Disse spillene venter jeg med stor spenning på!

November og desember i år ser sykt bra ut for oss som er spillentusiaster. Storspillene kommer som perler på en snor og jeg vet tiden fremover kommer til å bli fylt med herlige spillopplevelser. Flere vil nok hevde at jeg kanskje er litt for mainstreamaktig når det kommer til spill, men det bryr jeg meg katta i. Jeg er stort sett veldig positiv til spill så fremt de klarer å underholde meg. Da er jeg fornøyd. 

De spillene jeg venter med spenning på er;

Call of Duty: Advanced Warfare -> Lanseres den 4. november til en rekke formater. Jeg venter spent på PC-utgaven med bedre grafikk og med bruk av tastatur pluss mus. Spillet minner meg utrolig mye om en blanding mellom Crysis og Titanfall, spill som jeg liker godt. Sist men ikke minst, har utvikleren Sledgehammer klart å få med Kevin Spacey i en hovedrolle noe som gjør at jeg gleder meg enda mer. Det er ikke mange dagene igjen og er spent på hva spillet vil inneholde. 

Assassin’s Creed: Unity -> Lanseres den 13. november til PS4, PC og Xbox One. Jeg har i det siste virkelig fått sansen for Assassin’s Creed-serien og spesielt med tanke på hvor godt spillene skildrer ulike historiske hendelser fra den virkelige verden. Jeg har flere ganger spurt meg selv hvorfor ikke skoler er mer flinke til å bruke spillserien i undervisningen. Assassin’s Creed: Unity tar oss med til den franske revolusjonen og spillet ser sykt bra ut for å si det mildt. 

LEGO Batman 3: Beyond Gotham -> Lanseres til en rekke formater den 14. november. LEGO-spillene er utrolig populære her i huset og hvor jeg og sønnen min på ni år spiller slavisk. Spillserien engasjerer oss begge og hvor vi spesielt samarbeidsdelen fungerer godt. Spillbarheten er det som fremmer spillserien og noe som garantert kommer til å bli bra i dette spillet også. Spill to personer samtidig er det som gjør LEGO-serien så moro. 

Grand Theft Auto V -> Lanseres til PS4 og Xbox One den 18. november. Har lenge ventet på at spillet skulle dukke opp til neste generasjons konsoller og nå er det ikke mange dagene til det skjer. Er så utrolig spent på hvordan grafikken blir på konsollutgaven. Selv om jeg er ufattelig dårlig med bruk av gamepad i spill på konsoll, så er det bare å innrømme at jeg ser frem til spillet til konsoll. I midten av januar neste år kommer spillet til PC og da skal du være trygg på at spillet skal kjøres igjennom igjen da med mus og tastatur. 

Far Cry 4 -> Lanseres til PS4, Xbox One og PC den 20. november. For øyeblikket spiller jeg Far Cry 3 så mye jeg kan. Må gjennomføre spillet før oppfølgeren dukker opp. Far Cry-serien liker jeg godt, spesielt med tanke på friheten man finner. Her må man passe seg for alt. Om det ikke er fiender som prøver å gjøre livet surt for en, så er det ville dyr. Lydene, grafikken, detaljene, friheten, historien og holdbarheten er det som gjør Far Cry-serien så unik. Gleder meg sykt mye til Far Cry 4.

-EMOL8HWrMU

Dragon Age: Inquisistion -> Lanseres til en rekke formater den 21. november. Jeg har alltid vært fan av Dragon Age-serien og mulighetene som man finner. Spesielt handlingen i spillserien har jeg alltid likt samt mulighetene til å personliggjøre karakteren din. RPG-spill er herlige spill og som gjør at du får mange, mange timer med god underholdning. Gjennom den siste tiden har jeg siklet stort etter å ha sett flere filmklipp fra Dragon Age: Inquisition.

Sonic Boom: Rise of Lyric -> Lanseres til Wii U og 3DS den 21. november. Har helt siden jeg var en “liten” pjokk vært stor fan av Sonic. De første spillene har festet seg langt inn i spillhjertet mitt. De to siste spillene i Sonic-verdenen har vært meget gode og ført serien rett tilbake til røttene. Derfor gleder jeg meg stort til Sonic Boom: Rise of Lyric som faktisk ser meget godt ut.

LittleBigPlanet 3 -> Lanseres til PS3 og PS4 den 26. november. Noe av de beste “barnespillene” finner du i LittleBigPlanet-serien. Perfekt plattformspillserie og hvor du i tillegg kan bruke dine kreative evner og lage egne brett og utsmykke brettene som finnes. Sackboy er en søt spillkarakter som treffer mange spillentusiaster, gamle som unge. Nå kommer spill nummer tre og vi gleder oss.

Super Smash Bros. Wii U -> Lanseres til Wii U den 28. november. Super Smash Bros Brawl til Wii ble utrolig populært her i huset og rundt omkring i spillverdenen. Selvsagt visste vi at serien ville dukke opp til Wii U og det gjør den altså om ikke så altfor lenge. Familien Sandnes gleder seg stort selv om jeg vet at mine barn kommer til å knuse meg. Artig likevel.

EPy4vefsvcw

The Crew -> Lanseres til PS4, PC og Xbox One den 2. desember. Spillet som har blitt utsatt noen ganger kommer i begynnelsen av desember. Selv har jeg hatt gleden av å være med på to betatester og vet litt hva racingspillet bringer når den tid kommer. Å kunne cruise rundt i hele USA har alltid vært en drøm for meg og nå får jeg sjansen og det med biler som kan oppgraderes til det ugjenkjennelige. Mange millioner muligheter å pimpe doningene gjør spillet meget spennende. Lenge siden jeg har gledet meg så mye til et bilspill som jeg gjør med The Crew. Jeg og noen venner har bestemt oss å lage et crew i spillet og da skal vi erobre verden…eh, USA.

der har du listen over spill jeg ser frem til før jul. Det er mange store AAA-spill her og jeg gleder meg sykt mye til disse to siste måneder i året. Spillhjertet mitt dunker verre enn verst for tiden og det er kanskje ikke så rart med tanke på at så mange spill dukker opp.

Hvordan ville din liste ha sett ut? Er det spill du gleder deg stort til?

ut2hoNDVhTU

#Callofdutyadvancedwarfare #assassinscreedunity #legobatman3 #grandtheftautov #farcry4 #dragonageinquisition #sonicboomriseoflyrics #littlebigplanet3 #supermsashbroswiiu #thecrew #gamer #consolgamer #pcgamer #gaming #spill #game #consolegaming #pcgaming #ilovegaming

Vet du hva? Jeg er blitt hekta igjen!

At jeg blir hekta på spill kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse på dere. For det å være en spillentusiast gjør at man til tider kan bli hekta. Nå har det skjedd igjen. Jeg er blitt så innbitt hekta og spillet som nå får kjørt seg er togbyggesimulatoren Train Fever. Spillet er utviklet av den tyske gjengen på fem personer i Urban Games og det de hittil har prestert er veldig bra.

Å se sine tog tøffe gjennom landskapet helt fra de første damlokomotivene i midten av 1800-tallet og frem til lyntogene er herlig. Spesielt er det å se at byene vokser seg store på grunn av dine valg av transportsystem for innbyggerne. Oppgrader jernbanen i tråd med utviklingen og frakt folk og gods til der det trengs. Det er oppskriften i spillet. Det er en ting man må passe på, ikke bit over for mye og følg med at du tjener på dine tog slik at du hele tiden har pluss i regnskapet.

Urban Games har også gjort det mulig for andre likesinnede å lage mods til Train Fever. Dette åpner opp for en uendelig levetid for spillet. For du får hele tiden tilgang til nytt innhold. I bunken med mods til spillet finner du blant annet to norske togsett og bare det gir en ekstra gnist til å spille spillet.

håper jeg inderlig at gjengen bak Train Fever fortsetter å utvikle spillet til det bedre og at de sørger for at vi hele tiden får nye ting og tang i spillet å kose oss med. En ting som hadde vært stilig og det var en snøverden i og med at vi nærmer oss jul. Hadde vært stilig og sett togene våre tøffe rundt i snødekte landskap. 

Om du vil vite mer om spillet, så gå inn på NETTSIDEN TIL TRAIN FEVER

Har du spillet og gjerne vil laste ned mods, så finner du det HER.

Spill er sunt anbefaler Train Fever.

Her er noen bilder som presenterer tog som er blitt lagd til spillet.

#trainfever #urbangames #tog #simulator #simulasjon #pc #pcgamer #pcgaming #gaming #ilovegaming #intel #kingston #gigabyte #benq #coolermaster #togspill #spill #game #mods 

Innholdsrik, brukervennlig og godt spilltastatur!Roccat
har gjennom flere år nå bygd seg opp litt av et navn og rykte. I starten opplevde jeg småproblemer med deres produkter og husker godt en av musene deres som hoppet og spratt uansett hvilket underlag jeg brukte. Heldigvis er det en god stund siden og etter den “brøleren” har jeg hatt mulighet til å bli kjent med flere spillprodukter fra Roccat hvor de har overbevist meg stort.

For en stund siden banket det på døra og inn kom en snill postmann med en gedigen pakke. Først så var jeg ikke helt sikker på hva det var, men så demret det litt og skjønte godt at det var mitt kjære Roccat tastatur som dukket opp. Roccat Ryos MK Glow er det fulle navnet og som nå har fått kjørt seg godt.

Som vanlig er Roccat mestre på å presentere et spillprodukt før du åpner og ser hva som er inne i esken. På esken kan du se masse info over hva du får og et godt oversiktsbilde over tastaturet. Dette hjelper nok godt i de butikker Ryos MK Glow ligger for salg.skal sant sies at Roccat ikke har lurt meg her og det som åpenbarer seg når jeg åpner esken får meg til å tenke om jeg virkelig får plass til dette på mitt smale kontorbord. For med 90cm i bredden, så skal det ikke så mye til før det blir liten plass. Derfor var jeg også ekstra spent på om Ryos MK Glow ville passe inn, noe det heldigvis gjorde.

Hvorfor gikk jeg til anskaffelse av dette tastaturet. For det første så er det et mekaniske tastatur. For det andre så bruker jeg for øyeblikket en Roccat Kone Pure White Edition gaming mus og er veldig godt fornøyd med den. Så da var det klart at jeg måtte har et Roccat tastatur som gikk i stil med musen. Det aller beste hadde vært om tastaturet hadde vært hvitt, da ville det virkelig ha gått i stil.

Jeg har alltid vært glad i bling bling på spillutstyr og digger alt med lys. På Ryos MK Glow er det selvsagt lys og det nærmest så sterkt at du må ha på solbriller. Lyset i tastene er blå og du kan heldigvis skru ned lyset til det minimum eller helt av om du vil det. En annen ting jeg likte godt var via softwaren kunne jeg slå av lyset i tastaturet når det ikke var i bruk. Det var en stilig egenskap.Hva
annet flott kan jeg si om tastaturet mon tro? Jo, som skrevet tidligere så er dette et mekanisk tastatur med cherry MX switcher. Det vil for det første si at det er slitesterkt og hvor Roccat lover minst 50 millioner trykk før tastene er utslitt. For det andre så er det også veldig behagelig å skrive på. Selv om det lager litt lyd, så går touchmetoden riktig så godt. Veldig sensitive taster
  som reagere momentant på mine trykk.

Er det noe Roccat er utrolig flinke til så er det å gi oss spillere muligheten til å programmere og stille inn produktene slik vi vil. På venstre side sitter hele fem makroknapper som igjen gir deg over 500 makroinnstillinger. Det er søren meg mye og gjør at du kan ha en innstilling for hvert spill du spiller. I tillegg har du den berømte “easy-shift” tasten som sørger for at du får tilgang til enda flere innstillinger. Som om ikke det er nok, så nedenfor “space-tasten” finner du enda tre programmerbare taster og dette gjør at du nesten roter deg bort i alle innstillingene du kan gjøre.

For å si det slik, jeg kunne ha skrevet en hel bibelavhandling for Ryos MK Glow med tanke på alt det som er bra med tastaturet, men går nå heller over til hvordan det virkelig funker når man spiller. Å spille med denne herligheten går selvsagt som en drøm. Noe annet ville være som å banne i kirken. Tastene er veldig responsive og reagerer momentant. I tillegg er tastene lette å trykke ned noe som gjør at jeg forguder tastaturet. Så må jeg så absolutt ikke glemme den herlige håndleddstøtten som sørger for at håndleddene får hvilt seg i kampens hete. Dessverre får du ikke til å ta av håndleddstøtten. Det vil si at om du skal kjøpe dette, må du ta sikte på å ha god plass der du skal ha tastaturet.undersiden av Ryos MK Glow finner du fem store gummiflater. Disse sørger for at tastaturet ligger veldig stabilt på uansett underlag. Videre på undersiden finner du også kanaler for ledningen slik at den ikke hoper seg opp. Dette er heller ikke mange spilltastaturer utstyrt med.

Kun en ting jeg savnet og det er USB-utganger til lavstrømprodukter som minnepenner med mer. Et par av dem så hadde jeg virkelig vært i himmelriket med dette tastaturet. For USB-utganger blir det ikke for mye av.

Jeg har nå hatt glede å spille og skrive med dette tastaturet i over 14 dager. Jeg har blitt veldig stor fan av tastaturet. Det er romstort og jeg var litt redd for at jeg ikke fikk plass til det her, men heldigvis så gikk det bra. Ryos MK Glow er uten tvil et tastatur jeg vil anbefale dere andre å kjøpe. Spesielt med tanke på alle de mulighetene som ligger til rette. Du kan nærmest ha egne innstillinger for hver av de spillene du spiller. Det sier litt hvor “innholdsrik” tastatur dette er. Jeg har spilt alt i fra FPS-spill til strategiske spill med tastaturet og det funker perfekt uansett hva jeg spiller. Jeg har i grunnen et lite trekk på tastaturet og det er mangelen av USB-utganger, men foruten det så er dette et tipp topp produkt . Løp og kjøp!

Vil du vite mer om Ryos MK Glow så finner du det inn på NETTSIDEN TIL ROCCAT FOR PRODUKTET. 

Hvilket spilltastatur spiller du med? 

 

#roccat #ryosmkglow #tastatur #keyboard #gaming #gamer #pcgamer #pcgaming #ilovegaming #spillersunt #intel #gigabyte #kingston #benq #coolermaster #gaming4life 

Bonderomantikk i digital form…

Elsker du å jobbe på gårdsbruk, men har ikke råd til å kjøpe deg et? Da får du i alle fall snart muligheten til litt “bonderomantikk” i digital form med det kommende Farming Simulator 15. Selv har jeg spilt denne serien en god del og liker godt det å kunne ta på meg mine digitale støvler, hoppe opp i min digitale traktor og kjøre ut på min digitale åker med plogen hengende bak. Her gjelder det ikke å ligge på latsiden. Det er en stor åker som skal pløyes og det tar tid. Så når pløyingen er gjort, så må det finharves og til slutt såes frø for korn. Ikke noe er så herlig å se at den jobben du gjør med jorda fører til klingende mynt i kassa. 

Spillserien har blitt veldig populær med årenes løp og samlet millionvis av hobbybønder fremfor sine skjermer. Skjønner godt hvorfor spillserien er så populær som den er. For det første er grafikken på selve gårdsutstyret veldig så bra. For det andre så må du passe på at du tjener penger på det du driver med. For det tredje så lages det mods fra andre fans rundt omkring verden og disse deles på diverse fora som igjen holder liv i spillene. For det fjerde er det et simulasjonspill og for det femte så er målet å slå vennene mine med mest penger og flest traktorer med utstyr. 

er det kun to dager til spillet lanseres til PC og med det kommer et slippklipp fra spillet som ser mer spennende ut enn noen gang. Føler det kribler litt i hobbybonden i meg og gleder meg til å ta fatt på mange arbeidsoppgaver ute på åkeren. 

Spill er sunt anbefaler Farming Simulator som et spill for alle aldre!

#farmingsimulator15 #panvision #focushome #giants #pc #gamer #pcgaming #pcgamer #intel #gigabyte #kingston #benq #coolermaster #gaming #farmer #launchtrailer #spill #game #simulation #simulator #simulasjon #gårdsliv #bonderomantikk 

Historielærere – hvorfor ikke bruke Assassin’s Creed Unity i undervisningen?


Reddende engel fra oven eller…

Det er flere skoler her i landet som er flinke til å bruke spill i læresammenheng og for de av dere lærere som ikke tror det er mulig, så er det faktisk det. Det finnes actionspill som egner seg godt om man legger til rette for det. En spillserie som er flittig brukt er Assassin’s Creed. Ubisoft som er utvikler har gjennom flere spill i serien tatt oss med til viktige hendelser i verdenshistorien. Vi har fått oppleve Den amerikanske revolusjonen, tempelriddertiden, vi har fått være med på piratjakt på de syv hav i Black Flag og om ikke så altfor lenge lanseres Assassin’s Creed Unity. I sistnevnte spill vil vi få oppleve den franske revolusjonen på nært hold. 

For de av dere som har hatt om den franske revolusjonen, så vet dere sikkert at hodene rullet støtt og stadig under revolusjonen og giljotinen ble flittig brukt. Dette er noe som også er i fokus i Unity som kommer på en rekke formater den 13. november. Om dere har fulgt litt med i spillserien, så skildres de forskjellige tidsepokene veldig godt og dere får følelsen av å være tilstede gjennom hele historien. Stemningen i spillserien er helt unik og hvor Ubisoft bruker veldig mye tid på å få det til så bra som mulig. En annen ting Ubisoft er flinke til og det er å lage omgivelsene så virkelighetstro som mulig og dette er noe dere selvsagt finner i Unity. Det perfekte spillet for å lære om tiden da hodene rullet. 


La hodene rulle…

Den franske revolusjonen er ikke artig å lære om dere må lese side opp og side ned i en kjedelig skolebok, men om dere får det i spillform, så blir undervisningen mye mer interessant. Faktisk viser forskning på dette at de som spiller i spill i læresammenheng faktisk lærer bedre og at det de lærer setter seg bedre i hjernen enn om man leste. Spesielt for de som kanskje sliter med å lese, så er denne læremetoden veldig gunstig. Spill er jo noe som opptar de fleste av oss i dag og da synes jeg skolene skal bli flinkere til å legge slike læremetoder til rette for sine elever. Spesielt når spill som Unity kommer med historiske hendelser, så kan det ikke bli bedre enn det. 

til dere historielærere, hvorfor ikke bruke Assassin’s Creed Unity i undervisningen om den franske revolusjonen? Jeg er bra sikker på at dere elever kommer veldig godt ut av en slik læremetode med å bruke spill.

Gleder du deg til å spille Assassin’s Creed Unity? Hva gleder du deg mest til i spillet? Er skolen din flink til å bruke spill i undervisningen?

 

//

//

Hyeule Warriors – Link på nye jaktområderWii U
er i mine øyne en meget god konsoll om du skal velge å kjøpe en til familien. Konsollen har mange spill som treffer hele familien godt og som sørger for underholdning for opp til fem personer samtidig. Dette gjør at jeg setter stor pris på Wii U her i min familie min.

I år har Nintendo vært aktive og sendt ut flere gode spill til Wii U et av disse spillene er Hyrule Warriors. Dette spillet gir deg vår kjære Link og hvor han virkelig får lov til å slå hardt i rundt seg. Link har siden tidenes morgen vært en populær spillfigur i Nintendo-universet og som gjennom Zelda-serien blitt solgt på millionvis av spill.

Jeg har selv spilt en del av Zelda-spillene og har alltid likt Link som hovedperson. Derfor var det med stor spenning at jeg fikk muligheten til å kose meg med Hyrule Warriors. Som skrevet tidligere har vi fire barn i familien og en av de som spiller mye på Wii U er min sønn på ni og ett halvt år. Jeg var i starten i tvil om at han skulle få spille Hyrule Warriors, men etter å ha spilt det en del selv, fant jeg ut at det ikke var så skummelt og at jeg kunne se litt mellom fingrene med at aldersgrensen er satt til 12 år. I tillegg til at jeg også spilte en god del sammen med han, så var jeg ved siden av han og så hvordan han reagerte på spillet. For
i Hyrule Warriors er det mye “slåssing”. Det vil si, det kommer horder med vesener og som prøver å knerte deg, men Link er ikke sen i vendingen og svinger hardt med sitt skarpe sverd. Omgivelsene tar oss med til Hyrule med store sletter og massive slott. Her finnes ondskapen og som Link skal du fjerne ondskapen slik at harmoni igjen kan etableres.

Det beste med spillet er at vi begge kan spille sammen og det gjør at jeg og sønnen min får noen skikkelige gode kvalitetstimer fremfor skjermen. Vi hjelper og støtter hverandre når ting ser som verst ut. Samarbeidsdelene fungerer meget godt og gjør at spillet blir mer moro enn om man spiller alene, noe som også selvsagt går. Min sønn ville alltid spille med Wii Pro kontrolleren, mens jeg ble nødt til å bruke Wii Mote og nunchuck. Begge deler funker kjempegodt å spille med. Her har utvikleren KOEI gjort en meget god jobb. Et godt spill for to personer med andre ord.

Triforce-balansen har blitt forstyrret og kongeriket Hyrule blir nok i gang forsøkt knust av en ond kraft. Ondskapen er trollkvinnen Cia. Nå er det opp til deg som helten Link, som denne gangen er en modig ridder i Hyrules kongelige hær som ledes av Impa, å stå opp i mot fiendehordene og finne den bortkommende prinsesse Zelda.Etter hvert som vi spiller låser vi opp nye spillbare karakterer med sine unike egenskaper og våpen. I karakterhaugen finner vi Impa, prinsesse Zelda, Midna samt en rekke andre. Samle rupees og andre nyttige redskaper for å oppgradere våpen og lag merker som senere kan brukes til å forsterke ferdighetene til heltene. Når du har fått slått deg til mange komboer, kan du utløse en voldsom kraft som slår ut alt i rundt deg. Denne egenskapen er veldig god å ha for det er ikke mangel på Bokoblin som kommer stormende mot deg. Denne gangen må du kjøre hanskene ned i jorden for å redde Hyrule.

Jeg har flere ganger blitt stående å beskue den flotte grafikken og ikke trodd at spillet ble kjørt på Wii U. Fine omgivelser, gode animasjoner og flotte slott er det som setter rammen for dette heftige spillet. Har heller ingenting å klage på lydbildet. Det er akkurat slik jeg kunne ha forventet av et slikt heftig slåssespill.En annen ting, det er mange, mange timer underholdning, men dessverre til tider blir det litt repeterende. I alle fall var jeg som merket meg det. Min sønn tenkte ikke i det hele tatt på det og var helt oppslukt i spillet.

Spillet har fått 12 års aldersgrense, men kan uten problemer spilles av barn helt ned i 9 år. Spillet inneholder monstre og skumle vesener, men foruten det så er det veldig eventyrinspirert. Selv om det er slåssing og bruk av sverd, så er det ikke noe som føles realistisk ut. 

Hyrule Warriors er et godt spill som jeg selvsagt uten å blunke kan anbefale deg spesielt om du er fan av slåssende Link. Da er dette spillet midt i blinken for deg. Jeg og sønnen min har i alle fall hatt mye glede av spillet som kom ut for salg den 19. september til Wii U. Om du kommer på mine foredrag Spill er sunt vil du få muligheten til å prøve Hyrule Warriors. Nå skal jeg ikke skrive mer og satser heller på at jeg og sønnen min kommer oss tilbake til Hyrule og moser noen Bokoblinere.

Spill er sunt anbefaler Hyrule Warriors! 

#hyrulewarriors #koei #Wiiu #nintendo #link #zelda #gamer #consolegamer #konsollgamer #consolegaming #ilovegaming #gaming #spillersunt #spill #spilling #game #

Blodig masseslakt av uskyldige mennesker!

Du går bort til bordet. Der ligger det en pistol, maskingevær, ekstra ammo, granater og en skikkelig fet kniv. Du plukker med deg alt som ligger på bordet. Nå skal blodet flyte. Du åpner døren og fremfor huset står en gjeng og venter på bussen. Du gjør klar geværet. Personene ved busstoppen ser ikke hva som er i ferd med å skje. Du åpner ild. Skuddene treffer sine mål så blodet skvetter til alle kanter. Hahahaha, ler du mens du peprer med skudd mot de stakkars uskyldige. Det er flere som trygler deg å la spare livet deres, men du ler rått og brutalt, tar frem kniven og stikker den så langt inn i magen som mulig. Blodspruten står. Du koser deg og finner et nytt offer som kryper på marken. Nå er det pistolen sin tur til å bli brukt. Du tar tak i hodet på offeret og klasker pistolen mot skallen. Du holder fingeren på avtrekkeren. Så eksploderer hodet i en storm av blod og gørr etter ditt nådeløse skudd. Ikke noe er så herlig å drepe uskyldige på bestialsk vis. Hahaha, rått og brutalt!

Nettopp denne følelsen vil du kanskje sitte med når du spiller det kommende spillet Hatred som utvikles av den polske utvikleren Destructive Creations. Allerede nå har det rukket å skape en del debatter rundt omkring på internett. Du skal altså spille en massemorder. Ordet massemorder er fra utgangspunktet tabubelagt og med at en spillutvikler nå gir deg som spiller muligheten til å drepe uskyldige sivile uten mål og mening nettopp som en massemorder. Hovedpersonen skal være fylt med hat til alle og samfunnet i rundt seg. Nettopp dette er drivkraften i spillet.

Om spill påvirker eller ikke strides de lærde om og det er ennå ikke påvist om at det virkelig skjer. Selv har jeg tro for at spill påvirker på lik linje som film, musikk og omgivelser generelt gjør det. Spesielt psykisk syke kan lett bli påvirket og ser omgivelsene i rundt seg på en annen måte. De kan fort tro at samfunnet er fienden og at alle har som mål å gjøre livet til et helvete for den psykisk syke. Da vil spesielt slike spill som Hatred komme dårlig ut for disse.

I en verden hvor det fra før av finnes mye elendighet, brutale drap og vold, så gjør ikke slike spill saken noe bedre. Utvikleren på sin side sier at Hatred er et spill og om man ikke liker innholdet, så la vær og spille det. Med all denne hypen spillet får, så er det som å si at julegavene ligger under juletreet, men du får ikke lov til å røre dem før til neste jul. Hypen vil selvsagt sørge for at spillet kommer til å selge som varmt hvetebrød selv om jeg tror handlingen og historien i sin helhet kommer til å være utrolig tynn.

En annen bekymring som jeg har er at spillet garantert kommer til å bli spilt av barn ned i 7-8 år alderen, slik det skjer i dag med spill som blant annet Grand Theft Auto V. Et spill som er forbudt solgt i flere land på grunn av den brutale volden. I denne sammenhengen blir Grand Theft Auto faktisk et barnespill å regne om man sammenligner med Hatred og hvor spillet utelukket går ut på å drepe på en bestialsk måte. I Grand Theft Auto V kan du jo i det minste utforske omgivelsene, kjøre en rekke kjøretøy og oppleve spillet på en “actionfilm” måte. Mens man i Hatred kun skal gå amok med kuler og granater blant sivile.

At barn ned i 7-8 års alderen kommer til å spille slike spill gjør meg uvel spesielt med tanke på at Hatred er så brutalt og bestialsk. Med et slikt spill på tur vil jeg uten tvil kaste et stikk til foreldrene om å følge enda bedre med på hva barna sine spiller. Jeg kan garantere at spillet Hatred kommer til å bli forbudt solgt i flere land på grunn av volden. At en 7-8 åring spiller massemorder er slettes ikke bra. I en tid som er så travel at man ikke rekker å følge med på alt som skjer i rundt seg, så bekymrer det meg at spill som Hatred kommer til å samle barn fremfor skjermen mens foreldrene ikke har peiling i det hele tatt på hva barna spiller. Som jeg har sagt tusen ganger før. Foreldre er alt for slappe til å følge med på hva barna sine spiller og derfor forekommer det at barn ned i 7-8 års alderen “koser” seg med spill som Grand Theft Auto V, noe de fra utgangspunktet ikke skal gjøre. Spillet er jo tross alt lagd for spillere over 18 år.  

Foreldre, her kommer en stor OBS på at dere må følge med spesielt på spillet Hatred som kommer neste år. Jeg skal via bloggen min informere når det skjer slik at dere vet å passe på. Hatred er ikke lagt for barn og vil garantert få en aldersgrense på 18 år her i Norge. Det skulle heller ikke forundre meg at spillet blir forbudt solgt i flere land som f.eks. Canada, Tyskland, Australia med flere. 

Her er traileren fra spillet. Så får du selv bedømme om dette er et spill for deg eller barna dine. Er dette et spill for barn og er dette et spill du ville spille? Er det farlig at barn spiller slike spill som dette? 

#hatred #destructivecreations #violence #vold #brutalt #spill #gamer #pcgamer #consolegamer #gaming #spillersunt #massemorder #pcgaming #intel #kingston #gigabyte #benq #coolermaster #ilovegaming #bloody #serialkiller 

Nothing really matters…

When I’m lost and need a sign, she leads the way and I’ll be fine! She completes me, it’s how she reads me right or wrong. It’s so clear she’s all that I need. Dette er strofer fra en låt som jeg synes er nydelig og som blir spilt en god del for tiden. Låten er fra den tyske artisten Mr. Probz og som nå ligger på mange hitlister rundt omkring i verden. Snakk om å få roen av denne låten. Nydelig rett og slett. 

#nothingreallymatters #hitliste #music #musikk #hit #mrprobz #topmusic #ballade #gamer #ilovemusic #låt #pcgamer #konsollgamer #consolegamer gaming 

Når kommer snøen?

I den siste tiden har jeg fått masse spørsmål om når snøen kommer. For her i Trøndelag har det vært veldig lite snø å skimte for de fleste av oss. Vi har hatt perioder med kuldegrader om natten, men that’s it. Ikke noe snø. Så da lurer veldig mange på når kommer egentlig snøen. 

Den siste tiden har vindretningen ligget for det meste på øst til sørøst og for oss i Trøndelagen betyr det stort sett tørt vær og lite nedbør. Tiden fremover vil bli preget av for det meste vinder fra sørøst, sør og sørvest. Dette innebærer at temperaturene holder seg milde og som igjen betyr lite snø. At det kan komme litt snø i høyden er nok ikke utenkelig, men snøen blir ellers ganske så fraværende. 

Været vil i perioder bli ganske bra og lange stunder med oppholdsvær og litt sol. Inn i mellom slår noen lavtrykk innover med regn og regnbyger, men voldsomme nedbørsmengder blir det ikke. Slik vil været holde seg en god stund som igjen også betyr lite snø. 

Den første skikkelige snøen kommer ikke før i begynnelsen av november. Nøyaktig for to år siden plumpet det ned over 25cm med snø og da så det slik ut som på bildet. At vi opplever dette i år kan en nok bare glemme. Første snøen i fjor kom på Snåsa den 17. oktober og dagene derpå førte til rundt fem cm med snø.

Håper du på at snøen skal komme nå og bli liggende? 


Slik så det ut utenfor døren vår 10. oktober i fjor. 


Bildet tatt 25. oktober for to år siden…

Spill er sunt for Ungdom og fritid!

Det er mye som skjer for Spill er sunt i tiden fremover. Mange foredrag skal holdes og det i forskjellige deler av landet. Et av foredragene skal blant annet foregå på landskonferansen for ungdomsarbeidere i Tromsø den 10-11. november. Det er viktig å få frem at spill er sunt og at spilling kan tilrettelegges på blant annet fritidsklubber rundt omkring i landet. I mine øyne er det bedre at man drar til fritidsklubben og er med på sosial spilling enn å sitte hjemme og spille alene. Ingenting er mer moro å spille sammen med flere i samme rom. 

Flere fritidsklubber er flinke å legge til rette for spilling, mens noen ikke har tatt steget ennå. Flere klubber mener at det blir for mye fokus på spill og det kan jeg til en viss grad være enig i, men igjen, bedre å lokke til seg ungdommen på klubben enn at de sitter hjemme hos seg selv.

Her er forresten en artikkel om meg angående foredraget jeg skal holde der 10-11. november. Gleder meg stort og btw, har aldri vært i Tromsø, så det blir også en opplevelse i seg selv – Spill er sunt på landskonferansen for ungdomsarbeidere!

#ungdomogfritid #spillersunt #foredrag #lecture #gamer #pcgamer #pcgaming #consolegamer #spillforedrag #spill #game #tromsø #ilovegaming