Musikk som smertestillende!

Selv er jeg avhengig av musikk og hører på veldig mye av den slags. Hos meg spilles det alt fra heavy metal, 80-talls musikk, hip hop samt masse annet etter hvilken moode jeg er i. Selv har jeg vært DJ en gang i tiden og fra da av har jeg likt all slags musikk. I går kunne jeg lese på T-A.no at musikk faktisk lindrer smerte. For visste du at når du hører musikk, stimuleres deler av hjernen hvor blant annet smertelindringsmedisin virker? Jepp, forskere har faktisk funnet ut at musikk er veldig bra for personer som blant annet har smerter i en eller annen form. Dessverre tror jeg det ikke hjelper på hodepinen og høre på musikk, men andre former for smerte skal rett type musikk faktisk har en stimulerende effekt på hjernen.

Kanskje derfor tannlegen spiller musikk for fullt når du ligger “forskremt” i tannlegestolen og hører borret nærme seg i det fjerne? Så om du lider av noen form for smerter, så mener forskerne at du skal høre på musikk som igjen vil lindre smertene der og da. 

Er du i samme kategori som meg, som er avhengig av musikk eller hører du ikke på så mye musikk? Har du tenkt på at musikk faktisk kan ha denne smertelindringseffekt? Hvilken musikk hører du for det meste på?

   Her er bilde av gruppa ItchInside som kommer fra Tromsø og som jeg synes spiller heftig musikk!  

Dessverre har ItchInside ingen musikkvideo ute på youtube, men her en låt som jeg synes er veldig bra og som ligger høyt oppe på en rekke hitlister rundt omkring for øyeblikket!

5 kommentarer
  1. Jeg hører på musikk hele tiden så ofte jeg kan jeg også!
   Hører stort sett på hip hop og rnb men, alt etter humøret så det bytter veldig på og det er ingen sjanger jeg ikke liker annet enn veeldig “sint og agressiv” musikk. 🙂
   Black eyed peas er en av mine favo! 🙂 Elsker fergie! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg