Norge, dette er fortsatt for svakt…

Selvsagt kan jeg ikke annet enn å juble litt. For det skjer mye som er bra i Norge og vi har det godt i forhold til mange andre steder i verden i disse nedgangstider. Vi er et land som koker over av oljepenger og nyter godt av disse, men hva skjer når pengene ikke lengre kommer opp fra dypet? Hva skjer da? Jo, for det første må vi I Norge ha andre føtter å stå på og det er nettopp her jeg mener Norge gjør alt for lite. For det andre, må Norge spytte inn penger i prosjekter som på sikt kan gi enorme inntjeninger og som dessverre skjer sjelden. Vi er for lite forebyggende på dette området selv om regjeringen med Statsministeren i spissen skryter over av at Norge hele tiden er på hugget for å få satset på andre inntektskilder enn bare olje. 

Det er mye i Norge som også trenger penger. Mange av veiene i Norge er et sorgens kapitell, skolene forfaller sammen med andre kommunale bygg, kommunene sliter med å få økonomien til å strekke til. Som sagt, så er det mye i Norge som trenger penger og som på sikt kan gjøre at vi tjener på det selv om det er snakk om store utgiftsposter. Å være flink til å fundere ut nye prosjekter å tjene penger på er vi for dårlige på. Her er det veldig viktig å være på banen i god tid før oljeeventyret er over for oss. Hjelper heller ikke å ha masse penger på bok når pengene som står der etter hvert blir brukt opp.

Nei, vi må satse enda mer. Så mitt spørsmål er da, hvorfor ikke satse enda mer på spillindustrien hvor det hele tiden skjer en spennende utvikling? Spillindustrien tjener milliarder hvert eneste år så hvorfor skulle ikke Norge få ta del i denne milliardkaka? I disse tider popper det stadig opp norske spillutviklere og flere har allerede fått stor annerkjennelse i både Norge og resten av verden. Dette er jo til å juble av og spesielt med tanke på hvor mye penger det nettopp kan ligge i spill. 

I dag leste jeg en artikkel på Gamereactor om at Norsk Filminstitutt har fordelt “hele” 7.1 millioner kroner på diverse spillprosjekter. For den enkelte spillutvikleren er dette selvsagt kjærkomne penger, men jeg synes det fortsatt er alt for lite. Beløpet skulle ha vært mye mer og en tillitserklæring på at dette er noe Norge setter stor pris på. Spesielt når man tenker på hvor mange milliarder som ligger der ute i spillinntekter. Så burde det være en tankevekker for å satse mer. For man kommer ingen vei av å spare seg til fant. Da må man heller bruke litt av rikdommen Norge har for å satse på ting som på sikt kan gi store inntekter slik som spill. For vi i Norge har utrolig mange kreative hoder i spillsammenheng og da er det viktig å støtte opp om disse og ikke kun nikke annerkjennende for jobben de gjør, men servere de bunker med stål eller penger om du vil, slik at de kan nå sine mål. 

nå håper jeg at den norske stat fortsetter å satse på spillutviklingen her i Norge og sørge for at dette igjen bidrar til flere arbeidsplasser og inntekter til vi “heldige” nordmenn. Neste gang det deles ut penger, håper jeg beløpet er doblet, om ikke tredoblet. For jeg synes fortsatt at beløpet på 7.1 millioner er for svakt… 

Hva synes du? Bør Norge bli enda flinkere til å støtte opp om prosjekter som på sikt gir penger? Er det andre prosjekter som du mener fortjener mer penger? Er spill et slikt prosjekt?  

Skjermisene kommer fra Drømmefall Kapitler utvikles av Read Tread Games AS og som får støtte til sitt spillprosjekt.

 

Blodsugende dritt!

er sommeren her! Vi kan glede oss over mange varme dager hvor vi kan slikke sol, bade og få en gyllen brunfarge på våre kritthvite kropper. Tiden er vidundelig og gjett om at den skal nytes. Dessverre finnes det noen som prøver på best mulig å ødelegge denne idyllen og det er myggen og sist men ikke minst kleggen. Begge disse insektene er innpåslitne blodsugere. Vet ikke hvor mange ganger jeg har gått på myggjakt i rom hvor man skal sove. Gud, som jeg hater det. Du hører surringen, men kan søren meg ikke se krypdyret. I slike tilfeller er det nesten så man river av seg håret i ren frustrasjon.

For et par dager siden leste jeg i en artikkel om at myggen gikk etter de kåte først. Så da vet jeg hva jeg skal sørge for og det er polstre alt av vinduer, dører med mer under visse perioder av sommeren. Ikke faen skal myggen få stikke meg først. Nei, da gjelder holde seg til man er trygg slik myggen ikke får tilgang på en.

Vet ikke hvor mange mygg jeg har klappet ihjel allerede, men det er mange og flere kommer det garantert å bli, dessverre. Slik er nå sommeren her jeg bor og lite man kan gjøre med det…

Er det mye mygg der du bor og gjør dere noe for å unngå å bli stukket av blodsugeren? 

Min herlige fornøyelsespark!

Jeg elsker herlige attraktive fornøyelsesparker hvor den ene karusellen etter den andre sørger for kraftig magasug, latter og en fryd for kropp og sjel. Jeg elsker alt av berg og dalbaner og kan ikke få nok av disse herlighetene. Sikker på om jeg hadde hatt sjansen, ville jeg ha bodd i berg og dalbane og kjørt runde på runde. Ikke noe er mer herlig enn det. Dessverre finnes det få slike godbiter her jeg bor og vi fra Snåsa må dra vel og langt for å finne de tøffeste berg og dalbanene. For mine innbyggere i SimCity, blir det noe annet. For i flere av mine byer har jeg nå bygd opp fornøyelsesparker og hvor mine innbyggere kan kose seg godt. Fornøyelsesparkene gir klingende mynt i kassa og sørger for å tiltrekke seg masse turister inn til byen min. Kan ikke bli bedre enn det.

om du ennå ikke har kjøpt deg tillegget til SimCity med fornøyelsesparken, så kan du det nå. Koster 79 kroner på Origin.

Det er kun et skjær i sjøen for fornøyelsesparkene og det er at de tar så innmari stor plass. Områdene i SimCity er så små at du ikke har plass til all verden. Så mitt ønske til Maxis er nå større områder å bygge på slik at jeg kan kunne kose meg med flere lekre bygninger og severdigheter.

Via foredraget mitt “Spill er sunt” anbefaler jeg SimCity.

Les mer om SimCity på Gamereactor.no

Her er et klipp over hva som kommer med i denne fornøyelsesparken. Ser det bra ut og er det noe du ville hatt i byen din?

 

Råstilig kake…

Jeg skal vel innrømme at jeg sikler etter lekkert undertøy og kan selvsagt ikke få nok av det… eller rettere sagt, ikke at jeg går med det selv. Flere ville ha dødd om jeg hadde ikledd meg en sexy tettsittende topp og kommet spradende nedover stripa her i bygde. Det hadde nok vært et syn for øyet som mange ikke ville ha glemt, men nei. Som mann kan man jo ikke annet enn å like sexy klær. Skulle jo bare mangle om ikke annet. Da svigerfar fylte 60 år, lagde dama mi den utroligste og sexy kaka du kan tenke deg. Siklet selv jeg og spesielt til hvordan detaljene på kaka ble med det lekre undertøyet. Tror nok det var flere som gjorde det…

Jeg er Supermann!


Hvem ønsker ikke det? Om ingen andre gjør det, så gjør jeg det. Tenk deg å kunne være den som hjelper alle, redder katter ned fra trær, blåser en kald bris utover jorden på en varm sommerdag, bruke røntgensynet og se gjennom klær, vegger og har en superhørsel som hører alt som viskes og kviskres om, steker en marsmallow med lasersynet og flyr av gårde mens kappen flagrer lett i vinden. Gud, for en drøm. Alle jenter drømmer om en supermann som kommer som en reddende englen om man faller ned fra en balkong eller sliter med å få opp døren til utedoen, ikke får opp knappen i blusen eller sliter med å holde seg på føttene etter en fuktig natt på byen. En gud for menneskeheten altså. Mitt navn er Clark Kent!

Supermann vil jeg være og i sommer får jeg drømmen min oppfylt…eller nei, som alle andre menn, så må jeg nok skuffet labbe og se den nye Supermann-filmen på kino og kanskje natten etter drømme om alt det der…

Her er i alle fall et filmklipp fra en karakter alle menn drømmer om å være…

Det var tider det!

er det snart vel tre år siden jeg og mine venner i Wonderland Events jobbet på spreng for å få til en spesiell Steinkjermartna. Målet var å underholde Steinkjer og martnan med masse spennende. Jeg brukte hele sommerferien min med lobbyvirksomhet for å få til dette, noe jeg selvsagt ikke angret på. Steinkjermartnan har gjennom mange år vært en martna med store tradisjoner både når det kommer til boder, tombola, snop, ballonger og sist men ikke minst tivoli. Som liten husker jeg godt at årets høydepunkt var Steinkjermartnan. 

I 2010 var det Wonderland Events og min tur til å sette preg på martnan og sørget for at det store eventet fikk besøk av meget celebre gjester. Via NTE sin bod jobbet vi iherdig og fikk samlet et helt torg proppet med livlige mennesker. Det var rett og slett stort og noe jeg utrolig men sant savner å kunne gjøre igjen. Det å underholde er noe jeg liker og sørge for at unike event arrangeres er noe av det jeg liker best. 

Hva var det så spesielt med Steinkjermartnan 2010? For det første kom Il Tempo Gigante med Remo Caprino på besøk. Bilen ble fint forvart og beskuet på torget hvor martnasgatene samlet seg. I tillegg fikk jeg oppover spillkarakterene Josefine, Hugo og den megakjente Mario til å komme og kaste glans over Stainkjermartnan. Dette ble til slutt en meget unik opplevelse som jeg sent vil glemme. 

Så her er noen bilder fra Steinkjermartnan som jeg og Wonderland Events var med på å gjøre noe unikt av;


Mine venner i Wonderland Events fikk seg en tur med Il Tempo Gigante gjennom Steinkjers gater. 


Josefine, Hugo og Mario var populære for både gamle som unge…


Mye folk på martnan…


Et stykke norsk kultur på fire hjul.


Jeg og barna foran Il Tempo Gigante…

Teenage Mutant Hero Turtles er populært her i huset…

Jeg skal være helt ærlig å si at jeg selv har sett en god del episoder med Teenage Mutant Hero Turtles opp igjennom årene og har alltid likt de spreke, akrobatiske og pizzaspisende skilpaddene Leonardo, Raphael, Michelangelo, og Donatello. I starten var de slettes ikke noen flinke “ninjaer”, men da de kom i kontakt med deres sensei, Master Splinter, ble de til slutt profesjonelle ninjakrigere i kampen mot den ondskapsfulle Shredder. Det spesielle med de fire skilpaddene var at de hadde forskjellige egenskaper og personligheter. Selv om de til tider fomlet litt og havnet i uføre, klarte de alltid å komme seg ut av farlige situasjoner. 

Har alltid likt seriene som har blitt sendt på diverse TV-kanaler. Det har utrolig men sant hengt med siden 1984 da tegneserien var et faktum og skapt av Kevin Eastman og Peter Laird, men de havnet ikke først på TV før i 1987. Der hadde de tilholdsted i flere hundre episoder til sammen, noe som er veldig imponerende og er den dag i dag like populære i den nye 3D animerte TV-serien som blir sendt på Nickelodeon. Husker
godt at jeg også hadde leker med denne gjengen og som var veldig populær en periode for mitt vedkommende. Figurene var stilige og ble fort en samlesak for meg og vennene mine. I dag finnes det fortsatt leker til denne serien og sammen med at TV-serien nå går for full guffe på Nickelodeon, så kommer stadig nye leker som mine barn har fått smaken på. Til og med min minste datter digger skilpaddene. ingen tvil i hva barna helst vil leke med for tiden. Det går nemlig i Teenage Mutant Hero Turtles og som har blitt veldig populært her i huset.


Leker som finnes…

I disse tider har det altså blitt sett en del Teenage Mutant Hero Turtles hos oss som går på TV-kanalen Nickelodeon i sin nye 3D animerte TV-serie. Hver søndags morgen klokken 09:30 sitter mine barn forventningsfulle og klistret til skjermen, for da kommer nye episoder den nye 3D animerte TV-serien. 

Om du vil vite mer, kan du sjekke ut nettsiden Nickelodeon.no

Faktisk har jeg også spilt flere spill med de fire skilpaddene, men kvaliteten her har vært veldig variert og til tider slettes ikke bra. Spillene har blant annet blitt sendt ut til både NES, Arcademaskiner, Game Boy, PS2, Xbox 360, Wii, GBA PC og hvor kvaliteten dessverre har variert en god del. Har faktisk kost meg mer å se de fire spretne skilpaddene på TV.

I juni neste år kommer også en helt ny film på kino med de fire skilpaddene og tipper barna vil se den.  

nå er det Teenage Mutant Hero Turtles for alle penga…

Har du vårt fan av disse skilpaddene og hadde du leker med gjengen som du lekte med? Har du fått sett den nye TV-serien på Nickelodeon? 

Slike spill er det vi ønsker eller hva…

Jeg har helt siden tidenes morgen vært rykende opptatt av grafikk i spill. Helt siden de første spillene jeg spilte på Commodore 64, demoene som ble presentert (Roy Jacobsen blant annet lagde musikk til), så har jeg alltid siklet stort over grafikk. Jo mer realistisk og detaljert, jo bedre. I disse tider hvor både Sony (Playstation 4) og Microsoft (Xbox One) kommer med nye konsoller, så vil spillutviklere få enda større mulighet til å få silket mitt til å renne med bedre grafikk. Dette beviset fikk jeg spesielt sett da DICE og Electronic Arts presenterte det kommende Battlefield 4. For en detaljgrad. Helt rått rett og slett og ingen skal komme å si at spillene ikke blir mer og mer realistiske. Selvsagt er ikke dette helt bra om man tenker på at spillerne bare blir yngre og yngre, men dette er en annen side av en sak jeg kommer tilbake til om ikke lenge. Om du sjekker ut filmklippet nedenfor her så får du se hvilket kaliber grafikken er i.

Klipp fra Battlefield 4 som bruker grafikkmotoren Frostbite 3.0

For ikke mange dagene siden presenterte Microsoft deres kommende og alt-i-ett boks Xbox One. Samtidig som presentasjonen, fikk vi se et klipp av det kommende Call of Duty: Ghosts. Jeg satt klistret til skjermen som om jeg var hypnotisert. Gud, for en grafikk, for noen saftige detaljer. Jeg var nok en gang solgt og kunne ikke tro det jeg så. På nytt kom grafikkhoren frem i meg og siklet rant i strie strømmer. Nesten så man kunne konstatere ereksjon ved å se på detaljene i spillet. Nå kan ikke høsten og vinteren komme fort nok med tanke på to spill som virkelig leverer til det ytterste når det kommer til grafikk. Realismen er så innmari bra i begge spill og om du kaster et blikk på omgivelsene, detaljene på soldatene og sist men ikke minst hvilke bevegelser som kjøres på personene i spillet, så begynner dette å bli mer og mer likt film. Akkurat slik JEG vil ha det. Jeg gleder meg stort til Call of Duty: Ghosts.

Klipp fra Call of Duty: Ghosts og som også tar i bruk en helt ny grafikkmotor.

Selvsagt liker jeg ikke bare skytespill. Bilspill er også en sjanger som jeg er stor fan av. Under presentasjonen av Xbox One, fikk vi sett et klipp fra et bilspill som jeg virkelig gleder meg stort til og det er Forza Motorsport 5. Utvikleren Turn 10 har alltid vært nøye til detaljer i sine Forza-spill og nå som de får enda mer å leke seg med i Xbox One, så tror jeg kan vi få oppleve et bilspill som lyser opp himmelen med sin grafiske åpenbaring. Det er jeg bra sikker på. Håper inderlig Forza Motorsport 5 vil inneholde en skikkelig “værmotor” slik at været kan forandre seg fra plask regn til snø eller sol fra skyfri himmel. Dette er noe jeg har savnet i Forza Motorsport samt flere andre bilspill. Grafikkhoren gleder seg nok en gang til et kommende spill og som jeg tror kommer til å sette nye grenser når det gjelder det grafiske tilsnittet i bilspill. 

Heftig grafikk i Forza Motorsport 5

Her er tre spill som virkelig får frem grafikkhoren i meg og som gjør at jeg virkelig er glad for å være en gamer. Spillene blir mer og mer realistiske. Jeg kan ikke annet enn å nyte tilværelsen og de kommende spillene. 

Hva synes du? Teller grafikken mest i spillene eller er det andre aspekter du mener teller like mye som grafikken? 

119. plass på blogg.no!

Det er ikke alltid man havner på topplisten på blogg.no, men i går gjorde jeg det og fikk en til slutt en 119. plass. Moro er det og artig å se at så mange leser bloggen min. Er jo ekstra inspirerende å ha såpass mange lesere og skal gjøre hva jeg kan for at bloggen min blir så variert som mulig, men tilslag av musikk, spill, kaker og film blir det nok en del av. Så med det håper jeg dere mange lesere fortsatt setter pris på bloggen min. 

Tusen hjertleig takk til dere alle!


Feirer dette med en Svampebobkake…

Vettskremt!

Det er forholdsvis enkelt å skremme folk med å gjemme seg bak et hjørne og hoppe frem. Vet ikke hvor mange jeg har klart å skremme på den måten, men det er mange. Skal også sies at jeg selv har blitt skremt mange ganger på samme måte. Det er jo en naturlig reaksjon og blir man skremt, så hopper man, hjertet pumper hardere, blir litt småskjelven og man kan begynne å svette. I alle fall er det en reaksjon hos meg. 

Det er ikke bare slik jeg har blitt skremt, men det har hendt seg mange ganger at jeg har blitt skremt godt i spill. Om man ser opp i taket, er jeg bra sikker på at man finner merke etter alle gangene jeg har hoppet her. For spill kan være riktig så spennende og dukker det plutselig opp noe på skjermen i tillegg til kraftig lyd, ja så hopper jeg og blir skremt. 

Nintendo hadde en artig sak under deres lansering av deres spill Donkey Kong Country Returns 3D til 3DS. Der kom plutselig Donkey Kong hoppende frem og skremte vannet av de som stod og spilte spillet. Det er søren meg mange artige påfunn i spillbransjen og dette er noe av artigste jeg har sett på en spillansering. Donkey Kong Country Returns til Wii er et av de mest spilte spillene her hjemme hos oss. Et spill som jeg faktisk liker svært godt hvor både jeg og min minste sønn har hatt mang en runde med. 

Slike plattformspill som Donkey Kong Country Returns 3D (3DS) og Donkey Kong Country Returns (Wii) er geniale og ikke bare krever det at man har god reaksjon, men man må søren tenke godt før man hopper på plattformene som dukker opp. Spillene krever også en god del koordinasjon og spesielt små barn er dette meget gode spill som jeg anbefaler. 

24. mai ble altså Donkey Kong Country Returns 3D sendt ut for salg. Løp og kjøp folkens. 

Via spillforedraget “Spill er sunt” anbefaler jeg dette spillet. 

Her er klippet hvor Nintendo skremte vannet ut av noen som spilte spillet…