Ouchhh! Hva gjør man ikke for å vinne!

Under årets BondeLAN arrangerte crewet en rekke compoer og konkurranser. Selv var jeg delaktig i et par som ble kjørt fra scenen fredagskvelden. Det ble delt ut mange stilige premier og en av scenekonkurransene hadde fått navnet “Bjelleklang” . Den konkurransen krevde at den “gutten” som deltok hadde en “pung” ehhh, nerver av stål og som tålte et visst trykk. Å delta på denne konkurransen er selvsagt frivillig og man kan når som helst trekke seg. Målet er heller ikke å skade noen og det skjedde heller ikke under denne konkurransen. Faktisk er det verre å sykle for så å falle ned på stangen som gutt en dette noe jeg selv har mang en gang smertelig erfart. Sporty
som gutten var, stilte han opp og fikk prøvd ut både nervene og psyken. Premien var nemlig satt veldig høyt opp og var en Kingston HyperX SSD 120GB. Vi spurte deltakeren mange ganger om han ville være med og det underveis også og noe han selvsagt ville med tanke på premien. 

Videre fikk vi opp tre jenter som hver fikk tre golfballer de skulle kaste på gutten som lå på gulvet med bind for øynene. Det er ikke enkelt å treffe og om gutten hadde vært heldig, så kunne alle ha bommet. Dessverre for han gikk det ikke slik og noen treff under beltestedet ble det.

Denne konkurransen får vel være BondeLANs svar på Jackass eller Dirty Sanchez og hvor man biter tenna sammen og håper på det beste.

For noen år tilbake var jeg selv med i en konkurranse som het “Nutball” og den gikk ut på at man skulle sikte godt under beltestedet og den som ga seg var ute av konkurransen. Jeg klarte å slå ut en deltaker før jeg selv ble slått grundig ut av en med mye større smertegrense enn meg. 

Ville du som gutt ha deltatt på noe slikt? Selv tror jeg faktisk det og spesielt når det har stått om en SSD til høy verdi. 

Spådommer om våren!

Å spå været er søren meg ikke enkelt og det krever både god viten, kunnskaper om vær og vind og sist men ikke minst litt flaks. Helt siden jeg var et lite barn har jeg vært interessert i været og vinteren 1987 startet jeg å føre værstatistikker. Til og med har jeg vært værspåmann for Snåsningen en periode. I tiden fremover vil jeg bruke bloggen min til å spå været for oss som bor i Snåsa og omegn. For selv om været hele tiden er i forandring, så har jeg faktisk truffet ganske så godt på med mine spådommer ved tidligere anledninger. Årsaken ligger i at jeg bruker mine statistikker og her finner jeg mye likt og noe unormalt fra tid til annen. Artig er det å følge med hvordan svigninger oppstår og hvordan været i lange perioder kan være stabilt. 

Denne vinteren spådde jeg at vi ville få oppleve en god del regn og hålke. En del snø og en variabel vinter. Jeg har fått delvis rett. Jeg bommet litt med den stabile været vi fikk i slutten av januar og begynnelsen av februar, men foruten det har jeg truffet bra med spådommen som jeg gjorde i september i fjor. 

er det veldig mange som har spurt meg om hvordan været blir i månedene fremover. Frem mot påske kommer det til å bli veldig mye forskjellig. Alt fra snø, regn, sol og kulde. Etter påsken kommer varmen og da vil vi få temperaturer godt opp i mot 15 grader og kanskje mer også. April ser jeg for meg blir rimelig varm, mens mai kommer til å bli rundt normalen. 17. mai i år vil bli fin med sol nærmest fra skyfri himmel. I alle fall sier statistikken meg det. 

For resten dere som bor i sør for Trøndelagen, vil dere få litt av det samme som vi har, men når påsken er over vil dere også etter hvert få behagelige vårtemperaturer. Dessverre tror jeg det kommer til å bli litt mer fuktig enn det vi får her opp i Trøndelagen. 17. mai for dere på østlandet kommer også til å bli fin i år. 

Dere som bor i nord vil få en vår litt rundt det normale og snøen vil dessverre henge litt ekstra igjen i år med en god del nordvestlige vinder. Når mai kommer, vil det derimot bli en liten bedring og litt varmere i været selv om det ikke blir like bra som i sør. 

er det bare å følge med og selv er jeg spent på om dette slår til. Været blir som det blir og lite vi kan gjøre med det. 

Hva håper du på og tror du på spådommer om været? Er det mulig å spå været? 

Her har vi et bilde som viser oss lett blanding!


Ikke skrik…Guns N’ Roses
er en av mine favorittgrupper innen musikksjangeren og har vært det i en mannsalder. Helt siden jeg var en “liten” gutt har jeg likt denne spreke gjengen med sin særpregede musikk. Spesielt låten Don’t Cry er en stor favoritt hos meg og blir flittig spilt her på kontoret mitt. En annen låt som jeg også liker svært godt er Paradise City. 

Hva synes du om Guns N’ Roses? Hvilken låt synes du er bra fra denne gjengen?

Er jeg tilgitt?

Jeg kan først som sist bøye meg i støvet og si SORRY til alle mine trofaste lesere. Jeg har vært en slappfisk uten sidestykke for at jeg ikke har fått blogget på en god stund. Til mitt forsvar kan jeg ikke annet enn å si at det har vært en travel hverdag og mye som har skjedd den siste tiden både i jobbsammenheng og på hjemmefronten. Derfor har det også blitt utrolig lite blogging. 

Dette håper jeg på å kunne gjøre noe med og vil i tiden fremover legge opp flere blogger i forskjellige kategorier. Har også opplevd en god del den siste tiden og forrige uke ble blant annet BondeLAN 2012 arrangert og det til stor suksess. For min del ble det litt amputert LAN og hvor jeg ikke fikk deltatt like mye som jeg kunne ha tenkt meg. Med jobb for Gamereactor på dagtid og med at dama mi var på jobb med ambulansen på Steinkjer, så ble det litt vanskelig. 

Det er også mye å gjøre i Gamereactor for tiden og mange kunder som skal kontaktes. Synes den biten er spennende. Liker jo å snakke med folk og får alltid et godt forhold til de jeg snakker med. 

Av spill jeg spiller, går det selvsagt mye i Battlefield 3 og kan ikke få sagt hvor mye jeg digger spillet. Av andre spill som jeg for tiden nyter er Syndicate og The Darkness II. Begge spillene er i toppklasse og jeg liker de svært godt. I tillegg blir det også litt spilling av Resident Evil: Revelations på min 3DS. Så på spillfronten er det mye bra å kunne sette seg ned med. 

kveldene planlegger jeg også flere foredrag og kommer til å reise litt land og strand for å snakke om spill og hvorfor “Spill er sunt”. For spilling er nemlig det på mange områder. Selvsagt er det med spilling som med alt annet, man ikke skal overdrive, men finne den rette balansen. 

Hva har du bedrevet den siste tiden og har du opplevd å skuffe dine trofaste lesere med bloggtørke? 

Her er et filmklipp fra et av spillene jeg for tiden sitter med, nemlig Syndicate.

Er det mulig? Snakk om talent!

Det er nok mye jeg har gått glipp av her i verden, så  sitter jeg nå med både frysninger og stor beundring når jeg ser og hører på et klipp på Youtube. Selv har jeg barn og elsker spesielt å høre på når de synger. Jeg har ingen sangstemme selv og nærmest gjemmer med når jeg må synge til de minste barna om kvelden. Heldigvis sier de ikke noe, men tenker nok i sitt stille sinn at pappa slettes ikke kan synge.

Har dere hørt om Connie Talbot? Det hadde ikke jeg før dama mi i går kveld lot meg høre på et klipp på Youtube. Da var jeg regelrett solgt. At det går an? For en sangstemme og i det klippet jeg fikk se og høre, så sang Connie Talbot i Britains Got Talent “OVer the Rainbow” og det som seksåring. Ja tenk, kun seks år gammel. Ikke til å tro. For en stemme, for en utstårling! Jeg er bergtatt og hun der ha en lysende sangkarierer fremfor seg. 

Jeg er som du også for lengst vet, veldig glad i musikk og hører på alt mellom himmel jord. Jeg har også vært DJ i del år og spilt for mange tusener av mennesker. Jeg liker alt av musikk (stort sett og så fremt jeg hører hva teksten handler om). 

er jeg altså helt satt ut og det av en seksåring. Om du ikke har hørt om jenta, så finner du flere klipp av henne på Youtube. En av de andre favorittene mine er hvor hun synger Whitney Houstons “I will always love you”. Den spikrer hun så til de grader. Nei, det er utrolig mange talenter der ute og Connie Talbot er en av dem. 

Hva synes du? Er du like bergtatt som meg?

Gi meg en konsoll med mus og tastatur!

Den første som klarer å utvikle en konsoll hvor mus og tastatur fungerer like godt som å spille meg gamepad, har fanget mange som PCkjøpere. Selv om jeg vet det finnes muligheter å spille konsoll med mus og tastatur, vet jeg også at dette ikke fungerer helt optimalt ennå. I følge de som har prøvd dette, sier at signalene fortsatt blir litt for trege i forhold til å spille med gamepad.

Jeg er bra sikker på at PCen som spillkonsoll ville ha sett sin død om en konsoll hadde kommet med mus og tastatur som en del av oppsettet. Da ville mange PCspillere ha hoppet over til konsollen. For det første er det jo langt billigere å kjøpe en konsoll enn å kjøpe seg en spillPC og med oppgraderingene som kommer i etterkant. Det andre er at man også slipper problemer med spill som ikke fungerer på grunn drivere eller generelt det oppsettet PCen har. Slikt skjer sjelden eller aldri i konsollspill.

Det som er viktig om en slik konsoll i fremtiden dukker opp, er at alle muligheter som å koble til mus og tastatur, skikkelig flystikke og et godt ratt med pedaler med mer bør væe med. Om noen fikser dette så vil det igjen sørge for at den den som produserer en konsoll med disse mulighetene vil vinne stort og slå knockout på konkurrenten.

Er det slik utviklingen egentlig burde gå? Synes det er litt merkelig at ikke Microsoft har satset på dette, men så skal det jo også sies at Microsoft har foten i begge leirer og tjener både på PCsalg og konsollsalg. Derfor kaster jeg i grunnen ballen videre til Sony eller Nintendo som faktisk har muligheten til å få et stort forsprang på konkurrentene om de satser på en konsoll hvor mus og tastatur fugerer like godt som å spille med gamepad.

Selv om jeg vet at grafikk aldri kommer til å bli like bra til konsoll som vi ser til PC, så tror jeg at gamere kan være er tjent med spill som fungerer optimalt til en hver tid og hvor man slipper problemer med drivere eller andre ting som er kjent fra PCen.

Hva tror du, ville du som PCspiller kjøpt en konsoll hvor mus og tastatur var en del av oppsettet eller ville du fortsatt holdt deg til PCen som spillmaskin? Er dette veien å gå for konsoll eller må det være en viss skille mellom PC og konsoll? Hva tror du fremtiden vil bringe oss som spiller mye?

Tenk deg muligheten å spille på en konsoll med dette oppsettet. Det hadde vært noe det!

Treern er best!

…eller er det nå det? I år kommer en rekke treere ut på markedet og selv gleder jeg meg stort til en rekke av disse. Helt utrolig at man kan glede seg innmari mye, men om jeg bare tenker på noen av treerne så får jeg skjelvinger.

Du lurer kanskje bitte litt på hva jeg tenker på nå eller er du såpass oppegående at du har fått med deg hva jeg tenker på?

Jeg tenker selvsagt på spillene Max Payne 3, Far Cry 3, Assassin’s Creed III og sist men ikke minst Mass Effect 3. Alle disse spillene har fått utrolig mye hype rundt omkring i spillmedier og jeg har selv sett ufattelig mye trailer, reklamer og bilder. Så nå har jeg for lengst startet nedtelling til disse spillene skal komme ut på markedet.


Et stilig bilde jeg fant på nettet for spillet!


Mass Effect 3 – et spill jeg gleder meg sinnsykt til!


Max Payne 3 kommer til sommeren! Gleder meg stort! 


Assassin’s Creed III. Dessverre ikke kommer ut noen skjermiser fra det spillet ennå. Denne skjermisen stammer fra Assassin’s Creed II.

Hvordan har det seg slik at vi nå faktisk utrolig men sant gleder oss til treer spill? Er det på grunn av hypingen eller er det på grunn av at dette er spill fra meget populære spillserier fra før av?

Hvilken av disse treerne gleder du deg mest til og hvilke har du minst tro på?

Her er en trailer fra Far Cry 3!

Menneskeheten går mot utryddelse!

Dessverre ser det slik ut og vi må nok først som sist underkaste oss nærværet fra verdensrommet. Nå tror du vel sikkert at jeg er spik spenna gær’n og har gått helt fra forstanden. Kanskje det, men i spillet Mass Effect 3 så opplever jorden nærværet av en meget fiendtlig styrke som gjør alt for å utrydde menneskeheten. I et nytt filmklipp, ser vi en liten jente sitte i en eng med solsikkelignende blomster. Plutselig blir solen dekket av skygge og når hun snur seg, ser hun det grufulle, nemlig store romskip som er på tur ned mot jordens overflate. Frykten vokser i øynene til den lille jenta når hun ser de enorme kolossene nærme seg. Marerittet starter og jordens befolkning kan ikke annet enn å stole på kommandør Shepard og hans medhjelpere i kampen mot rasen Reapers som har satt i gang en storstilt invasjon av jorden. 

Gleder du deg til Mass Effect 3 og hva synes du om klippet?


Hva betyr “ranked up” for deg?

Helt siden jeg begynte å spillet Battlefield 2, har jeg vært opptatt av ranking. For i det spillet klarte jeg faktisk å komme på en syvende plass i Norge med beste treffsikkerhet da jeg ga meg i fordel for Battlefield 2142. I sistnevnte spill havnet jeg blant de 40 beste som sniper i verden og beste i Norge.

I dag spilles det en god del Battlefield 3. Også her betyr raningen en viktig rolle for meg. For selvsagt ønsker jeg å ligge i toppen av listene og gjør alt som står i min makt for å klare det, selv om jeg som oftest må se meg slått av andre og havner litt lengre ned på listene. Drivkraften min er som du da kanskje skjønner, ranking.

Hvor mye teller rankingen for deg eller kanskje bryr du deg ikke om ranking i det hele tatt?

Nedenfor ser dere et bilde som viser hvordan jeg ligger på verdensrankingen i Battlefield 2142


Battleship, kalkunfilm eller ikke?

er det ikke så altfor lenge til actionfilmen Battleship har kinopremiere her til lands og mange av de jeg har snakket med gleder seg stort til filmen. Spesielt filmeffektene ser meget fete ut og jeg skjønner godt hvorfor. Selv digger jeg heftige effekter, men en film bør også ha en historie som må fenge. Jeg har også venner som er skeptiske til filmen. Årsak, de tror at handlingen vil være kjedelig og flat.Blant
skuespillerne finner vi kjente personer som Rihanna (spent på hvordan hun vil takle en filmrolle) og Liam Neeson (kjent fra Star Wars Episode 1 og Taken). Jeg har store forhåpninger til begge disse. Litt mer usikker på skuespilleregenskapene til Rihanna, men er det ikke slik at tvilen skal komme tiltalte til gode.Selv
er jeg ganske så altlikende når det kommer til filmer. Tror faktisk jeg er mer åpen til filmer enn mange av venner er. Har hørt at jeg er altfor altlikende og at jeg burde være mer kritisk. Min filmfilosofi er slik, at hvis filmen klarer å underholde meg i den tiden den varer, så er filmen bra. Har du slik filosofi eller er du mer kresen til filmer?Synes du filmen ser spennende ut eller tror du dette kommer til å bli en kalkunfilm som ender opp med dårlig besøk? Hvilken film gleder du deg til i år?