King of Nordic – Stupid SH*T They Did Last Week

Ler meg skakk ihjel. Mine venner i King of Nordic la opp ett hysterisk youtube-klipp fra deres sending forrige uke. Om du ikke vet hva King of Nordic er så skal jeg prøve å forklare det for deg. King of Nordic er en turnering som arrangeres hver uke for spillene Counter-Strike: Global Offensice og League of Legends. Denne turneringen er åpen for alle og spesielt de lagene som ikke kjemper i toppen. 
 

Jeg bruker å følge med på CS:GO-turneringen og hvor lag fra Norden kjemper om nettopp å bli Kongen av Norden. Et herlig opplegg som jeg liker svært godt og noe som er annerledes enn Telenorligaen og det som ellers kjøres av esport-turneringer her i Norge. 
 

Her er klippet…
 

#kingofnordic #csgo #turnering #epsort #spill #gamer #gaming  

Er ikke du for gammel til å være youtuber?


 

Dere skulle bare vite hvor mange ganger jeg hørt denne frasen; “Er du ikke for gammel til å være youtuber? Det er jo bare pubertale fjortisser som er det”. Nei har jeg svart med stolte ord. Youtube er til for alle aldre og selv for en fossil som meg. Har også fått spørsmålet om hvorfor jeg er youtuber og da har jeg svart at jeg synes det er artig og jeg koser meg med å spille spill. Til og med kan det være noen lærer av det jeg gjør i spillene jeg presenterer i kanalen min. 
 

SpillPappa er navnet på kanalen min. Den er ikke på langt nær proff og ser veldig amatørmessig ut, men flere sier at det er sjarmen med kanalen min at den ikke blinger for mye og som er enkelt og grei. Faktisk får jeg også skryt for kanalen som er veldig variert med mange forskjellige spill. Som mange sier, det finnes mange kanaler med noen få spill og da er det godt å kunne komme på en youtube-kanal med mye variert innhold og ikke bare Minecraft, LoL eller CS. 
 

Skal jeg være helt ærlig så er jeg stolt over youtube-kanalen min og hvordan den er. Jeg har også vært så heldig å få hjelp til både grafikk og intro som outro. Dette er jeg selvsagt utrolig takknemlig for. Selv hadde jeg ikke klart å lage det og da er det godt å få hjelp til dette.
 

Greit, jeg er en gammel mann på snart 44 år og ja, jeg elsker å spille spill samt formidle spillingen min til de som følger meg. Det jeg hadde håpet var at flere på min alder gjorde som meg og ble youtubere. Da hadde jeg ikke følt meg så mye alene som jeg gjør nå. Vet om flere kjente utenlandske youtubere som faktisk er eldre enn meg, men når det gjelder her til lands så vet jeg ikke om noen. Med andre ord, jeg er nok med på å dra gjennomsnittsalderen på youtubere ganske så kraftig med min alder. 
 

Det jeg liker best med å være en youtuber er alle de fine tilbakemeldingene jeg får. Det kan være alt fra kommentarer i feltet under videoen eller meldinger på facebook, instagram, sms eller folk som kommer bort til meg og sier at jeg har en god kanal. Dette varmer en gammel skrott og som igjen gir meg gnisten til å fortsette.
 

Kjenner du noen “gamle” youtubere og hva mener du til at fossiler som meg er youtubere? Er du selv Youtuber og hva er i så fall linken til kanalen din? 
 

Videoen nedenfor er fra da jeg var på The Gathering og hvor jeg skulle holde flere foredrag. 
 

#spmgtg16 #thegathering2016 #tg16 #foredrag #spillersunt #gamer #spill #spillpappa #youtuber #gaming 

Nesten så spillhjertet mitt stoppet opp noen sekunder…


 

Mitt spillhjertet startet å slå da jeg som en liten gutt ble introdusert for små Game & Watch-spill med Mario på skjermen. Helt siden da har spillhjertet slått titt og ofte og noen ganger litt hardere enn andre. Som gamer opplever man små og store øyeblikk og det er disse øyeblikkene som setter spor etter seg i spillhjertet.
 

Opp igjennom årenes løp er det mange spill som har fått spillhjertet til å slå ekstra hardt og et av spillene er Middle-Earth: Shadow of Mordor. Faktisk kan jeg si så mye at dette er ett av de beste spillene jeg opplevde i 2015 og det sier litt. Herlig gameplay, god historie og en enorm verden å utforske. Ikke nok med det, jeg liker svært godt rankingsystemet i spillet og hvordan både fienden blir sterkere og hvordan karakteren får de ulike egenskapene. Alt dette bygger opp under spillet og gjør det variert, utfordrende, underholdende og sist men ikke minst spennende.
 

I dag var det nærmest så jeg satte frokosten i vranga. For i dag kunne jeg lese at en oppfølger høyst sannsynligvis er på tur: Utvikleren Monolith har tidligere fortalt at de jobber med et ikke navngitt spill og nå ser det søren meg ut som om Middle-Earth: Shadow of Mordor 2 er nettopp det spillet. I dag var det en avsløring som kanskje sørget for at dette håpet steg betraktelig. Lauren Mary Kim kjent for CG-sekvenser i spill som Bioshock Infinite, Halo: The Master Chief Collection, Batman: Arkham Knight med flere har lagt inn på CV-en sin at hun er i gang med Shadow of Mordor 2. 
 

Om dette er tilfelle så jubler jeg himmelhøyt og gleder meg stort til spillet virkelig blir annonsert. Er det et spill jeg mer enn gjerne ønsker så er det nettopp Middle-Earth: Shadow of Mordor 2. Om det nå viser seg å stemme er det mest nærliggende å tro at spillet vil dukke opp i løpet av 2017. 
 

Håper du på at dette stemmer eller synes du ikke det første spillet var særlig bra?
 

Bildet nedenfor stammer fra Nerdleaks.


 

#monolith #middleearthshadowofmordor2 #nyheter #spill #gaming #gamer #rykte 

Blir helt rørt over alle de gode tilbakemeldingene!


 

er det akkurat en uke siden jeg, min sønn og søskenbarnet ankom Hamar for å mønstre opp om The Gathering 2016. Et årlig event som trekker til seg over 5000 gamere fra land og strand, deriblant meg. I år som i fjor ble jeg leid inn for å holde foredraget mitt Spill er sunt. Mitt første foredrag kjørte jeg onsdag formiddag. Til det hadde jeg tatt på meg foreldrehatten og hvor jeg snakket om hvor viktig det er for foreldre å vise interesse og støtte opp om gaming til sine barn og unge. 
 

Skal foreldre ha noen som helst mulighet å være en del av gaming, så må de ta tak og vise interesse. Barn og unge ønsker faktisk at foreldrene viser interesse og støtter opp om gamingen, men dessverre så viser det seg at foreldre faktisk er altfor slappe til det. Fikk gode tilbakemeldinger på foredraget fra de fremmøtte onsdag morgen. 
 


 

Det andre foredraget ble kjørt på hovedscenen kl. 17:00 torsdagen. Gjett om jeg hadde sommerfugler i magen timene før foredraget. Jeg var rett og slett helt skjelven i føttene før foredraget. Det rareste, når jeg kom meg opp på scenen og så at teknikken med presentasjonen fungerte var sommerfuglene i magen søkk borte.
 

Mitt siste foredrag var denne gangen ikke for foreldre, men derimot gamerne selv. Det vil si, under dette foredraget tok jeg på meg gamerhatten og presenterte et foredrag om hvordan gamerne skulle få has på foreldrene sine og få de til å bli mer positive til gamingen deres. Jeg kom med mange gode råd og så det hele fra synsvinkelen som gamer selv. Gaming er alt annet enn negativt og hvor gaming faktisk har flere positive sider enn negative. Dette skjønner dessverre ikke alle foreldre og som tror at gaming er noe supernegativt noe deres barn og unge burde holde seg unna. 
 


 

Etter å ha spurt en del spørsmål til gamerne fikk jeg fort et innblikk i hvordan det var og som jeg antok. Foreldre viser altfor liten interesse når det kommer til gaming til deres barn og unge. Dette er rett og slett for dårlig. Da skjønner jeg også veldig godt at foreldrene er negative når de ikke en gang vet hva gaming i hovedsak er og går ut på. Mange av foreldrene til de som deltok på årets TG var negative. Det sier litt og derfor mener jeg at foreldrene må ta skjeen i en annen hånd og tenke på hvor viktig blant annet TG er for mange.  
 

grunn av foredragene mine fikk jeg veldig mange gode tilbakemeldinger. Nå, en uke etter foredraget ryr det inn på med tilbakemeldinger om at foredraget var bra og at det hadde hjulpet en del av dem som var på TG. Nettopp det varmer en gammel skrott å høre og at jeg har hjulpet noen. Det beviser at holdningsendringer kan skje og at foreldre kan forandre meninger om de får høre om det. 
 

Mange foreldre tror også at det å være på et arrangement som TG er negativt og at barn og unge heller burde være ute i skog og mark enn å sitte fremfor en dataskjerm. Mange foreldre tror at gaming er veldig usosialt og det er det slettes ikke. Faktisk kan man ha flere venner i gamingverden enn in real life. Dette er noe foreldre dessverre ikke vet om og da blir det fort at gaming blir usosialt og negativt i forhold til at vi gamere har masse venner bortsett fra at de ikke sitter ved siden av oss, men befinner seg over alt i verden. 
 


 

I alle fall, jeg er meget takknemlig for at jeg fikk muligheten til å få holde foredrag på TG og spesielt med tanke på at jeg også fikk bidratt med diverse der. Jeg fikk også en god del nye venner og som jeg håper på å få beholde livet ut. Her er det gamere som på lik linje som meg deltar på events og som spiller aktivt som meg. Selv om jeg er gammel mann og gamer så kommer jeg til å fortsette med foredraget Spill er sunt og fortelle hvor positivt gaming er når det skjer under rette premisser.  
 

Hørte du foredraget mitt på TG? Stemte noe av det jeg fortalte der? 
 

*Bildene er tatt av Petter Høyer*

   

#spillersunt #spmgtg16 #thegathering16 #tg16 #foredrag #spill #gamer #gaming 
 

American Truck Simulator – For et merkelig lys på himmelen!

Ja ja, det er mye merkelig man skal oppleve og under denne turen her får jeg se et lys som jeg selv ikke drar kjensel på. Først kan de se ut som et fly, men så er jeg søren meg usikker. Så denne gangen er det ikke veien som får oppmerksomheten, men det rare lyset på himmelen…
 

American Truck Simualtor er et spill jeg liker godt og som spilles titt og ofte. Spillet er utviklet av SCS Software og om ikke lenge lover de en DLC med nye veier og mer snacks til spillet. Selvsagt gleder jeg meg til det dukker opp. 
 

Spiller du American Truck Simulator eller Euro Truck Simulator 2? 

 

#americantrucksimulator #scssoftware #spillpappa #youtube #spill #gaming #gamer

Unravel – Et vidunderlig spill


 

Spillet er sponset

Trodde ikke jeg skulle si det, men jeg er forelsket. Om det er vårlukten som begynner å gjøre seg gjeldende eller om at jeg virkelig har blitt truffet av amors piler vet jeg ikke, men jeg er dønn forelsket. Unravel har fanget meg og mitt spillhjerte så til de grader. Jeg er faktisk så forelsket at jeg veiver høyt med klassiskflagget nå.
 

Har du hørt om den lille svenske spillutvikleren Coldwood Interactive? Det har ikke jeg heller inntil da utvikleren fra Umeå annonserte det utrolig sjarmerende Unravel og hvem hadde trodd at spillet skulle treffe meg så innerst inn i hjerterota som det gjorde. Ikke jeg, men sånn er det.
 

Unravel er et spill som tar deg med på en fortryllende historie. Vår lille garnfigur ved navn Yarny serverer oss en tur vi sjelden vil glemme. Spillet er så inn i granhampan bra lagd at jeg ikke får sagt det og nok en gang er det en svensk utvikler som sørger for det.


 

Det er lett å se at utvikleren Coldwood Interactive har kost seg med utviklingen og pøst på med små sjarmerende ting som vet å sette seg inn i spillhjertet på folk. Selv de som i grunnen ikke er superinteresserte i spill har latt seg fange av Unravel. Jeg kjenner flere som i grunnen ikke er ?gamere?, men på grunn av Unravel har tatt steget og spilt spillet. Det sier litt hvordan spillet fanger en.
 

Først vil jeg også påpeke at jeg har hatt spillet en stund og jeg har hatt god tid på å spille det. Nettopp det er jeg også utrolig glad for og ikke alle spill som klarer å fange meg like godt som Unravel har klart.


 

Okei, så over til hvorfor spillet er så inn i hampen bra. I spillet styrer du den meget sjarmerende garnfiguren Yarny. Denne figuren er et sammensurret garnnøste og som stadig blir mindre og mindre jo lengre du kommer deg fremover. På veien gjennom norsk?ehhh?svensk natur så finner du garnslumper hist og her. Disse kobler deg sammen og gjør at du kan dra lengre og lengre ut på det spennende eventyret. Som om ikke det er nok, du finner også tråder hengende rundt omkring og disse trådene er ledetråder på hvordan du kan løse de forskjellige puzzlene som dukker opp på veien.
 

For ja, spillet har dungevis med intelligente puzzles som må løses og det gjelder å holde de små grå i aktivitet. For en gammel mann som meg, så krever det sitt og hvor jeg flere ganger måtte stoppe helt opp og klø meg godt i hodet. For ikke like alltid at ting sa seg selv hvordan det skulle gjøres. Til slutt etter en del grubling så kommer man seg videre.


 

veien fanger du opp historiske minner som har skjedd hos en gammel dame og allerede helt i fra starten ser du hvordan det hele er bygd opp. Små minner fanger deg og kan innrømme at ståpelsen har gjort seg gjeldende mang en gang gjennom spillet. Her opplever man alt fra glede til sorg gjennom disse minnene som dukker opp i jevne mellomrom. Frysningene har stått i kø med andre ord. Nettopp denne fortellerdelen er det som gjør spillet så unikt og som får mitt spillhjerte til å pumpe hardt.


 

Spillet kan vel egentlig beskrives som et plattformspill ala Super Mario og som gjør at du må inneha både gode reaksjoner og koordinasjon i tillegg til kløkt for å gjennomføre de mange puzzlene som dukker opp.
 

Du ser alt fra siden og hvor spillet skroller seg til siden, men du kan også gå et godt stykke tilbake om det er ting du har gått glipp av eller hvor du virkelig har kommet deg bort fra sporet.
 

Coldwood Interactive har på en mesterlig måte klart å få frem en grafikk, detaljgrad som nærmest ikke kan beskrives. Gjennom en herlig natur med knall spreke farger hvor utvikleren virkelig har lekt seg med fargepaletten får deg til å måpe av ren beundring. Det er nesten så du ikke kan tro det du ser åpenbare seg fremfor deg. Er det noe jeg kan hakke på så er det musikken. Selv om den er innmari fin og passer godt inn i spillet, så er det ikke så altfor stor variasjon her. Flere fine, stemningsfulle melodier hadde gjort seg og sørget for at lydbildet hadde blitt top notch.


 

Plattformspill er en sjanger som står meg nær og har helt siden jeg var en ung og lovende gamer vært hekta, men når et spill som dette dukker opp, ja så blir jeg regelrett tatt på senga. Selv om utvikleren Coldwood Interactive tar litt av innholdet fra forskjellige spill, så klarer de å lage et spill som gir oss en ren unikhet. Puzzlene, omgivelsene og brettoppbygningen er så tight og godt satt sammen at man nesten ikke kan tro det man har opplevd. Unravel med det lille garnfiguren Yarny er noe av det beste jeg har spilt på lenge. Det er utfordrende og krever at jeg tenker før jeg hopper ute i det. Alt dette gjør at spillet treffer mitt spillhjerte og gir meg en unik gaming opplevelse.


 

Jeg er rett og slett evig takknemlig til den svenske utvikleren og som har lagd et plattformspill i verdensklasse og som hos meg har havnet på listen min over klassiske spill. Det er ikke mange spill på denne listen i forhold til hvor mange jeg har spilt opp igjennom mine snart 44 år lange gamingliv. Derfor er det ikke vanskelig for meg å anbefale dette tidløse spillet som like gjerne kan spilles mange år fremover. Takk Coldwood Interactive for en unik spilllopplevelse. Jeg er dere evig takknemlig. Her er årets plattformspill klart for deg og du finner det til Playstation 4, Xbox One og PC.

 

 
VVLzQMqWER8
#spillmagasinetreview #unravel #coldwoodinteractive #electronicarts #ea #anmeldelse #omtale #spill #gamer #gaming

The Completionist kommer til Retrospillmessen

I tiden fremover vil jeg skrive litt om den kommende Retrospillmessen som finner sted i Runarhallen 14. til 15. mai i Sandefjord. I år har gjengen bak messen virkelig jobbet hardt med å få noen unike gamere til å kaste glans over messen. En av disse er The Completionist og som du skjønner av navnet, så er dette en mann som virkelig legger seg i selene for å gjennomføre spill. Som du sikkert også kanskje skjønner så er The Completionist en youtuber og som nærmer seg 600 000 abonnenter. For første gang i historien kommer denne kjente gameren til Norge og om du vil sikre deg en autograf eller kanskje slå av en prat med han, så ta turen til Retrospillmessen 14. til 15. mai.
 

Jirard Khalil som han heter in real life er en ekte gamer og når han først lager videoer så gjør han det på skikkelig vis. Om du vil vite mer om denne eksentriske gameren så vil vi anbefale deg å ta turen innom nettsiden til Retrospillmessen
 

Kjenner du noen youtubere som er lik The Completionist?
 

Bildet stammer fra nyheten på nettsiden til Retrospillmessen.


 

#thecompletionist #retrospillmessen #nyheter #spill #gamer #gaming #spillmagasinet #spmgno 

The Gathering – en sosial smeltedigel

Dessverre er mange foreldre som er negative til at sine unge håpefulle skal tilbringe påsken på et dataparty og ikke hjemme eller på tur i naturlige omgivelser. Mange foreldre synes gaming er forferdelige usosialt og ofte irriterer seg over at gamere kun sitter inne og spiller spill. Under mine foredrag for både foreldre og gamere fortalte jeg at dette faktisk er helt feil. Tro det eller ei foreldre, deres unge håpefulle kan faktisk ha flere digitale venner enn venner “in real life”. Det vil si, når de spiller spill så har de venner som sitter på samme “chattekanal” og som kan befinne seg i alle verdenshjørner. Tenk det. Når jeg spiller, og ja, jeg gjør det, så kan jeg på det meste ha over 15 venner som jeg snakker med. I mitt virkelige liv er det sjelden jeg har så mange venner samtidig i rundt meg. Derfor er det i mine øyne mer sosialt som gamer enn det jeg har i mitt virkelige liv. En annen ting, selvsagt jeg har selv valgt det og jeg er en gamer. Sånn er det bare. Sosialitet er så mangt i dag og hvor man når tak i hverandre hvor det måtte være. Var ikke som da jeg var lite hvor jeg kunne sykle 15 km for så å finne ut at vennen jeg skulle besøke var borte. Så slukkøret måtte jeg dra hjemover uten å møte vennen min.   
 

The Gathering (TG) har også en sosiale egenskap. For på TG finner man over 5000 gamere under ett og samme tak. Her er det mange muligheter å kunne treffe for det første mange av sine venner som man møter på fritiden og under gaming, men også mange NYE venner. Å stifte bekjentskaper og kontakter er i dag meget viktig. For hvem vet om disse konktaktene kanskje gjør at du senere får deg jobb eller andre muligheter som skulle dukke opp. 
 

Gjennom mine to dager på TG knyttet jeg mange bånd og fikk mange nye digitale venner. Selv om jeg begynner å bli en gammel mann, så var det mange som synes at jeg som gamer var kul. Hvem hadde trodd det? TG er og blir en stor sosial smeltedigel som kobler sammen vennskap og som i beste fall kan vare livet ut. Jeg vet at arrangement som blant annet TG er et flott sted hvor slike ting skjer og er det synd at veldig mange foreldre er negative til at sine unge håpefulle drar på datapartyer.
 

Foredraget Spill er sunt som jeg holder land og strand rundt omkring i Norge tar jeg nettopp for meg dette og hvor viktig det er for de unge å bånde mot nye venner og kontakter. Da er TG en perfekt plass hvor dette skjer. Jeg traff flere som etter to dager ennå knapt har spilt spill under sitt opphold på arrangementet. De har heller brukt tiden på å møte venner, være med på aktiviteter og oppleve det TG hadde på sin timeplan. Ta den dere negative foreldre! Ikke spilt på over to dager! Det sier litt over hvor sosiale man kan være på slike arrangement.
 

Under mine to meget innholdsrike dager på TG møtte jeg mange og en av de jeg møtte var blant annet SONDRE (11) og “PAPZ (44) og som driver den populære Youtube-kanalen SONDREogPAPZ. De har over 16 100 abonnenter og jeg er mektig imponert over begge to. Spesielt Papz som støtter sønnen SONDRE innenfor blant annet gaming. Enn om flere fedre kunne gjøre som PAPZ. Fedre som PAPZ og meg skulle det ha funnet flere av. For gaming er noe som er kommet for å bli og da er det viktig for foreldre å ta del av dette og backe opp sine barn og unge, slettes ikke å være negative som mange foreldre er. Er utrolig glad å se SONDREogPAPZ og måten de fanger sitt publikum på gjennom Youtube-kanalen sin. De er unike og selvsagt anbefaler jeg alle dere å sjekke ut kanalen.
 

Er dine foreldre negative til at du drar på datapartyer og synes de at du er for usosial som spiller spill?
 

Nedenfor ser du et bilde Papz tok av meg under mine dager på TG. 


 

#sondfeogpapz #spmgtg16 #thegathering16 #tg16 #spill #youtuber #gaming #gamer #spillersunt 

Unge politikere på TG lover større satsing på spill i skolen, men…

Først må jeg innrømme at jeg  er interessert i politikk og spesielt når det tas opp ting som har med gaming å gjøre. Da spisser jeg ørene og holder begge øyne åpne. For er det noe som for meg er viktig i dagens samfunn så er det gaming og hvordan den legges til rette her i Norge.
 

Gaming er så utrolig mye og det er kun et fåtall i Norge som ikke gamer på en eller annen måte. Da tenker jeg også på alle som er “skapgamere” som spiller Saga-spillene på mobilen eller nettbrettet. Selv om det er kun dette spillet de spiller, så er de en gamer. Enten de vil det eller ikke.
 

Som mange av dere har fått seg så var jeg på The Gathering i disse dager. Det vil si fra onsdag til og med torsdag. Jeg dro hjem sent torsdag kveld. Under denne tiden av TG har jeg fått med meg mye og som jeg vil komme tilbake til med drypp av opplevelser i tiden fremover både her og på kanalen min – SpillPappa.
 

En av de tingene jeg fikk med meg var paneldebatten med unge politikere fra forskjellige partier. Her skulle de snakke om gaming og hvordan de ville satse på dette i tiden fremover. Jeg kan først innrømme at jeg ble overrasket over enigheten blant de unge politikerne fra de forskjellige partiene (Unge Venstre, Rød ungdom, Sosialistisk ungdom, Grønn ungdom, Fremskritspartiets ungdom, AUF og sist men ikke minst Unge Høyre). De var forbausende enige om at gaming er noe de i tiden fremover vil satse på og spesielt i skolesammenheng. Her ønsket nesten alle som en mer koding i ungdomstrinnet og hvor spill blant annet ble en del av undervisningen. For meg er dette som god musikk i ørene.
 

Mer koding i grunnskolen blant annet som valgfag er genialt og noe jeg har ønsket i mange år. I tillegg at skolene blir flinkere til å dra inn spill i undervisningen. Det finnes så mange gode spill som bare venter på å bli brukt på rett måte. Ta f.eks. det überpopulære Minecraft. Dette spillet egner seg godt i både matematikk, historie, samfunnsfag, geografinorsk og naturfag. Dette er bare ett eksempel på spill som kunne ha egnet seg og videre finnes flere spill uten å gå så inn på det. 
 

Dessverre er det slik at politikere har en tendens til å love gull og grønne skoger uten at det blir noe av det de har lovet. Dette har skjedd uttallige ganger og som gjør at folk mister tilliten til politikerne. Når de unge politikerne lover med satsning på gaming i skolen (som den nye oljen), så er det vel å greit, men hvorfor i all verden skjer det som nå skjer med blant annet linjen medier og kommunikasjon hvor det blir mer studiespesfag en mediefag. Linjen medier og kommunikasjon burde egentlig ha vært spisset enda mer mer i mot dette segmentet med enda flere fag innenfor dette segmentet og enda flere fag som rettet seg mot f.eks. spillutvikling. Men nei da, nå fjernes en rekke mediefag fra timeplanen og inn med flere studiespesfag. Det er for meg feil vei å gå spesielt med at dette faget kan være et springbrett for videre spillutdanning i en eller sammenhengen.
 

da lurer jeg virkelig på om bare koding i skolen holder eller må det til flere og mer spissere fag om man skal få god nok opplæring til videre spillutdanning. Derfor mener jeg at de politiske partiene må se på helheten og ikke love å satse på et sted for så å forsake et annet. Slik blir det bare krøll av og derfor mener jeg at politkerne må se alt under ett og ikke kun snakke om koding og bruk av spill i skolen.
 

Jeg mener bestemt at innen spillutdanning så ligger det mange veier å gå og ikke at man er spikret opp i mot å bli en spillutvikler. Her kan man lære seg alt fra animasjon, programmering, manusskriving, tegning med mer og dette er også egenskaper som kommer godt med i andre yrker enn bare for spillutviklere. Derfor er det viktig for meg at linjen med medier og kommunikasjon ikke tukles med heller satses enda mer i den retningen mot f.eks. spillutdanning slik at elevene er bedre forberedt på den videre utdanningen på høyskole eller universitetet når det kommer til spillutvikling. 

Kanskje burde det ha vært en egen spillutviklerlinje på vidergående skoler på lik linje som skolen i Bergen kjører på med esport-utdanning? Jeg bare lurer jeg og skal jeg være helt ærlig så mener jeg at det burde være mange skoler som satset i disse baner og ikke kun koding som valgfag i ungdomstrinnene. 
 

Hva mener du skal til for at spillutdanningen i Norge kan styrkes enda mer og at det blir lagt bedre til rette for spillutviklere å nå frem? Er det nok å kun satse på koding eller må det til enda hardere skyts for at Norge skal bli en stor nasjon innen spillutvikling? 
 

Bildet nedenfor er fra paneldebatten med unge politkere som snakket varmt om fremtidig gaming. 


 

#spmgtg16 #spillutdanning #spillutvikling #tg16 #thegathering #spill #gamer #gaming #spillpåskolen

Battlefield 4 – Yes! Bye bye helikopter…

Battlefield 4 er et spill jeg liker svært godt og har en del timer med det blant annet sammen med klanen min Trønderbataljonen. Fredagskvelden ble tilbrakt sammen med gutta i klanen min Trønderbataljonen. Vi endte opp med å spille noen runder Battlefield 4. Moro og etterlengtet spesielt når jeg klarer å få has på et helikopter. Gamle mannen biter da litt fra seg og det gikk ikke så “reingæli” synes jeg til å være litt rusten… 
 

Liker du å spille sammen med noen eller liker du best å spille alene?
 

#spillpappa #youtuber #battlefield4 #gamer #spill #gaming