Majestetiske svaner på en flott vinterdag…

 

Det finnes en god del dyr som jeg har stor respekt til. En av disse dyrene er uten tvil de majestetiske svanene. Fantastisk vesener rett og slett. Selv om jeg har stor respekt til svanene så måtte jeg bortpå når to nydelige svaner kom svømmende inn en vakker vinterdag på Kyrksæterøra for ikke så altfor lenge siden. Ble helt satt ut over deres nydelige fremtoning. Skal innrømme at jeg måtte helt inntil disse to prakteksemplarene. Måtte teste skjebnen litt selv om jeg var klar over at jeg kunne bli overfalt. 

 

 

Jeg og min kollega hadde nettopp stoppet opp for en liten matpause da vi så to svaner komme svømmende. Da var jeg ikke sen om å ta mobilen fatt og stikke ut for å ta bilder. Jeg gikk så nærme som jeg turte. Visste jo at de både biter hardt, har kraftige vinger som kan knekke både det ene og det andre etter det jeg har hørt. Da gjelder det å være litt forsiktig om man møte svaner på sin vei. 

 

Hva synes du om svaner og hvilke dyr synes du er et fantastisk skue? 

 

Produktomtale: God lyd for gaming med Creative T100

 

Det er en god stund siden jeg har hatt den glede å kunne fordype meg i et Creative-produkt. Endelig er tiden inne for å se om produsenten Creative fortsatt klarer å holde koken. Opp igjennom årene har jeg testet ut alt fra lydkort, gaming headset, høytalere, tastaturer m.m. fra Creative. Faktisk var produsenten sponsor av klanen min Trønderbataljonen og som vi selvsagt var veldig stolte av. Nå har det altså gått en stund siden jeg har fått anledning til å sjekke ut nye gaming-produkter fra Creative. Derfor var gleden stor da jeg fikk spørsmål om å sjekke ut et nytt høytalersystem som har fått navnet Creative T100.

 

 

Lyd betyr utrolig mye for i flere sammenhenger. Om man spiller spill, ser film/TVserier eller hører på musikk så har god lyd mye å si for opplevelsen. Er det en produsent som opp igjennom årene har vært dedikerte til det å gjengi god lyd så er det nettopp Creative. Produsenten har virkelig bygd seg opp som en av de største innenfor dette “faget”. Vet ikke hvor mange gaming headset, MP3-spillere og lydkort jeg har hatt fra Creative, men det er mange. Alltid har jeg vært like godt fornøyd med opplevelsen som gang på gang har blitt hevet til nye høyder. Tro det eller ei, har faktisk et par MP3-spillere liggende og som funker gullende godt.

 

 

I min gamingPC har jeg fortsatt et Creative lydkort og som sørger for den beste lyden jeg kan tenke meg når jeg spiller mine spill. Derfor var gleden stor da jeg fikk spørsmål om å teste ut Creative T100. Pakken består av to høytalere som ikke bare ser designmessig flott ut, men som også har en rekke gode bruksfunksjoner for alle anledninger. Det beste med disse høytalerne er at de passer inn like godt i stua, kjøkkenet, badet som på gutte- eller jenterommet. Stilrent og enkelt design sørger for nettopp dette. Lite med knapper og en medfølgende fjernkontroller sørger for at du slipper å trykke direkte på høytalerne.

 

 

Er det noe jeg virkelig er stor fan av så er det plug and play. Dette er noe Creative alltid ivrer etter å få til. Med T100 er de kommet i mål og sørger for at alt er så enkelt som det går an. Her kan høytalerne kobles opp med Bluetooth 5.0, aux, optisk og til slutt USB Flac. Det vil si at du kan koble til høytalerne med det du måtte ønske av dippe dutter som mobiltelefoner og nettbrett.

 

I selve høytalerne finner du to 75” fulltoneelement med innebygd digital forsterker som leverer opp til 40W RMS og har en toppeffekt på opp til 80W. Det gjør at lydbildet virkelig høres. Jeg har faktisk skruvd opp lyden på maks uten at høytalerne har kollapset i lydbildet. Sammen med BasXPort™-teknologien blir bassen i høytalerne forbedret ytterligere for å kunne gjengi rike, dype toner uten behov for en subwoofer. Nok en gang beviser Creative at de virkelig kan faget sitt til det ypperste.

 

Lydbildet ellers er rikt og gjengir alt fra dyp bass, balansert mellomtone og en krystallklar diskant. I spill så hører du et fullkomment lydbilde noe som er særs viktig spesielt i spill som Battlefield V, Call of Duty: WWII, CS:GO, Far Cry Primal (som jeg koser meg en del med) pluss andre spill hvor det er viktig å kunne høre fienden godt før man selv ender opp med å bli tatt ut. I alle spill hvor FX har mye å si så glir T100 godt inn som et godt produkt. Selvfølgelig til både film, video og musikk så passer T100 godt også og som gir meg et godt lydbilde til å være i denne størrelsen.

 

 

Alt i alt er jeg meget godt fornøyd med T100 fra Creative til den bruken jeg har. Med muligheter å koble opp høytalerne til Bluetooth så er jeg fornøyd. For inn i mellom nytes musikk fra Spotify via mobilen min og da kommer Bluetooth inn som et friskt pust. Når musikk ikke nytes brukes høytalerne til spilling. Da gir T100 meg det jeg er ute etter. Krystallklar lyd, rimelig god bass ut i fra størrelsen så er jeg godt fornøyd med Creative sitt nyeste stikk innenfor høytalere. Nok en gang beviser Creative at de har peiling på lyd. Nok en gang sørger produsentene for at vi får det vi ønsker. Jeg er happy og nå er det ikke umulig at du også blir det om du skulle skaffe deg T100 fra Creative.

 

 

 

Om du vil vite mer om høytalerne så finner du det inn på denne nettsiden.

 

KONKURRANSE! Vinn HyperX Alloy Origins gaming tastatur!

 

Spill er sunt kjører titt og ofte konkurranser med temmelig fete premier. Nå skjer det igjen hvor du denne gangen kan vinne litt av en premie. Det er HyperX som sponser premien denne gangen og det er på Facebooksiden til Spill er sunt konkurransen ligger. I premiepotten ligger fete HyperX Alloy Origins som nå kan bli ditt om du selvsagt blir med på konkurranse. HyperX er en ledende produsent av gamingutstyr og har gjennom en flere år bygd seg opp til å bli en av de største innenfor sitt segment.

 

Selv har jeg vært influencer for HyperX og var med på å bygge opp merket i den spede begynnelse her i Norge. Det gjennom å arrangere en rekke events av forskjellige størrelser. I tillegg har jeg vært en ambassadør for HyperX med dele om det glade budskap om deres mange meget så gode produkter. Har pr. i dag ikke hatt et produkt som har vært dårlig. Kvalitet, gode bruksfunksjoner samt fett design har sørget for at merket har blitt så populært. Selvsagt er jeg meget happy for det og gleder meg til å fortsette å være en del av HyperX sitt korstog mot nye gamere verden rundt.

 

Om du nå ivrer etter å delta i konkurransen hvor du kan vinne det fete HyperX Alloy Origins, så gå inn på denne linken. Videre anbefaler jeg deg å følge med annenhver dag. For da popper en ny mulighet for det å delta. Jo flere ganger du deltar, jo større sjanse har du for å kunne vinne. Hva venter du på? Hiv deg inn og delta da vel.

 

Lykke til!

 

Fra ustabilt til stabilt…for ei stund…

 

Været hittil i år har vært at det merkeligste laget selv for meg som har ført værstatistikker siden 1987. Har aldri opplevd et vær så unormalt som vi har hatt siden jul og frem til i dag. Den ene varmerekorden etter den andre har blitt slått. Massive nedbørsmengder som har ført til ras her og der. Mildt og godt med vårstemning har det også vært. For å si det slik, været har gitt oss alle årstider hittil. Spørsmålet som alle stiller seg, vil det vare?

 

Har snakket med mange som mer enn gjerne vil ha vår og sommer nå. Ikke kulde og vinter som det ser ut til å bli en stund fremover for vårt langstrakte land. For mange er vinterferien over. For noen ble det mer vårferie enn vinterferie. Mildt var nok nøkkelordet for årets vinterferie. Tiden fremover derimot blir en god del kjøligere for de fleste av oss. Det blir både kulde og snø på menyen fra oven. Bare å gjøre seg klar med langunderbukse, lue og votter for nå kommer vinteren på besøk. En ting er godt og tenkte på. Med at Kong Vinter kommer så seint så er det små sjanser for at det blir sprengkulde. Det vil si temperaturer under -20 spesielt for oss som bor i Orkland og omegn. Denne kjølige perioden vil nok vare en ca. tre ukers periode før det blir mer ustabilt og mildere vær. Hvordan påsken blir er litt tidlig å si ennå, men om en fjorten dagers tid vil jeg kunne se tendensene for påsken. Så inntil da er det bare å tre lua godt nedover ørene, finne frem vinterklærne og gjøre seg klar for litt vinter… 

 

Her er et bilde som viser hvordan situasjonen blir. Jetstrømmen skiller varmluften fra sør og kalde luftmasser fra nord. På bildet ser du at jetstrømmen går et stykke sør for oss og som åpner opp for kald luft fra nord over hele landet. 

 

Hvordan har vinteren hittil vært hos deg? 

 

Min foreløpige konklusjon: Warcraft III: Reforged

 

Egentlig hadde jeg som planer å skrive en skikkelig anmeldelse av Blizzards nyoppdaterte Warcraft III: Reforged, men etter å ha spilt og opplevd nyoppdateringen til Blizzard så føler jeg det må bli en foreløpig konklusjon om hva jeg mener så langt. Først må jeg krype til korset og si at jeg har lang fartstid med Warcraft-serien. Det aller første spillet satte en ny standard som virkelig fanget meg. RTS (Real Time Strategy) har alltid vært min store favoritt og spill som Command Conquer og Starcraft har banet vei for mange utrolig gode stunder fremfor skjermen.

 

 

Det er nesten ikke til å tro at det har gått snart 20 år siden disse spillene så dagens lys. Tiden har fløyet av gårde og mye har skjedd i spillverden siden den gang. Nå for tiden har det blitt populært å oppdatere gamle spill i en form for remake. Selvsagt skal man ikke kimse over gode minner fra da man var ung og spilte disse spillene. Dessverre skal det litt til for å komme i det nostalgiske hjørnet om utvikleren av remaken ikke klarer å tilføye noe ekstra i tillegg til det klassiske spillet innehar.

 

 

Selvsagt har jeg lest side opp og side ned om kritikkene Blizzard har fått i anledning remaken av Warcraft III som de i tillegg har valgt å kalle Reforged. De kritiserer grafikk som faktisk til tider har blitt dårligere i den nye versjonen. Ingen nye godbiter, for dårlig multiplayerdel og fortsatt ujevn AI. På snart 20 år burde Blizzard ha fått til bedre. Utvikleren Blizzard på sin side har hevdet at de ville være så tro mot originalen som mulig (om man ikke tenker på traileren som annonserte remaken som virkelig fikk oss til å sikle). Utvikleren har også lagt seg flat i forhold til manglene fra både originalen samt det de lovet skulle være med når Warcraft III: Reforged ble lansert. Her vil spillet bli patchet godt i tiden fremover slik at vi spillere virkelig får det som er blitt lovet.

 

 

Så tilbake til mine foreløpige opplevelser… Reforged ligner uten tvil originalen og for meg virker det også som om det ikke er gjort noe som helst forandringer. Grafikk, animasjonene og brukergrensesnitter er så og si helt det samme som det jeg opplevde for ca. 20 år siden. Kritikerne hadde søren meg rett. Stort sett ingen forandringer og i forhold til annonseringstraileren var dette egentlig en aldri så liten nedtur i forhold til hva man skal forvente. Det manglet liksom det lille ekstra på alle punkter.

 

 

Når det er sagt, så er og blir Warcraft III en klassiker i mine øyne. Selv om forandringene var minimale så kan jeg innrømme at jeg har kost meg godt med spillet og mimret meg blå. Dynamikken i spillet er som før, stemmene, grafikken, animasjonene…alt er så og si som før og som jeg kjente spillet. Kan nok innrømme at garantert kommer til å gjennomføre spillet…igjen…nesten 20 år etter. Da kan man vel si at Blizzard har gjort noe rett eller hva? Spillet er oppslukende og tiden flakser avgårde når jeg sitter med Warcraft III: Reforged. 

 

 

Selv om spillet ikke stiller til forventningene så er det en liten flamme der som holder meg fanget. Det er noe med spillet som sørger for at jeg ikke klarer å gi slipp på det selv om det er mangelfullt i forhold til hva vi var blitt lovet av Blizzard. Spillet var fantastisk for 20 år siden. Det merkes spesielt med den magien som spillet inneholder av spillbarhet, RTS-struktur og retrostil. Jeg er er nok en gang en slave til spillet som for nesten 20 år siden. Der kommer jeg til å være en stund fremover for kampanjene SKAL gjennomføres, koste hva det koste vil. Uansett, når det er skrevet, så kunne Blizzard ha gitt oss litt ekstra snacks i spillet…

 

 

 

 

Har du anskaffet deg Warcraft III: Reforged? Hva synes du om spillet? Hadde du forventninger til spillets innhold i forhold til hva vi var blitt lovet fra Blizzard? Hvilke andre RTS-spill er dine favoritter? 

 

 

Forhåndsomtale: Valnir Rok – blanding mellom Minecraft og Conan!

 

*Skrevet av Kjetil Hynne*

Vikings er en meget populær serie på HBO. Selv har jeg alltid vært interessert i vikingetiden og hvordan man levde på denne tiden. Av spill så har ikke så alt for mange utnyttet denne interessen som mange har, men en utvikler har gjort det. Indieutvikleren Encurio har tro det eller ei klart å få til et ganske så bra MMORPG-overlevelsesspill med et stort potensiale. 

 

 

Selve grunnlaget for sjangeren overlevelsesspill kan vel sies og være Minecraft. Det å samle ressurser for så å bygge og bo og kjempe seg igjennom horder av fiender for å overleve. Siden kom Rust, 7 days to Die, Conan Exiles med flere. Valnir Rok er intet unntak, og spiller på mye av den samme motorikken, men leverer dessverre litt lite nytt på bordet. 

 

 

Du begynner ferden med at du er en av mange skipbrudne vikinger som krasjlander vikingeskipet på en øy. Du finner en overlevende sammen med deg som gir deg i oppdrag og finne et hellig sted for å ofre medaljongen hans, for å gi han fri ferd til Valhall. Her er et ønske om å søke hevn mot bandittene som fikk gjengen til øya. Det er nettopp her ferden begynner videre etter å ha armert seg med øks og skjold på ekte vikingevis.

 

 

Mye av det som blir servert har jeg nå tatt en god del tid på før. Samle kvister, småstein, urter og blomster for å lage tau og diverse for å utvikle bedre redskap for å hugge trær og stein for å lage hus og bebyggelse. Dette for at man kan holde ute uvedkommende som eventuelt måtte være villig til å gripe kloa i hva du måtte ha. Spillets helhet foregår over nettet med muligheten for samarbeid sammen med venner slik at det til slutt blir et lite samfunn ut av det. Hvem vil vel ikke leve glansdagene i et vikingesamfunn etter og ha sett serier som Vikings i HBO, men her kveles dessverre fantasien for min del. Det er lite nytt når man har spilt tidligere nevnte spill, hvor kontrollene her føles mer knotete og trassig i forhold til tidligere erfaringer.

 

 

Husk, selv om jeg er litt mer kritisk til Valnir Rok, så skal dere vite at dette kun ennå er en “Early Access”, men det var også Conan i sin tid. Sistnevnte har med tidens løp blitt adskillig mer spillbart og fått mye bedre grafikk samt et karakterspekter som er generelt penere. Om man skal våge seg ut med en sammenligning, så er dette en god blanding mellom Conan og Minecraft.

 

 

Selv om spillet på langt nær er ferdig så har Valnir Rok sine utfordringer med spesielt kontrollen. Her håper jeg at utvikleren Encurio kommer med forbedringer etter hvert i tillegg til flere muligheter som skiller dette spillet i forhold til mange andre spill i samme sjanger. Valnir Rok har potensiale og vikingetiden er en spennende tid som jeg liker svært godt. 

 

 

Foreløpig terningkast: 

 

*Skrevet av Kjetil Hynne*

 

Om du følger med så vil det bli kjørt en konkurranse hvor du kan vinne en kode til Valnir Rok som er i early access og under utvikling. Stikk innom Facebook-siden til Spill er sunt og kanskje er det du som stikker av med en kode til dette interessante spillet. 

 

Vinterferie med smak av vår…

 

Dette innlegget er basert på artikkelen som ble publisert i avisen i Sør-Trøndelag 15. februar.

 

Det er mange som ennå ikke har følt at vi har hatt skikkelig vinter i år. Kong Vinter er som en juksemaker å regne. For i det ene øyeblikket snør vi nesten ned og i det andre øyeblikket må vi ha på vadere for å hente posten. Det er ikke enkelt å bli klok på været for tiden. Snakk om store variasjoner. Stabilt ustabilt kan vi vel trygt si at det er. Desember var mer vinter enn det vi har hatt til sammen i både januar og begynnelsen av februar. Været leker seg på en måte vi sjelden har sett maken til. Mange har ennå ikke fått prøvd ut vinterutstyret de fikk i julegave. Nei, denne vinteren har vært merkelig på alle mulige måter. Normalt bruker vi i det minste å ha temperaturer under -15, men selv det har vi hittil i år vært skånet for. Vi har mer eller mindre hatt alle årstider samlet i starten av 2020 noe som ikke er “helt” normalt.

 

Flere eksperter innen vær og klima sier at årets vinter etter hvert vil gå inn det normale for kommende vintre. Vi må gjøre oss klare for at det blir mye mindre vinter og mye mer høst eller vår i årene som kommer. En ting, det er fort gjort å glemme vinteren for to sesonger siden. Da var det vinter med stor V. Lave temperaturer, stabile snømengder og lite med regn. Slik skal en vinter være og ikke en variasjon av mange forskjellige årstider. Uansett, nå er det ikke mange dagene til vinterferien står for tur. Mange gleder seg stort til den. Fritid er noe som settes stor pris på hvor familier setter sin lit til skigåing, nedoverski i Knyken eller bare rett og slett uteturer med appelsin, kakao og kvikklunsj i sekken. I vinterferien skal det på en måte være vinter.

 

 

Dessverre blir ikke årets vinterferie sånn som den burde være helt værmessig. Vi må nok fortsatt belage oss på at årstidene kjemper om hvem som skal være sjefen. Er det vinter eller vår? Nesten til å bli litt tullerusk av og hvordan været leker med oss. Vinterferien kommer til å bli like variert som vi har opplevd første delen av året. Delvis stabilt ustabilt med snø, regn, sludd og opphold med litt sol inn i mellom. Temperaturmessig trenger man ikke å være redd for å fryse ihjel. Rimelig “behagelige” temperaturer vil det bli og skulle du ha lyst til å tilbringe dager ute så vil du få anledninger til det. Her i Orklandsregionen blir det altså mildt vær. Lite tilsier at Kong Vinter vil senke oss med Sibirkulde, frostrøyk i fjorder med det første. Om du ikke har en kortstokk eller har ønsket deg et spesielt brettspill, så kjøp deg dette. Du vil få gode anledninger til å hygge deg med spillene og kortstokken i vinterferien.

 

Hvordan blir så resten av vinteren? For å si det slik, ennå har vi ikke hatt den “stabile” kulden fra Sibir medfølgende høytrykket som bruker å legge seg stabilt i øst. Jo lengre vi kommer uten at dette dukker opp, jo verre ser det ut for en “mild” vår. Før eller siden må et slikt høytrykk dukke opp noe som da vil sørge for et kjølig vær. Ikke sprengkulde, men kjølig vær til årstiden å være. Om denne værsituasjonen vil gjøre seg gjeldende før påske, under påsken eller etter påsken er for tidlig å si. Inntil det skjer må vi bare belage oss på at vestavindsbeltet fortsatt er sterkt og sørger for at det ene lavtrykket etter det andre finner vår vei. Noen jubler over den milde vinteren, mens andre gråter for at man ikke får gått like mye på ski uten å måtte reise til en destinasjon. Uansett, det finnes ikke dårlig vær, men dårlig klær.

 

God vinterferie!

 

Parkliv har annonsert nok en artist. Dette blir bra!

 

Den 24. til 25. juli er alt klart for årets store arrangement her i Orkanger, nemlig Parkliv 2020. I år flyttes arrangementet bort fra Idrettsparken og ned til Orklandbadet. Det hele skjer i området ikke langt fra Stranda som musikkfestivalen tidligere ble arrangert. Back to the roots rett og slett. Gjennom flere blogginnlegg har Parkliv avslørt en rekke artister som dukker opp under årets festival. Det er ikke snakk om småartister, men store og kjente som virkelig har satt sitt preg på musikken her i Norge. 

 

Alle som har litt interesse i musikk har vel hørt om Hans Rotmo? Nettopp, nå skjønner du sikkert hvem den nye artisten Parkliv nå har avslørt og som blir å finne på scenen lørdag 25. juli. Hans Rotmo & Porcelen Band lover å lage tidenes beste Vømmølfest hvor du er invitert. Du har garantert hørt om låtene “Peder og Hammarforsens brus”, “Høvlerivisa”, “Førarkortet”, “Det e itjnå som kjæm tå sæ sjøl” og for ikke å glemme juleklassikerlåta “Vårres jul”. Dette er låter som virkelig har ført Rotmo & kompani inn som musikklegender. Låter som den dag i dag spilles rundt omkring av både unge som gamle. 

 

I 2018 samlet Hans Rotmo dyktige artister som til slutt dannet Porcelen Band. Disse har turnert rundt omkring i landet og hvor de enn har dratt har det haglet med gode kritikker. Dette gjør at man er meget stolt over å kunne presentere Hans Rotmo og Porcelen Band på Parkliv 2020. Dette kommer til å bli fantastisk og sørge for mang en allsang. 

 

Fra før av har artister som Postgirebygget, Stavangerkameratene, Valentourettes og Julie Bergan blitt avslørt. Dette er også artister som virkelig har bitt godt i fra seg i norsk musikkhistorie. Årets Parkliv ser virkelig ut til å bli litt av en opplevelse. 

 

Ønsker du mer info om Parkliv, så gå inn på Facebooksiden

 

Jeg gleder meg stort til Parkliv, gjør du? 

 

Januar du skjønne milde, februar du kalde…ehhh?

 

Januar tradisjonelt vis bruker å inneholde flere dager med kuldegrader enn plussgrader, men januar 2020 blir ikke som normalen. I begynnelsen av januar skrev jeg at januar kommer til å bli veldig variert og med mye mildvær. Det kan jeg trygt si at det har vært. Januar er allerede mange grader mildere enn normalen her i Orkland og omegn. Temperaturrekorder har allerede blitt slått flere steder i tillegg til at vi også har fått en god del variert nedbør. Både snø, regn og hagl har det blitt. Desember i fjor var faktisk mer vinterlig enn det januar hittil har vært. Nå er det ikke mange dagene igjen av januar og sprengkulden som inn i mellom inntreffer i januar uteblir. All den nedbøren som har lavet ned fra oven har skapt en del problemer spesielt i rasutsatte områder. For ras har det vært en del av. Dette vil vi nok dessverre oppleve i tiden fremover med dette meget så varierende været. Jeg krysser alt av fingre og tær på at det ikke blir noe alvorlige ras med fare for mennesker.

 

Skal innrømme at jeg synes synd på de som fikk vinterutstyr i julegave. Disse føler nok seg litt snytt for at Kong Vinter ikke har dukket opp på skikkelig vis. Om nedbøren som hittil har slått ned over oss hadde kommet som snø så hadde vi hatt rikelige mengder nå. I stedet for nedbør av det hvite slaget har den nedbøren som har kommet vært av ferdigmåket variant garantert til glede for noen. Januar er i grunnen en lunefull måned og det har skjedd før at januar har vært mild med lite snø og så har februar virkelig slått til og gitt skielskere god gli på hvitt underlag.

 

Om du skal få brukt skia eller det andre vinterutstyret så må du i år opp i høgden. Der kan det faktisk være greit med snø. Ikke alarmerende mye, men nok til at du får gått på ski eller dratt på full fart nedover bakker med rattkjelker eller akebrett. Dette kommer også til å være tilfelle den første delen av februar. Kong vinter kommer bare på besøk i perioder og forsvinner med milde vinder og våtere nedbør. Vi må nok dessverre innfinne oss med at årets vinter kommer inn i bøkene som en merkelig vinter på mange måter. Februar kommer i starten til å være utrolig variert og ustabil. Den ene dagen vil det lave ned med snø og den andre dagen er det bare å ta på seg vaderne for å komme seg frem. Mye nedbør blir det både med og uten vind. Ustabilt er ordet vi kan bruke første delen av februar.

 

 

Fra ca. tredje uke i februar ser det ut til at ting kan stabilisere seg litt og hvor temperaturene vil falle litt. Da vil det også bli større sjanser for at snøen som har dukket opp blir liggende en stund noe jeg tenker vil glede mange skientusiaster. Flere skianlegg sliter også med at snøen uteblir. Her går det tapt en del penger noe som er tragisk spesielt med tanke på fremtidige investeringer. Hvor lenge var Adam og Eva i paradis? Dessverre vil ikke “vinterperioden” vare så altfor lenge og stabiliteten vil bli byttet ut med variert vær i slutten av februar. Igjen må vi regne med nedbør i forskjellige varianter. Snø, hagl, regn med vind er noe av det vi må stålsette oss med.

 

Hvordan resten av vinteren ser ut er for tidlig å si, men har dessverre en følelse på at “vinteren” i år vil vare litt utover våren. Det milde været kan ikke vare evig og selv om tiden går fort og hvor vi går mot mildere og varmere tider så tror jeg vi vil få oss en på tryne. For de som er glad i vinter vil nok glede seg. Er nok store sjanser for at vi får oppleve kulde og snø både i mars og april før varmen og sola får litt tak.

 

 

Væråret 2020 har startet merkelig. ikke noe annet enn å si det. Værgudene kommer i tiden fremover også til å være veldig usikre på hva de skal sende på oss, men en ting er sikkert, været blir veldig variert før det blir stabilt. Det er ikke dårlig vær, bare dårlig klær…

 

Hvordan har vinteren hittil vært hos deg? Har du fått anledning til å prøve skia? Hvordan håper du resten av vinteren blir der du bor? 

 

Cities Skylines 2!?

 

Som mange av dere vet så er jeg stor fan av bybyggespillet Cities Skylines. Et spill utviklet av finske Colossal Order og som virkelig gjorde skam på EA’s SimCity som ble lansert i 2013. Før Cities Skylines inntok mitt hjerte var det SimCity som hadde min fulle oppmerksomhet. År etter år ble brukt på dette altoppslukende bybyggespillet fra Maxis og EA. 10. mars 2015 skjedde det noe som mange igrunnen ikke ville ha trodd for noen år tilbake. Nemlig at en ny stjerne var født i denne populære spillsjangeren. Da gjorde Colossal Order inntog med Cities Skylines og jeg var med ett solgt momentant. 

 

Det begynner å bli en stund siden mars 2015. Faktisk er det snart fem år siden Cities Skylines ble lansert tro det eller ei. Gjennom denne tiden har en rekke tilleggspakker blitt lansert. Selv har jeg bygd byer med millionvis av innbyggere. Lastet ned tusenvis av mods, bygninger, kjøretøy eller rettere sagt nye ting som andre likesinnede har lagd for spillet. Dette har medført at Cities Skylines selv den dag i dag lever i beste velgående. Tanken om en oppfølger er i grunnen langt unna spesielt med tanke på alt som fortsatt dukker opp og hever spillkvaliteten til nye høyder. 

 

 

Nå kommer det kanskje ikke som noen stor overraskelse at en oppfølger til Cities Skylines er under utvikling. I alle fall, ryktene skal ha det til at det er det. Cities Skylines 2 er jo musikk i mine ører og for en som virkelig er forelsket i dagens spill fra den finske utvikleren. Ryktene lover en god del nye ting enn det vi er vant med i Cities Skylines. Det vil si i oppfølgeren vil det bli mulig å drifte distrikter med unike egenskaper. Man vil kunne drifte flere byer som igjen kan samarbeide med hverandre. Nå begynner vi å lukte litt SimCity 2013 hvor dette var mulig, men da i en onlinedel hvor man spilte med sine venner. En annen ting som det ryktes om er mulighetene å sette opp unike omgivelser og hvor “country mode” er nevnt. Til sist så nevner ryktene om at man vil kunne bestemme hvilken arkitektur byene skal ha og her vil man kunne velge mellom europeisk, asiatisk og arkitektur fra Midt-Østen. 

 

Alt dette lover utrolig spennende og noe jeg håper stemmer. Selvsagt skal man ikke stole så altfor mye på rykter, men inn i mellom viser det seg at disse kan stemme. Hva Colossal Order kommerm ed gjenstår å se. Jeg er uansett meget, meget spent på hva Cities Skylines 2 vil bringe. Jeg gleder meg sykt mye til oppfølgeren til at av mine favorittspill gjennom tidene dukker opp. Søren meg ikke umulig at man da kommer til å svi av hundrevis av timer igjen på å bygge drømmebyen sin. Ryktene sier ingenting om når spillet kan forventes, men mest nærliggende å tro at spillet dukker opp kanskje allerede våren 2021. Det er lov å håpe!

 

Hva vil du en oppfølger til Cities Skylines skal inneholde? Hvilke forventninger har du til Cities Skylines 2?