Sabaton i Forza Horizon 4!

 

En av mine favorittband er uten tvil svenske Sabaton. Har flere av deres låter på min Spotify-liste og digger musikken deres. En annen svensk gruppe som jeg setter stor pris på, men som er mer spesialister på blant annet Minecraft-bygging er Team ProPain. De har gjennom mange år lagd “tributes-videoer” til en rekke artister og band. I tillegg lagd de utroligste kreasjoner i Minecraft. Nå er det ikke Minecaft som står i fokus, men derimot det populære racingspillet Forza Horizon 4. 

 

De har lagd en helt eget theme og bil i Forza Horizon 4 i sammenheng med Sabatons kommende turne som har fått navnet “Den Stora Sverige Turnen”. Denne turneen går av stabelen i 2021 og da håper alle på at Covid-19 pandemien har gitt seg slik at så mange som mulig får oppleve dette mektige bandet som jeg liker så sykt godt. 

 

Uansett, her er Team ProPains bidrag for å hedre Sabaton og deres kommende turne. 

 

Spiller du Forza Horizon 4 og hva synes du om det Team ProPain har lagd?

 

 

 

Produktomtale: HyperX Chargeplay Duo for Xbox One

 

Oppladbare produkter har alltid vært min store lidenskap. Spesielt de produkter som krever ordinære batterier for å fungerer. I løpet av et år brukes det litt batterier på gamingprodukter. Heldigvis har produsenter funnet ut at det her er penge å tjene noe blant annet HyperX har gjort. HyperX som er gamingmerket til Kingston Technology har gjennom noen år nå bygd seg opp til å bli ett av verdens ledende innen gamingprodukter. Selv har jeg vært med på å byge opp HyperX her i Norge noe jeg selvsagt er veldig stolt over. For meg skjønner du sikkert betyr mye og som har gitt meg veldig mye glede innenfor mine gamingopplevelser.

 

 

Nå har jeg fått anledning til å se nærmere på et produkt som virkelig har fått opp øynene for at HyperX ikke bare er mestere på headset, tastaturer, muser, lagringsmedier eller mikrofoner. De har også lagd ladeeneheter for kontrollere til Xbox One/Playstation 4 (ChargePlay Duo) og sist men ikke minst ChargePlay Quad (Nintendo Switch). Sistnevnte er det ikke så altfor lenge siden jeg testet og fikk selvsagt gode kritikker.

 

 

Hva er så unikt med ChargePlay Duo da? For det første er det som følger med i pakken. For du får ikke bare selve laderen, men du får med to oppladbarebatterier på hele 1400mAh noe som i utgangspunktet skal gi deg mange timer spilletid noe som er fantastisk.

 

 

Designet på laderen er helt grei uten noe form for fiksfakseri. Den passer like gjerne inn bak flatskjermen, på kontorbordet, stuebordet som på databordet. Når kontrollerne til Xboxen lader, lyser LEDlys opp og som pulserer. Når ladingen er ferdig lyser LEDlyset konstant. Veldig greit å ha denne indikasjonen på når ladingen er over slik at man kan starte opp spillingen. Selv har jeg ikke to Xbox kontrollere, men som du kan se av bildene så lader ChargePlay Duo opp to kontrollere samtidig. 

 

Her er noen specs om produktet:
* Official Xbox licensed controller charger
* Simultaneously charges two Xbox One controllers
* Includes two 1400mAh rechargeable battery packs
* LED indicators display charge status
* Convenient and secure docking with stable, weighted base

 

 

Alt i alt er ChargePlay Duo et must have om du spiller mye og som skrevet lengre opp så finnes den til både Xbox One og Playstation 4. Når Xbox Series X og Playstation 5 er ute er jeg bra sikker på at HyperX kommer med ladere til begge disse nye konsollene. Jeg er superhappy for å ha lader til både Xbox One og Nintendo Switch slik at jeg alltid har kontrollere klar til bruk når jeg skal spille. 

 

Vil du vite mer om HyperX ChargePlay Duo så gå inn på nettsiden til produktet. 

 

 

 

 

Intervjuet av NRK radio for å feire ti år med Wordfeud!

*Bildet tatt fra NRKs Språkteigen*

 

I august er det nøyaktig ti år siden det utrolig populære Wordfeud ble lansert på mobil og nettbrett. Det er Håkon Bertheussen som utviklet spillet og lite visste han at det skulle bli så populært og bety så mye for en hel verden som det spillet virkelig har gjort. Spillet har blitt lansert i et hav av land verden rundt og blitt lastet ned av mange, mange millioner spillere. Selv kan jeg med hånden på hjertet si at spillet er veldig lett å bli hekta på og timene flyr om du blir sittende med det. 

 

Jeg opplevd både frustrasjon, glede og sist men ikke fått lært meg noen nye ord som jeg ikke i det hele tatt ikke visste fantes. Spesielt om det er motstanderen som har lagt et ord som jeg ikke har hørt om før, da har frustrasjonen vært meget så stor. Stort sett har spillet vært av det underholdende slaget da og et spill jeg uten tvil vil anbefale alle å spille. Mye lærdom i Wordfeud og spesielt om spillet utnyttes maksimalt i skolene. Da kan man både som lærer se hvordan elevene takler språket samt at de igjen kan lære seg mye nytt om språket vårt. 

 

Uansett, i dag søndag 23. august kom intervjuet som selveste “språkteigen” gjorde med meg for et par uker siden. Her får vi høre mer om Wordfeud sitt renome og hvorfor det har samlet en hel verden. 

 

Klikk deg inn på denne linken så får du høre hva jeg har å si om Wordfeud og hvorfor det er så populært som det er. 

 

 

 

Mæ på TikTok! Har du TikTok-kanal?

 

No tænkt æ skuill prøv nå nytt hær på bloggen min og d e å skriv med dialækt. For nån kan d vær litt vanskelig å forstå, men håpe at mang av dåkk klare å skjønn ka æ skriv. Vesst dåkk at æ har en aldri så liten TikTok-kanal? Nån av dåkk veit nåkk d, men sekkert itj aill. Uansett, på deinn hær TikTok-kanalen min prøve æ å lægg opp spillminna pluss at æ presentere diverse produkta som æ teste og anbefale. Gaming e jo litt av livet mett og korr æ prøve å dele litt av d til fleir. 

 

Æ har også planlagt ein eiller ainnen live-sendinga å, men d må bli v vældi spesielle anledninga tænke æ. Kanskje når æ arrangere spællevent eiller nå lignende. Æ har også tænkt på å kjør nån konkurransa på TikTok-kanalen min. D kainn enten vårrå korr man kainn vinn feite premia eiller en Shoutout. 

 

TikTok e rætt og slætt genialt på mang måta. Hær får man sjå ka ainner folk driv på m eller som fange eins oppmærksomheit. Vi e så forskjellig og nættopp d som gjør at d å finns my interessant, underholdanes og spennende på TikTok t folk rundt omkring i værden. 

 

Uansett, hær e kanaln min og håpe du synes deinn ser interessant ut og gir dæ litt tbake for å følg m på. 

 

Hær e d tre klippan som har fått mæst visninga hittil…

Klipp 1Battlefield V

Klipp 2Battlefield V

Klipp 3Baker Nutella-kake

 

PS! Var det vanskelig å skjønne dialekten min? 😉

 

Har du ein TikTok-kanal? I så fall, del deinn gjerne hær og så kainn d hend at fleir oppdage kanaln din. 

 

Produktomtale: Trust EXXO GXT 256 – Perfekt for streaming!

 

Det er lenge siden at jeg har testet ut et skikkelig gamingprodukt fra Trust. Nesten så en har glemt denne kjempen som for mange har betydd mye i gamingsammenheng. Opp i gjennom årene har jeg hatt mange spillprodukter fra Trust. De har sørget for at jeg har fått mine gode opplevelser spesielt i bilspill og flyspill. De produktene jeg har hatt fra Trust har vært alt fra gamepads til joysticker og som har gitt meg mye god underholdning.

 

 

Så nå har jeg altså et helt nytt gamingprodukt fra Trust mellom hendene, eller rettere sagt som står fremfor meg og glimter til med sitt fargerike lys. Dette produktet er langt fra gamepads og joysticker som det går an å komme. Det produktet som jeg den siste tiden har hatt gleden av å teste er en streaming mikrofon som har fått det kledelige navnet EXXO GXT 256. Selve produktet kommer i en relativ stor og forholdsvis tung eske. Det vil si, den veier overraskende mye.

 

 

Etter å ha åpnet esken og sett litt på innholdet skjønner jeg hvorfor. I esken finner jeg mikrofonfestet, skumgummihette, USB-kabel, selve mikrofonen pluss stativet. Det er stativet som virkelig veier. Det vil si underdelen. Den veier mye noe som gjør at EXXO GXT 256 står fjellstøtt. Selv det verste jordskjelvet hadde ikke klart å rikke på mikrofonen. Underdelen er av helstøpt jern og har en diameter på rundt 15 cm. I tillegg er stangen som skrus ned i underdelen også tung som gjør at produktet står fjellstøtt som bare rakkern. Den totale vekten på hele greie er over 1,7 kilo.

 

 

Mikrofonholderen til EXXO GXT 256 festes på stangen og mikrofonen i holderen. Alt er så snore enkelt at det nesten ikke er til å tro. USB-kabelen festes så i enden av mikrofonen og inn til PCen. Vips kommer et lys på og hvor PCen påfølgende selv leter opp mikrofonen. Om du vil, kan du også koble til et headset på toppsiden av mikrofonen slik at du også får lyd fra f.eks. spill m.m. mens du streamer. Ovenfor der hvor du setter inn jacken til headsetet har du vrihjul for lydstyrken til headsetet og ovenfor der sitter et vrihjul for sensitiviteten til mikrofonen. Helt i toppen finnes en “mute”-knapp om du ikke vil at de du snakker med skal høre deg. Er du glad i farger så sørger et LEDlys for dette. Om du ønsker at stemmen din ikke skal være for skarp til de du snakker med kan du smette på skumgummihetten som er sendt med.

 

 

Her er noen specs du kan studere:
Impedance: 150 Ohm
Sensitivity: -36 dB
Sound pressure level: 130 dB
Frequency response: 30 Hz – 18000 Hz
Sensor type microphone: condenser
Pick-up pattern: Cardioid
Sampling rate: 16bit, 48kHz
Signal-to-noise ratio: 86 dB
Echo cancellation: no
Type of anti-vibration measures: shock mount, pop filter
Type of stand: metal desk stand
Connection type: wired
Cable length main cable: 180 cm
Connector type: USB
Noise reduction: yes
Application Home, Desktop, Indoor
Height of main product (in mm): 187 mm
Width of main product (in mm): 56 mm
Depth of main product (in mm): 51 mm
Total weight: 1757 g
Weight of main unit: 398 g

 

 

Trust EXXO GXT 256 fungerer perfekt til chatteprogrammer som Discord, TeamSpeak, Steam, Skype, Youtube, Messenger pluss andre chatteprogrammer som finnes på en PC. Selv har jeg testet ut produktet med Discord, TeamSpeak, Steam, Skype og Messenger. Alle de jeg snakket med hørte meg meget, meget godt selv om jeg lenet meg godt bakover i gamingstolen min. Selv om det var antydninger til støy fra diverse kilder her jeg sitter, hørte ikke mine venner dette. Sensitiviteten i mikrofonen er som skapt til blant annet gaming. Jeg er mektig imponert over produktet her og hvor godt det fanger stemmen min.

 

 

Om du ikke streamer, kan produktet også brukes i sammenheng med vlogs, podcasts og sist men ikke minst musikkinnspillinger. Ser for meg at sistnevnte også vil være midt i blinken med EXXO GXT 256 fra Trust. Igjen er det den stødige plattformen til mikrofonen som sørger for dette. Det skal til mye bevegelse før at mikrofonen tipper over. 

 

 

Det har blitt en del gamingtimer i det siste med EXXO GXT 256 fra Trust. Det er ikke bare jeg som er mektig imponert over produktet, men også mine venner både de som har vært på besøk og de som bor langt unna. Alle sammen har fått med seg hvor godt dette produktet egentlig er. Av spill jeg har spilt med denne mikrofonen er det verdt å nevne Battlefield V, Euro Truck Simulator 2, American Truck Simulator, Transport Fever 2, Microsoft Flight Simulator, Grid og sist men ikke minst Cities Skylines. EXXO GXT 256 fungerte perfekt til alle disse spillene. 

 

 

Etter å hatt den gleden å bruke Trust EXXO GXT 256 en stund nå så er jeg utrolig godt fornøyd med produktet. Snakk om kvalitet, snakk om å bli tatt på senga av Trust med et genialt produkt. Snakk om å få hevet gleden av å spille med mine venner ved bruk av denne mikrofonen. Kvalitetsprodukt fra innerst til ytterst som sørger for at streamingen, snakkingen i diverse chatteprogram går som en lek. 

 

 

For å konkludere det hele så kan jeg ikke få skrytt nok av EXXO GXT 256. Trust har gjort en meget, meget god jobb og sørger for at vi gamere kan oppleve nye runger med spilling. Har du fått ditt stipend eller lån og du er på utkikk etter å investere noen av pengene til nytt utstyr, så velg dette produktet. Det vil du ikke angre et kvekk på. Takk Trust for at dere satser på oss gamere som med sitt slagord #buildingchampions! 

 

 

Vil du vite mer om EXXO GXT 256 så gå inn på Trust sin nettside

 

Produktomtale: Den lilla dragen passer på!

CableGuy

 

Det finnes så mye kjekt ute i den store vide verden. Dette er selvsagt meget spennende spesielt en slik som meg som digger å teste ut nye ting. Gjennom snart 20 år i spillbransjen har jeg vært heldig å få testet ut mye interessant. Det har vært alt fra svære kabinetter til PC til små, enkle dippe dutter som minnepenner. Alt sammen har hatt sin mening hvor jeg har fått den gleden å kunne dele mine erfaringer på godt og vondt.

 

I den siste tiden har det blitt litt mindre av testingen, men desto mer spennende de tingene jeg tester. Tidligere her mottok jeg noe som skulle få meg til å beundre verdens mange kloke hoder med deres ting og tang. Har du hørt om Cable Guy? For ikke alt får lenge siden fikk jeg muligheten til å teste ut en Cable Guy Sonic. Fikk meg en aldri så liten ahaopplevelse da med tanke på bruken. Nå har jeg fått ny sjanse til å sjekke ut en såkalt Cable Guy og denne er noe større enn Sonic.

 

 

Jeg har alltid vært stor fan av Spyro The Dragon helt siden jeg fikk oppleve denne lilla sjarmerende dragen på min Playstation 2. Et herlig spillikon som for mange har betydd mye i spillsammenheng. Jeg har mange av Spyro-spillene i samlingen min og mange av spillene har fått kjørt seg godt. Derfor var det med ekstra andakt at jeg nå skulle få muligheten til å se nærmere på Spyro som Cable Guy.

 

Mange av dere lurer kanskje på hva oppgaven til en Cable Guy er. Oppgavene er flere noe som sørger for et godt bruksområdet. For det første så kan man si at Spyro fungerer meget godt som pynt. Her er det bare å pryde hvor du selv måtte velge. Om det er på stuen, badet, soverommet, spillrommet eller hvor det måtte være. Spyro passer inn overalt…eller nesten overalt. Madammen Var ikke helt enig at den ville pryde opp seksjonen sammen med bildene, bøkene og pokalene til barna…

 

 

Den andre oppgaven Cable Guy’en min fikk var å støtte opp min fantastiske Nintendo Switch mens jeg spilte. Her kommer denne figuren virkelig til sin nytte. I bunnen av figuren sitter en bunn som både er tung og stødig. Det vil si at min kostbare Switch står fjellstøtt selv under heftige gamingrunder, noe jeg selvsagt er veldig glad for. Snakk om å utnytte Spyro på en perfekt måte. I tillegg er det heller ikke noe problem å lade opp Switchen mens den støttes opp av Spyro. Selv med kabelen i står den støtt som fjell og rikker seg ikke en millimeter.

 

Utseende på Spyro er så innmari stilig at jeg får frysninger. Snakk om å se morsk ut. Sinna Spyro rett og slett. Herlig. Om du har et mer avlangt nettbrett vil den kunne holde godt om det samt større mobiltelefoner også. Skal heller ikke glemme at Spyro passer mer enn gjerne på kontrolleren din til Xbox One eller Playstation 4. Spyro passer rett og slett på enhetene, kontrolleren eller hva det måtte være på en genial måte. Om du har et større nettbrett så passer ikke denne Cable Guy’en til å holde det. Nesen til Spyro stikker ut og sørger for at nettbrettet står mindre støtt, men rektangulært og større mobiltelefoner pluss Nintendo Switch fungerer som en drøm.

 

 

Hva er så min dom over Cable Guy Spyro? For det første er det jo stilig å ha en slik kompis som støtter opp om mine spillenheter. Med denne herligheten er det bare å lene seg tilbake i gamingstolen, godstolen eller hva det måtte være og nyte det som serveres på skjermen. Bedre enn det kan det nær sagt ikke bli. Kun en ting du må ha i hodet om du vil kjøpe deg denne. Spyro støtter ikke opp mer kvadratiske store nettbrett. Her kommer kompisen min dessverre litt for kort. Utenom det så er jeg nok en gang i syvende himmel for nok et genialt produkt som gjør jobben sin til punkt og prikke. Er du fan av Spyro, i tillegg vil kunne lene deg tilbake mens enheten din støttes opp. Ja så bør du velge denne. Om ikke Spyro er favoritten din, så finnes det et stort utvalg av Cable Guy’s å velge i mellom hvor du garantert kommer til å finne den du er ute etter. Nå skal jeg og Spyro game litt, så lykke til med ditt kjøp av din “moralske” støtte.

 

Om du vil vite mer om Cable Guy’s i forskjellige former og fasonger, så finner du mer informasjon på blant annet Elkjøp sin side.

 

 

Norsk stavkirke, fiskebåter, snø og full vinter i DIRT 5

 

Nå gleder jeg meg virkelig til Codemasters DIRT 5 lanseres den 9. oktober til konsoll og PC. Racingspillspesialisten Codemasters er igjen i føringen og denne gangen med et av deres mest populære spillserier gjennom tidene, nemlig DIRT-serien. DIRT 5ser helt fantastisk ut og jeg gleder meg så til de grader at jeg ikke har ord. 

 

Videoen som Codemasters nylig publiserte viser oss løp i Norge hvor vi blant annet ser en stavkirke, fiskebåter, norske flagg med mer. Det ser helt vidunderlig ut rett og slett. 

 

Flere som gleder seg til DIRT 5? 

 

 

 

Etter så mange år, hvem hadde trodd det?

 

Okei, først må jeg nok erkjenne at jeg kanskje bør være litt flau nå. For som mange av dere vet så kommer jeg fra Snåsa hvor jeg har bodd en mannsalder. Slekten min kommer derfra så det var igrunnen der jeg hørte til. Så fant jeg kjærligheten her på Orkanger og flyttet dit for noen år tilbake. Nå har jeg bodd her en stund og føler at jeg tilhører Orkdalen. Over til det som kanskje gjør meg mest flau. I nærheten av Snåsa finnes det mange spennende steder å besøke. Jeg er utgangspunktet meget glad i naturen med det som hører med. Har tilbrakt mang en time i skog og mark fra jeg var liten og frem til i dag. Kanskje ikke så mye skog og mark har det blitt de siste ti årene foruten mine turer i vedskogen pluss blåbærturer, men foruten det har det blitt lite. Dette håper jeg nå på å kunne gjøre noe med. Spesielt det å besøke litt mer unike steder med både flotte omgivelser og spesielle severdigheter.

 

 

Først ut måtte det selvsagt bli Oftenåsen. Nok en gang flau over ikke å ha vært der etter de mange titalls år på Snåsa. Har jo hørt mye snakk om Oftenåsen og at man burde ha vært der. Sammen med et vennepar her på Orkanger tok jeg initiativet om at vi måtte besøke Oftenåsen. Lørdag 1. august kjørte vi fra Orkanger om morgenen med håp om å komme frem til rimelig god tid. Været var fantastisk med sol, men også litt skyer. Turen til Steinkjer gikk godt og vi var fremme rundt halv totiden. Venneparet vårt hadde med seg sine to barn, men jeg og dama mi var alene. Etter en bitte liten bomtur innom et lite byggefelt fant jeg frem til Oftenåsen og hvor stiene opp til toppen startet.

 

 

Etter å ha beundret kartet nede ved parkeringsplassen var vi klare til å bestige den kjente toppen på Steinkjer. Det er flere stier som går opp til Oftenåsen og med at vi hadde med oss noen søte barn så valgte vi trollstien. Her stod det at vi ville møte på troll på vår ferd oppover og det gjorde vi. I tillegg til trollene som var hugd ut i tre var det også flere beskrivelser om trollene. Ferden oppover var som et aldri så lite eventyr fra norske kjente barnefortellinger. Må gjerne innrømme at de som står bak denne stien har lagt sin store flid i dette. Snakk om bra opplegg og godt gjennomført arbeide. Ikke annet enn å bøye seg i støvet her over de mange timers dugnadsarbeid som har blitt lagt ned her. Mektig imponert. Vi voksne som gikk var kanskje ikke i aller beste form og kjente fort at pusten ble tung i perioder. Barna derimot løp lekende lett oppover noen så bratte bakker noe vi ikke kunne forstå var mulig, men så er nok formen deres hundre ganger bedre enn vår…

 

 

Vel oppe fikk vi oppleve litt av en utsikt over Steinkjer og Trondheimsfjorden. Snakk om fantastisk opplegg skal man lete lenge etter. Som en bonus fikk vi også se verdens største hagestol og som vi selvsagt måtte bestige for å få en ultimate utsikten over Steinkjer og fjorden. Været var på sin beste side. Solen skinte tilnærmet fra skyfri himmel. Vi kunne ikke ha fått et bedre vær enn dette. Med fare for å få litt farge på kroppen, tok vi oss en liten pause med noe kjeks og litt drikke, bar det på tur nedover. Da gikk vi den “Ainner veien” som stien så fint het. Turen ned var pitrade meg bratt enkelte steder. Hadde vi valgt denne veien opp så hadde vi virkelig fått føle på den ikketilstedeværende kondisen. Snakk om nedtur…

 

 

Vel fremme til bilene konkluderte vi alle med at det hadde vært en fantastisk tur og at vi måtte finnes på noe lignende senere en gang, hvor venneparet får bestemme hvor ferden går. På turen hjem hadde vi også bestemt oss for en liten stopp på Vuddu Valley (Vuddudalen) og lysstøperiet. Jeg og dama mi har vært her før og gud bedre så mye fint det var å finne der. Fantastisk rett og slett. Etter en liten matbit var vi klare for den siste biten hjem til Orkanger. En flott dag var ved veis ende og hvor vi har fått gått den aller første toppturen denne sommeren. Nå håper jeg bare på flere toppe vi kan bestige. Er det noe jeg liker godt så er det nettopp å tilbringe ute i vår herlige norske natur. Etter så mange år, hvem hadde trodd at jeg, med dama mi og venneparet vårt omsider skulle forville meg og oss til Oftenåsen…

 

Har du vært på topptur i løpet av sommeren?