Slik spiller du New Super Mario Bros U!

Et av de spillene jeg gleder meg mest til når det kommer til Wii U lanseringen i november, er og blir New Super Mario Bros U. Jeg og barna mine elsker New Super Mario og har spilt alle spillene som har kommet ut. Selvsagt blir jeg slått av barna som er mye bedre, men uansett så råkoser jeg meg av å spille sammen med dem. Spesielt når man kan spille opp til fire personer samtidig. Det er artig det. New Super Mario Bros U er også et spill jeg selvsagt anbefaler på mine spillforedrag “Spill er sunt” og håper å kunne ta med meg Wii U sammen med min Gaems koffert slik at de som kommer på foredraget får se hvordan det hele ser ut og hvor god konsollen er når den tid kommer. 

En av de tingene jeg gleder meg mest til er den nye kontrolleren til Wii U. I dette klippet kan du se hvordan spillet styres via den nye paden. 

Gleder du deg til Wii U og ville du ha kommet på mitt spillforedrag der du bor? 

 

Den store stygge ulven!

Å hate noen synes jeg er å tøye strikken vel langt og selv prøver jeg så godt som mulig å ikke hate noen, uansett hva som skjer eller har skjedd. Dette gjelder også i min lille spillverden hvor jeg blir fostret opp på spill i bøtter og spann. Selvsagt finnes det ganger jeg virkelig ikke skjønner hva som gikk galt og hvorfor spillet ikke traff mine forventinger. Å hate spillutvikleren eller spilldistributøren synes jeg blir for “barnslig” selv om kanskje min lille hjernecelle tenker som et barn. 

Bære hat til noen fører ikke frem og man må heller prøve å påvirke enn å hate. Dette gjelder definitivt i spillindustrien også. Jeg har mange kontakter i spillverden og gjennom dette har jeg også kommet med mange meninger om hvordan spillene burde være og hva som burde gjøres for at spillene skal bli så gode som mulig ut etter hvilken målgruppe spillet har. En sjelden gang har mine råd og ideer blitt hørt og det er moro. 

I spillverdenen er det ikke spillutviklerne eller spilldistributørene som er den store stygge ulven. Hvem er det som sitter på pengesekken og som presser disse partene tror du? Jo, det er de som eier aksjene i spillselskapet. Disse presser først spilldistributørene hvor spillditributørene presser spillutviklerne. For alle disse er jo avhengig av å tjene penger og for å få til dette må visse regler følges. Det vil med andre ord si at spilldistributørene og spillutviklerne er sjakkbrikker som må flyttes korrekt for om det ikke skjer, så er det sjakkmatt. De som styrer brikkene er de som eier aksjene og som styrer helhetsbildet i spillverdenen. 

Hvem er så den store stygge ulven? I grunnen er dette vanskelig å si, for på en måte er vi jo alle det. For vi spillere krever stadig mer og mer av spillene og setter stadig hardere og hardere press på spillutviklerne. Dette gjør at de må bruke mer og mer tid på å lage spillene slik at vi kresne spillere får det vi vil ha. Dette gjør at masse resurser settes i sving og som igjen gjør at prosjektene blir større og større, mer og mer kostbare. Så til syvende og sist, er det vi spillere som kanskje er den store stygge ulven eller er det de som sitter med aksjene og eier selskapene? 

Hvem vet, i alle fall om et selskap som f.eks. Electronic Arts eller Activison som har fått på seg å støvsuge oss spillere for penger, så gjør det med god grunn, for vi vil jo ha spillene og spillene igjen selger som bare det. De fleste spilltitlene som ligger på diverse spilllister rundt omkring i verden er oppfølgere eller spillserier. Men kan vi si at spillselskapene melker oss da? Vi kjøper jo for guds skyld spillene og som igjen beviser at vi setter pris på disse årlige oppfølgerne. 

Jeg kan nesten nå garantere at Call of Duty: Black Ops II kommer til å selge mange, mange millioner eksempalere og kanskje i beste fall sette ny salgsrekord. Hvorfor det? Jo for vi kjøper spillet og vi kommer til å nyte det med alt som er verdt. Skal vi likevel si at utvikleren Treyarch og Activision melker markedet når vi tross alt vil ha spillet og kjøper det? Jeg mener at man heller skal være glad for at vi har spillene å klamre oss fast til og heller nyte spillene med det de har å by på. Så får en heller gi litt ekstra oppmerksomhet til spillutviklere som tenker nytt og gir oss noe annerledes enn de faste årlige spillene slik som Arkane Studios som snart kommer Dishonored (som også ligner litt på Bioshock i mine øyne).

Nei, vi skal i grunnen ikke klage, men vi kan komme råd og vink til hva vil ha og nyte det vi får servert. For om du tror Electronic Arts eller Activision er verst, så drives alle spillselskaper med at de må tjene penger eller så er det kroken på døra.

Hva mener du, hvem er i grunnen den store stygge ulven? Hvem sitter på makten, er det spillutviklerne, spilldistributørene eller de som eier aksjene i selskapet? Kanskje er det deg og meg som sitter på den største makten og kan avgjøre om spillet er bra eller ikke og verdt å kjøpe?  

 

Hvilke spill gleder jeg meg mest til i høst?

Denne høsten vil føre til at PC-en kommer til å gå varm. Med mange store spill som kommer nå utover høsten og frem mot jul er jeg redd for at døgnet får for lite timer. Trøsten er at i desember og januar kommer det lite spill og da får man litt ekstra tid til å spille de mange spillene. Heldigvis. Så når jeg nå tenker litt på hvilke spill som kommer, så går det skikkelig frysninger nedover ryggen hvor det er flere spill som jeg gleder meg utrolig til. Dette er spill som jeg tror kommer til å gi noen unike opplevelser. Høsten store oppbud av spill får hvem som helst gamer til å sikle i strie strømmer, noe som har skjedd meg titt og ofte. Våte drømmer, sitringer i kroppen og sist men ikke minst en glede over å vite hva som venter en.  

Så her er min liste over spill jeg gleder meg til:

Dishonored -> 12. oktober (PC)

FIA World Rally Championship 3 -> 12. oktober (PC)

Medal of Honor: Warfighter -> 25. oktober (PC)

Forza Horizon -> 26. oktober (Xbox 360)

Need for Speed Most Wanted -> 1. november (PC)

LittleBigPlanet Karting -> 7. november (PS3)

Call of Duty: Black Ops II -> 13. november (PC)

Sonic All-Stars Racing Transformed -> 16. november (Xbox 360)

Hitman Absolution -> 20. november (PC)

All-Stars Battle Royale -> 21. november (PS3)

Assassin’s Creed III -> 23. november (PC)

Epic Mikey 2: The Power of Two -> 23. november (Xbox 360)

Far Cry 3 -> 31. november (PC)

Battlefield 3: Aftermath -> desember (PC)

 

her er min liste av spill som jeg virkelig gleder meg til, men det kommer garantert andre spill som jeg tror kommer til å overraske meg, men foreløpig så er denne listen min som jeg vet kommer til å innfri på mange måter.

Hvilke spill ville ha vært på din liste og er det spill på denne listen du gleder deg til?  

 

Jippi, mine bønner har blitt hørt!

Endelig har det kommet ut et nytt filmklipp fra det Codemasters Grid 2. Etter å ha sett klippet, så skjønner jeg hvorfor jeg gleder meg som innmari til dette bilspillet. For en fartsfølelse, for en grafikk og for en motordur. Dette kan ikke bli annet enn bra. Kroppen sitrer og spesielt med tanke på hvor godt jeg likte Race Driver Grid. Det var rett og slett et unikt bilspill da det kom ut mai 2008. Det ble flittig spilt så nå er det endelig på tide at Grid 2 kommer. 

Nedenfor ser du to filmklipp fra Grid 2 og som jeg forventer kommer til å ta meg med storm. Jeg rett og slett elsker bilspill! 

Gleder du deg?

 

Be alright…

Gjett om å bli tatt på sengen, for her kommer en aldri så liten nykomling hos meg og som får spilt seg godt på kontoret mitt mens jeg sender den ene mailen etter den andre til mine kunder. Musikk til arbeid er bra. Faktisk jobber jeg mye bedre med musikk og får tankene til å klarne. Man skulle ikke tro det på bakgrunn av at man kanskje mister fokuset med å høre musikk, men det gjør ikke jeg. Så da Rex med låten “Be alright” slå seg løs på mine Philips ambx-høytalere, kom jeg virkelig i god steming. 

her en nykomling som jeg tror kommer til å klatre en del på VG-lista og hitlister rundt omkring i verden. Låten er i alle fall katchy og fenger fra første sekund. 

Hva synes du? Har du hørt om artisten Rex? 

 

Endelig sesongstart for Big Bang Theory – Jippi!

Det var søren meg på tide. Har sett reprise på reprise den siste tiden av tidligere sesonger av Big Bang Theory og serien står på opptak. Herlig å ha en tuner med opptaksmuligheter. For om man ikke får sett det man vil der og da, så er det bare å klikke seg inn på “mine opptak” og plukke ut det man vil se når det passer. I går startet en ny sesong med en av mine favorittserier, nemlig Big Bang Theory og gjett om jubelen stod i taket. Endelig! Om ikke lenge vil nok TV Norge også komme med episoden som ble sendt på CBS for to dager siden, takk og pris for det. 

Big Bang Theory er en serie som jeg nærmest IKKE kan gå glipp av. Jeg TV-slave, jepp og er stolt av det i alle fall når det kommer til serier som Big Bang Theory. 


Jippi – så var en ny sesong av Big Bang Theory i gang igjen! Bildet er fra første episode…

…og her er låten som spilles i starten…

Skrekkelig og veldig skremmende…Okei
da sjø, så er vel ikke dette så skrekkelig eller skremmende for den saks skyld, men for noen kan zombier være det. Et spill jeg gleder meg stort til i høst er uten tvil Call of Duty: Black Ops 2 og som vanlig får vi oppleve zombier og i den forbindelse har utvikleren Treyarch lagt ut en trailer som nettopp beviser dette. Zombiene er vitens kjent og et herlig tillegg synes jeg. Så nå gjør jeg ikke annet enn og gleder meg stort til zombieinnvasjonen som kommer 13. november og da til konsoll og PC. 

Les mer om spillet på Gamereactor.no 

Skremmes du av zombier i spill eller på film eller synes du zombier er spennende?

 

Mens vi venter…

håper jeg det ikke er lenge til FIFA 13 kommer innomhus slik at jeg, sønnen (7 år) og datteren min (14 år) får funnet ut hvem som er best. Skal jeg være helt ærlig, så kommer jeg garantert til å bli knust av begge to, men jeg skal ikke gi meg uten kamp og for tiden spilles det altså FIFA 12. Ventetiden er lang og brutal med oss, men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves eller hva? 

FIFA 13 er også et spill jeg selvsagt kommer til å anbefale på foredraget mitt “Spill er sunt” og spillet kom for salg i dag 27. september og da til konsoll og PC. 

Les mer om FIFA 13 på Gamereactor.no

Hvem av spillene i FIFA-serien synes du er best?

Veldig konserntrert, men kunne ikke annet enn å smile litt til fotografen…

Han spiller her med Rosenborg – selvsagt, men Barcelona er også et av hans favorittlag. Hva er ditt? 

The Game!Hvem
husker ikke Alyssa Reid med låten “Alone again” som florerte høyt oppe på hitlistene tidligere i år? Nå er hun på farten med selveste Snoop Dogg og låten som denne gangen har festet seg inn i min musikkalske hjerne er “The Game”. Enda finnes den ikke på noen hitlister, men tror det kun er et tidspørsmål før den kommer til å klatre rundt omkring i verden. Låten er fin og veldig fengende og som fort setter seg på hjernen. I alle fall har den gjort det hos meg. Så vil tiden vise om den kommer til å gjøre det hos deg også.

Hva synes du? Liker du artisten Alyssa Reid? Hvilken låt synes du er hennes beste?