Vet du hva Battle Buds er?

 

Turtle Beach kommer her med noe nytt som jeg i mitt 46 år lange liv ikke har sett før og det er øreplugger med en utestående mikrofon fra den ene ørepluggen. Turtle Beach har det litt med å bryte grenser og det gjør de med deres Battle Buds som ørepluggene har til navn. Kan innrømme at jeg synes at disse ørepluggene ser spennende ut og spesielt med mikrofonen som stikker ut på siden av kinnet. 

 

 

Battle Buds er øreplugger med en mikrofon som gir krystallklar stemme til de du snakker med. Når man ikke spiller eller vil snakke med noen så kan mikrofonen enkelt kobles fra. Men om du skal snakke i chatteprogram så vil Battle Buds funke som en drøm om det er skype, Discord, Snapchat eller hva du enn bruker. I tillegg har Battle Buds 10mm høyttalere som leverer full-range lyd, samt en standard 3,5 mm tilkobling for å sikre kompatibilitet med nesten alle mobile enheter, Nintendo Switch, Xbox One, PS4 og PC. Battle Buds kommer med to fargekombinasjoner – lyse hvite med turkis farge eller svart med sølv farge. Det beste med disse er at de allerede i dag er tilgjengelig for salg. Løp og kjøp. 

 

Om du vil vite mer så gå inn på nettsiden til Turtle Beach

Hva synes du om disse lekkerbiskene? Er dette noe du ville ha kjøpt deg for gamingen? 

 

 

 

 

Gratis profesjonell fotografering hos Studio OttoD!

 

I det siste har du sikkert fått med deg alle lovordene om Studio Otto D i mine kanaler. Jeg er virkelig imponert over hva Otto Dehli har klart å få til her på Orkanger og Nerøra. I ett og samme bygg har han både fotostudio, kino og kiosk i tillegg til flipperspill, bilbane med radiostyrte biler, kaste store dartpiler på Bart Simpson pluss masse annet man kan gjøre. En annen ting som Otto Dehli har spesialisert seg på er å arrangere bursdagsselskaper og dette har blitt populært hvor flere og flere vil ha bursdagsselskapet der.

Gratis kino er det på lørdager og da sendes masse animasjonsfilmer som passer ung som gammel. I kiosken kan man kjøpe popkorn, brus og annet godteri til filmen. Kinoforestillingen begynner å bli mer og mer populær og det er supert synes jeg. Spesielt når man satser så mye som Otto har gjort. 

Nå og ut april er det gratis fotografering og her er Otto virkelig i sitt ess og tar meget, meget gode bilder. Tilbudet om gratis fotografering gjelder for ung som gammel. Selv vil jeg høre om det er mulig for meg og min familie om å få tatt noen bilder spesielt med tanke på de unike bakgrunnene som finnes. Med andre ord Studio Otto D har mye spennende og det beste av alt, det finnes her på Orkanger og Nerøra. For oss som bor et bitte lite steinkast så er dette helt fantastisk og vi benytter oss godt av tilbudet som finnes her i nabolaget. 

Her er noen bilder Otto Dehli har tatt og kan nok mer enn gjerne si at dette ser meget, meget bra ut. Er dette et tilbud du kunne tenkte deg og benyttet deg av? 

 

Livet med kjærestens sjeldne epilepsisykdom!

Livet er ikke så enkelt alle ganger og inn i mellom føler jeg meg maktesløs. Inn i mellom føler jeg at jeg er langt unna og ikke er der når jeg trengs. Inn i mellom får jeg panikk noe jeg ikke burde få. Inn i mellom føler jeg meg alene midt oppe i en sjø hvor vannet er ved å sluke meg. Inn i mellom føler jeg meg godt for jeg vet at jeg er der når jeg trengs.

 

Kjæresten min har en sjelden epilepsisykdom og har hatt det siden ca. 12 års alderen. Hun har lært seg og leve med det, men som hun sier, det har vært veldig hardt opp igjennom årene. Som tobarnsmor har utfordringene med epilepsien stått i kø, men hun har hatt mange gode venner som til tider har passet godt på henne, men også hvor hun har vært helt mutters alene. Det å ha en sjelden epilepsisykdom er ikke enkelt og spesielt når man har barn og nå meg som kjæreste. Hun har mange ganger vært inn til kontroll og legen som behandler henne forteller at det er rart hun i det hele tatt klarer å ha en normal samtale. Før jul 2018 hadde hun en 24 timers EEG for å se hvordan epilepsien var og da kom det frem at hun mye av tiden har anfall, men det er på langt nær alle som kan sees på henne.

 

I starten da jeg ble sammen med kjæresten min opplevde jeg flere ganger at jeg ikke klarte å se når hun hadde anfall. Har vært med henne noen ganger på innleggelse etter kraftige epilepsianfall og da har legene slitt med å se at hun har anfall på grunn av at den ikke synes like lett selv om anfallene har vært kraftig. Inn i mellom ble jeg spurt om hun hadde det og med tiden har jeg lært meg og lese henne slik at jeg ser når hun sliter med anfall noe jeg synes er bra for da vet jeg også om det er noe jeg kan gjøre for at det skal bli bedre.

 

Det å føle seg maktesløs er ikke noe godt og et par anledninger har jeg også hatt skikkelig panikk. Spesielt i starten var det ille og visste ikke helt hva jeg skulle gjøre. Å se sin kjære blå som en smurf er noe jeg ikke unner hverken mine venner eller uvenner. Snakk om at følelsene er i kaos, snakk om at det føles som om man mister kontrollen. Helt forferdelig. Å se den man elsker så inderlig mye ligge i kraftige kramper uten å kunne gjøre noe enn at å være der. Se til at hun ligger i stabilt sideleie og deretter ringe ambulansen er forferdelig. Min kropps mekanisme er da å gå inn i en panikksone og føle seg totalt maktesløs.

 

Jeg har heldigvis lært meg med tiden at panikk ikke løser noe som helst. Da er både for meg selv og sist men ikke minst kjæresten min viktig at jeg beholder roen og fungerer optimalt selv om hun ligger der helt urørlig og ser at hun blir blåere og blåere uten å få puste. Da er det viktig å holde roen, ringe 113 og fortelle hva som skjer og si at jeg har kontroll, selv om inn i meg så er det fullstendig kaos og hvor følelsene nærmest går i spinn. Personen i den andre enden i telefonen spør rolig – “har du sikret sånn at pasienten ligger i stabilt sideleie?”. “Ja, så godt jeg får det til”. “Har du sikret at pasienten har åpne luftveier?” “Ja, det har hun også.”

 

Mitt verste mareritt er om jeg ikke er tilstede når hun får et massivt anfall og hvor hun ikke ligger i stabilt sideleie og hvor tungen, spyttet i verste fall kveler henne. Da vil jeg aldri klare å tilgi meg selv at jeg ikke var der. Det marerittet surrer i hjernen min hele tiden når jeg plutselig får en telefon hvor jeg er på vei til jobb og hun har fått kraftige anfall. Da er det bare å snu og komme seg så fort det lar seg gjøre hjem igjen (selvsagt etter fartsgrenser, føre m.m.) Om jeg får telefon eller melding fra kjæresten at hun har kraftige anfall, ja da kan du tro at minuttene fra beskjeden og til jeg er hjemme er lange, meget lange. På turen er det tusenvis av tanker, følelser, tårer og alt som er mulig. For vi mennesker er jo skruvd sammen til alltid å være katastrofetenkere, i alle fall er jeg skruvd sammen slik når det kommer til kjæresten min. Alle ganger går det jo bra, men så er det den ene gangen at det ikke går bra som svirrer febrilsk i hode og skaper full bekymring.

 

Som oftest kommer anfallene om morgen og som oftest kommer anfallene mellom klokken 6-10 om morgenen. Det har hendt seg at jeg har måttet bli hjemme og heller tatt en kontordag hjemme da etter å ha roet kjæresten ned eller fått henne sendt med sykebil til St. Olavs. Det verste er når barna opplever dette. Da gjelder det å minimere barnas opplevelser rundt anfallet og sørge for at de får vite at “det går bra…det går alltid bra med mamma” for så å sende de på skolen. Nei, kjenner jeg blir uvel av tanken og kjenner tårene presser på bare å vite det barna må igjennom selv om jeg er der og sørger for å si “at det går bra med mamma”, for det gjør jo det.

 

Etter at vi ble sammen har det vært noen turer til St. Olavs og heldigvis har jeg vært den som har fått henne i vei. Det er jeg som har tatt den telefonen og ringt 113, men hver gang har jeg følt meg helt for jævlig og vite det at hun har kraftige anfall og at jeg ikke er tilstede selv om hun har verdens beste folk til å passe på seg både på ambulanseturen og på St. Olavs. Jeg er glad for et godt helsevesen og for meg betyr det enormt. 

 

Er ufattelig glad i kjæresten min og i sommer skal vi gifte oss. At jeg er i et forhold med henne og som har denne sykdommen har også gjort meg sterkere og hvor jeg vet hva som skal gjøres til enhver tid. Dette gjør at jeg også er mer trygg enn det jeg var før. Kjæresten min er sterk og har vært igjennom en vinterdag før. Det samme er barna og hvor vi på best mulig måte tilpasser hverdagen vår slik at vi alle fungerer godt sammen. Barnefaren er også veldig omsorgsfull der og gjør en veldig god jobb når det stormer som verst med anfallene. Ikke annet enn å ta av seg hatten. Arbeidsgiveren min skal også ha en stor takk. Dette har også sørget for at jeg er bitte litt tryggere om det store anfallet skulle komme mens jeg er ute av huset. Inn i mellom blir det hjemmekontor og jeg får jobbet tilnærmet like godt hjemme med det jeg gjør uten å bli forstyrret foruten når jeg må være der for kjæresten under anfallene, men tar den tiden fort inn. Da må man være effektiv noe som heldigvis går an og hvor jeg kommer inn i en boble hvor stort sett ingenting kan få meg ut.

 

Nå ser jeg fremover til bryllup, til å oppleve et godt langt liv med kjæresten min. Det skal bli så godt. Selvsagt vet jeg om farene som lurer i horisonten når det kommer til epilepsien hennes. Når et skikkelig anfall kommer vet jeg ikke og kan dessverre ikke forutse det. For plutselig ligger hun i kramper og da er det viktig å se til at hun har det så “komfortabelt” som det går an. Heldigvis er det ikke alltid at anfallene er så kraftige, men uansett godt å være tilstede når anfallene plutselig dukker opp fra intet. Er så ufattelig glad i kjæresten min og vil alltid være her for henne i snart både “gode og onde” dager til døden skiller oss ad.

 

Et ordtak som jeg bruker hele tiden og som er viktig for meg…“en må gjøre så godt man kan og bedre enn det går det ikke…”

 

Takk for at du tok deg tid til å lese det jeg denne gangen hadde på hjertet. Jeg er ikke feilfri, jeg er ikke perfekt, men jeg prøver så godt jeg kan å være der når det trengs…

 

Enda mer har skjedd i utviklingen…

 

Har du spilt bybyggespill som SimCity og ennå ikke prøvd Cities Skylines? Da bør du for guds skyld det. Den finske utvikleren Colossal Order lanserte 11. mars i 2015 spillet Cities Skylines. Lite visste de at spillet skulle bli et av de mest betydningsfulle bybyggespill til dags dato. Maxis som blant annet står bak den populære SimCity-serien ble fort akterutseilt med Cities Skylines. Selv undertegnede kunne etter hvert med hånden på hjerte fastslå at SimCity 3 og SimCity 4 ikke lengre på helt i toppen av listen med bybyggespill, men at en ny tronarving var født, nemlig Cities Skylines.

 

 

Fra spillet ble lansert og frem til i dag har jeg over 809 timer med spillet og er nok for meg et av de spillene jeg har spilt mest opp igjennom mitt lange liv som gamer. Det sier litt og jeg er bra sikker på at det kommer til å bli mange timer til med Cities Skylines. Hva er så unikt med spillet? For det første så har det en variasjon som jeg ikke har sett maken til i noe som helst spill i samme sjanger. For det andre er friheten og størrelsene på kartene som brukes enorm. Det vil si at du kan bygge den mest fantastiske byen du kan tenke deg. Om du ikke vil ha en metropolis med hundretusener med innbyggere, så kan du gå for små landsbyer som hver har sin sjarm. Her er det kun fantasien som stopper deg. Det tredje som gjør at Cities Skylines er det beste spillet til dags dato er at alle som ønsker kan bidra med innhold. Det kan være alt fra bygninger, kjøretøy, kart, mods av ulike slag pluss masse annet eyecandy. For det fjerde, utvikleren Colossal Order jobber hele tiden med å forbedre spillet samt legge inn masse andre spennende ting hvor de slipper innholdsrike tilleggspakker.

 

 

Her er det altså fire ting som jeg verdsetter med spillet og som gjør at jeg sitter som klistret til skjermen med Cities Skylines. Kunne selvsagt ha nevnt mye mer om spillet og hvorfor jeg er så stor fan av det. Cities Skylines er for meg terapi og hvor jeg får lov til å utfordre min kreativitet til det ytterste og nettopp dette gjør at jeg gang på gang setter på spillet i stedet for mange andre meget gode spill jeg har liggende.

 

 

Når det er sagt, så har jeg for ikke så altfor lenge siden startet opp et spennende prosjekt som har fått navnet Forza City. Navnet stammer fra kartet og som er tatt fra den populære bilspillserien Forza Horizon fra utvikleren Turn 10. Kartet er utrolig variert og har mange spennende muligheter som kan utnyttes til det fulle. Det er kupert, har mye vann, innsjøer, små høydedrag, kyst, mye mineraler og hvor transportsystemet er godt utbygd.

 

 

Tidligere har jeg presentert bilder fra byen min og det har jeg også tenkte å gjøre i dette blogginnlegget og hvor du får se hvordan byen hittil har blitt. For hver anledning jeg får gleder jeg meg stort til å bruke mine kreative egenskaper og som igjen er drivkraften til at jeg time etter time blir sittende med Cities Skylines. I alle fall, her er en haug med nye bilder fra spillet og som jeg selvsagt anbefaler dere alle som liker å bruke kreative evner for så å bygge noe etter eget ønske. Med Cities Skylines får du faktisk til det og mer til. Om du ikke har spillet så for gud skyld få tak i det. Du vil ikke angre et sekund. Heller vær bekymret for at de andre spillene du har kanskje ikke blir rørt på en stund.

Liker du bybyggespill og spill som utfordrer kreativiteten din?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det største vi har opplevd i historien!

 

Nå er det ikke mange dagene igjen til det store slaget og hvor alle Battlefield-fans rundt omkring i verden kan få oppleve Battle Royale i Battlefield-stil. denne modusen som har tatt spillverden med storm hvor PuBG var først ute og som ble überpopulært og så kom Fortnite med samme modus. Begge disse spillene har samlet en hel spillverden fremfor skjermen og det beste av alt spesielt når det kommer til Fortnite er crossplay. Det vil si konsollspillere, mobilspillere og PCspillere kan kjempe sammen på samme servere. Dette er noe jeg kommer til å savne i Firestorm.

 

Har mange venner som spiller Battlefield, men de spiller det på konsoll og ikke PC. Derfor hadde det vært fantastisk om det kom en crossplayfunksjon i Battlefield også. I alle fall, den 25. mars lanseres Battle Royale og det med det største kartet noen gang er blitt lagd i Battlefield-historien. Gud som jeg gleder meg til å innta salgmarken. Om det kommer til å gå så bra vet jeg ikke, men skal nå kunne bite bitte litt ifra meg og kjempe litt med min erfaring jeg har med spillserien fra Battlefield 1942/Battlefield 2 og frem til i dag.

 

Her er en ny trailer fra Firestorm og som du kan se så går det i kjent Battlefield-stil med kjøretøy, fete våpen og en detaljgrad i grafikken som kan ta pusten av nærmest hvem som helst. Selve brannstormen ser helt fantastisk ut og tikka ikke bli stående i ro når den kommer blåsende over landskapet. Da er det game over…

 

Det beste med Firestorm som jeg synes da er at handlingen foregår på “norsk” jord og hvor omgivelsene, bygningene er norske så det holder. Gjengen bak DICE har med Battlefield V introdusert Norge på en skikkelig måte med tanke på Andre Verdenskrig selv om det ble litt hurlumhei på grunn av de drog inn kvinnelige soldater. Dette likte mange lite. Snakk om flisespikkeri og tenk heller på hvordan spillet i sin helhet er. For meg er det fantastisk og gleder meg sykt mye til å fortsette å bli underholdt av spillet. 

 

Gleder du deg til Firestorm og hva gleder du deg mest til med denne tilleggspakken som lanseres den 25. mars?

 

Nytenkende Nintendo Labo VR Kit!

 

Jeg har alltid sagt at Nintendo er nytenkende når det kommer til deres spillmaskiner og spill. Det beste med Nintendo er deres evne til å tenke nytt og tenke utenfor boksen noe mange andre spillutviklere/spillselskaper ikke er så flink til. Der er Nintendo et hestehode fremfor hele tiden og kommer med konsoller og spill som sprenger grenser hele tiden. Selv har jeg og min familie alltid vært store fan av Nintendo og jeg har gjennom foredraget mitt Spill er sunt reklamert stort for Nintendo nettopp på bakgrunn av deres nytenkende evner og sist men ikke minst dere barne og familievennlige spill som kommer ut som perler på en snor.

 

Selv har jeg en Nintendo Switch som blir flittig brukt av alle i familien selv oss voksne. Har også en 3DS XL og en 2DS hvor begge maskinene blir spilt på jevnlig spesielt om vi er på tur en eller annen plassen. Da er disse håndholdte konsollene gode å ha.

 

 

Nå har Nintendo på nytt tenkt utenfor boksen og kommer med sin utgave av VR og det via deres Labo-serie hvor den lar spillere bygge sitt eget utstyr som igjen kan brukes i spillingen. Genialt og veldig kreativt rett og slett. Har du noen gang drømt om å være en undervannsfotograf eller en superhelt som må bekjempe en fremmed invasjon? Den 12. april får du nemlig sjansen til nettopp dette via Nintendo Labo: VR Kit. Sammen med dette lanseres også masse andre enkle og morsomme VR-opplevelser for både ung som gammel og hvor man virkelig får prøvd seg godt.

 

Nintendo Labo: VR Kit kombinerer det innovative fysiske og digitale gameplayet til Nintendo Labo med grunnleggende VR-teknologi, for å skape en unik og lett tilgjengelig virtuell virkelighetsopplevelse. Hver Toy-Con tilbyr unike opplevelser som kombinerer fysiske handlinger i den virkelige verden med spennende virtuelle eventyr. Toy-Con Wind Pedal vil for eksempel skape en luftstrøm som vil forsterke følelsen av å fly, mens Toy-Con Blaster kan lades opp for å skyte flere laserstråler (eller frukt) samtidig. Spillere kan også skape ulike kreasjoner i papp som Toy-Con Elephant eller Toy-Con Camera; spille forskjellige spill med disse kreasjonene; og oppdage hvordan Nintendo Switch-teknologien vekker dem til live. De kan til og med skape egne VR-opplevelser med de inkluderte programmeringsverktøyene.

 

 

Alle spillene og opplevelsene i Nintendo Labo: VR Kit er designet for å være morsomme, sosiale og lette å dele med andre. Om en spiller for eksempel utforsker havet i spillet og tar bilder med Toy-Con-kameraet, så kan en annen person i rommet ta Toy-Con-snorkelen og stille seg foran kameraet for å få en fisk til å svømme rett mot spillerens ansikt.

 

Nintendo Labo: VR Kit tilbyr mange spill og opplevelser som fungerer med de ulike Toy-Con-kreasjonene:

Ocean Camera (Toy-Con Camera): Dykk ned i det virtuelle havet og ta vakre bilder av alt som lever der. Havet er fullt av overraskelser!
House Camera (Toy-Con Camera): Kommuniser med det merkelige vesenet som bor i huset – som du kanskje kjenner igjen fra Nintendo Labo: Variety Kit! – og fullfør oppdrag ved å ta bilder i vesenets mystiske hjem.
Marble Run (Toy-Con Elephant): Løs fysikkbaserte oppgaver ved å bruke ulike gjenstander til å styre klinkekuler gjennom ringer. Du kan til og med skape dine egne puslespill for å utfordre venner og familie.
Doodle (Toy-Con Elephant): Skap fargerike kunstverk i 3D med Toy-Con Elephant, og bruk ulike verktøy for å gi kunstverkene liv! Her finnes det også et ekstra spill for flere spillere, hvor én spiller tegner og de andre gjetter hva som blir tegnet.
Bird (Toy-Con Bird): Fly høyt oppe i luften på ryggen til en fugl, saml sammen gjenstander og hjelp fugleegg til å klekkes. Bruk Toy-Con Bird for å få fuglen til å flakse med vingene og Toy-Con Wind Pedal for å gi den ekstra fart.
Bird Dash (Toy-Con Bird): Konkurrer i utfordringer som går på tid ved å fly gjennom sjekkpunkt i luften.
Blaster (Toy-Con Blaster): Bekjemp en fremmed invasjon fra verdensrommet og beseir gigantiske fiender.
Kablasta (Toy-Con Blaster): Utfordre en venn for å se hvem som er flinkest til å mate flodhester. Kast ulike typer frukt mot flodhestene for å lokke dem til din side og få poeng.
Hop Dodge (Toy-Con Wind Pedal): Spill som en frosk og hopp så høyt du kan på en stadig voksende haug med fargerike baller, samtidig som du unngår ulike hinder og nikker fotballer.
VR Plaza (alle Toy-Con): Nyt 64-bit-spill i VR Plaza. Her finnes det både plattformspill og puslespill.

 

 

To programmeringsverktøy er inkludert i Nintendo Labo: VR Kit-programvaren. Det ene er Toy-Con Garage, som du sikkert kjenner igjen fra tidligere. Det andre er Toy-Con Garage VR, et nytt verktøy som lar spillere skape sine egne VR-spill og opplevelser. Nintendos utviklingsteam brukte faktisk Toy-Con Garage VR til å skape alt i VR Plaza. Spillere kan også importere VR Plaza-spill til Toy-Con Garage VR-modusen for å oppdage hvordan de fungerer, tilpasse opplevelser eller bruke dem som inspirasjon til å skape et helt nytt spill.

 

 

Nintendo Labo: VR Kit lanseres som to ulike pakker. Den ene pakken inneholder alle Toy-Con-kreasjonene, mens den andre pakken inneholder et mindre utvalg av prosjekter for å komme i gang:

Nintendo Labo: VR Kit: Et komplett Nintendo Labo: VR Kit som inneholder selve Nintendo Switch-programvaren og materialer til å bygge seks Toy-Con: Toy-Con VR Goggles, Toy-Con Blaster, Toy-Con Camera, Toy-Con Bird, Toy-Con Wind Pedal og Toy-Con Elephant – så vel som en skjermholder og sikkerhetshette*. Den perfekte pakken for barn og familier som vil ha hele opplevelsen.
Nintendo Labo: VR Kit – Starter Set + Blaster: Denne startpakken inneholder Nintendo Switch-programvaren, pluss alle komponentene som trengs for å bygge Toy-Con VR Goggles og Toy-Con Blaster, samt skjermholder og sikkerhetshette. Denne startpakken er en flott introduksjon til Nintendo Labos VR-verden.

 

 

Med andre ord, her er det bygd opp til mange, mange timer med god underholdning for hele familien og det med bruk av VR. Kan jo ikke bli bedre enn det. Om du ennå ikke har gjort det så plott ut 12. april i kalenderen og gjør deg klar til en unik opplevelse med Nintendo Labo VR Kit-lanseringen. Dette tror jeg kan bli fantastisk og noe som garantert treffer godt for både ung som gammel.

 

Mer info om Nintendo Labo finner du på deres nettside.

 

 

Hva synes du om Nintendo? Føler du at selskapet er nyskapende og kommer med spennende ting eller er det fortsatt mer å gå på? Hva annet i Nintendo-universet kunne du ha tenkt deg?

 

Nytt mobilspill like populært som Pokemon Go!

 

Å leve i trua er det noe som heter og mange gjør det om dagen spesielt i spillbransjen hvor alle drømmer om å lage det ultimate spillet og selvsagt bli rike på det. Noen som har klart det mesterstykket, er utvikleren Niantic, Inc med deres meget så populære Pokemon Go. En hel verden tok turen opp av sofaen og ute blant folk. Det ble samlet millionvis av pokomon-figurer og pengene strømmet inn på kontoen til utvikleren Niantic, Inc. 

 

 

Skal innrømme at jeg selv ble bitt av basillen og brukte en del timer med Pokemon Go spesielt sammen med barna. Vi fikk gått en del mil for å få samlet på disse figurene og selv den dag i dag spiller datteren min Pokemon Go noe jeg selvsagt er glad for. Konseptet er faktisk veldig bra og gjør at vi som spillere må ut å gå for å komme oss til de ulike Pokestopene og arenaene. Sommeren spillet ble lansert kom jeg i kontakt med et eldre ektepar på godt over 70 år som var på Pokemonjakt og de elsket å fange Pokemon. 

 

 

Som jeg startet med så gir utvikleren Niantic, Inc seg ikke med Pokemon Go og lanserer om ikke lenge et nytt spill med samme konsept. Denne gangen er det ikke Pokemon som er i fokus, men derimot Harry Potter-universet. Spillet som de utvikler har fått tittelen Harry Potter: Wizard Unite og skal vi tro ekspertene så kan dette spillet bli like populært som Pokemon Go. Selv er jeg usikker på det selv om Harry Potter har en veldig stor fanskare rundt omkring i verden. Pokemon derimot er mer populært, hvor barn og unge i alle aldre samler på kort, ser Pokemon på TV og hvor det har vært mye mer fokus på Pokemon samlet sett. 

 

 

Harry Potter derimot vil nok bli populært, men jeg tror det spillet vil “dø” kjappere ut enn det Pokemon Go har gjort og som den dag i dag har en trofast gjeng som fortsatt spiller det. Harry Potter: Wizard Unite vil nok fort få en stor fanskare og vil nok kanskje også få en mer flying start enn Pokemon Go, men tviler sterkt på at det klarer å holde koken like lenge som det vanedannende Pokemon Go. 

 

 

Harry Potter: Wizard Unite skal etter planen lanseres om ikke så altfor lenge, men det skulle egentlig ha vært lansert i 2018. Skal innrømme at jeg er spent og spesielt på å se om det blir like populært som Pokemon Go. Om ikke lenge så får vi vite det og skal selvsagt prøve det ut for å se om det er noe til tess. 

 

Skal du laste ned Harry Potter: Wizard Unite eller har du mistet gnisten til slike spill? Har du brukt penger på Pokemon Go? 

 

ROCCAT lanserer Kova AIMO gamingmus for det populære ecosystem

 

Roccat er gamingutstyrsmerke som jeg kjenner meget godt og har opp igjennom årene fått brukt en del av deres produkter. Spesielt deres gamingheadsets, tastaturer og sist men ikke minst muser har jeg hatt gleden av å spille med. Produktene holder høy kvalitet og god brukerfunksjonalitet noe som og som kan tilpasses hver enkelt spiller. 

 

Kova AIMO, Roccats mest allsidige gamingmus er nå tilgjengelig. Med et design som er optimalisert for både venstre- og høyrehånds-spillere, er det eksepsjonelt tilpasningsdyktig. Formen sørger også for at hånden blir ligger behagelig. 

 

 

Roccat Kove AIMO har hurtigbryterknapper som er plassert på hver side av hovedknappene som sørger for at du raskt og enkelt har full kontroll selv under kampens hete. Sammen med Titan hjulet og ekstra sideknapper, byr Kova AIMO på hele 20 mulige funksjoner noe som gjør den perfekt til alle slags typer spill.

 

Den representerer det nyeste tillegget til AIMO-familien og har 16,8 millioner farger. Dens funksjonalitet øker ut fra antall kompatible enheter som kan tilkobles og presenterer stilig lyskombinasjoner uten direkte behov for konfigurasjon. Med Kova AIMO er belysningen vist på det robuste Titanhjulet og selvsagt logoen.

 

 

Så da er det bare å anbefale å ta deg en tur innom der du kjøper gamingutstyr og se om du kan få slått kloa i Roccat Kova AIMO. 

 

Les mer om dette på Roccat sin nettside

 

Hvilket gamingmerke spiller du for det meste med? Har du noen gang spilt med Roccat sine produkter? 

 

Stor suksess for Norgesmesterskapet i Badminton 2019 Veteran

 

Den 8. – 10. mars ble det arrangert et av vårens store idrettaktiviteter her på Orkanger. Da tok vi i Orkanger Badmintonklubb imot eliten av veteraner i badminton. Bare det å få muligheten til å arrangere noe så stort var en ære og takket være ildsjelene Jan Aage Nyborg og Erik Winger ble dette mulig. Det å arrangere et Norgesmesterskap er ikke noe å kimse over og det er et stort ansvar. Eliten og de beste i landet i sine klasser er representerte i et slikt mesterskap og da må det være bra. 

 

 

Vi i styret for arrangementet har jobbet massivt med å få til et så godt Norgesmesterskap som mulig. Det ble en del sene nattetimer og det ble en del jobbing på fritiden for få endene til å møtes og få til et godt arrangement. For er det noe Idrettsnorge er avhengig av så er det dugnadsånden til befolkningen som som du da sikkert skjønner så var vi i Orkanger Badmintonklubb også veldig avhengig av nettopp dette.

 

Premiebordet!

 

Under arrangementet ble det lagt mange, mange titalls timer med dugnad og det var en bra gjeng fra Orkanger Badmintonklubb og Trondheim Badmintonklubb som stilte opp for å få arrangementet i havn. Nøye planlagt nesten ned til den minste detalj var viktig. For NM er NM og da kreves det kun det beste.

 

Ordfører Oddbjørn Bang for Orkland kommune fikk gleden å åpne mesterskapet!

 

Da de aller første deltakerne dukket opp i hallen fredagen var det mange som med beundring stod og måpte. For Orklahallen er stor og med 14 baner pluss fire oppvarmingsbaner blir det litt av en arena for et NM. I tillegg med tribuner midt på og hvor vi før arrangementet hadde kjøpt inn et skikkelig lydanlegg sånn at alle skulle høre klart det som kom ut høytalerne. Kiosken bugnet av god mat og drikke allerede den første dagen så alt var lagt til rette for et godt NM-mesterskap på Orkanger.

 

Arne Gulbrandsen – Oppmann (81 år) og Randi Holan – deltaker (83 år)

 

Men tilbake til selve turneringen. I år som i mange år tidligere var selvsagt oppmann Arne Gulbrandsen på plass for å ta godt vare på alle oss deltakere og sist men ikke minst dele ut premier til Norgesmesterne. Hvor gammel tror du Arne er? Tro det eller ei, han er hele 81 år og har vært aktiv i Badminton-Norge siden tidenes morgen. For å være helt ærlig så ser han ikke ut som en 81-åring og holder seg sykt sprek for alderen. Kona hans Randi Holan er også veldig aktiv i badminton og spiller i mix double og undertegnede fikk se henne i aksjon og kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for den dama. For i en alder av 83 år imponerer hun alle og er den mestvinnende kvinnen i badminton med 80 gull i NM sammenheng. For anledningen hadde Kontorplan satt en skikkelig godstol til rådighet for paret som kunne sitte behagelig under arrangementet.

 

 

Nå er det ca. 14 dager siden Norgesmesterskap i Badminton 2019 Veteran gikk av stabelen. Under arrangementet mottok vi ufattelig mye skryt for hvordan det hele var sydd sammen både med turneringen i sin helhet, men også for meget god og variert kiosk, godt opplegg på det tekniske og sist men ikke minst måten deltakerne ble underholdt på. For på lørdagen var det bankett på Bårdshaug Herregård og her ble det virkelig god stemning og hvor det også var avstemning for neste års Norgesmesterskap i Badminton for veteraner. De som gikk seirende ut var Ålesund Badmintonklubb. Gratulerer så mye!

 

 

En ting jeg merket meg, det var lite skader under turneringen. Kun en veldig uheldig Grongning som fikk avrevet akillesen ellers var det ingen alvorlige skader noe vi i Orkanger Badmintonklubb er glade for. Det ble spilt ca. 350 kamper hvor de siste avgjørende finalene ble kjørt på søndagen. Spennende kamper og hvor undertegnede var så heldig å få telle. Det er sykt mange som er proffe og fikk god inspirasjon til selv å fortsette å trene for å bli god.

 

 

Når det kommer til mine kamper skal vi ikke snakke så høyt om og spesielt i single. Der har jeg milevis å trene på for å nå opp og kunne hevde meg. Viktig å sette seg forbedringsmål. Klarte å vinne en kamp under mesterskapet og det var i double sammen med min sammensvorne fra Nesna. Skal ikke snakke så høyt om hvem vi vant over, men ja, en seier ble det. Videre så gikk det sånn tålelig bra med Orkanger og hvor vår gode Magnus klare å komme seg på en tredjeplass i sin klasse noe som er bra og imponerende. Magnus er god og jeg liker godt å trene sammen med han.

 

 

Nå er altså Norgesmesterskap i Badminton 2019 Veteran over, men vi i Orkanger Badmintonklubb fikk mange gode tilbakemeldinger på et godt gjennomført mesterskap. Vi fikk sågar klar beskjed om å søke igjen når anledningen bydde seg. Dette er selvsagt en skikkelig tillitserklæring og et bevis på at mesterskapet ble godt arrangert noe jeg og alle de andre i Orkanger Badmintonklubb er glade for.

 

 

Om ikke så altfor mange ukene er det klart for en ny turnering og det er Orkla Cup-en. Den går av stabelen 27. og 28. april. og vil samle mellom 200-300 deltakere fra land og strand. Dette er også en stor turnering og en av de største i Norge. Det gror godt i badminton her på Orkanger og det er vi glade for. 

 

Spiller du badminton? Hva synes du om badminton. Er det noe du kunne ha tenkt deg og blitt med på om du hadde anledning? 

 

10 ting verdt å vite om Pokémon!

 

Pokémon er populært og det er noe vi alle vet og noe av det du får vite her kommer kanskje ikke som noe sjokk på deg eller hva? Pokémon er en av ​​de mest populære og suksessrike franchiser i verden. Siden begynnelsen av 1996 i Japan fortsetter den å underholde og utvikle seg til den dag i dag på mange forskjellige plattformer. Spesielt ved å introdusere nye lisenskategorier som “moteklær” og tilbehør, sengetøy, smykker, samarbeid med designere, puslespill, teknologiutstyr og ting til hjemmet, viser The Pokémon Company International både interesse og ferdigheter i hvordan man kan nå et bredere publikum. Pokémon har lenge fortjent tittelen som et kulturelt ikon.

 

Her er i alle fall 10 ting som beviser dette om Pokémon:

1. Mer enn 324 millioner videospill har blitt solgt over hele verden noe som gjør Pokémon til en av ​​de mest suksessfulle spillfranchiser noensinne.

2. 25,7 millioner Pokémon Trading Card Game er blitt solgt til 74 land på 11 språk.

3. Mobilsensasjonen Pokémon GO har blitt lastet ned over 850 millioner ganger globalt.

4. Pokémons animerte TV-serie har fulgt Ash, Pikachu og deres venner i mer enn 1.000 episoder som spenner seg over 22 sesonger.

5. Pokémon Company har samarbeidet med Legendary Entertainment og Warner Bros. om den første Live action Pokémon-filmen, Pokémon Detective Pikachu. Filmen har den kjente skuespilleren Ryan Reynolds i hovedrollen og forventes på kino i mai 2019.

6. Pokémon Sword og Pokémon Shield er de neste spilltitler i Pokémon core RPG serien som lanseres til Nintendo Switch i slutten av ​​2019.

7. Pokémon fans fra nesten 50 forskjellige land deltok i 2018 på Pokémon World Championships og hvor de konkurrerer om blant annet penger, trofeer og andre premier.

8. Pokémon World Championship 2019 arrangeres i Washington DC og vil ønske velkommen til tusenvis av Pokémon-fans og verdens førende Pokémon-spillere.

9. Pokémon har en sterk tilstedeværelse på de sosiale medier med nesten 20 millioner tilhengere spredt over Facebook, YouTube, Twitter og Instagram.

10. I 2018 ble Pokémon rangert # 18 på License Global Magazine’s Top 150 Global Licensors.

 

Med andre ord, Pokémon er noe som opptar ufattelig mange rundt omkring i verden og som stadig får nye tilhengere på sin ferd. Det blir spennende å se hva tiden bringer for Pokémon og om det klarer å holde ut i nye generasjoner. 

 

Tror du noe vil klare å danke ut Pokémon og dets popularitet?