Når kommer snøen tilbake igjen?

 

Etter en lang periode med kulde og snø så vil vi dessverre for skiinteresserte får en forholdvis mild tid fremover. I verste fall kan denne milde perioden faktiske strekke seg til godt i mot slutten av måneden.

 

I det siste har det vært forholdsvis kaldt her i Orkdalsregionen og da kan vi egentlig telle fra første uken i januar. Fra da av kom kulden og snøen og som sørget for at vi fikk en skikkelig vinter slik en vinter skal være. Mange skientusiaster har flokket seg om de oppkjørte løypene og alpinanleggene og kost seg godt i det hvite element.

 

Nå ser altså denne idyllen til å slå sprekker og hvor tiden fremover kommer til å bli mild og fuktig. Selvsagt vil det bli små perioder like under null, men for det meste er plussgrader så langt jeg kan se. Årsak til dette er et stabilt høytrykk i midtre deler av Europa og dette høytrykket sender i vei mild, fuktig og ustabil luft fra Atlanteren. Det vil med andre ord si at det kommer til å bli vilt, vått og “vakkert” for noen av oss.

 

La oss ta landsdel for landsdel. For de i nord så blir det en lett blanding, men generelt sett blir det mer vinterlig værtype enn det vi finner lengre sørover i landet. Det vil si påfyll av snø og perioder med kaldere vintervær, men heller ikke her vil de slippe unna mildvær. Nordland kommer litt mellom barken og veden og de neste tre uker vil været preges av mildvær med noen små tilslag av kjørligere luft med snø og sludd. Men her vil nok den milde værtypen være dominant.

 

For oss i Midt-Norge vil det bli mildt og meget mildt i perioder og faktisk vil det føles ut som vår. Nedbør blir det også dessverre i denne treukers perioden og da kommer det ferdig måket. Det vil si for de som venter på skiføre igjen må nok langt til fjells før puddersnøen er tilgjengelig. Som skrevet innledningsvis så kommer dette av milde og fuktige luftmasser fra Atlanteren og denne situasjonen vil vi ha i alle fall en tre ukers tid slik det ser ut, men for de av dere som tror at vinteren er over så kan jeg berolige dere og si at det er den på langt nær ikke. 

 

For de av dere som bor på Vestlandet så vil dere få oppleve noe av samme været som de som bor lengre nordover. Det vil si at det blir en mild og fuktig værtype med innslag av regn og regnbyger. Perioder med vind blir det også og da for det meste fra sørvest og vestlig retning. Det blir også perioder med oppholdsvær og litt sol, men dessverre ikke så lange perioder med det. 

 

På Sør og Østlandet blir det også lit variert vær, men her blir det lengre perioder med opphold og pent vær. Temperaturene her vil også være forholdsvis høye og spesielt på dagtid. På natten kan det hende det blir noen få kuldegrader, men stort sett også her blir det mildt for årstiden. 

 

Var ikke helt gode nyheter for dere som gjerne vil ut på ski og nyte vinteren med den har å by på. Om du vil finne puddersnø må du nok til fjells eller helt lengst i nord i landet. Ellers er det bare å innfinne seg med at været blir mild med stort sett regn og lite snø. Andre uken av mars så blir det kjørligere igjen og vinteren er på langt nær over. Da blir det mer snø, men også perioder med pent og stabilt vær. 

 

Hvordan er været der du bor? Synes du det er greit at været er som det er eller vil du ha mer snø og mer vinterlige forhold? 

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3348

2 thoughts on “Når kommer snøen tilbake igjen?

  1. Mer snø? Hallo! Jeg satte måkeredskapene i kjelleren nå. Dere må gjerne få to meter til der du er, men ikke her nede, takk. Nå vil jeg vente på hvitveis, pollenplager og sånne vårlige ting.
    🙂

    1. Hehe 😉 Kan være litt tidlig å sette snømåkeren ned i kjelleren ja 😉 Bruker å komme litt snø i tiden mellom slutten av februar og midten av mars hos dere på Sørlandet, men krysser fingrene for deg at du får rett. Selv er jeg et sommermenneske og kunne mer enn gjerne ha tenkt meg sommer hele året 😛

      Gleder meg selv sykt mye til våren og sommeren. Det skal bli så godt det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top