Call of Duty: Black Ops III – Ny glede med CoD!


BLOGGOMTALE: 

Jepp, du leste riktig. Selv om jeg er stor fan av Battlefield-serien og har brukt flere tusen timer på spillserien i mitt lange gamerliv, så skal jeg også innrømme at jeg liker Call of Duty-serien. Husker godt det første spillet, det var forut sin tid og ga oss hesblesende action fra første sekund. Det første Call of Duty ble lansert 29. oktober 2003 og hadde en grafisk detaljgrad som tok pusten av de fleste. Nå har mange år gått og gjennom disse årene har det blitt lansert årlige spill i serien. Noen bra og noen ikke fullt så bra. Spillserien har tatt oss med på en rundreise gjennom historisk krigføring og sist men ikke minst moderne krigføring.

I den sistnevnte båsen kan vi vel i grunnen sette Black Ops III og hvor du virkelig får muligheten til å oppleve fremtidens våpen og gadgets. Black Ops-serien har ikke vært like populær som Modern Warfare-spillene, men dette siste spillet sørger i alle fall for å underholde meg.

Call of Duty: Black Ops III tar deg som sagt med til fremtiden hvor roboter og teknologiske hjerneimplanter er en viktig del av lov og orden. Som spiller får du den ubarmhjertige jobben med å redde verden og halve kongeriktet, okei, lite med konger i spillet, men redde verden må jeg.

Spillet starter brått og du må sammen med dine medsammensvorne komme deg ut av en fiendtlig base. Eksplosjonene hviner rundt ørene, kulene fyller himmelen og man må kjempe med nebb og klør for å holde seg i live. Det er fin flyt i spillet og jeg merker at utvikleren Treyarch har lang og god erfaring med spillserien CoD. Så blir jeg plutselig omringet av fienden. Vi venter på at et fremtidsfly skal plukke oss opp. Denne scenen dør jeg noen ganger, litt vanskelig for en gamling som meg, men etter noen forsøk så kommer jeg til en del hvor jeg uansett ikke klarer å bli med farkosten. Jeg blir liggende igjen blant fienden. Så plutselig våkner jeg og med ett så er jeg på tur inn for en overhaling. Armene blir byttet ut med robotarmer, hjernen får en haug med elektroniske komponenter og vips, er jeg en halvrobot med uante egenskaper.

Disse egenskapene lærer jeg etter hvert som jeg kommer meg lengre og lengre inn i spillet. Det herlige er måten de er lagt inn i spillet på. Det er såre enkelt å bruke og som gjør meg til en supersoldat fra fremtiden. Jeg koser meg skikkelig og handlingen tar meg fra det ene plottet til det andre. Kan ikke blunke et sekund før jeg en fiende er fremfor meg og prøver å plaffe meg ned med dødelig kuler, granater, raketter og det man kan drømme om.

Historien bringer deg frem og tilbake i tid og hvor du må løse viktige oppgaver for å kunne redde deg og resten av <<verden>>. Jeg er mektig imponert over flyten i spillet og hvordan Treyarch har klart å få meg hektet. Kan først som sist si at jeg ikke gjennomførte det forrige spillet, men dette, ja det er så bra at jeg ikke kan la det ligge, selv om det er fremtidsrettet og med egenskaper jeg ikke har opplevd i andre spill. Alt er så godt flettet sammen og fungerer så godt at man nesten ikke kan tro det.

Selvsagt, historien er ikke unik, men det skal godt gjøre å finne opp kruttet på nytt igjen. Jeg føler ikke noe nyskapende her, men så har ikke utvikler Treyarch brukt alt kruttet der, men i flerspillerdelen. Den er herlig den og for en gangs skyld lagt opp i klasser. Det med klasser er sjeldent i Call of Duty-sammenheng, men i Black Ops III så gir det mening og som fungerer meget godt.

Grafikken i spillet er helt grei uten å overraske så enormt i forhold til hva vi har sett før. Detaljene er gode, animasjonene likeså og alt føles bra ut. Har liksom ikke noe å rakke ned på. Farten i spillet er essensiell og sørger for en meget fin flyt selv om man kan løpe sidelengs på vegger, hoppe himmelhøyt eller bruke sine andre egenskaper deriblant hacking av fiendtlige roboter og våpenmaskiner.

Lyden og stemmeskuespillet er også i tråd med hva vi kan forvente og som vanlig kjøres det på kjente personligheter hvor blant annet skuespillerne Christopher Peter Meloni (Lov og Orden, NYPD), Kathryn Ann Sackhoff (Battlestar Galactica, CSI) i tillegg til flere mindre kjente skuespillere. Disse gjør også at spillet blir mer <<actionfilmpreget>> og hvor det til føles ut som om du er med i en film.

Onlinedelen i spillet er det som hever terningkastet mitt opp i toppen og som er helt unikt i forhold til hva jeg har prøvd tidligere. Som mange av dere vet så er jeg en Battlefield-mann og har brukt mye av spilltiden min på DICE sin spillserie. Med onlinedelen i Black Ops III, så har pipen fått en annen låt og spesielt brettdesignet er virkelig bra her. Det er flere ting jeg liker godt her og det er klasseinndelingen pluss de egenskapene som ligger til rette og som brukes flittig. Her får man nesten i pose og sekk.

Som du sikkert har fått med deg, så avslører jeg lite om handling i spillet og vil heller anbefale deg spillet. Det er et godt spill jeg liker godt og skulle ikke tro jeg ville si det, men onlinedelen er også bra i forhold til hva jeg har prøvd tidligere. Jeg er jo tross alt en Battlefield-spiller og som er kresen når det kommer til onlinespilling. Det er kanskje en ting jeg fortsatt savner og det er lagspillingen. Her er Battlefield-serien overlegen og har alltid vært det, men som ensom ulv får du her et godt spill på mange måter.

Call of Duty: Black Ops III er et spill jeg uten tvil vil anbefale og som har gitt meg meget god underholdning. Dette er et av de bedre spillene i den store CoD-serien og som jeg selvsagt vil anbefale deg. Selv om historien fortsatt ikke er nyskapende så oser det av kvalitet i både gameplay og sist men ikke minst onlinedelen. En perfekt julegave til deg selv eller noen du er glad i og som liker å spille.

Spillet kjøres med ultra grafikk og “under the hood” befinner det seg dette;
Intel i7 4960X, Gigabyte X79-UP4 hovedkort, Gigabyte HD7970 2GB GDDR5 skjermkort, 32GB Kingston Hyper X Beast RAM, Kingston HyperX 240GB SSD, BenQ XL2720Z LED Skjerm, Creative Sound Blaster Z lydkort, Cooler Master V1200 Platinum PSU, Cooler Master Cosmos SE kabinett, Qpad MK-70 tastatur, Logitech G402 Hyperion Fury, HyperX Cloud II headset, Logitech G640 musmatte og Mad Catz gamepad.

Terningkast: 5

<<Klipp fra gammerns gamerkanal>>

#callofdutyblackops3 #Treyarch #activision #bloggomtale #omtale #braspill #anbefales #gammernsgamerkanal #callofduty #spmgno 

Har du en podcast, blogg, twitch eller youtube-kanal?

Reklame

er det ikke lenge igjen til det nye Spillmagasinet SPMG.no lanseres og i denne forbindelse ønsker vi å rette søkelyset mot alle dere som har en podcast, blogg, twitch eller en Youtube-kanal. Gjennom Spillmagasinet kan alle som ønsker bli en del av og hvor du kan bruke nettsiden som et utstillingsvindu for din store lidenskap om det er gaming, blogging, filming, spillutvikling eller rettere sagt alt som har med gaming å gjøre.

Kanskje er det din podcast, blogg, twitch, youtube-kanal eller spill som blir midtpunktet på nettsiden. Kanskje er det du som får heder og ære gjennom SPMG.no. Vi mener bestemt at det er dere brukere som lager det beste materialet og ønsker da derfor å ønske dere velkommen til denne unike nettsiden som samler hele Norges gamere. Bli en del av en unik nettside hvor du får din plass.

Kjente podcastere, bloggere og youtuber vil dukke opp og hvor vi også har fått til flere spennende samarbeid som kommer til å gjøre SPMG.no til nettsiden du bare må få med deg. Her skjer alt innen gaming og hvor vi også kommer til å komme med nye spennende ting i tiden fremover.

Har du en podcast, blogg, twitch eller en youtube-kanal så bli med oss på en ferd som tar oss med i underholdningens verden hvor gaming fyller våre hjerter. Her er du alltid velkommen og hvor du finner dine lyttere, lesere og seere.

Jobber du som spillutvikler eller utdanner deg innenfor spillutvikling, så vil nå få en unik mulighet til å presentere deg gjennom SPMG.no. Her kan alle få se dine planer, se dine drømmer og oppleve å bli en del av dine store prosjekter. Del alt og spre det glade budskap i det du utvikler. Kanskje fanges prosjektet opp av noen som synes dette ser spennende ut og som kjøper spillet når det kommer ut. Eller kan det være noen kjente spilldistributører som er innom og synes det ser interessant ut. Hvem vet? 

I alle fall, vi i SPMG.no er spente og om ikke mange dagene lanserer vi nettsiden for alle Norges gamere. Vi håper dere blir å finne veien inn og ja, det vil selvsagt også bli konkurranser, bloggomtaler samt masse annet spennende å lese. Vi blir også og finnes på Facebook, Instagram og Snap under SPMGno,

Ta kontakt med undertegnede for mer info på [email protected] 

Game on!  

#spgmno #spmg #spillmagasinet #spillmagasin #podcast #blogg #youtube #spillutvikling #spillutdanning #velkommen 

Jeg ser nærmere på Roccat Nyth – Unboxing!

Roccat er en kjent produsent av gamingutstyr og har vært det gjennom mange år nå. Selv har jeg vært vitne til at det ene kvalitetsproduktet etter det andre har sett dagens lys og som har vært med på å heve mine spillopplevelser til nye høyder. I denne episoden som du nå kan se på min youtube-kanal, så får du se jeg ser nærmere på Roccat Nyth og hva som gjør denne gamingmusen så unik. 

Jeg har nå testet denne fete gamingmusen en god stund nå og om i løpet av de neste 48 timene kommer en anmeldelse basert på mine opplevelser her på bloggen min. I mellomtiden får du se dette klippet hvor Roccat Nyth får en grundigere gjennomgang. 

Om du ennå ikke abonnerer på min youtube-kanal, så klikk deg inn på DENNE LINKEN HER og du kommer rett inn til Gammerns Gamerkanal

Hvilket merke er din gamingmus? 

Sendt av Roccat

#roccat #roccatnyth #gamingutstyr #gammernsgamerkanal #youtuber #hardware #gaminghardware #gamingmouse #presentation #goodproduct #recommending #norwegianyoutuber #norwegiangamer #pcgamer #pcgaming #pcgame #gamer #gaming #gamersparadise #gaming4life #lovegaming #gamerdad #spillpappa 

YES! Det går an å få det til bare man satser riktig!

Er det en kommune jeg ser opp til på mange måter så er det Grong. De har for det første en utrolig egenskap til å satse både på det ene og det andre for ungdommen, noe man her på Snåsa slettes ikke er så flinke til. Her må ungdommen kjempe med nebb og klør for å beholde, for å få og for å bli sett. Dette er slettes ikke tilfelle i Grong. Jeg har mange venner og “viktige” kontakter i Grong og som jeg har hatt i mange år. Jobben som gjøres i Grong for ungdommene er formidabel. Det bygges en gedigen skateboardbane, de har en ungdomsklubb med en flink leder som virkelig får med ungdommen, de har et nettverk som hjelper ungdommen om de kommer ut i uføre og de satser friskt med nye ting som kommer ungdommene til gode på flere arenaer. I tillegg har de et lavterskeltilbud som heter “YES”. 

Jeg er mektig imponert over hva Grong kommune har fått til opp igjennom årene. At ungdommer kommer i uføre og havner på sidelinjen av samfunnet er noe som støtt og stadig skjer. Da er det viktig at disse ungdommene plukkes opp av samfunnet og kommunen. Her gjelder det å se signalene i tide og sist men ikke minst komme på godfot med ungdommen. Når dette skjer, er det også enklere å få tillit til ungdommene slik at man får de på rett spor om de skulle være så uheldig å skrense seg ut av sporet sitt.

Grong kommune har også igjennom mange år hatt innflytting av innvandrere fra andre land og kulturer. Bare det er i og for seg en stor utfordring. Flere personer i kommunen har jobbet iherdig med å få innvandrerne inn i samfunnet på en god måte og hvor ungdommen har vært en viktig del i denne integreringen. Jeg var selv i Grong kommune denne høsten og hvor jeg skulle kartlegge et problem for en innvandrerungdom og finne ut hva målet med livet var. I tillegg var ungdommen en aktiv gamer og som hadde falt litt ut av samfunnet. Grong kommune tok tak og hjalp ungdommen på rett spor. Jeg hjalp på min måte med mine kunnskaper. Mektig imponert ble jeg nok en gang.

samme måte som kommunen jobber, er det viktig for oss foreldre å gjøre det på samme måten, spesielt når det kommer til gaming for våre barn. Jo mer vi foreldre bryr oss, jo større sjanse er det for oss å bygge opp et godt forhold, skape tillit til barna og igjen kan sette grenser for spillingen. Dessverre, som med mange andre kommuner, så skjer ikke dette og hvor det hele glir ut. Det viser seg at foreldre har ikke peiling på hva barna sine gjør fremfor sine skjermer og hvor de lever sitt eget liv. Plutselig som lyn i fra klar himmel slår foreldrene ned på spillingen og skaper megakonflikter som kunne ha vært unngått fra utgangspunktet, men som dessverre har eskalert til de store dimensjoner. Hadde foreldrene visst interesse, så ville de ha bygget opp et godt forhold til barna sine som igjen har fått tillit til foreldrene og hvor grensene kunne ha vært satt på en fornuftig måte.

Jeg har fire barn. Jeg selv aktiv gamer og har jobbet i spillbransjen i mange, mange år. Jeg ser viktigheten med å bygge et godt forhold til barna mine når det kommer til spillingen. Selv om jeg har et fortrinn som kjenner spillene, tankemåten til barna når det kommer til spilling, så er det spill barna mine spiller som jeg selv ikke hadde spilt. Jeg viser uansett interesse og vil gjerne se når de spiller og hvordan de gjør det. Jeg spør de masse og prøver å bygge meg opp info om det de driver med foran skjermen. Jeg har et godt forhold til barna og vi har det harmonisk i familien selv om spilling opptar oss og som er en viktig del av livet vårt.

Hadde bare andre foreldre tenkt det samme, da ville det ha vært mye mer harmonisk rundt omkring de tusen hjem om spillingen. På lik linje som Grong kommune bygger tillit til ungdommen og interesserer seg for det som skjer der. Vi må vise interesse, vi må forstå barn og unge og vi må vite hvordan de tenker. Gjennom dette skaper vi et godt forhold og skulle ting gå på tverke, ja så blir det så mye enklere å nøste opp i det og komme problemene til livs. Vi må gjøre som Grong kommune og skape nære bånd med barn og unge som igjen gjør at vi kan sette grenser som alle er fornøyde med og sette krav til barna våre som passer best mulig inn. Dette får man til om man bygger et godt forhold og viser interesse om det er spilling eller andre ting som opptar barn og unge.

Her er en veldig god artikkel om nettopp det som skjer i Grong kommune og hvor viktig det er å bygge tillit til barn og unge. Denne bør du lese -> YES får ungdommen på rett kjøl!

#yes #grongkommune #grong #lavterskeltilbud #ungdom #ungdomsproblemer #spillersunt #spill #gaming #barn #unge #satse #ungdomssatsning #foredragsholder #hjelpungdommen   

Får vi snø til jul?

Huff, nå er det lite som minner om at vi nærmer oss jul. I grunnen er vi vel kanskje vant med at det er bart og lite snø på denne tiden av året. Det er av sjeldenhetene at det skjer, men november 2011 var kald og sur og hvor minimumstemperaturene falt over en lav sko. Nå er vi kommet oss til 27. november og i dag er det julesjau her på Snåsa hvor det blir nissetog, julegrantenning og sist men ikke minst besøk av nisser for de unge. 

Dessverre må nok nissene i år enten ta bena fatt eller så må de låne seg en ATV fra Hjelde Maskinservice om de skal komme frem og få delt ut pakker til spente barn og unge. I alle fall, om ikke mange timene skjer det og det i øsende regn og lite som minner om at julen snart er her. 

Hva er så årsak til at snøen ikke daler ned i sjul i dag? Jo da, vi har fått besøk av vestavindsbeltet på skikkelig vis. Dette beltet sender lavtrykk etter lavtrykk vår vei og som pøser på med mild og fuktig luft over oss. Mange ville kanskje tro at etter en så nedbørsrik høst, så må det snart stabilisere seg, men den gang ei. Med den kraftige jetstrømmen fra sør, sørvest, vest og nordvest, så blir det en god del nedbør. Faktisk må vi regne med dette i lang, lang tid fremover og det helt frem til jul.

Hva betyr så dette, vil vi få snø til jul? Jupp, det vil vi nok få. Jeg har vært så dristig og veddet en stor marsipangris på at det blir rundt 20 cm snø når julen ringes inn kl. 17:00 på julaften, så snø må det bli ellers taper jeg og det kan vi ikke ha noe av. Men for å være litt seriøs, så har jeg stor tro på at det blir snø i julen. Faktisk blir det snø en del av desember også, men problemet er bare den ustabile luften vi får tiden som kommer. Jetstrømmen er stabil med vestavindsbeltet og gir oss vinder alt fra sørvest, vest og nordvest. Men denne vindretningen vil vi få mye variert vær med varierende temperaturer. Det vil si at noe av nedbøren kommer som snø og hvor temperaturene kryper under null grader. Dessverre vil det også være dager med høyere temperatur og da går snøen over til regn. 

Om du tror vi får mindre nedbør i tiden fremover, så får vi ikke det. Selvsagt noen korte perioder med oppholdsvær og litt sol blir det, men ikke stabilt fint og tørt vær. Det må vi ut i det nye året før at det evt. skjer. Inntil da, så må vi belage oss på skjitvær og en god del nedbør i forskjellige varianter. Så er det bare å håpe at det blir mer snø enn regn i julemåneden vi nå går i mot om ikke mange dagene. For med snø kommer også julestemningen, i alle fall for de fleste av oss. 

Det er ikke annet enn å si at været blir som det blir, ikke noe å gjøre med det…

#værogvind #været #juleværet #jul #julestemning #julen #snø #regn #værspåmann #jetstrøm 

For en herlig overraskelse!

Sponset av Ubisoft!

Nok en gang blir jeg tatt litt på senga og får meg en real overraskelse over hva som dukker opp. Å åpne pakker er digg og spesielt når det skjuler seg dette i pakken. I tillegg vil jeg også i løpet av desember kjøre en konkurranse hvor en av disse blir lagt ut i premie. Anbefaler deg selvsagt å abonnere på Youtube-kanalen min og sikre deg sjansen til å vinne premien når den tid kommer. 

Hadde dette vært noe du ville ha vunnet?

Bernts unboxing – For en herlig overraskelse!

#berntsunboxing #gammernsgamerkanal #premie #ubisoft #konkurranse #youtuber 

Dette spillet venter jeg med stor spenning på!

Sensible Soccer er for meg en stor klassiker. Jeg vet ikke hvor mange timer jeg har med det spillet, men det er mange. Jeg og min vennegjeng hadde mang en turnering både til jul og om sommeren. Til jul var det marsipangris til vinneren. Om sommeren pågikk turneringen flere uker i strekk og hvor vi kåret en vinner rundt tiden skolen startet. 

Det unike med Sensible Soccer var spillbarheten, kameravinkelen og sist men ikke minst rushet du opplevde med dine spillere. Alt sammen var sydd sammen til å bli et eksplosivt fotballspill som jeg og mine mange venner likte godt. 

ser det søren meg ut til at jeg skal få oppleve Sensible…ehh…Sociable Soccer. Det vil si, mannen bak Sensible Soccer er i gang med Sociable Soccer som ligner på en prikk Sensible Soccer. For å si det slik, jeg er i ekstase og spesielt etter å ha sett dette klippet nedenfor. Skal være ærlig å si at frysningene presset på og følte jeg var tilbake til ungdommen med Sensible Soccer. 

Jon Hare er også kjent for storspill som Cannon Fodder og sist men ikke minst Wizball. Herlige spill det også. Nå pågår et kickstarterprogram for spillet og ønsker du å se dette spillet i live, så hiv deg i rundt og bli med. 

Her er i alle fall klippet som har fått hårene til å reise seg på kroppen. Minnene har strømmet på fra tiden jeg og mine venner spilte Sensible Soccer. Synes du dette ser bra ut eller er det FIFA-serien som gjelder?

#sociablesoccer #sensiblesoccer #amiga #jonhare #fotball #soccer #fotballspill #soccergame 

Vill jubel for denne pakken her!

Sponset av Cbiz!

Jepp, julaften dukker opp ofte her i spillhulen min disse tider. For å si det slik, så er det moro og være gamer og spesielt når en slik pakke dukker opp. I pakken skjuler det seg et leketøy for både far og barn. Selv om julen ikke er her riktig ennå på skikkelig vis, så er den egentlig det likevel, i alle fall for meg. 

Det som er oppe i pakken er i alle fall en perfekt ting man kan gi i julegave og noe som garantert kommer til å glede både ung som gammel. Tro meg. 

Har du fått noen spennende pakker i det siste?

Her er Bernts unboxing!

#berntsunboxing #unboxing #julaften #gammernsgamerkanal #youtuber #leketøy #leke #julegave 

BondeLAN 2016 nærmer seg!

Yes, noen av dere vet det kanskje, mens noen av dere vet det ikke. Jeg har faktisk vært en del av Nord-Trøndelags største og eldste dataparty i mange år nå. Å arrangere spillevents er noe jeg elsker og da har selvsagt BondeLAN fått en viktig plass i mitt spillhjerte. Det unike med BondeLAN er ikke størrelsen, men innholdet og hvordan vi år etter år har klart å samle gamere fra hele landet til den knøttlille plassen her på Snåsa

I vinterferien neste år er det klart for en ny runde med BondeLAN og datoen du med en gang kan merke av i kalenderen er 23. til 27. februar neste år. Da åpnes dørene igjen for n’te gang og hvor vi her i BondeLAN har som mål å underholde dere mange gamere. Selv kommer jeg til å kjøre flere konkurranser, holde foredraget Spill er sunt samt være en del av det på best mulig måte. 

BondeLAN er et arrangement som er unikt og skal gi deg som kommer underholdning, spenning og sist men ikke minst også det sosiale hvor du har mulighet til å bli kjent med nye venner. Spesielt sistnevnte er noe som vi føler det er viktig og tenke på, spesielt med foreldre som er negative til blant annet datapartyer, så er dette en arena hvor man treffer mange og det skal ikke mye til for å få nye venner. 

Gaming er sosialt, veldig sosialt og hvor jeg selv har fått mange nye venner om det er via datapartyer, via klan-grupper eller spillevents. 

BondeLAN er altså stedet hvor man kan møte nye venner og hvor man kan knytte bånd videre i gamingen. I alle fall, gjør deg klar til nok et nytt BondeLAN 23. til 27. februar 2016

Deltar du på datapartyer? 

BondeLAN – Game on!

#bondelan #dataparty #nordtrøndelag #snåsa #lanparty #sosialt #konkurranser #spillersunt #størst #eldst #nte #qpad #snåsaevents