Kain AIMO-serien lansert av Roccat

 

Visste du at Turtle Beach har kjøpt opp Roccat? Jupp, det stemmer, men det hindrer ikke den tyske produsenten Roccat å komme med stadig nye spennende produkter. Nylig annonserte Roccat en helt ny gamingmus-serie og som har fått navnet Kain AIMO og som du sikkert skjønner blir et nytt skudd på treet til AIMO-serien. Det er ikke så lenge siden jeg skrev om mine opplevelser med Roccat Kova AIMO. Som du da leste så var jeg godt fornøyd med gamingmusen og da tenker jeg at denne nye serien Kain AIMO kommer til å bli bra, men som mange sier, en skal ikke selge skinnet før bjørnen er skutt. 

 

 

Roccat er en produsent av spillprodukter som har mange år på baken og som har sendt ut det ene kvalitetsproduktet etter det andre. I dag er det altså klart for Kain AIMO-serien bortsett fra den trådløse utgaven som dukker opp i november og jeg gleder selvsagt meg stort til å teste og spille med.

 

 

Her er noen ord fra produsenten rundt lanseringen av disse gamingmusene:

ROCCAT, newly acquired by Turtle Beach, fully unveils its brand-new mouse series: the ROCCAT Kain AIMO. The starting vision was to create the best possible click, but this evolved into a meticulous analysis of every part of the mouse. The brand remastered each detail, from the shape to the internal mechanics to the surface material. Piotr Gburzynski, Product Manager for mice and keyboards says “The Kain’s development challenged all performance-related features for a next-gen gaming mouse. Using a new click mechanism, mouse wheel structure, sensor and performance coating, it fulfils gamers’ dreams for the best in reliability and precision.” 12 years of mouse design testifies to ROCCAT’s progress into a premium PC peripheral brand.

 

Three variants of the Kain are revealed by the German peripheral manufacturer. The Kain 100 AIMO carries ROCCAT’s Pro-Optic (R8) sensor for 8,500dpi accuracy, plus texturized side grips. The Kain 120 AIMO boasts the new version of ROCCAT’s Owl-Eye 16K optical sensor while the version 200 represents the series’ wireless mouse.

 

 

All three models have the same shape: born of a meticulous process involving two years of research, testing and hearing feedback from beta-testers and what customers truly want. The idea was to create an ergonomic shape that doesn’t strictly position the hand into a specific grip style. The performance and accuracy of the shape is enhanced by an evolutionary new coating. It is grippy, durable and dirt resistant thanks to a hybrid anti-wear UV coating. Combined with a light weight of only 89 grams, the Kain AIMO 100 and 120 are agile and comfortable in hand. All variants of the Kain are available in black and white. Its split buttons design not only supports the click mechanism but also adds to its sophisticated aesthetics. In addition, the Kain is a new addition to the AIMO ecosystem, synergizing with other AIMO products to create a vivid aesthetic without the need for extensive configuration.

 

The desire to develop a better click was the essence of the project. After successfully developing a keyboard switch for the Vulcan series in 2018, it felt natural for ROCCAT to also revisit the mechanism and design of mouse clicks. Mechanics are but one part of ROCCAT’s revolutionized Titan Click. Pushing the boundaries of performance even further, an intelligent algorithm in the Kain’s firmware improves signal processing to register mouse clicks up to 16ms faster. This allows for a rapid response to action, a great advantage for gamers that require speed and precision. The perfectly positioned Omron switches, exclusive to ROCCAT, are placed directly behind the split buttons to offer crisp and direct feedback. Optimized hinges and springs bring the support and stability for balanced control. The click mechanism also holds a 2D mousewheel which sits in a 4D mousewheel holder, and has its switch directly below it making the click of the mousewheel exceptionally precise. All around speed, control, precision and performance are what the Kain AIMO series promises to deliver.

 

 

Så her er det altså mye å glede seg til med Roccat Kain AIMO-serien gamingmuser. Ønsker du mer info om gamingmusene så gå inn på nettsiden til Roccat

 

Hva synes du? Ser det bra ut?

 

 

 

 

Delta og vinn masse premier hos Elkjøp Stormarked Steinkjer!

 

Det er en liten stund siden jeg hadde anledning å arrangere et populært event for Elkjøp, men nå skjer det igjen. Denne gangen skjer det under et av årets største arrangement i den nordlige delen av Trøndelag. Den 10. august skjer det og hvor jeg med Spill er sunt sammen med Elkjøp Stormarked Steinkjer skal kjøre en rekke aktiviteter. Her vil det bli mulighet å vinne flotte premier og hvor det blant annet konkurreres i spill på konsoll og mobiltelefon. 

 

Hvilke konkurranser, hvilke spill det skal konkurreres og hvilke premier som kan vinnes  kommer jeg og Elkjøp tilbake til. I alle fall, vi lover stor stemning, spennende konkurranser og masse aktiviteter i butikken. 

 

Om du nå ikke har funnet ut hva du skal gjøre lørdag den 10. august, så sett av tiden fra kl. 10-14. Da blir det liv hos Elkjøp Stormarked Steinkjer. Det lover vi.

 

Stay tuned for more…

 

 

Mæ på TikTok!

 

 

Jepp, du leste riktig. Trodde ikke jeg skulle dit hen å bli med på TikTok, men med meget engasjerte barn som gjerne ville det så ble det slik. På min TikTok-konto så finner dere veldig mye forskjellige og hvor jeg legger ut om ting som skjer i livet pluss at mine barn legger ut litt av hvert der. Har et førstemål og det er å nå 450. Da tenkte jeg å kjøre en liten konkurranse og så blir neste konkurranse på 1000 og neste steg blir 1500 og så videre. Så blir det fetere og fetere premier jo flere som liker kontoen min. 

 

Om du synes det spennende ut så søk opp @bernteriksandnes så håper jeg du finner kontoen min.

 

Har du TikTok og hva er så din konto der? Hva liker du best med TikTok og hva liker du best å filme der?

 

Bli god i badminton – leksjon #1 – God serv!

 

Er det noe jeg kunne ha blitt mye bedre i så er det å serve. Spesielt når jeg spiller dobbel. Da er serven min ikke helt på topp og det blir en del server som enten blir smashmat for motstanderen eller så går den rett ut. Her har jeg sykt mye å trene på og en serv betyr utrolig mye for kampen. For en god serv betyr at du fra første sekund er i powerposisjon. Motstanderen må som oftest hente seg litt inn etter en god serv og når han må det så åpner det seg også for at du kan få powerplay. Er det noe badminton handler om så er det nettopp å komme i powerplay slik at motstanderen til slutt spilles helt ut og poenget kan sankes inn.

 

Derfor er en god serv noe av det viktigste i en kamp. I videoen under får vi lært i teorien hvordan en god serv skal praktiseres. Lav og kort er cluet. Hold racketen i rett vinkel og slå høna slik at den så vidt sneier nettet og havner i rett rute. Det gjør at motstanderen må ned for å få servert serven tilbake noe som kan gjøre at han/hun må slå tilbake høyt og da vil sjansen for en smash så absolutt være til stede. For i badminton handler det alltid om å være på hugget og hele tiden være i førersetet, for et slapt tilbakeslag så er det motstanderen som kan føre og til slutt avgjøre poenget. Derfor er serven noe av det viktigste i en badmintonkamp og definitivt verdt å øve på. 

 

 

Akkurat dette er noe jeg selv har innsett og er altfor dårlig til å serve. Her har jeg noe å trene på og vet ikke hvor mange ganger jeg har sett videoen under, men det er mange. Det er ikke bare videoen jeg skal studere grundig, men det blir øving når det bærer avgårde på trening. Da skal se serves noen høner for å si det mildt og det skal terpes skikkelig på serven. Jeg er en som spiller mest dobbel og i denne grenen betyr serven sykt mye. Derfor må jeg øve…øve…øve…og…øve…

 

Badminton er en utmerket idrett for alle aldre og det krever i grunnen lite å være med. Faktisk kan en si at badminton er en av de idrettgrenene som koster minst å være med og hvor det er opp til deg hvor mye penger du vil bruke på racket og annet badmintonutstyr. I tillegg er badminton en allsidig idrett og hvor du trener så si alle muskler i kroppen. Selv om du tror badminton er som å stå i bakhagen å slå, så er det faktisk god trening. En må bevege seg for å få ballen tilbake til den du spiller med. Badminton gir deg også god koordinasjonstrening og som jeg alltid har sagt, badminton er som å spille sjakk, det gjelder å tenke flere trekk i forveien. Den som til slutt klarer å holde kaldt i en ballveksling vinner. Alle kan spille badminton nesten uansett alder og om du begynner å bli godt opp i årene så er badminton en fin måte å holde både kroppen og hodet i form. 

 

 

Bor du her på Orkanger og omegn, så anbefaler jeg deg å melde deg inn hos Orkanger Badmintonklubb. Bor du der det er en badmintonklubb i nærheten av deg? Meld deg på da vel og du vil garantert finne ut at du får god trening med badminton og sist men ikke minst, det er sosialt for i badmintonmiljøet er vi en sammenspleiset gjeng som også har det moro mens vi slår så hønefjærene fyker til alle kanter. 

 

Mer info om badminton finner du på facebooksiden til Norges Badminton Forbund.

 

Spiller du badminton? Hva liker du best med badminton og er det noe du synes du bør ha trent mer på?

 

Et av mine favorittband er…!

 

Musikk er noe som betyr mye for meg og familien min. Om man er på biltur, sitter og skriver blogginnlegg, spiller spill eller rett og slett chiller ned i sofaen så står det på musikk. Både jeg og samboeren min hører mye på musikk. Har alltid vært glad i musikk og helt siden jeg var ungen så har musikk vært i fokus.

 

En av favorittbandene mine er danske Volbeat og har opp igjennom årene blitt mer og mer fan av dette fantastiske bandet. Denne låten som du kan høre nedenfor er så absolutt en av mine favoritter og som spilles titt og ofte om det er i bilen, spiller spill, slapper av i sofaen med kjæresten. 

 

Skal ikke dvele noe mer over dette og her er låta jeg liker så godt av Volbeat hvor de også synger på dansk. Rett og slett en helt fantastisk låt som jeg håper du nå oppdager om du ikke har hørt den før.

 

Hva synes du om denne låta?

 

Turtle Beach Recon Spark lanseres i slutten av juli

 

Turtle Beach som for ikke så altfor lenge siden kjøpte opp den tyske produsenten av gamingutstyr Roccat hviler ikke på laurbærene og annonserer et helt nytt gamingheadset som har fått navnet Recon Spark. Headsetet skal i følge Turtle Beach være en lettvekter og kan brukes til det du måtte tenke deg. Om du skal se film, høre musikk, spille spill, chatte med venner, så er passer dette godt inn. Med at det allerede er så lett så vil det gå timer før du kanskje tenker på at du har det på hodet. 

 

Som du kan se av fargene så er dette kanskje rettet mer imot jenter selv om det finnes mange gutter som synes lilla og hvitt også ser bra ut. Recon Spark har 40mm drivere og med øreklokker som former seg godt rundt ørene slik at det føles behagelig ut å bruke dem. Bøylen er lagd av lettmetal som gjør at det tåler en støyt uten at det føles tungt ut å ha på hodet. Recon Spark vil lanseres for kjøp i slutten av august så det er bare å begynne å spare eller bruke litt mindre penger i sommer om dette ser interessant ut. 

 

 

Her er mer info om Recon Spark:
Debuting a fun white and lavender style based on input from gamers who wanted a new, distinct look, the Recon Spark delivers comfort-driven performance with great sound and crystal-clear chat through its high-quality 40mm speakers and high-sensitivity flip-to-mute mic. The Recon Spark’s lightweight design, metal-reinforced headband, and glasses-friendly leatherette-wrapped memory foam ear cushions provide added durability and comfort. Additionally, the headset’s standard 3.5mm connection makes it multiplatform compatible and ideal for use with Xbox One, PS4™ Pro & PS4™, Nintendo Switch™, PC gaming with the included PC splitter cable, and for mobile devices with a 3.5mm headset jack. The Recon Spark gaming headset will be available late July 2019 in limited quantities.

 

Selv synes jeg dette ser interessant ut og håper på å kunne teste det ut for deg. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves er det noe som heter så da er det bare å vente i litt over en måned til. 

 

Les mer om gamingprodukter på nettsiden til Turtle Beach

 

Synes du dette ser bra ut og er dette et gamingheadset du ville ha kjøpt? 

 

 

 

Hva sier kundene om Clevertouch? #1 – Mardahl Maskin AS

Reklame | Clevertouch / Kontorplan

 

Jeg stortrives å jobbe for Kontorplan og spesielt med tanke på hvor allsidig bedriften er. Vi er totalleverandør av kontorutstyr og hvor min spesialitet blant annet er Clevertouch interaktive skjermer. Jeg jobber også med andre ting og produktene som vi har her er ikke ulikt det jeg jobbet med for Tybring Gjedde for noen år tilbake.

 

Clevertouch er det jeg jobber med med og som har fått mitt fokus. Skjermene fra denne internasjonale og høyt aktede produsentene Sahara AV er ledende med blant annet merket sitt Clevertouch. De har mottatt masse innovative priser for skjermene og som passer like godt til klasserommet, møterommet, produksjonhallen, konferanserommet til kontrollrommet. Her er det nær sagt fantasien som stopper i henhold til bruksområdet.

 

Clevertoch-skjermene finnes i ulike størrelser og ulike modeller. Det som kjennetegner dem er den unike interaktive programvaren og som skiller skjermene ut som den ledende innenfor segmentet. Dette gjør også at disse skjermene egner seg så og si overalt hvor man skal presentere og dele det man presenterer med mange. Gjennom denne bloggserien vil dere kunne lese om mange forskjellige kunder som bruker Clevertouch i arbeidet og hvordan dette blant annet er med på å effektivisere arbeidsdagen. 

 

Inge Mardahl presenterer hvordan de bruker sin Clevertouch-skjerm blant annet under planlegging av prosjekter, møter m.m.

 

Tiden fremover kommer vi til å presentere kunder som bruker Clevertouch til daglig. Disse kundene er mange og noen har fortalt litt om bruken og hvor mye skjermene betyr for dem. Først kunde ut er Mardahl Maskin AS her på Orkanger. Hovedområdet for selskapet er generell anleggsvirksomhet innen bygg- og anlegg. Selskapet har mange ben å stå på og er en av de ledende anleggs- og entreprenørselskaper lokalt. Det var gründer og daglig leder Geir Mardahl som grunnla selskapet i 1990 og frem til i dag blitt en stor aktør på mange områder. De tilbyr alt fra større anleggsoppgaver til mindre gravearbeider. I tillegg har Mardahl Maskin AS et verkstedsenter, driver med oppretting/lakkering for alle kjøretøy. Teknologiske nyvinninger er også en viktig suksessfaktor for selskapet hvor de blant annet kurser medarbeiderne samt sertifiseringer er derfor et høyt prioritert område. Selskapet har over 100 ansatte og er stadig i vekst.

 

Utstyr: Clevertouch Pro series 86 tommer med tilkoblet Windows 10 PC.

 

Hva var bakgrunnen for at dere anskaffet deres 86 tommer Clevertouch Pro-skjermen?
Kontorplan sendte ut en invitasjon på mail for en demo av skjermen og jeg er ikke den som egentlig åpner slike mailer, men den dagen gjorde jeg det. Følte at dette var interessant for oss å se på.

 

Hva bruker dere i hovedsak skjermen til?
Presentasjon av prosjekter. Markering direkte på skjerm i kartutsnitt som igjen enkelt sendes til arbeiderne ut i felten. Brukes aktivt i møter. Vi har tilkoblet en PC til skjermen og dette fungerer meget godt for oss.

 

Har du noen tips til hvordan man kan utnytte skjermen på best mulig måte?
Sett inn en Windows 10 PC og vips så har du et meget godt og effektivt arbeidsredskap med mange funksjoner.

 

Er Clevertouch noe du vil anbefale andre store og små bedrifter?
Uten tvil og i spesielt i møterom. Clevertouch er et meget fleksibelt verktøy som fungerer kjempegodt til vårt bruk.

 

Tror du det kan være aktuelt å få i flere skjermer om anledningen skulle by seg?
Ja, etter hvert blir det nok det og hvor Clevertouch leverer det vi er ute etter å bruke en slik skjerm til.

 

Ut i fra dette er altså Mardahl Maskin AS veldig godt fornøyd med Clevertouch og hvor Inge Mardahl synes skjermen fungerer godt til deres bruk.

 

 

Om du vil vite mer om selskapet og hva de kan tilby, så gå inn på nettsiden til Mardahl Maskin AS.

 

Om du vil vite mer om Clevertouch, så gå inn på nettsiden her.

 

Elden Ring ser sykt bra ut!

 

Under årets E3-messe var det mange som benyttet seg av å annonsere nye spill og en av disse var FromSoftware og med seg på laget har utvikleren Bandai Namco. Det unike med dette spillet i mine øyne er uten tvil samarbeidet mellom Dark Souls-utvikleren FromSoftware og Game of Thrones-forfatter George R. R. Martin. Nettopp dette samarbeidet kan virkelig gi litt av et fyrverkeri av et spill. 

 

 

Elden Ring skal i følge planen gå for å være et actionrollespill satt i en ny fantasy-verden og som er skapt av Hidetaka Miyazaki. Alt skjer i en gedigen åpen verden og hvor kampene blir mange og komplekse. Denne kombinasjonen er meget spennende spesielt når man tenker på hvilke kaliber alle disse partene er. Spillet skal lanseres til Playstation 4, Xbox One og PC. Når dette skjer vites ikke, men mens vi venter så kan vi kose oss med denne herlige traileren som ble presentert under annonseringen av spillet på E3.

 

 

Vil du vite mer om Elden Ring, så gå inn på nettsiden her og se hva du har i vente.

 

Flere som gleder seg til dette spillet?

 

Unormal varm sommer eller mot det normale?

 

Det er ikke enkelt å forutse været og selv meteorologene med sine meget så kraftige værkomputere sliter dag for dag å melde været for oss solhungrige nordmenn. For uforutsette ting kan plutselig skje. Før man vet ordet av det så bygger det seg opp et alfahøytrykk og legger store områder under solen over lengre tid. Dette skjedde for de fleste av oss i vårt langstrakte land i fjor sommer med tørke, skogbranner og elendige avlinger for bøndene.

 

Sommeren i fjor var en av de varmeste i manns minne og sjansen for at sommeren blir like “bra” som i fjor er liten. Selv i mitt 46 år lange liv har aldri opplevd makan som fjorsommeren og i mine værstatistikker har jeg heller aldri opplevd at været er det samme som året før. Alltid er det variasjoner mellom årene selv om tendensen i f.eks. temperatur, nedbørsaktivitet m.m. er ganske likt, så blir det aldri helt likt.

 

 

Det er mange den senere tiden som har spurt meg om hvordan været blir og om vi får samme sommer som i fjor. Til alle har jeg sagt at vi ikke gjør det. Selv om vi ikke får jevnlige temperaturer over 20 grader så blir ikke sommeren så ille, men på langt nær like varm som i fjor. De franske meteorologene har visst tenkt å slå på stortromma og melder at sommeren i år kommer til å gå over i det unormale når det kommer til varme. For de av dere som vil ha en varm sommer kanskje lik den vi har i fjor så må jeg si at de franske meteorologene bommer litt her og hvor sommeren blir litt mer mot det normale med variasjoner i vær og temperaturer over det hele for Norges del. 

 

For oss i Midt-Norge så vil vi få en del pålandsvinder og det medfører enkelte perioder med kjørligere vær og nedbør, mens når vi kommer i mot slutten av juli så vil det gjennomsnittlig bli varmere og dette strekker seg godt inn i august. De som bør sørpå vil få en litt mer stabil værtype selv om lavtrykkene også her vil gjøre seg gjeldende og i perioder gi en god del nedbør. Nordpå så blir det ikke så ille og en del perioder med fralandsvind og i nord betyr det rimelig brukbart vær. Temperaturmessig så blir det mer normalt med innslag av temperaturer over 20 grader. For å si det slik, sommeren i år blir ikke unormal varm som de franske meteorologene mener. Det er ikke et eneste alfahøytrykk å se og tvilsomt at det dukker opp med det aller første. 

 

 

Hvordan høsten blir er litt vel tidlig å si noe om, men tror den ikke blir så aller verst og hvor temperaturene i perioder blir forholdsvis høye og kanskje kan det også bikke mot det unormale her, men som skrevet, det er litt tidlig å si det med sikkerhet ennå. 

 

Jeg liker godt å følge med vær og vind noe jeg har gjort siden jeg bitte, bitte liten. Sommeren i fjor har jeg aldri opplevd med den varmen før så det er noe jeg må ta med meg i føringene. Derfor er det også spennende hvordan været blir om det sommer, vinter, høst eller vår. Sommeren i år blir altså bunn og i grunn mer normal. Bademuligheter blir det garantert og godt vær for grilling blir det også, men variasjoner hvor man bor i landet vil det være. 

 

Hvordan har sommeren hittil vært hos deg og håper du på at sommeren blir like bra som den vi hadde i fjor?

 

Wingborg Sport – Badmintonutstyr i verdensklasse!

 

Mine venner Erik Winger og Jan Aage Nyborg har startet helt sin egen bedrift og har blitt forhandler av Yonex og Kawasaki Sports badmintonutstyr for Midt-Norge. Begge disse to har drevet Orkanger Badmintonklubb med stødig hånd de siste årene og bygd opp en klubb som virkelig viser muskler både i området og i Norge som helhet. I år har vi arrangert to store turneringer, våre utøver bemerker seg godt innen badminton og klatrer godt på rankingen her til lands. Dette er veldig imponerende og for meg som “nykommer” i klubben så er det ekstra moro og se utviklingen til klubben og hvordan den stadig tar steg mot riktig retning når det kommer til rekruttering av nye medlemmer. Det spirer og gror i Orkanger Badmintonklubb!

 

 

Gjennom Yonex og Kawasaki Sports har altså Wingborg Sport dukket opp og hvor alle som vil investere i badmintonutstyr kan henvende seg til. Begge disse merkene er store og meget kjente i badmintonsammenheng. Kvaliteten i dette utstyret er i toppen av hva man kan forvente og derfor er det også nå ekstra moro at Erik og Jan Aage nå satser sprekt på Wingborg Sport. I området her er det mange klubber som trenger utstyr og som nå kan kontakte og se om man kan få til noen meget gunstige avtaler med kjøp av badmintonutstyr.

 

 

Om du vil vite mer om Wingborg Sport så er det bare å gå inn på facebooksiden til forhandleren. Det jobbes også med en egen nettside til Wingborg Sport og som blir publisert ved en senere anledning. Her gjelder det å følge med på det som skjer. 

 

Har du hørt om merkene Yonex og Kawasaki Sport?