En STOR dag for meg og Ann Helen!

Det er mange som har blitt overrasket når jeg forteller at jeg og Ann Helen natt til 1. mai har 15 års forlovelsesdag. For det har vi nemlig og gjett om det er en STOR dag for meg. Jeg er utrolig glad i Ann Helen og kan ikke få sagt det nok. Hun betyr alt for både meg og familien.

Tenk, jeg og Ann Helen har 15 års forlovelses dag om ikke mange timene. Vi har fire nydelige barn, hus, bil, to katter og to ørkenrotter. Vi har det i tillegg fint på Snåsa hvor vi bor i trygge omgivelser og hvor vi har slekten vår samlet noe som gjør det enda bedre å bo nettopp på Snåsa.

Så med det vil jeg gratulere Ann Helen med denne bloggen hvor hun fortjener alt på jord!

Gratulerer Ann Helen og til oss med 15 års forlovelsesdag!

Denne låta betyr enormt mye for oss og som i grunnen er “vår” låt <3

Tidlig start som tyver!

… okei da, jeg mener kjekstyver. Det er også mye artig de små barnemunnene sier og i dag lo både jeg og Ann Helen godt. For mens madammen var på badet, ropte Emil følgende “Mammaaaaaaaa…vi har ikke tatt cookies”….Malin: “joooooooooo”. Emil..”Malin no avslørt du oss” …Malin “oiii”.

For to dager siden bakte nemlig Malin (3 år), Emil (fem år) og Ann Helen cookies og disse har fått føtter å gå på. For disse er sable gode for å si det mildt. Selvsagt er det barna som har spist mest og tror nok flere av de kunne ha blitt tatt med henda i kakeboksen…

Men skal nå innrømme at barna er søte som rakkern og det kommer mange gullkorn fra dem begge to.

Har dere gjort lignende som barn før eller hørt noe moro fra barn som dere har skrattet godt av?

Nedenfor ser dere et bilde jeg tok av Malin 17. mai i fjor!

Vinn fet TV-serie på DVD!

Selv har jeg sett en god del av denne serien på Discovery Channel og det finnes ikke en ting som hovedpersonen bak serien ikke gjør. Han vet hva du skal gjøre om du er så uheldig å gå deg bort i naturen. Spis alt hva naturen har å by på om det er snegler, døde kadavere, larver eller firfisler, for det kan være det som holder deg i live om du skulle gå deg bort i naturen.

kan du faktisk vinne hele sesong 1 med Mann mot Natur på DVD om du svarer riktig på spørsmålene nedenfor. Vi trekker hele tre vinnere! Lykke til!

DELTA I KONKURRANSEN HER!

Om du vil se litt av serien, så kan du gjøre det på Discoverys nettsider!

Har du sett Mann mot Natur?

Se mitt siste innkjøp…!

har sittet og sett på hva dere andre har kjøpt inn og må si at dere har god smak. Selv er jeg ikke den som ofte er ute og kjøper inn ting og tang til meg selv, men med at jeg skal begynne å sparke fotball sammen med seniorene, har jeg kjøpt meg kunstgresssko som jeg gleder meg til å bruke på søndag.

Så her er mitt siste innkjøp? Hva synes du og er du med i noen form for idrett?

…og ja, jeg har store føtter. Størrelsen på disse skoene er 45 1/3…

Tornadojegere – here I come…!

…eller! Skal ærlig innrømme at jeg synes ekstremvær er veldig spennende og kunne mer enn gjerne ha tenkt meg å vært med meteorologene og tornadojegerne på opppdrag i disse tider i USA. For makan til uvær skal man lete lenge etter. Tenk deg en vind som farer over 400 kilometer i timen forbi deg. Etter å ha sett et klipp på Youtube etter en tornado som sveipet over Tuscaloosa i Alabama onsdag (som ødela en del av byen), så vet man at vi mennesker har lite å stille opp mot disse naturkreftene. Fikk frysninger av å se innslaget og se hva som skjuler seg bak en slik monstertornado. Helt utrolig for å si det rett ut. 

Nei, vi skal være glade for at vi bor der vi bor, selv om vi faktisk her til lands også kan oppleve tornadoer, så blir disse som blåbær å regne. Men, disse blåbærene har faktisk ført til ødeleggelser av hus, biler skog, men ikke tatt menneskeliv da.

Synes du slike ekstreme sitiasjoner er spennende eller er du av den trygge typen som helst vil være langt unna når slike fenomener inntreffer?

  

Hvorfor MÅ vi det?

Jeg har den senere tiden lest en del blogger hvor dere skriver om skolen og de forskjellige fagene og jeg lurer meg på flere ting. Blant annet – hvorfor i heiteste huleste må vi lære ligninger med fem ukjente. Siden jeg “lærte” har jeg ikke brukt det og kommer sikkert aldri til å gjøre det heller. Hvorfor vi lære ting i matte som vi ikke noen gang i livet skal bruke. Da tenker jeg på den innfløkte matten på videregående. Jeg var ikke noe skolelys selv og hadde 4.9 i gjennomsnitt på videregående og i matte klarte jeg en treer. Kunne ikke man ikke ha lært f.eks. ligninger med flere ukjente lengre opp i klassene og på høyskolen eller universitet? Når trenger man å bruke ligninger med mange ukjente? Jeg bare spør jeg.

Nei, det er mye jeg ikke skjønner og jeg mener at man burde selv ha fått valgt hvor vanskelig skolen skulle bli ut i fra hva man ønsker å jobbe som. Hva mener dere andre? Trenger man virkelig å lære ligninger med mange ukjente på videregående eller burde det ha vært et valg man selv kunne ha tatt?

Blir vi svindlet?

Blir vi svindlet for mange, mange penger i skatter og avgifter på grunn av hysteri rundt menneskeskapte klimaendringer? Jeg bare lurer jeg!

Er det menneskenes skyld at temperaturen stiger? Forskerne har funnet ut at solflekkativiteten har fordoblet seg de siste ti årene. Denne solflekkativiteten sørger for unormale klimatiske forandringer. Tidligere kunne man oppleve dette fenomenet ved ca. 7 års mellomrom. De årene hvor det var høy solflekkaktivitet førte til meget høye temperaturer om vinteren, mens om sommeren var det kaldt på grunn av mye nedbør.

Visste du forresten at havet er den kilden som bidrar mest til CO2 utslipp? Jepp, så og si all CO2-utslipp stammer fra havet. Kun liten del kommer fra oss menneskene. Visst du at de Franske Alpene opplever den beste vinteren på 11 år? De snør faktisk talt ned og har fantastiske skiforhold for øyeblikket. Skal jeg være helt ærlig, tror jeg at mye av hysteriet rundt de klimatiske forandringene er ubegrunnet. At vi menneskene bidrar litt er nok trolig, men ikke så mye som mange forskere vil ha det til. Jorden og solsystemet rundt påvirker klimaet, se bare på hvordan månen bidrar meg forandringer på jorden. Opp igjennom mange millioner år har klimaet orandret seg. Tenk deg de forskjellige istidene som har vært opp igjennom jordas levetid. Det er også påvist barnålstrær langt til fjells hvor det nå ikke finnes slike trær. Dette beviser at det har vært varmere klima tidligere. Vi mennesker må nok innfinne oss at klimaet forandrer seg og at det skjer i sykluser, men om vi mennesker skal ha skylden for det, er jeg mer uenig i. Selvsagt skal vi ta være på miljøet i rundt oss og fortsette med resirkulering, men vi skal heller ikke ta alle de systre spådommene for god fisk. Kanskje nærmer vi oss en ny istid? Hvem vet?

Hva tror du, blir vi lurt av Al Gore og gjengen hans til å tro at det vi menneskene som er skyld i at klimaet forandrer seg? Jeg bare spør jeg…!

Sjekk ut denne videoen The Great Global Warning-Swindle:

Vinn spill, vinn spill, vinn spill!

Et av de racingspillene jeg ser frem til i år er uten tvil DiRT 3 fra utvikleren Codemasters. Jeg elsker bilspill og den 23. mai lanseres spillet til PS3, Xbox 360 og PC. Gjett om jeg er i syvende himmel. Så for å feire at spillet snart lanseres, har jeg lagt opp en konkurranse på Gamereactor hvor man kan vinne spillet til valgfritt format – herlig eller hva?

Bli med på konkurransen da vel!

Lykke til!Ny eksklusiv konkurranse for reiselystne!

Er det noe jeg elsker så er det konkurranser og i Gamereactor har jeg ansvaret for konkurranser på nettsiden. Jeg prøver å få tak i mange spennende konkurranser og hvor du kan vinne flotte premier om det er spill, film eller diverse elktroniske duppeditter.

I dag la jeg opp en meget spennende konkurranse og er du en av de heldige som blir trukket ut, kan du vinne deg en tur til Vancouver og til utvikleren av det kommende SSX: Deadly Descents som skal lanseres til PS3 og Xbox 360 i løpet av året. Alt er dekket av EA og du trenger kun å tenke på lommepenger. Så hva sier du til følgende;

Nå har du sjansen til å vinne en av de feteste premiene vi noen sinne har hatt her i Gamereactor. Ta sjansen, bli den lykkelige Gamereactor-leseren som får fly til Vancouver sammen med EA for å treffe utvikleren bak det kommende SSX, spill spillet, se hvordan det er å arbeide i spillbransjen samt høre alt om hvordan EA fungerer fra innsiden. Få et skikkelig innblikk i utviklingen ett av de akkurat nå heteste spillene med andre ord. Fly, hotell, mat… alt inngår i premien.

Vinn reise til Vancouver

Er ikke dette en fet premie så vet ikke jeg…

Deltar du i konkuranser på nettet?Mass Effect 3 – jeg sikler stort!

Et av de spillene jeg gleder meg mest til som forhåpentligvis kommer til PC i år er uten tvil Mass Effect 3. I har kan jeg presentere to nye skjermbilder fra spillet og jeg sikler stort. Et av de beste spillene jeg har spilt på lenge var Mass Effect 2 og jeg har faktisk gjennomført det.

Det er BioWare som utvikler spillet og nedenfor kan du se de to første skjermisene fra spillet som kommer til PS3, Xbox 360 og PC.

Liker du rollespill?Dette ser stilig ut eller hva?