Spill som blodtørstig viking i For Honor!

Ubisoft har det med å overraske. I alle fall skal jeg ærlig innrømme å si at jeg ble litt tatt på senga da spillselskapet under årets E3-messe presenterte deres nye IP, nemlig For Honor. Dette er et spill som gir oss tonnevis med blodige nærkamper, taktiske valg og en tur tilbake til vikingetiden. Ja, du leste riktig. I For Honor får vi faktisk muligheten til å kjempe som en viking, legionær eller samurai. Hva har så disse til felles? Jo de var gode til å kjempe og nettopp dette er fokuset i For Honor.

Spillutvikleren lover oss en fet singleplayerdel og en massiv onlinedel hvor vi får slått oss skikkelig løs. I følge Ubisoft er målet å få spilleren til å føle den intense kampen på slagmarken som vikingene, legionærene og samuraiene følte. Kjemp som en helt, kjemp for respekt.

Her er litt mer info om spillet:
For Honor includes both a thrilling multiplayer and an engaging, single-player campaign, letting players conquer their foes alone or with friends. Tense gameplay mixes the skill and ruthlessness of a shooter with the quick, heat of the battle decision-making of team-based tactical games. The Art of Battle, Sanctuary?s innovative control scheme, gives players total command of their weapons by creating a direct connection between the input on the controller and the moves performed on screen. Players choose precisely where to block, where to attack and how to adapt their approach to each battle in real time. 

?Our vision with For Honor is to create a game that ignites the same emotions that a warrior would feel on a real battlefield. The tension of face-to-face encounters with deadly enemies, the adrenaline of charging alongside your army against the opposition, and the danger of a chaotic battle when you don?t know where the next strike will come from,? said Jason Vandenberghe, Creative Director, Ubisoft. ?It?s a game that celebrates the art of sword-fighting and the legacy of the legendary warriors from those great legacies, the Knights, the Vikings and the Samurai that we brought together in one single experience.?

En annen ting, dette er ikke noe barnespill hvor blodet skvetter til alle kanter og hvor hodene ruller…

Her er traileren fra spillet og som jeg synes ser spennende ut. Hva synes du? 

#ubisoft #forhonor #vikings #legions #samurais #action #bloody #pcgaming #pcgamer #gamer #gaming #lovegaming #e3 #sponsoredby #intel #kingston #gigabyte #hyperx #benq #coolermaster 

Skriker som ei kjerring!

Okei, jeg skriker som ei kjerring, i alle fall kan det høres slik ut når jeg spiller. Jeg blir lett skremt og spesielt om det er lyder i spill som jeg ikke helt hører hva er eller hvor lydene kommer fra. Til tider er spenningen til å ta og føle på. Et spill som jeg virkelig lett blir skremt av er Far Cry 4. Her er det så mange lyder som kommer og går at man nærmest blir nervevrak. Spesielt om du sitter med et godt headset (HyperX Cloud II) som presenterer lydbildet på en herlig måte, ja så er det søren meg ikke å vente noe annet at jeg blir skremt. 

Her er i alle fall et klipp fra jeg spiller Far Cry 4 og ja, jeg høres ut som ei kjerring… 

#farcry4 #farcry #ubisoft #oldgamer #gammelgamer #pcgamer #pcgaming #lovegaming #gamer #gaming #shooter #cloudII #pc #sponsoredby #intel #gigabyte #kingston #hyperx #benq #coolermaster #qpad #scary 

Kent Are har blodtestet AVerMedia ExtremeCap 910

AVerMedia ExtremeCap 910 er nok en boks for å ta opp det som skjer på skjermen og slike bokser finnes det en god del av. Det igjen gjør at det kan være vanskelig skille seg ut på dette markedet. Så har denne boksen det som trenges?

For å gyve seg rett på, er det noe den ikke har er det en bruksanvisning jeg vil kalle god. Det er med en anseelig papirlemse, men innholdsmessig er den heller sparsom. Det som finnes av info i denne kan jeg faktisk fra før av. Dette er ikke en avansert ting og koble opp, den har 2 HDMI, 2 VGA, 2 Lyd , mini USB, strøm og minnekort. Velger mellom HDMI og VGA og en knapp for å slå av mikrofonen. Så å koble den opp kan gamle tante Olga fra toten gjøre. Softwaren lastes ned og så begynner problemene, for det godt vært mer forklarende og gjerne litt mindre om Kaptein selvforklarende.

Etter litt bannskap og ett par ekstra grå hår er denne saken oppe og går. Det er først da du finner ut at dette er da langt fra ille. Jeg kan skrive side opp og side ned om software og koblinger. Men er du avansert nok til at du trenger en slik opptaker kan du mer enn nok om det fra før av tenker jeg. Så over til det som teller.

Bildemessig er denne Extremecap 910 saken meget bra, jeg ser ikke antydning til noe annet enn ett rent bilde som faktisk holder lenge. Ikke noe ekstra støy eller andre unoter så lenge jeg har drevet på. Det eneste negative med bildet er at på noen spill blir fargene litt blasse, om dette er spillet eller boksen er jeg mer usikker på da det ene spillet ikke var blast den andre gangen jeg tok opp fra det. Så mitt eneste forsøk på å gjenskape feilen feilet, jippi?

Lydmessig er det mye det samme som bildemessig, intet negativt å melde. De ulydene jeg fant er det spilldesigneren som får ta skylden for, ikke boksen.

Alt i alt er jeg meget fornøyd, den tar opp det jeg ber om uten mye tap i bilde og lydkvalitet. Ikke dekker den to fotballbaner heller så den er jo en smule praktisk. Det eneste jeg kunne ha tenkt meg var at de kastet ut minnekortsporet og erstattet det med en USB3,0. Det hadde vært mer praktisk med en USB stick enn ett minnekort. Eller en bærbardisk, plass til 2,5 harddisker hadde vært best men det hadde sendt prisen til himmels, så da hadde en ikke vært fornøyd da heller.

Det er umulig og sette fornuftige karakterer på en slik boks, til det er alle en smule like. Men denne bør vurderes, det finnes bedre, og dyrere. Men dette fungerer og blakker deg ikke helt, hva mer trenger du?

Her finner du mer info om AVerMedia ExtremeCap 910.

Takk til Kent Are Grongstad for sitt gjesteinnlegg og sin blodtest av AVerMedia ExtremeCap 910. Han har lovet å komme med klipp som viser hvordan det hele fungerer. Selv synes jeg dette produktet ser spennende ut og spesielt med tanke på man kan ta opp spillingen sin og hva er vel bedre enn å kunne dele den med andre likesinnede. Et godt produkt fra AVerMedia med andre ord. 

#avermedia #extremecap910 #capture # gamer #gaming # pcgaming #pcgamer #gjesteinnlegg #lovegaming #sponsoredby #intel #gigabyte #kingston #hyperx #benq #coolermaster #qpad #hardware #gadget 

LEGO Jurassic World – Et underholdende spill!

Først må jeg bare si at jeg har siden det første LEGO-spillet ble lansert av TT Games, vært stor fan. Veldig stor fan. For er det noe TT Games har klart opp igjennom årene så er det å utvikle innholdsrike og underholdende LEGO-spill både for gamlingen som meg samt mine barn. Dette har gjort spillserien til en meget populær serie her hos oss.

Jubelen var stor da jeg første gangen fortalte om LEGO Jurrassic World i vinter. Spesielt min minste sønn og min minste datter jublet himmelhøyt. De elsker LEGO-spillene. De elsker å spille sammen i delt skjerm og de elsker å hjelpe hverandre for å nå målene. Det unike med spillserien er nettopp at man kan samarbeide og med mange puzzles og oppgaver som må gjøres er det fantastisk nettopp det å kunne hjelpe hverandre.

I sammenheng med at Jurrasic World har kommet ut på kino, så lanseres også LEGO Jurrasic World. Slettes ikke dumt med at spillet også drar nytten over at filmen er i snakken av de fleste. Jeg har sett alle filmene opp til mange ganger og vet hvor unike filmene er. Derfor var jeg veldig spent på hvor mye TT Games har fått med seg av magien fra filmene.

TT Games er magiske. Utvikleren har i mine øyne lagd et av de beste LEGO-spill på en god stund. De har virkelig klart å fange magien fra filmene og kastet ut det ene trylleformularet etter det andre i beste stil. LEGO Jurrasic World er så tro mot filmene at jeg ikke kan tro det er mulig. Alt i fra kjente stemmer til musikken gjør at jeg ved en rekke anledninger har kjent ståpelsen krype langt oppover nakkeroten.

For min sønn på 11 år og min datter på 7 år som ennå ikke har sett filmene, var dette en artig opplevelse. Til og med for meg var det moro og se hvor godt min datter likte spillet. For mens min sønn på 11 år og min datter på 7 år spilte, fortalte jeg om filmene slik jeg husket de og hvorfor spillet handling ble presentert slik den ble. De fulgte ivrig med i spillet og hørte godt på meg.

Enkelte steder stod barna litt fast og jeg hjalp dem på vei med at jeg visste hva som måtte gjøres i forhold til filmenes handling. Det sier litt hvor godt utvikleren TT Games har lagd spillet og vært så innmari tro mot filmene.

Brettene, historien og hvordan puzzlene er lagt opp gjør at jeg kjenner hver eneste krinkel og krok av spillet slik jeg husker fra filmene, selv den siste filmen som i disse tider går på kino. I stedet for å lage spillet ut av skumle scener, har TT Games valgt den humoristiske siden. Smart, spesielt med tanke på hvem målgruppene egentlig er. Humoren blir ikke for banal, men akkurat perfekt slik at de minste ler og synes det er moro. Jeg kjenner selvsagt igjen flere av scenene og vet at dette er skumle scener fra filmen, men som er gjort om og får oss til å le i stedet.

Variasjonen, grafikken, væreffektene, utfordringene, animasjonene, musikken, stemmene, brettoppbygningen er så sykt bra at jeg rett og slett må ta av meg hatten på ærbødigvis for utvikleren TT Games denne gangen. Det må være moro for en utvikler å kunne få slike muligheter. Det å kunne dypdykke i filmer for så å lage underholdende spill må være sykt moro noe som også vises på den gleden spillene presenteres for oss spillentusiaster.

LEGO-serien er en spillserie jeg gjennom mine foredrag anbefaler. Gjennom den lekende måten å presentere spill på, det å kunne spill to personer samtidig, det å kunne løse gåter og puzzles sammen på, gjør denne spillserien perfekt for både barn som voksne. Selv om spillene ikke er pedagogiske, så lærer barna som spiller spillene seg å samarbeide, løse oppgaver, koordinasjon og sist men ikke minst reaksjon. Her får man alt på et bord servert av TT Games.

da har jeg ikke noe annet valg enn å anbefale deg LEGO Jurrasic World som et godt spill for alle aldre. Spillet er utrolig tro mot filmene og lar deg oppleve disse i LEGO-form. Spillet er humoristisk, utfordrende og underholdende i en og samme gang. Er det et spill som garantert kommer til å fenge dine barn så må det nettopp bli LEGO Jurrasic World. Makan til godt spill skal man lete lenge etter.

Spill er sunt anbefaler LEGO Jurrasic World.

Spillet er ute til en rekke formater.

Hva synes du om LEGO-spillene og hvilket av spillene liker du best?


#lego #legojurrasicworld #ttgames #warnerbrosentertainment #warnerbrosgames #warnerbros #consolegaming #consolegamer #spillersunt #familiespill #familygame #gamer #gaming #lovegaming #recommending #goodgame #multiplayer #

Velkommen til et paradis med eksplosjoner, tropisk natur og en morsk diktator!

At svenskene er lysår fremfor oss når det kommer til spillutvikling er ikke så overraskende for oss spillnerder. De har opp igjennom en årrekke servert oss den ene fete AAA-tittelen etter den andre. Svenskene har satset stort på gaming og som i dag er milliardindustri i vårt naboland. 

En av de svenske og meget suksessrike spillutviklerne er Avalance Studios. Det har lagt flere populære spill og en av deres spillserier får snart en oppfølger. Jeg tenker selvsagt på Just Cause 3. I denne utgaven lover Avalanche Studios oss et enorm åpen verden vi ikke har sett maken til, massive eksplosjoner og hvor hovedpersonen Rico Rodriguez virkelig får muligheten til å slå seg løs. 

Spillet lanseres til PC, Playstation 4 og Xbox One den 1. desember. Innen den tid er det bare å kose seg med dette fete klippet og tenke at om et lite halv år er det min tur til å få oppleve dette heftige actionspillet. 

Hvilket av Just Cause-spillene synes du er best? Ser du frem til dette? 

#avalanchestudios #justcause3 #squareenix #action #game #pcgaming #pcgamer #gamer #gaming #lovegaming #spill #sponsoredby #intel #gigabyte #kingston #hyperx #benq #coolermaster #e3

Splatfest til gangs med Splatoon!

Noen sier Nintendo aldri tørr å satse på noe nytt og kjører safe all the way. Der har jeg alltid vært uenig og spesielt når man ser på hvilke konsoller de har servert oss kresne familiespillere. Den ene nyskapningen etter den andre. Wii U er i mine øyne den beste konsollen hittil med at man kan spille opp til fem personer samtidig.

Ingen andre konsoller gir deg denne muligheten. I tillegg har Wii U en genial gamepad som gir nye og spennende muligheter.

Spillmessig så har Nintendo kjørt mye på den populære oppskriften med Mario & co i hovedrollen og dette har fungert vel og bra hvor det ene underholdende spillet etter det andre har poppet frem fra Nintendos magiske sekk.

plutselig som lyn i fra klar himmel kommer et spill som ikke ligner Nintendo i det hele tatt. Spillet heter Splatoon og som for meg og min familie har betydd mye den siste tiden. Spillet har blitt så populært at det ikke har blitt spilt noe annet. Faktisk har Mario Kart 8 til og med fått seg en real pause mens Splatoon har blitt spilt.

Det beste med spillet er at du kan spille opp til to personer samtidig og opp til åtte personer mot hverandre online. Dette gir uante muligheter og spesielt når spillet på en måte ligner paintball bortsett fra at du her bruker malegevær og skyte strømmer med maling utover brettet. Som om ikke det er nok, du kan bruke denne malingen til å skjule deg og plutselig dukke opp på en helt annen plass. Det vil si, du kan bruke malingen du nettopp skjøt i alle retninger på en taktisk måte. Gjett om det har blitt mye latter og glede mens spillet har stått på.

Faktisk har jeg satt flere merker i taket etter at mine barn har skremt meg så til de grader med å dukke opp like fremfor meg og for så å skyte meg full av maling. Rett og slett genialt og utrolig underholdende. Er bra sikker på at naboen har trodd at dette Må ha vært et galehus etter all den latteren, hylingen og engasjementet som har kommet innenfra husets fire vegger.

Dette er paintball i digital form og det på sitt beste. Jeg ler meg skakk i hjel og koser meg godt etter å ha smøget meg innpå mine barn for så å skyte en foss med maling rett i fleisen. Selv om jeg er en klæbb å bruke Wii-moten i dette spillet, så koser jeg meg hver gang jeg klarer å fange barna med den dødelige strålen med maling.

Brettene er velfungerende og sørger for intense kamper. I tillegg er variasjonen stor slik at man ikke blir lei spillet med det første. Som om ikke der er nok, så vil Nintendo sørge for at det hele tiden vil komme nye brett og ting i spillet. Mulighetene og underholdningen blir utvidet til nye horisonter og sørger for at kjedelige innedager med regn og sur temperatur blir fylt med latter og digital glede fremfor skjermen.

En annen ting som vi likte godt var det å kunne oppgradere spilleren med nytt tøy, malegeværer, samt masse annet spennende. Dette gjorde at vi ble enda mer hekta på spillet. Artig opplegg som fungerte godt.

Om du er på utkikk etter digital moro for familien, så er Splatoon til Wii U et meget godt alternativ.  Spillet er underholdende som rakkern. Det har i alle fall gitt meg og barna mine mange artige runder selv om de er flere ganger bedre enn meg. Jeg har som mål å sende i vei kaskader med maling mot dem og treffer. De koser seg med at jeg er med og spiller og som igjen fører oss sammen i den digitale hverdagen hvor respekt og tillit er så innmari viktig. Vi har harmoni rundt spillhverdagen vår og det er vi glade for. Takk til Nintendo for et godt underholdende spill. Familien Sandnes anbefaler Splatoon.

Spill er sunt anbefaler Splatoon som et artig, humoristisk, utfordrende spill. 

Synes du dette ser moro ut?

#splatoon #nintendo #familieunderholdning #familygame #familiespill #wiiu #fun #gamer #gamerdad #gaming #consolegamer #consolegaming #lovegaming #recommendit #spillersunt #spill #videogame #game 

Opplev en spennende planet hvor du må samhandle med omgivelsene!

Det er ikke sikkert dere har fått med at jeg er stor fan av spillutvikleren Crytek. Jeg elsker Far Cry og sist men ikke minst Crysis-serien. Dette er spill som har stått mitt gamerhjerte nært. Under årets E3-messe annonserte denne herlige gjengen at de jobber med et nytt spill og denne gangen litt utenom deres vanlige sjanger, nemlig skytespill. 

Spillet har fått tittelen Robinson: The Journey og som du sikkert skjønner så har det noe med å overlevelse å gjøre. Robinson: The Journey vil vil tilby spillerne en følelse av tilstedeværelse i en unik spillverden. Du vil ta rollen som en ung gutt som har krasjlandet på en mystisk planet. Med frihet til å utforske spennende omgivelser og det med hjelp av VR og i en 360 graders verden. Her vil spilleren samhandle med det rike økosystemet. Her vil du finne mange utrolige hemmeligheter og man vil oppleve en verden som skaper engasjement over å utforske mer. 

David Bowman, Cryteks direktør for produksjon, sa følgende under annonseringen: “Helt siden Crytek ble stiftet, har vi vært med å bygge de mest realistiske, troverdige verdener vi kan forestille oss for spillere. Dagens VR-teknologi gjør oss i stand til å slå sammen vår grafikkmotor CryEngine og VR til å bli en unik opplevelse for våre spillere”.

Når jeg leser dette, så har jeg i baktankene hvor flinke gjengen i Crytek er og hvor innovative de har vært for spillverden. Far Cry som ble lansert mars 2004 var langt forut sin tid. Det introduserte oss for en grafikk i skytespill vi ikke hadde sett maken til. Far Cry var langt forut sin tid og ga oss det beste av det beste vi kunne forvente av et skytespill.

Derfor vet jeg at med Robinson: The Journey vil vi få en unik opplevelse og det med støtte for VR. Jeg gleder meg stort til å se hva Crytek koker sammen av herlige spillingredienser og ser frem til å se en trailer fra deres kommende prosjekt.

Synes du dette høres spennende ut og hvilket spill liker du best fra Crytek?

#crytek #robinsonthejourney #robinson #pcspill #pcgamer #pcgaming #gamer #gaming #lovegaming #utforske #cryengine #sponset av #intel #gigabyte #kingston #hyperx #benq #coolermaster 

Har du fått med deg Gammerns Gamerkanal?

Ikke, da må du det vet du! I alle fall, jeg har mekket meg min egen gamerkanal på Youtube og på denne kanalen vil du kunne se klipp på hva jeg bruker tiden på fremfor skjermen. Her spilles det alt fra Cities Skylines, Mario Kart 8, The Witcher 3, Battlefield 3, Euro Truck Simulator 2, Kholat, Project CARS, Heroes of the Storm til mange andre spill. I tillegg vil jeg også filme litt unboxing, det vil si produkter som jeg får inn. 

Jeg spiller også sammen med mine barn og setter stor pris på det. Spesielt Mario Kart 8 er et spil som vi har mye moro sammen med og her har jeg lagt opp flere klipp fra spillingen sammen med barna. 

Om du nå synes dette høres spennende ut, så håper jeg du vil følge meg og mine krumspring som en gammel gamer jeg er…ehh!

Her er et klipp fra Gammerns Gamerkanal!

Hva synes du?

 

#gammernsgamerkanal #youtube #gamer #pcgamer #pcgaming #pc #gaming #lovegaming #spillersunt #sponsoredby #intel #kingston #gigabyte #hyperx #benq #coolermaster #youtuber 

Herremingud, dette blir bra!

Bethesda Softworks har fått gamerhjertet til å slå ekstra hardt. Spesielt etter presentasjonen av Fallout 4. Fallout-serien har høstet gode kritikker og en hel verden venter nå på fireren i serien. Faktisk er det flere som har foreslått å utsette ferien til spillet lanseres 10. november til PC, Playstation 4 og Xbox One i år, bare for å få mest mulig tid med det. Det skjønner jeg godt, spesielt med tanke på at utvikleren Bethesda Softworks lover oss en enorm verden fylt med spennende innhold. 

Etter å ha sett traileren fra spillet så er jeg i syvende himmel og gleder meg stort til spillet dukker opp i november. Ikke bare kommer jeg til å bosette meg med dataen, men jeg kommer garantert til å drømme om Fallout 4 lang lang tid etter lanseringen. Har en tendens til å gjøre det, spesielt om det er spill som virkelig får meg hekta. 

Her er i alle fall traileren og litt info om spillet;
* Freedom and Liberty!: Do whatever you want in a massive open world with hundreds of locations, characters, and quests. Join multiple factions vying for power or go it alone, the choices are all yours.
* You?re S.P.E.C.I.A.L!: Be whoever you want with the S.P.E.C.I.A.L. character system. From a Power Armored soldier to the charismatic smooth talker, you can choose from hundreds of Perks and develop your own playstyle.
* Super Deluxe Pixels!: An all-new next generation graphics and lighting engine brings to life the world of Fallout like never before. From the blasted forests of the Commonwealth to the ruins of Boston, every location is packed with dynamic detail.
* Violence and V.A.T.S.!: Intense first or third person combat can also be slowed down with the new dynamic Vault-Tec Assisted Targeting System (V.A.T.S) that lets you choose your attacks and enjoy cinematic carnage.
* Collect and Build!: Collect, upgrade, and build thousands of items in the most advanced crafting system ever. Weapons, armor, chemicals, and food are just the beginning – you can even build and manage entire settlements.

Flere som gleder seg til spillet?

#fallout4 #Bethesda Softworks #e3 #pc #nuclearwar #loveit #lovegaming #pcgamer #pcgaming #pc #gaming #gamer #action #actionadventure #sponsoredby #intel #kingston #hyperx #gigabyte #benq #coolermaster 

Er det oppfølger til Command & Conquer?

Nei, det er det nok dessverre ikke. Electronic Arts vil ikke komme med et nytt Command & Conquer-spill noe som smerter mitt gamerhjerte. Men en annen spillutvikler som ser gleden av å bidra til denne “for meg” populære sjangeren er, Eugen Systems. De jobber nå med et spill som ligner noe enormt på de populære Command & Conquer-spillene og som har fått tittelen Act of Aggression. Jeg har fulgt med på dette spillet helt siden det ble annonsert tidligere i år. 

I sammenheng med E3-messen går av stabelen har utvikleren sendt ut en ny trailer som presenterer den ene fraksjonen i spillet, nemlig Chimera. Denne fraksjonen kan i grunnen sammenlignes med GDI i Command & Conquer. I dette spillet gjelder det å kapre banker hvor disse bankene fører til pengeflow inn til deg, slik at du igjen kan bygge deg opp en gedigen arme med soldater, helikoptre og andre kjøretøy. Det gjelder å bygge seg opp en base som du igjen må forsvares mot fienden.

Her er mer info om spillet;
– The Cartel, stealthy_ The Cartel, stealthy operatives born out of private military contracts, with the latest prototypes. Fragile and expensive, but stealthy and powerful this secretive faction is difficult to master.
– The US Army: exhausted by endless fighting across the world, are brute-force veterans; they can skill up in specific roles and improve their veterancy, but use current generation technology.
– The Chimera: a UNO funded task force designed to have a plan in mind for every situation. You can mould their units through upgrades into specific roles, or leave them as a jack-of-all-trades. 

Spillet skal etter planen lanseres i løpet av september noe jeg gleder meg til. Lenge siden jeg har spilt ett godt klassisk RTS-spill av denne typen. Gleder du deg? 

#actofaggression #eugeneystems #panvision #rts #realtimestrategy #pcgame #pcgamer #pcgaming #pc #lovegaming #spill #videogame #sponsoredby #intel #kingston #gigabyte #hyperx #benq #coolermaster