Slår dette til så blir det mye snø!

 

Å følge med været er alltid spennende for det er hele tiden forandringer når det kommer til været. Spesielle fenomen dukker også opp inn imellom. Da håper jeg å være på rett sted til rett tid, selvsagt med håp om at liv ikke går tapt eller at skader skjer på mennesker eller omgivelser. Om det tordner som verst, kraftige væromslag, tromber, kraftige haglskurer eller hva det måtte være av fenomener. så håper jeg å kunne oppleve dette. Har alltid vært fascinert av været. Sikkert derfor at jeg også gjennom en mannsalder har fulgt med og ført værstatistikker der jeg har oppholdt meg.

 

En drøm jeg har er å dra til tornadobeltet i USA for å oppdage, oppleve og se tornadoer på nært hold. Akkurat det har jeg drømt om i hele midt liv. Tornadojeger er en drøm som jeg tviler på jeg får oppleve, men en vet aldri hva livet bringer.

 

Inntil videre får jeg betrakte været her i hjemlige trakter og hvor været er langt mer rolig. Som mange av dere vet, så har jeg også gjennom mange år spådd været i flere forskjellige medier. Stort sett har spådommene slått til, takket være mine statistikker og måten å se tendenser i værets helhet. Så og si alle håper på hvit jul. For er det noe som gir julestemning så er det at det er snø på bakken på selveste julaften.

 

At alle får snø er det små sjanser for spesielt med at klimaet har blitt varmere enn det var for tyve, tredve år siden. Da var vintrene mye mer stabil og snøforholdene mye mer stabile enn dagens situasjon. Derfor er det alltid spennende å spå juleværet og om det blir snø på selveste julaften. I en spådom for ikke så altfor lenge siden spådde jeg at sjansene for snø her i Orkanger sentrum ligger på 30/70. Det vil si 30% sjanse for snø på julaften. Mine venner på Snåsa har større sjanser for snø, det vil si 70/30. Jo lengre ut på kysten en kommer, jo mindre sjanse for snø på julaften og i julen, men undre kan skje og spesielt om vi får en situasjon med høytrykk (høytrykksrygg) vest for oss og lavtrykk som kommer farende fra vest og nordvest. Med en slik situasjon er det store sjanser for snø for de fleste av oss foruten de som bør i sørøstlige del av Norge. De ligger i le og får minimale mengder av det evt. hvite som dukker opp.

 

 

Etter å ha studert jetstrømmen i dag så kan det være et ørlite håp for at det kan bli julesnø for de fleste i Norges land. Bildet du finner nedenfor stammer fra en jetstrømsituasjon den 14. desember og som dere kan se så har jeg markert et område med L. Det vil si lavtrykk og om dette inntreffer så vil lavtrykket dra østover/sørøstover. Med denne vindretningen er da sjansen for snø meget, meget stor i tillegg til at mengden nedbør vil være markant. I tillegg kan det danne seg polare lavtrykk i samme slengen og med det vil mengden nedbør øke enda mer samt gi betraktelig med vind. Storm kan nok forekomme ved en slik situasjon. Spennende blir det og se om dette lavtrykket utvikler seg slik det gjør nå for da blir det mye snø for de fleste av oss, mens de som bør i sørøst får lettere vær og mer stabilt.

 

Uansett, tiden fremover får jeg følge ekstra nøye med for å se om det blir julesnø for oss eller ikke. I løpet av neste uke kan jeg se mer konturene i tillegg med å studere gjennomsnittene årene før med snø til jul. Så får en se om en kan komme med en aldri så liten spådom for julen 2020.

 

Hva håper du på når det kommer til julen værmessig? Vil du ha snø eller er det ett fett om det er snø eller ei?

 

Min jul: Minn mæ på med Axel Frønes!

 

Nå nærmer julen seg med stormskritt. For min familie betyr julen mye på alle måter. Spesielt en ting som får frem julestemningen selv om kanskje ikke været er helt med, så er det julemusikk. I denne forbindelse vil jeg nå her i bloggen min legge frem enkelte låter som betyr mye for meg og oss. Ei låt som jeg ble introdusert for i fjor er “Minn mæ på”. Låten er helt fantastisk og med en artist som virkelig har kommet i søkelyset for tiden. Artisten er selvsagt Axel Frønes som har kommet med mange nydelige låter som anbefales. 

 

Låten “Minn mæ på” tar meg tilbake til julen da jeg var liten. For teksten har utrolig mange likheter med mine minner rundt julen…

 

Får du julestemning av å høre på julemusikk? 

 

 

 

The Greatest Showman…

 

Som mange av dere vet så liker jeg litt av hvert når det kommer til film. Jeg liker veldig mange sjangere. Om det er animerte filmer, drama, western, action, skrekk, musikaler eller sci-fi, så liker jeg filmer i alle disse sjangerne. Selvsagt har jeg filmer som er mine favoritter, men tydeligvis har jeg gått glipp en av film som jeg kanskje burde ha sett. Filmen heter The Greatest Showman og med Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson og Zendaya Coleman i hovedrollene. Filmen er som du sikkert ser av Youtube-videoen nedenfor en musikal. 

 

Hugh Jackman er blant annet kjent som Wolverine i filmen X-Men-trilogien. Zac Efron er kjent fra musikalene High School Musical mens Michelle Williams har vært med i filmen Brokeback Mountain og den kjente TV-serien Dawson’s Creek. Rebecca Ferguson er kjent i blant annet filmene Mission: Impossible – Rogue Nation og Mission: Impossible – Fallout. Til slutt må jeg vil skrive litt om merittene til Zendaya Coleman. Hun har vært med i filmene Spider-Man: Homecoming pluss har vært medvirkende i flere TV-serier hos Disney. 

 

Med andre ord, det er litt av en gjeng kjente skuespillere som er med. I tillegg er det en rekke fine låter som er med i filmen og spesielt tittellåten The Greatest Showman som virkelig kicker godt. En låt som min kollega på Rusta har spilt en rekke morgener mens vi har kjørt varer og gjort butikken klar til åpning kl. 09:00. Å høre på musikk mens man jobber er perfekt. Jeg liker best å jobbe med musikk. 

 

I løpet av julen må en få sett filmen The Greatest Showman tenker jeg. Har du sett filmen? I så fall, hva synes du? 

 

 

 

JULEGAVETIPS: Creative Stage – God lyd for alle anledninger!

 

Har du hørt om Creative? Om du ikke har gjort det så er du kanskje ikke fra denne planeten. I alle fall, Creative er en kjent aktør på markedet gjennom mange år med sitt store sortiment med lydprodukter. For mitt sitt vedkommende er det mange år siden jeg ble kjent med merket Creative. Mitt aller første lydkort var faktisk fra Creative. Som aktiv gamer og med en skikkelig gamerPC har jeg vært heldig og kun hatt eksternt lydkort fra Creative. Fra da og frem til i dag har jeg hatt masse gamingprodukter fra denne store aktøren. Alt fra headsets, MP3-spillere, lydkort til lydanlegg. Alltid har jeg blitt imponert over både kvalitet og sist men ikke minst bruksområder til produktene fra Creative.

 

 

Derfor var den aldri så liten jubel som oppstod i min stue da postdamen kom inn med en pakke til meg forleden. Det var ikke en liten pakke som dukket opp, men en pakke med bra størrelse. I pakken skjulte seg noe jeg har ventet spent på. Er det noe som virkelig betyr mye for meg så er det god lyd. Om jeg ser film, opplever konserter, hører musikk eller rett og slett gamer spill. God lyd er noe jeg har vært opptatt av siden jeg var liten. Spesielt den tiden jeg dro rundt som DJ var fet lyd essensielt. Vet ikke hvor mange headsets jeg har testet ut opp igjennom årene, men har nok passert over 100 forskjellige tenker jeg.

 

 

Nå skjønner du sikkert hvorfor jeg jublet litt i stuen når pakken ankom huset. Fra før av har jeg et slitent lydanlegg fra Speedlink som nå ville bli byttet ut. Du kan tro åpningen av pakken skjedde med andakt. Forsiktig tok jeg ut anlegget, et Creative Stage fra pakken som i tillegg til en lydplanke og sub også inneholdt en fjernkontroll, AUX-ledning, skruer for å feste lydplanken på vegg pluss en liten brukermanual. Savnet dog for eksempel optisk kabel. Heldigvis hadde jeg det liggende slik at alt lå til rette for en fet lydopplevelse.

 

 

Så var det bare å koble til anlegget, legge ledninger slik at det ser fint ut. For nå var det å se hvordan Creative Stage blir seende ut TV-bordet. Her er jeg nøye og spesielt med tanke på at det skal se fint ut uten at det føles ut som om en rosa elefant er satt opp ved siden. Fikk satt sub-en bak TVen og lydplanken like fremfor. Koblet til Xbox One slik at produktet også fikk kjørt seg med gaming også. Det første jeg gjorde var å stille inn rett modus. Her er det noen moduser å velge imellom. Om du vil ha konsert-, film, musikkopplevelse. Alle disse modusene er nøye programmert for at du skal få den beste lydopplevelsen.

 

 

Aller første jeg gjorde var å klikke meg inn på Youtube for å finne fet musikk med dyp bass. Nå skulle anlegget får kjørt seg litt. Fant flere låter med dyp bass. Så var det bare å skru opp lyden og nyte. Det første jeg legger merke til er den crispy lyden Stage serverer meg. I forhold til Speedlink-anlegget så er lyden mye mer balansert. Tenker dette beviser tiden Creative har hatt på markedet som en av de største innen lyd. Det andre jeg gjorde var å utnytte Bluetooth-delen. Slo opp flere låter via mobilen og Spotify. Her skulle det nytes enda mer. Den ene låten etter den andre klang i rommet til både meg og min kones glede. Fantastisk bra lyd.

 

 

Alt sammen er så enkelt. Alle tilkoblinger fungerer som en drøm hvor vi hopper imellom å se på TV, høre musikk via Bluetooth og til slutt via AUX-inngangen. Her fikk vi selvsagt servert god, balansert lyd på alle plan fra Stage. Som lydmann, DJ, gamer, eventskaper har jeg alltid vært opptatt at lyd skal høres godt ut. Da er det ikke bare bassen som skal gjøre dypdykk, men både diskant og mellomtone betyr mye. Derfor er det viktig for meg å høre på mye forskjellig for så å danne seg et bilde over hvordan et lydanlegg virkelig er. Selv om jeg elsker bass så skal ikke denne overdøve resten av lydbildet. Creative på sin side gjort en meget god jobb her med å balansere lyden godt i Stage. Alt klinger meget godt i vår stue om vi ser på film, hører musikk eller spiller spill. Xbox One og Nintendo Switch sørget for den biten. Til og med når jeg koblet opp Stage til gamerPCen min så fikk jeg en god lydopplevelse. Spesielt i spill som Assassin’s Creed Valhalla, Battlefield 5, Cities Skylines, Grid, Euro Truck Simulator 2, American Truck Simulator og sist men ikke minst Transport Fever 2. Lydbildet sørger for at jeg hører godt hvor fiendene i Battlefield 5 befinner seg. 

 

 

Lyden i spillene ble veldig godt gjengitt og ned til den minste detalj. Ikke noe problem å høre mine fiender lure bak, på siden eller fremfor meg med Stage i bruk. Lydbildet er godt nyansert og gir det jeg er ute etter. Nettopp det gjør meg også godt fornøyd for å si det slik, spesielt etter å ha brukt Speedlink sitt lydanlegg i fire år når så var det sykt lett å høre forskjell på lyden. Selvsagt finnes det lydanlegg som kicker mer, men ut i fra bruksområde kontra pris så får man med Creative Stage mye for pengene.

 

 

Designmessig er Creative Stage up to date og gjør at lydanlegget passer inn uansett hvor du har tenkt å bruke det. Om det er til desktopen, i samsvar med TVen eller ved gamerskjermen. Her er alt opp til deg hvordan du føler det passer inn. Creative har gjort en meget, meget god jobb lydmessig. Mine opplevelser har vært formidable med Creative Stage. Flere lydtilkoblinger sørger for at det ikke er noe problem å bruke lydanlegget til mye forskjellig. Lyden blir uansett bra. Kraftig LEDlys presenterer hvilken modus du bruker og hvor LEDlyset sitter frempå lydplanken.

 

 

Er du på utkikk etter å glede noen til jul eller glede deg selv så anbefaler jeg Creative Stage. Et enkelt og greit anlegg med mye sjarm, god lyd og masse muligheter. Balansert lyd sørger for at du får gode opplevelser om du spiller spill, ser film eller hører på musikk. Rungende bass der for den passer inn sørger for at jeg til tider er i ekstase over det som skjer. Faktisk om du søker i diverse butikker kan du få dette anlegget til under tusenlappen noe som gir god valuta for pengene. Selv om det finnes lydanlegg som er bedre og kvassere så må man tenke litt på hva man her får for pengene. Det er en ting som kanskje kunne ha vært litt bedre og det er rekkevidden når du spiller via Bluetooth. Det var ikke lange avstanden fra anlegget til telefonen før lyden begynte å hakke. Den biten kunne ha vært litt bedre. Foruten dette er jeg nok en gang imponert over hva Creative fått til. Nå gleder jeg meg til hver gang jeg får koblet opp Spotify-listen (om jeg sitter nærmer nok) på anlegget, se spennende filmer/serie eller spille et underholdende spill. Jeg vet jeg får en god lydopplevelse og det takket være Creative Stage.

 

Om du vil vite mer om lydanlegget så finner du det på denne nettsiden.

 

 

Mektig trailer fra det kommende Cyberpunk 2077

 

Ett av årets kanskje mest etterlengtede spill er uten tvil Cyberpunk 2077. Forleden presenterte jeg en video over hvordan spillet ble seende ut på Xbox One X og Xbox Series X. I dag presenteres en helt nye video fra spillet som utvikles av mesterne bak The Witcher-serien. Cyberpunk 2077 lanseres til Windows 10, pluss konsollene til Sony og Microsoft den 10. desember. Ikke annet enn å nyte og se hva vi har i vente…

 

Hvorfor har vi egentlig aldersgrenser på spill? Bør de skrotes?

 

Det aller første foredraget mitt, Spill er sunt ble holdt i våren 2010. Den gangen skjedde det på en skole på Steinkjer og de som skulle høre på foredraget var foreldre samt lærere fra 5. klasse. De hadde gjennom min store interesse til spill kontaktet meg for at jeg skulle snakke om spill og aldersgrenser for spill. Det var veldig mye uvitenhet blant foreldrene. Lite visste de om spillene barna deres spilte. Derfor var det veldig interessant å fortelle om spillernes hverdag og hvilke spill som fanget barn og unge på den tiden. Under foredraget kom det fort frem at barna deres spilte voldelige 18 års spill noe de da ikke visste. Etter foredraget fikk jeg mange lovende ord om at dette burde jeg gjøre oftere. Foreldrene var glade for innføringen om spill pluss hvordan opprettholde harmonien i familien med barn som spilte.

 

Nå har det gått mange år siden mitt aller første foredrag om spillernes hverdag. Dessverre…fortsatt spiller barn og unge spill som ikke er beregnet deres aldersgrupper. Fortsatt er det en del foreldre som ikke har peiling på hva barna spiller. Flere av foreldre i dag bryr seg skjiten i hva barna spiller, bare de oppfører seg så er det ett fett. Selv har jeg fire barn som alle har opplevd en til tider streng far når det har kommet til aldersgrenser. Selvsagt har jeg sett barna an og sett litt i mellom fingrene når det har kommet til aldersgrenser på spill, men stort sett har jeg vært streng spesielt til spill med 18 års aldersgrense.

 

Gjennom min mange års jobb i spillbransjen har jeg også hatt tilgang til alt av konsoller, spill og alt man kan drømme om, noe min barn og venner har satt veldig stor pris på. Jeg har en fordel i forhold til mange andre foreldre. Jeg vet en del om spill. Det er det mange som ikke gjør. Derfor blir det også enklere for meg å sette grenser, vite hva jeg skal se etter når barna spiller samt legge til rette for at spillingen skjer på rette premisser.

 

 

Det jeg nå spør meg selv etter så mange år, er det noen vits med aldersgrenser på spill? Aldersgrensene blir jo ikke overholdt uansett. Barn helt ned i fem, syv, ni års alderen spiller jo 18. års spill med uvitende foreldre vel og merke. Som oftest får disse unge barna tilgang til spillene via større søsken. Da er det fort gjort at grensene skyves betraktelig i feil retning. Er det barna som utnytter det eller er det vi foreldre som ikke klarer å fange opp at barna spiller for eksempel det supervoldelige Grand Theft Auto V? Er foreldre for travel i dag til ikke å bry seg om hva barna spiller eller gjør bak skjermene sine. Har foreldre fortsatt ikke peiling på aldersgrenser for spill og at disse er der for en grunn?

 

Ikke vet jeg hva som er årsaken til at barn og unge spiller supervoldelige spill langt bort fra den aldersgrensen på spill du burde ha spilt. Uansett så må det til en aldri så liten debatt på om aldersgrensene egentlig har noen virkning. Burde de heller ha vært skrotet for et annet system hvor man heller bruker mer energi på å opplyse om spillenes innhold. Under mine foredrag spør jeg alltid om foreldre vet om aldersgrensene på spill kontra for eksempel aldersgrenser på film, sprit, førerkort, stemmegiving med mer. Hvorfor er aldersgrenser der? For spillernes del så ser det ut til at aldersgrensene kun er der for en vits uten å ha noen betydning for innhold. Jeg spør også i foredragene om foreldre ville ha sendt sine fem, syv, niåring på en 18 års film på kino. Da ser de rart på meg og sier klart nei. Det ville de selvsagt ikke ha gjort. Hva er så greia? Barna får spille supervoldelige 18 års spill, men å se 18 års filmer på kino er ikke aktuelt.

 

 

Spill er noe som foregår på timevis. En film varer kanskje ett par timer. I spillene er det du som spiller som utfører handlingen. I filmen sitter du passivt og ser. I spillene er det du som bestemmer hva som skal skje. Om den personen du har fanget skal tortureres for i håp om å få vite sannheten. Her har du til rådighet har alt av torturredskaper du kan tenke deg. Det er du som spiller som bestemmer. Skal negler fjernes, armen kuttes opp, kvelning…alt er opp til deg her. Er dette en situasjon som passer for eksempel en femåring, syvåring, niåring? I aller høyeste grad ikke.

 

Så lenge det har vært voldelige spill på markedet med 18 års aldersgrenser, har det også vært mang en debatt om disse spillene påvirker oss som spiller. Spesielt den yngre garde. Er det en sammenheng mellom det å spille voldelig spill i tidlig alder og om barnet etter hvert utvikler en voldelig adferd? Gjennom flere forskningsstudier har det kommet frem til at det ikke gjør det, mens andre sier at hvis “forholdene” ligger til rette så kan vi påvirkes til det negative. Spørsmålet er da om vi i stedet for å gi faen i aldersgrenser og kanskje burde forebygge…i alle fall litt. Som foreldre skal vi på en måte være et fyrtårn når det kommer til slike ting. Vi skal rettleie barna våre til beste. Selv kan jeg nok ikke skryte på meg å si at jeg er perfekt, men prøver så godt jeg kan. Perfekte foreldre finnes ikke. Det er bare å erkjenne.

 

Hva skal til for at foreldre skal kunne føle seg trygge for at barna sine spiller disse supervoldelige spillene som de ikke har lov til eller som skjer med uvitenhet? Det er ikke godt å si, men jeg tror fortsatt at det finnes en del uvitenhet blant mange foreldre om dette. Hva slags innhold har de ulike spillene? Er det tidsmangelen som styrer oss for mye til at vi helt mister kontrollen på hva som spilles? Er nok en del sannhet i dette og spesielt tidsmangelen. Burde samfunnet ha vært flinkere til å forebygge med at aldersgrenser blir holdt for eksempel i spill?

 

 

For mitt sitt vedkommende når Covid-19 situasjonen har normalisert seg så vil jeg fortsette mitt korstog med å fortelle om spillernes hverdag. Hvordan opprettholde harmonien i familien med barn som spiller? Finnes det andre spill som vi heller bør fokusere på og få barna til å spille enn de supervoldelige spillene? Titt og ofte kommer det inn meldinger på både messenger og sms fra fortvilete foreldre som ikke har kontroll på barnas spilling. Eller så lurer foreldre på aldersgrenser og om hvilke spill som passer de enkelte barna. Hvor mye kan barna spille før man kan avdekke en “avhengighet”? Det er fortsatt den dag i dag mange spørsmål som foreldre ikke helt vet svaret på. Skal man ta aldersgrensene på spill med klinkende alvor eller skal man bare drite i dem? Det er det store spørsmålet.

 

Er du forelder og som har barn som spiller? Hvordan er du i så fall når det kommer til aldersgrenser for spill? Bør aldersgrenser på spill skrotes mot et annet system?

 

 

 

Så kom det litt snø og nesten som forventet…

 

I starten på november spådde jeg når den første snøen ville komme. Da hentydet jeg til at Kong vinter ville komme på besøk etter den 20. november. Litt moro er det at i dag står det 19. november på kalenderen. Så og si rett ble det i spådommen altså. Det å se tendensene i været er ikke like enkelt alle ganger, men inn i mellom kan man se det. Da blir det også litt lettere å kunne spå været. Her i Orkanger sentrum kom altså den første snøen i årets vintersesong den 19. november. 

 

Kan fort innrømme at det er seint i forhold til normalen. Senhøsten har vært mild og god på mange måter hvor snøen mer eller mindre har vært fraværende. Synes at snø er fint, men praktisk er det på langt nær ikke. For meg kunne det gjerne ha vært sommer nesten hele året. Kun snø fra 1. desember til og med 1. januar. Mellom disse datoene kunne jeg mer enn gjerne hatt sommer, sol og varme. 

 

Å få i pose og sekk er nok ikke å forvente, men når det først skal være vinter så vil jeg ha skikkelig vinter som da jeg var liten. Nå er Kong vinter en skygge av seg selv. Sjelden er en vinter stabil med fem minus og strålende skiføre. Nei, vintersesongene de siste 15 årene har vært alt fra stabile med mye regn, sludd, hålke og sørpe. Med slikt vær blir vinteren altfor slitsom. Hvordan årets vinter blir er jeg bitte litt usikker på spesielt med den veldig unormale vinteren vi hadde i fjor. Snakk om merkelig vinter. At vi får en vinter nær normalen er nok mer å spå. Da vil det si med det normale regn, snø, regn, snø og litt sol inn i mellom med forholdsvis milde temperaturer. Om dette blir en realitet er jeg litt usikker på, men tiden får vise. Hvordan det blir til jul er bitte litt tidlig å se, men som jeg skrev i den forrige artikkelen så er det 50/50 for vår del her i Orkanger, mens mine mange venner på Snåsa er det fortsatt nærmere 70/30 for at det blir snø på julaften. 

 

Akkurat nå får de som elsker snøen kose seg og nyte. For om ikke mange timene her i Orkanger sentrum vil nok Kong Vinter måtte resignere for mildere luft og regn. Kan nok ikke legge skjul på at det er fint med snø, men igjen…ikke praktisk. De siste dager i november vil bli ustabil med mye forskjellig vær. Litt snø blir det også inn i mellom. 

 

Det heter ikke dårlig vær, men dårlig klær. 

 

Hvordan har været vært hos deg de siste dager?

 

JULEGAVETIPS: ADATA SE800 SSD – Liten, men stor! Julegave

 

I en verden hvor man skulle tro at ting bare ble større og større, så skjer det også ting som gjør at det blir mindre og mindre. Det er spesielt på en arena hvor ting virkelig har blitt mindre. Da tenker jeg spesielt på lagringsmedier. Her har det skjedd en enorm utvikling fra de første lagringsmediene og frem til i dag. Jeg har som mange av dere vet vært med siden tidenes morgen når det kommer til elektroniske dippe dutter. Selv har jeg vært med siden de “megastore” 5 1/4 store diskettene til kassetter til store, tunge harddisker. Til og med minnepennene var rimelig store i forhold til hvordan mange designmessig er i dag. Ting har blitt mindre. Ikke noe annet enn å erkjenne det.

 

 

Med dette i tankene har jeg nå virkelig fått sett at noe så lite kan være så stort. For jeg har fått anledningen til å teste ut et SSD fra selveste ADATA, en produsent som virkelig har lagt sin sjel i lagringsmedier. Skal være ærlig å si at jeg ikke har hatt mange andre anledninger å sjekke ut produkter fra ADATA så dette er litt spennende for å si det slik. Som du sikkert skjønner så har jeg med et aldri så lite produkt å gjøre. Du kan merke deg navnet SE800 SSD først som sist.

 

Lagring er noe vi gamere aldri får for mye av. Er det noe som alltid er manko av så er det lagring til de mange spill vi gjerne vil ha installert på maskinene våre. Selvsagt prøver man å holde det ryddig og ha de mest populære spillene liggende, men så ønsker man å ha mer. Dette problemet er det nok mange som kjenner seg igjen i. Slik er jeg også og spesielt når det ikke er kun meg som bruker gamer-PCen så må jeg bare innse at lagringskapasiteten virkelig får kjørt seg.

 

SE800 SSD-en fra ADATA som jeg nå har fått gleden av å teste er på 512GB. Det vil si, jeg får plass til flere store spill noe jeg selvsagt er veldig glad for. Når jeg også er inne på lagringskapasiteten, så er må jeg si at størrelsen er liten til å romme så mye. Faktisk kan denne SSD-en nesten sammenlignes med en litt forstørret fyrstikkeske. Den faktiske størrelsen er 72.7 x 44 x 12.2 mm så da skjønner du hvor liten den er. Videre er den jeg tester ut blå og med et blått LED-lys som viser når ting skjer på SSD-en. Det er altså snakk om en liten hendig sak som får plass hvor det måtte være. Akkurat nå står den tilkoblet Type-C inngangen på PCen min i front og der blir den værende.

 

Det vil med andre ord si at interfacen er USB 3.2 Gen2 Type-C noe som i disse tider er meget praktisk. Videre støtter SE800 SSD-en Windows 8 / 8.1 / 10, Mac OS X 10.6 eller senere, Linux Kernel 2.6  eller senere pluss Android 5.0 eller senere. Dette gjør produktet enda mer hendig i forhold til hvor den kan brukes. En annen ting jeg så definitivt må ta med er vekten på denne lille krabaten. Med en vekt på kun 40g så er det ikke til å tro at dette er en renspikra SSD.

 

Vi gamere er alltid ut etter mer lagring så hva var vel mer naturlig enn å smekke innpå spill på SE800 SSD-en fra ADATA. Et av spillene som jeg nå har fått tak i er Assassin’s Creed Valhalla. Dette spillet måtte selvsagt rett inn på SSD-en. Da får jeg virkelig testet ut kapasiteten av denne lille rakkeren. Er det ting som virkelig betyr noe så er det hvor kjapp en slik SSD er i forhold til lesing, men også til lagring. Førstnevnte er vel kanskje det mest kritiske. For om lesingen ikke henger med vil man blant annet i spill oppleve lagging eller hakking. Slikt vil vi som gamere “aldri” oppleve. I spill som Assassin’s Creed Valhalla er det mye lesing av disken og en fin måte å teste om dette produktet virkelig holder mål.

 

Med en lese -og skrivehastighet på opp til 1000MB/s så kan du tro at spillingen av Assassin’s Creed Valhalla gikk som en drøm. Alt funket så til de grader hvor spillet fløt som en drøm. Egentlig hadde jeg i grunnen regnet med at det vill gå som en drøm, men det er alltid spennende å se om det virkelig gjør det man håper på. ADATA har med andre ord lagd et fett produkt for meg og garantert tusenvis av andre gamere som er på utkikk etter mer lagring for sine spill.

 

Jeg er meget godt fornøyd med SE800 SSD-en fra ADATA. Tenker det etter hvert vil bli installert flere spill på min nye kompis noe jeg også ser frem til. For ikke lenge siden måtte jeg avinstallere et av mine favorittspill, nemlig Battlefield 1 på grunn av plassmangel. Nå tror jeg dette løser seg. Battlefield 1 skal installeres på SE800 SSD-en. Ikke annet enn å glede seg med andre ord. Helt fram til nå har jeg altså bare opplevd glede med SE800 SSD-en og mer vil det garantert bli. Om du er på utkikk etter en SSD, så vurder denne. Kanskje er fin julegave til en venn eller deg selv? 

 

Om du vil vite mer om SE800 SSD fra ADATA så gå inn på denne nettsiden.

 

Hvor mye lagring har du til dine spill og har du det dilemmaet at du inn i mellom må slette unna litt eldre spill bare for å få plass til nye?

 

 

 

 

Gameplay fra Cyberpunk 2077 på Xbox Series X

 

Nå nærmer det seg med stormskritt lansering. Kanskje et av årets aller største spill ser dagens lys. Datoen som mange har satt sin lit til er 10. desember. Etter utsettelser så håper mange nå på at denne datoen holder mål. Spillet som selvsagt er i manges søkelys er Cyberpunk 2077 og som utvikles av ingen ringere enn CD PROJEKT RED som også er kjent for deres The Witcher-serie. 

 

 

Denne polske utvikleren har virkelig gjort seg bemerket med The Witcher-serien som har solgt millionvis av eksemplarer til trofaste gamere. Nå er det altså ikke lenge til Cyberpunk 2077 lanseres til dagens konsoller og de nye konsollene fra Sony og Microsoft. Selvsagt lanseres spillet til Windows 10 også. 

 

 

Under kan du se en video med gameplay fra blant annet Xbox One X og Xbox Series X. Som du kan se så byr spillet på masse spennende noe som selvsagt har gjort forventningene skyhøye. Som om ikke det er nok, skuespilleren Keanu Reeves spesielt kjent for sine filmer som Matrix og Speed er også å finne i spillet. Uansett, her er en gameplayvideo fra spillet som altså lanseres den 10. desember. 

 

Flere som gleder seg til Cyberpunk 2077?

 

Over 281 000 visninger på TikTok

 

Et medie som jeg liker godt er TikTok. Her er det mulighet å kunne ytre sine meninger, dele spillopplevelser eller andre opplevelser eller rett og slett presentere sitt liv. TikTok er og blir populært om du er ung eller gammel. Her finnes videoer for alle aldre. Min TikTok-kanal er ikke på langt nær stor og hvor jeg nærmer med snart 2000 følgere. Det mest artige med TikTok er når videoen du har lagd plutselig som ild i tørt gress blir viral. Da kan det hende du får på tusenvis, titusenvis og kanskje også hundretusenvis av visninger. Da er det moro. 

 

På min kanal har jeg litt forskjellig av videoer, men mye godt går det mest i spill. Det har også blitt noen videoer med badminton, unboxing pluss noe annet. Ekstra moro er det at flere av mine videoer har fått mange, mange tusen visninger samt at noen virkelig har blitt godt mottatt. Spesielt tre videoer som skiller seg litt ut og som til sammen har passert over 281 000 visninger. Snakk om moro.

 

Om du vil se mine videoer på min kanal, så er det bare å gå inn på DENNE LENKEN!

 

Er du på TikTok? Følger du med på TikTok? Hva liker du best å se på TikTok?