Væromslag på gang!

I hele år har vi for det meste hatt vindretninger fra øst, sørøst, sør og tidvis bitte litt sørvest. Har du tenkt på hvor sjelden vestaværet og nordvesten har vært på besøk?Faktisk er det så få ganger at man kan regne visiten på hendene. Nå er ting i ferd med å skje. For de av dere som ikke vet det, så er det jetstrømmen som bestemmer hvordan været på denne delen av kloden blir. Jetstrømmen er en strøm som skiller varmluft fra sør og kaldluft fra nord. Denne beveger seg i bølgedaler over den nordlige delen av jorden vår. I slutten av denne måneden fikk amerikanerne føle hvor kraftig jetstrømmen kan bli hvor de snødde ned og opplevde en bitende kulde.

er ting i ferd med å skje med jetstrømmen og hvor vi i stedet for sørøstlige vinder får veldig mye pålandsvind. Det vil si, vinder fra sørvest, vest og nordvest. Med denne vindretningen blir også været en god del fuktigere og som igjen vil sørge for nedbør i forskjellige kategorier. For de som venter på snøen, så kommer den i tiden fremover og allerede til uka kan vi få besøk av den. Så vil mildere luft sørge for at den forsvinner igjen. Slik blir det de to første ukene av desember. Når først jetstrømmen har slått seg “til ro” så blir den ikke så enkel å flytte. Det vil si at denne tilstanden med pålandsvind kan vare en god stund.

Slik jeg ser det nå, så blir det snø på julaften i år. Tror ikke det bli mye, men mellom 10-.20cm blir det nok for oss som bor på Snåsa og omegn. Det vil i alle fall være med på å gi litt ekstra julestemning. I fjor var det et par tre cm med snø på julaften og hvor det snødde på lille julaften. Men på julaften snudde vinden på sørlig retning og vi fikk oppleve fønvind med temperaturer opp i mot fem seks plussgrader på selveste julekvelden. 

Det tror jeg ikke kommer til å skje og sjansene for pålandsvind på julaften i år er store og da også store sjanser for nedbør av ett eller annet slag, kanskje som snø. 

Venter du på snøen og ønsker du deg snø til jul?

#værogvind #været #værspåmann #vær #snø #vinter #jul #adventstid #stormgeo #Winter #gamer #gaming #ilovegaming 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3348

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top