Stabilt vær frem til begynnelsen av januar før…

 

…det braker løs på nyåret. 2021 kommer til å starte værhardt. Først de siste dager i desember. Etter en julaften hvor snøen lavet ned og skapte en skikkelig julestemning her i Trøndelag. Så kommer de nærmeste og siste dager i desember til å bli forholdsvis stabile. Temperaturmessig kommer de nærmeste dager til å bli forholdsvis milde med røde tall på graderstokken. Vinden stammer helt fra sørlige deler av Europa med et lavtrykk som kommer fra nordvest og gir noen riktig våte dager fremover i Sør-Norge. Her blir det vått og hvor det kommer snø, så mye snø. Dette lavtrykket setter opp en sørlig vindstrøm som hvor altså vinden kommer helt fra sørlige del av Europa. Da blir det mildere enten vi vil eller ikke. Temperaturen kan fort komme opp i over fem plussgrader. Lover altså ikke så altfor godt til den snøen som kom på julaften og natt til 1. juledag. Den kommer ikke til å forsvinne, men den krymper nok sammen. I tillegg til litt vind så får snøen har medfart…dessverre for de som gjerne vil ha snø nå. 

 

 

Jo nærmere vi kommer nyttårsaften, jo kjøligere vær blir det. Vi må nok regne med at temperaturen kryper ned mot minus 5 på det kaldeste når det nye året fyres i gang med raketter. Det nye året starter som slutten av annerledesåret både for samfunn og vær. Det blir stabilt og bra. Vinterlige temperaturer blir det, men med en gang vi nærmer oss den andre uke i januar så skjer det noe og hvor vestavindsbeltet kommer til å gjøre sitt. Om vindretningen holder seg på nordvest kommer det til å bli snø for de fleste av oss i denne regionen. Da kan det faktisk komme en del snø. Kan fort bli mellom 15-30 cm da. Om det også med denne vindretningen skulle dukke opp et polarlavtrykk så kan det hende det blir enda mer nedbør kombinert med kraftig vind. 

 

 

Før julen spådde jeg at det vil være ca. 50/50 for at det ville bli snø her i Orkanger. Det så veldig mørkt ut for at det ville bli en hvit jul. En artikkel i avisa Sør-Trøndelag konstaterte at det ble skivebom for vårspåmannen. Kan nok innrømme at det ble det, men veldig glad for at jeg også tok feil og at det ble snø på selveste julaften. Før den store dagen var julestemningen tilnærmet fraværende, men julesnøen sørget for at den til slutt dukket opp. Når roen senket seg og julen ringte inn dalte det hvite store snøkrystaller. Rett og slett nydelig hvor det fortsatte å snø utover julekvelden. Fantastisk var det. 

 

 

Så tro meg, selv om jeg til tider kan komme med dommedagsspådommer i værsammenheng, så er det for at jeg ønsker det. En ting har jeg fått rett på er at vi har hatt en del regn som har fryst på bakken. Dette følte jeg på meg i begynnelsen av oktober og sannelig blir det slik også. Hittil i år har vi hatt en del runder med regn som har frosset på bakken. Dessverre tror jeg vi denne vinteren kommer til å oppleve mer av det. 

 

 

I julegave fra min snille, gode dame fikk jeg noe som virkelig får frem “hobbymeteorologen” i meg. Jeg fikk den flotte julegaven, en Netatmo værstasjon. I dag, den 2. juledag monterte jeg den opp, lastet ned appen hvor den nå serverer meg værdata. Det nederste bildet viser blant annet appen på mobilen. En “sensor” står nå utenfor og som tar inn temperaturer, trykket med mer. Med at jeg også har koblet den til trådløsnettet vårt sender den inn værdataen til Yr. Dette synes jeg er ekstra moro. Skriver litt med statsmeteorolog John Smits som du kan se på NRK i jevne mellomrom. Han skrev følgende til meg “Kobler du den på nett er den med på å forbedre temperaturvarslene på yr”. Spennende er det i alle fall og spesielt om jeg i det lille kan være med å bidra. Så kan det ikke bli annet enn bra. 

 

 

Tiden fremover kommer jeg selvsagt til å følge med på krumpringene været serverer oss. Det er spennende, interessant spesielt det å se hvor store forandringer i værsammenheng vi opplever. Hvor unormalt været til tider kan være. Jeg er fanget på alle mulige måter og med en værstasjon i julegave så er jeg enda mer solgt til været og det det gir oss på godt og vondt. 

 

Hvordan har været vært hos deg hittil i julen? 

 

It takes you no time to get here…

 

Musikk er noe som betyr mye for meg om jeg jobber, skriver, kjører bil, er på farten eller rett og slett slapper av. Musikk setter deg i stemning. Om du er lei deg, happy, eller krigersk så kan musikk sette en ekstra spiss på det som skjer med deg eller omgivelsene. Har opp igjennom årene også klart å få en del kontakter innen musikkbransjen noe som er ekstra moro. En musikkgruppe som virkelig betyr utrolig mye for meg og som har gjort det siden jeg var liten er Roxette med Per Gesle og den avdøde Marie Fredriksson. Roxette ble dannet i 1986 og har siden kommer med den ene gode låten etter den andre. De har ligget på mang ei hitliste rundt omkring i verden. 

 

Ei låt som har gått meg hus forbi er denne som har tittelen “It takes you no time to get here”. Låten stammer helt tilbake til 2001. Selv om jeg har så og si alle albumene så har jeg pitrade gått glipp av denne godbiten. Uansett, nå har jeg fått hørt den og som spilles over og over igjen på mitt nye Creative SXFI Gamer headset som virkelig gir meg en unik musikkopplevelse. Ikke annet enn å nyte…

 

Hvilken låt synes du er den beste fra denne populære musikkgruppen?

 

 

PRODUKTOMTALE: Creative SXFI Gamer – headset som kicker!

 

Er det noe gjengen hos Creative er gode på så er det lyd. Helt siden selskapet ble grunnlagt i 1981 har de vært enestående når det kommer til å servere lydprodukter. I dag er selskapet et av de største i sitt slag i verden hvor de opp igjennom årene utviklet lydkort, headset, MP3-spillere av forskjellig slag pluss annet snacks for oss gamere. Jeg har i mange, mange år nå fulgt med på denne leverandøren. Det har blitt en del produkter fra denne store produsenten som flere ganger har hevet mine spillopplevelser til nye høyder.

 

Den siste tiden har jeg fått gleden av å se litt nærmere på et nytt gamingheadset som har fått navnet SXFI Gamer. Nå er det lett å tro at alle headset stort sett er like, men det kan jeg med hånden på hjertet si at de ikke er. I min “levetid” som gamer vet jeg ikke hvor mange headset jeg har hatt og brukt. Det er mange, veldig mange. Derfor vet jeg også at ingen headset er like, what so ever…

 

 

Det første som møter meg når jeg åpner esken til SXFI Gamer fra Creative er et robust headset som faktisk veier litt. Da tror du vel sikkert at dette er en negativ ting, for et headset skal jo ikke veie noe spesielt om man blir sittende timevis og spille spill. For dette tilfelle er det en fordel. Tro meg. Mine gamingseanser kan variere fra en liten halvtime til flere timer i strekk litt ettersom hva som er på planen. For meg betyr da at et headset MÅ være behagelig å bruke selv etter mange timers bruk. Her har jeg til tider opplevd litt av hvert. Noen headset har en tendens til  å føles tyngende på hodet. Noen headset får en til å bli klam i og rundt ørene. Noen headset presser på ørene, mens noen headset ikke har helt passformen med seg. Alt dette kan igjen føre til at man slettes ikke bruker headsetet like mye som en kanskje burde etter å ha brukt opp sine dyrebare lommepenger på et nytt headset.

 

 

Creative har som du vet mange års erfaring på headset og vet hvor kresne vi gamere kan være når det kommer til behageligheten. Med det i tankene er designet på SXFI Gamer akkurat slik jeg kunne forvente. Selv om headsetet er forholdsvis tungt i forhold til andre lignende headset så ligger dette i øreklokkene. Her sitter det kvalitet fra innerste del til det ytterste. Bøylen som holder øreklokkene på plass har fått et skumgummidel på undersiden slik at den ligger behagelig på hodet. Selvsagt er bøylen tilpasningsdyktig slik at headsetet passer de med større hode enn meg. På øreklokkene sitter et skum med skinnlignende stoff. Dette skummet former seg etter området rundt ørene perfekt som igjen sørger for en fin passform. På utsiden av øreklokkene har Creative sitter LEdlys på innsiden som gir deg muligheten til å velge mellom 16.8 millioner farger. Her er det du som bestemmer hvilken farge som skal brukes. På venstre øreklokke finner du resten av magien som sørger for at SXFI er i toppskjiktet av hva man kan forvente seg av et headset. Her finner for det første en inngang til jackplug for tilkobling av f.eks. mobiltelefon. Ved at du laster ned SXFI-appen har du uante muligheter selv her og kan få en helt vidunderlig lydopplevelse. Videre finner du en muteknapp for mikrofonen, et hjul for volumjustering og til sist kronen på verket, en knapp for SXFI-teknologien som virkelig gir deg fordelen på slagmarken. Lydbildet kommer jeg tilbake til litt senere i denne omtalen.

 

 

På venstre øreklokken kan du også sette inn den übersensitive mikrofonen. Aldri før har jeg opplevd en mikrofon som klarer å fjerne så mye støy. Her har Creative virkelig lagt sin sjel i produktet. Selv om barna i nærheten virkelig herjer, flirer eller roper så hører personen(e) meg svært godt de jeg snakker med via mikrofonen. Makan til fett opplegg skal man lete lenge etter. Denne teknologien som Creative her bruker tenker jeg flere av de andre headsetprodusenter er misunnelige på. Det går ikke an noe annet. Rett og slett fantastisk. Selv om jeg befinner meg på et kjøpesenter hvor lydnivået kan være svært høgt så høres jeg “loud and clear” for de jeg snakker med. Designet på selve mic’en er også stilig. Plug and play og du har et godt våpen med mic’en. Med i esken finner man også en overgang til USB-C og dette er det første headsetet jeg har hatt med denne tilkoblingen. Kun en ting som jeg nå er litt lei meg for, men som for sikkert mange er et luksusproblem. Jeg har kun en utgang for USB-C. Med tre SSD-er som også fungerer best med denne tilkoblingen så må jeg drive å svappe ut og inn headset med SSD-er. Luksusproblem sa du?

 

 

Så var det lyden for SXFI. Aldri før har jeg hatt et gamingheadset med så krystallklar lyd som det jeg opplever med SXFI Gamer fra Creative. Aldri før har jeg opplevd en lyd som er så godt sammensatt i forhold til det jeg spiller på PCen, Xbox One, Nintendo Switch eller mobilen. Her må jeg si at Creative virkelig har overgått seg selv. Aldri før har jeg hatt så mye ståpels bare det å høre etter unike lyder, unike lydsammensetninger i spill, film og musikk. Aldri før har jeg med et gamingheadset fått en slik lydopplevelse som jeg har gjort med SXFI Gamer fra Creative. Med det store antall headset jeg har fått prøvd ut så sier det litt. Lydteknologien til Creative er overlegen her og om jeg også sier at jeg har lydkortet AE-5 Plus fra nettopp samme produsent så kan jeg ikke komme nærmere himmelen som det jeg gjør nå. Det er så innmari rått og hele lydsystemet på PCen er så godt sammensatt nå at det ikke finnes ord. Selvsagt, om du ikke har et AE-5 Plus lydkort kommer du garantert til å oppleve den heftige, krystallklare lyden du kan drømme om. Hør fienden krystallklart hele veien i rundt deg, høre lydeffekter som nærmest slår pusten ut av deg og få med deg alt som skjer i omgivelsene. Er det skumle monstre som prøver å snike seg innpå deg eller et kampfly med massivt våpenarsenal rettet mot deg, så hører du deg som skjer. Snakk om stor fordel på slagmarken spesielt om du spiller noen av Call of Duty-spillene, Battlefield-serien, Fortnite, Apex, CSGO eller hva det måtte være av spill.

 

 

Se film og lev deg inn som om du befinner deg i filmen, hør alle de fantastiske låtene som om du er på konsert. Jeg er helt oppslukt i hvordan Creative fanger meg med deres lydbilde. Headsetet kommer til å følge meg i alle sammenhenger om jeg skal spille noen heftige slag på PC eller konsoll, høre musikk eller se film mens jeg er på farten. Her får jeg i pose og sekk hvor lyden er så krystallklart det nærmest ikke er mulig å tenke seg. Du kan selv bestemme om du vil høre i stereo, 5.1 eller 7.1. Alt er opp til deg. Du bestemmer. Dette valget har jeg heller aldri opplevd så grundig godt i noen av de headset jeg har prøvd ut tidligere. Det å kunne bestemme hvordan lyden skal presenteres for deg om du spiller, ser film eller hører musikk gjør det hele enda mer pro. 

 

Det er ikke annet enn å skryte av SFXI Gamer fra Creative. Magisk lyd som jeg hittil ikke har opplevd i et gamingheadset tidligere. Etter å ha sjekket prisen på headsetet så skjønner jeg hvorfor. Det koster å være kar, men så får en også et meget godt produkt som oser av kvalitet, krystallklar og ren lyd. Med de rette innstillingene med SXFI så føles det ut som om jeg har artistene rett ved siden av meg. Selvsagt har jeg også en stor fordel med lydkortet AE-5 Plus fra Creative som virkelig jobber som en drøm sammen. Helheten blir rett og slett fantastisk. Mic’en er noe av det mest sensitive jeg har opplevd i tillegg til at den holder all støy borte fra “sendingen” min. Alt dette gjør at jeg er i syvende himmel med et produkt jeg hittil ikke har opplevd maken til. Lydkvaliteten er fantastisk, det er behagelig å ha på selv i mange timer i strekk. Om du har i overkant av 2000,- å bruke på deg selv i for eksempel julegave så kjøp deg SXFI Gamer fra Creative. Det vil du ikke angre et sekund på. Fantastisk og unik opplevelse i alle sammenhenger.

  

Vil du vite mer om headsetet så gå inn på Creative sin nettside.

 

 

 

 

Selv meteorologene sliter litt…

 

Nå er året snart omme. Får et år! Kan med hånden på hjertet si at væråret 2020 har vært totalt unormalt i forhold til hva jeg har opplevd frem til i dag. At noe skjer med været er det ingen tvil om. Året generelt sett har vært av det mildeste slaget med unormalt høye temperaturer vintersesongen 2019/2020. Våren var heller ikke som den burde være med snø til langt ute i mai. Mange var redd for om de måtte gå i boblejakker på selveste 17. mai, men heldigvis slo ikke dette helt til. Sommeren i år kom i juni med høye temperaturer stort sett gjennom hele denne måneden. Så kom den store feriemåneden og den ble alt annet enn god og varm. En del regn og pålandsvind regjerte juli. August var ikke ille med forholdsvis tørt og fint vær. Det samme september men da litt mer fuktig værtype. Det samme oktober og november. For her i Orkanger og omegn har det vært svært lite snø enn det normale denne høsten og starten på vinteren. Selv i høyden er det lite snø.

 

Nå har vi kommet oss til 18. desember. Ikke mange dagene til julen ringes inn. Den siste piffen av julestemning er liksom ikke der. Er det mangel på snø som sørger for den biten mon tro? Uansett, med julemusikk, rydding, vasking, baking og det som hører til i førjulstia er der, men ikke julestemningen. Jul uten snø er ikke det som vi forbinder med jul. Stort sett har hele desember vært snøløst for de fleste av oss (her i Orkanger og omegn). Jeg gikk tidlig ut med å si at det var 50/50 % sjanse for snø på julaften for oss her i Orkanger og omegn. Fortsetter det slik, blir det mer og mer sjelden for at det er snø på julaften.

 

 

Som dere også sikkert skjønner er jeg opptatt av hva våre flinke værmeldere kommer med av værutsikter. I den siste tiden har det slått meg at selv de har slitt med å melde riktig vær, spesielt vær for flere dager i slengen. Langtidsvarslene for meteorologene har spriket til gangs i perioder. Kun dagens og morgendagens vær har de truffet sånn noenlunde med. Er det noe de har bommet på så er det spesielt temperaturene. For oss på Orkanger har det liksom ikke stemt det som har blitt meldt i forhold til hva vi har fått. Det er vanskelig å melde lokalt vær i perioder. På en måte har været vært stabilt, men likevel ikke stabilt. Temperaturene har gått opp og ned som en jojo. En blir ikke helt klok her og selv jeg sliter med å holde tritt med det været serverer oss. Jeg spådde også tidlig at vi ville oppleve mer regn som fryser på bakken enn det vi normalt bruker å få. Dette har slått til og hittil har jeg merket meg at dette har skjedd en rekke ganger…dessverre. 

 

I min siste spådom håpet jeg inderlig på at vi kunne få et lite hvitt lag med snø mot jul, men foreløpig har ikke dette skjedd. Nå krysser mange fingrene for at vi vil få snø de siste dager før jul. Slik det ser ut nå så blir det med et nødskrik. En så mild desember har jeg til dags dato ikke opplevd før. Normalt bruker vi å ha en periode fra midten av november og til julen ringes inn med kulde. Temperaturer ned mot 15 minus er mer mot normalen enn det unormale, men i år…nei. Kaldt har det altså ikke vært i det hele tatt på en slik måte som er normalt for årstiden. Etter å ha sett litt på hvordan slutten av desember og januar har vært opp igjennom årene så spriker mine statistikker en del, spesielt etter 2010 og frem til i dag. Enten er det mildt med regn og dritt i romjulen eller så er det snø og snømåking som regjerer med mildt vær rundt nyttår.

 

 

Den foreløpige tendensen så ser det ut til at det blir kjøligere vær tiden fremover hvor jetstrømmen som skiller mellom kald luft fra nord og mild luft fra sør beveger seg sør for oss og Norge. Dette medfører til at vi får litt kjøligere vær. Det vil si, at sjansene for blant annet snø i romjulen er større enn vi hittil har hatt i vinter. Vi kan også få såpass kaldt at temperaturen kryper under minus ti grader noe som hittil har vært fraværende. At det blir julestemning i romjulen er altså mulig, men selvsagt hadde det vært fint med snø på selveste julaften. Kanskje, men det kommer litt an på om temperaturen holder seg fra rundt null og under. 

 

Januar ser også til å inneholde mye variert vær. Det vil si forholdvis mild. Mine statistikker sier også at januar kan være varierende og mild. Kun slutten av januar kan være kald samt også februar. Det sier statistikken min. Om dette skjer i år med unormalt vær så er jeg søren meg usikker på. Værmessig har jeg opplevd stor variasjon enn det som normalt bruker å være. Unormalt vær til gangs. Derfor blir det også litt vanskelig å kunne spå været på bakgrunn av mine statistikker. Å spå flere måneder frem i tid er skummelt med andre ord og nærmest et skudd i mørket. 

 

 

Om vi får snø i julen er altså tilstede. Det blir ikke de helt store mengdene, men litt vil det blir for de fleste trøndere. Sprengkulde blir det ikke, men litt kaldere enn det vi er vant med hittil i vinter. Så får jeg fortsette å føre statistikker for været slik jeg har gjort stort sett siden 1987. Spennende er det og er spent på hvordan vinteren 2020/2021 blir. 

 

Håper du på hvit jul eller er det ett fett for hvordan julen blir værmessig?

 

Trives på jobb betyr sykt mye…

 

Gjennom mange, mange år med jobb har jeg opplevd mye. Er det noe jeg har så er det jobberfaring med stor variasjon. Har vært alt fra leder, vikar i skolen og barnehage til butikkmedarbeider i fotobutikk, rørleggerbutikk til Tybring-Gjedde. De siste tre år har jeg vært borti tre forskjellige jobber. Dette har styrket meg med å finne ut hva jeg egentlig ønsker å gjøre. Er det noe som betyr sykt mye for meg så er det å kunne yte ekstra kundeservice slik at kunden føler seg verdsatt. Å møte kunden med et smil og en hilsen er meget viktig for meg.

 

Nå har jeg jobbet på Rusta i over ett halvt år og stortrives tilgangs. Akkurat det er det mange årsaker til. Jobben befinner seg kun 5 minutters gange fra der jeg bor. Det er godt og man slipper å måtte dra milevis for å komme seg på jobb. Bare å ta bena fatt og gå en liten tur. En annen ting som er meget viktig for om man skal trives på jobb er uten tvil arbeidsmiljøet. Samholdet med de man jobber med betyr ufattelig mye om man skal trives eller ikke. Hittil i mitt “lange” arbeidsliv har jeg aldri opplevd et så godt arbeidsmiljø som det er på Rusta Orkanger. Ledere som sørger for en supertrivelig sted å jobbe på er noe som for meg er alfa omega. Her må jeg ærlig si at de på Rusta Orkanger er unike på mange måter.

 

Det halve året jeg har jobbet på Rusta Orkanger har jeg lært ufattelig mye. Kollegaene er fantastiske. Det er nesten ikke til å tro at det er mulig å få samlet en så herlig gjeng på en plass. Hver og en av de som jobber på Rusta Orkanger er unike på sitt vis. De skaper en arbeidshverdag som mange ville ha misunnet. Dette gjør at man også blomstrer som igjen sørger for at man også yter enda mer. For en gammel gubbe som meg som har jobbet med så mye forskjellig, skulle man tro at det tar litt tid å komme seg inn, men den gang ei. Med de fantastiske kollegaene og lederne så får man den rette inputen til enhver tid.

 

Helt siden jeg startet opp i midten av mai og frem til i dag har arbeidsdagene vært meget meningsfylte. Å hjelpe andre er alltid noe jeg har likt godt uansett hva. Det er nettopp den biten som også er mitt hovedmål med det jeg jobber med. Å hjelpe, få kunden til å føle seg verdsatt som til slutt gjør at kunden blir fornøyd. Dette har alltid vært mitt motto med det jeg har jobbet med og frem til i dag. 

 

Nå er julen straks her. Butikken bugner med gode varer og masse kunder. Vi som jobber i Rusta skal sørge for at julehandelen blir til en god opplevelse slik at vi alle kan være fornøyde. Velkommen til Rusta Orkanger hvor smilet sitter løst og hjelpen ikke er langt unna. Vi er her for deg. 

 

PRODUKTOMTALE: SUREFIRE GX3 GAMING HDD

 

Hvor mange av dere har hørt om gamingmerket Surefire? Tror nok flere av dere ikke har det og at det er et selskap som egentlig er underlagt det kjente Verbatim. Før i tiden da jeg var ung, eller for en mannsalder siden…kom spillene på floppydisker. Husker de aller første diskettene på 5 1/4″ og som til slutt endte opp på 3.5″. Spillene den gang kunne komme på flere disketter. Når spillene var ekstra store måtte man ut med den ene disketten og inn med den andre for så å fortsette spillingen etter noen titalls sekunder med innlastning. I verste fall kunne ta minutter før spillene var innlest fra diskettene.

 

Det var tider det. Dagens ungdommer har ikke noen som helst kjennskap til disketter og hvor viktige lagringsmedier disse var. Nå er det bitte små SSDer, harddisker, ørsmå minnepenner og minnekort som gjelder. Lagring i dag har forhold til da jeg var “ung” blitt mye mindre. I tillegg kan man lagre sykt mye på dagens enheter enn det man kunne før i tiden. Å ha vært med på denne reisen i lagringsmedienes tidsepoke har vært meget interessant. Har lært utrolig mye og sist men ikke minst, satt veldig pris på at dagens teknologi er mye bedre enn den var for bare noen tiår tilbake.

 

 

Surefire er altså et helt nytt merke som nå satser på gaming. Nye selskap er alltid spennende, spesielt når de i tillegg dukker opp som et lyn fra klar himmel. Da jubles det godt for å si det slik. Surefire er et merke man skal følge med på tiden fremover spesielt med tanke på hvordan de nå har kommet som en storm med dette produktet. Deres “mentor”, Verbatim har gjennom utrolig mange år lagd produkter med god kvalitet og som alltid har vært i deres første rekke. Kvalitet, god brukerfunksjonalitet og sist men ikke minst prisgunstig. Hvert eneste produkt har gått igjennom nøye kontroller før det til slutt har havnet opp til sluttbruker som du og jeg.

 

Med Surefire er jeg spent som bare det. Er bra sikker på at de kommer til å befeste seg godt i markedet med deres nye produkter som nå ettersigende kommer sprettende som perler på en snor. Tiden fremover blir det altså å følge med og sørge for å holde seg oppdatert på dette interessante merket. 

 

 

Jeg har altså vært så heldig å få tak i deres første produkt, nemlig Surefire GX3 Gaming HDD. Som du da skjønner er det snakk om et lagringsmedie spesielt lagd for oss gamere. Er det noe man ikke får nok av så er det nettopp nok lagringsmedier for å ha sine spill på. Spillene i dag krever mer og mer plass på harddisken eller SSDen. Det er ikke for ingenting at jeg har fem SSDer og tre harddisker stående proppet med spill på gamerPCen min.

 

Nå har min lille lagringsfamilie fått et nytt medlem, nemlig Surefire GX3 på hele 1TB. Om du tror dette er en enkel liten harddisk så tro om igjen. For det første har den millionvis av farger. For det andre, den har et stilig design og for det tredje, den kan tilkobles Type C på PCen noe som sørger for kjapp lese- og skrivehastighet. Alt dette sørger for at jeg fra første sekund ble totalt forelsket i Surefire GX3. Noe av det første jeg gjorde var å finne til et spill som jeg ikke har hatt plass til, men som nå får et helt nytt liv. Det aller første spillet som ble lastet inn var Watch_Dogs 2 fra Ubisoft. Det første spillet var bra og som ble gjennomført for noen år siden. Nå er det på tide å gjennomføre toeren og gjett om jeg gleder meg. Selve installeringen gikk som en lek. Surefire GX3 fikk kjørt seg godt med filene ble lastet inn på den.

 

I pakken med disken finnes som følger:
* SureFire Gaming Hard Drive
* Micro-B to USB-A Cable
* USB-A to USB-C Adapter
* Nero Backup Software (supports Windows only)
* Formatter Software (supports Windows only)
* Quick Start Guide
* User Manual (preloaded)

 

 

De pulserende LED-lysene skinner mot meg mens jeg venter spent på at spillet skal starte. Som lyn fra klar himmel var jeg rett inn i spillet og hvor jeg skulle hacke meg inn i ei bygning og hacke meg inn i nettverket i bygningen. For det av dere som ikke vet hva Watch_Dogs 2 går ut på så er det nettopp hacking over en lav sko som gjelder. Alt kan hackes og brukes til din fordel. Nettopp dette gjør at jeg liker spillserien svært godt. Selv om spillet leses fra en ekstern harddisk som står ved siden av gamerPCen min så går alt så smooth at man nesten ikke kan tro det. Rett og slett herlig er det.

 

Her er noen specs:
* Suitable for both console* and PC gaming
* Conveniently store all your games in one place
* Multi-colour changing LED accent lights
* High speed data transfer
* SuperSpeed USB 5Gbps
* Nero Backup Software**
* Can also be used as a regular external HDD for file storage

 

Som du kan lese så har den superfart opp i 5Gbps i lesing og skriving noe som sørger for at alle spill går smooth og godt. Som om ikke det er nok så kan du også koble harddisken til konsoller. Dette sørger også for at du får enda mer lagringsplass for dine spill. Altså, Surefire GX3 passer til både PC som konsoll noe som er helt vidunderlig. nå er det altså ikke noe unnskyldning for ikke å installere flere spill på denne lille herlige disken. 

 

 

Surefire har for meg virkelig gjort seg bemerket. De har overbevist meg at de kommer til å bite hardt i fra seg. Merket sørger for god kvalitet, god bruksfunksjonalitet til en forholdvis rimelig penge. Spill, musikk, film pluss andre store og små filer leses eller legges inn på et blunk. Alt går så smooth at det ikke er til å tro. Jeg er rett og slett i syvende himmel spesielt med at det ikke er noe problem å legge inn de spill man ønsker. Hvis du nå tror du kommer til å ruinere deg på et kjøp av denne disken så tro om igjen. I overkant av 800,- koster det for Surefire GX3 og som du da skjønner gir produktet deg virkelig valuta for pengene. Har kun et ord å si jeg og det er ANBEFALES! 

 

Om du vil sjekke ut Surefire GX3, så finner du produktene på Power.no.

 

 

 

 

Nå er det like før – Let’s get Punked!

 

CD Project Red Cyberpunk 2077 nærmer seg lansering med stormskritt. Nå er det ikke mange timene igjen hvor et av årets aller største spill er klar for spilling for deg og meg. Spillet er utrolig etterlengtet av en hel spillverden. For de av dere som fortsatt ikke vet hvem CD Project Red er, så tenker jeg det går opp ett lys når jeg nevner The Witcher-serien. Nettopp, det er CD Project Red som har utviklet The Witcher og nå Cyberpunk 2077. 

 

I sammenheng med spillets lansering er det nå sluppet en lanseringstrailer fra spillet som altså dukker opp den 10. desember. Vi gleder oss stort, gjør du? 

 

Mild desember…

 

Året 2020 ser ut til å gå rett inn i rekordbøkene med høye temperaturer sett under ett. Det vil si, året i år har vært varmere enn noen gang. Vinteren i fjor var den mildeste jeg har opplevd, men hvor den skikkelige vinteren kom rundt påsketider med store snømengder og som varte til langt ute i mai. Januar til og med mars var meget merkelig med så si ingenting snø i lavlandet, mens høyere opp kom det store snømengder. 

 

Uansett, nå nærmer det seg jul og det blir spennende å se hvordan den blir. Får veldig mange spørsmål om dagen om hvordan julen i år blir. Tidligere skrev jeg et innlegg om at det er 50/50 sjanse for snø i Orkanger på selveste julaften. Slik det ser ut nå så står jeg fortsatt ved dette. Mye tyder på at vi en periode nå får rimelig stabilt tørt vær med noen få innslag av bitte litt nedbør. Det vil ikke bli ekstreme temperaturer. Gradestokken kommer nok ikke til å krype så mye under -10 grader mesteparten av desember. For det meste vil vi få vinder fra sør og øst hvor vestavinden tar seg en aldri så liten pause. 

 

 

Dessverre ser det ut til at vestavinden tar seg opp jo lengre mot jul vi kommer. Spesielt dagene før jul ser ut til å urolige. I verste fall kan det hende det blir godt med vind. Om vinden da kommer fra sørvest eller nordvest har stor betydning for om det blir snø på den store dagen. Slik det ser ut nå så krysser jeg fingrene for at det blir mer fra den nordlige retningen. Da er det større sjanse for at det som daler ned er i hvitt format. Om vindretningen skulle gå mer mot sørvest så er det større sjanser for at det vil regne, mens det kan snø i høyden. 

 

Tendensen for desember er at den kommer til å bli mild i forhold til normalen generelt sett. Det vil si, den blir ikke lik den vi hadde i fjor og hvor vi hadde mye mer snø enn det vi hittil har hatt. Skal nå innrømme at jeg i grunnen er glad for at det ikke blir ekstremkulde og heller mer mildt. Selvsagt ønsker jeg snø på julaften, men når julen er over kan det like gjerne være bart på bakken og snø i høyden. Det passer mye bedre inn. Mildt og godt kan det også være uten den ekstreme kulden. 

 

Hvor mange av dere ønsker seg en hvit jul? Hvor mange av dere synes det er greit å feire julen selv om det er grønne plener utafor? 

 

MIN JUL: “TE DEN SOM ITJ GLÆR SÆ TE JUL”…

 

I 2014 kjørte Kirkens Bymisjon en aksjon som dem kalte for “Gled en som gruer seg til jul” og ut av det kom ei julelåt som virkelig har fått en plass i mitt julehjerte. Låten er med Charlotte Audestad og Trondheim Symfoniorkester. Snakk om å treffe et ømt punkt og spesielt når man tenker på alle de som ikke har det så godt ellers i hverdagen. Jeg har alltid sagt at man skal være glad for det man har, for hver dag man får. For plutselig får man beskjed om at man har uhelbredelig kreft, at noen nært i familien har gått bort, økonomien får seg en skikkelig knekk, huset står i full fyr eller så bor man på gata og sliter med å holde varmen. 

 

 

Uansett, låten “Te den som itj glær sæ te jul” er en aldri så liten tankevekker om at ikke alle har det like bra. Ikke alle som har en god dyne å ligge under om natten, eller har mat på bordet når det trengs. Vi skal alle ta vare på hverandre og gjøre så godt vi kan for de i rundt oss like mye som for oss selv. Spre glede og hjelpsomhet. Det er mange som ikke har det godt i Norge og som sliter med ensomhet, ikke har en god hverdag eller som har en sykdom som river og sliter i kropp og sjel. 

 

Vi skal være glade for det vi har og de dagene vi får… 

 

 

 

En aldri så liten julegaveguide!

 

Julen nærmer seg med stormskritt og mange har for lengst begynt å handle inn julegaver. Venner og familie står på gavelisten, men det store spørsmålet som alltid kommer krypende på denne tiden av året er hva skal man kjøpe? Når det kommer til julegaver står jeg sjelden og dveler over hva jeg skal kjøpe. Som oftest har jeg en plan før jeg går inn i en butikk eller sniker meg inn på en nettside. Er det noe jeg liker så er det å ha kontroll. Julegaveguider er også noe jeg gløtter på i jevne mellomrom. Kan jo tenkes en får noen tips over hva som florerer og som kan egne seg til de respektive mottakere.

 

I den siste tiden har jeg hatt den gleden av å teste ut diverse produkter. Disse produktene har vært av bra kvalitet noe som nå fører til at jeg legger opp en aldri så liten julegaveguide til deg som leser. Produktene jeg har fått sett nærmere på er alt fra lydplanke med sub fra Creative til spillet Kaptein Sabeltann og den magiske diamant. Alt dette passer ypperlig til julegaver hvor jeg er bra sikker på at de som mottar gavene kommer til å bli overlykkelige.

 

Creative er et selskap som har lang fartstid i gameruniverset med sine mange gode produkter. Spesielt lyd har gjengen i Creative spesialisert seg på. Gjennom flere år har de pøset ut med det ene lydkortet, headsetet, MP3-avspiller og høytaleranlegg etter det andre. De har mottatt gode kritikker fra gamere verden over og er å regne som en av de største innenfor dette segmentet. Derfor er det med stor glede at jeg nå kan anbefale dere Creative Stage som ett godt valg som julegave. Stage er et lydanlegg bestående av en lydplanke og en sub. Dette anlegget kan brukes like mye til en gamerPC, konsoll, TV eller stand alone anlegg. Det spiller godt via Bluetooth eller via tilkobling til de nevnte kildene. Lyden er god og innholdsrik som igjen gjenspeiler godt det du ser på eller hører på. Lydsystemet fra Creative ligger billigst til i overkant av 1100 kroner. Her får du virkelig valuta for pengene. Om du vil vite mer om Creative Stage så gå inn på denne lenken.

 

 

Det andre julegavetipset er en knøtt liten SSD fra Adata. Snakk om at lagringmedier bare blir mindre og mindre. Det kan man i alle fall si om denne lille dingsen fra Adata. Med hele 512GB kan du installere en hel armada av spill på denne lille greie. Herlig er det spesielt når du fra før av som meg har litt for liten lagringsplass for spill. Årsaken til dette dilemmaet er at flere bruker gamerPCen og vil da også selvsagt ha forskjellige spill enn de jeg har installert. Med SE800 SSD fra Adata kommer jeg langt på vei. Spillene kjøres smooth og fint fra SSDen som for meg betyr mye. Prisen for SSDen er heller ikke noe å si på og som ligger billigst på i overkant av 1100 spenn. Les omtalen av dette geniale produktet via denne lenken.

Til sist vil jeg anbefale et spill jeg og barna har hatt mye glede av. Nemlig Kaptein Sabeltann og den magiske diamant. Dette spillet er helt fantastisk. Norsk spillutvikling er nå i verdensklasse noe som vises i de gode spillene som dukker opp. Tro mot filmen med sammen navn er det bare å innta plassen som Pinky eller Sunniva på jakt etter den magiske diamant. Spillet passer barn stort sett i alle aldre. Kun de yngste vil nok trenge litt hjelp fra noen eldre, men ellers er det bare å nyte det du får presentert. I ren “Super Mario” glede er det bare hoppe seg igjennom spennende verdener. På din ferd møter du interessante karakterer som hjelper deg videre. Utfordringene står i kø for den gryende sjørøver. Stemmer er fra filmen noe som gjør det enda mer troverdig. Et godt barnespill som også passer for den eldre generasjon gamere. Spillet er utviklet av Ravn Studio og er utgitt til PC samt Nintendo Switch. Ai ai Captain… Les omtalen min av spillet via denne lenken.

 

 

Nå har jeg gitt deg noen julegavetips og flere kommer etter hvert som jeg får testet ut nye ting. Om ikke lenge kommer en aldri så liten smakebit fra mine opplevelser i Assassin’s Creed Valhalla. Har også flere godbiter av diverse produkter som jeg selvsagt vil anbefale. Ikke annet enn å glede seg med andre ord.

 

Er du ferdig med julegaveinnkjøp? Er du en som kjøper julegaver til deg selv eller vil er det andre som får den gleden?