Hvorfor smaker mat bedre borte?

Dette er alltid noe jeg har tenkt på. Om man er på tur, er på besøk eller spiser andre steder enn hjemme, smaker maten bedre. Selvsagt klager jeg ikke på maten som blir servert her hjemme, men det er som om smaksløkene er så mye mer forsterket når man er borte. Smakssansene løper løpsk uansett hva man spiser eller drikker.

Jeg skjønner ikke hvorfor det er slik, for man spiser jo den samme maten og drikker den samme drikken.

Opplever du det sammen og hvorfor er det slik? Finnes det noen logisk forklaring på dette fenomentet?

Skolen favoriserer jenter?

Jeg leste i går en oppsiktsvekkende artikkel på nettsiden til Trønder-Avisa og der stod det at skolen favoriserer jenter. Dette kommer frem i en ny rapport fra Norsk Institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA).

Denne rapporten sier at norske skoler faktisk liker jenter bedre enn gutter. hvordan er det mulig? Er det fordi jentene er flinkere eller er det fordi guttene har en tendens til å bruke mer og ikke er like flinke til å holde kontakten med lærerne?

Ikke vet jeg, men dette tenkte jeg søren meg ikke på da jeg gikk på skolen. Følte nå at både gutter og jenter stilte likt. Mange mener også at jentene tenker med rasjonelt enn det vi gutter gjør og derfor løser jentene oppgavene enklere enn hva guttene ville ha gjort.

Andre mener at jentene får en større fordel på grunn at det er flere kvinner som er lærere i dag og dette gjør at jentene lettere kan favoriseres.

Hva tror du? Er det slik på skolen din at jentene blir favorisert eller føler du at det er bra likt mellom jenter og gutter?

Snåsamannen hjalp mamma!

Det er mange, mange tusen personer her i Norge som har hørt om han, fått hjelp eller vært i kontakt med Snåsamannen Joralf Gjerstad. Han har for mange vært en ufattelig kilde til både helbredelse og støtte i tunge situasjoner. Han er mannen jeg har mest respekt til her i verden og ser på han med enorm varm og god personlighet.

Da mamma fikk konstatert leukemi/blodkreft, tok hun kontakt med Joralf for å få hjelp. Selv om mamma døde, tør jeg ikke å tenke på all den støtten hun fikk av Joralf når hun snakket med han. Om det var han som sørget for at mamma levde lengre er nok ingen umulig, for hun ble alltid bedre etter å ha vært hos ham.

Vi opplevde også noe hvor Joralf hjalp oss og den eldste datteren vår. Da vi var i kirken og skulle motta fireårsboka, var hun veldig urolig og hun hadde slitt med magen en periode. Datteren vår reagert på diverse mat og hadde veldig vondt i magen og skrek ofte på grunn av det. Vi satte oss litt frem for å kunne se og noen rader bak oss satt Joralf. Plutselig reiste han seg og satte seg like bak der hvor vi satt. Datteren vår ble med et rolig og etter den dagen var alle problemene med magen borte. Hun ble som en helt ny person og dette beviser at Joralf har evner som er utrolige.   

Joralf er en stor person som har brukt sin medmenneskelighet og egenskaper på personer som har hatt det vondt. Han har helbredet, gitt de håp og varme. Med sine hender ga sin utråling og mamma kunne fortelle at hun mange timer etter et besøk kjente en intens varme i kroppen.

Han har helbredet mange tusen personer og for meg er han en unik person som jeg er stolt over å ha her på Snåsa. Han har gjort livet til veldig mange mye bedre og man kan undre over hvor han får all den kraften sin i fra.

Det finnes mange personer med spesielle egenskaper og som kan helbrede, men ingen har klart å helbredet så mange og påvirket så mange liv med sine egenskaper som Joralf har gjort. Derfor er det som en takk for den støtten han var for mamma at jeg skriver denne bloggen. En hjertelig takk til deg Joralf og ønsker deg lykke til videre!

I disse dager har det også blitt utgitt en bok som heter så enkelt som “Snåsamannen” og her har forfatter Ingar Sletten Kolloen fulgt med Joralf på nært hold over en periode og i boken kan vi lese biografien om Joralf og hans evner. Dette er en bok jeg i alle fall skal kjøpe og lese, for det er mange historier som jeg har hørt om og som jeg gjerne vil lese enda mer om.

Hva med deg? Hva kan det komme av at noen mennesker har helbredende evner som f.eks Joralf Gjerstad? Hvordan er det mulig? Ligger det noe logisk forklaring bak evnene eller er det rett og slett ved Guds hjelp at han kan helbrede og hjelpe andre mennesker? Har noen av dere hørt om “Snåsamannen”?

Fotoet er fra Scanpix!

Ti-åringer spiller 18 års spill. Hvor går grensene?

Svarte nettopp på en lengre mail fra en dame som lurte litt på hvilke grenser hun skal sette ovenfor barnet sitt når det kommer til voldelige 18-års spill. Hun var i tvil, for hjemme hos seg så får ikke barnet lov til å spille slike spill, men hos vennene spilles f.eks. Call of Duty: Modern Warfare 2 (se trailer nedenfor) og barnet synes det er urettferdig når det ikke får lov til å spille dette hjemme.

Selv har jeg satt grenser for at mine barn ikke får lov til å spille slike spill før de nærmer seg alderen spillet er satt til. Det vil si at jeg er kanskje litt streng på dette området, men når du blant annet skal i en scene som i Call of Duty: Modern Warfare 2 skyte ned så mange uskyldige som mulig på en flyplass så blodet skvetter til alle kanter, så vil ikke jeg at mine barn skal oppelve dette. For det er forskjell på å se en skummel film med masse blod og drap enn det å spille, for når du spiller så bruker du karakteren din til å utføre en handling og i dette tilfellet å drepe så mange som mulig.

Selvsagt er det opp til hver enkelt som mamma eller pappa om de vil la barna sine få spille slike spill og om mine barn blir med kompiser hjem og spiller, er det lite jeg kan si, men jeg kan påvirke foreldrene til kompisen om å tenke litt på hvilke spill som spilles av barna.

Det skal ikke være enkelt dette her, men jeg får fort inntrykket av at foreldre faktisk ikke vet hvordan spillene er og hva barna sine spiller, mens det dessverre finnes noen som vet det, men som ikke bryr seg om hva barna spiller og det er sistnevnte jeg irriterer meg mest over. Selv om mange foreldre er redd ny teknologi og ikke vet noe om spillkonsoller, så skal det så lite til å se på coveret til spillet og se hva det dreier seg om. Det tar kun noen sekunder. Lær deg som foreldre å sette grenser for hva du tillater, for man vet ikke hvor mye påvirket barna blir av spill som dette.

Jeg har testet ut over 200 barnespill og vet ikke hvor mange spill for voksne jeg har spilt. I tillegg er jeg spillekspert for NTB og skriver en bok om barnespill som en tipsbok til foreldre. Jeg har også min egen brevkasse hvor alle som ønsker kan sende inn et brev og jeg svarer og denne finner dere her www.grplay.no

Hva mener du om barn i 10-11 års alderen som spiller blodige 18 års spill? Gjør foreldrene dårlig arbeid når det kommer til å passe på hva barna sine spiller eller er det rett og slett uvitenhet som er problemet?

Nedenfor ser dere flyplasscenen som jeg nevnte tidligere i bloggen. Ville du latt ditt barn på ti år spilt dette der?

 

Nydelig låt som ligger høyt oppe på hitlista…

…i Tyskland. Faktisk ligger den blant de ti beste låtene på hitlista og jeg skjønner godt hvorfor så mange liker den. For i det siste har den stått på repeat hos meg.

Ellers har jeg vært borte siden i ettermiddag og vært ute i vedskogen. Kjørte veden med scooter slik at den nå er klar for frakt med bil. Det er utrolig hvor mange ganger veden skal varme før den til slutt havner inn i ovenen vinteren etter.

Hva synes du forresten om denne låta? Har du hørt den før?

 

Stor tegnekonkurranse! Vinn Crysis 2 Nano Edition!

At det finnes kreative sjeler her og på Gamereactor har vi vært vitne til mange ganger og nå kan disse virkelige få briljere. Hva sier du til å vinne Crysis 2 Nano Edition til Playstation 3 eller PC? Det du skal gjøre er å bruke din kreativitet og tegne en wallpaper (“beste fan-art”) som har størrelsen 1680 x 1200. Du har frie tøyler og tema er selvsagt Crysis 2. Er du en kløpper med Photoshop, paint eller fargeblyanten (krever scanning av tegningen i rett størrelse) så kast deg i rundt og tegn. Vi trekker to vinnere av Crysis 2 Nano Edition og som får tilsendt denne pakken med høy affeksjonsverdi.

Send inn ditt bidrag på mail til [email protected] og din tegning kan gjøre at du vinner denne überfete premien!

Mer om konkurransen finner du HER

Lykke til!Piller på nesen!

Dice er en kjent og kjær spillutvikler som jeg selv har vært og besøk i Stockholm. Deres store spillserie er uten tvil Battlefield-serien og jeg elsker gjengen fra Stockholm med Karl Magnus Troedsson i spissen. Har selv snakket med mannen og vet hvilke kaliber han står for.

Det er ikke å legge skjul på at jeg bruker litt tid på Battlefield-serien og har faktisk flere meritter i disse spillene. I Battlefield 2 kom jeg på en syvende plass i treffsikkerhet her i Norge og i Battlefield 2142 så ligger jeg pr. i dag på en 43. plass i verden av 107 140 spillere med Park 52 sniper riflen og som nummer 1 i Norge med samme våpen. Med Moretti-riflen ligger jeg på en 60. plass i verden av 107 481 spillere og nummer 1 i Norge. Derfor spiller jeg Battlefield-spillene så mye som jeg gjør, for det går an å prestere i disse spillene.

Karl Magnus Troedsson sier i et intervju at han faktisk synes de andre spillutviklerne er tamme og lite fremtidsrettet når det kommer til utvikling av blant annet skytespill. Han sier videre at de andre heller vil satse på det sikre og ikke ta noen sjanser. Dice derimot lever og ånder for nettopp å utvikle nye spillopplevelser og det har de klart med en rekke spill blant annet med Battlefield: Bad Company 2, et spill jeg også spiller en god del for tiden.

nå håper Dice på bedre konkurranse fra de andre spillutviklerne og at det vi gamere som vil tjene på det. For jo bedre konkurranse det er, jo bedre blir også spillene og utvalget av gode spill. Derfor er jeg enig i Karl Magnus Troedsson at de andre spillutviklere må bli flinkere og ta større sjanser, for kanskje lykke de med det og kan pille Dice på nesen!

Er det noen av dere som gjerne vil se at spillutviklere gjerne blir enda tøffere til å ta sjanser og lage noe som er unikt? Spiller noen av dere andre og hva spiller dere?

Her er en trailer fra Battlefield 3 som jeg gleder meg sinnssykt til og som slippes til PS3, Xbox 360 og PC i slutten av året.  

Musikk som smertestillende!

Selv er jeg avhengig av musikk og hører på veldig mye av den slags. Hos meg spilles det alt fra heavy metal, 80-talls musikk, hip hop samt masse annet etter hvilken moode jeg er i. Selv har jeg vært DJ en gang i tiden og fra da av har jeg likt all slags musikk. I går kunne jeg lese på T-A.no at musikk faktisk lindrer smerte. For visste du at når du hører musikk, stimuleres deler av hjernen hvor blant annet smertelindringsmedisin virker? Jepp, forskere har faktisk funnet ut at musikk er veldig bra for personer som blant annet har smerter i en eller annen form. Dessverre tror jeg det ikke hjelper på hodepinen og høre på musikk, men andre former for smerte skal rett type musikk faktisk har en stimulerende effekt på hjernen.

Kanskje derfor tannlegen spiller musikk for fullt når du ligger “forskremt” i tannlegestolen og hører borret nærme seg i det fjerne? Så om du lider av noen form for smerter, så mener forskerne at du skal høre på musikk som igjen vil lindre smertene der og da. 

Er du i samme kategori som meg, som er avhengig av musikk eller hører du ikke på så mye musikk? Har du tenkt på at musikk faktisk kan ha denne smertelindringseffekt? Hvilken musikk hører du for det meste på?

   Her er bilde av gruppa ItchInside som kommer fra Tromsø og som jeg synes spiller heftig musikk!  

Dessverre har ItchInside ingen musikkvideo ute på youtube, men her en låt som jeg synes er veldig bra og som ligger høyt oppe på en rekke hitlister rundt omkring for øyeblikket!

Vinn Sony Ericsson Xperia Play!

Jeg har ansvar over konkurransene på Gamereactor og i så måte legger jeg opp mange konkurranser i løpet av et år. I dag har jeg lagt opp en konkurranse hvor den heldige kan stikke av med den flunkende nye Sony Ericsson Xperia Play som slippes om ikke lenge. Spørsmålene er enkle slik at det skal være mulig for hvem som helst å delta og kanskje vinne denne lekkerbisken.

Ønsker du å delta i konkurransen, kan du gjøre det på Gamereactors nettsider

Lykke til for alle som prøver!

Bruker du å delta på konkurranser?

Røyker du eller røyker foreldrene dine?

Jeg har lovt meg selv og mine barn at jeg aldri skal røyke eller drikke fremfor de. Dette er noe jeg tar veldig seriøst. For min del er slike lovnader et prinsipp og noe som jeg holder.

Da jeg var barn vokste jeg opp som passiv røyker og opplevde titt og ofte at jeg kom på stua hvor røyken hang tett opp under taket. Det luktet røyk av alt i huset, til og med mine sengeklær. Om jeg selv har fått noen skade av det vet jeg ikke (eller…?), men jeg bestemte meg allerede da at når jeg en gang fikk barn, så skulle de slippe å oppleve dette.

Jeg har også bestemt at jeg ikke skal drikke fremfor mine barn. Ikke det at jeg drikker ofte, men de få gangene, så skal det skje uten at mine barn ser på. Har selv hørt om både venner og familier hvor drikking foregår offentlig og hvor barna ikke har det særlig godt på grunn av det.

Nei, Jeg har satt noen krav til meg selv som jeg skal holde og dette for at barna mine skal ha det så godt som mulig. Da er det bedre å bruke pengene på ting familien sammen kan ha det moro med og da tenker jeg på både spill og konsoller m.m.

Hva med deg? Røyker du eller bor du sammen med noen som røyker? Er du like bestemt som meg når det gjelder disse tingene eller er du litt mer åpen?