Omtale: Full kontroll på musa med HyperX Fury S musmatte

 

Ikke alltid man har full kontroll på musa. Spesielt om ting går litt hardt for seg i kampens hete. Da kan det fort hende musa er over alt og med høy sensitivitet så kan ting gå riktig ille om man ikke har kontrollen. Det første som kreves da er om underlaget er på lag med deg. Det er her en skikkelig god musmatte kommer inn i bildet. Et merke som har bygd seg godt opp her i Norge er HyperX. Helt fra den spede begynnelse og frem til i dag har jeg fulgt med på hva HyperX har servert oss gamere. Visste du at det er Kingston Technology som står bak HyperX? Kingston Technology er kjent for sine lagringsmedier som SSD-er, minnepenner og RAM. Med HyperX satset selskapet på headset, muser, musmatter pluss andre spillrelaterte produkter. Denne satsingen har de gjort med stor suksess hvor de nå innehar en bra stor del av kaka her til lands.

 

 

I dag har jeg fått gleden av å se nærmere på et produkt som virkelig er viktig for oss gamere, nemlig ei skikkelig musmatte – HyperX Fury S Pro gaming mousepad. Er det noe jeg er veldig nøye med når jeg gamer så er det å ha ei god musmatte. Har spilt med mye forskjellig opp igjennom årene, men heldigvis for det meste med gode musmatter. Stort sett har de også hatt god holdbarhet. Kun noen få ganger at de ikke helt har holdt mål og gått i oppløsning. Heldigvis er dette av sjeldenhetene.

Det som kjennetegner musmattene til HyperX er kvaliteten og holdbarheten. Har hittil aldri opplevd at musmattene til HyperX ikke har holdt mål. Det vil si godt i oppløsning. Gjennom et bra design og skikkelig sømmer rundt hele musmatten har dette sørget for at jeg har hatt glede av musmattene i lang, lang tid. En musmatteserie som jeg nå har fått spilt en god del med er Fury S. Jeg har spilt med den minste utgaven av disse som finnes i fire forskjellige utgaver. Denne musmatten her er 290mm x 240mm. Det er ikke alle databord som har god plass og da kommer en liten musmatte godt med. Tykkelsen på denne musmatten er 3-4mm. De andre utgavene er som følger; M: 360mm x 300mm, L: 450mm x 400mm, XL: 900mm x 420mm.

 

 

På undersiden av HyperX Fury S finner du et skikkelig gummibelegg som sørger for at musmatten ligger som støpt til ulike underlag. For under intense kamper i f.eks. spill som Counter-Stike: Global Offensive, Battlefield V, Apex, Fortnite, Call of Duty: Warzone så kan det fort ble heftige og delvis ukontrollerte bevegelser på musmatten. Da er det viktig at musmatten ligger i ro uten å bevege seg. En annen ting som virkelig betyr mye for oss gamere er det nøyaktigheten musmatten kan gi oss. Sammen med en god gamingmus så har overlaget på musmatten alt å si. Det vil si hvor nøyaktig den er. HyperX Fury S har et godt overlag som gir en sykt bra nøyaktighet og det selv med høy DPI. Nettopp denne egenskapen er for meg meget, meget viktig. I spill som Battlefield V hvor jeg blant annet inn i mellom spiller sniper så krever det millimeterstyring. Da er det svært viktig med sylskarp nøyaktighet noe jeg blant annet får med HyperX Fury S.

 

 

Ytterkantene av Fury S Pro Gaming musmatte er sydd sammen slik at holdbarheten blir lang, veldig lang. Har opplevd mang en musmatte som har fliset seg opp i ytterkantene etter en liten stund. Spesielt der hvor håndleddet blir liggende å hvile. Dette er en svakhet som fort ender opp med musmattens død…dessverre. Med at denne musmatten er sydd langs kanten rundt den så tåler den ufattelig mye og lite trolig at den den vil slites ut i ytterkantene slik en del andre musmatter vil gjøre.

 

Musmatten jeg her har spilt en del med er en standard modell. HyperX har også to andre modeller. Det vil si Speed Edition og Shroud Edition. Disse modellene har også innprentet bilder på og som gir enda litt mer personlig look. Den jeg har nå er helt sort og med kun logoen til HyperX.

 

 

HyperX Fury S Pro gaming musematte har gitt meg mye glede med god nøyaktighet og presisjon. Sømløse sydde kanter sørger for å gi en flat og jevn overflate. Enten du foretrekker hastighet eller presisjon, gir den tette vevde stoffputen en overflate som føles glatt å berøre i tillegg til å være optimalisert etter den preferansen du er ute etter. HyperX Fury S har en myk klutflate for håndleddskomfort og en strukturert underside med gummibelegg designet for å ligge rolig når handlingen blir intens. Fury S kommer i fire forskjellige størrelser som passer til ditt oppsett og kan rulles opp for enkelt å flyttes på. Jeg er meget godt fornøyd med musmatten som gir meg full kontroll på musa uansett hvor intens jeg bruker den. Hva mer kan en gamer ønske seg? Er du på utkikk etter ei ny musmatte så anbefaler jeg HyperX Fury S som virkelig stråler med god kvalitet og presisjon.

 

Om du vil vite mer om HyperX sine gode musmatter så gå inn på nettsiden deres.

 

 

 

 

Omtale: Gears Tactics – Et godt turn by turn strategispill!

 

Gears of War har vært et av de store varemerkene til Microsoft. Det aller første spillet dukket allerede opp i november 2006 og ble fort en stor hit på Xbox. Selv om jeg ikke helt fant sansen for Gears of War på den tiden så fulgte jeg nøye med. Mange av mine venner var helt frelst på spillet og brukte time etter time på spillet. Det var et ankepunkt for en gammel PCgamer som meg og det var i grunnen kontrollen. For meg er det å spille med en gamepad som å få en hest til å klatre i stige. Altså, helt pokkers umulig. Derfor fikk jeg aldri dreisen på Gears of War på konsoll.

 

 

Da spillet endelig dukket opp på PC fikk pipen en annen låt og undertegnede fikk for første gang prøvd seg med Gears of War. Selvsagt visste jeg hva jeg gikk til. I spillet gjelder det å komme seg fremover med taktiske steg. Inn i mellom leke litt Rambo, men først og fremst bare rykke taktisk frem steg for steg. Dette er vel det som i grunnen kjennetegner Gears of War og hvor man hele tiden må bruke hindringene til sin egen fordel.

 

 

Nå har Gears of War gått inn i en litt annerledes drakt enn det vi er vant med. Halo gjorde det samme med Halo Wars som ble forvandlet til Real Time Strategy-spill (RTS). Dette ble også en suksessoppskrift for Microsoft og da var det kanskje ikke å vente noe annet enn at de ville forvandle deres ikonspillserie Gears of War. Så her er altså Gears Tactics. Som du sikkert da tenker ut i fra tittelen på spillet så handler det her om taktikk. Det stemmer helt på en prikk. Her gjelder det på langt nær å løpe frem som selveste Rambo ville ha gjort det, men å tre frem taktisk steg for steg.

 

 

Blir jo litt som i de originale spillene hvor du også må være taktisk for å vinne frem i terrenget. Gears Tactics introduserer deg for en verden vi kjenner fra de andre Gears of War-spillene, men når du først kommer inn i spillet oppdager du at tredjepersonslooken er byttet ut med en look fra oven…eller rettere sagt fra fugleperspektiv. For meg funker dette helt perfekt og tenker tilbake litt på spill som Company of Heroes som bygger litt på samme prinsipp. Selv om Company of Heroes og Gears Tactics er to forskjellige spill så er det på en måte litt like også med deres “Turn by Turn”. Forskjellen er at Andre Verdens Krig er byttet ut med moderne krigføring mot locusts. 

 

 

Utvikleren Splash Damage har virkelig fått fritt spillerom…bokstavelig talt. Mange tenker nok at et slikt spill i lengden kanskje vil bli litt for ensformig, men det kan jeg skriver under på at det ikke er. Snakk om stor variasjon og ufattelig mange valgmuligheter. Her har utvikleren virkelig tatt steget ute i det fri og lagd et spill som oser av kvalitet. Skal innrømme at jeg var litt skeptisk til spillet spesielt med tanke på at det ikke er enkelt å lage et godt variert spill i denne litt snevre sjangeren. Alt handler om å ta de riktige valgene. Alt handler om å overleve med de beste krigerne som igjen får de beste våpnene å leke med. 

 

 

Turn by Turn funker så til de grader i dette spillet hvor du som spiller har en runde med forflytting og hvor AI-en har sin. Så gjelder mens man er i bevegelse å velge de rette taktiske våpnene som igjen tar ut hordene med locusts som dukker opp på veien. Redd verden og kjemp som en mann. Det er mottoet som frembringes til overmål i Gears Tactics. I spillet kan du også være feig, det vil si du trenger ikke å løfte en finger før du ser hva fienden foretar seg. Få et overblikk over situasjonen og deretter velg mellom uendelige kombinasjoner av våpen og egenskaper. Alt er helt opp til deg. Uten å røpe så altfor mye om spillet så gjelder det å tenke smart rett og slett. 

 

 

Grafikken i spillet er god med detaljerte brett. Gode animasjoner og filmsekvenser binder spillet godt sammen som igjen sørger for at du sitter spikret til skjermen. Omgivelsene er varierte noe som igjen sørger for at spillet aldri bli kjedelig grafisk. Lyden er vel kanskje spillets svakeste side. Her blir det litt for monotont. Ikke alt for store variasjonen her og inn i mellom er det så vidt jeg hører det som skjer i spillet. Stemmeskuespillet funker dog da og gjør at det veier litt opp for helhetsinntrykket av den generelle lyden.  

 

 

Spillbarheten er også upåklagelig god. Alt skjer med mus og tastatur…akkurat slik jeg ønsker. Det er her jeg har mest styring og slipper å føle meg som en hest i stige. Selv om Splash Damage har gitt oss utrolig mange valgmuligheter er dette så godt sammensatt at man aldri roter seg bort i valgene. Alt er enkelt og spillet har et godt brukergrensesnitt. Holdbarheten er også i en klasse for seg selv. For meg så mange valgmuligheter finnes det ikke en direkte fasit på hvordan du kan vinne over fienden. Her er det bare å ta og føle på situasjonen for så å velge det du føler er rett. Mange spennende oppdrag venter deg og hvor du hele tiden blir spikret til veggen med å velge rett. 

 

 

Alt i alt er jeg godt imponert over hvordan spillet klarer å fange meg og min interesse. Splash Damage har fått til et spill som virkelig oser av kvalitet. De har fått lov til å leke seg og tenke fritt slik at spillet fremstår som en flott kopi av de originale spillene bortsett fra sjangerbyttet. Turn by turn fungerer supert i Gears Tactics og med tonnevis av valgmuligheter så er jeg i alle fall i syvende himmel. En “krig” blir aldri helt lik noe jeg liker svært godt. Kun en ting som kunne ha vært bedre, nemlig lyden som til tider er litt svak synes jeg. Utenom dette så har spillet en god historie, bra spillbarhet og et hav av valgmuligheter. Er du på utkikk etter et litt mer strategisk uttrykk i Gears of War-verdenen, så anbefaler jeg dette. Bra jobba Spalsh Damage!

 

 

*Spillet ble spilt på PC*

 

Er du fan av Gears of War-spillene? Synes du dette ser spennende ut?

 

 

 

Så kjekt med Sonic!

 

Okei, kan vel først som sist bare innrømme at det er mye jeg har gått glipp av og som er superkjekt. Ikke alt man klarer å få med seg, men inn i mellom er man heldig. Det kan jeg trygt si at jeg har vært denne gangen. Snakk om å få oppleve en kjekk liten dingseboms som virkelig gjør noe for seg. Har lenge savnet holdere med stil og spesielt noe som fanger min interesse skikkelig. Plutselig som lyn i fra klar himmel oppdager jeg noe spennende, noe som får meg til å tenke at denne her hadde vært kjekt nå. 

 

Si hei til Sonic the Hedgehog, min nye mobil- og kontrollholder. Skal innrømme at jeg var meget spent da jeg pakket opp esken med dette geniale produktet i. For lite visste jeg hvilke egenskaper Sonic skulle gi meg. Alle kjenner Sonic the Hedgehog. Hvis ikke, hvilken planet kommer du fra? Denne klassiske spillkarakteren har vært med oss helt siden den dukket opp på Sega Genesis i 1991. Det er mange, mange år siden det. Plattformspillet tok spillverden med storm. Siden da og frem til i dag har denne spillkarakteren vært spilt i mange spill til ulike konsoller og spillmaskiner i tillegg til filmer. Den siste filmen hadde premiere her i Norge i år og som har fått rimelige gode kritikker. 

 

 

Jeg har alltid vært stor fan av Sonic the Hedgehog selt siden de første spillene. Er det noe jeg alltid har digget så er det plattformspill. For å si det slik, det har blitt en god del timer med diverse plattformspill og deriblant Sonic the Hedgehog. Når det ikke spilles, så får jeg likevel se den yndige spillkarakteren fremfor meg mens den holder kontrolleren eller mobilen min. Det beste med denne holderen er at du kan lade opp mobilen, eller kontrolleren mens Sonic holder den. 

 

Designet er akkurat slik du kunne forvente. Figuren er rundt 20 cm. høy og står på en stødig plattform. Dette gjør at det ikke er noe problemer med å la Sonic holde mobilen eller kontrollen. En trenger ikke å være redd for at den skal bikke over ende og skade mobilen eller kontrollen. Stødig som fjell er Sonic. Skulle du være uheldig å støtte borti der den står, så går det helt fint. Sonic står oppreist og holder greia hard og godt. Produsenten har lagd et bra produkt som gjør jobben sin til gangs. Solid stykke arbeid er gjort og Sonic virker som om han tåler en real trøkk om uhellet skulle være ute. Om det skulle bli et skikkelig “jordskjelv” hvor Sonic står, så er det store sjanser for at kompisen vår rir stormen av. 

 

 

Sammen med Sonic følger det med en micro USB-ladekabel på to meter. Selvsagt kan du bruke alle slags kabler som skal til for å kunne lade opp mobilen eller kontrollen. Det viktigste er at Sonic vokter tingene mer full sikkerhet. Akkurat nå passer Sonic på mobilen min rett ved siden av skjermen mens jeg skriver denne lille artikkelen om produktet. Spørs nå om jeg blir nødt til å samle litt mer på disse geniale holderne som EXGPRO som blant annet står bak denne. Med mange forskjellige holdere så kan dette fort bli et skikkelig samleobjekt. Prisen på holderne er heller ikke noe å si på om man sjekker det blant annet ut på Komplett sine nettsider

 

Tusen, tusen hjertelig takk for et genialt produkt EXGPRO. Håper på å kunne få tak i flere av disse fete holderne. Gjengen i familien har i alle fall vært frempå. Det har oppstått konkurranse om hvem Sonic skal være tjener for. Så nå går han litt på rundgang mellom familiemedlemmene her i huset. Kun en ting, hva med enda litt tyngre plattform? Med det hadde holderen virkelig stått fjellstøtt. Har også et annet lite ønske til EXGPRO…hva med headsetholdere i samme stil? Det hadde også vært noe slik at våre headsets kunne bli bedre voktet på. 

 

 

Hva synes du om dette produktet? Er dette noe du ville ha skaffet deg?   

 

Varmen kommer, men først må vi fryse litt til…

 

Nå er det kun to dager til vi heiser alle flagg rundt omkring Norges land og feirer nasjonaldagen vår. Selv om det er to dager til 17. mai så har det liksom ikke helt gått opp for meg det. Måneden er mai, men føles mer ut som mars og april. Lørdag 2. juni snur solen og hvor det blir mørkere og mørkere for hver dag som går. Da er det sommersolverv. Det vil si, det er snart kun en måned til det skjer. Igjen, det er nesten ikke til å tro. Føles fortsatt ut som det er vinter. Den siste uken har jeg skrapt is og kostet godt med snø av bilen. Vi kan trygt si at vi har hatt alle fire årstider de første ukene av mai.

 

Som mange av dere vet så har jeg ført værstatistikker siden 1987. Dessverre har jeg hatt tre, fire år med litt mindre innføringer av vær og vind, men har fulgt med på det som har skjedd med falkeblikk. Været er jo som alle vet veldig variabelt. Det kan skje store forandringer på kort tid, men stabilt vær forekommer også inn i mellom. Vinteren 2019/2020 har vært merkelig på alle måter. Lite snø, forholdsvis mildt her i selve Orkanger, men vi skal ikke så altfor langt unna og høyere opp før det er enorme snømengder. Mens det har regnet her, har det snødd bøttevis oppe i høyden. Nord-Norge, fjellet i Sør-Norge er det for tiden store snømengder noe ekspertene sier vil gi i verste fall stor flom.

 

 

Våren bruker normalt å by på noen skikkelig gode varme dager med temperaturer på rundt 20 grader og oppover. Det har faktisk ikke vært tilfelle i år her på Orkanger. Kan ikke huske at vi har hatt så få dager med varme på rundt 20 dager som i år. Vi skal i følge statistikker 65 år tilbake i tid før vi hadde tilsvarende vær. Det var litt forut min tid og som værinteressert. Uansett, tatt i betraktning til at vi nå har opplevd år med hetende varme i verdensmålestokk, så har vi her i Norge opplevd lite av denne varmen. Global oppvarming eller ei, været er altså veldig variabelt og en kan liksom ikke se for seg at den kommende sommeren vil bli den varmeste i manns minne. For to år siden hadde vi her i Orkanger en fin sommer med mange solrike og varme dager. Ifjor var vi tilbake til en mer normal sommer igjen. Sommeren varierer altså fra år til år, samme vinteren.

 

Med statistikken og værdataene mine klarer jeg til en viss grad å fange opp tendensene for været en liten stund fremover. Det vil si om jeg prøver meg på en spådom som innbefatter lengre enn ca. en måneds tid så sliter jeg en liten smule. Selvsagt kan jeg se litt på statistikkene når det kommer til hvordan sommeren, vinteren, høsten eller våren kan bli, men ikke hvordan f.eks. enkelte dager blir. Jeg kan også sågar gå tilbake til statistikkene for å se hvilke uker det f.eks. anbefales å arrangere aktiviteter utendørs. Da finner jeg en gjennomsnitt i forhold til nedbør eller ikke.

 

 

Når det kommer til våren 2020 så har jeg ikke så mye å ta utgangspunkt i når det kommer til statistikker. For aldri før har jeg opplevd en slik merkelig vår statistikkmessig, men jeg skal nå likevel prøve meg på en aldri så liten spådom for resten av mai og juni…

 

Resten av mai blir heldigvis mildere og vi vil nok generelt sett her til lands får en periode med gode temperaturer. Kun de helt lengst i nord vil fortsatt oppleve at sommeren utsettes litt. Her blir det kjølige pålandsvinder. Fra ca. Troms og sørover så vil vi få tidvis et lite snev av sommer, spesielt de som bor sørpå vil fort få temperaturer godt over 20. Vi i Midt-Norge må nøye oss med temperaturer rundt 20-tallet. Selv om det ikke blir tropevarme slik vi normalt bruker ha et snev av på våren så blir det godt. Spesielt etter noen meget kalde uker med regn, sludd og snø. Til tider har det ligget flere cm. med snø på bakken til alle døgnets tider. Alt har med intensiteten i snøbygene.

 

 

Årsaken til den kjølige perioden vi har vært midt oppe i, er isende kalde vinder fra Arktis. Dette fenomenet har vært veldig stabilt over en lengre periode og som har ført til at vi har hatt disse lave temperaturer den siste tiden. Heldigvis varer ikke slike fenomener evig. Det vil si at vi nå får mildere temperaturer tiden fremover. Det blir ikke tropevarmt, men en del varmere enn det vi har hatt hittil i mai. Med disse lave temperaturene vil en rekke kulderekorder i mai ryke. Det er ikke bare Koronatiden vi kommer til å huske med 2020, men den bitende kalde våren. I alle fall her i omegn av Orkanger.

 

De resterende dager i mai blir ikke så ille som det vi har hatt. Lange perioder med sol blir det, men også litt nedbør. Heldigvis ikke snø da. Takk og pris for det. Sjelden har jeg kostet så mye snø av bilen i mai som i år, sjelden har jeg skrapt så mye is av rutene på bilen som i år og sjelden har jeg gått så lite i t-skjorte eller hettegenser ute som i år. Våren hittil har vært totalt begredelig rett og slett.

 

 

Det er mange som lurer på hvordan sommeren blir. De ulike værekspertene sier at sommeren skal bli varmere enn normalt, men det har jeg liten tvil om. Mulig de på Sør- og Østlandet kommer til å få det varmt og tørt, mens vi i resten av landet får variert vær og temperaturer. Rettere sagt, jeg tror sommeren blir mer mot det normale for de fleste av oss. Vi kommer til å få en variert juni hvor de høyeste temperaturene uteblir. En god del pålandsvind vil sørge for temperaturer mellom 10-15 grader for det meste. Mellom 15-20 grader vil vi også få, men det blir dessverre ikke så ofte. Nedbør i form av regn og regnbyger blir det også, men ikke noe snø slik vi har opplevd i det siste.

 

Hvordan Juli blir er litt tidlig for meg å si noe om, men både juli og august vil nok det bli forholdsvis høye temperaturer og flere dager med mellom 20-30 grader. Bading blir det også gode muligheter for. Til og med de nordafor kommer til å få brukbart vær i år og til tider forholdsvis høye temperaturer, men det blir ikke før beste fall fra tidligst slutten av juni, begynnelsen av juli. Alt i alt vil ikke sommeren ikke bli ille, men ikke supersommer heller. Perioder vil det bli stabilt tørt vær, men inn i mellom vil det regne godt.

 

 

Om dette slår til blir spennende å se spesielt med tanke på at jeg ikke har noen statistikker fra hvordan vinteren og våren har vært. Uansett vær, vi må bare ta det som kommer. Det finnes ikke dårlig vær, men dårlige klær.

 

 

Hvordan har været hittil i vår der du bor? 

 

 

 

Creative Outlier Air – Smått, men stor på lyd!

 

Airpods er for tiden veldig populært. Stadig flere og flere produsenter satser store penger på trådløse små øreplugger. Alle ønsker seg Airpods for tiden. Skal innrømme at jeg skjønner det godt for maken til frihet skal man lete lenge etter. Nettopp dette har lydeksperten Creative også skjønt. Creative har gjennom utrolig mange år sendt ut det ene kvalitetsproduktet etter det andre. Jeg har vært vitne til dette gjennom mine mange år som gamer. Faktisk har jeg aldri opplevd et produkt fra Creative som ikke har holdt mål. Den dag i dag har jeg flere av disse lydproduktene i bruk til daglig.

 

 

En annen ting som jeg legger merke til er at uansett liten størrelse, så klarer produsentene å presse inn sykt god lyd. Det er nesten ikke til å tro at det er mulig, spesielt når man tenker på størrelsen. Er det noe jeg er ekstra på vakt etter er god, dyp bass slik at det trykker litt i det man hører på. Dette er ikke alle produsentene som er like gode til. Selvsagt så er det også slik at du får det du betaler for. Jo mer du betaler, jo mer kan du også kreve av produktet og hva det skal prestere. Den siste tiden har jeg vært så heldig å fått prøve ut noe som er lite, funksjonelt men også genialt på mange måter. Kan innrømme at jeg før dette ikke har vært så på hugget etter Airpods eller lignende, men mine barn derimot har ikke snakket om annet.

 

 

Har du hørt om Creative Outlier Air? Om ikke bør du merke deg dette navnet bak øret først som sist. Her kommer den kjente produsenten med et produkt som for meg var en aldri så liten åpenbaring når det kommer til noe som er lite, men som virkelig kicker lydmessig på alle måter. Er det noe jeg har lang erfaring i så er det lydprodukter i forskjellige former og fasonger. Det finnes en jungel av forskjellige lydprodukter som blant annet trådløse øreplugger. Creative Outlier Air stiller seg inn i rekken for en meget positiv opplevelse på mange måter både i treningsammenheng, spilling på mobil og nettbrett samt å snakke via blant annet mobilen.

 

 

For er det noe Outlier Air er lagd for så er det nettopp alt det der. Er det noe som også betyr mye for meg når det kommer til øreplugger så er det måten de festes inn i ørene mine. Her er jeg veldig kresen. Ikke alle øreplugger som passer inn i mine små øreganger. Det vil si, de passer, men fester seg ikke slik at ørepluggene lett faller ut. Det vil si, om jeg da f.eks. er på en løpetur eller går veldig fort så har ørepluggene en tendens til å falle ut. Dette er kjedelig spesielt om man ikke merker de faller ut. Det unike med Creative Outlier Air er at ørepluggene har et spesielt design som gjør at de sitter som støpt. Har aldri opplevd maken til god passform er. Alle de som har prøvd ørepluggene deriblant min kone og barna har sagt akkurat det samme. De har vært meget godt fornøyd med passformen og hvordan de har klamret seg fast inn i ørene.

 

 

Creative Outlier Air kommer i en meget, meget hendig beholder. Denne beholderen inneholder også et batteri som igjen kan lade opp ørepluggene to ganger i tillegg til en pose som en kan pakke beholder og øreplugger i. Selvsagt følger det også med en ladekabel av typen USB-C som igjen betyr kort ladetid. Når ørepluggene er ladet opp fullt, skal de i følge klare å holde koken i minst ti timer…noe som også er sant. Lang, lang batteritid er noe som er overraskende i seg selv spesielt når man tenker på lydkvaliteten og den dype bassen. Normalt ligger slike trådløse øreplugger på rundt 3-6 timer batteritid og det med mindre dyp bass enn det Putlier Air har. Det vil si med 10 timer + 20 timer med lading i beholderen, gir dette hele 30 timer noe som er utrolig fett. Så her får Creative med Outlier Air bra score.

 

 

En annen ting som definitivt er verdt å nevne er at Outlier Air bruker Bluetooth 5.0 med aptX og AAC audio codecs. Denne teknologien gir et veldig rikholdig lydbilde. Smooth overgang om du hører på musikk eller snakker med andre via mobiltelefonen. Her har begge ørepluggene bygd inn en sensitiv mikrofon. Denne egenskapen sørger for at det ikke er noe problem å ta en prat om du er på farten. Til og med gjøre oppkall via Siri eller Google Assistant er ikke noe problem. Når du er ferdig med å bruke ørepluggene så er det bare å legge dem tilbake i beholderen og vips slås de av og lader seg opp til neste runde med bruk. 

 

 

Lydbildet er som beskrevet ovenfor veldig rikt. Dyp bass, balansert mellomtone pluss en god diskant sørger for at jeg er mektig imponert over lydkvaliteten. Selv i spill på mobilen og på nettbrettet er som en drøm med Creative Outlier Air. Videoer på Youtube streames og nytes. Hvis man tenker på disse ørepluggene ligger på underkant av 1000 kroner så får man søren meg utrolig mye for pengene. Det er nesten så en må klype seg i armen for ikke å tro at det er en drøm.

 

 

Min kone har også skrevet noen ord om Creative Outlier Air og her er hennes opplevelser:

“Da har mannen min fått “airpods” fra Creative for å teste for Spill er sunt, som er hans blogg. Jeg elsker også å skrive og har ønsket meg earpods så fikk gjøre den oppgaven for han denne gangen. Outlier Air er enestående “airpods” med fint design og genial ladeboks, som anbefales på det sterkeste, tror ikke jeg kan få skrytet nok av de. Ørepluggene sitter sykt godt i øret pga. den litt avlange slanke formen, og en får en følelse av at de suger seg fast i øret. Jeg sliter alltid med at ørepropper og at de faller ut bare jeg rører på hodet, men ikke disse. Creative Outlier Air sitter veldig godt i ørene mine, men også til barna (mine på 10 og 12).

Lyden er og veldig god. Får følelsen av å ha på et godt headset med tanke på bass og diskant. Lydene flyter godt og uansett hvor høyt en spiller så får en ikke den ubehagelige følelsen av at musikken vrenger seg og at musikken blir uklar. Det er også veldig god lyd når en snakker i mobilen og alt er klart og tydelig. Hører en veldig lav piping når det ringer så en får ikke sjokk og blir døv når mobilen plutselig ringer. Svarer lett med et trykk på ene poden og et trykk når en legger på, det samme for å slå av og på musikk.

Har en negativ ting å si om disse ørepluggene og det er at de kan ikke være så langt unna mobilen før det blir dårlig dekning. For meg er det litt viktig da jeg har de på når jeg gjør litt husarbeid hvor man blir å å går litt hit og dit, men nå er det bare en fille ting da. Ikke sikkert dette er noe problem for deg. Strømmen varer sykt lenge og en kan høre på de i timevis. Putter de i ladeboksen som forresten har en magnetisme, så det går ikke an å legge de feil. Da blir de blir ladet opp til neste gang de skal brukes, og man trenger ikke å lade ofte. Jeg anbefaler Creaitve Outlier Air til alle og de er virkelig verdt kronene. Kult design, behagelige å ha på, fine er de og har god lyd. Sist men ikke minst, ørepluggene er enkle i bruk.”

 

 

Altså, det er ikke bare meg som er veldig godt fornøyd med Creative Outlier Air. Selv er jeg meget, meget godt fornøyd. Det å kunne være på farten og ikke være redd for å gå glipp av noe, gjør det hele nesten til en drøm. Lydbildet er meget godt til at ørepluggene kun koster under 1000 kroner. Beholderen er genial og sørger for mer brukertid. Ladetiden er kort, lang brukertid samt sitter som støpt, så kan man ikke være annet enn godt fornøyd. Det er kun et ankepunkt og det er rekkevidden spesielt når du har lagt unna mobilen eller nettbrettet. Da er det ikke mange meterne som skal til før at du mister koblingen til Outlier Air. Foruten dette har Creative nok en gang overgått seg selv og kommer her med et produkt som burde selge i bøtter og spann. Herlig rett og slett. 

 

 

Jeg er også enig i terningkastet til konen min. Terningkastet mitt er uten tvil en sterk femmer. Om du vil vite mer om Creative Outlier Air så gå inn på nettsiden til produsenten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Til Nord-Norge i DIRT 5!

 

YES! Endelig kommer et skikkelig DIRT-spill som virkelig kicker godt. Tro det eller ei, utvikleren Codemasters tar oss med til nordnorsk inspirert kjøring under nordlys og måneskinn mens hurtigruten sklir forbi på sjøen. Kan jo ikke få bedre stemning i et sånt type spill eller hva? Som mange av dere vet så er jeg en tro bilspillentusiast. Det har godt med en god del timer på bilspill opp igjennom mine mange år som gamer. Helt siden Commodore-tiden har jeg vært hekta på bilspill.

 

 

Husker godt Colin McRae-serien som virkelig fikk meg interessert i rallyspill. Codemasters startet tidlig med bilspill og det aller første spillet ble rullet ut til offentligheten allerede i 1991 med Micro Machines. Så i 1998 kom det aller første Colin McRae-spillet ut og ble en stor suksess for Codemasters. I 2007 byttet Codemasters navnet fra Colin McRae til DIRT som er tittelen på deres bilspillserie den dag i dag. 

 

 

Med DIRT 5 er det klart for en meget heftig rallykjøring og som er optimalisert for de nye konsollene til Sony og Microsoft med hele 120 i FPS. Det vil si, fartsfylt kjøring blir det garantert hvor man kjemper med nebb og klør for å vinne løpene. I tillegg til fet grafikk og stor fart, lover Codemasters heftige dynamiske væreffekter, utfordrende underlag å kjøre på pluss masse moduser. Dette skal sørge for at du holder deg spikret til skjermen og spillet. 

 

 

Som om ikke det er nok, vi får i DIRT 5 oppleve et nordnorsk inspirert landskap hvor det er lagt opp til en durabel fight på en spennende og variert bane. Rett og slett nydelig grafikk vil sørge for at man nesten kan kjenne sjøluften og høre måkene hyle rundt seg mens en liten snekke tøffer forbi. Gud som jeg gleder meg. Har ikke ord. Dette skal bli helt fantastisk. Datoen som du og jeg først som sist kan spikre inn i spillkalenderen vår er 22. oktober. Da lanseres nemlig spillet til konsoll og PC. 

 

 

Hvilke spill har du fra Codemasters og gleder du deg til DIRT 5? 

 

Produktomtale: HyperX Cloud Alpha S Gaming Headset

 

Nok en gang er det bare å bøye seg i støvet for HyperX. Nok en gang er det bare å anbefale alle å finne en nettbutikk (i disse Koronatider), bestille og deretter nyte herligheten HyperX har kommet med. For de av dere som ikke vet det så er HyperX gamingmerket til Kingston Technology hvor sistnevnte spesialiserte seg på SSD-er, minnepenner, minnekort, og RAM i den spede begynnelse. Etter hvert begynte Kingston Technology å lukte litt på annet gamingutstyr hvor det påfølgende dukket opp musmatter, muser, headset, øreplugger, tastaturer pluss konsollutstyr.

 

Historien bak gamingheadseten til HyperX er litt å merke seg. For helt i starten for sine gamingheadset startet HyperX et godt samarbeid med Qpad hvor designet til blant annet Cloud Alpha S stammer fra Qpad QH-90, 92 og 95. Disse headsetene er grunnlaget for Cloud-serien til HyperX sine headset. Dette er kanskje ikke så mange som vet, men gjør det nå. Kvaliteten i Qpad sine gamingheadset var helt overlegen og nettopp dette har HyperX nå tatt med seg i sin Cloud-serie som jeg virkelig elsker.

 

 

De første årene meg HyperX her i Norge var jeg med på å bygge opp. Jeg frontet HyperX med alt jeg kunne. Kjørte tonnevis med konkurranser, delte ut masse gamingheadset i premier på diverse store og små arrangementer, datapartyer m.m. Når et merke som er så bra som det HyperX er, var det klart at jeg må legge til rette for at alle andre også skulle få vite det. Nå kan det kanskje høres ut som om jeg er kjøpt og betalt av HyperX, men det er jeg ikke pr. dags tato og tester masse andre gamingmerker også.

 

Vet ikke hvor mange gamingheadset jeg har testet ut opp igjennom mitt lange gamingliv, men det er mange og det med ulike opplevelser. De opplevelsene jeg har med HyperX er av de beste man kan drømme om som gamer. Her får man virkelig alt man ønsker og litt til. Alt er så godt timet og tilrettelagt slik at vi får det vi kresne gamere ønsker oss. Nettopp dette har også ført til populariteten HyperX har i dag blant verdens gamere.

 

 

Over til Cloud Alpha S som jeg nå har fått gleden av å oppleve. Som du da har fått med deg så er designet av headsetet i stil med sine Cloud og Cloud Alpha. Ikke noe vesentlig nytt her. Øreklokkene er 50mm med neodymium magneter dekket med skinnlignende materiale. Øreklokkene er såpass store at de dekker de aller fleste ører. Dette gjør at headsetet er veldig behagelig å bruke. Bøylen er også lagd slik at den ikke presser på hodet og ørene. Perfekt rett og slett.

 

På øreklokkene har HyperX satt en bryter på hver side hvor du kan bestemme basstrykket i headsetet. På venstre side sitter en sensitiv mikrofon som sørger for at praten på chatteprogrammer som Discord, TeamSpeak, Skype m.m. fungerer godt. De jeg snakker med hører meg godt og lite bakgrunnsstøy noe som gjør Cloud Alpha S meget brukervennlig til mye annet også. Det er ikke noe problem å koble til headsetet til en mobiltelefon eller nettbrett. Selvsagt kan du bruke headsetet på blant annet Playstation 4, PC og sist men ikke minst også på Nintendo Switch.

 

 

Med headsetet følger et 7.1 “lydkort”. Det vil si, du har 7.1 lyd på PC og Playstation 4 noe som er helt fantastisk. På PCen er surroundlyden god noe som gjør at du hører hva som lusker i bakgrunnen, på sidene, bak og fremfor deg. I spill som f.eks. Battlefield V, Far Cry Primal, Overwatch og Fortnite så hører du det som skjer i nærheten veldig godt. Viktig å høre hvor fienden dukker opp. Nettopp det klarer Cloud Alpha S meget godt.

 

Her er noen specs:
* Custom-tuned HyperX 7.1. surround sound1
* Bass adjustment sliders
* HyperX Dual Chamber Drivers
* Game and chat balance
* Signature HyperX comfort
* Durable aluminum frame
* Advanced audio control mixer
* Compatible with PC and PS4

 

 

Når en skal kjøpe seg et headset er det mange som gjør det med tanke på at de vil ha knakende god lyd. Jeg er heller ikke her noen unntak. God lyd er alfa omega om man skal klare seg godt på slagmarken i spill som Battlefield V, Fortnite, PuBG, CS:GO, Apex, Call of Duty: Warzone. I alle disse spillene betyr god lyd svært mye. Derfor er det også en fryd å kunne si at Cloud Alpha S har god lyd om du spiller på Playstation 4, PC eller på en annen plattform. Enda litt mer bass for mitt sitt vedkommende hadde ikke vært å forakte, men utenom det så er både mellomtonen og diskanten perfekt sammensatt mot hverandre. Har sågar prøvd headsetet på Spotify og Youtube for å se om en kan bruke det til annet enn bare gaming. Selvsagt kan man det. Med HyperX sitt eget HyperX NGENUITY har man full kontroll på lyden. Her kan headsetet stilles inn akkurat slik du ønsker. Om du har gamingmuser fra HyperX som du bruker, kan du via samme program gjøre diverse innstillinger.

 

Nok en gang kan jeg ikke annet enn å anbefale HyperX Cloud Alpha S. Snakk om godt headset. For det første tåler det en støyt med bøylen i aluminium, øreklokker som er bygd solid. For det andre har headsetet krystallklar lyd som virkelig gir mye i fra seg under gamingseansen. For det tredje, det er utrolig behagelig å ha på selv etter flere timer med gaming. For det fjerde, mikrofonen er sensitiv og fanger opp stemmen min godt uten altfor mye støy. For det femte, gjennom et eget program har du full kontroll på innstillingene for headsetet. HyperX har nok en gang sørget for et kvalitetsprodukt i det øvre sjiktet. Bitte litt mer bass og jeg hadde vært i skyene. Uansett, takk HyperX. 

 

Om du vil vite mer om HyperX Cloud Alpha S så gå inn på denne nettsiden.