Thunderbirds – moro leketøy!

*Reklame*
 

Har du hørt om animasjonsserien Thunderbirds? Serien er tro det eller ei over 52 år gammel og er en serie som har samlet familien fremfor skjermen. Faktisk er den en av de mest populære serier her i familien spesielt til oss gutta boys.
 

I serien følger vi Tracy-brødrene som med deres International Rescue alltid hjelper folk i nød til havs, til lands eller i luften. I samsvar med med at animasjonsserien har blitt rebootet i 2015 av et Britisk-New Zealandsk samarbeid under ITV, så har det også blitt lagd leker. I denne sammenhengen har jeg fått muligheten til å prøve en av disse lekene og ja, jeg ble litt småimponert over hva de har klart å få til.
 

Leketøysettet jeg har fått tak i er et sett med alle de tilgjengelige kjøretøyene fra serien. Stesønnen min har virkelig fått lekt seg godt og ble fort en stor favoritt. Dere skulle ha hørt han. I det han oppdaget hva som dukket opp fra esken. Både jeg og samboeren min hørte et stort «jippi» og hvor han fortsatt med «så herlig! Dette vil jeg leke med nå». Det sier litt hvor godt dette settet traff.
 

Etter en god del tid har gutten lekt godt og det har blitt en god del utførte internasjonale redningsoppdrag i verdensrommet med dette lekesettet. Det beste av alt, kjøretøyene har mange ulike bevegelser, herlige spesialeffekter og sist men ikke minst lydeffekter hvor du hører stemmene fra selve serien.
 

Jeg har sett stesønnen min være helt oppslukt i settet og ja, det har blitt flittig lekt med i en del timer allerede. Faktisk er leken den mest populære for tiden og hvor både jeg og han har fått lekt oss godt.
 

Om noen av dine barn har fått penger i julegave og ikke helt vet hva de skal bruke dem på så vil jeg uten tvil anbefale dette settet. Det kommer garantert til å falle i smak spesielt med de egenskapene som de ulike kjøretøyene har.
 

Om du vil vite mer om dette leketøysetet med Thunderbirds så klikk deg inn på nettsiden til ToysRus. Det finnes også masse annet fra Thunderbirds på ToysRus og vil du se hva dette er så gå inn på denne nettsiden
 

Hvilket forhold har du til Thunderbirds? 

#thunderbirds #leker #tvserie #julegave #gave #leke #spill 

På tide med Payback i Need for Speed


 

Først er det bare å legge seg pannekakeflat og si at jeg er stor fan av Need for Speed-serien. Helt siden det første så dagens lys i 1994 har jeg vært solgt til denne spillserien. Selvsagt har jeg vært med på både oppturer og nedturer meg Need for Speed og kan med hånden på hjertet si at jeg ikke har gjennomført alle.
 

Nå er et nytt spill i serien her og jeg har begitt meg ut på veien igjen og det med stor fart gjennom Las Vegas inspirert by med casinoer og hoteller side om side. Kan heller ikke lyve å si at oppskriften er kjent og som gir meg assosiasjoner til mange av de andre bilspillene jeg har spilt opp igjennom årenes løp.
 


 

Som du sikkert skjønner er Need for Speed-historien lang for min sin del og derfor har jeg også en enda større grunn til å oppleve dette nye spillet i serien som har fått navnet Payback. Det er ikke så altfor mange bilspill som kan skryte på seg å ha en historie med en rød tråd igjennom seg, men det kan dette. Den svenske utvikleren Ghost Games har satset mye på en eksplosiv historie med påfølgende sideoppdrag og oppgaver. Historien klarer å fange meg og jeg prøver alt jeg kan for å utføre det jeg får beskjed om. Minner meg litt om de herlige Fast & The Furious-filmene dette her og det er jo slettes ingen negativ del.
 

Jeg er stor fan av historier i spill og hvor jeg lett lar meg fenge. Derfor sier jeg slettes ikke nei takk til for eksempel historier i bilspill. Når det er skrevet så må jeg også innrømme at jeg synes det hele virker litt kjent og spesielt på måten Need for Speed Payback er bygd opp. Her får du en historie, men også masse sideoppdrag og hvor du blant annet skal lete etter skjulte skatter i form av bildeler. Disse kan brukes til å oppgradere bilene dine til å bli helt fantastisk råe. Spill som The Crew og Forza Horizon gir deg nemlig muligheten til å lete bildeler noe jeg selvsagt liker. Ikke noe er mer tilfredsstillende enn å bruke lang tid på å lokalisere skatten for så å finne den. Det er så sykt deilig det.
 


 

Som vanlig disker Ghost Games opp med et spill med uante muligheter, fete biler, oppgraderinger og modifikasjoner til bilene og sist men ikke minst et område som er stort og som krever mye av deg for å lære. Spesielt når det kommer til snarveier man kan suse igjennom eller bruke for å komme seg unna lovens lange arm. I Need for Speed Payback er politiet virkelig har mot deg og setter opp sperringer som paddehatter om du virkelig vil ta deg ut. De setter liv og helse på prøve og du må kjøre som om du har mannen med ljåen etter deg.
 

God skrensing, perfekt bruk av nitro er viktig for at du skal kunne komme deg videre i spillet. Aller beste jeg vet og som gjør at jeg liker spill som Need for Speed er den arcadefølelsen man får. Det å kunne ligge bred som ei fjøl gjennom hver eneste sving i stor fart er noe av det beste som finnes. Rett og slett rått er det. Akkurat denne egenskapen opplever du mye av i Need for Speed Payback.
 


 

Grafikken og omgivelsene i spillet er en fryd for øyet synes jeg og detaljene er enorme. Du kjører rundt i byen Fortune Valley og ja, det ligner utrolig mye på Las Vegas. Heftige farger og tusenvis av lys sørger for at du får en herlig følelse. Mange spennende områder kan kjøres gjennom og dette gjør at jeg liker spillet godt. Det er et stort område du kan kjøre rundt på og det tar en del timer å gjøre seg kjent med alt av f.eks. snarveier m.m.
 

A har i den siste tiden fått en del pes for sine mikrotransaksjoner og dette har selskapet tatt til etterretning og gjør at det ikke oser like mye av det i Need for Speed Payback som det kunne ha gjort. Om du betaler for å personligsere bilene, utseende eller hva det måtte være så er jeg så absolutt ikke imot mikrotransaksjoner, men om det bunner ut i Pay to win så er jeg helt imot det spesielt om man spiller mot andre. Da blir det helt feil og kun de som føler har penger til slikt som kan vinne på det.
 


 

Selv om det er flere av Need for Speed-spillene jeg ikke har gjennomført på grunn av dårlig design, elendig historie eller er rett og slett kjedelig, så kan jeg med hånden på hjertet si at jeg skal gjennomføre Need for Speed Payback. Dette spillet har mye av det jeg liker i bilspill. En heftig, eksplosiv historie, stort område å kjøre rundt på, fete biler, modifiseringsmuligheter og til slutt krydret med fet grafik, ja så er jeg solgt.
 

Need for Speed Payback er et godt spill på mange måter, men en sjelden gang føler jeg at det blir litt repeterende. Enda flere sideoppdrag hadde ikke vært å forakte. I tillegg til å kunne samle flere skatter. Det synes jeg er moro. Den svenske utvikleren Ghost Games har lagd et godt spill selv om dette ikke fremstår som det beste, så vil jeg anbefale Need for Speed-entusiaster spillet. De kommer garantert til å like det. Jeg er fan av serien og med dette spillet så er jeg det fortsatt.
 


 

Need for Speed Payback er ute til konsoll og PC.
 

Hvilket forhold har du til Need for Speed-serien?
 

uX7aw9lYB2w

#needforspeedpayback #bilspill #racing #spill #gamer #gaming #games #game #electronicarts 

Halo – en liten høyttaler med futt i fra Creative


 

*Reklame*
 

Det er ikke så altfor lenge siden jeg la opp en sak om Creatives nye Vanguard K08 gaming tastatur og nå tenkte jeg skulle presentere et annet stilig produkt. Creative har eksitert siden tidens morgen og for meg har selskapet betydd enormt mye spesielt når det har kommet til god lyd. Vet ikke hvor mange lydkort jeg har hatt fra Creative opp igjennom årene, men det er mange. For hver gang jeg har bygd meg en PC så har jeg satt inn et Creative lydkort.
 

For ikke lenge siden kom en liten, men spennende pakke innomhus og i pakken lå det en liten høyttaler. Lite visste jeg hvilken kraft det skulle være i denne. Lyd betyr enormt mye for meg både når jeg spiller spill, ser film eller hører på musikk. I løpet av en dag kan jeg innrømme at det blir noen timer med en av delene og da har denne lille høyttaleren virkelig fått kjørt seg.
 


 

Okei, at det er bare meg som har brukt den er å lyve litt. Min samboer har også hatt mye glede av denne høyttaleren som Creative har valgt å kalle for Halo. Navnet er på sin rett og hvor høyttaleren er oval rund.
 

Designet beskriver høyttaleren helt perfekt og størrelsen gjør at den er lett å drasse rundt på. På toppen sitter en av og på knapp. Du har også voluminnstillingene på toppen og bak finner du tilkobling for lading og sist men ikke minst finner du en aux-inngang. For som du sikkert skjønner så er det en bluetooth-høyttaler og som funker veldig godt trådløst. Men skulle du ha en aux-ledning slengende så er det ikke noe problem å bruke den i høyttaleren.
 


 

Det som gjør at jeg virkelig er stor fan av denne lille Halo-høyttaleren til Creative er uten tvil ledlyset som finnes i 16.8 millioner farger. Disse fargene kan du selv programmere slik at de får den visningen du selv ønsker. Om du vil at den skal gå etter takten i musikken eller at lyset skal gå virkårlig. Alt er opp til deg.
 

Halo er dekket med mykt stoff hvor knapper er dekket av gummibelegg. I den ovale delen sitter en speilflate som gjør at lyset skinner skarpt og som gjør at det hele ser meget bra ut. Faktisk ser det ut som en tunnel inn i gjennom høyttaleren og som gir en stilig effekt.
 


 

Lyden i høytalleren har overrasket meg stort og spesielt til å være en trådløs sak. Halo har dyp og god bass. Mellomtonen er der den skal være og det samme med diskanten. Det er kun et ankepunkt jeg har å utsette på høyttaleren og det er at volumdelen ikke er helt godt balansert. Her kunne man hatt flere voluminnstillinger. Nå er det litt enten eller.
 

Med 8 timers spilletid på batteriet så kan du spille i det vide og det brede noe som blir gjort her i huset. Vi har alle lastet ned appen som gir oss mulighet til å styre Halo-høyttaleren slik vi ønsker om det er volum eller lysregulering. Alle har lært seg å bruke den og hvor den blir brukt av barna og selvsagt av oss voksne.
 


 

Halo-høyttaleren er et godt produkt som jeg vil anbefale og spesielt om du liker å bli sett. Millionvis av farger spraker mot deg og som sørger for at opplevelsen blir fullendt og god. Er du ennå i tvil i hva du skal få til i julegave til dine nærmeste eller bestevenner så vurder denne. ET godt produkt som gir alt det lover og litt til.
 

Om du vil vite mer om Halo-høyttaleren så gå inn på denne nettsiden.
 

Hvilket forhold har du til Creative? Har du en slik høyttaler som du bruker?
 

fePHbLOGuEE

#creative #halo #høyttaler #spill #gamer #gaming #games #game #hardware

Atari Flashback 8 HD – Den perfekte julegaven til gameren

*Reklame*
 

Aldri før har jeg hatt det mer moro med en konsoll. Det spesielle er at konsollen gir meg «strekgrafikk» og ikke fotorealistisk grafikk slik mange av dagens spill er. Som du sikkert for lengst har fått med deg så er jeg av den gamle sorten når det kommer til gaming og har vokst opp med flere av de gode gamle konsollene. Atari er en av disse og selv om jeg ikke hadde en konsoll, så hadde jeg venner som kunne be meg inn på besøk for en real fight gaming.
 

Å satse på gamle konsoller var det Nintendo som startet opp med og serverte oss deres SNES-utgave. Konsollene solgte i bøtter og spann og dette var det selvsagt flere som fanget opp deriblant de bak Atari Flashback 8 HD.
 


 

Det er selskapet AtGames som står bak Atari Flachback 8 HD. I denne unike pakken får man to trådløse kontrollere og som blant annet bruker 2.4 GHz-teknologien samt selve konsollen med over 120 spill fra Atari 2600.
 

Når man ser litt på designet til kontrollene og konsollen så får man virkelig retrovibber. Nesten man føler man er tilbake til slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet. Snakk om rått opplegg.
 


 

For å få godt bilde kobles konsollen til TVen via HDMI med forskjellige visningsmoduser noe som gjør at konsollen passer til alle slags skjermer med HDMI-utgang.
 

Hva er det som gjør denne konsollen så unik? For det første så tar spillene med oss en del år tilbake i tid hvor strekgrafikk og spillbarhet stod i fokus. Styringen i spillene var veldig enkel og sørget for at du kunne fokusere på det som skjedde på skjermen. Om man er vant med fet grafikk med fotografisk utseende og forlanger at spill skal ha det, så bør man ikke tenke på denne konsollen. Men vil du ha litt nostalgi inn i livet så er denne konsollen magisk.
 


 

Magien kommer selvsagt via alle spillene som er lagt med. Her finner du kjente klassikere som Space Invaders, Centipede, Millipede, Pitfall, Kaboom, Spider Fighter, Super Breakout, Asteroids pluss en rekke andre spill. 120 klassiske, herlige spill ligger for dine hender.
 

Å starte opp er superenkelt og krever ikke noen doktorgrad for å få til. Selv små barn klarer det fint. I tillegg er interfacen veldig lett noe som er bra slik at alle uansett alder får satt på et spill.
 

Om din familie er ute etter en konsoll som har all den gode retrostemningen og i tillegg 120 forskjellige spill så er dette maskinen du bør kjøpe. Her finner du masse forskjellige typer spill og som stort sett er forholdsvis enkle å spille. At spillene er utfordrende er det ingenting å si på og gir både gamle som unge kamp til døren.
 

I disse julegavetider så er Atari Flashback 8 perfekt og noe jeg uten å blunke vil anbefale. Jeg og familien min har kost oss skikkelig godt og nå håper jeg mange av dere andre får anledningen til det. Løp og kjøp er mitt rå til dere.
 

Er dette en konsoll du kunne ha tenkt deg eller har du den allerede fra før av?
 

DJtccEW0HHI

#atari #atariflashback8 #retro #konsoll #spill #gamer #gaming #game #games

Hi-Fi klubben kåret norges beste i Gran Turismo Sport

Hvem tror du vant en kraftig hjemmekino med surroundlyd, projektor og PlayStation 4 Pro? Nylig arrangerte Hi-Fi klubben en stor konkurranse nå før jul i 27 butikker fordelt rundt omkring i Norge. Det ble en massiv konkurranse med mange deltakere og det ble kjørt mang en runde med Playstation-spillet Gran Turismo Sport. 
 

Den som til slutt kunne kjøre henda i været og være stolt vinner er stæsjet fra Hi-Fi klubben var Kristoffer Pettersvold fra Skien. Han knuste de andre deltakerne med tiden 1.39,741 noe som er imponerende.
 

«Det å kjøre Gran Turismo med full surround var noe helt annet enn jeg hadde forventet. Jeg trodde at lyden bare ville være høyere og litt klarere, men det var mer enn det. Man kan høre absolutt alt mye bedre. Man kan høre girkassa, fjæringen og den herlige motoren til Mercedesen. Nå som jeg har opplevd dette, blir det vanskelig å høre på høyttalerne til tv-en inntil hjemmekinoen er satt opp,» fortalte Kristoffer.
 

Thomas Nielsen fra Hi-Fi Klubben Norden var imponert over fremmøtet. «Det var en kjempeopplevelse. Nesten 2000 gamere hadde tatt veien innom butikkene våre. Gaming er fortsatt noe nytt for oss i Hi-Fi Klubben, så det er garantert massevis av ting vi ennå ikke kjenner til. Til gjengjeld vet vi nesten alt om god lyd, både til musikk og film. Og i dag blir lyden til mange spill produsert like flott som til store Hollywood-filmer. Derfor anbefaler vi gamere til å komme innom for en Hi-Fi-test med sine spill.»
 

Hvem hadde vel ikke ønsket seg et slikt opplegg fra Hi-Fi klubben til spillingen sin. I alle fall, det er ikke annet enn å gratulere vinneren Kristoffer Pettersvold med seieren og regner med han kommer til å kose seg med gamingen tiden fremover på sin nye Playstation 4 Pro.
 


 

#gaming #gamer #games #spill #hifi #konkurranse #game #playstation4 #sony 

Blir det snø på julaften?

I det siste har jeg blitt kontaktet av flere som gjerne vil vite om det blir snø på julaften for oss som bor her i Midt-Norge. I fjor skrev jeg et blogginnlegg om det samme, faktisk på samme dato også. Å se hvordan været blir og om det blir snø er ikke enkelt og hvor jeg må bruke en del av statistikken jeg har ført opp igjennom årene siden jeg begynte å føre opp været i 1987. 
 

Nå nærmer vi oss julhøytiden med stormskritt og mange lurer på om de blir hvit jul og for de fleste i Midt-Norge så blir det faktisk det i år. Tendensen i høst har vært at vi har hatt det kaldt og jevnt kaldt over lengre perioder og det er litt i mot normalen. Faktisk er det også mer snø mange steder i forhold til normalen. I fjor så jeg også tendensen og våget meg til å spå at vi på Snåsa på julaften skulle ha mellom 10-15 cm med snø. Lillejulaften i fjor begynte det å snø og på julaften lå det faktisk nærmere 15cm med snø. 
 

Slik tendensen ser ut nå så vil vi faktisk oppleve det sammen og denne gangen vil kanskje enda flere oppleve kong vinter når julen ringes inn. Ut i fra det jeg ser så vil vi mot julen få litt snø og det selv ut i mot kyststrøkene. Det vil altså si at de fleste av oss i Midt-Norge får det hvitt på julaften. Hvor mye det blir kommer an på lokale variasjoner, men stort sett tipper jeg vi blir liggende på rundt 10cm og selvsagt mer jo lengre inn i landet man kommer.
 

De på Østlandet må også belage seg på en god del snø spesielt i innlandet og det samme på Vestlandet. Nord-Norge har den siste måneden hatt en del snø og slik blir det fortsatt når julen ringer inn. Årsak til dette er at Norden blir omkranset av kjørligere luft enn det vi normalt er vant til. Svalbard derimot får en mild førjul og mild jul og ikke umulig at det vil regne der i perioder. 
 

Så nå er blir det spennende å se om dette slår til og om vi får en hvit jul, men slik jeg kan se det basert på utviklingen av jetstrømmen og sist men ikke minst statistikken.
 

Hvordan tror du været blir hos deg julen i år?
 


Bildet er fra julaften 2016 på Snåsa
 

#julesnø #jul #værogvind #været #værspåmann #jul #snø