Vinterferie med smak av vår…

 

Dette innlegget er basert på artikkelen som ble publisert i avisen i Sør-Trøndelag 15. februar.

 

Det er mange som ennå ikke har følt at vi har hatt skikkelig vinter i år. Kong Vinter er som en juksemaker å regne. For i det ene øyeblikket snør vi nesten ned og i det andre øyeblikket må vi ha på vadere for å hente posten. Det er ikke enkelt å bli klok på været for tiden. Snakk om store variasjoner. Stabilt ustabilt kan vi vel trygt si at det er. Desember var mer vinter enn det vi har hatt til sammen i både januar og begynnelsen av februar. Været leker seg på en måte vi sjelden har sett maken til. Mange har ennå ikke fått prøvd ut vinterutstyret de fikk i julegave. Nei, denne vinteren har vært merkelig på alle mulige måter. Normalt bruker vi i det minste å ha temperaturer under -15, men selv det har vi hittil i år vært skånet for. Vi har mer eller mindre hatt alle årstider samlet i starten av 2020 noe som ikke er “helt” normalt.

 

Flere eksperter innen vær og klima sier at årets vinter etter hvert vil gå inn det normale for kommende vintre. Vi må gjøre oss klare for at det blir mye mindre vinter og mye mer høst eller vår i årene som kommer. En ting, det er fort gjort å glemme vinteren for to sesonger siden. Da var det vinter med stor V. Lave temperaturer, stabile snømengder og lite med regn. Slik skal en vinter være og ikke en variasjon av mange forskjellige årstider. Uansett, nå er det ikke mange dagene til vinterferien står for tur. Mange gleder seg stort til den. Fritid er noe som settes stor pris på hvor familier setter sin lit til skigåing, nedoverski i Knyken eller bare rett og slett uteturer med appelsin, kakao og kvikklunsj i sekken. I vinterferien skal det på en måte være vinter.

 

 

Dessverre blir ikke årets vinterferie sånn som den burde være helt værmessig. Vi må nok fortsatt belage oss på at årstidene kjemper om hvem som skal være sjefen. Er det vinter eller vår? Nesten til å bli litt tullerusk av og hvordan været leker med oss. Vinterferien kommer til å bli like variert som vi har opplevd første delen av året. Delvis stabilt ustabilt med snø, regn, sludd og opphold med litt sol inn i mellom. Temperaturmessig trenger man ikke å være redd for å fryse ihjel. Rimelig “behagelige” temperaturer vil det bli og skulle du ha lyst til å tilbringe dager ute så vil du få anledninger til det. Her i Orklandsregionen blir det altså mildt vær. Lite tilsier at Kong Vinter vil senke oss med Sibirkulde, frostrøyk i fjorder med det første. Om du ikke har en kortstokk eller har ønsket deg et spesielt brettspill, så kjøp deg dette. Du vil få gode anledninger til å hygge deg med spillene og kortstokken i vinterferien.

 

Hvordan blir så resten av vinteren? For å si det slik, ennå har vi ikke hatt den “stabile” kulden fra Sibir medfølgende høytrykket som bruker å legge seg stabilt i øst. Jo lengre vi kommer uten at dette dukker opp, jo verre ser det ut for en “mild” vår. Før eller siden må et slikt høytrykk dukke opp noe som da vil sørge for et kjølig vær. Ikke sprengkulde, men kjølig vær til årstiden å være. Om denne værsituasjonen vil gjøre seg gjeldende før påske, under påsken eller etter påsken er for tidlig å si. Inntil det skjer må vi bare belage oss på at vestavindsbeltet fortsatt er sterkt og sørger for at det ene lavtrykket etter det andre finner vår vei. Noen jubler over den milde vinteren, mens andre gråter for at man ikke får gått like mye på ski uten å måtte reise til en destinasjon. Uansett, det finnes ikke dårlig vær, men dårlig klær.

 

God vinterferie!

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3349

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top