Populært med badminton!

 

Det gror godt for badminton her i Orkanger. Gjennomsnittlig er det mellom 15-20 utøvere på juniortreningen til enhver tid noe vi i Orkanger Badmintonklubb er veldig glade for. Da Koronapandemien slo til for fullt i mars 2020 var vi engstelige for at vi ville miste ungdommene, men det har ikke skjedd. I stedet har stadig flere unge begynt hos oss i Orkanger Badmintonklubb for å spille noe vi selvsagt er meget glade for. 

 

Av de nye som har tilkommet ser vi virkelig gode forbedringer fra den første treningen og frem til i dag. Det har skjedd mye både når det kommer til teknikk og forståelse her. På hver trening prøver vi å være tre trenere, men inn i mellom får ikke undertegnede det til på grunn av jobb. Da tropper de to andre opp og sørger for meget gode treninger. De unge ser ut til å sette stor pris på treningene som kjøres i gang hver tirsdag kl. 18:00 – 19:30.  

 

Hadde det ikke vært for Orkland Energi som er en av våre sponsorer så hadde vi ikke klart å opprettholde dette. Vi er veldig takknemlige for at de er med på å støtte opp om vår idrett som på langt nær er den største her i Orkanger, men vi vet hvor mye den betyr for regionen at vi finnes. Uansett, vi er supertakknemlige for støtten Orkland Energi gir oss og det vet vi de unge også setter stor pris på. 

 

Er du med på noe sportslig? Hva liker du best å holde på med i treningsøyemed? 

 

Ble intervjuet av NRK for Spill er sunt!

 

I disse Koronatider har det vært få muligheter til å dra land og strand i rundt for å holde foredraget Spill er sunt. Selvsagt skjønner jeg det hvor jeg selv er måteholden med å reise på altfor mye. Er det noe jeg har så er det respekt for Covid-19. Har stor tro på at det ikke blir noe bedring før tidligst senhøsten i år. I verste fall må vi vente helt til neste år før ting er mer normalisert. Uansett, så blir jeg kontaktet av foreldre, medier med mer når det kommer til foredraget mitt som jeg har holdt i over ti år nå hvor målgruppen er foreldre, helsevesen, elever og så videre. 

 

Mandag 26. april gikk en reportasje hvor jeg var blitt intervjuet av Tuva Jorfald i det populære programmet Ekko på NRK P2. Der snakket jeg om Spill er sunt. Spesielt i disse Koronatider hvor vi skal være minst mulig sosiale, har dette ført til mye mer skjermtid blant befolkningen. Denne økte skjermtiden har ført til at flere bruker mye mer tid på gaming enn før Koronapandemien. Selv synes jeg det er greit spesielt med at vi ikke får være så sosiale. Med gaming i dag er vi heldigvis sosiale hvor vi gjennom chatteprogrammer som blant annet Discord kan snakke med hverandre. 

 

Den digitale infrastrukturen har blitt en god del annerledes etter Koronapandemiens inntog. Mange har jobbet på hjemmekontor, skoler har kjørt digital undervisning via blant annet Teams. Dette har medført til at foreldre på en måte har godtatt at sine unge håpefulle bruker mer tid fremfor sine skjermer med gaming. Nettopp dette var også hovedtemaet i innslaget med Spill er sunt på Ekko. 

 

I slutten av intervjuet mitt ringte telefonen noe du kan høre med at det plutselig dukker opp diverse skogslyder. Snakk om bli satt ut. Ikke nok med at det ringte en gang, men to ganger. En tredje gang ble det også, men dette kom ikke med på intervjuet. 

 

Uansett, her finner du intervjuet og kan selv høre hva jeg snakket om. Intervjuet starter når det gjenstår 12Spill er sunt hvor det faktisk har blitt mye sunnere enn før hvor spill har blitt mye mer lærerike enn tidligere. Da var spillene mer basert på at de skulle underholde. Nå har læring blitt enda mer tatt med noe som for meg betyr mye. Da er det også mye mer muligheter for at spillene kan brukes blant annet i skolesammenheng. 

 

Har skjermtiden din økt etter Koronapandemiens inntog? Bruker du mer tid på gaming enn du gjorde før Covid-19 fant veien hit til Norge? 

 

Farming Simulator 22 kommer til høsten!

 

Det er mange som venter på ett nytt spill i Faming Simulator-serien deriblant meg. Nå trenger vi ikke å vente så altfor lenge til vi får ett nytt spill i denne meget så populære spillserien. I dag kunne nemlig GIANTS Software lette på sløret hvor de i samme slengen med deres annonsering også serverer oss en aldri så liten teaser fra Farming Simulator 22. Mitt ordtak er alltid…”den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves”. 

 

Etter å ha sett teaseren må jeg si dette ser lovende ut. En skikkelig amerikansk klang var det. Vi kunne også se snø så nå er jeg veldig gira på om vi får en del vi kan gjøre som bonde selv om snøen laver ned. Hva med å ta på seg brøyteoppdrag? Kanskje det har fått plass i spillet. Hente ved er også noe man normalt gjør vintertid så ikke umulig at det blir mer fokus på det. Hva med snøscooter i spillet? Kanskje får vi med det også. Hvem vet? 

 

Farming Simulator 22 skal etter planen lanseres til PC, Mac, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One og Stadia til høsten. Noen spesifikk dato har vi ennå ikke mottatt, men den som lever får se og høre. 

 

Gleder du deg til Farming Simulator 22?

 

Team ProPain hyller Smash Into Pieces med skin i Forza Horizon 4

 

Har du hørt om den svenske gruppen Team ProPain? Om du ikke har gjort det, så har du gått glipp av mye bra som de har lagd. Alt fra gigantiske byggverk i Minecraft til pixelart i Minecraft samt slike spenstige innslag i spill som Forza Horizon 4. Jeg har sett stort sett alt de har lagd. Rett og slett imponerende hva denne svenske gjengen har fått til. 

 

De hyller artister og band titt og ofte. Et rockeband som nå har kommet i skuddlinjen er Smash Into Pieces med deres herlige låt Rise Up. Selv hører jeg på dette bandet som lager mye bra musikk som jeg liker svært godt. Videoen nedenfor presenterer logoen til Smash Into Pieces i spillet Forza Horizon 4. Rett og slett vakkert eller hva? 

 

 

Smash Into Pieces er en svensk rockegruppe som ble dannet i 2008 og som har gjort det bra på diverse hitlister rundt omkring verden med deres rock. Gleder meg til å se hva mer de kommer med i tiden fremover. 

 

Forza Horizon 4 Smash Into Pieces Car Montage Av Team ProPain kan du nå kjøre rundt med 2 Smash into Pieces-biler i Forza, få tak i skinnet i AH / markedet i spillet. Bilen er lagd av itzfatsanta

 

Spiller du Forza Horizon 4? Hva synes du om skinnet til bilen? 

 

Så skjedde det som ikke skulle skje…

22. april 2021…

Noen av dere som husker hvordan våren i fjor var? Regner med det. Vanskelig å glemme den spesielt med at det var surt og kaldt både i slutten av mai til midten av mai. Snøen lavte ned hvor vi morgen etter morgen våknet opp til et hvitt teppe. Årsaken til dette var et blokkerende høytrykk i sørvest med påfølgende rygg som strakte seg langt nordover og sørover. Dette igjen sørget for at den normalt milde luften fra sør og sørvest stoppet helt opp en lengre periode. Med en slik værsituasjon får vi kald nordavind over hele landet hvor snøbygene ligger som perler på en snor og dundre innover land.

 

Nå er vi pitrade i samme situasjon igjen. Årsak et et blokkerende høytrykk i sørvest som igjen åpner opp for kald luft fra nord. Med denne kalde luften kommer også snøbygene helt nede til fjæresteinene. Rett og slett håpløst spesielt for en som mer enn gjerne vil ha sol, varme og sommer. For ikke så mange dagene siden skinte solen med varme gode stråler. Temperaturen lå på den behagelige siden. Faktisk fikk man litt farge i ansiktet noe som gjør godt.

 

Årsaken til det kjølige været vi har nå slutten av april.

Nå tenker vel mange at vi får en gjentakende opplevelse slik vi hadde slutten av april til midten av mai i fjor, men heldigvis blir det ikke det. Selv om denne kjølige perioden vil vare en stund, så er ikke dette høytrykket like sterkt som det vi hadde i fjor. Det vil si at vi allerede den første uken i mai vil få varmere vær og mer behagelige temperaturer. Faktisk ser det ut til at 17. mai i år ikke blir så ille. Tendensen ser i alle fall slik ut. I fjor sluddet det på 17. mai her på Orkanger. Skulle ikke langt opp i høyden får snøen lå som et hvitt teppe. Ikke umulig at vi faktisk får muligheten til å kunne grille og kose oss ute på 17. mai i år. Selv om vi ikke får samlet oss slik vi normalt gjør på nasjonaldagen så får vi gjøre så godt vi kan. 

 

Selv om jeg har ført værstatistikker stort sett hver dag siden 1987, så må jeg innrømme at jeg inn i mellom blir tatt på senga av været med sine krumspring. Noen ganger går det normale over til det unormale. I og med at været forandrer seg hele tiden så skulle man ikke tro at man kunne få det samme unormale året etter, men det kan man i disse tider. Nå vil vi dessverre få en tid med kjølige temperaturer. Det vil bli perioder med snø. Toppen av det hele hadde vært om det plutselig dukket opp et polart lavtrykk grunnet den kjølige luften fra nord. Slike polare lavtrykk har en tendens å dukke opp når det blir vedvarende kjølig med nordavind. Vi får inderlig håpe på at det ikke skjer nå. 

 

Sikkert vårtegn er disse hestehovene/leirkaillene/leirfivlene…

Slik tendensen ser ut nå så vil vi altså få en kjølig start på mai. Allerede andre uke i mai kommer det til å bli varmere og slik vil det henge i til i alle fall etter 17. mai. Etter varme kommer som normalt kjøligere vær. I fjor var juni helt vidunderlig med tropevarme flere dager på rad. Dette vil nok ikke skje i år hvor juni blir mer normal. Varmen vil nok kommer mer mot slutten av måneden, mens juli i år ser ut til å bli ganske så bra. Enda er det litt tidlig og se. Skal grave litt i statistikken min og se om det er noen likheter med våren vi hittil har hatt for å se om likhetene tilfaller sommeren. 

 

Uansett, det er lite man kan gjøre med været hvor man må ta det som kommer…

 

Hvordan har våren vært hittil der du bor? 

 

 

 

Se opp for SureFire Harrier og Skirmish

 

Har du hørt om merket SureFire? Om ikke så er det ikke så altfor merkelig. For det er ikke så lenge siden dette merket dukket opp på markedet med sine nye SSD-er som jeg blant annet fikk gleden av å teste ut. Nå er det en liten stund siden jeg gjennomførte denne testen og siden den gang har jeg flittig brukt disse SSD-en til gamingen min. God kvalitet som gir meg haugvis med gode gamingopplevelser. 

 

 

Nå er altså nye SureFire-produkter på tur. Denne gangen er det ikke snakk om SSD-er, men gaming headsets. I første omgang er det snakk om to spritnye headset og som har fått navnene Harrier og Skirmish. Begge headsetene er bygd litt på samme lest, mens det ene har 7.1 lys (Harrier 360), så har det andre (Skirmish) 2.0 stereo teknologi. Begge headsetene har fett LED-lys og som gir deg litt bling bling noe vi gamere selvsagt gjerne ønsker. 

 

Her er litt mer info om Harrier 360:
Harrier 360 Surround Sound USB Gaming Headset leverer 7.1 Virtual Stereo Surround Sound som gir spillere den alt som trengs for å opprettholde kontroll på slagmarken. Den justerbare RGB-gradientbelysningen kan styres via fjernkontrollen på kabelen, og de store øreputene med polstret bøyle gjør det til en fryd å ha på seg under lange spilløkter. Harrier’s fleksible bommikrofon er avtakbar, slik at vi kan fjerne den når det ikke er nødvendig å chatte, eller når de ser på videoer eller lytter til musikk. Med USB-tilkoblingen er Harrier universelt kompatibel med alle konsoller og PC-er som har et USB-grensesnitt.

 

 

Her er litt mer info om Skirmish:
SKIRMISH Gaming Headset med sin edgy kamuflasje-design og LED-belyste sider og mikrofon passer til alle spilloppsett. Med en 3,5 mm jackforbindelse er Skirmish universelt kompatibel slik at vi kan spille spill, lytte til musikk og nyte god lyd på hvilken som helst plattform – enten det er en spillkonsoll, PC eller bærbar PC. Skirmish har høy ytelse stereo 2.0-lyd og inkluderer en fleksibel innebygd mikrofon som sikrer klar kommunikasjon med venner vi spiller med. Den er også lett, justerbar, har myke, komfortable øreputer, og inkluderer praktisk en volumkontroll og mikrofon dempeknapp på ørekoppen.

 

 

“Vårt nye SureFire-utvalg vil appellere til spillere i alle aldre og evner og gir god valuta for pengene,” sier Clive Alberts, president, Verbatim GmbH. “Multiplayer online-spill gir en viktig sosial funksjon med langt færre mennesker som velger å spille videospill på egen hånd i dag – preferansen er utvilsomt å spille med eller mot andre gamere online, og å ha et godt headset hjelper virkelig til å gi en hyggelig sosial interaktiv opplevelse.”

 

Det beste med dette er at både Harrier 360 og Skirmish er tilgjengelig slik at du kan skaffe dem allerede i dag. Er ikke det bra så vet ikke jeg. 

 

Uansett, skal innrømme at jeg synes SureFire-headsetene ser spennende ut.

 

Hva synes du? Ser dette spennende ut og et merke du gjerne vil sjekke mer ut?

 

Konkurranse! Vinn Ambi Climate og få full kontroll på varmepumpen!

Reklame | Ambi Climate

 

I dag har en stor majoritet varmepumper som oppvarmingskilde i sitt hjem eller på jobb. Uansett, hvordan ville du ha likt og fått full kontroll på varmepumpen? Med Ambi Climate kan du virkelig få det. Denne lille “dingsen” kontrollere varmepumpen og med en app kan du gjøre innstillinger selv om du er på farten. Raskt og enkelt. Vi fikk installert en Mitsubishi varmepumpe før jul i fjor. Jeg fortalte at jeg skulle teste ut Ambi Climate til montøren av Mitsubishi varmepumpen. Da fikk jeg høre at appen for varmepumpen som ble montert var helt rævva. Montøren sa at vi ville få mer utbytte at Ambi Climate for appen til Mitsubishi-pumpen var tilnærmet umulig å bruke. Selvsagt har man kontroll på varmepumpen med fjernkontrollen, men om man ikke har tilgang til fjernkontrollen så har man ikke kontrol. Det er her Ambi Climate kommer inn som et meget godt redskap for nettopp å ha full kontroll.

 

 

Selv om vi nå går mot sommer, så vil alltids en varmepumpe komme godt til bruk. Om det er til oppvarming eller nedkjøling av omgivelsene. 

Om du vil lese mer om mine erfaringer med Ambi Climate, så gå inn på denne anmeldelsen

 

 

Hva skal du så gjøre for å være med i trekningen av din egen Ambi Climate? Alt du trenger å gjøre er å skrive “VIL VINNE AMBI CLIMATE” i kommentarfeltet nedenfor og du er automatisk med i trekningen av dette geniale produktet. 

 

Konkurransen varer frem til og med 31. mai. 

 

Lykke til!

 

 

 

 

Badmintonroboten får kjørt seg!

 

Er det noe som virkelig blomstrer her i Orkanger for tiden så er det badminton. Selv om vi er inne i en krevende pandemi som gir oss utfordringer som perler på en snor, prøver vi i Orkanger Badmintonklubb satse hardt på våre kommende stjerner. Hver uke får våre juniorer kjørt seg på badmintonbanen her i Orkland. Gjennom denne utfordrende perioden har tilveksten av nye unge kommende badmintonspillere vært formidabel. Gjennomsnitt er det mellom 15-20 juniorspillere i sving med sine racketer noe vi trenere og ledere er strålende fornøyd med. Vi har i enkelte perioder hørt om frafall fra diverse idretter grunnet Koronapandemien. 

 

I Orkanger Badmintonklubb har vi åpne armer til alle typer spillere. Om de er på treningen for å kunne spille litt, satse på å bli god eller vil helt i toppen av rankinglistene. Her er det mulig for alle å satse så mye man ønsker ut i fra sine mål og meninger med treningen. Vi trenere og ledere stiller oss til rådighet slik at alle kan få en meningsfylt trening. På sist trening vi hadde, dro vi frem roboten vår. Det beste av alt, badmintonroboten er veldig populær. Roboten kan vi stille inn til å slå badmintonfluer etter alle kunstens regler. Alt fra enkelt til utrolig vanskelig selv for den beste spilleren. Målet for oss er å ta frem roboten når det passer seg inn slik at alle kan få prøve seg. Det var flere forbipasserende som sperret opp øynene for roboten og det liker vi godt.

 

For at Orkanger Badmintonklubb skal kunne klare å være aktiv er vi avhengig av støtte av lokalsamfunnet. Her kommer våre sponsorer inn som et friskt pust deriblant Orkla Sparebank. Uten disse gode støttespillerne har vi ikke kunne bidra så mye til samfunnet som det vi gjør selv i denne pandemien. Det er vi utrolig takknemlig for og vil gjøre hva vi kan for å ha et tilbud til alle som ønsker å slå å spille badminton.

 

Badminton – idretten som samler familien på banen <3

 

Noen som gleder seg til Diablo II Resurrected?

 

Noen av dere som har spilt den populære Diablo-serien fra Blizzard? Skal nok innrømme at jeg selv har klokken inn noen timer med denne herlige serien. For tiden er det blitt veldig populært og lage nye oppdaterte versjoner av gode gamle klassiske spill. En av de som har satset litt på det er spillutvikleren Blizzard med Activision i førersetet. WarCraft III ble i fjor lansert i oppdatert utgave, men ble ikke mottatt slik man hadde håpet. Mange mente at spillet skulle ha vært mye “bedre” i blant annet grafikk enn det som var tilfelle. I tillegg var ikke multiplayerdelen up to date heller noe som satte en demper på populariteten.

 

Nå har Blizzard bestemt seg for å lage en oppdatert utgave av Diablo II. Om du ikke vet det, så er Diablo II et hack and slash action-rollespill, som ble utviklet av Blizzard North og utgitt i 2000 av Blizzard Entertainment. Nå kommer altså en oppdatert utgave av spillet med forbedret grafikk og tilpasset dagens spillmaskiner. Selv gleder jeg meg litt til det, spesielt etter å ha sett annonseringsvideoen. Kan med hånden på hjertet si at spillet ser meget bra ut hvor spesielt grafikken har fått seg en real oppussing. 

 

 

Dette er noe vi få med Diablo II: Resurrected:

– Remastered graphics—monsters, heroes, items, spells, all resurrected.

– An epic story told through five distinct acts.

– Classic gameplay—the same Diablo II you know and love, preserved.

– Updated Battle.net support.

– Planned support for cross-progression—take your progress wherever you play.

– … and much more!

 

Det vil si litt av hvert med andre ord. 

 

Nå er det bare å glede seg til Diablo II: Resurrected lanseres i løpet av året. 

 

Gleder du deg?

 

 

Populære videoer på min TikTok-kanal!

 

Er det et medie jeg bruker litt tid på så er det TikTok. Dette mediet er fantastisk på mange måter i tillegg til at det gir alle mulighet til å dele sine erfaringer og opplevelser. Om det er gjennom gaming, idrett, musikk, dans eller hva det måtte være. Selv har jeg vært med på å bruke TikTok i et par år nå. Å se de aller første gamingvideoene virker litt merkelig. Spesielt med tanke på at de ikke er særlig gode. Heldigvis har det kommer seg og jeg føler meg litt frem på hva som treffer og ikke treffer. Å komme gjennom nåløyet er ikke enkelt, men med en trofast følgerskare får man treff på videoene som da blir sett på.

 

I de siste par uker har jeg virkelig vært heldig. Her har jeg truffet meget godt med mine gamingvideoer. En av videoen har faktisk passert 143 000 visninger noe som er helt fantastisk. Ellers har flere av videoen jeg har lagt opp fått mange titusener av visninger. Det er spesielt et spill som virker å treffe godt og det er Assassin’s Creed Valhalla. Dette er et spill jeg liker svært godt. Har alltid vært fascinert over vikingetiden så da kunne det ikke bli bedre spillopplevelse med Valhalla fra Ubisoft.

 

For tiden er det flere spill som sørger for gode spillopplevelser. Dette er spill som Assassin’s Creed Valhalla, Call of Duty Black Ops: Cold War, Battlefield V, Cities Skylines, American Truck Simulator, Wings, Little Nightmares II, klassiske Burnout Paradise, Microsoft Flight Simulator 2020, Transport Fever 2 og til sist Sniper Elite 3. Dette er spill som har mye å by på og hvor alle er unike på sitt eget vis. For meg er gaming terapeutisk og gir meg ro i sjelen. Når jeg trer inn i gamingverden, trer jeg inn i ei boble fyllt med opplevelser som setter dype inntrykk på meg. Nettopp disse inntrykkene som gjør at jeg må tilbake til “min” spillverden. Alle mennesker som dyr har godt å komme seg inn i ei boble. Det påvirker deg som person og hvor du kan flykte fra virkeligheten. En verden som byr på utfordringer, mestring, latter, sang og glede både alene og sammen med venner. Gaming betyr sykt mye for meg og derfor er det også ekstra moro når man får det til på TikTok

 

Her i alle fall noen av de mest populære videoer på min TikTok-kanal. Prøver å legge variert innhold der noe jeg også satser på tiden fremover. Om du er inne på min TikTok-kanal håper jeg du liker noe av det du ser der. 

 

Har du bruker på TikTok? Hva er i så fall den? Hva liker du best å se på TikTok?