Tastaturet flakser vegg-i-mellom…

Tastaturet klasker hardt i veggen så tastene spretter til alle kanter. Min gamingmus brukes som “slegge” og som jeg til slutt slenger vegg-i-mellom så bitene flakser rundt omkring i rommet. Gud så irritert jeg er. Hater den forbaskede cheateren som for syvende gang tar meg ut uten å være i nærheten av meg. Juksepave, noob… Forbanna dritt…
 

Har du vært så irritert at dette virkelig har skjedd? Hvordan er lynnet ditt når du spiller? Er du snarsint når du gamer eller taper? Selv har jeg hatt disse tankene mang en gang og spesielt når jeg har spilt Battlefield. Dessverre har det seg slik at noen cheater. Noen gjør det for fun mens andre gjør det for å få tilgang til våpen, utstyr og andre items som man får ved å komme opp i rank.
 

Problemet med denne formen for juksing er at jeg blir så inn i granhampan, eitrandes forbanna at jeg ikke får sagt det og spesielt når jeg selv vet at jeg har rent mel i posen og aldri har jukset. Min rank er ærlig og redelig fortjent etter hard spilling og ingen juks. Selvsagt har det hendt at jeg har blitt beskyldt for å jukse på grunn av god score eller har spilt bra, men så har jeg selvsagt ikke det.
 

Når jeg opplever gamere som jukser og som er på samme server som i tillegg tar meg ut gang på gang, ja så kan jeg innrømme at det koker i meg. Heldigvis til dags dato har det ikke gått utover verken gaming produkter, inventar eller andre. Som oftest har jeg bannet ganske godt og så har jeg hoppet ut av serveren hvor jukseren har vært. Er det noe som jeg virkelig hater så er det nettopp juksing.
 

At noen har det moro på andre bekostning synes jeg heller ikke noe om, men skjønner at de gjerne vil prøve ut hvordan juksingen funker, men for de som jukser bare for å komme seg fort opp i rank. Disse har jeg svært lite til overs for å si det mildt. Man skal spille ærlig å redelig og kjempe seg opp i rank, ikke jukse.
 

I alle fall, det har vært tilstander i mitt hode hvor jeg har sett for meg både tastatur og mus har flakset gjennom luften i ren forbannelse over jukseren, men det har som oftest endt der og ikke lengre.
 

Hvordan er det med deg? Blir du fort sint på grunn av blant annet cheating? Har det hendt at tastatur, mus eller andre ting har fått svi på grunn av irritasjonen? 
 


Bilde er tatt av Mike Poresky
 

#juks #cheating #spill #gamer #gaming 

Battlefield 5 annonseres neste uke

Endelig! Tenkte faktisk å skrive et aldri så liten etterlysningsinnlegg for det nye Battlefield her i dag, men så plutselig som lyn i fra klar himmel dukker det opp noe som får mitt spillhjerte til å pumpe ekstra fort. Neste uke vil DICE sammen med Electronic Arts i en stream den 6. mai presentere neste Battlefield. Skal ærlig innrømme å si at jeg trodde først at vi fikk se og høre mer av spillet under E3-messen som går av stabelen den 14. til 16. juni, men nå får vi altså en smakebit på det neste Battlefield allerede neste uke.
 

Gud som jeg gleder meg og er utrolig spent på hva DICE og Electronic Arts kommer med. Blir det som ryktene har sagt vil det kommende Battlefield ta oss med tilbake til første verdenskrig. Det unike med hele opplegget er at verken DICE eller Electronic Arts har verifisert dette og derfor blir det altså spennende å se det hele den 6. mai. 
 

Flere undertitler har også versert på det kommende Battlefield og hvor både Eastern Front og Armageddon. Dette er heller ikke bekreftet, men igjen rykter. 
 

I alle fall, den 6. mai klokken 22:00 vil vi få se og høre mer om det det nye Battlefield og skal ærlig innrømme at jeg er veldig spent på hva DICE kommer med denne gangen spesielt med tanke på alle de ryktene som har versert en god stund nå. 
 

Personlig hadde vært stilig med f.eks. et spill fra første verdenskrig og hvor man må tenke mye mer taktisk i krigføringen enn i de siste utgavene av spillet hvor moderne krig har vært i fokus. 
 

Hva tror du? Fra hvilken krig ønsker du Battlefield skal ta deg med til? Hva er ditt favorittspill i serien?
 

Bildet nedenfor er tatt fra Battlefield Bad Company 2: Vietnam – en av mine favorittspill i serien. 
 

#battlefield #dice #electronicarts #spill #game #gamer #gaming

Grand Theft Auto VI annonsert?

Okei, i spillverden er det ikke alltid man kan stole på at ting er som de skal være, spesielt når det kommer fra kilder utenom spillutviklere og distributører. Selv om nyheten om at GTA VI er under utvikling og annonsert av en “muligens” sjefsdesigner hos Rockstar Studio, så tar jeg dette med en stor klype salt, men skulle det stemme, ja så vil vi få vite en god del mer på den kommende spillmessen Gamescom som går av stabelen i august.
 

I følge et rykte så har en sjefsdesigner ved navn James Cummings sagt at spillet kommer til å ta deg med til Houston, Texas og til en by kalt Magnolia City. Her er et sitat fra det James Cummings har fortalt; “We really wanted to push the envelope on the scale of GTA 6, and that?s why we chose Houston. Houston is HUGE and very spread out. Our goal is to capture the true scale of Houston and its suburbs. This is going to be a big challenge for us, but we?ve never backed down from a challenge before. We WILL capture the essence and scale of Houston, from the skyscrapers to the shore.”
 

Om dette stemmer eller ikke gjenstår å se, men med den suksessen Rockstar Studio har hatt med GTA V, så regnet jeg med at det ville komme en oppfølger. Spørsmålet er bare når oppfølgeren ville komme og forventet kanskje noe lengre tid før det ville bli annonsert et nytt spill i denne megapopulære serien. For å være helt ærlig så håper jeg heller på en oppfølger til Read Dead Redemption og da at det også lanseres til PC.
 

I alle fall, jeg er spent på hva som vil skje i tiden fremover mot både E3 og Gamescom. Store spillmesser som alltid bruker å by på mye spennende hvor spillselskaper bruker anledningen til å annonsere nye spill.
 

Hva tror du? Synes du dette høres seriøst ut med et nytt spill fra Magnolia City eller synes du dette høres litt suspekt ut?
 


 

#grandtheftauto6 #gta6 #rockstarstudio #rykte #spill #game #gaming #game

Vil du prøvekjøre Forza Motorsport 6: Apex til PC?


 

Da har jeg i dag veldig gode nyheter til deg. For neste uke, det vil si den 5. mai åpner Microsoft opp muligheten for å prøvekjøre Forza Motorsport 6: Apex i en åpen betatest. Forza-serien har alltid vært å finne på Microsofts konsoll Xbox, men i og med at selskapet ønsker å satse mer på PC så vil de i tiden fremover komme med spill som tidligere har vært å finne til Xbox til PC. 
 

For meg som mest er PC-spiller så er dette meget gode nyheter og i tillegg er stor fan av bilspill, ja så er dette meget gode nyheter, spesielt med tanke på at jeg digger Forza-serien. Å kunne spille det på PC med bedre grafikk enn på Xbox One, kan jo ikke bli bedre enn det. Jeg jubler høyt.
 

Det kanskje mange andre bilspillfanatikere som meg lurer på er om PCen takler spillet, så kan du her se om den gjør det;
 

Minimum

Recommended (1080p at 60 FPS)

Ideal (4K at 60 FPS)

OS

Windows 10 64-bit version 1511

Windows 10 64-bit version 1511

Windows 10 64-bit version 1511

Processor

Intel Core i3-4170 @ 3.7 Ghz

Intel Core i7-3820 @3.6 Ghz

Intel Core i7-6700k @ 4 Ghz

GPU

NVIDIA GeForce GT 740

Radeon R7 250X

NVIDIA GeForce 970

Radeon R9 290X

NVIDIA GeForce GTX 980ti

Radeon Fury X

HD Space

30 GB

30 GB

SSD + 30 GB

RAM

8 GB

12 GB

16 GB

VRAM

2GB

4 GB

6+ GB

DirectX

DirectX 12

DirectX 12

DirectX 12

Suggested Input

Xbox One Controller

Xbox One Controller

Xbox One Controller


For mitt sitt vedkommende kommer dette til å gå kjempebra. Med mitt nye Gigabyte Geforce 980-kort kommer det i alle fall til å gå bra. 

 

Om du vil vite mer om den åpne betatesten til Forza Motorsport 6: Apex, så ta turen innom denne nettsiden for mer info.
 

Gleder du deg til å spille Forza Motorsport på PCen eller føler du at spill som dette bør kun være på konsoll?
 


 

#forzamotorsportapex #betatest #microsoft #turn10 #spill #gamer #game #gaming

Nærmere The Settlers kommer man ikke eller…?

Er det en spillserie jeg er meget stor fan av så er det The Settlers fra den tyske spillutvikleren Blue Byte. Det første spillet i serien tok meg med storm og min Amiga 500 fikk virkelig kjørt seg. Det unike med spillet var at man via splitscreen kunne spille to personer samtidig og det ga grunnlag for min store lidenskap til spillserien.
 

har det gått en del år og det er en god stund siden et nytt The Settlers-spill har sett dagens lys. Jeg har spilt et spill som heter Valhalla Hills og det er ganske likt The Settlers, men ikke helt. Nå har jeg kommet over et annet spill som også ser litt likt ut og det er spillet Northgard. Selv om det dessverre er lite info om spillet ute og at jeg kun har noen skjermbilder å klamre meg fast til så håper jeg inderlig at Northgard er likt The Settlers. Det ville ha gjort mitt spillhjerte glad. Dessverre ser det ikke ut til at Blue Byte kommer med noe nytt spill og det smerter meg litt.
 

Her er i alle fall litt mer info om Northgard:
After years of tireless explorations, brave Vikings have discovered a new land filled with mystery, danger and riches: Northgard. The boldest Northmen have set sail to explore and conquer these new shores, bring fame to their Clan and write history through conquest, trading, or devotion to the Gods. That is, if they can survive the dire wolves and undead warriors roaming the land, befriend or defeat the giants, and survive the harshest winters ever witnessed in the North. Northgard is a brand new strategy game based on Norse mythology. 

 

Nå håper jeg på at det snart kommer en trailer fra spillet og at vi snart får høre når spillet lanseres. Jeg er i alle fall spent. Er du?
 

Noen bilder kan jeg også presentere
 


 


 


 


 


 


 

 #northgard #strategispill #spill #gamer #game #gaming

SpillPappa spiller CS:GO – Snakk om ha gullhår i baken


 

Utfordringene fra min sønn står i kø og selvsagt er jeg ikke en kylling så jeg godtar utfordringene. Å si at jeg spiller godt er som å banne i kirken, for det gjør jeg ikke. Bortsett fra denne runden da. Her har jeg utrolig men sant enormt til gullhår og treffer rimelig bra. Spørs om jeg blir nødt til å slå av hackerprogrammet. Nei da, hacking er for noobs selv om jeg kanskje klassifiseres som en noob…
 

Tiden fremover blir det nok flere runder med CS:GO med min sønn og ja, han eier meg så til de grader enkelte runder at det slettes ikke er noe moro. Sånn er det å være far til en sønn som spiller CS:GO og som utfordrer fossilen.
 

Her er en video som beviser jeg til tider mange gullhår i baken.
 

#counterstrikeglobaloffensive #spillpappa #youtuber #spill #gamer #gaming

Ny verdensrekord i Super Mario World


 

Har du hørt om uttrykket “speedrunning”? Flere vil nok dra kjensel på det uttrykket og nå vil nok flere bli kjent med det. I alle fall, i den senere tiden har den ene rekorden etter den andre blitt slått i Super Mario-spill og nå skjedde det igjen. Denne gangen er spillet Super Mario World hvor målet ikke var å samle på alt som dukket opp, men å rushe seg gjennom spillet på kortest mulig tid.
 

Rekorden ble satt i såkalte “11-exit” og hvor man ikke har noen som helst restriksjoner og hvor man enkelt og greit skal blåse igjennom banene. Den nye rekorden er…hold på hatten… 9 minutter og 46 sekunder og 71 hundredeler. Imponerende!
 

Nedenfor ser dere en video som beviser nettopp denne rekorden og ja, jeg tar av meg hatten for mesterlig gjennomføring.
 

Hadde du klart dette mesterstykket?
 

#supermarioworld #speedrunning #spill #gamer #gaming  

Skoler, kommuner, staten er for slappe. Resurser utnyttes ikke godt nok!


 

Mange av dere vet at jeg er veldig opptatt av spillutvikling i Norge. I de senere år har stadig flere og flere spillutviklere gjort seg bemerket heri Norge og i utlandet for sine spill. Her kan vi nevne spillutviklere som Lokomotivet Funcom, Krillbite Studio, Rock Pocket Games og Sarepta Studio bare for å nevne noen.
 

Som foredragsholder for Spill er sunt så holder jeg blant annet foredrag om norsk spillutvikling til skoler og undervisningorganer. For jeg mener det er mye mer å hente på spillutvikling enn det som i dag kommer ut. Det er et marked som fortsatt er helt åpent og hvor det ligger på millionvis av kroner og venter på å få eiere. Da tenker jeg på lærespill i læresammenheng for f.eks. politi, brannvesen, ambulanse, sikkerhetsbransjen med flere. Ved bruk av VR (Virtual Reality) som stadig kommer mer og mer på markedet så er det her unike muligheter til å utvikle noe som kan brukes i denne læresammenhengen.
 

Har du hørt om Gamification? Dette er også noe jeg tar opp i mine foredrag og som jeg håper flere nye spillutviklere tar tak i. Gamifiaction er bruk av spillmekanikker i en ikke spillrelatert kontekst for å engasjere “brukere” til å løse problemer. Det vil si spill som lærer, men som på en annen måte ikke er spill. Jeg har vært i kontakt med både politiskolen, brannskolen og ambulansetjenesten i Midt-Norge og for disse etatene la jeg frem et eget opplegg med bruk av VR og “lærespill i læresammenheng”. Jeg forklarte enkelt hvordan dette ville fungere og hvordan dette kunne tas i bruk av hver enkelt skole og lærested. 

De var veldig ivrige når jeg forklarte enkelheten men også kompleksiteten for hvordan man kunne presentere de forskjellige scenene og det hele endte med at de jeg snakket med ville ha disse spillene med det samme. Jeg forklarte også at det pr. i dag ikke finnes slikke gamification-spill som jeg la frem, men at jeg håpet på i fremtiden at det ville dukke opp.
 

Å starte opp en spillutviklerbedrift er ikke enkelt og det krever en god del kapital, mye (gratis) jobbing med både bedriften i sin helhet og sist men ikke minst utvikling av spill og spillprosjekter. Aller fleste av de som blir ferdig med spillutdanning går med drømmer om å kunne lage det perfekte spillet. Dessverre kan det være veldig lang vei å gå før dette skjer og som oftest ender det opp med at spillet de lager blir som en liten dråpe i havet og som forsvinner i mengden. Med å starte opp å utvikle spill i gamification-segmentet kan de bygge seg opp sakte men sikkert både med økonomi og i tillegg til at de får resurssterke personer innad i bedriften. Dessverre er det få nystartede spillutviklere som tenker i disse baner og de vet heller ikke at det ligger masse penger og venter på de rette prosjektene.
 

Gjennom foredraget Spill er sunt prøver jeg å påvirke de som utdanner seg innen spillutvikling og tenke i disse baner for jeg vet det ligge mye penger som venter på nye eiere. Skolene bør også i større grad hjelpe de som utdanner seg enda bedre i å tenke på gamifiaction som et levebrød i starten til de har bygd seg såpass opp at de kan begynne å lage drømmespillet. Skolene og sist men ikke minst kommunene/fylkene/Innovasjon Norge bør bli flinkere å legge til rette for at de som blir ferdig med utdanningen kan få et fotfeste i bedriftmarkedet og som kan gjennom kontakter lage seg en arbeidsplass med spillutvikling som hovedbeskjeftigelse. Det offentlige er altfor slappe her og jeg mener faktisk at gamification-segmentet er den nye oljen og hvor produkter faktisk også kan selges til utlandet og gi enda mer inntekter til både spillutvikleren og til den norske statskassa.
 

Bedre samarbeid mellom skolen, elevene, kommunen og fylkeskommunen må til. Heldigvis finnes det noen “ildsjeler” rundt omkring på enkelte skoler som er flinke til å tenke slik jeg tenker, men dessverre føler mange nyutdannede spillutviklere at de etter skolen står på bar bakke uten noen form for oppbakking. Det bør finnes en instans som kan ta tak i disse og hjelpe dem videre på sin vei og spesielt når jeg vet det ligger så mye potensiale og flinke spillutviklere hvor penger venter på nye eiere om spillene blir lagd.
 

Mitt engasjement i spillutvikler-Norge er stort og jeg vet at vi har utrolig mange flinke spillutviklere som bare venter på å få blomstre. Problemet er at de i starten har rusk i forgasseren og som gjør at de ikke kommer noen vei. Gi bedre rettleiing, tips og råd for hva som finnes og hvilke markeder som roper etter spill i gamification-segmentet. Det krever slettes ikke lange stunden på å finne ut av dette. Jeg brukte kanskje en liten dag på å finne ut av interessen for slike spill i læresammenheng og jeg vet at etterspørselen er stor.
 

håper jeg inderlig at det er noen av dere spillutviklere som leser dette innlegget og som kanskje føler dette var spennende. Jeg kan mer enn gjerne bistå med råd og tips, ideer på hvordan lage lærespill i forskjellige sammenhenger. Jeg har kunnskaper i hva som etterspørres og jeg kjenner hvordan spillmarkedet er bygd opp. Hadde jeg selv vært flink i koding, grafikk med mer så hadde jeg forlengst lagd ett godt spill for politiskolen som jeg vet ville ha blitt brukt og som ville ha gitt meg en god slump med penger. Kanskje hadde jeg kunnet solgt spillet til politiskoler i utlandet også. Hvem vet? 
 

Til samfunnet og de som utdanner spillutviklere. Ta tak og hjelp utviklerne til å komme seg på føttene. Skaff kontakter i markedet som kan være interessante for spillutviklerne, for med dette vil også deres skole bli mer populær og flere vil gå nettopp på bakgrunn av den hjelpen de får. Slikt sprer seg og jeg er bra sikker på at Norge i fremtiden vil være tjent på dette hvor spill i gamification-segmentet kan blir eksportartikler til utlandet og hvor man kan tjene enda større penger. 
 

Det var dagens moralpreken fra meg som kun har jobbet i spillbransjen i snart 16 år og kjenner markedet, spillutviklingen og etterspørselen godt…
 

Etter endt spillutdanning, føler du at du har fått noe hjelp til å bygge deg opp som spillutvikler? Hva savner du av hjelp og har du tenkt i de baner som gamification?
 

Det øverste bildet er fra Rose PhotoAmateur

#gamification #spillilæresammenheng #spillersunt #foredrag #spill #gaming #gamer

Cities Skylines – Jeg har juksa littegrann…#10


 

Jeg har juksa littegrann. For om du ser denne episoden så vil du legge merke til at jeg har bygd veldig mye nytt siden den forrige episoden. Elsker å bruke tid på å gjøre byen så fin og estetisk som mulig. Nok om det, om du ser så har jeg bygd opp en fet russisk drabantby, stilig jernbaneanlegg samt masse annet stilig. Jeg elsker Cities Skylines og anbefaler alle dette herlige spillet som sørger for at kreativiteten blomstrer i tillegg til at du blir underholdt og får lærdom i hvordan et samfunn er bygd opp. 
 

Spillet kjøres med ultra grafikk og “under the hood” befinner det seg dette;
Intel i7 4960X, Gigabyte X79-UP4 hovedkort, Gigabyte HD7970 2GB GDDR5 skjermkort, 32GB Kingston Hyper X Beast RAM, Kingston HyperX 240GB SSD, BenQ XL2720Z LED Skjerm, Creative Sound Blaster Z lydkort, Cooler Master V1200 Platinum PSU, Cooler Master Cosmos SE kabinett, Logitech Orion Spark, Logitech G502 Proteus Spectrum, Logitech G633 Artemis Spectrum, Logitech G640 musmatte og Mad Catz gamepad.

 

Spiller du slike spill som Cities Skylines og hva liker du best?
 

#spillpappa #citiesskylines #youtuber #spill #gamer #gaming

Endelig sier jeg bare! Nintendo, det var på tide

Inn i mellom må man nesten klype seg i armen for å tro at det ikke er første april spesielt når det dukker opp nyheter som man nesten ikke kan tro er mulig. I alle fall, Nintendo kommer med en stor nyhet i dag og som jeg tror mange vil sette pris på.
 

Nintendo er et spillselskap som har mange, mange år på røven. De har servert den ene klassiske spillet etter det andre. Selv er jeg stor fan av det Nintendo har bidratt med til spillverden og jeg gleder meg stort til å se hva Nintendo i tiden fremover bringer av spill og konsoller. Vi har nylig fått vite at deres neste konsoll NX vil dukke opp i mars neste år og at det nye Zelda som egentlig skulle ha vært lansert i år, utsettes til neste år. Sikkert i sammenheng med lansering av deres neste konsoll.
 

I alle fall, i dag satt jeg nærmest brødskiven i vranga da jeg oppdaget deres neste steg for å kapre enda flere markedsandeler på spillmarkedet. For jeg har lenge sagt at hvis Nintendo lanserte f.eks. deres klassiske Super Mario-spill på mobil, så ville selskapet bli steinrik. Nintendo har så mange gode spill som ville ha egnet seg ypperlig på mobil. Derfor jublet jeg høyt her på kontoret da Nintendo annonserte spill til mobiltelefoner og nettbrett.
 

Spillene det er snakk om er klassiske Animal Crossing og Fire Emblem. Tipper flere enn bare meg som jubler nå. Begge disse spillserien er perfekt match og som egner seg godt på smart telefoner og nettbrett.
 

Når spillene dukker opp sies det ingenting om, men jeg håper det skjer så fort som mulig.
 

Jeg gleder meg, gjør du?


*Bildet nedenfor stammer fra Animal Crossing*

 

#nintendo #animalcrossing #fireemblem #mobilspill #gamer #spill #gaming