Gi meg en konsoll med mus og tastatur!

Den første som klarer å utvikle en konsoll hvor mus og tastatur fungerer like godt som å spille meg gamepad, har fanget mange som PCkjøpere. Selv om jeg vet det finnes muligheter å spille konsoll med mus og tastatur, vet jeg også at dette ikke fungerer helt optimalt ennå. I følge de som har prøvd dette, sier at signalene fortsatt blir litt for trege i forhold til å spille med gamepad.

Jeg er bra sikker på at PCen som spillkonsoll ville ha sett sin død om en konsoll hadde kommet med mus og tastatur som en del av oppsettet. Da ville mange PCspillere ha hoppet over til konsollen. For det første er det jo langt billigere å kjøpe en konsoll enn å kjøpe seg en spillPC og med oppgraderingene som kommer i etterkant. Det andre er at man også slipper problemer med spill som ikke fungerer på grunn drivere eller generelt det oppsettet PCen har. Slikt skjer sjelden eller aldri i konsollspill.

Det som er viktig om en slik konsoll i fremtiden dukker opp, er at alle muligheter som å koble til mus og tastatur, skikkelig flystikke og et godt ratt med pedaler med mer bør væe med. Om noen fikser dette så vil det igjen sørge for at den den som produserer en konsoll med disse mulighetene vil vinne stort og slå knockout på konkurrenten.

Er det slik utviklingen egentlig burde gå? Synes det er litt merkelig at ikke Microsoft har satset på dette, men så skal det jo også sies at Microsoft har foten i begge leirer og tjener både på PCsalg og konsollsalg. Derfor kaster jeg i grunnen ballen videre til Sony eller Nintendo som faktisk har muligheten til å få et stort forsprang på konkurrentene om de satser på en konsoll hvor mus og tastatur fugerer like godt som å spille med gamepad.

Selv om jeg vet at grafikk aldri kommer til å bli like bra til konsoll som vi ser til PC, så tror jeg at gamere kan være er tjent med spill som fungerer optimalt til en hver tid og hvor man slipper problemer med drivere eller andre ting som er kjent fra PCen.

Hva tror du, ville du som PCspiller kjøpt en konsoll hvor mus og tastatur var en del av oppsettet eller ville du fortsatt holdt deg til PCen som spillmaskin? Er dette veien å gå for konsoll eller må det være en viss skille mellom PC og konsoll? Hva tror du fremtiden vil bringe oss som spiller mye?

Tenk deg muligheten å spille på en konsoll med dette oppsettet. Det hadde vært noe det!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg