Blodig masseslakt av uskyldige mennesker!

Du går bort til bordet. Der ligger det en pistol, maskingevær, ekstra ammo, granater og en skikkelig fet kniv. Du plukker med deg alt som ligger på bordet. Nå skal blodet flyte. Du åpner døren og fremfor huset står en gjeng og venter på bussen. Du gjør klar geværet. Personene ved busstoppen ser ikke hva som er i ferd med å skje. Du åpner ild. Skuddene treffer sine mål så blodet skvetter til alle kanter. Hahahaha, ler du mens du peprer med skudd mot de stakkars uskyldige. Det er flere som trygler deg å la spare livet deres, men du ler rått og brutalt, tar frem kniven og stikker den så langt inn i magen som mulig. Blodspruten står. Du koser deg og finner et nytt offer som kryper på marken. Nå er det pistolen sin tur til å bli brukt. Du tar tak i hodet på offeret og klasker pistolen mot skallen. Du holder fingeren på avtrekkeren. Så eksploderer hodet i en storm av blod og gørr etter ditt nådeløse skudd. Ikke noe er så herlig å drepe uskyldige på bestialsk vis. Hahaha, rått og brutalt!

Nettopp denne følelsen vil du kanskje sitte med når du spiller det kommende spillet Hatred som utvikles av den polske utvikleren Destructive Creations. Allerede nå har det rukket å skape en del debatter rundt omkring på internett. Du skal altså spille en massemorder. Ordet massemorder er fra utgangspunktet tabubelagt og med at en spillutvikler nå gir deg som spiller muligheten til å drepe uskyldige sivile uten mål og mening nettopp som en massemorder. Hovedpersonen skal være fylt med hat til alle og samfunnet i rundt seg. Nettopp dette er drivkraften i spillet.

Om spill påvirker eller ikke strides de lærde om og det er ennå ikke påvist om at det virkelig skjer. Selv har jeg tro for at spill påvirker på lik linje som film, musikk og omgivelser generelt gjør det. Spesielt psykisk syke kan lett bli påvirket og ser omgivelsene i rundt seg på en annen måte. De kan fort tro at samfunnet er fienden og at alle har som mål å gjøre livet til et helvete for den psykisk syke. Da vil spesielt slike spill som Hatred komme dårlig ut for disse.

I en verden hvor det fra før av finnes mye elendighet, brutale drap og vold, så gjør ikke slike spill saken noe bedre. Utvikleren på sin side sier at Hatred er et spill og om man ikke liker innholdet, så la vær og spille det. Med all denne hypen spillet får, så er det som å si at julegavene ligger under juletreet, men du får ikke lov til å røre dem før til neste jul. Hypen vil selvsagt sørge for at spillet kommer til å selge som varmt hvetebrød selv om jeg tror handlingen og historien i sin helhet kommer til å være utrolig tynn.

En annen bekymring som jeg har er at spillet garantert kommer til å bli spilt av barn ned i 7-8 år alderen, slik det skjer i dag med spill som blant annet Grand Theft Auto V. Et spill som er forbudt solgt i flere land på grunn av den brutale volden. I denne sammenhengen blir Grand Theft Auto faktisk et barnespill å regne om man sammenligner med Hatred og hvor spillet utelukket går ut på å drepe på en bestialsk måte. I Grand Theft Auto V kan du jo i det minste utforske omgivelsene, kjøre en rekke kjøretøy og oppleve spillet på en “actionfilm” måte. Mens man i Hatred kun skal gå amok med kuler og granater blant sivile.

At barn ned i 7-8 års alderen kommer til å spille slike spill gjør meg uvel spesielt med tanke på at Hatred er så brutalt og bestialsk. Med et slikt spill på tur vil jeg uten tvil kaste et stikk til foreldrene om å følge enda bedre med på hva barna sine spiller. Jeg kan garantere at spillet Hatred kommer til å bli forbudt solgt i flere land på grunn av volden. At en 7-8 åring spiller massemorder er slettes ikke bra. I en tid som er så travel at man ikke rekker å følge med på alt som skjer i rundt seg, så bekymrer det meg at spill som Hatred kommer til å samle barn fremfor skjermen mens foreldrene ikke har peiling i det hele tatt på hva barna spiller. Som jeg har sagt tusen ganger før. Foreldre er alt for slappe til å følge med på hva barna sine spiller og derfor forekommer det at barn ned i 7-8 års alderen “koser” seg med spill som Grand Theft Auto V, noe de fra utgangspunktet ikke skal gjøre. Spillet er jo tross alt lagd for spillere over 18 år.  

Foreldre, her kommer en stor OBS på at dere må følge med spesielt på spillet Hatred som kommer neste år. Jeg skal via bloggen min informere når det skjer slik at dere vet å passe på. Hatred er ikke lagt for barn og vil garantert få en aldersgrense på 18 år her i Norge. Det skulle heller ikke forundre meg at spillet blir forbudt solgt i flere land som f.eks. Canada, Tyskland, Australia med flere. 

Her er traileren fra spillet. Så får du selv bedømme om dette er et spill for deg eller barna dine. Er dette et spill for barn og er dette et spill du ville spille? Er det farlig at barn spiller slike spill som dette? 

#hatred #destructivecreations #violence #vold #brutalt #spill #gamer #pcgamer #consolegamer #gaming #spillersunt #massemorder #pcgaming #intel #kingston #gigabyte #benq #coolermaster #ilovegaming #bloody #serialkiller 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3350

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top