KONKURRANSE! Vinn HyperX Predator DDR4 RGB minnebrikke på Spill er sunt!

Reklame | HyperX


 

Facebooksiden til Spill er sunt er aktive når det kommer til konkurranser og en av de som virkelig har vært med og sponset premier er produsenten HyperX. De har gjennom en årrekke gått i bresjen for å utvikle og produsere gamingstuff for kresne gamere. Om du vil delta i en dødsfet konkurranse så må du hive deg inn på facebooksiden og delta. Der kan du vinne noe så fett som minnebrikker til din PC. Hele 16GB med fargesprakende Predator DDR4 RGB kan nå bli din. 
 


 

Hva du skal gjøre for å vinne dette finner du ut om du gå inn på facebooksiden til Spill er sunt. Hva er så spesielt med premien? Her er noen harde fakta om det du kan vinne; 
* Fierce black aluminum heat spreader
* High speeds and low latencies pump out extreme DDR4 performance
* Intel XMP-ready profiles optimized for Intels latest chipsets
* Backed by a lifetime warranty

 


 

Predator DDR4 gives your system a boost of stunning style you can customize with motherboard RGB software, and you can keep it all in sync, thanks to HyperXs Infrared Sync technology. 
 

Så hva skal du gjøre for å være med i trekningen? Nettopp, gå inn på facebooksiden til Spill er sunt og delta
 

Deltar du i slike konkurranser? 
 

rjnhRpxFKlM

#hyperX #spillersunt #ram #konkurranse #vinn #gamer #gaming #games #game #spill #spilling #pc #minnebrikker

Ønsker å jobbe med spill! Hva sier foreldrene?


 

Gjennom mange år har jeg holdt foredraget Spill er sunt. I dette foredraget tar jeg for meg hvordan gamernes hverdag er og hvordan både foreldre og gamerne selv kan få en innholdsrik tid sammen. For det å kombinere gaming med skole, familie og andre aktiviteter er ikke enkelt og spesielt når man kanskje føler mer trang til gaming enn andre av de tingene som er på timeplanen. Inn i mellom opplever familien skjær i sjøen og hvor det fort kan bli konflikter når det kommer til barnas tidsbruk når det kommer til spill. 
 

Jeg har opplevd mange ganger at foreldre har spurt meg om hvordan få et bedre forhold til barna sine når det kommer til gaming. Her er det mange ting som spiller inn og spesielt foreldrenes mening om at barna deres bruker tid gaming fra utgangspunktet. For har de allerede her et “fiendtlig” forhold til barna sine så sliter de. Å være mamma eller pappa er ikke enkelt i dag og spesielt når det kommer til teknologi. Det er dessverre mange foreldre som ikke har noen som helt peiling på teknologi og hvordan den fungerer og med en slik innstilling så blir også gaming vanskelig å sette seg inn i.
 

På foredraget mitt prøver jeg å sette ting i perspektiv og hvordan alle skal sette seg inn i gamernes hverdag. Her må man gi og ta fra begge hold. Foreldrene må på best mulig evne prøve å forstå hvordan barna som gamere har det og barna må på best mulig måte innrette seg i det familiens hverdag utspiller seg. Alt har med å kompromisser. Jo mer interessert foreldrene er i gaming og det barna deres driver med, jo enklere er det også å skape et godt forhold til barna gjennom deres interesser som det gaming er.
 


 

Gjennom foredraget mitt har jeg fått høre mange historier om hvordan tingenes tilstand er rundt omkring når det kommer til gaming og det er ikke helt enkelt å være verken gamere eller foreldre. For det er lettere å være negativ til noe man ikke helt skjønner enn å være positiv. Dette gjenspeiler seg også når det kommer til gaming. Jo mindre foreldre vet om gamingen og den interessen barna har, jo mer negativ er de til det. 
 

Mitt hovedbudskap i foredraget mitt Spill er sunt er å få foreldre til å forstå viktigheten med å vise interesse til sine barns aktiviteter og da også selvsagt gaming. Det er her de kan skape gode relasjoner og bygge opp en tillit til hverandre. Dessverre er det foreldre som ennå den dag i dag ikke har skjønt det og som hele tiden kritiserer barna når dem f.eks. spiller spill eller bruker tid f.eks. på å lage youtube-innhold eller streame. Dette er synd, for om foreldrene hadde brydd seg om denne hobbyen til barna så ville de også fått et mye bedre forhold til dem og hvor det også hadde blitt enklere å holde god kommunikasjon mellom seg både når det kommer til tid man bruker fremfor skjermene og tid samlet som familie.  
 

En annen ting som jeg også hører mange av de ungdommer jeg kommer i kontakt med er at foreldrene er veldig negative når det kommer til barnas interesse for å jobbe i spillindustrien. Foreldrene mener at det ikke er penger i spillindustrien og at sjansen for å tjene nok penger til livets opphold definitivt ikke er til stede. Flere av barna og ungdommen jeg har snakket med har vært veldig frustrerte over at foreldrene har vært så negative til dette. 
 


 

At foreldrene er skeptiske kan jeg på en måte skjønne. For en skal være veldig målbevisst og flink om du skal klare å få en jobb innen spillindustrien f.eks. spillutvikling, men også her finnes det håp og muligheter. Først er det viktig at man tar utdanning innen spillutvikling eller lære seg det godt. Så kan man søke seg inn til en spillutvikler og om en ikke får napp der, så kan man prøve å danne seg en gruppe eller selskap som utvikler spill evt. apper. Selv om nåløyet for å nå igjennom er forholdsvis lite, så hjelper det ikke om en ikke prøver. 
 

Dessverre er fortsatt mange foreldre i dag negative til alt som har med spill å gjøre. Det kan være at de selv ikke er interesserte i spilling, liten tid til å sette seg inn i spillingen til barna eller så er de rett og slett redd spillteknologien med at de ikke kan noe om det. For barnas og ungdommens side så anbefaler jeg å snakke en del med foreldrene og prøve å vise interessen slik at de har mulighet for å lære om gaming. Den dialogen er viktig spesielt om barna ønsker å satse på spillindustrien. Selv har jeg seks barn og som alle er unike på sitt eget vis. En av mine sønner har sagt at han ønsker å bli som meg og jobbe med spill. Selv om jeg har jobbet i spillindustrien i mange år så vet jeg at det skal en del til for å nå igjennom. Likevel er jeg ikke skeptisk og negativ til at sønnen min ønsker å satse og vil støtte han så mye som jeg kan og evt. hjelpe til der jeg har mulighet. For meg er det viktig å støtte barna i uansett valg som blir gjort. Det viktige for meg er at jeg befinner meg på sammen lag som dem slik at de vet å kunne komme til meg om det er noe du lurer på, trenger hjelp og rådgivning til. Om jeg fra utgangspunktet hadde vært skeptisk til dette så er jeg bra sikker på at de IKKE ville ha kommet til meg for rådføring og da vill jeg på en måte ha mistet muligheten til å påvirke dem på en positiv måte. 
 

Dialoger med barn og unge er viktig og spesielt med at så mange er så interesserte i spill og gaming. Da er det mer viktig enn noen gang for her kan den interessen din som foreldre være viktig i fremtiden til dem. Gaming er noe som bare blir større og større og flere jenter og gutter spiller i en eller sammenheng. Da er det viktig for foreldre å følge med i timen og kunne få et godt forhold til barna sine slik at man ikke opplever ubehagelige hendelser som en kunne ha vært foruten. Få til et gode regler, vis interesse og vær der for barna. Da er jeg også bra sikker på at dere alle kommer godt ut av det. 
 

Om barna dine ønsker å satse på spill. Ikke vær skeptisk og negativ til dette. Prøv heller å støtte og back opp barna. For da er det også større sjanser for at de kan lykkes. Med deres erfaring som foreldre kan dere påvirke dem på rett spor selv om det er ting de ønsker å jobbe med som er helt fjernt for dere. Ikke la negativiteten slå rot og heller ha et åpent sinn til gaming og det som skjer i denne verdenen. Som pappa til en skokk med barn som elsker å spille og hvor en av dem ønsker å jobbe med spill, så vet jeg hvor viktig gode dialoger med er. Vær der og støtt dem. Det er særs viktig i denne større og større spillverdenen vi lever i. 
 

Gjennom mine foredrag Spill er sunt treffer jeg mange forskjellige foreldre. Noen foreldre følger godt med på hva barna gjør, mens andre virker som å ha litt for avslappet forhold til den biten. I foredragene prøver jeg å rette et nyansert bilde over hvordan spillverdenen er i dag og hvordan vi som foreldre må forholde oss når det kommer til spilling. Både under foredraget og etter får jeg en del spørsmål rundt det at barna har lyst til å jobbe med spill og da sier jeg som oftest at de må være positive til det og heller prøve å sette seg inn i dette. For med stort fokus fra barna så er det sjanser for at de vil lykkes. Om du vil høre foredraget mitt så er det bare å kontakte meg så er det ikke umulig at jeg tar turen til deg, skolen eller kommunen din for å snakke om barn og unges spillhverdag. Spill er sunt…som oftest og som kan gi mange gode opplevelser som barn og unge får bruk for i fremtiden. 
 

Hva er ditt syn som foreldre når det kommer til spilling? Ville du ha vært negativ om barnet ditt ville ha satset på jobb i spillindustrien?
 

60KXeisPxBQ

#spillutvikling #foreldre #mamma #pappa #gaming #spill #spillersunt #foredrag #gamer #game #spillforedrag 

I kampens hete under fantastisk nordlys


 

Den 20. november er det klart for et av årets store spill, nemlig 20. november. Da lanseres nemlig Battlefield V til konsoll og PC og gjett om det blir stort. Battlefield 1 som var det foregående spillet slo skikkelig godt an hos meg og klatret opp på skalaen som et av de beste Battlefield-spillene i historien. Makan til historie skal man lete lenge etter og multiplayerdelen var også bra på mange måter. I Battlefield V får vi oppleve den andre verdens krig og som en rosin i pølsa blir det krig under det flotteste nordlyset du kan tenke deg. Gud som jeg gleder meg.
 


 

Etter og ha sett en del videoer fra Battlefield V så kan jeg se at utvikleren DICE blant annet har hentet inspirasjon fra populære spill som PUBG og Fortnite med deres Battle Royale modus. Her vil du kunne bygge deg opp beskyttelse og sist men ikke minst grave hull i bakken for så å gjemme deg for fienden. Dette kan være med å blåse nytt liv i en serie som inn i mellom har vært litt stillestående. 
 


 

Er det en ting DICE alltid har vært flink til (foruten Battlefield 2142) så er det å lage gode singleplayerhistorier. Battlefield 1 hadde den beste singleplayerdelen med en meget god historie og nå ser det ut som om DICE har gjort det igjen og kommer med nok en god historiedel. DICE har også fått en del pepper for å dra inn kvinner inn i krigen og det har vært masse syting nettopp for dette. Kan søren meg ikke skjønne meg på alle gamere og hvordan de kan syte og bære seg. Selv om mange har hintet til at historien i spillet er spritet opp og at kvinner ikke har noe å gjøre i andre verdens krig. 
 


 

Så her er en ny trailer og denne viser litt av hva vi har i vente av singleplayerdelen. Jeg gleder meg stort til å kjempe under nordlyset og oppleve mange gode historier i Battlefield V. Gjør du? 
 

PUPimAwTo3E

#battlefieldv #dice #ea #electronicarts #spill #gamer #gaming #games #game #spilling #battlefield

La den industrielle revolusjonen starte i Cities Skylines!


 

Nylig annonserte Paradox Interactive en helt ny tilleggspakke til det meget populære Cities Skylines som ikke bare finnes til Mac og PC, men også til Xbox One, Playstation 4 og Nintendo Switch. I den kommende tilleggspakken er det full sats for industrien i byen og metropolen. Nå blir det muligheter å oppgradere industrien og bygge kvartal etter kvartal med fabrikker. Fabrikkene og produksjonsstedene trenger resurser og med dette kommer også mer spesifikt tilpasning av skogbruk, jordbruk, olje og jern. 
 


 

Gjennom det økte fokuset på utvinningen så må en også bygge opp lagringskapasiteten pluss at det blir bedre muligheter å selge produktene og varene med bedre havner, togbaner og sist men ikke minst flyfrakt. Med en ny flygodstransport så kan du sende varene opp i lufta og ut fra byen din. Videre vil også en ny postfunksjon kommer med med postbiler som samler opp posten og kjører den til postfordelingsenter. 
 


 

Her er noe av det du vil få med i tilleggspakken som har fått tittelen Industries: 

MAKE IT HAPPEN
Follow your products from harvesting to processing, storage and production, then transport them to commercial zones or export to other cities.

CAPTAIN YOUR OWN INDUSTRIES
Define an area with the industry area tool and place highly specialized industrial buildings to build and manage the production chain from raw material extraction up to final end product. Industry Areas are divided into four types based on the natural resource they are processing: Farming, Forest, Ore and Oil. These areas can level up upon reaching productions goals and staffing requirements.
 


BUILD IT UP, BUTTERCUP
New industrial buildings include Extractors, Warehouse Facilities, Processing and Auxiliary Buildings, Industrial Props and Roads. Unique Factories, such as Food, Toy, Furniture, Car and Electronics produce luxury products, and require a large number of workers, water and electricity as well as input from your industries.

SHIP IT
Manage traffic and logistics with industrial warehouses and the use of the new Cargo Services including a cargo airport.
 


GO POSTAL
Boost your citizens well-being with mail delivery and collection services. Post sorting facilities handle mail between outside connections and the post offices, and new Post Van and Truck vehicles enable the carriage.

WONK HARD
Three new Industry Policies and four City-wide Policies, including Workers Union, Sorting, Tolls, Wi-Fi, Logistics, Work Safety and Automation.
 


 


FIVE NEW MAPS
Rich in natural resources, transportation options and industrial opportunities, these new maps have all the right stuff.

 

Om du ikke vil betale for den kommende tilleggspakken så kommer den finske utvikleren Colossal Order med noe gratis også. Som en oppdatering kommer nå bomstasjoner og bomveier noe som vil gi mer inntekt til byen, men vær obs på at trafikken også her vil gå tregere med bomstasjoner. Skulle nesten tro at Colossal Order har vært en tur i Norge og kjørt gjennom de mange bomveiene som finnes. Den 23. oktober er det opp til oss om vi skal være lik den norske regjeringen og bombardere med bomveier eller være snill og la innbyggerne slippe unna. 
 

 

Gleder du deg til tilleggspakken Industries og spiller du Cities Skylines?
 

 

  Q7l9yeiNVqg

#citiesskylines #industri #dlc #tilleggspakke #spill #gaming #gamer #games #game #spilling #pcgaming #pcspill

HyperX har endelig lansert et headset lagd for å brukes på PlayStatyion 4

Reklame | HyperX


 

*Skrevet av DJ, artist og gamer Håkon Hustad*
 

Med sitt rykte for å lage noen av de beste gaming-headsettene på markedet, så jeg frem til å teste deres nyeste tilskudd til Cloud-familen.
Komfortet og kvaliteten skal være upåklagelig, i følge produsenten. Jeg har testet det, og deler min mening.

 

Som musiker, DJ og over gjennomsnittet lydinteressert så jeg virkelig frem til å teste ut dette. Jeg har brukt HyperX sine headset på PC i en god stund og vært svært fornøyd, så forventningene var høye da jeg hadde den lekre boksen i hendene.
 


 

Designmessig var det ingen store overraskelser. Svart og blått design, med avtagbar mikrofon og store komfortable puter. Fargene står veldig godt til PlayStation-stilen. Visuelt stilrent, og svært behagelig å ha på, selv etter 6 timer sammenhengende spilling.
 

Med egne knapper for å hurtig kunne mute mikrofonen, samt styre volum gjør det svært enkelt å bruke, selv i stressende situasjoner. Headsettet føles svært kompakt, og ingen skjøre deler som man risikerer å ødelegge etter en ragequit etter å bli nummer 2 i Fortnite.
 


 

Etter kun få minutter spilling, la jeg merke til at det var svært enkelt å legge merke til fottrinn og hvor de kom fra.  Lyden var klar, med en god balanse mellom tonene. Personlig kunne jeg kanskje tenkt meg litt mer dybde i lyden, men jeg liker jo tross alt at det rister litt i hodet når jeg fyrer av gårde en granat, og venter på å få siste frag for å vinne kampen.
 

Alt i alt er det lite dette headsettet mangler. God lyd, pent design og behagelig å ha på. Det neste jeg kunne tenkt meg er kanskje at det skulle vært trådløst. Bortsett fra det er dette noe jeg virkelig anbefaler alle som er på jakt etter hodetelefoner til PS4. Jeg er overbevist om at dette gjør meg bedre som gamer, selv om dette kanskje ikke stemmer så kan jeg hvert fall ikke skylde på headsettet.
 


 

Driver for øyeblikket å tester hodetelefonene sammen med det nye Call Of Duty, så stay tuned for en oppdatering!
 

*Skrevet av DJ, artist og gamer Håkon Hustad*
 


 

Er det en produsent som virkelig har gjort seg bemerket for oss gamere så er det uten tvil HyperX. Selv har jeg vært stor fan av denne produsentene i flere år nå og kan vel med hånden på hjertet si at deres produkter er i ypperste klasse. Selv om grunnlaget for et godt produkt er der så er man alltid spent på om det produktet man tester holder mål og i følge Håkon Hustad så gjorde nettopp Cloud-headsetet fra HyperX det. 
 

Om du vil vite mer om HyperX Cloud så gå inn på nettsiden til produktet
 

0o1mK3uUWaQ

 


 

#hyperx #kingston #gamingutstyr #omtale #anmeldelse #review #spill #gamer #gaming #games #game #spilling #playstation4 #ps4 #hyperxcloud #spillutstyr #

Jeg flipper totalt ut…


 

Det er en ting som har fulgt meg opp i gjennom årene siden jeg var en liten gutt og det er flipperspill. Vet ikke hvor mye penger jeg har brukt på flipperspill på røykfylte kafeer, men det er nok en årslønn og vel så det om jeg hadde samlet alt i en pott. I digital form så klarte Digital Illusion (DICE kjent for Battlefield-.serien) å fange meg med deres Pinball Dreams på Amiga 500. Det var ikke mye om å gjøre at jeg ble avhengig og kunne sitte til langt på morgenkvisten selv om jeg skulle på skolen om noen timer. Slapp som et slips og trett som et aspeløv så var det ikke noe moro og sitte på skolebenken og høre lærerne preike om landets historie. Skulle nesten tro at man flippet helt ut, men i dag så vet jeg bedre og sitter på langt nær ikke så langt på natt og spiller. 
 


 

I de siste to årene har jeg vært fanget av flipperspillene Pinball FX2 og Pinball FX3. Jeg har kjøpt så og si alle pakkene som har blitt lansert til spillene og spesielt den siste har jeg gledet meg stort til. Williams sine pinballspill er legendariske og nå finnes disse på Pinball FX3. Gjett om jeg har blitt hekta da. Nå bruker jeg nesten hver eneste mulighet for å spille og det med min MadCatz gamepad. Å bruke gamepad funker helt fantastisk og skjønner ikke at jeg ikke har gjort det før. 
 


 

I denne Williams-samlingen finnes spillene The Getaway: High Speed II, Junk Yard, Medieval Madness og Fish Tales. Dette er flipperspill som jeg har brukt mye tid på og sist men ikke minst masse penger. Nå trenger jeg ikke å bruke så mye penger på nyte flipperspill lengre, okei da sjø, bortsett fra flipperspillet som står hos Otto’s som holder til som nær nabo. Der står det et Ghostbusters flipperspill som jeg har førsteplassen på. Opplevelsen med det flipperspillet kommer jeg tilbake til i en senere anledning. 
 


 

Her er forresten litt om de fire Williams-spillene som nå har kommet med i Pinball FX3; 
 

● THE GETAWAY: HIGH SPEED II:
Okay, buddy Pull over Pull over NOW!!! Time to press pedal to the metal and shift into high gear!

 

● JUNK YARD:
The meanest game in the whole darn town! Sneak in and rummage through Crazy Bobs Cosmic Salvage. Collect junk and pick up fireworks to build your flying jalopy!

 

● MEDIEVAL MADNESS:
Behold the Renaissance of Pinball! Defeat the king and all his men to stop the madness and restore order to this great land.

 

● FISH TALES: 
Lets you Catch Em All Hook, Line and Sinker! Can you get a score thiiisss big? Just remember leaderboards dont lie!

 


 

Det er også verdt å nevne at disse pinballklassikerne kommer i to versjoner av hvert spill. Det vil si en klassisk versjon og en oppdatert versjon. I den klassiske versjonen har Zen Studios kjørt på med samme fysikk som du finner i de orginale flipperspillene og dette er noe som virkelig kommer frem under spillingen. Dette igjen gjør at det blir ekstra utfordrende, for det har alltid vært forskjell på digitale flipperspill og skikkelige mekaniske flipperspill. Denne forskjellen er borte i tilleggspakken med Williams-flipperspill og det er så herlig. 
 

Så om du er fan av flipperspill så anbefales Pinball FX3 som finnes til Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch og på Steam. Mange, mange herlige flipperspill som kan nytes så mye du bare vil uten å bruke masse penger på det. 
 

Liker du pinballspill? Har du Pinball FX3? 
 

IHevqQCVyV4
 

#pinballspill #williamspinball #flipperspill #spill #gamer #games #gaming #game #spilling 

Forza Horizon 4 – Det beste bilspillet har blitt bedre

Reklame | Microsoft


 

Mange av dere vet at jeg digger bilspill og har alltid gjort det. Helt siden Stunt Car Racer på Commodore 64en har jeg hatt stor glede av bilspill. Fra Stunt Car Racer og frem til i dag har utviklingen vært enorm. Spesielt når det kommer til kjøreegenskaper og grafikk så har det skjedd mye. Jeg skal ikke legge under en stol at jeg er en grafikkhore og elsker alt av digg grafikk med fantastiske omgivelser, men selvsagt har spillbarheten også mye å si.
 

Et spill som bokstavelig talt har fått kjørt seg er et spill som jeg nærmest forguder. Spillet er utviklet av Playground Games og som tidligere har bevist at de virkelig kan faget sitt. De har klart gang på gang å spikre meg til skjermen og nok en gang så føler jeg blir tiltrukket til skjermen for å spille.
 


 

Heldigvis har jeg anledning inn i mellom den travle hverdagen med jobb og familie. Spillet som har fanget meg i sitt underholdende nett er Forza Horizon 4. Det er så insane godt lagd at jeg ikke har ord. Kunne nærmest ha brukt hele denne omtalen til superlativer, men da hadde det vel kanskje blitt en litt kjedelig tekst.
 

Hva er det som gjør at Forza Horizon 4 er så sykt bra? Her kunne jeg også ha skrevet side opp og side ned om spillet, men skal prøve å korte ned litt. Okei, for det første så er gjengen bak spillet kjent for overdådig med utvalg, godt med variasjon, milevis med vei å kjøre og sist men ikke minst stort antall utfordringer både store og små. Spillet starter som vanlig med at du tråkker inn gassen på en skikkelig sprek sportsbil. Allerede fra første sekund du er på veien føler du hvordan du blir sugd inn i spillets handling og at man her må prestere for å nå helt opp i toppen.
 


 

Som vanlig ligger verden åpen for deg og du har mil på mil med landevei å utforske og ja, du får bonuser av å utforske alt du kommer over av veier, diverse stunthopp, hotspots for fotografering pluss andre ting som gjør at du ivrer etter å fortsette og spille. Verden man kjører i er utrolig variert med fantastiske daler, åser, byer, tettsteder og interessante festcampuser som en kan utfolde seg i. Lekegrinden er enorm og tar deg mange, mange timer på å utforske. Du kan kjøre hvor du vil og etter hvert som du kommer videre i spillet åpnes nye løp og utfordringer.
 

Alt er så inn i granskogen godt satt sammen og balansert hvor historien i spillet tar deg til nye høyder. Du møter nye personer som hele tiden holder deg i ørene og vil du skal gjennomføre oppdrag eller setter deg på utfordringer som til tider kan være sykt vanskelige. Spesielt om du har slått av hjelpemidlene. Da får du virkelig satt deg selv på prøver. Vet ikke hvor mange ganger jeg har startet et løp på nytt på grunn av en bitte, bitte liten feil i en sving som har sendt meg rett ut i periferien. Heldigvis har barna vært borte eller i seng når dette har skjedd for da har bannskapsordene flagret i lufta.
 


 

Utvikleren Playground Games har virkelig brukt paletten på en formidabel herlig måte og serverer et fargespekter som får øynene til å digge det dem ser. Helt vidunderlig grafikk og omgielvesene sprudler mot meg mens jeg kjører på smale skogsveier, motorveier eller smale gater i en fart som er helt hinsides. En annen ting som utvikleren har lagt til er årstider. Det vil si, du får kjørt i praktfulle høstfarger, i bitende kulde med snø som daler så fin og lett, vårlige farger og sommer med sol, regn og torden. Alt sammen er helt fantastisk bundet sammen og gjør at grafikken virkelig setter seg godt i netthinnen.
 

En ting jeg lenge har savnet i blant annet bilspill er levende omgivelser. Midt i et av løpene jeg hadde så kom den stor flokk sover utpå veibanen. Skal si det ble kaotisk kjøring en periode. Utenfor veibanen ser du kaniner løpe rundt omkring, rådyr som beiter, kyr, hester og annet buskap som gjør at spiller ser mer levende ut enn det har gjort på lenge. Fantastisk rett og slett og endelig sier jeg bare.
 


 

Lyden og musikken er som vanlig i ypperste klasse og tilfører spillet pumpende rytmer i musikken og gjennom radiokanalene kan du selv bestemme hva du vil høre på. Her er valget helt ditt. Stemmene til personene i spillet kunne ha vært et par notch bedre og det er tydelig at Playground Games ikke har brukt så mye av kruttet sitt her.
 

Spillbarheten er det heller ikke noe å si på og hvor de mange, mange ulike bilene som er med føles utfordrende å kjøre og det på sitt eget vis. Kjenn hestekreftene jobbe hardt under panseret og om du ikke er forsiktig med gassen så ender du opp med å spinne svimlende rundt på veien. Kjenn hvordan dekkene på bilene ligger på de ulike underlagene på veien. Her gjelder det å lære seg hvordan bilen oppfører seg og bestemme kjøringen deretter. Alle bilene føles ulikt ut å kjøre og det er dette som gjør at man hele tiden blir satt på store utfordringer noe jeg selvsagt digger. Om du kjører med tastaturet, gamepad eller ratt med pedaler så får du en god kjørefølelse.
 


 

Om du virkelig vil utfordre deg så er det bare å kjøre opp vanskelelighetsgraden på dine avatarer eller venner som kjører på landeveien sammen med deg og som også gjerne vil utfordre deg i forskjellige løp. Her gjelder det å holde tungen rett i munnen og ikke få vann over hodet med å gjøre forskjellige krumspring. Jeg har funnet ut at jeg vinner oftest på å kjøre safe og heller ta sjanser når muligheten er der. Selvsagt finnes det også møtende trafikk. At jeg ikke har kollidert med den møtende trafikken er som å banne høylytt i kirken mens presten står og preker på en søndags morgen. Gud bedre jeg har vært sint på meg selv og irritert meg stort over ikke å ha fanget opp den møtende trafikken, eller traktoren som plutselig dukket opp på den andre siden av bakketoppen.
 

Selv om jeg er overøser Forza Horizon 4 med lovprising så er det noen bitte små skjær i sjøen. Inn i mellom føles det ut som om jeg har spilt dette før bare kun med nye omgivelser og ja, jeg har jo det. Å finne opp kruttet på nytt er vanskelig og det skjønner jeg også når det kommer til bilspill. Blir noe av det samme med Need for Speed-serien til Electroinc Arts. På slutten så føltes litt som om det hele var oppbrukt. Litt den følelsen får jeg også her med Forza Horizon 4. Når det er skrevet, så er spillet hittil det beste jeg har prøvd. Jeg vet jeg kommer til å sitte mange, mange timer med Forza Horizon 4. Spillet er variert, det har enorme områder å cruise rundt på, spennende utfordringer, masse stæsj å modifisere bilene med, kosmetiske ting å pynte opp føreren din med, årstider som tar pusten av deg og sist men ikke minst levende omgivelser som jeg har savnet i alle bilspill frem til i dag.
 


 

Om du ennå ikke har kjøpt deg Forza Horizon 4 så gjør det. Du vil ikke angre et eneste sekund. Her er det bare å gjøre seg klar til et fartsfylt bilspill som tar deg med til himmelen, i alle fall det føles slik ut når jeg spiller spillet. Et godt, variert, balansert bilspill som anbefales.
 

Spillet ble lansert til Xbox One og Windows 10 den 2. oktober.
 

Liker du bilspill og hvilket bilspill liker du best?
 

VmQNo8xtcAg

#playgroundgames #xboxone #spill #spiller #spilling #gamer #gaming #game #games #pcspiller #bilspill #racingspill #microsoft 

Vinn en HyperX Fury RGB SSD på Facebooksiden til Spill er sunt!

Reklame | HyperX


 

HyperX har gjennom flere år lagd mange fete gamingprosukter for oss spillere verden over. Selv har jeg hatt den gleden å kunne teste ut disse og har selvsagt anbefalt dette videre gjennom mine kanaler. Vi som spillere er jo selvsagt alltid på søk etter produkter som kan heve våre spillopplevelser og dette er noe HyperX til gangs klarer. 
 

En Facebooksiden Spill er sunt har kjørt en rekke konkurranser hittil i år og nå kommer det flere. Så det jeg anbefaler deg er å følge med og kanskje er det du som stikker av med en fet premie fre HyperX.
 


 

I den første konkurransen kan du vinne en flunkende ny SSD (harddisk) med navnet RGB Fury og den er på 240GB lagringskapasitet. Det er søren meg ikke ille og med spraglende lys så vil det bli litt av et fyrverkeri inne i kabinettet når SSD’en er montert inn. 
 

Om du vil vite mer om dette spennende produktet så kan du klikke deg inn på nettsiden til HyperX og lese om den. 
 


 

Vil delta, så søk opp Facebooksiden til Spill er sunt, så kan det hende det er du som vinner. Lykke til i alle fall. 
 

Deltar du på konkurranser og har du vært så heldig å vunnet noen fete premier?
 

I0NDgIYgr00

#konkurranse #spillersunt #facebook #spill #gamer #game #ssd #premie

Den beste filmen jeg har sett hittil i år!


 

Nå lurer du sikkert på hvilken film det er snakk om. Det har du god grunn til å lure på. Denne filmen har for meg egentlig gått litt under radaren, men gud bevare meg vell så bra som den var. Filmen har alle aspekter en film skal ha og spesielt når det kommer til animasjonsfilm. Ting ble enda bedre da vi så den med DBOX (stol som rister og tar deg med i alle retninger) samt 3D.
 


 

Filmen heter Smallfoot og kan så uten tvil anbefales. For på lørdag var jeg, Bente og barna på Prinsen Kino og i sal 1 ble filmen sendt og det med DBOX og i 3D. Jeg skal ikke røpe noe av handlingen, men den røde tråden gjennom filmen er at selv om vi er ulike så kan vi være venner. Effektene, filmens historie og sist men ikke minst humoren er det som virkelig drar filmen opp som den beste jeg har sett hittil i år. DBOX’en funket også utrolig godt og med 3D så ble det en fullkommen opplevelse.   
 


 

Om du ikke har sett filmen så anbefales den på det sterkeste. Godt animert, god historie og masse action sørger for at filmen passer for alle uansett alder. 
 


 

Hvilke filmer har du sett på kino i år? Har du sett denne filmen? 
 

07XTLMPCnfM
 

#kino #smallfoot #dbox #3d #film #familiefilm #familiekos 

Blir det snart snø? Blir det unnskyldning for å sitte inne å spille?


 

Er det noe som interesserer meg så er det været og det har det gjort siden jeg var bitte, bitte liten. Jeg har alltid fulgt med på hvordan været har vært, hvordan været er og hvordan været blir. At værsyklussene beveger seg i bølgedaler er det heller ingen tvil i, men også at været på vår dyrebare klode blir varmere kan vi vel også konstatere. Om det er kun menneskeskapt eller at det er jordens og universets syklus strides de lærde om. 
 

Nå skal jeg altså prøve meg på en spådom om hvordan været en måned fremover i tid blir. Tidligere har jeg vært værspåmann for Trønderavisa, blitt intervjuet av diverse store og små aviser pluss værspåmann for lokalavisa Snåsningen i sin tid. I perioder var jeg så heldig at jeg hadde over 80% rett og det er ikke så ille da. 
 

Hvordan blir så været den kommende måneden. Våren og sommeren har vært sykt bra med mye godt og varmt vær over store deler av landet. Mange spurte meg om det flotte været ville fortsette i slutten av juli og da svarte jeg at det var heller tvilsomt. Årsak, vi skal ha en viss menge nedbør. Store variasjoner i nedbørsmengde skjer sjeldent og derfor må man ha i bakhodet at om det er lange perioder med pent varmt vær så får vi nedbøren vi SKAL ha uansett. 
 

Så hvordan blir så oktober. Slik jeg kan se det så vil vi få variert vær, men stort sett blir oktober en mild måned og perioder også varmt for årstiden. Det vil si at vi kommer til å få temperaturer over 15 grader og kanskje også i beste fall enda høyere temperatur. Det vil regne litt, men det vil også bli perioder med pent vær. Et par netter med frost blir det også, men da nærmere slutten av måneden. Når vi nærmer oss Halloween vil det være større sjanser for snø for de fleste her i Midt-Norge. Det vil nok komme snø helt ned til fjærsteinene og med temperaturer like over null eller like under. For de av dere som bor lengre inn i landet vil nok Kong Vinter melde seg langt mer oftere, men fortvil ikke om du synes det er for tidlig med vinter. Snøen som kommer forsvinner igjen, for andre uke i november ser også ut til å bli rimelig mild. 
 


 

Vinden kommer også til å variere litt og med for det meste sørlige og sørøstlige vindstrømmer. Dette gjør altså at været kommer til å føles mild ut for årstiden. En sjelden gang vil vest og nordvestlige vinder slå inn og da blir det kjørligere vær, men stort sett så er gjennomgangstonen mildt for at vi har kommet oss til oktober måned. 
 

Området spådommen gjelder for er stort sett for Midt-Norge, men også de andre delene av landet vil få mildt vær for årstiden og lite snø i utsiktene i alle fall for oktober. Hvordan resten av vinteren blir er litt vanskelig å si riktig ennå, men den kommer ikke til å bli like stabil som forrige vinter og vi må nok dessverre belage oss på at det er mer holkeføre enn det vi hadde sist vinter…dessverre. 
 

For noen av oss vil det bli unnskyldning for å sitte inne og spille spill og med Red Dead Redemption 2 som lanseres i slutten av oktober, men for mange andre så vil det IKKE være noen unnskyldning for å sitte inne å spill. Med andre ord, det vil bli gode muligheter for å fine turer ut i naturen. 
 

Neste måned vil jeg kunne se litt mer på hvordan været i desember blir og i slutten av november se hvordan julen kan utarte seg.Inntil da så får det holde med denne spådommen. 
 

Følger du med på været og hvordan har været vært hos deg hittil i år? Hva liker du best av vinter eller sommer? 
 


 

#værogvind #været #spådom #vårspådom #oktober #spillvær #reddeadredemption2 #vind #vær #snø #regn