Jeg er en problemdataspiller!

1. Tenker på dataspill opp til flere ganger pr. dag – check!

2. Spiller inn i mellom litt mer enn jeg kanskje burde – check!

3. Føler jeg må spille for å få tankene på noe annet (jepp, må inn i boblen min og spille spill = frihet) – check!

-> Når jeg selv sitter med denne trangen til å spille, så vet jeg også hvordan andre føler som er mye mer “avhengig” enn meg. For det å bruke mange, mange timer på spilling gjør at andre ser på dette som noe veldig negativt. Selvsagt, det å overdrive er ikke bra uansett hva det er, om man bruker mer tid på bilen enn familien (som noen menn kan gjøre), må ut å fiske ved hver anledning, må lese en bok om det sitter andre i samme rom, må drikke på litersvis av kaffe for å “fungere”, må bare se fotball… Det er mange som da havner i båsen “avhengig”, så jeg er ikke alene. 

Vi mennesker har veldig lett for å bli avhengige uten at vi tenker over det. Faktisk så kan det hende at både du, jeg, din mor eller far, tante eller onkel er avhengig med ett eller annet. Problemet er at de ser det ikke selv. Det å bli avhengig av spill er sett på som veldig negativt. For i media får vi som oftest høre om de negative tingene spill fører med seg og som blir blåst skikkelig opp. Å huske det som er negativt er enklere enn å huske det som er positivt. Sånn er det for mange av oss mennesker. Man glemmer kjappere det positive enn det negative. Merkelig er det, for det burde jo være motsatt, men jeg tror media her skal ta mye av skylden og mye godt det negative fokuset spilling har i media i perioder.

Som far til fire barn prøver jeg også å passe på slik at mine barn får en sunn oppvekst med spill og hvor vi setter grenser som kan holdes og som barna klarer å leve med. Jo tidligere man starter med dette, jo bedre tror jeg de lærer å “begrense” seg når det kommer til spillingen. Alle barna hos oss er veldig flinke med spill og skjønner spillene kjapt. Faktisk er de flinkere enn meg i flere av de spillene vi spiller sammen og det gjør at de også får en glød til å spille. Ikke noe er bedre enn å knuse “gamlefar” i spill og spesielt når undertegnede også er aktiv innen spillverdenen.

Barna våre lærer seg at de kan spille når de har anledning, men at de også må finne på andre ting, gjøre lekser, være ute sammen med venner og ting som er normalt barn bedriver på fritiden sin med. Selvsagt er det enkelt for meg som pappa og bruke spill som “barnepasser” og skal nok innrømme at det skjer inn i mellom, men stort sett så prøver jeg og mammaen å balansere spillingen slik at den ikke tar overhånd. Med alle konsoller, flere hundre spill så er det klart at barna blir fristet til å spille, men da er det viktig for meg som pappa å sette grenser også. Spill litt, spark fotball etterpå.

At jeg skulle bli stemplet som “problemdataspiller” kommer kanskje ikke som noe sjokk på meg. Klart, jeg jobber med spill, jeg er veldig interessert i det som skjer i spillindustrien og jeg prøver aktivt å påvirke andre til å bli positive til spill. Da sier det seg selv at jeg kanskje havner inn i denne båsen. For meg er spill blitt et levebrød og hvor jeg blant annet holder foredrag om at “Spill er sunt”

For de av dere som havner ut i periferien og blir skikkelig spillavhengig, så er det viktig at dere får hjelp. Profesjonell hjelp, men dessverre er det få instanser her i Norge som kjenner til deres problem særlig godt. Jo eldre en som skal hjelpe deg er, jo større problemer har personen å kunne sette seg inn i ditt problem. For som jeg har skrevet tidligere i bloggen, det går an å snu det negative til noe positivt og sørge for at den som sliter kanskje ser at dette er noe som kan utnyttes til sin fordel med f.eks. å studere innen spill og utvikling. Her mangler både BUP, skole og helsevesen et opplegg for dette. For deres mål er å gjøre “stakkaren” frisk og få fjernet spillavhengigheten. Ikke det å tenke at “hei, kanskje personen er så interessert i spill, at det kan være noe han eller hun kan gjøre til sitt levebrød med tiden. Det finnes så mange skoler nå som har spillutdanning at det ikke er noen unnskyldning. Når det er gjort, så er støtten man får i etterkant og motivasjonen fra både skolen, de hjemme og helsevesenet superviktig for at den “spillavhengige” får hjelp videre. Derfor mener jeg at alle som jobber med spillavhengighet også skal tenke på at denne negative delen kan gjøres om til noe positivt i stedet for å trenere problemet. 

Noen blir spillavhengige på grunn av at de ønsker å bli skikkelig god i “sporten” spilling er. For spill er sport. Du må være smart, tenke flere trekk i forveien, spille taktisk, ha gode reaksjoner, kunne samarbeide godt, være god i språk, kunne spillets dynamikk pluss masse annet. Får å kunne alt dette, så kreves det mye trening. I Norge finnes det noen få personer som kan leve av å spille som proffe innen spillverdenen. Disse tjener stort sett godt med penger. Mange barn/unge/voksne drømmer om å bli så gode at de kan tjene penger på spilling. Når de kommer så langt at de prøver å leve ut drømmene, det er da de blir avhengige og stenger seg inne bare for å spille. Alle vet jo at trening gjør deg god, men det gjelder å finne en balanse i dette også på lik linje som toppidrettsutøvere må gjøre det. For å bli god er det viktig med mat og drikke, søvn og hvile i tillegg til det å spille. En må lære seg å ta pauser fra spillingen og da er venner bra å ha med seg og som kan støtte deg. Drømmer som dette kan misslede spesielt unge inn i uløkka. For selv om du er god i spill, så skal det forferdelig mye til for at du skal kunne tjene på spillingen din. Skap deg et kjent navn, vær aktiv blant venner, bruke sosiale medier aktivt og sørg for å ha et sunt forhold til spill, da er det i alle fall større sjanser for at drømmen din går i oppfyllelse. Sett av tider til trening må selvsagt gjøres, men også tid til det andre som hører med i livet. Å stenge seg inne, hjelper deg ikke og drømmene kan da fort falle i grus og hvor du etter hvert vil trenge hjelp.  

Jeg slår meg til ro med at jeg er en problemdataspiller og vet at jeg er den personen jeg er. Familien min kjenner meg og vet hvem jeg er, det samme gjør både venner og det offentlige. For jeg er avhengig av å spille litt og føler det som en måte å rømme fra min “hverdag” samtidig som jeg blir underholdt. Jeg bruker dette til noe positivt og hjelper andre om de er blitt avhengige, de trenger et annet syn enn det BUP, helsevesen, skolen og mamma eller pappa har. De trenger noen som skjønner hva det går ut på å “MÅTTE” spille. Det finnes muligheter for alle, det er bare å se dem. 

Ta gjerne testen du også fra artikkelen til Aftenposten om “DATASPILLAVHENGIGHET” og se om du havner i “de to negative båsene”. For om du spiller en del, så er jeg bra sikker på det selv om ditt forhold til spill kanskje ikke er så usunt som mange vil ha det til.

Om du tror det å fjerne er spillavhengig person vekk fra spillingen, så er ikke alltid det den rette medisinen. Det finnes andre muligheter som kan være like effektive. Her gjelder det bare å kjenne den som sliter og finne løsninger som alle kan leve med. Gjøre om det negative til noe positivt. 

Er du  du totalt avhengig av spilling og bruker kun tiden på det, så kan du kontakte Blå Kors. De er også spesialister på dette området. I alle fall, du er ikke alene om du er avhengig av spill. Det er mange av oss, det er bare graden avhengighet som er forskjellen.

Kjenner du noen som er avhengige eller er du det selv? 

 

#reallife #problem #gamingproblem #progamers #gamer #pcgamer #intel #kingston #gigabyte #benq #coolermaster #creative #consolegamer #ilovegaming #blåkors #spillavhengig #spillersunt #spillforalle #spilling #gaming #pcgaming #consolegaming #addicted #avhengig

Endelig et skikkelig RTS-spill!

Er du en tro gamer og har fått klassiske RTS-spill (Real Time Strategy) med morsmelken? Da tenker jeg på spill som Command & Conquer, Age of Empires, The Settlers og spill hvor du må bygge deg opp for så å etter hvert gå til angrep på fienden i håp om å karre til deg mer land og resurser. Du har sikkert fått med deg at Electronic Arts skrinla Command & Conquer utviklet av BioWare Victory basert på Dice sin Frostbite 3 grafikkmotor. Det var mange som fikk kaffen i vranga da de leste om at spillet ble kansellert. Selv gjorde jeg det og gråt noen tapre gamingtårer da jeg fikk høre om det. 

Jeg er oppvokst med RTS-spill Dune 2, Command & Conquer, The Settlers, Warcraft, Age of Empire og liker godt disse strategispillene. Så da Eugen Systems, studioet bak millionselgende RTS-spillene Act of War (2005) og R.U.S.E (2010), annonserte dette spillet for en liten stund siden, jublet jeg høyt. De lover oss et godt, klassisk RTS spill hvor oppbygning, erobring og taktisk krigføring er viktige ingredienser. Det er som å bli lovt den fete pakken på selveste julaften med noe du har ønsket deg lenge.

Act of Agreesion har spillet til tittel og etter å sett teaserklippet fra spillet, så kjenner jeg at jeg gleder meg mer og mer til det kommer ut. Dette skal bli så herlig å kunne spille et skikkelig RTS-spill igjen med vibber fra Command & Conquer-tiden. Dessverre har jeg ikke fått vite noen releasedato av spillet, så jeg venter med spenning på hva den vil bli. Håper inderlig at spillet kommer i år. Da blir jeg glad da. 

Om du vil sjekke ut mer om dette spillet, så klikk deg inn på spillets nettside.

Liker du RTS-spill og hvilke spill i denne sjangeren liker du best? 

#rts #actofagreesion #eugensystems #trailer #gamer #gaming #pcgamer #pcgaming #intel #kingston #gigabyte #benq #coolermaster #cretive #ilovegaming #spill #game #realtimestrategy 

Verdens største lekeplass

World’s greatest playground høres veldig spennende ut for mine ører. Skal ærlig innrømme at jeg gleder meg stort til denne lekeplassen. Det kommer til å bli helrått. Spesielt når denne lekeplassen dekker hele USA, da kan det ikke bli annet enn bra. I dag og frem til fredag går andre runde med beta test av racingspillet The Crew av stabelen. Var med i første beta test runde og kan først som sist si at spillet har utrolig til potensiale og kan bli et populært spill på mange måter. 

Variert innhold i spillet sørger for at du kommer til å holde deg okkupert med The Crew i lang, lang tid. Jeg vet jeg kommer til å bli sittende og det time etter time. Oppdage nye områder, søke etter bildeler, konkurrere mot mine venner, oppgradere bilene mine og besøke kjente byer i USA. Tenk, alt dette er mulig i The Crew. Spesielt modifiseringene av bilene var stilig og minnet meg en god del på klassikerspillene Need for Speed Underground 1 og 2. Spill som fikk en hel gamerverden til å gå amok med modifiseringen. 

I dag starter altså runde nummer to med beta test og jeg har for lengst startet nedtellingen. Det skal igjen bli herlig å kunne cruise rundt omkring USA og nyte det landet har å by på av kjente landemerker, stilige omgivelser og spennende løp. The Crew – here I come! 

Spillet lanseres blant annet til PC den 11. november. 

Spill er sunt anbefaler The Crew!

Hva synes du? Ser bilspillet bra ut?

#thecrew #ubisoft #racinggame #racing #bilspill #bilsport #mmo #gamer #gamerdude #gaming #norwegiangamer #pcgamer #intel #kingston #gigabyte #benq #coolermaster #creative #betatest #beta #ilovegaming 

Nytt foredrag for Spill er sunt i Tromsø!

Jepp, 10. til 11. oktober arrangerer Ung Helse en landskonferanse for ungdomsarbeidere i Tromsø. Der har jeg blitt bedt om å holde et foredrag med Spill er sunt. I en verden hvor alle spiller spill, så er det viktig å få frem det positive med spillingen, men også farene som ligger å lurer om spillingen tar overhånd. Selv om det spilles over en lav sko, er det også viktig å se at de som spiller ikke er “nerder” som før i tiden, men aktive personer som faktisk er med mange aktiviteter, men som også inn i mellom lar seg underholde med spilling. 

Det er viktig å se helheten i spillingen i dag og hvordan bruke den til noe fornuftig sammen med underholdningen. Stadig flere og flere skoler i dag bruker spill i læringen. Om det er lære i språk, religion og etikk, matte, samfunnsfag og historie eller hva det måtte være. Det gjelder å tilpasse seg hverdagen man lever i å finne løsninger som passer inn i de teknologiske forandringene som skjer. Med spill som en meget stor faktor, er det viktig for alle å finne balanse slik at alle kan “utnytte” det spillene kan tilby. 

Landskonferansen for ungdomsarbeidere har dette som mål: “I november er det klart for årets landskonferanse, som i år handler om folkehelse. Alle som jobber i fritidsklubb og ungdomshus vet at mye av det som foregår på fritidsklubbene er bra for ungdom, og vi kjenner også helsegevinsten av aktiviteter i vårt eget liv. Men vet vi egentlig hva folkehelse er, og hvordan vi kan jobbe med folkehelse? Under årets konferanse vil vi gå nærmere inn på folkehelsebegrepet, og lære om hvordan helse og uhelse er fordelt i vårt samfunn. Vi får også lære om hvordan aktiviteter og kultur kan gi en positiv helsegevinst.” 

Jeg skal innrømme at jeg gleder meg til foredraget og kunne dele mine erfaringer fra alle de foredragene jeg har hatt pluss hvordan spillverdenen i dag er bygd opp. Spillverdenen endres stadig og da er det viktig å følge med i timen slik at man får med seg forandringene før de tar en på senga. Samfunnsviktig tema er det i alle fall og som må tas på alvor. 

Om du hadde hatt muligheten, ville du ha deltatt på denne konferansen? 

Les mer om den HER og kanskje er dette noe som interesserer deg såpass mye at du må melde deg på.

#spillersunt #landskonferanse #unghelse #ungdomsarbeider #foredrag #lecture #gamer #tromsø #ilovegaming #pcgamer #pcgaming #consolegamer #ungdomsklubb 

Vil du se en fjernet scene fra filmen The Amazing Spider-Man 2?

The Amazing Spider-Man 2 er ute nå på DVD og blu-ray. I den sammenhengen har jeg mottatt et filmklipp som jeg tenkte å dele med dere. Dette er en scene som blant annet ikke ble med i den ferdige filmen. Selv om jeg ikke er regissør, så skjønner jeg i grunnen ikke det. Scenen var jo stilig med fete filmeffekter. Har ikke sett filmen ennå, men spørs om jeg blir nødt til å få tak i den nå på blu-ray og se om filmklippet hadde noe å gjøre i filmen. 

Er du fan av Marvels mange karakterer? Liker du Spider-Man eller har du andre superhelter som du liker bedre?

Her er det unike filmklippet som ikke ble med i den ferdige versjonen;

Få med deg The Amazing Spider-Man 2 på Blu-ray, DVD & Digital

#spiderman #film #movie #marvelcomics #marvel #bluray #dvd #gamer #lovemovies #gamerdude #pcgamer #consolegamer #sonypictures 

Det var en gang…

…en guttepjokk som ikke var gamle karen og som ble så innmari glad i spill at det gikk “litt” utover både søvn og skole. Faktisk ble gutten sittende til langt på natt til foreldrenes frustrasjon.Et av spillene som virkelig fanget gutten var The Last Ninja. Gutten eller rettere “skrevet”, undertegnede har vært hekta på spill (kanskje er det nå også) og som har ført til både dårlig konsentrasjon på skolen og samt veldig trøtt om dagene. Jeg har mange gode minner fra den tiden jeg spilte mye, men klart ikke så gode minner når jeg ble gjort oppmerksom på at spillingen holdt på å ta overhånd.  

The Last Ninja var bygd opp slik at du ikke kunne lagre når du ville. Du måtte komme deg til diverse lagringspunkter, men dessverre var det i perioder lang vei og mye som måtte gjøres før man kom seg til disse lagringspunktene. Derfor ble man også sittende ekstra lenge bare for å komme seg lengst mulig til neste gang man spille igjen. Dette sørget for at jeg “unødvendig” ble sittende opp ekstra lenge, samt at jeg også var hekta på spillet. Når jeg hadde mulighet, ble det spilt og jeg satt til jeg hadde gjennomført det. 

Jeg har lært at man i løpet av livet fort kan bli avhengig av noe. Jeg ble avhengig av spill og er vel på en måte det i dag også. Selvsagt klarer jeg meg uten å måtte spille en stund, men innrømmer gjerne at jeg inn i mellom får abstinenser om jeg ikke får spilt. Spilling for meg blir en form for mine boble som jeg må inn i på fritiden. Da kan jeg få tankene over på spillene og hvor jeg selv er min egen herre. Fritiden med spill er hellig for meg og min flukt fra hverdagen. Andre flukter med idrettslige aktiviteter, laksefiske, mekking av biler, lese bøker, strikking eller hva det måtte være. Jeg vil spille. 

Om uløkka skulle være der og du føler deg totalt avhengig av f.eks. spilling og det går utover skole, søvn, mat eller familie, så be om hjelp eller snakk med andre som har i samme fotspor som deg. Du er ikke alene og det går an å finne løsninger som passe deg og livet i rundt deg. Selv fikk jeg en god del kjeft av mamma og pappa for at jeg brukte natten på å spille spill. Før i tiden var det ikke bare å dra ut nettet, for så å måtte legge seg. Foreldrene hadde ikke så mange hjelpemidler som nå, men jeg fant fort ut at spillingen ikke skulle ta overhånd og sluttet å spille om natten, i alle fall mange dager i strekk, så det endte opp at jeg tok spillingen litt ut i helgene hvor det kunne bli seint. 

Gjennom mine foredrag Spill er sunt, har fått kontakt med flere familier hvor spillingen har tatt overhånd og hvor jeg har hjulpet med å finne årsaken til avhengigheten og måter å løse problemet på. I så og si alle tilfeller har det gått bra noe jeg selvsagt er veldig fornøyd med. Det gjelder å se det positive med spillingen, men at man er obs på når den tar overhånd. Balansere spilling til tider hvor man kan spille ekstra og heller passe på at de dagene man skal på skole eller jobb, at man avslutter spillingen til rett tid selv om spillet fenger noe inn i granskogen. Jeg er i alle fall behjelpelig til foreldre hvor deres barn kanskje har et spillproblem, så skal vi finne en løsning som egner seg for alle “parter”. 

Selv den dag i dag blir jeg fristet til å sitte leeeenge utover natten og morgenen, men vet at jeg ikke kan det, for da går det utover andre. Derfor balanserer jeg tiden slik at alle i rundt meg blir fornøyd og at spillingen ikke går over stokk og stein. Med det vil jeg si at jeg også har vært avhengig av spill og kanskje er det også, men vet at jeg ikke kan ture på med spilling dag ut og dag inn. Det går bare ikke og har andre jeg må ta hensyn til selv om spillingen betyr utrolig mye for meg. 

Er det andre som føler seg avhengig av spilling? Klarer du å gå uker uten å spille eller får du som meg abstinenser om du ikke får spilt? Har spilling tatt overhånd slik at det har gått utover skole og familie? Hva mener du er den beste løsningen om noen blir avhengig av å spille spill?


#addicted #spillavhengig #spill #gaming #spillersunt #foredrag #gamer #gaming #gamerdude #ilovegaming #consolegamer #gaming4life #gamer4life #lovegaming 

Kall meg soft…

…men det driter jeg i om du gjør. Jeg er den jeg er og kan ikke forandre på det. Derfor bryr jeg meg katta i hva andre mener om musikksmaken min. Jeg liker alt mellom himmel og jord, så fremt jeg hører teksten og at ting ikke blir for hardt. Ellers kan jeg høre på hva som helst og for tiden er en låt som har fått mye oppmerksomhet og som ligger på Billboard-listen over dammen. Låten spilles av Cole Swindel og har tittelen “Hope you get lonely tonight”. Fin låt er det i ale fall. 

Hva synes du om låten. Liker du sånn type musikk eller er det annet som fenger deg? 

#hitliste #billboard #coleswindel #musikk #music #hit #liste #lovemusic #gamer #ilovegaming #gamerdude #norwegiangamer

Snøen kommer…

Etter en sommer som virkelig har vært av de fineste på mange, mange år, så er det ikke så altfor lenge til Kong vinter knakker på døren. I enkelte deler av Norge har faktisk snøen allerede lagt seg som et hvitt teppe og nok et bevis på hvilken årstid vi er på vei imot. Selv om jeg har gått fra å like vinteren til en som helst vil ha sommer hele året, så er det ikke annet enn å innfinne seg på at det blir stadig kaldere og den våte nedbøren vil etter hvert komme ned som snø. 

I mars i år fikk jeg mange spørsmål hvor jeg måtte spå sommeren. For å si det slik, så var jeg litt for hard i mine spådommer om denne sommeren. Jeg spådde en sommer god del bedre enn fjorårets, men slettes ikke så bra som den i det hele tatt ble. Jeg bommet litt for å si det slik, men herlig er nå det da, spesielt med tanke på hvor fin sommeren ble. I fjor badet jeg et par ganger, i år har jeg ikke telling på hvor mange dager som ble brukt på stranden sammen med familien. 

er snart høsten her og etter hvert vinteren og flere har spurt meg hvordan blir høsten og vinteren. For å si det slik så har jeg litt problemer med å spå været for kommende høst og vinter. Litt av årsaken er at jeg baserer mine spådommer på statistikker og slik som været hittil har vært i 2014, så har jeg ikke noen statistikker som støtter opp under mine spådommer. Jeg liker selvsagt å spå været og om jeg skal ta utgangspunkt i tidlige pene sommermåneder, så tror jeg vinteren kommer tidlig på oss i år. For når vi har hatt fine sommermåneder, så har snøen kommet tidlig og da i starten/midten av oktober, med snø i fjellet så tidlig som rundt 25. september. 

I fjor vinter hadde vi her på Snåsa veldig lite snø. I år kommer snømengden til å være noe annerledes og hvor vi fort kan få opp i mot 80-100cm. Det er godt nytt for de som vil kjøre snøscooter, men for meg som helt vil ha bar bakke hele vinteren, er dette dårlig nytt. I perioder vil det komme mye snø, mens det vil også bli lange perioder med opphold og litt sol. Temperaturmessig kommer høsten og vinteren til å ligge litt under normalen, men ikke mye. Fra midten/slutten av november vil Norge få besøk av noen hissige lavtrykk som vil gi kraftig vind og mye nedbør. Etter disse lavtrykkene vil kald luft fra nord innta oss og hvor det også kan bli en god del snø, før nye lavtrykk fra sørvest gjør det litt mildere igjen og det hvite ble avløst med litt våtere elementer. 

er jeg meget spent på om denne spådommen slår til, spesielt med at jeg ikke har noe å sammenligne med. Trøsten er i alle fall at man ikke kan gjøre noe med været og må bare ta det som det kommer. 

En plass som allerede har fått en forsmak på vinteren er Gaustatoppen. Der er det hvitt og det snør stadig. Les mer om dette HER


Bildet er tatt av Telemark Turistforening for en artikkel på NRK.no

Gleder du deg til vinteren? Hva liker du best med vinteren? Hvordan har været vært der du bor i sommer?

#været #værogvind #snø #vinter #nrk #telemarkturistforening #spåmann #spå #yr #stormgeo #gamer #pcgamer #consolegamer 

FIFA Woman 15 annonsert!

Eller kanskje ikke. mitt spørsmål er bare når vil det skje…

I en verden hvor likestilling virkelig har tatt overhånd, hvor jentene er like mye med på det vi gutta er, så skulle man nesten tro at spillbransjen også burde være det. Spesielt med at så mange jenter faktisk jobber i spillbransjen og hvor flere av disse har lederstillinger. Da er det merkelig at man ikke finner mer av de feminine i spill som f.eks. Battlefield, Call of Duty, diverse sportspill. Vi har Cecilie Brekkhus som proff bokser og som er den beste bokseren i sin klasse, men aldri i verden om vi kommer til å få se henne i et boksespill. Eller hva med FIFA Woman 15? Selv kjenner jeg flere jenter som spiller FIFA 14 og som elsker spillet, men ville de ha likt FIFA Woman 15. “JA, svarte de i kor. Det hadde vært stilig med jentefotball som spill, selv om de synes gutta som spiller fotball er kjekke. Hadde vært moro med et rent jentespill i FIFA”.  

Med så mange jentegamere verden rundt og så mange jenter som jobber i spillbransjen, synes jeg det er rart at ikke jentene er med i f.eks. konkurransespill som Battlefield, Call of Duty eller FIFA. Hvorfor er det slik? Er det spillutviklerne som er redde for at det blir for mye bråk om gutta blir knust av en jentene? Eller er spillbransjen fortsatt for mannsdominerende slik at jenter i spill aldri vil skje? Jenter er jo like gode spillere som oss gutta eller hva?  

Selvsagt finnes det spill hvor jenter har fått mye mer oppmerksomhet i og da tenker jeg på spill som The Sims. Dette er et spill som spesielt spilles mest av jenter og hvor du som spiller skal styre en familie i tykt og tynt. Når det kommer til rene actionspill og hvor det kan konkurreres i, så er muligheten å velge en “jente” borte vekk. Er utviklere og spilldistributører redd for at spill med jenter ikke vil selge like godt? Jenter bør jo være like mye verdt i spillbransjen som oss gutta og med at så mange jenter spiller så må det jo være penger i det. En annen ting, jeg synes det er merkelig at jentene ikke har gått mer inn for å kunne velge å spille som kvinnelige. Er jentene redd for oppstyr av gutta og skjitkasting mellom kjønnene? Nei, jenter stå på og krev at det blir utviklet mulighet for å spille som kvinnelig soldat i f.eks. spill som Call of Duty og Battlefield.  

Er du jente og spiller spill. Ville du hatt mulighet å kunne velge en jentekriger i f.eks. spill som Call of Duty eller Battlefield? Ville du ha spilt FIFA Woman 15 eller et skikkelig boksespill med kvinner? 

#girliegamer #girlgamers #girl #jenter #spill #fifa #callofduty #battlefield #thesims #gaming #gamer #pcgamer #consolegamer #gamerdude #blogg #spillblogg #spillersunt #jentersomspiller #jentespill #norwegiangamer #ilovegaming #lovegaming 

Jeg vil ha Transport Tycoon med dagens grafikkmotorer!

Et spill jeg har noen hundre timer med er Transport Tycoon. Dette spillet var altoppslukende og fikk timene til å fly avgårde som om det var minutter. Du startet med en liten slump penger. Så var det å få denne slumpen penger til å vokse seg stor og hvor du igjen kunne kjøpe deg nye tog, busser, lastebiler og fly. Pengene kunne brukes til å bygge opp nye transportstrekninger og som igjen førte til større inntekter. Etter hvert som du pumpet inn med råvarer, begynte de små grendene å bygge seg opp til store byer med høye bygninger. 

Transport Tycoon ble lansert herrens år 1994 og året etter kom en Deluxe-versjon av spillet med enda mer av det gode. Grafikken på den tiden var som man kunne forvente og med stor variasjon så ble du sittende, tro meg. Jeg vet ikke hvor mange områder jeg bygde ut, men det var mange og det gikk lang, lang tid før jeg gikk lei spillet. Nå har det gått veldig lenge siden jeg har spilt spillet, selv om det faktisk ligger gratis til nedlasting HER

håper jeg det en vakker dag er noen som fanger opp dette klassiske spillet og lager en ny versjon og da selvsagt med mye bedre grafikk. Den dagen det skjer, ja så vil dere høre vill jubel her fra grenda mi. Tenk deg grafikkmotoren til f.eks. SimCity eller hva med grafikken i det kommende Cities Skylines? Det hadde vært helt vidunderlig. Nå krysser jeg alt av fingre og tær på at det en gang skjer i fremtiden. Da vet jeg at jeg kommer til å bli sittende. Er det spill som virkelig får spillhjertet mitt til å slå, så er det nettopp spill som Transport Tycoon. 

Den utvikleren som lager et nytt Transport Tycoon kommer til å bli rik. Det er utrolig mange gamere rundt omkring i verden som venter på et slikt spill, tro meg. 

Hadde du håpet noen ville ha lagd en ny versjon av Transport Tycoon med dagens grafikk? Liker du slike spill? Spilte du Transport Tycoon? Hva ville du hatt med om det ble utviklet et nytt Transport Tycoon?

#ttd #transporttycoon #chrissawyer #microprose #spill #gamer #gaming #gamerdude #pcgaming #pcgamer #intel #gigabyte #kingston #benq #coolermaster #creative #ilovegaming #lovegaming #simulasjon #simulator #simulation