favoritt TV-serier som The Big Bang Theory eller Two and half men, men når det kommer til spill, så er jeg mer interessert i reklame i spill enn f.eks. den populære Play for free-modellen hvor du betaler småsummer for å få tak i spesielle ting og tang i spillet. Disse tingene gir deg større forelder enn om du ikke har kjøpt disse tingene. Her tror jeg mange spillutviklere vil gå i salaten og gjøre at spillene blir mer ubalanserte om man ikke bruker penger på å kjøpe seg ting og tang.

Jeg mener heller at spillbransjen heller burde hatt utbyttbar reklame i spillene sine og heller satset på at hele spillet ble gratis i stedet for Play for free med mikrotransaksjoner. Det ville ha vært bedre. På Gamereactor.no kunne vi i dag lese om at utvikler og utgiver Square Enix gjør at man kan spille Hitman: Blood Money og Mini Ninjas gratis. Det vil si at du må gjennom et minutts reklamesnutt som igjen gir deg ca. 20 minutters spillertid. For at du skal få spilt spillene, må du altså se reklame. Andre spill fra Square Enix er også på tur og da spillene Lara Croft and The Guardian of Light samt Tomb Raider: Underworld gratis. Hva synes du til en slik løsning? 

Selv om stadig flere og flere utviklere mener at forretningsmodellen Play for free er veien å gå, så mener jeg at det også finnes andre alternativer om man skal gjøre spill gratis. Da kan f.eks. tjenesten til Square Enix være noe. For jeg tror dessverre at gjennom Play for free så vil det bli kun satset på online spilling og sjelden singleplayerdel i spillene. Command & Conquer (tidligere Generals 2) har blitt tatt i varmen og blir et Play for free. Dette er jeg er litt skuffet over. Årsaken var at jeg gledet meg til singleplayerdelen hvor historien i spillet ville bli fortalt på EAs vis, noe de er kjent for. Selv om EA har sagt at det “kanskje” vil bli lagt til en singleplayerdel, så tviler jeg dessverre mye på det. Så hva om man heller hadde fått sett noen reklamere i spillet og i stedet lagd et ordinært Command & Conquer-spill? Det hadde vært mye bedre synes nå jeg. 

Hva mener du om dette? Ville du heller hatt reklame i spillene enn Play for free-modellen eller er det ett fett for deg? 

Her er et filmklipp fra kommende Command & Conquer Online

Dette er overnaturlig!

Dra til den mystiske byen Moonlight Falls, der merkelige ting skjer i månelyset. Lag overnaturlige skapninger, fra varulver og feer til hekser og trollmenn. Bruk formler og bland eliksirer for å gi simmene velsignelser eller forhekselser. Pass opp for zombier, vampyrer og andre skumle overraskelser i det overnaturliges verden. 

Tror du på overnaturlige ting. Selv er jeg bra sikker på at det finnes mye mellom himmel og jord. Det gjør at jeg tror på litt av hvert som spøkelser/ånder, UFO-er samt andre mystiske ting og tang som man ikke helt kan forklare. 

I en kommende DLC til The Sims 3 kan du oppleve det overnaturlige. Her kan du la dine simmer selv få overnaturlige krefter og sørge for å sette byen din på hodet. The Sims 3 har solgt i bøtter og spann og selv datteren min i huset er over seg og elsker spillet. Sammen med sin venninne, lager de familie på familie og koser seg gløgg ihjel med The Sims 3. 

Liker du The Sims og hva liker du best med The Sims 3? 

 

Hvor ble det av sommerværet?

I det siste har jeg fått veldig mange spørsmål om hvordan mine spådommer for sommerværet gikk. Med luen mellom føttene og et blikk ned mot bakken, så gikk det ikke så bra med spådommene. For å si det slik så hadde jeg vel en treffprosent på ca. 40% og det er noe av det dårligste jeg har hatt på mange, mange år. Derfor er jeg defintivt ikke særlig høy i hatten på grunn av den dårlige treffprosenten denne sommeren. 

Spådommen min baseres på mine værføringer som jeg har gjort siden våren 1987. Da startet jeg med å føre opp været for hver dag, noe jeg har gjort frem til nå. Dette har medført at jeg har klart å finne sammenligninger i hvordan været har vært og basert mine spådommer ut i fra det. 

Heldigvis er jeg ikke alene om å bomme så grasalt på spådommene om været denne sommeren. Alle de kjente spåmennene har bommet godt i sommer. For de fleste spådde en meget varm sommer med mye bra vær. Dette fikk vi ikke og sommeren i år er blant de dårligste på flere år. Det finnes flere årsaker til at været har vært så hinsides dårlig i sommer og en av de viktigste grunnene er nok en gang jetstrømmen. I sommer har jetstrømmen tatt en mye mer sørligere bane enn det som er normalt for årstiden, noe som vil si at den har gått fra Atlanteren og østover i mellom Europa. Det vil si at den varme luften fra sydligere breddegrader ikke i like stor utstrekning har tatt turen nordover til oss kalde nordmenn, men stoppet mer eller mindre opp i der hvor jetstrømmer har delt Europa. Dette igjen har ført til at lavtrykkene også har tatt en litt sørligere bane og som igjen har ført til mye ustabilt vær for de fleste av oss i Norge. Nord-Norge har hatt mye pålandsvind og regnbyger. Midt-Norge har hatt blanding mellom regnbyger, sammenhengende regn og perioder med pent vær. Det samme har Nord-Vestlandet. Resten av Sør-Norge har hatt miks mellom pent vær og kraftig regn. Mye nedbør er gjennomgangstonen for den delen av landet. Normalt skal jetstrømmen på sommeren gå nordøstover fra nordspissen av Skottland o hvor den krysser Sør-Norge mot øst.  

Andre ting som kanskje påvirker sommeren er mengden is på Arktis. For i sommer har det vært ekstremt lite is der i nord. Lite is gjør at solstrålene ikke reflekteres opp fra jorden og som igjen sørger for oppvarming av havet i nord. Dette er også en gjennomgangstone og som igjen muligens vil være med på å gi fuktigere klima og mer nedbør. Om vinteren kommer isen tilbake og sørger for mindre nedbør og mer kulde. Om dette er utviklingen gjenstår å se, men forskerne tror at vi i tiden fremover må belage oss på mer nedbør om sommeren og kjørligere vær.

I det siste har jeg fått mange spørsmål på hvordan høsten og vinteren kommer til å bli. For det første så er havet utenfor Norge og omegn kjørligere enn normalt grunnet at jetstrømmen ikke har ført med store nok lavtrykk til å dra med seg de varme havstrømmene. Det andre er at om jetstrømmen fortsetter å ligge der den er nå, vil temperaturen bli lavere på grunn av at varm luft og lavtrykk fra Atlanteren ikke tar turen hit til oss. Det vil igjen si at nattefrost, snø tidlig kan forekomme for de fleste av oss i vårt langstrakte land. Om det kommer et kraftig nok lavtrykk vil mulig jetstrømmen forandre retning og da kan det fort hende vi havner der hvor normalen skal være, men slik det ser ut nå så vil vi få en kjørligere høst og start på vinteren enn normalt. 

For Snåsa sin del, vil den første snøen i fjellet dukke opp like etter den 20. september og den første snøen nede i bygda dukke opp i midten av oktober. Hvis som sagt jetstrømmen da fortsatt går der den gjør nå, vil nok snøen på skikkelig vis komme og bli liggende allerede i slutten av oktober. Det blir i alle fall spennende å se hvordan været blir i høst, men jeg tror vi kommer til å få en gjennomsnittlig kjørligere høst enn vi normalt bruker å ha. 

Yr.no har også en forklaring på hvorfor sommeren ble som den ble og det kan du lese HER!

Hvordan har været hos deg vært i sommer? Er du fornøyd med hvordan sommerværet har vært hos deg eller har det rett og slett vært piss?


Slik så det ut på julaften på Snåsa med noen få cm snø. Spørsmålet er om det blir mer snø i år enn i fjor…

 

Spøkelsessoldat!

Jepp, nå er jeg blitt en spøkelsessoldat. I alle fall om man sjekker ut hettegeneseren min som jeg for tiden går i og som stammer fra et spill som kom ut på gata tidligere i år. Nå når høsten og vinteren lurker rundt hushjørnene, er det godt å ha en varm genser (som også fungerer som jakke). Elsker merket som er på brystet frem og spesielt det store merket bak. 

Når jeg inledningsvis nevnte spøkelsessoldat, så stammer genseren fra Ubisofts Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier som kom ut for salg til konsoll og PC tidligere i år. Spillet er meget bra og har spilt PC-versjonen mye siden det kom i slutten av juni. Et av de bedre skytespillene i år og hvor taktiske valg spiller en stor rolle gjennom spillet. Ikke alltid like lurt å løpe rundt som Rambo og skyte på alt som dukker opp. Snik deg inn på fienden er best for så å sette en kule i hode. 

Les mer om spillet på Gamereactor.no

Hva synes du om genseren min? Stilig ja?Josefine på besøk!

Det er ikke hver dag vi har den søte, snille, gule kaninen Josefine på besøk, men forrige uke dukket hun opp i Snåsningen hvor hun overrakte en fin bunke med Josefinespill til Snåsa Bibliotek. Disse spillene er utrolig barnevennlige og i tillegg til pedagogisk riktige. Josefine Skolehjelp er en samling spill som er lagd spesielt med tanke på skolebruk og hvor barna lærer alt fra språk, matte, geografi pluss masse annet. Spillserien er blitt veldig populær og noe som har ført til enda mer populæretet rundt figuren Josefine. 

Selv synes jeg det også er veldig spennende at bibliotek rundt omkring i landet låner ut spill. Dette er virkelig riktig steg å gå synes jeg og derfor håper jeg nå at Josefine-spillene blir flittig utlånt i tiden fremover her på Snåsa. 

Her i huset hos oss har Josefine vært en viktig del av oppveksten og hvor barna mine har hatt mye lærdom og underholdning av å spille Josefine-spillene. Som foredragsholder for “Spill er sunt” vil jeg selvsagt anbefale Josefine-spillene. 

Les mer om Josefine på Krea Medie sin nettside.

Hvilket forhold har du/dine barn til Josefine og spillene?

Her er bilder fra Josefine sitt besøk på biblioteket. Dette klippet nedenfor stammer fra spillet Josefine – Drager i Evetyrland!

Skylanders – populært og bra barnespill!

Som en foredragsholder for “Spill er sunt”, kan jeg med hånden på hjertet si at det finnes mange gode barnespill. Selvsagt er det forskjell på barnespillene hvor noen er lærerike og pedagogiske, mens andre er underholdende. Et av de konseptene innen barnespillsjangeren som jeg og barna liker veldig godt er Skylanders. I dette spillet finner du fantasifigurer med forskjellige evner og disse evnene brukes blant annet for å løse diverse gåter. I tillegg kan to personer spille samtidig noe som gjør at man da må samarbeide om å komme seg videre i spillet. 

Selve konseptet bygger videre på at du via en “portal” (som følger med) kan bruke de figurene du har til rådighet. Disse figurene settes så på portalen og hvor spillet fanger opp figuren og som du nå kan spille med. Det finnes utrolig mange figurer i Skylanders-universet som kan kjøpes enkeltvis eller i samlepakker. Her hos oss har vi nå seks figurer i samlingen og disse brukes jevnlig. Sammen med gjengen i Skylanders finnes du også den kjente spillfiguren og dragen Spyro. Denne figuren har lang fartstid i spillverden og har flere spill bak seg. 

Grafikken, omgivelsene, detaljene og mulighetene i spillet er mange og det gjør spillet variert og interessant for flere aldersgrupper, til og med meg. Som familiefar til fire anbefaler jeg selvsagt Skylanders og et spill som flere kan la seg underholde av. Det er også veldig enkelt å styre i spillet hvor små barn faktisk kan klare seg godt. Skylanders er ikke et lærespill, men gir ren og skjer underholdning i tillegg til at man selvsagt må være litt kreativ når man skal løse de forskjellige gåtene som finnes i spillet. 

I oktober i år kommer et nytt Skylandersspill og som har fått navnet Giants. I tillegg til de vanlige figurene får du her møte noen skikkelig giganter i Skylanders-universet. Jeg og barna gleder oss til dette spillet kommer og vet at vi kommer til å bli sittende med det.

Nedenfor kan du se to klipp. Det første klippet stammer fra et intervju som Gamereactor (GRTV) gjorde med Actvisions John Coyne og hvor han forteller litt om det kommende Skylanders Giants. Det andre klippet kan du se et klipp fra selve spillet og om du sjekker ut det, så skjønner du kanskje hvorfor Skylanders er så populært som det er.

Vil du lese mer om spillet så kan du det på Gamereactor.no

Har du spilt Skylanders og hva synes du? Kommer du til å kjøpe Skylanders Giants? Hva synes du om konseptet?  

  

Har jeg noen gang fortalt deg definisjonen på galskap?

Nei, det har jeg ikke gjort og vil nok ikke i denne bloggen gjøre det heller, men i en av frasene i det kommende Far Cry 3 så får vi høre “Did I ever tell you the definition of insanity”

Som dere sikkert for lengst har fått med dere, så gleder jeg meg noe sinnssykt til Far Cry 3 slippes og 29. november skjer det. Skal jeg være helt ærlig så lukter jeg et skikkelig julespill her og et spill som jeg kommer til å gjennomføre om jeg så må svelge ribba hel og drikke det julebrusen på styrten. Spillet skal spilles, koste hva det koste vil!

Sist fredag var en kjempesnill postmann innom med en liten pakke til meg og i pakken var en dødsstilig t-skjorte. Den har allerede fått mye oppmerksomhet og har fått mange spørsmål over hvilket spill denne t-skjorten er tatt fra. Når jeg sier Far Cry 3, så nikker de fleste på hodet. De eldre synes skjorten ser makaber ut, men andre ler når jeg går i rundt med den. I går var jeg på høsten første fotballtrening og jeg fikk mange blikk på skjorten mens jeg løp og sparket ball.

nedenfor ser dere et par bilder med meg og skjorten. Nedenfor bildene ser dere et filmklipp hvor denne frasen dukker opp.

Les mer om spillet på Gamereactor.no

Hva synes dere? Makaber eller stilig?

Blodig alvor!I
november slippes kanskje et av årets aller største spill, nemlig Assassin’s Creed III. Selv gleder jeg meg som et lite barn som venter på julenissen. Spillet ser helt rått ut og etter å ha sett nye klipp fra Ubisoft, så kan jeg ikke si annet enn at ventetiden føles laaaang ut. Assassin’s Creed III tar deg med som spiller til den Amerikanske borgerkrigen og her får du oppleve de store slagene på nært hold og må på best mulig måte komme deg unna horder av fiender med deres blodig våpen. 

For anledningen har Ubisoft lagd en helt ny grafikkmotor og det kan lett sees på alle de detaljene som finnes i spillet og måten alt sammen blir presentert på. Assassin’s Creed III kommer med andre ord til å bli et meget komplekst spill som jeg tror veldig mange vil sette stor pris på. Selv gleder jeg meg til å oppleve den Amerikanske borgerkrigen, for det kan jeg med hånden på hjertet si at jeg aldri har opplevd før i spill. 

Nedenfor kan du altså se to klipp fra spillet som kommer for salg til konsoll 31. oktober mens de som skal kjøpe spillet til PC må vente til 23. november. Den som venter på nor godt, venter ikke forgjeves bruker jeg å si. 

Les mer om Assassin’s Creed III på Gamereactor.no

Gleder du deg til spillet og hva synes du ser mest rått ut? 

 

Dette gir meg ståpels!

En gruppe som jeg liker svært godt er Linkin Park og har hørt så og si alle deres album. En annen ting som gjør at jeg liker gruppa enda bedre er samarbeidet de har med Electronic Arts og deres Medal of Honor-serie. I det kommende Medal of Honor: Warfighter har Linkin Park tilrettelagt en ny låt og denne gleder jeg meg som et lite barn til å høre og ikke minst se deres musikkvideo med låta Castle of Glass basert på Medal of Honor. 

Nedenfor kan dere se et klipp hvor Linkin Park selv forklarer litt om deres kommende låt og musikkvideo til blant annet Medal of Honor og skal ærlig innrømme at ståpelsen stod rett til værs da jeg så klippet.

Gleder du deg til Medal of Honor: Warfighter og hvilket forhold har du til Medal of Honor? Liker du gruppa Linkin Park?

 

Her er et klipp som presenterer samarbeidet med EA og deres kommende Medal of Honor: Warfighter

Dette er musikkvideoen for Castle of Glass med Linkin Park

Sexy damer…

At spillutviklere gjennom tidene har brukt sexy damer i spill vet vi gamere godt om, men det er ikke så mange spill som f.eks. Dead or Alive 5 hvor de sexy damene virkelig har fått en stor rolle. At sex selger vet vi jo også og i spillet Dead or Alive 5 spilles det virkelig mye på sexy damer og hvor de slåss om å holde seg i toppen. Utvikleren har sagt at de vil fortsette å lage spill med sexy damer og at de liker å lage det. 

Her kan du se en rekke lettkledde, sexy damer fra det kommende Dead or Alive 5 som kommer til kun PS3 og Xbox 360 i slutten av september. 

Les mer om spillet på Gamereactor.no

Hva synes du? Liker du disse sexy damene eller har du ikke helt sansen for slike spill?