Bedre sent enn aldri! Her er systemkravene til BF1


 

Okei, nå har den åpne betaen for Battlefield 1 for fullt blitt sluppet til Playstation 4, Xbox One og PC. Undertegnede har ennå ikke hatt tid til å spille grunnet at jeg spille det sammen med ei spesiell ei. Har ventet en stund på denne muligheten og gleder meg sykt til det. 
 

Nok om det, for noen timer siden slapp DICE info om systemkravene til det kommende og etterlengtede Battlefield 1 og vet mange av mine venner faktisk har oppgradert sine PCer nettopp for å kunne kjøre spillet med maks grafikk og alle de fete innstillingene påslått.
 

Minimumkraven för Battlefield 1:

 • OS: 64-bit Windows 7, Windows 8.1 and Windows 10
 • Processor (AMD): AMD FX-6350
 • Prosessor (Intel): Core i5 6600K
 • Minne/RAM: 8GB RAM
 • Skjermkort (AMD): AMD Radeon HD 7850 2GB
 • Skjermkort (NVIDIA): nVidia GeForce GTX 660 2GB
 • DirectX: 11.0 kompatibel skjermkort eller tilsvarende
 • Online tilkobling: 512 KBPS or faster Internet connection
 • Harddisk plass: 10GB
   

Om man ser på disse kravene så skal sant sies at disse er noe røffere enn det vi normalt er vant med fra denne kanten. For minimum for å spille Battlefield 1 så må du ha en i5 og det finnes fortsatt de som ikke har det. Tror det kan bli flere som må se seg nødt til å oppgradere litt for å kunne spille Battlefield 1 når det lanseres til Playstation 4, Xbox One og PC den 21. oktober.
 

Okei, så nå er systemkravene endelig ut av “sekken” og ikke annet enn å glede seg sykt til spillet lanseres. Nå håper jeg på en date i kveld og krysser fingrene for at den går i oppfyllelse også. 
 

Gleder du deg til Battlefield 1 og hva gleder du deg mest til med spillet?
 

 #battlefield1 #betatest #beta #dice #electronicarts #bf1 #spill #gaming #gamer #games #game

Sandbox – Er du klar for et flunkende NYTT norsk spillblad?


 

Jepp, du leste faktisk riktig. Den 29. august lanseres nemlig et helt flunkende nytt norsk spillblad og det har fått navnet Sandbox. Det unike med dette spillbladet er at det ikke bare retter seg mot barn og unge, men også mot foreldre som har barn som spiller spill, eller driver med youtube eller den saks skyld streamer spillingen sin.
 

Det er ingen ringere enn Egmont som står bak bladet og det med Terry Nordal i spissen. Jeg har vært så heldig å fått en snikpeak av bladet og tenkte jeg skulle presentere det litt for dere.
 

Målet med bladet er først og fremst å informere litt om gaming og hvor mye den betyr for mange og da igjen med den litt eldre generasjonen som målgruppe. Men det er også lagt opp til at de som spiller spill og som kanskje satser på youtube vil ha godt utbytte av spillbladet Sandbox.


 

Vi har som mål at bladet vårt skal ha en tone og profil som ikke frastøter unge spillere, og som foreldre kan føle seg trygge med at de leser. Vi forsøker å variere type spill som blir omtalt, og er tydelig på å vise aldersgrenser. Vi vil ta opp temaer rundt nettvett og et sunt forhold til gaming, og ønsker i tillegg å ha innlegg som snakker direkte til foreldre av gamere.” skriver Terry Nordal i en mail til meg. 
 

Alt dette for at alle skal få en forståelse hva som gjør gaming så viktig for en hel generasjon barn og unge. For er det noe nesten alle i dag gjør så er det å game, streame eller lage youtube-videoer. Som jeg selv har skrevet om tusen ganger, så er det så viktig at foreldre setter seg inn i hva gamingen innebærer for sine unge håpefulle slik at de vet hva som foregår. Dessverre er det slik at de fleste foreldre ikke har peiling på hva som skjer fremfor skjermene til barna sine. Nettopp dette vil bladet Sandbox gjøre noe med og prøve å forklar viktige begreper innenfor spilverden. Hvorfor er gaming så tidkrevende, hvorfor er aldersgrensene der, hva skal man som mamma eller pappa opptre ovenfor sine barn som spiller? 


 

Som mamma eller pappa er det viktig at du støtter barna dine og det sammen gjelder også når barna spiller spill selv om det regnes som en hobby. noe også fotball, håndball, sykling, skyting eller hva det måtte være barna holder på med på fritiden. Faktisk er det like viktig å følge med barnas spilling som det å bry seg om hvordan det går på skolen. 
 

Bladet Sandbox tar opp mange viktige temaer og kommer med gode råd og som far til barn som spiller spill og som foredragsholder for Spill er sunt så anbefaler jeg selvsagt Sandbox og håper at så mange som mulig får det med seg. Bladet er ute der hvor blader selges. 
 

Her er noen tekniske data om bladet; 
Salgsdato: Mandag 29. august
Opplag: 8.000
Distribusjon: Bladcentralen og univers.no
Frekvens: 2 utgaver i 2016

 

Faktisk har jeg også fått plass med i første bladet (takk til Truls). Det vil si jeg som foredragsholder for Spill er sunt, far til barn som spiller og sist men ikke minst som Youtuber. Med mine erfaringer fra dette gjør at jeg har mange råd å kunne gi til foreldre som har barn som spiller i tillegg til at jeg også vet hvordan det er å være youtuber. Som SpillPappa får jeg mange spørsmål fra foreldre som gjerne vil ha råd om hvordan takle barn som spiller og jeg prøver på best mulig måte å komme med gode råd og hvordan legge til rette slik at rammene som settes fungerer og som gir både barn og unge muligheten til å utvikles seg både med gamingen og til det virkelige livet som venter dem. 


 

Nedenfor ser dere en video som også presenterer bladet Sandbox. Gaming for barn og unge er viktig og mindre viktig blir den ikke. 
 

Løp og kjøp alle sammen og hvor også barn og unge vil nyte godt av bladet med å få gode råd. I denne første utgaven finner du kjente youtubere som Truls, Alacho, Bootramp, Kime med flere og som kommer med sine innspill om hvordan det er å være youtubere. 

 

8Rv6LbmN02I

#sandbox #norskspillblad #spillpappa #youtuber #spillblad #gamer #gaming #game #games #spill

Anmeldelse: HP X9000 Omen gamingmus – utrolig men sant!


 

*Sponset produkt av Omen by HP*

Først må jeg starte og skrive at jeg er mektig imponert over HP om dagen. Ikke fordi de har mange år erfaring innenfor datateknologi, men det er noe helt annet som virkelig har tatt meg med storm. Jo, nå skal du høre. De har faktisk kastet seg med i gamingverden med all tung skyts du kan tenke deg. De vil i tiden fremover satse beinhardt på å jobbe seg inn i gamingmarkedet med fete PCer og sist men ikke minst gamingutstyr.
 

hva er vel ikke mer naturlig å starte opp med en skikkelig gamingmus. Navnet du skal merke deg først som sist er HP X9000 Omen. Det er faktisk navnet på denne lekkerbisken av en gamingmus og som jeg har fått den glede å kunne teste ut.
 

At nå HP satser så hardt på gaming passer i grunnen helt fint for i disse tider satses det også stort på eSport og den kulturen som ligger i rundt. Her har, hvis HP legger de rette kortene mulighet til å spise litt av markedet som allerede er etablert og vise muskler ovenfor de kjente merkene som SteelSeries, Qpad, Logitech, Razer, Corsair, Roccat, SpeedLink, Cooler Master og Zowie bare for å nevne noen.


 

Hva er det som gjør at HP X9000 Omen er så spesiell? For det første liker jeg veldig godt designet. Stilfullt og lekkert design sørger for at jeg får en følelse av at produktet er godt gjennomtenkt fra første stund. For det andre liker jeg den logoen nederst bak på musen og for det tredje så er den veldig nøyaktig i spillene jeg spiller.
 

Når det er skrevet skal jeg gå nærmere inn på disse detaljene videre i denne anmeldelsen.
 

Først var det designet. HP X9000 Omen er en forholdsvis lang mus noe som passer meg ypperlig for min hånd. Videre er overflaten dekket av et stilfullt mønster og med hele seks knapper på den. De to vanligste frempå, en DPI-knapp på toppen ved musehjulet, selve musehjulet og to ved venstreside og hvor den siste ligger på hvileskulderen til tommelfingeren. Hendig plass for den siste der. Den fremste knappen på venstre side kunne HP ha lagt bitte litt lengre frem og selv om meg med normal hånd sliter litt med og nå frem med tommelfingeren der. Videre er det også et spesielt belegg på hele gamingmusen som gjør at hånden ligger godt plantet i rundt den noe jeg synes er behagelig.
 

Musehjulet er også dekket av gummi og skroller lett både i spill, tekster og på nettsider.
 

venstre side sitter også et gummibelegg som sørger for at tommelfingeren ligger i ro selv for de som svetter lett på fingrene.
 

Likte også meget godt at HP har plassert en DPI-indikasjon på toppen som viser hvilken DPI du kjører på. Ikke alle merker som har det. Når vi først er inne på DPI, så har HP X9000 Omen et sprang på mellom 400 til 8200 DPI, noe som kan tilpasses og som passer for alle og enhver. Noen liker å spille med høy DPI mens andre ikke. Opptil hver enkelt her.
 


 

Undersiden av gamingmusen sitter fire glideflater som gjør at den glir lett over nesten hvilket som helst underlag. Jeg prøvde den på alt fra harde musmatter til myke, glatte til rue. Til og med kontorbordet fikk prøvd seg. Uansett hvilket underlag så gled den godt.
 

var det nøyaktigheten da. For er det noe jeg er veldig nøye med og som jeg er streng med, så er det nøyaktigheten. Er det noe jeg hater så er det gamingmuser som lagger og har en håpløs nøyaktighet. For spesielt i spill som for eksempel Battlefield, Counter-Strike: Global Offensive, Overwatch, Far Cry Primal, og Cities Skylines så kreves det god nøyaktighet og slettes ikke ne mus som lagger. For å si det slik, HP X9000 Omen lagget ikke, den var skjitnøyaktig og den ga meg akkurat det resultatet jeg ville ha og det uansett underlag som nevnt litt ovenfor. Godt jobbet HP.
 

nå har jeg testet musen en god stund og jeg har blitt veldig dus med den. HP X9000 Omen har gitt meg mange gode opplevelser og ført meg høyt oppe på resultatlistene i diverse spill noe jeg er veldig fornøyd med.  Den har et godt design, er nøyaktig og ligger meget godt i hånden min. Dessverre er det ikke en mus for deg som er venstrehendt, da må du se etter en annen. Når det er skrevet så vil jeg selvsagt anbefale deg denne musen og har kun et lite ankepunkt og det er den øverste knappen på venstreside kunne ha vært plassert litt lengre bak. Foruten det er dette en tipp topp gamingmus som jeg selvsagt håper selger godt. For meg betyr den mye og gir meg gode resultater på slagmarken og da kan det jo ikke bli bedre enn det.
 


 

håper jeg inderlig at HP med deres merke Omen biter seg godt inn i markedet med deres produkter for ja, de kommer med mye spennende fremover og som jeg tror du kan få litt bakoversveis av. Om ikke lenge vil dere også kunne lese en anmeldelse av en Omen gaming laptop og ja, den er syk bra og kjører alle de spillene jeg ønsker å kjøre. Håper på at du ved en anledning, om det er på kommende Gigacon, Banzaicon, SpillExpo eller TG får prøvd PCen og HP X9000 Omen får prøvd produktene. Da får du med egne øyne se hvor gode de er.
 

En annen ting som er verdt og nevne, om man tar en kikk på prisjakt.no så finnes musen til salgs for 541 kroner og det er billig i forhold til hva du får.
 

Vil du vite mer om HP X9000 Omen så ta turen innom nettsiden til gamingmusen.
 

 

Pluss:
* Nøyaktig
* Godt grep
* Seks knapper
* Stilrent design
* Prisen

 

Minus:
* Knappen øverst på venstre side kunne ha vært plassert litt lengre bak

 

 

plVAfvyRc0w
#spillmagasinetreview #gamingutstyr #hpx9000omen #anmeldelse #spill #gamer #gaming #hp #games #game

Epic Games hacket! 800 000 passord stjålet

Hacking er noe som foregår litt over det hele og i går ble Funcoms forum hacket hvor masse passord havnet på avveie og nå er det Epic Games som får gjennomgå. Denne gangen er det snakk om over 800 000 login og passord som kan være stjålet i følge Security Affairs. Det er communitiene til Unreal Tournament og Unreal Engine som nå har blitt hacket og hvor nå alle anbefales å forandre på sine passord. Security Affairs skriver videre at det er epostadresser, passord, fødselsdata og private meldinger som har lekket ut.
  

At dette er siste gangen at et stort spillselskap blir hacket er nok lite trolig og at dette garantert vil skje flere ganger. Det som er viktig å tenke på er at når dette skjer at man med en gang man får beskjed av spillselskapet forandrer på passordet. Så slipper man at kontoen i alle fall blir tatt over eller havner i feil hender.
 

Så det var dagens skremsel.
 

#hacking #epicgames #funcom #spill #gaming #game #games #gamer 

Selvsagt blir det Premium Pass i Battlefield 1


 

Alle som har spilt Battlefield-serien opp igjennom årene visste nok at dette ville komme og ja, det blir også Premium Pass til Battlefield 1 og som vil koste fem hundre kroner, på lik linje som de andre premiumpassene har gjort. 
 

Som vanlig kommer jeg selvsagt til å skaffe meg dette. Er det noe jeg vil ha med meg så er det ekstrainnholdet som kommer med i Battlefield 1 etter hvert som tiden går. Det beste er at jeg også vet hva dette ekstrainnholdet er og hva vi har i vente.
 

Allerede i mars 2017 kommer den første tilleggspakken og denne vil blant annet inneholde den franske hæren og med det som hører til. I tillegg vil man få fire ekspansjoner som gir deg 16 nye multiplayerbaner og over 20 nye våpen samt en rekke kosmetiske ting og tang. Som om ikke det er nok så vil vi bli introdusert for nye eliteklasser, spillmoduser og sist men ikke minst nye kjøretøy. 
 

Kjøper du deg i tillegg Premium Pass får du også to ukers tidligere tilgang til disse nye tingene i forhold til de som ikke kjøper det. Med andre ord, her skal Battlefield 1 nytes på alle mulige måter og ja, Premium Pass står selvsagt på innkjøpslisten når den tid kommer.
 

Gleder du deg til Battlefield 1 og kommer du til å kjøpe deg Premium Pass? Hva gleder du deg mest til med spillet?
 

#battlefield1 #dice #ea #dlc #premiumpass #spill #gamer #games #game #gaming

It’s all part of the game…


 

For tiden hører jeg utrolig mye på musikk og en av låtene som får spilt seg godt over headsetet er låten The Game med Alyssa Reid. Låten er faktisk noen år gammel, men like fin som da den kom ut i slutten av 2011…
 

Faktisk er det slik at jeg skriver best når jeg hører på musikk. Litt merkelig dette der, men med musikk så løper hendene over tastaturet…
 

Her er låten som jeg for tiden hører på. Hva hører du på for tiden…

#musikk #thegame #alyssareid #

Aktivitetsleder for familiedagen på Snåsa på lørdag!


 

Førstkommende lørdag, det vil si den 27. august skjer det noe på Snåsa. Da arrangerer Gïelem nastedh en familiedag i tillegg til asfaltfest på Snåsa og på den gamle bankplassen. Under den dagen skjer det mange aktiviteter og jeg har fått jobben som aktivitetsleder for familiedagen og gleder meg sykt mye til det. Er det noe jeg liker godt så er det å arrangere ting og tang for barn og unge. Ikke noe er mer inspirerende enn det. Denne dagen skjer det faktisk mye og det for alle aldre og på kvelden blir det asfaltfest for den eldre generasjonen igjen. 
 

Men først, på familiedagen skjer noe av dette:

– Potetleting
– Lassokasting
– Kast på boks
– Pluss andre aktiviteter

 

Det beste, her vil det være masse premier å vinne og som undertegnede gjennom Spill er sunt har sponset arrangementet og det er alt fra spill, filmer til masse annet spennende. 
 

Som om ikke det er nok, Bernt Smestad (blant annet kjent fra Idol) vil spille en minikonsert på bankplassen. 
 

Det hele starter klokken 15:00 og jeg vil være på plass som aktivitetsleder og sist men ikke minst som SpillPappa og vil prøve å filme litt av det som skjer der. Blir spennende og jeg elsker som sagt å arrangere events og da blir dette midt i blinken for meg. 
 


 

Senere på kvelden er det asfaltfest på den gamle bankplassen og der spiller Vuelien Gajende og de kommer til å presentere mye bra musikk. Aldersgrense på festen er 16 år, men skal du inn “På Hjørnet” må du være over 18 år. Der vil det også bli ølservering med mer. 
 

Dagen på lørdagen blir spennende på mange måter og jeg håper at så mange som mulig tar turen til sentrum og bankplassen for underholdende opplevelser og med mulighet for å vinne masse premier. 
 

Jeg skal dit, skal du?
 


 

#bygdafest #aktivitetsleder #spillpappa #vueliengaejnde #

Nå fikk jeg skikkelig lyst til å stå på ski!


 

Okei, det er kanskje litt tidlig å ønske dette akkurat nå, men ja, jeg vil stå på ski. Helst suse full fart nedover i et terreng som ingen andre har stått i før meg. Nærmest føler puddersnøen frese opp i rundt meg mens jeg gyver på nedover bratte, bratte bakker. I alle fall, den 2. desember lanseres et spill jeg tror mange vil elske. Spillet har fått tittelen Steep og utvikles av Ubisoft Annecy og skal innrømme at spillet har tatt meg litt på senga.
 


 


 


 

Det unike med spillet er at man i fjellene Mont Blanc og i Alaska kan drive med ekstremsport som for eksempel downhill på ski, snowboarding, wing suit-flyving og sist men ikke minst paragliding. Etter å ha sett videoen som ble presentert i sammenheng med Gamescom har jeg siklet stort etter spillet. Grafikken ser dødsbra ut og man får nærmest følelsen selv å stå på vill fart nedover de puddersnødekte fjellene eller gli i luften gjennom de nydelige fjellene som omkranser deg . Rett og slett vidundelig.
 

nå gleder jeg meg virkelig til den 2. desember når spillet Steep lanseres til Playstation 4, Xbox One og PC. 
 

Flere som gleder seg? 
 

#steep #ubisoft #spill #gamer #gaming #games #game 

Det er meldt om kraftig meteorstorm med store ødeleggelser


 

Ja, så var nyheten ute og denne gangen er det snakk om en enorm katastrofe som vil ramme mange, veldig mange. Det er meldt om meteorstorm og som kommer til å bli total ødeleggende.. Heldigvis vil det bli varslet slik at så mange som mulig har muligheten til å komme seg i sikkerhet. Dessverre vil det garantert gå menneskeliv tapt og det vil bli massive ødeleggelser.
 

Heldigvis er det ikke snakk om vår virkelige verden. Nå i disse dager går Gamescom av stabelen og i denne forbindelse benytter mange spillselskaper seg av å reklamere for spillene sine eller annonsere nye spill. Sistnevnte har Colossal Order benyttet seg av. De har nettopp annonsert en helt ny tilleggspakke til deres meget populære bybyggespill Cities Skylines. Endelig blir det mulighet for å legge inn katastrofer i gameplayet og rundt dette er det bygd opp et alarmsystem og hvor innbyggerne får beskjed om å komme seg i sikkerhet. 
 

Her er litt hva vi har i vente med denne tilleggspakken;
* Deep, Impactful Gameplay: Keep your city going through the devastation of several possible doomsday scenarios, from towering infernos to the day the sky exploded
* With Great Power Comes Great Response Abilities: Plan for, and respond to, disasters using early warning systems, countermeasures, and new disaster responses such as helicopters and evacuations ? finally, a Paradox game where ?Comet Sighted? actually means something
* Radio Saved the Video Game: Citizens can go Radio Ga-Ga with a new broadcast network, helping to rapidly spread evacuation warnings and emergency alerts ? or simply relax to new in-game music stations
* An Objectively Good Feature: Scenario Mode allows players to design custom game objectives, including custom starting cities, win conditions, time limits, and more ? and share scenarios to Steam Workshop 

Chirpocalypse Now: Heck yeah, new hats for Chirper
 

Det er ikke satt noen dato for når tilleggspakken dukker opp, men en gang før jul. Hva den vil koste har heller ikke blitt offentliggjort ennå eller hva som blir gratis. 
 

Om du nå spiller Cities Skylines, så har du litt å se frem til og ja, jeg gleder meg til å se hvor store katastrofer man kan få til. 
 

Gleder du deg til denne tilleggspakken?
 

#citiesskylines #naturaldisaster #colossalorder #dlc #gamer #gaming #game #games #spill

Body say…


 

If I had it my way, I would take you down
If I had it my way, I would turn you out
And if my body had a say, I would come again
Scared of what I might say, cause I’m at the edge

And our eyes are crossing paths across the room
There’s only one thing left for us to do


En låt som for tiden hører på mens jeg spiller eller jobber er Demi Lovato og “Body say”. En nydelig låt som jeg liker godt. For de som ennå ikke vet det så liker jeg all slags musikk og Demi Lovato har hatt en del fine låter opp igjennom årene. Musikk er noe som får meg i godt humør og faktisk skriver jeg best med musikk…

 

Her er låta. Hva synes du?

#demilovato #musikk #gaming #gamer #games #hitmusikk #spill #game #bodysay