Inn i stormen!


Flammende monster…

Til
tider kan det storme ganske så kraftig i rundt oss og føre til både kaos og store ødeleggelser. Dessverre skjer dette ganske så ofte, spesielt om du bor i midtre deler av USA, så kan du oppleve værfenomener som får oss til å føle oss som små maur. Da tenker jeg spesielt på kraftige tornadoer. Hittil i år har tornadoer ødelagt for mange, mange titalls millioner og flere ødeleggelser kommer det til å bli. Det verste med disse tornadoene er at de plutselig dukker opp som lyn i fra klar himmel og ødelegger alt som kommer i veien. 

Jeg skal ærlig innrømme å si at jeg synes tornadoer ser ufattelig spennende ut og har en drøm om å kunne dra til USA og oppleve å være en stormjeger. Å si at jeg ikke har respekt for været er som å banne i kirken. Selvsagt har jeg respekt for værfenomener som kan gjøre stor skade. Bare uvær som kraftig torden, lyn og mye nedbør har jeg respekt for, men føler også en viss spenning når dette inntreffer om det er her jeg bor eller i andre deler av verden. Jeg har alltid latt meg fascinere av været.


Tror nok jeg hadde sett like skremt ut om jeg var midt i øyet av en tornado som denne kisen er…

Den
12. september i år kommer en film som jeg gleder meg stort til. Filmen har fått tittelen “Into the Storm” og handler om en gjeng high school-studenter som bestemmer seg for å dokumentere hendelsene og ettervirkningene av en kraftig og ødeleggende storm. Det de får oppleve er både skremmende og tankevekkende. En tornado kan gjøre stor skade og føre til kaos i lang tid i etterkant av uværet. Mange i midtre deler av USA har mistet alt de har hatt under tornadosesongen. Filmen gir oss en pekepinn på hva en slik tornado kan gjøre selv om filmen selvsagt er overdrevet en god del. Jeg skal ærlig innrømme at jeg er spent på filmen og spesielt filmeffektene.

Tidligere denne uken har folk i Sør-Norge fått kjent litt på kroppen når været slår på stortromma. For det første kunne man oppleve flere store og kraftige skypumper ute på kysten ved Arendal. Selv om man kommer opp i en slik skypumpe, så kan det være katastrofalt nok, men disse er blåbær å regne i forhold til tornadoene i USA. I går opplevde blant Oslo at himmelen åpnet seg og regnet fosset ned. Mellom 30-40 millimeter enkelte steder førte til oversvømmelser og store problemer for blant annet trafikken. Om nedbøren hadde kommet som snø, ville det blitt mellom 30-40cm og det på et par timer i går ettermiddag. Faktisk haglet det så mye at det la hvitt flere steder. Det så faktisk ut som vinter og hvor det ble glatt på veiene.


En skypumpe som vi i Norge kan oppleve blir ganske så liten om man sammenligner med slike tornadoer…

Været
i Norge er på langt nær så vilt som mange andre steder i verden, men vi skal alle ha respekt for været og vite våre begrensninger. Været er innholdsrikt og unikt på mange måter, men også skummelt og utfordrende.

12. september gleder jeg meg til Into the Storm og ser frem til en film som gir oss en føling med hvordan innbyggere i midtre deler av USA opplever tornadosesongen. Gleder du deg til filmen og har du respekt for været? Har du opplevd spesielle værfenomener?

#stormchaser #tornado #skypumper #værogvind #værfenomener #været #storm #blogg #blog #movie #film #intothestorm #sfnorge #warnerbrospicture #torden #lyn #vind #ødeleggelser #norge #usa   

Blir vi for fristet til å bruke mer penger?

Opp igjennom mange års spilling har jeg brukt en del ekstra penger på spill enn de ordinære utgiftene spillene har hatt. Da tenker jeg spesielt på tilleggspakker pluss ekstra ting og tang. Et spill jeg føler på kroppen at jeg kommer til å bruke ekstra penger på er Watch_Dogs. Er bra sikker på at det blir Season Pass på meg. Watch_Dogs er et spill jeg har stor glede av og som har underholdt utrolig mye siden det ble lansert til blant annet PC den 27. mai. Jeg er nemlig blitt hekta på Watch_Dogs og spiller ikke annet for tiden. Chicago, hackermulighetene, variasjonen og den herlige grafikken sørger for at jeg sitter spikret til skjermen når jeg har anledning. 

Battlefield-serien har jeg også brukte ekstra penger på i tillegg til SimCity. Utviklerne av disse spillene har klart å fange meg til å bruke ekstra penger med nytt innhold og nye timer med underholdning. Selvsagt er jeg ikke alene om det og mange av mine venner har gjort det samme. Som dere vet så spiller jeg i en klan som heter Trønderbataljonen -> www.tronderbataljonen.com og her har så og si alle blant annet kjøpt premiumpakkene til Battlefield-serien. Vi må jo ha det som kommer og klarer ikke å la være å kjøpe. 

Det har blitt til vane at spillutvikleren nærmest tjener like mye om ikke mer på ekstra innhold i dag. Burde ikke dette ha vært med i utgangspunktet når vi først kjøper spillene? Det er jo tross alt tilhørende det spesifikke spillet. Blir vi lurt til å bruke mer penger på spillene som vi allerede har brukt oppsparte midler til? Mange vil nok si det og at vi rett og slett blir loppet for penger. Selv er jeg litt enig i det og at mye av det som kommer av ekstra innhold burde ha vært med i spillet fra utgangspunktet. Jeg skjønner det koster godt med penger å produsere nytt innhold og at vi da selvsagt må betale for det, men hvor går grensen?

Et annet spill som forhåpentligvis til neste år ser dagens lys er Star Citizen. Dette er et spill som ennå ikke har kommet ut, men som en hel verden har brukt utrolig mye penger på. Faktisk har spillet inntil 11. mars i år samlet inn over 238 millioner kroner. Nærmere en halv million spillere har brettet ut lommeboka og kjøpt seg inn i spillet med romskip samt annet innhold før det har blitt lansert. Dette igjen betyr at hver og en av spillerne har brukt over 600 kroner. Det er en bra sum penger for et spill som ennå ikke har blitt lansert og ikke en gang blitt kjørt beta test på. Har faktisk hørt at flere har brukt over 20 000 kroner på spillet. Ikke til å tro hvilken tiltrekningskraft Star Citizen har og som er en romsimulator i Wing Commander-stil. Hvor hele vil ende opp til slutt kan man nesten drømme om og at det er lukrativt for utvikleren Cloud imperium Games skjønner vi godt.

Er vi for naive og åpner lommeboken for mye i forhold til hva vi burde? Betaler vi for mye for spillene i dag om man regner med å bruke penger på tilleggspakker og annet ekstra innhold? Bruker du mye penger på ekstra innhold eller er du imot å betale for ekstra innhold?

#starcitizen #battlefield #watchdogs #ubisoft #dice #ea #electronicarts #spill #gamer #videogame #pcgamer #consolegamer #gaming #lovegaming #blog #blogg #dlc #penger #intel #kingston #gigabyte #coolermaster #creative #benq #gamer4life #gaming4life 

Engelsklærere – følg med her!

Jeg har gjennom flere blogger skrevet om hvor dårlige skoler i Norge er til å bruke spill i læreøyemed. For å si det rett ut. Skolene i Norge er elendige. Det finnes så mange gode spill som kan gjøre undervisningen langt mer moro og lærerik enn det som er tilfelle i dag. Det verste er at skolene sitter med skyggelapper rundt øynene og fanger ikke opp spillene som finnes i dag.

Heldigvis finnes det skoler som faktisk er flinke til å bruke spill i læringen sin og disse skal ha stående applaus. Jeg vet om flere lærere som bruker Assassin’s Creed-spillene blant annet i læringen og spesielt Assassin’s Creed III hvor elever kunne oppleve den amerikanske borgerkrigen på “nært hold”. Rett og slett unik mulighet til å lære om krigen, i tillegg på engelsk. Kan ikke bli bedre enn det og kan garantere at elever som opplever denne formen for læring vil få gode karakterer.

Et annet spill som virkelig har fått opp øynene på meg er spillet “Gone Home”. Dette er et spill hvor du som spiller skal finne løse tråder, finne ting som får deg til å skjønne hva som har skjedd. Spillet er utrolig lærerikt og hjelper deg som spiller til å bruke øynene for å fange opp hva som egentlig har skjedd. Spillet er helt fri for vold og hvor selvsagt er på engelsk. Dette spillet varer ikke lengre enn i 2-3 timer, men til gjengjeld passer det godt inn i engelskundervisningen. Gone Home er et perfekt spill som kan brukes gjennom undervisningen i engelsk.

til dere alle engelsklærere, få tak i spillet og gi elevene en lærerik og underholdende opplevelse. Det er heller ikke noe problem å kjøre prøver gjennom spillets innhold med tanke på den gode historien. Så kast dere i rundt og skaff spillet til skolen din før høsten og nytt skoleår starter!

Spill er sunt anbefaler Gone Home – et spill som egner seg like godt på skolen som i hjemmet. 

Les en anmeldelse av spillet HER!

Går du på en skole som er flink til å bruke spill i læreøyemed? 

Her er et klipp som viser hvordan Gone Home spilles…
ORsSxYDmPx8

#gonehome #lærerik #underholdende #spill #lærer #skolen #undervisning #gamer #spillersunt #school #education #teachers #entertaining #gamer #gaming4life #gamer4life #lovegaming  

Den beste spillnyheten hittil i år!

Jeg er himmelriket. Det er ikke ille å få servert en slik nyhet en flott mandags kveld. Er det en spillserie jeg har brukt mest tid på så må det være Settlers. Mitt første møte med The Settlers var på Amiga 500. Spillet så dagens lys 1993 og jeg ble fort hekta. Det beste med spillet var at man kunne spille to personer samtidig i splitscreen. Det var noe av det mest artige jeg har opplevd med et strategispill. Her måtte du bygge smart i tillegg fordele resursene slik at de nådde ut til alle kanter av “landet” ditt. Om du ville ha mer landjord, ja så måtte du sende ut soldatene dine til kamp. Jo mer gull soldatene fikk, jo bedre kjempet de. The Settlers går ut på å bygge opp et samfunn fra å samle sammen nedkappede trær som sendes til sagbruk som lager planker som igjen brukes til bygging av hus og andre viktige bygninger. Mat trengs også og her bygger man opp fiskebruk eller gårdsbruk. Gruvene henter opp kull, jern og gull. Dette brukes til blant annet å lage våpen samt redskaper som igjen kan brukes av befolkningen til de forskjellige “yrkene”. Hele samfunnet var avhengig av hverandre og hvor du måtte balansere resursene slik at de ble brukt til rett tid. 

, veldig mange år etter, er jeg fortsatt stor fan av The Settlers og har spilt alle spillene frem til i dag. Det er kun online-spillet av The Settlers som jeg ikke har viet så mye tid til og har heller gått og ventet på et nytt spill i serien. Så i går skjedde det. Da annonserte Ubisoft The Settlers: Kingdoms of Anteria. Et fullverdig spill og som beste av alt, slippes til PC i år. Gjett om jeg gleder meg. Nå håper jeg inderlig at jeg kan få noen av mine venner til å kjøpe spillet slik at vi kan konkurrere mot hverandre igjen. 

Tusen hjertelig takk til utvikler Blue Byte og utgiver Ubisoft. Digger dere!

Spill er sunt anbefaler The Settlers: Kingdoms of Anteria. Et strategisk spill hvor spilleren må være kreative, taktisk og må bruke sunn fornuft om man skal vinne. 

Her er en liten teaser for hva vi har i vente og jeg gleder meg sykt mye til spillet kommer…

Her er et tilbakeblikk på The Settlers-serien i sin helhet fra det første spillet og frem til i dag. Flere som gleder seg til kommende Settlers-spill? Er det noen av dere andre som har spilt The Settlers?
9ptbk-jbHMw

#ubisoft #bluebyte #diesiedler #thesettlers #strategi #kingdomsofanteria #spill #videogame #gamer #gaming #gaming4life #pcgamer #gamerpc #intel #kingston #gigabyte #coolermaster #creative #gamer4life #lovegaming #rts #benq

Bilspill er min store lidenskap!

For tiden hardkjøres Grid Autosport fra Codemasters. Et spill jeg har blitt veldig stor fan av. Spesielt mulighetene til å kjøre online mot hverandre var kjekt. På fredag fikk jeg og min mangeårige nære venn muligheten til å kjøre mot hverandre via RaceNet i Grid Autosport og gud så moro det var. Å kjøre mot maskinstyrte biler er noe helt annet enn å kjøre mot en annen person. Vet ikke hvor mange ganger jeg hikstet av latter etter å ha passert vennen min på et langstrekke eller bannet så takket har lettet for at han kjørte forbi meg. Grid Autosport er og blir et godt spill. 

I løpet av året kommer et annet bilspill som jeg virkelig gleder meg til. Bilspillet er utviklet av gjengen hos Ubisoft og ser utrolig spenstig ut til å være bilspill. The Crew er navnet og som navnet også hentyder, så kan man danne sitt eget “crew” for så å kjøre mot andre likesinnede “crew” rundt omkring i verden. Det er ikke i hvilket som helst område man får muligheten til å oppleve. Ubisoft har faktisk bygd opp hele USA som område. Det vil si, USA ligger som en åpen verden for dine føtter. Mange av de kjente landemerkene og som gjør sitt personlige preg på bilspillet. 

Ikke bare ser spillet gedigent ut med henhold til de store områdene man kan kjøre på, men en ting som jeg har savnet litt i de senere bilspill, er muligheten til å “modde” bilen med tusenvis av deler. Det vil si du kan oppgradere bilen med hinsides mange bildeler og gjøre den så personlig som du måtte ønske. Selvsagt kan du også tilpasse doningen din ut i fra hvilke løp du skal kjøre for eventuelt så å ha en fordel ovenfor de andre kjørerne.

Om ikke lenge blåses en stengt betatest i gang for spillet og jeg har selvsagt meldt meg opp. Nå venter jeg spent og følger med mailboksen om en betainvite dukker opp. Om det så gjør, skal jeg være klar som et egg til å kjøre og det selvsagt på min PC. Maks grafikk, alle detaljer påslått og som igjen skal sørge for meg i himmelriket med flott grafikk. 

Spill er sunt anbefaler Grid Autosport og selvsagt også The Crew som spill uten vold og hvor man kan spille flere samtidig. 

Hvilke bilspill venter du på? Er det andre spill du helt vil spille enn bilspill? 

oxmhf3m9dX0

#gridautosport #codemasters #bandainamco #ubisoft #racing #racingspill #spill #videogame #bilspill #thecrew #gamer #gaming #gaming4life #pcgamer #consolegamer #intel #kingston #gigabyte #coolermaster #creative #benq #lovegaming #gamer4life #usa #unitedstatesofamerica #crusing #cars 

 

Frostkake til barna!

I går fikk vi endelig anledning til å feire bursdagsselskap til barna og i den anledningen mekket madammen en Frostkake. Den ble utrolig populær blant gjengen som kom på selskapet og smakte helt vidunderlig. 

Slik ser kaken ut!

#frost #kake #cake #frozen #cakeboss #birthdaycake #olaf #trees #lake #bursdagsselskap #blog #blogg #wonderful #lovecake 

Like strenge krav på salg av voldelige spill som på salg av alkohol?

At verden er i forandring er det ingen som kan nekte for. Vi blir hele tiden introdusert for nye og mer avanserte teknologier, men også barna blir også mye mer beskyttet i dag enn da jeg vokste opp. Da jeg var barn så var det ikke snakk om sykkelhjelmer, lekeplasser polstret med skumgummi eller andre beskyttende elementer. Like forbasket, så vokste jeg opp uten noen form for skavanker, i alle fall i mine øyne. At jeg flere ganger stupte over sykkelstyret og for så å slå meg skakk ihjel, hører med. Det ble bare noen skrammer, litt blod, men syklet jeg med hjelm…nei. I dag skal alle barn bruke sykkelhjelm uansett og om de ikke gjør det, ja så blir det uglesett på. Så er mitt spørsmål, tåler barna mindre i dag enn før i tiden enn da jeg var barn? 


…eller påvirker ikke spillene i det hele tatt?

Det
som kanskje er mest urovekkende er hvordan barn og unge i dag opplever mediene i rundt seg, spesielt de yngre barna. Her viser foreldre veldig lite engasjement og hvor barna mer eller mindre får frie tøyler. Selv om det fantes voldelige spill, filmer og innslag i diverse medier før i tiden, så er alt i dag mye mer brutalt og spesielt spillene som i tillegg blir mer realistiske i forhold til hvordan spillene før i tiden var med tegnet grafikk. Like fullt så får barn helt ned i seks, syv års alderen “lov” til å spille spill som Grand Theft Auto V, Battlefield 4 samt andre voldelige spill. Har dog sett foreldre kjøpe disse spillene til sine små barn, uten å tenke noe over det. Betalt spillet i kassen og gitt det rett til barnet. Når jeg ser dette kimer alarmklokker høyt. 

Er det slik at barn i dag tåler mer enn det de gjorde før. Jeg husker da jeg var ung og hadde mine venner på besøk. Da fikk jeg påpakning om ikke å spille voldelige spill fra de andre foreldrene. Foreldrene var veldig negative til spillingen. Om de fant ut vennene mine hadde spilt voldelige spill hos meg, skulle jeg virkelig få kjeft, vennene fikk ikke komme på besøk hos meg samt at mine foreldre ville få vite om det. Hos meg var vel det mest voldelige spillet Mortal Kombat (tegner grafikk), som mine foreldre synes var litt på grensen til mye vold i, men i og med at jeg var rundt 13-14 år på den tiden, gikk det greit. Ellers gikk det veldig mye på sportspill, bilspill, plattformspill og simulatorspill. 


Viser hvilken påvirkning de som spiller voldelige spill blir påvirket emosjonelt…

Spillene
i dag er mye mer realistiske og et tilnærmet fotografiske. Derfor synes jeg det er mer viktig for foreldre å følge med sine små barn i dag enn det var før hvor spillene mer eller mindre var mer “uskyldige”. Jeg ønsker at foreldre i dager bruker mer tid på å sette seg inn i hva barna bruker tiden på fremfor skjermene sine. Det er like viktig det som å støtte de i idrettslige aktiviteter som på skolen. Fritiden i dag brukes mye på skjermunderholdning og da må vi foreldre følge med. 

Barn i dag tåler selvsagt ikke mer enn det vi gjorde da vi var barn. Det eneste i dag er at foreldre i dag ikke har tid til å følge med og overlater barna til seg selv. Dette blir helt feil. Om de små barna ned i seks, syv årsalderen blir påvirket av Grand Theft Auto V vet ingen, men jeg mener det er bedre å være “føre var enn etter snar”. Som mamma eller pappa er det din plikt å sette deg inn i hva barna dine driver med spesielt tiden fremfor skjermen. I dag er spillene mye mer råe og brutale enn det de var før og spillene mer og lik virkeligheten. Vi må beskytte barna mer og spesielt mot det å spille voldelige spill. Det finnes en anbefalt aldersgrense på spillene i dag og disse er satt for en grunn. Tviler på at Medietilsynet setter aldersgrensene for moro skyld.


Hvem er de voldelige spillene lagd for…

Foreldre
, engasjer dere mer i hva som skjer i medieverden. Ikke la barna gjøre som de vil, for da vil dere miste kontrollen fort. Jo før dere følger opp og får til et godt opplegg rundt mediebruken og spill som underholdning, jo bedre harmoni vil dere oppleve i familien. Sørg for å sette grenser som kan holdes og ikke vær gestapo, det vil gjøre saken verre. Åpenhet og gode diskusjoner om hva barna bruker tiden sin på er like fornuftig som å snakke om fotball, håndball eller den idretten våre små håpefulle er med på. 

I dag legger regjeringen frem et forslag til en ny lov om beskyttelse av mindreårige mot skadelig medieinnhold. Forslaget erstatter dagens fragmenterte system med ett felles lovverk for kino, video, TV og nett. Hvor er beskyttelsen mot voldelige spill? I alle fall, om du er interessert i å vite målet med endringen av lovforslaget, så kan du lese det i sin helhet HER. Igjen blir spillene glemt og det virker som om staten ikke tar dette på alvor. Burde det bli like strenge regler for salg av voldelige spill som det er med alkohol, snus og røyk? Jeg mener at jo mer vi beskytter, jo bedre er det, uansett hva det er for noe. For selv om det ikke er bevist skikkelig om voldelige spill påvirker eller ikke, så må man ta utgangspunkt at for enkelte at det kan gjøre det. 


Påvirker spillene oss?

Mitt
råd til dere foreldre er å sette av fem minutter hver dag. Snakk med barna, sjekk youtube etter klipp fra spillene som spilles og pass på at spillene passer barnas alder. For barn i dag tåler ikke mer enn det de gjorde før.

Ville du ha latt din åtte åring spilt dette spillet som du ser via klippet nedenfor?

#violenceingames #violence #videogames #spillersunt #healthygaming #blog #blogg #vold #påvirkning #voldeligespill #gamer #gaming #pcgamer #pcgaming #medietilsynet #staten #lovforslag #rammer #regler #familiespill #consolegamer #sony #microsoft #nintendo #intel #gigabyte #kingston #coolermaster #creative #playstation3 #playstation4 #xbox360 #xboxone #wiiu #wii #psvita #3ds #2ds

Er jeg virkelig så dum?Har
nok opp igjennom livet fått hørt at jeg er dum, veldig dum til tider… Kan vel kanskje innrømme at jeg kanskje er litt dum inn i mellom, men sånn er det å være pappa. Barna har lett for å si at jeg er dum, om jeg ikke er med på alle planene de har til tider, men sånn er det også å være pappa. Da må man si nei enkelte ganger…

Noen andre som også er “dumme”, men i en litt annen liga er de knallgode skuespillerne Jim Carrey og Jeff Daniels. Nå kommer de snart på norske kinoer med filmen “Dumb and Dumber 2”. Gleder meg sykt til filmen og regner med det blir en kinotur i løpet av sommeren. 

Hvilken film gleder du deg til i sommer?

#dumbanddumber2 #movie #cinema #film #kino #jimcarrey #jeffdaniels #kjendiser #sommer #summermovie #universalpictures #movietime #comedy #komedie #sommerfilm 

Hvorfor foredraget Spill er sunt?


Bildet lagd av George Eristavi!

Å
dra land og strand rundt i Norge og holde foredrag er noe av det mest spennende jeg vet. Gjennom foredraget får jeg et innblikk i hvordan ståa er blant familier i Norge. Med denne viten får jeg også til å perfeksjonere foredraget slik at det treffer flest mulig. For det er mye som skjer på spillfronten i dag og mye kommer garantert til å skje i tiden fremover. Faktisk skjer det så mye at foreldre i dag ikke har nubb sjangs til å følge med. De klamrer seg fast med å si at tiden ikke strekker til. Selv om dette i grunnen er en tynn unnskyldning, så vet jeg hvordan det kan være og hvor travel tiden kan være her i heimen også. Trøsten for mitt sitt vedkommende er at jeg faktisk vet en god del om spill, hvilke farer som skjuler seg og om spillene passer mine barn. Nettopp dette forteller jeg de som kommer slik at de igjen kan føre en sunn “spillpolitikk i hjemmet”.  

Med tilgang til mange spill og spillkonsoller, så tror vel mange at jeg ikke bryr meg om hva barna spiller, men der tar de helt feil. Kanskje er jeg litt for streng også. For mine barn får ikke lov til å spille spill som ikke passer til deres alder. Jeg har kode på iPad-en slik at de ikke kan laste inn hva som helst. Det vil si jeg er streng. Dessverre er ikke alle foreldre like opplyst som meg og vet hva som skjer på gutterommet fremfor skjermen. 

Gjennom foredraget mitt kommer jeg med gode råd, forteller om hvordan spillverdenen er både på godt og vondt. Jeg er selv en aktiv gamer og snakker selvsagt veldig positivt om mine opplevelser, snakker om spillutdanning og hvordan utnytte interessen med spill til å bli et levebrød i fremtiden. Viktig er det i et samfunn hvor alle mer eller mindre spiller. Helsevesenet har også utfordringer i dag med barn/unge/voksne som spiller altfor mye. Her gjelder det å finne løsninger som passe alle parter. Der er jeg også behjelpelig og har hjulpet flere familier hvor spillingen har tatt overhånd.  

Det er mange foreldre som i etterkant kontakter meg etter foredragene mine om hva de skal gjøre for at familien skal oppleve det beste med spillingen. For det går an å sette rammer som passer godt for alle. Det gjelder bare å være åpne ovenfor hverandre og om foreldre i tillegg viser litt mer interesse, så er det også enklere å sette rammer for spillingen. Foredraget mitt er noe jeg håper alle foreldre får muligheten til å høre og sammen skal vi sørge for at Spill er sunt på lik linje som det å være aktiv i idrett, ha godt sosialt liv sammen med venner og rett og slett leve et helt normalt liv.

Spill er sunt, det gjelder bare å finne den rette balansen!

Her er en bitte liten del fra foredraget mitt i Hitrahallen tidligere i år;

#spillersunt #foredrag #foreldre #gaming #lecture #sunt #healthygaming #gamer #norwegiangamer #norwegian #kommune #hitra #lovegaming #gaming4life #gamer4life #qpad #

Med lukten av svidd gummi på hard asfalt!I
alle fall digital lukt… For tiden spilles det Grid Autosport fra Codemasters. Som du kanskje har fått med deg, så er jeg en stor fan av bilspill og Codemasters har servert oss det ene heftige bilspillet etter det andre. Spesielt Colin McRae-serien fikk Codemasters på kartet over populære utviklere. Siden har de fått oss hekta på bilspillserier som Toca Race Driver, DiRT,  F1 og nå i det siste Grid. Alle disse bilspillene fått kjørt seg godt her hos meg. 

nå har jeg fått mulighet til å smugkjøre Grid Autosport og etter snart 25 timer bak spakene er jeg svært så fornøyd. Spillet føles veldig ekte ut med herlig grafikk, flotte detaljer og meget gode kjøreegenskaper på de forskjellige bilene som er med. Codemasters har gjort en meget utsøkt jobb igjen og sørger for å opprettholde den gode kvaliteten vi er så vant med.  

I spillet har du som vanlig flere spennende disipliner som skal konkurreres i. Disse fem klasser fordeles på Touring, Endurance, Open wheel, Tuner og til slutt Street. Ved å kjøre godt, opparbeider du deg erfaringspoeng og til slutt åpner opp for nye biler, baner og klasser. Det beste med Grid Autosport er at du selv kan bestemme hvor vanskelig og utfordrende det skal være. Gjennom å strippe alt av hjelpemidler som ABS-bremser, traction control med mer og med full skade på bilen, så må du virkelig kjøre fornuftig om du skal klare å nå opp i toppen. I Grid Autosport kan du gi lagkameraten din beskjed om enten å kjøre aggressivt for å nå opp i toppen, eller så kan du la han ta det lungt slik at han ikke presser deg. Dette var faktisk veldig hjelpsomt, spesielt da jeg lå først og lagkameraten på andre plass. Da klarte han å holde konkurrentene unna.Jeg
ser på meg selv som en aggressiv fører og det kan fort straffe seg om jeg ikke følger med i speilet eller leser hvordan de andre førerne kjører. For plutselig stopper skokken med førere fremfor meg og jeg må kaste meg hardt på bremsen for ikke å gjøre om bilen min til et trekkspill. Veldig viktig å følge med og det er nesten så man ikke kan lukke gluggene. Alt går så fort for seg og ting kan skje helt ute av det blå. De andre førerne gjør også feil og er man ikke oppmerksom nok, så kan det fort gå galt for deg og hvor du moser inn i en annen bil så delene skvetter til alle kanter. Da kan det fort bli vanskelig å gjennomføre løpet på grunn av skadene på bilen din.  Grid
Autosport er en blanding mellom simulator og arcade. Det vil si det er du som bestemmer ved vanskelighetsgraden. Denne egenskapen synes jeg Codemasters er flinke til å ha med i sine spill og hvor det opp til oss gamere om vi vil bli utfordret eller ikke. Etter å ha fått smugspilt Grid Autosport er jeg ikke i tvil om at dette kommer til å bli en bra bilspilltittel. Utvikleren har det som vane og lage gode, kvalitetsterke spill og det ser det ut til at de har klart igjen med Grid Autosport. Jeg er i alle fall fornøyd så langt. Ser spesielt frem til å konkurrere mot mine venner som også gleder seg til spillet lanseres. Nå gleder jeg og mine kompiser til 27. juni, for da slippes det ferdige spillet til PC, Playstation 3 og Xbox 360.

Spill er sunt anbefaler Grid Autosport som et godt spill.

Er du fan av bilspill og gleder du deg til dette spillet? Har du spilt andre bilspill fra Codemasters? 


#grid #codemasters #autosport #bandainamco #smugtitt #bilspill #spillersunt #racing #videogame #playstation 3 #xbox360 #pc #gamer #gaming #pcgamer #intel #kingston #gigabyte #creative #coolermaster #gaming4life #game4life #gamer4life #lovegaming #