Travelt for politiet…

 

Cities Skylines fra den finske utvikleren Colossal Order har virkelig fått meg spikret til skjermen. Dette er et spill som jeg storkoser meg med og spesielt det at jeg selv kan bestemme hva som skal finnes i byen, gjør at jeg prøver å finne noen ledige stunder til litt bybygging. Byen som dere fikk lest om i første blogginnlegg hadde knapt  8000 innbygger. Nå har den fått over 14000 innbyggere og byen vokser godt for øyeblikket. En ting som jeg fant ut mine innbyggere trengte var en kirke med kirkegård og da ble det nettopp det. 

 

Byen har forresten fått navnet Forza og kartet er tatt fra bilspillet Forza Horizon og jeg digger det. Et variert kart med mange muligheter og som jeg selvsagt skal utnytte maksimalt. Så her er noen nye bilder fra byen min og som jeg i tiden fremover kommer til å dele mer med dere slik at dere får se utviklingen. 

 

Hva synes du? Er dette et spill du liker å holde på med og hva liker du i så fall best med spillet? Spiller du det på konsoll eller PC? 

Velkommen til Studio Ottod

 

Et sted som virkelig er i vekst for tiden er Orkanger og derfor er det også godt å bo her. I motsetning til et sted jeg har bodd i mange år så skjer det forandringer hele tiden her. Det vil si, her gror det godt og spesielt for næringslivet rundt omkring her i Orkland. Er det en person som virkelig satser friskt her på Orkanger så er det Otto Dehli. I fjor åpnet han Studio Ottod og her kan man få i både pose og sekk om du er ung eller gammel. Selv har jeg tilbrakt mange timer der allerede. Har kastet på Bart Simpson, spilt på Ghostbusters flipperspillet, arrangert bursdagsselskap, kjøpt godteri til familien og sist men ikke minst sett mange gode gratis kinofilmer. Underholdningsverdien der er stor og vi storkoser oss der som familie.

 

 

Det er en ting som faktisk er verdt å nevne som Studio Ottod også tilbyr og det er portrettfotografering. Her kan hvem som helst bestille time til fotografering om det er familiebilder, konfirmasjonsbilder eller vanlig ordinære portrettbilder. Otto Dehli har lang erfaring her og har tatt mange bilder opp igjennom årene som portrettfotograf. Det stilige er alle de bakgrunnene som kan velges og her blir det fort valgets kvaler for hvilken bakgrunn en skal velge.

 

 

Studio Ottod er et sted som har blitt veldig populært her på Orkanger og som mange farter til i helgene når det er åpent. For i ukedagene er ikke det dessverre ikke åpent. Det vil si åpningstidene er fredag kl. 17-19 og lørdag 17-20 og hvor det på lørdagene blir sendt gratis kino og her er det filmer fra alle de kjente filmselskapene som kan ses og selv har familien min sett mang en klassiker. Det er ikke mange lørdagene vi har gått glipp av som familie og kan nok garantere at vi kommer til å bli faste gjester der.

 

 

Vi har til og med arrangert bursdagsselskap hos Studio Ottod og det ble en meget populær affære og hvor vi samlet 18 jenter som i fyr og flamme kunne kose seg med kaker, popkorn, brus, flipperspill, kasting på Bart Simpson pluss masse annet moro. Som en ekstra gest fikk alle barna som kom med seg tilbud om gratis fotografering noe som er meget generøst tilbud fra Otto Dehli.

 

 

Prisene på godteriet også billig i forhold til hva man kan forvente av en kiosk. Faktisk er noe av godteriet billigere enn det du finner på butikken. Det er søren meg ikke ille og skjønner godt barna som drar dit for å handle lørsdagsgodteri.

 

 

Ukens store glede for familien min er som du da sikkert skjønner en tur til Studio Ottod og hvor vi samler oss for å kose oss med snop, se film, spille spill og nyte flotte, intime lokaler. Om du bor i omegn Orkanger så anbefaler jeg deg å ta turen til Studio Ottod. Det er jeg bra sikker på at du ikke kommer til å angre.

 

 

Håper du nå har blitt litt fristet til å ta turen til Studio Ottod og om du først kommer innom dørene så vil du se hvor koselig det er og hvor godt et tilbud dette er for Orkanger. Jeg er ikke i tvil og vet at stort sett hver eneste helg er vi å se der. Nå håper jeg du også kommer en tur innom og kanskje er det du som slår meg ned fra andreplassen på Ghostbusters flipperspillet.

 

 

Mer info om Studio Ottod finner dere inn på nettsiden og i tillegg så finnes det også en facebookside en kan melde seg inn i. Ville du ha tatt turen innom Studio Ottod om du hadde hatt muligheten? Har du vært på besøk her eller vil du det i fremtiden? 

 

 

 

Velkommen til byen min!

 

Er det et spill jeg virkelig liker godt så er det Cities Skylines fra den finske utvikleren Colossal Orders. De har med sitt spill gjort Maxis sin SimCity-serie til skamme. Okei da, SimCity 4 er et godt spill og som spilles av mange den dag i dag. Cities Skylines er alt hva SimCity 2013 ikke hadde nemlig variasjonen, muligheten, dybden og sist men ikke minst størrelsen. Du kan bygge en skikkelig metropol om du vil og det er nettopp dette som gjør at jeg sitter klistret til dette spillet. 

 

Jeg har over 700 timer med spillet og har bygd den ene byen etter den andre, men aldri har jeg egentlig gjennomført en by og det tenkte jeg at jeg for en gangs skyld skulle prøve på nå. Det vil si i tiden fremover vil jeg presentere bilder fra denne byen som jeg har kalt foreløpig har kalt for Forza og for de av dere som digger bilspillserien fra Turn 10 og Microsoft som er kartet hentet fra nettopp spillet. 

 

Så her er en bunke med skjermbilder fra byen min og håper du liker det du ser. Hvilke typer spill liker du best? Spiller du Cities Skylines eller er det andre spill i denne sjangeren du liker best?

 

 

 

 

 

Noen andre som gleder seg til Frost 2?

 

En av de beste animasjonsfilmene jeg har sett til dags dato er uten tvil Frost. Den er som du sikkert vet inspirert av det vakre Vestlandet og det kan man se i filmens omgivelser. Vet ikke hvor mange ganger jeg har sett Frost, men det er mange ganger og i år er det klart for den meget etterlengtede oppfølgeren som har fått en liten teasertrailer. Som jeg gleder meg til filmen har premiere i slutten av året og hvor vi på nytt får slå følge med Elsa, Anna, Sven, Kristoffer og Olaf.

 

 

Desember 2013 hadde den første filmen premiere på norske og ble fort en hit. I 2014 fikk Frost den berømte Oscarstatuetten som den beste animerte filmen hvor Jennifer Lee og Chris Buck stod som regissører. Selvsagt skulle det bare mangle om ikke denne duoen også skulle ha en finger med i oppfølgeren og som nå har premiere i slutten av året. Om du bor i USA så kan du allerede se filmen den 22. november, mens vi må vente en liten stund ekstra før vi kan storme ned kinoene rundt omkring.

 

 

Etter å ha sett traileren så gleder jeg meg bare mer og mer. Kan vel innrømme at jeg er litt barnslig, men ja, jeg liker godt animasjonsfilmer og denne oppfølgeren ser fantastisk bra ut.

 

Gleder du deg til Frost 2 og hva gleder du deg mest til?

 

Five feet apart – kjærlighetsdrama mellom to unge mennesker

 

 

En film som har gått litt under radaren til meg og dama er denne som har fått tittelen Five feet apart. Begge vi to liker dramafilmer og kan gjerne innrømme at denne skal sees ved den rette anledning. For oss betyr slike filmer glede og rørende øyeblikk noe som er godt å oppleve inn i mellom. For mitt sitt vedkommende liker jeg stort sett all slags filmer og ser på mye forskjellige. Det samme kan jeg vel si om dama også så fremt til ikke blir altfor skremmende, grøssende og blodig. 

 

 

Stella Grant (Haley Lu Richardson) er en vaskekte syttenåring … Hun sitter som støpt til laptopen og elsker bestevennene sine. Men til forskjell fra de fleste tenåringer tilbringer hun store deler av tiden på sykehuset, der hun blir behandlet for cystisk fibrose. Livet hennes er preget av rutiner, grenser og selvkontroll, men alt det kommer i bakgrunnen når hun møter en annen pasient, den håpløst sjarmerende Will Newman (Cole Sprouse).

 

 

Det oppstår umiddelbart kjemi mellom dem, men ifølge sykehusets regler kan de ikke være nær hverandre. De får imidlertid stadig bedre kontakt, og med det følger fristelsen til å kaste reglene på båten og være sammen. Situasjonen kompliseres ytterligere av Wills potensielt farlige opprør mot behandlingen han mottar. Stella inspirerer Will litt etter litt til å leve livet fullt ut, men kan hun redde den hun elsker, når selv den minste berøring er utelukket?

 

 

Hvordan føles det å elske når du ikke kan være nær den du er glad i?  Five feet apart er historien om Stella (Haley Lu Richardson) og Will (Cole Sprouse), to unge mennesker som nekter å la seg definere av det som skiller dem fra hverandre. Handlingen i sin helhet gjør at både jeg og dama gleder oss til å se filmen og hvordan den bygges opp om det å være forelsket selv om de sliter med sykdommen på hver sin måte. For et liv som dette er slettes ikke enkelt og regner med en god del utfordringer for begge disse unge tenåringene.  

 

Både jeg og dama gleder oss stort til å se filmen. Gjør du? 

 

Snåsavann serverer friskt vann på BondeLAN!

Reklame | Snåsavann

 

BondeLAN har alle de år prøvd å gjøre arrangementet så sunt som overhode mulig og hvor man har kunnet fått tak i både frukt og grønt pluss annet godt av mat. I år vil det bli mulighet å kunne drikke det sunne vannet fra gründerbedriften Snåsavann som blant annet selger vann til store butikkjeder, hoteller både her til lands og til utlandet. 

 

Snåsavann har fått meget gode kritikker fra vannelskere og nå vil altså du kunne få muligheten til å sette til livs vann fra Snåsavann og blir ikke det bra så vet ikke vi. 

 

Om du vil vite mer om Snåsavann, så ta turen innom deres nettside og se hva de har av produkter. Med det vil BondeLAN takke Snåsavann for støtten!

 

Kommer du på årets BondeLAN?

 

Vinn fete gaming headset fra Plantronics

Reklame | Tura Scandinavia - Plantronics

I morgen åpner dørene til det eldste og største datapartyet i den nordlige delen av Trøndelag. BondeLAN har holdt det gående i mange år nå og det er med stor glede at gjengen bak kan invitere til arrangementet for den 19. gangen. BondeLAN trekker deltakere fra land og strand, både kjente og ukjente spillere har vært med og kastet glans over arrangementet. 

Hadde det ikke vært for støtten BondeLAN har fått opp igjennom årene så hadde det blitt labert med dataparty. Derfor er BondeLAN-gjengen veldig takknemlig for støtten og en av de som har vært trofaste er Plantronics som opp igjennom årene har sponset gaming headset. 

I år er intet unntak og i år kan man vinne det meget fete RIG 500 Pro fra Plantronics og som har fått meget gode tilbakemeldinger fra gamere verden over. Derfor er det også med stor glede å kunne skrive om dette og at man på BondeLAN kan vinne dette fete headsetet. 

Om du vil vite mer om dette headsetet så gå inn på nettsiden til Plantronics. Da kan det hende du blir fristet nok til å hive deg og i rundt og bli med på årets store begivenhet på Snåsa i vinterferien. 

Kommer du på årets BondeLAN og hva håper du å kunne oppleve der?

 

Når kommer snøen tilbake igjen?

 

Etter en lang periode med kulde og snø så vil vi dessverre for skiinteresserte får en forholdvis mild tid fremover. I verste fall kan denne milde perioden faktiske strekke seg til godt i mot slutten av måneden.

 

I det siste har det vært forholdsvis kaldt her i Orkdalsregionen og da kan vi egentlig telle fra første uken i januar. Fra da av kom kulden og snøen og som sørget for at vi fikk en skikkelig vinter slik en vinter skal være. Mange skientusiaster har flokket seg om de oppkjørte løypene og alpinanleggene og kost seg godt i det hvite element.

 

Nå ser altså denne idyllen til å slå sprekker og hvor tiden fremover kommer til å bli mild og fuktig. Selvsagt vil det bli små perioder like under null, men for det meste er plussgrader så langt jeg kan se. Årsak til dette er et stabilt høytrykk i midtre deler av Europa og dette høytrykket sender i vei mild, fuktig og ustabil luft fra Atlanteren. Det vil med andre ord si at det kommer til å bli vilt, vått og “vakkert” for noen av oss.

 

La oss ta landsdel for landsdel. For de i nord så blir det en lett blanding, men generelt sett blir det mer vinterlig værtype enn det vi finner lengre sørover i landet. Det vil si påfyll av snø og perioder med kaldere vintervær, men heller ikke her vil de slippe unna mildvær. Nordland kommer litt mellom barken og veden og de neste tre uker vil været preges av mildvær med noen små tilslag av kjørligere luft med snø og sludd. Men her vil nok den milde værtypen være dominant.

 

For oss i Midt-Norge vil det bli mildt og meget mildt i perioder og faktisk vil det føles ut som vår. Nedbør blir det også dessverre i denne treukers perioden og da kommer det ferdig måket. Det vil si for de som venter på skiføre igjen må nok langt til fjells før puddersnøen er tilgjengelig. Som skrevet innledningsvis så kommer dette av milde og fuktige luftmasser fra Atlanteren og denne situasjonen vil vi ha i alle fall en tre ukers tid slik det ser ut, men for de av dere som tror at vinteren er over så kan jeg berolige dere og si at det er den på langt nær ikke. 

 

For de av dere som bor på Vestlandet så vil dere få oppleve noe av samme været som de som bor lengre nordover. Det vil si at det blir en mild og fuktig værtype med innslag av regn og regnbyger. Perioder med vind blir det også og da for det meste fra sørvest og vestlig retning. Det blir også perioder med oppholdsvær og litt sol, men dessverre ikke så lange perioder med det. 

 

På Sør og Østlandet blir det også lit variert vær, men her blir det lengre perioder med opphold og pent vær. Temperaturene her vil også være forholdsvis høye og spesielt på dagtid. På natten kan det hende det blir noen få kuldegrader, men stort sett også her blir det mildt for årstiden. 

 

Var ikke helt gode nyheter for dere som gjerne vil ut på ski og nyte vinteren med den har å by på. Om du vil finne puddersnø må du nok til fjells eller helt lengst i nord i landet. Ellers er det bare å innfinne seg med at været blir mild med stort sett regn og lite snø. Andre uken av mars så blir det kjørligere igjen og vinteren er på langt nær over. Da blir det mer snø, men også perioder med pent og stabilt vær. 

 

Hvordan er været der du bor? Synes du det er greit at været er som det er eller vil du ha mer snø og mer vinterlige forhold? 

 

Blizzard sponser BondeLAN 2019 – The Last Adventure!

Reklame | Blizzard

 

En av de som virkelig har vært med på å støtte BondeLAN opp igjennom årene er uten tvil Blizzard. De har sponset de utroligste av premier og i fjor var det hundrevis av masker man kunne få med seg og i år er det fete POP! Games figurer pluss den ultimate Warcraft Battle for Azeroth Collector’s Edition som ligger i premiepotten. Fete premier som faktisk kan bli dine om du dukker opp på årets BondeLAN som går av stabelen den 17. til 20. februar. 

 

Blizzard har mange gode spill på sitt renome og er en av de største utviklerne i verden når det kommer populære spill. På sin merittliste finner du blant annet spill som Warcraft, Starcraft, Diablo, Overwatch, HeartStone m.fl. Dette er spill som jeg selv har hatt mye glede av og som jeg i tiden fremover kommer til å kose meg med. Spesielt Diablo og Overwatch er store spill i mine øyne. 

 

Nå er det altså ikke lenge til BondeLAN åpner dørene og om du vil slå kloa i disse fete premiene så er det bare å ta turen inn til Snåsa og delta på det som skjer på LANet. 

 

Om du vil vite mer om BondeLAN så klikk deg inn på nettsiden deres og om du vil vite mer om Blizzard sine spill så finner du masse info HER

 

Kommer du på BondeLAN? 

 

 

SMN 1 sponser BondeLAN 2019 – The Last Adventure!

Reklame | SMN1

 

Nå er det ikke mange dagene igjen til BondeLAN åpner dørene og som vanlig er det med stor takk til alle de sponsorer som er med på å gjøre dette mulig. En av sponsorene er SMN 1 som hjelper gjengen fra Snåsa og støtter om dette arrangementet. Det vil også bli arrangert en egen SMN 1 compo hvor det vil gå an å vinne stæsj fra sponsoren og da blant annet sekker, bagger og penger.

 

BondeLAN går av stabelen for 19. gang og opp igjennom årene har det kommet deltakere fra land og strand. Sågar som deltakere fra andre land enn bare Norge. Dette sier litt om hvor populært BondeLAN er og har vært. Arrangementet er selvsagt rusfritt og under disse dagene kjøres det mang en konkurranse hvor man kan vinne meget fete premier. Det kan være alt i fra pengepremier til hardware, spill, t-skjorter pluss masse annet spennende.

 

Alt man skal gjøre er bare å delta og melde seg opp i de ulike compoene. Om du ennå ikke vet helt hva du skal gjøre i vinterferien så vurder BondeLAN. Det er her det er party og hvor det kommer til å skje mye spennende og underholdende.

 

Nå er det å rette en stor takk til SMN 1 som har støttet opp om BondeLAN og nå håper jeg du/dere tar turen til Snåsa og for noen unike dager der.

 

Vil du vite mer så klikk deg inn på nettsiden til BondeLAN og om du vil vite hvilke tjenester SMN 1 kan tilby så klikk det inn på nettsiden deres.

 

Velkommen til Snåsa i vinterferien!