På tide med Payback i Need for Speed


 

Først er det bare å legge seg pannekakeflat og si at jeg er stor fan av Need for Speed-serien. Helt siden det første så dagens lys i 1994 har jeg vært solgt til denne spillserien. Selvsagt har jeg vært med på både oppturer og nedturer meg Need for Speed og kan med hånden på hjertet si at jeg ikke har gjennomført alle.
 

Nå er et nytt spill i serien her og jeg har begitt meg ut på veien igjen og det med stor fart gjennom Las Vegas inspirert by med casinoer og hoteller side om side. Kan heller ikke lyve å si at oppskriften er kjent og som gir meg assosiasjoner til mange av de andre bilspillene jeg har spilt opp igjennom årenes løp.
 


 

Som du sikkert skjønner er Need for Speed-historien lang for min sin del og derfor har jeg også en enda større grunn til å oppleve dette nye spillet i serien som har fått navnet Payback. Det er ikke så altfor mange bilspill som kan skryte på seg å ha en historie med en rød tråd igjennom seg, men det kan dette. Den svenske utvikleren Ghost Games har satset mye på en eksplosiv historie med påfølgende sideoppdrag og oppgaver. Historien klarer å fange meg og jeg prøver alt jeg kan for å utføre det jeg får beskjed om. Minner meg litt om de herlige Fast & The Furious-filmene dette her og det er jo slettes ingen negativ del.
 

Jeg er stor fan av historier i spill og hvor jeg lett lar meg fenge. Derfor sier jeg slettes ikke nei takk til for eksempel historier i bilspill. Når det er skrevet så må jeg også innrømme at jeg synes det hele virker litt kjent og spesielt på måten Need for Speed Payback er bygd opp. Her får du en historie, men også masse sideoppdrag og hvor du blant annet skal lete etter skjulte skatter i form av bildeler. Disse kan brukes til å oppgradere bilene dine til å bli helt fantastisk råe. Spill som The Crew og Forza Horizon gir deg nemlig muligheten til å lete bildeler noe jeg selvsagt liker. Ikke noe er mer tilfredsstillende enn å bruke lang tid på å lokalisere skatten for så å finne den. Det er så sykt deilig det.
 


 

Som vanlig disker Ghost Games opp med et spill med uante muligheter, fete biler, oppgraderinger og modifikasjoner til bilene og sist men ikke minst et område som er stort og som krever mye av deg for å lære. Spesielt når det kommer til snarveier man kan suse igjennom eller bruke for å komme seg unna lovens lange arm. I Need for Speed Payback er politiet virkelig har mot deg og setter opp sperringer som paddehatter om du virkelig vil ta deg ut. De setter liv og helse på prøve og du må kjøre som om du har mannen med ljåen etter deg.
 

God skrensing, perfekt bruk av nitro er viktig for at du skal kunne komme deg videre i spillet. Aller beste jeg vet og som gjør at jeg liker spill som Need for Speed er den arcadefølelsen man får. Det å kunne ligge bred som ei fjøl gjennom hver eneste sving i stor fart er noe av det beste som finnes. Rett og slett rått er det. Akkurat denne egenskapen opplever du mye av i Need for Speed Payback.
 


 

Grafikken og omgivelsene i spillet er en fryd for øyet synes jeg og detaljene er enorme. Du kjører rundt i byen Fortune Valley og ja, det ligner utrolig mye på Las Vegas. Heftige farger og tusenvis av lys sørger for at du får en herlig følelse. Mange spennende områder kan kjøres gjennom og dette gjør at jeg liker spillet godt. Det er et stort område du kan kjøre rundt på og det tar en del timer å gjøre seg kjent med alt av f.eks. snarveier m.m.
 

A har i den siste tiden fått en del pes for sine mikrotransaksjoner og dette har selskapet tatt til etterretning og gjør at det ikke oser like mye av det i Need for Speed Payback som det kunne ha gjort. Om du betaler for å personligsere bilene, utseende eller hva det måtte være så er jeg så absolutt ikke imot mikrotransaksjoner, men om det bunner ut i Pay to win så er jeg helt imot det spesielt om man spiller mot andre. Da blir det helt feil og kun de som føler har penger til slikt som kan vinne på det.
 


 

Selv om det er flere av Need for Speed-spillene jeg ikke har gjennomført på grunn av dårlig design, elendig historie eller er rett og slett kjedelig, så kan jeg med hånden på hjertet si at jeg skal gjennomføre Need for Speed Payback. Dette spillet har mye av det jeg liker i bilspill. En heftig, eksplosiv historie, stort område å kjøre rundt på, fete biler, modifiseringsmuligheter og til slutt krydret med fet grafik, ja så er jeg solgt.
 

Need for Speed Payback er et godt spill på mange måter, men en sjelden gang føler jeg at det blir litt repeterende. Enda flere sideoppdrag hadde ikke vært å forakte. I tillegg til å kunne samle flere skatter. Det synes jeg er moro. Den svenske utvikleren Ghost Games har lagd et godt spill selv om dette ikke fremstår som det beste, så vil jeg anbefale Need for Speed-entusiaster spillet. De kommer garantert til å like det. Jeg er fan av serien og med dette spillet så er jeg det fortsatt.
 


 

Need for Speed Payback er ute til konsoll og PC.
 

Hvilket forhold har du til Need for Speed-serien?
 

uX7aw9lYB2w

#needforspeedpayback #bilspill #racing #spill #gamer #gaming #games #game #electronicarts 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3349

2 thoughts on “På tide med Payback i Need for Speed

  1. Anders M: Er bare gjort utilgjengelig for tiden. Har ikke fått lagd noe nytt material siden april. Skulle en få tid i fremtiden så er det ikke umulig at den dukker opp igjen 🙂 Om jeg ikke får mer tid så kan det hende det er noen som overtar den. Den som lever får se 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top