Storebror ser deg!

Uansett hva vi gjør i dag legger vi igjen digital avtrykk på det store nettet. Om vi snakker i mobiltelefoner, surfer på nettet, er hos legen, jobber, kjører bil, ute på reise. Vi etterlater oss spor. Om noen ønsker å spane på oss, så klarer de det lett som bare det med de rette programmene og teknikkene. I dag i den teknologiske verden vi lever i, er det pokkers umulig å holde seg skjult. Selv om du “rømmer” legger du igjen digitale spor hvor kameraer fanger deg opp. Bruker du Visakortet, ja så vips er du fanget opp hvor du befinner deg der og da. Samme gjelder mobiltelefonen. Satelitter i verdensrommet er så kraftige at de kan nærmest se en synål falle i bakken. Det sier litt og uttrykket “Storebror ser deg” beskriver det hele meget godt. 

Et spill hvor du selv kan utnytte nettopp denne egenskapen er Ubisofts “Watch_Dogs”. Der kan du ta kontroll over alt som er tilknyttet nettet. Kameraer, trafikklys, mobiltelefoner og alt som påvirker samfunnet er “lett” tilgjengelig for deg og om du utnytter dette godt nok, ja så kan alt dette brukes i fordel for deg. Spillet ser for meg utrolig spennende ut og hvor jeg faktisk får oppleve den amerikanske storbyen Chicago på nært hold. Detaljene og omgivelsene i byen ser nesten fotografiske ut.

Watch_Dogs er et spill jeg virkelig gleder meg til og med de mulighetene som ligger i selve handlingen av spillet, så synes jeg ventetiden nå går i sirup. 27. mai slippes spillet og selv om vi i morgen har kommet oss til 1. mai, så er det fortsatt 27 laaange dager og vente på spillet. 

Gleder du deg til Watch_Dogs og hva gleder du deg mest til med spillet?

#watchdogs #ubisoft #chicago #bigbrotherseeu #gamer #spill #gaming #pcgamer #nerd #videogame #city #crime #serdeg #intel #kingston #gigabyte #creative #coolermaster #qpad #ati #nvidia #graphic 

Barna lider…


Foto: Tore Viem, www.inavisa.no. Barna mine vokser opp med teknologiske dippedutter og her spilles det Wii U

Å påstå at barna lider i mange sammenhenger, skjer titt og ofte. Da er det enten samfunnet som ikke klarer og stille opp eller foreldre som sliter med å få hjulpet barna på rett måte. Det er ikke enkelt å vokse opp i dag. Det stilles langt høyere krav til et barn i dag enn da jeg vokste opp for en mannsalder siden (72-modell). I dag skal man følge trender, man skal være aktiv i sosiale medier og man må hele tiden følge det som skjer innen teknologiens verden. Om man ikke klarer å henge med, havner man fort i bakevja. I alle fall er det slik flere eksperter påstår. 

De av barna som ikke får “god” nok opplæring i teknologiske dippedutter, data og spill, vil havne bakerst i køen når jobber skal kapres den dagen de er blitt voksne. Er virkelig den digitale verden vi lever i dag så viktig? I følge ekspertene så er det visst det. I følge forskerne Petter Bae Brandtzæg og Elisabeth Staksrud så er det veldig viktig at ALLE barn får tilgang til digital kompetanse både fra hjemmet og sist men ikke minst via skolen. Om dette ikke skjer frykter disse to forskerne at de stiller dårligere an enn andre som får muligheten. 

Jeg drar land og strand i rundt og snakker om spill og hvor viktig det er for barn i alle aldre å oppleve dette. Jeg mener bestemt at barn lærer utrolig mye gjennom spillene i dag. Spesielt små barn har utrolig godt av dette. Det finnes i dag mange gode lærerike spill og hvor barna i tillegg lærer den teknologiske fremdriften samt hvordan de elektroniske dippeduttene fungerer. Det finnes faktisk i dag foreldre som ikke lar barna i det hele tatt få lov til å nærme seg en data, spillmaskin eller mobil før de kommer godt opp i klassene på skolen. Det forskerne da mener, er at disse barna vil slite når det kommer til å tilegne seg den teknologiske fremdriften. Jeg for min del lever og ånder for spill og bruken av spillmaskiner, både i skolesammenheng og i hjemmet. Barna skal bli flinke med å bruke teknologiene vi har i dag, for så å kunne bygge videre på dette og frembringe nye teknologier. Da er det viktig at disse lærer seg grunnprinsippene godt for hvordan ting fungerer i dag.  


Fra mitt foredrag Spill er sunt i Hitrahallen 3. april.

Barn har en tendens til å lære utrolig fort. Kjappere enn oss voksne og hvor jeg ser mine barn er mye flinkere enn meg å enkelte områder innenfor teknologien. Kanskje er det fordi “gammel vane er vond å vende”? Barna tilegner seg kunnskaper innenfor teknologi mye bedre enn oss voksne, mens mange voksne er veldig forsiktige når det gjelder å tilegne seg nye teknologiske dippedutter. 

Men å dra det så langt å si at barna vil lide, er i mine øyne å strekke strikken litt vel langt, men å si at ALLE barn har godt av å kunne få oppleve spillene, konsollene og de forskjellige teknologiene på nært hold er fornuftig. Det kan vi vel være enige i. Jeg kjenner flere som under barndommen ikke fikk lov til å bruke så mye tid på spilling, som i dag er relativt flinke å tilegne seg teknologier, men de har brukt mer energi på dette enn de som fikk utviklingen inn med morsmelken. En annen ting som foreldre bør tenke over, er å ikke gjøre barna sine forskjellige fra andre, for det kan igjen føre til at barna blir terget og i verste fall mobbet. Derfor gjelder det å finne en balanse slik at barna både kan få oppleve å snekre hytter, delta i diverse idretter samt få mulighet til å spille data- og TV-spill. Skolene bør bli flinkere til å bruke de flotte spillene/programmene som i dag finnes, spesielt for de aller minste barna. Til og med barnehagene kan bli flinkere her. De som jobber i barnehager og skoler vegrer seg å bruke spill som en del av læringen, grunnet deres mening om at spill er negativt (i følge rapporten fra Medietilsynet mener rundt 50% av voksne at spill er negativt). Her kommer rett og slett fordommene til syne og gjør at man heller kjører på “tradisjonell” læring uten å bruke noen form for digital læring.Jeg
har i flere år sagt at barnehagene og skolene bør bli flinkere til å kombinere læringen med digital læring og ikke kun satse på at læringen skal foregå via den kjedelige tavlen. Jeg er bra sikker på at de som i dag sliter på skolen faktisk ville ha lært mye bedre med digital læring og fått prøvd seg på praktiske oppgaver og spill. I tillegg er digital læring mye mer spennende og underholdende for alle og som igjen garantert ville ha ført til bedre gjennomsnittlige karakterer i den norske skolen.

I rapporten fra Medietilsynet som ble offentliggjort i går, mandag 28. april kom det også frem at foreldre ikke har peiling på hva barna bruker tiden sin på fremfor en skjerm. Dette er i grunnen alarmerende med tanke på at ikke alt er bare gull og grønne skoger. Spill med høy aldersgrense bør ikke spilles av mindreårige barn, selv om dette skjer over en stor skala (ingen vet nøyaktig langtidsvirkningen her). Foreldrene vet det bare ikke og aldersgrenser på spill er der for en grunn, på lik linje med aldergrenser på kino, sprit og tobakkkjøp. Foreldre bør ta et større ansvar når det komme til hva barnet bruker tiden sin på bak skjermene. Finne en sunn balanse som passer inn med familiens gjøremål i forhold til den tidsmessige skjermbruken. En annen ting, hva om barna er innom nettsider som de ikke burde være inne på, f.eks. sider med pornografisk innhold? Bør ikke foreldrene vite dette spesielt om det er snakk om mindreårige barn. Derfor er det viktig at foreldrene fra tidlig alder skaffer seg en åpenhet rundt bruken av dippedutter med skjermer. Får man så tidlig som mulig etablert en åpenhet, er det enklere å holde på denne når barna blir store. Dette etter egen erfaring med mine barn.

Visste du at hele 94% av alle gutter i alderen 9-16 år spiller data- og TV-spill? Dette er et kjent tall og som jeg også har kommet frem til etter spørsmål om spill til de som kommer på mine foredrag. Det som kanskje overrasket meg mest var at 90% av jentene i alderen mellom 9-16 år også spiller. De spiller mer på sine mobiler og nettbrett enn konsoller, noe som også er i tråd med de erfaringene jeg har med foredraget mitt Spill er sunt. Men vi skal også være klar over at majoriteten jenter som spiller voldelige spill som Call of Duty, Battlefield, League of Legends eller andre spill som før har vært dominert av gutter faktisk er økende og hvor det om ikke så altfor lenge vil være en likhet mellom gutter og jenter. Det er bare et tidsspørsmål.


Her undervises det i spilldesign.

Skal man prøve seg på en aldri så liten konklusjon. I følge forskerne Petter Bae Brandtzæg og Elisabeth Staksrud så vil barn som ikke får oppleve den digitale hverdagen på nært hold, lide når de en gang skal søke på jobber. At det finnes foreldre som fortsatt ikke lar barna sine få spille spill bruke tiden på andre teknologiske dippedutter. Skoler og barnehager er fortsatt for dårlige til å utnytte bruken av digitale hjelpemidler som blant annet spill. Foreldre har ikke peiling på hva barna deres bruker sin skjermtid på. Foreldre “bryr” seg ikke om deres mindreårige barn spiller supervoldelige spill. De har rett og slett ikke viten i hva spillene inneholder. En annen fakta som har kommet frem av rapporten til Medietilsynet er at 2 av 10 barn i alderen 9-11 år har spilt spill med 18 års aldersgrense, mens 4 av 10 barn i alderen 9-16 år har spilt 18 års spill. 

Er det noe vi i samfunnet kan gjøre for å rette på dette? Jeg mener at foreldre selv bør få oppleve spill og hvordan spillene fungerer. Som foredragsholder skal jeg gjøre hva jeg kan for at så mange som mulig får se hvilke positive sider blant annet spill har. Jeg vil også gjøre hva jeg kan for at barnehager og skoler skal kunne utnytte de gode spillene som finnes og som kan brukes. Her er staten alt for slappe til selv å utnytte de muligheter som ligger til grunn. Spill er sunt har som mål å opplyse om nettopp disse tingene og bevise at digitale hjelpemidler er noe alle bør ha tilgang til og kunne bruke både i dag og i fremtiden på en riktig måte. Foreldre, ikke la barna lide. La de heller få spille, bli utfordret, underholdt og lært opp i den digitale hverdagen vi alle lever i.


Tilstede var lærere, elever og foreldre på mitt foredrag i Hitrahallen 3. april. 

My heart is like a tattoo…

Hva kan man si? Lett at man blir stum og ikke får frem et ord mens det hele pågår…For å si det slik… så kan jeg ikke annet enn å nyte det hele i ren stillhet. Skjønner godt at mange blir fanget av denne nydelige, nydelige…låten. Jordin Sparks har i mange år vært en stor favoritt hos meg og en artist som virkelig har fått kjørt seg på diverse musikkanlegg rundt omkring i huset. 

Hva synes du om denne låten og Jordin Spark som artist?

#jordinsparks #tattoo #hit #music #blog #blogg #nydelig #hitliste #musikk #Heart #love #lovemusic

Noe av det beste jeg har sett!

Det er mye som skal til for å gjøre meg overrasket når det kommer til spill. Spesielt på det grafiske er det mye som skal til. For er det noe jeg setter stor pris på i spill, ja så er det nettopp fet grafikk. Jo mer detaljert, glinsende og realistisk grafikken er jo bedre. Selvsagt er det ikke bare grafikken som er alt i et spill, innholdet ellers må være bra om det skal klare å fange meg og da tenker jeg på historie, gameplay og holdbarhet. 

Når det kommer slike klipp som det du kan se nedenfor, så smelter jeg ganske så fort. Snakk om rålekkert. Sliter med å holde tungen stille og siklet renner i strie strømmer. For en grafikk, for noen herlige detaljer. Spillet som her stråler av fet grafikk er Project Cars fra utvikleren Slightly Mad Studios og kommer til PC/Playstation 4 i løpet av november. 

Spill er sunt anbefaler Project Cars.

Blir du fristet av dette klippet eller er ikke bilspill helt din greie? Hva teller mest når det kommer til spill for deg?
 

#bilspill #projectcars #slightlymadstudios #racing #graphic #spill #games #videogame #playstation4 #ps4 #pc #gamer #nerd #gaming #pcgamer #intel #kingston #gigabyte #creative #coolermaster #qpad #love #fun #nice #blog #blogg

Bare å glede seg…

Bilspill er noe jeg liker svært godt. Spesielt bilspill som er utviklet av Codemasters har jeg alltid hatt en stor sans for. Både Colin McRae og Race Driver-spillene har jeg hatt stor sans for, men også DiRT-serien har satt dype asfaltspor i mitt gamerhjerte. I dag pumpet mitt gamerhjerte ekstra fort, for i dag ble nemlig Grid: Autosport annonsert. Etter å ha sett filmklippet til dette kommende bilspillet, så gleder jeg meg mer enn noen gang. 

Codemasters er mestere når det kommer til bilspill og har årelang erfaring. Derfor vet jeg at Grid: Autosport kommer til å bli et spill jeg vil digge og spille mye, på lik linje som jeg blant annet gjorde med Grid 2 som kom for salg i fjor vår. Den 27. juni er det klart for mer kjøring og med en skikkelig herlig karrieredel kan ikke dette bli annet enn bra. Det finnes fem hoveddeler i karrieremodusen og som er touring car racing, endurance racing, open-wheel racing street racing og tuner racing. 

Spill er sunt anbefaler Grid: Autosport. 

Selv håper jeg på å få spilt spillet på PC og sommeren i år kommer til å bli fartsfylt, noe jeg selvsagt gleder meg stort til. 

Flere som gleder seg? 

#codemasters #bandainamconordic #bilspill #racing #gamer #nerd #gaming #pc #ps3 #Xbox360 #spillersunt #driving #cars #fun #videogame #roads #nature #washington #sanfrancisco #streets #endorurace #gamereactor #tuningcars #openwheelracing #touringcarracing #streetracing #egoengine 

Blir vi for grådige?

Hva vil det si å være grådig? Grådighet kan tolkes på mange måter og finnes nok i alle og enhver i en eller annen form. Selv kan jeg vel innrømme at jeg til tider kan være grådig. For i samfunnet vårt er det slik at vi alle vil ha mer, uansett hva det måtte være. Som gamer kan jeg vel også si at jeg er grådig og vil helst ha alt som kryper og går av spill. Gaming er jo noe jeg lever og ånder for og kan i grunnen ikke få nok. Sånn er jeg. Tenker det er flere som meg om det er spill, konsoller eller hva det måtte være av gamingutstyr.

I forrige uke kunne vi lese en artikkel om at over 37% av alle spillene som er blitt kjøpt inn på Steam, aldri har blitt startet opp. Tenk det. Det vil si spill som er brukt penger på og som aldri har blitt spilt. Er vi gamere blitt for grådige? Kaver vi til oss spill i hytt og gevær uten å tenke på at disse også skal nytes og spilles? Skulle nesten tro det ja. Etter å ha lest artikkelen, måtte jeg selvsagt ta turen innom min Steamkonto for å sjekke om jeg var like grådig, men heldigvis har jeg spilt alle spillene, foruten de “gratisspillene” som har blitt lagt til.

…men skal innrømme at ikke alle spillene har fått like mye kjærlig behandling av mitt gamerhjerte som de burde. Hvorfor blir det slik? Er det fordi vi hele tiden er ute etter det som er nytt og kjøper det som kommer ut uten å tenke på å gjennomføre de “gamle” spillene? Man kan nesten spørre seg selv og tankene går fort i mot at man kanskje er grådig og vil ha alt. I alle fall, burde man roe seg litt og heller kjøpe ting man vet blir spilt og i tillegg får en kjærlig omgang med musen og tastaturet eller konsollkontrolleren? Ikke helt enkelt dette og spesielt når man i tillegg har en “samlerånd”. Det er nesten så man får dårlig samvittighet ovenfor de som har lagt sin “kropp og sjel” i utviklingen av spillene, at man ikke spiller de man har kjøpt…

Hvordan er det med deg, har du kjøpt spill som du ikke har spilt eller aldri åpnet? Hvilke spill er dette for det meste? Synes du vi er for grådige og vil ha alt eller er det vår samlerånd som slår til. 


“Slik kan fort en Steamkonto se ut til en tro gamer som lever og ånder for spill…”

#steam #spill #blogg #blog #gaming #gamer #nerd #videogames #grådig #greedy #musthave 

Det skal være en ære å utvikle spill!

Å utvikle spill uten feil er visst veldig vanskelig. Flere av spillene jeg spiller for tiden inneholder feil eller bugs som vi sier på dataspråket. Dette er bugs som til tider kan føre til irritasjoner hos oss gamere, men jeg for min del trøster meg som oftest med at det er likt for alle og ikke kun meg. Men skal det være slik? Skal vi godta at det er bugs i spillene som utgis. Dessverre har vi gamere lite vi skulle ha sagt i den store sammenhengen. Selvsagt kan vi ytre våre meninger slik at bugsene blir fikset…etter hvert… 

Det vil si at vi betaler for uferdige produkter enten vi vil eller ikke. Jeg er kanskje ikke av den typen som lett blir irritert og tar det heller som det kommer, men jeg kjenner flere som titt og ofte rasler med sabelen. De irriterer seg stort over at bugsene i spillene fortsatt er der, selv måneder etter lanseringen. Jeg skal ærlig innrømme at jeg skjønner disse. Det blir som å kjøpe en flunkende ny bil med feil og mangler. Ingen godtar det og selvsagt klager man til selgeren. Derfor er det jo på sin rett at vi skal kunne klage og syte om det er bugs i spillene også. 

De som utvikler spillene sitter, som mange av dere ikke vet, med hendene godt bundet bak på ryggen. De er nærmest leid inn som “leiesoldater” som skal utføre et oppdrag. Når oppdraget er ferdig, så startes et nytt oppdrag. De som styrer utvikleren som puppets er de store spillselskapene og deres aksjeeiere. Det er her de store beslutningene tas og som dessverre også går i bekostning av bugs og uferdige spill. De høye pampene som eier aksjene bryr seg katta om spillene inneholder feil og ikke er ferdig til spillets lansering. Nei, pengene skal inn uansett og så får man heller fikse spillene etter hvert. Utviklerne jobber på spreng og fikser bugs etter bugs.

I tillegg har spillutvikleren kanskje gått inn i avtale om å lage tilleggspakker og så brukes masse resurser på det og ikke å rette spillet for bugs. Til syvende og sist, så er det utvikleren som får mest pepper og ikke aksjeeierne som tenker på dagens penger og ikke morgendagens penger. Kortsiktig planlegging rett og slett, hvor vi gamere som må godta at slik er det.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg til tider synes synd på “slavearbeiderne” hos spillutviklerne som hele tiden blir satt under press og må levere spill selv om det har massevis av bugs. For det er de høye herrer i flosshatt, sigar og aksjer som bestemmer. Fortsatt kan man spørre seg, skal vi godta det? Hva kan vi gamere gjøre for å få spill uten bugs? Er det i det hele tatt noe vi kan gjøre? En annen ting som kanskje snakker litt i mot oss gamere. Når et spill blir utsatt, så blir det ramaskrik, spesielt om det er et spill vi venter stort på. Kanskje skal vi bare godta at spillene utsettes mer slik at utvikleren kan konsentrere seg på å finpusse spillet for feil. Så får vi flere feilfrie spill uten bugs og irritasjoner. Hva mener du?

Det er et spillselskap som jeg har stor respekt for og som virkelig tar opp kampen mot bugs i spillene. Spillselskapet er stort og har mange, mange år på baken. Selskapet styres også av aksjeeiere, men her er det ikke bare å sende ut et spill med masse bugs. Nei, her lanseres spillet når det er ferdig og da skal det være nulltoleranse for bugs i spillet. Selskapet er Nintendo. Jeg har alltid vært stor fan av Nintendos tankegang og måten de utvikler og satser på sine konsoller. De snur og vender på spillene før det godkjenner de. Faktisk kan jeg ikke huske i det hele tatt og opplevd bugs i noen av Nintendos spill. Ren og skjær kvalitet fra start til slutt. Enkle løsninger, lette tilgjengelige spill som passe alle aldre, om du er ung eller gammel. Enn om de andre spillselskapene kunne ha vært like flinke som Nintendo. Da ville det ha vært lite bugs i spillene og vi sluppet og bli irriterte over det. Hvorfor er det ikke slik? Hva gjør Nintendo som ikke de andre spillselskapene gjør? For meg virker det som om Nintendo synes det er en ære å lage spill. Dette tror jeg kanskje er drivkraften for at spillene til Nintendo er såpass gode som de er.

Blir du fort irritert over bugs i spill? Hvilket spill spilte du sist hvor du opplevde bugs i? Er det noe som kan gjøres for at spillene skal bli så feilfrie som mulig? Er vi spillere for kravstore?

Her er en bugs in Battlefield 4 – “Death shield”…

#bugs #battlefield4 #games #blog #blogg #problemer #feil #videogame #nintendo #gamer #gaming #fun #lovegaming #intel #pc #creative #kingston #cmstorm #coolermaster #qpad #gigabyte #trouble #utvikler #development #spillselskap #spillutvikler 

Få ut finger’n da!

Å vente på noe er ikke moro og spesielt når det er noe man virkelig ønsker og som aldri dukker opp. Helt siden i høst har jeg håpet og håpet på at det skulle skje noe. Jeg har fått mange spørsmål fra spillere som også lurer. Når kommer Grand Theft Auto V til PC? Spillet kommer, spørsmålet er bare når? Det har heller ikke blitt annonsert til Xbox One og Playstation 4 ennå. Det synes jeg også er rart, men kjenner jeg utvikler Rockstar rett, så er det vel like rundt hjørnet at spillet blir annonsert til den neste generasjonens konsoller pluss PC.

Rockstar har i alle fall økonomi til det etter det enorme salget av Grand Theft Auto V til Xbox 360 og PS3. Salget har passert mange milliarder og det sier litt over hvor populært det er. Derfor håper jeg altså at Rockstar får ut finger’n og annonserer det til PC. Da hadde jeg blitt utrolig glad for å si det mildt.

Tenk deg for en grafikk det ville ha blitt i spillet, nei, siklet renner i strie strømmer når jeg tenker på det. 

…få ut finger’n Rockstar…

Venter du på at Grand Theft Auto V skal annonseres til Xbox One, PS4 og PC?   

 

#rockstar #gtav #grandtheftautov #grandtheftauto #blogg #blog #gamer #gaming #nerd #fun #spill #videogame #gaming #pc #intel #creative #kingston #gigabyte #cmstorm #qpad #getthefingerout #fåutfingern 

Se et klipp fra mitt foredrag på Hitra…Den
3. april var jeg så heldig å kunne besøke Hitra og Hitrahallen med foredraget mitt Spill er sunt. Å snakke til en så stor forsamling med elever, foreldre, lærere med flere var unikt. Spesielt når det omhandlet et tema som jeg brenner utrolig mye for, nemlig hvordan spilling opptar så mange av oss i samfunnet både på en positiv og negativ måte. For det er ikke å legge under en stol at spilling ikke er gull og grønne skoger, men at det skjuler seg fallgroper som er skumle og som kan føre til problemer for både familien, skolen og til den som opplever at spillingen tar overhånd. 

Heldigvis finnes det flere positive sider med spilling enn negative og det er dette som for meg er drivkraften til å holde foredrag. For det er fortsatt mange som ikke skjønner dette og de mulighetene som ligger i spilling, både som underholdning, men også like mye som til læring. Det å kunne utnytte spillene f.eks. i læringen på skolen er faktisk mulig. Det gjelder bare å oppdage mulighetene og å vinkle undervisningen slik at det går an.

I foredraget gikk jeg også inn på å kunne ta utdanning innenfor spill og hva som da ventet etter endt utdanning. For med spillutdanning kan faktisk en hel verden av muligheter åpne seg for deg. Det er opp til deg hva du vil spesialisere deg til og hva du ønsker å gjøre. Spill er milliardindustri og det ligger mye penger i god spillutvikling.  

Her er klippet som er filmet av Markus R. Sandnes og hvor jeg tar for meg forskjellen fra spill som er lagd til Commodore 64 (Commando) og frem til i dag med Battlefield 4 som er lagd til neste generasjons konsoller og PC.

#spillersunt #spill #gaming #gamer #nerd #games #lecture #foredrag #hitra #hitrahallen #healthygaming #healthy #sunt #lovegames #fujifilm #commodore64 #battlefield4 #dice #ea #electronicarts #frostbite3 #commando 
   

Stjerne på musikkhimmelen

Musikk betyr mye for meg og jeg hører en god del på musikk. Spesielt om kveldene når jeg jobber med foredrag, skriver tekster og sender mailer til mine venner, så spilles det musikk. En artist som jeg fulgt med siden tidenes morgen er Snåsningen Bernt Johannes Smestad. Han har en stemme som gull og synger meget fine låter. En låt som virkelig har satt seg i hjernen min er “I wish you would”. Låten finnes blant annet ute på P3 Urørt i tillegg til Youtube. 

Hva synes du om låten? Er den ikke fin? 

#hit #musikk #berntjohannes #snåsa #fin #urørt #music #artist #lovemusic #star #stjerne #popular #hitlist