Månedsavgift i Call of Duty: Modern Warfare 3?

Da har jeg nettopp lest en artikkel på Gamereactor om at man muligens må begynne å betale en månedlig avgift om du ønsker å spille nedlastbare kart samt andre godbiter. Dette er foreløpig rykter og spillutgiveren Activision har ikke annonsert noe ennå. Om det så blir en realitet så kan det hende du må betale opp til 40 kroner i måneden for å kunne utnytte spillet fult ut.

I det siste har dette ført til at mange har blitt irriterte på Activision og som har fått veldig mye pepper i media på grunn rykter rundt en mulig månedlig betaling i blant annet Call of Duty: Modern Warfare 3. Flere har sagt at de nå ser mer og mer frem til Battlefield 3 på grunn av måten DICE tenker og som også satser mer på PC som spillmaskin enn konsollene for deres kommende spill.

Det blir spennende å se om man må betale for å spill tilleggsbrett i Call of Duty: Modern Warfare 3 eller om det er bare tull og sprøyt, men mye tyder dessverre på at dette kan være reelt.

Hva synes du til slik kynisme blant spillutgivere og deres pengeinntjening? Er det slik at man skal betale for selve tilleggspakkene eller synes du det kan være en god ide å betale månedlige beløp slik at spillet kanskje oppdateres enda kjappere med mer nytt?

Du blir lurt trill i rundt!

Dessverre er det mange som blir lurt trill i rundt. Facebook er et sosialt medie som har tatt verden med storm. Så og si alle har et eller annet forhold til Facebook om det er via jobben eller privat. Selv er jeg stor fan av Facebook og koser meg skikkelig med å komme i kontakt med nye og gamle venner eller familie for den saks skyld. Jeg skal vel kanskje innrømme at jeg ikke er den mest innbitte brukeren og vet om mange som kan sitte på timesvis på Facebook bare å chatte, besøke hverandres profiler, se bilder eller oppdatere sin egen profil.

At så mange mennesker bruker Facebook, har blant annet kjeltringer begynt å utnytte maksimalt. For her legges det ut linker på linker med både virus og torjanere uten av vi godtroende brukere ikke tenker noe over det. I dag kunne jeg på NA24.no lese at flere og flere går i baret for “Likejacking”. Det vil si linker som brukere trykker liker på og dermed enten havner inn på en nettside hvor man må opplyse sensitiv informasjon om seg selv eller rett og slett overfører et virus eller en trojaner inn på maskinen. Denne formen for “Likejacking” har blitt mer og mer utbredt og spesielt den siste måneden har dette eksplodert.

For vi brukere er så godtroende og tror ikke at noe er farlig, så viser det seg at den linken vi nettopp trykket på åpnet opp for spioner som nå i verste fall får tilgang til all sensitiv informasjon som ligger på maskinen din og da f.eks. passord m.m.

Har du tenkt over farene med å trykke på slike linker som f.eks. “Jeg er ikke frekk, bare full av fakta…”, “du har faktisk lov å starte samtalen du også…”, “vi har alle en venn med cum på buksa…”, “Når jenter viser liiitt kløft, blir de beskyldt for hor.e Men hvis gutter viser hele overkroppen bl…” pluss linker som starter med LOL – see the father chech his daughter up on webcam mf.l? Mange av disse linkene er ren og skjer virus eller trojanere som åpner PC-en din slik at de kan ta ut sensitive opplysninger. 

Er du skeptisk til slike linker eller tenker du rett og slett ikke på at disse kan være skadelige for PC-en din og deg osm person?Josefine og Jungelskatten for iPad på Youtube!

Jeg elsker utvikleren Krea Medie og deres hengivenhet til barnespill og da spesielt Josefine og Hugo. Disse spillene er utrolig lærerike og sist men ikke minst veldig underholdende for barn i alle aldre. I tillegg passer en god del av spillene godt inn læresammenheng på skolen. Hva er vel mer artig å lære engelsk å spille enn å sitte på en stol og lese fra en bok. Selv holder jeg foredrag om dette for barnehager og skoler om hvordan slike steder skal bli flinkere til å utnytte disse spillene som passer godt inn i læreplanen. Dette spillet passer kanskje ikke så godt inn på skolen, men som underholdning er dette et bra spill. 

I dag har det blitt lagt opp en ny trailer fra Josefine og Jungelskatten som ble lansert til iPad for ikke lenge siden. Ligner dette ikke Mario-spillene så vet ikke jeg. Så har du en iPad og har barn i tillegg, så vil jeg anbefale deg dette flotte barnespillet som jeg er bra sikker på vil fenge fra første sekund!

 

Dyktig jeger!

I disse smågnager tider er jeg glad for å ha et par katter. For titt og ofte er de ute og da jager de smågnager og spesielt mus. For selv om vi ikke har så veldig mye mus i nærheten, takket være kattene så er det artig å se hvor flinke de er til å fange disse små gnagerne. I år var det spådd at vi skulle få et helsikes til lemmenår, men det ser faktisk ut som om disse ilsinte gnagerne er på tur tilbake og at det ikke blir så mye av de nede i bygda. Husker godt år hvor lemmene hadde kommet seg ned til bebyggelsen og hvor moro kattene hadde det da. Dessverre så blir det ikke den moroa som var forespeilet for kattene, men glad er jeg nå likevel da.

Her er to bilder av katta som nettopp har fanget en mus og som gjerne ville presentere den for oss inne i huset. Selvsagt varte ikke den gleden så innmari lenge og vi bar musa ut på plenen slik at katta kunne nyte den der.Hvilke husdyr har dere? 

Du viser ikke følelser…

Selvsagt viser jeg følelser, men i det siste har datteren min vært på meg. For hun sier at hun aldri har sett meg gråte og dette vil hun gjerne se. Som dere vet, så har katten vår fått syv kattunger for ca. tre uker siden og nå viser det seg at en av kattungene ikke har det godt og vi må ta den med til dyrlegen for å la den slippe å lide. I går begynte den å kaste opp blod og kattungen har ikke ville tatt til seg noe melk fra kattemoren og energien er nå i bunn.

På bakgrunn av dette vil nå datteren min se at jeg gråter. Selvsagt har jeg flere ganger hatt klump i halsen med tanke på den stakkars kattungen og gråter gjør jeg selvsagt også, men ikke så ofte som datteren min ønsker. Tårer i øynene kan titt og ofte dukke opp om stemningen blir slik hen, men ikke direkte at jeg gråter skikkelig. Det er nok som datteren min sier det, lang tid i mellom jeg gråter skikkelig.

om ikke lenge skal vi til dyrlegen for å la kattungen komme til de evige musevidder. Den største sønnen min har kjøpt inn blomster og lagd en liten grav til kattungen. Så skal den få en skikkelig begravelse i kveld. Vi er en familie som er veldig glad i dyr og gjør hva vi kan for dyrene vi har. To katter, to ørkenrotter samt kattunger gjør at vi kan kalle oss for en dyrefamilie for øyeblikket.

Hvordan er det med deg, hender det at du må gråte litt om stemningen er slik? Opplever dere at mannfolk sjelden gråter eller er det bare en myte?FlørteTV, HoreTV, RusTV eller…?

FlørteTV, HoreTV, RusTV eller hva med Paradise Hotel? Serien har fått mange navn og serien som man enten hater eller elsker. Selv har jeg ikke sett en eneste episode i år og fikk i grunnen nok av noen episoder forrige sesong. For meg er ikke dette den beste underholdningen og blir litt for mye drama synes jeg. Selvsagt skal jeg ikke slakte serien av den grunn når jeg vet at så mange andre som elsker Paradise Hotel. Det blir for dumt!

TV3 er meget godt fornøyde med årets sesong og med opp i mot 300 000 seere hver episode inklusiv webTV så kan dette sies å være en stor suksess. Dette kommer garantert til å medføre at en ny sesong med Paradise Hotel blir sendt på TV3 neste år.

Selv ser jeg gjerne på Farmen, Robinson, men har også sett Big Brother da det ble sendt for noen år tilbake.

Ser du på Paradise Hotel og hva er det som fenger med denne serien?

Den 2. juni går finalen av stabelen og hvor det skal kåres en vinner som får 300 000 kroner. 

Hvor ser du filmer?

I dag er det mange måter å se en film på. For ikke så altfor mange årene tilbake var det ikke det og man bengrenset filmopplevelsen til Kino, TV og VHS eller video. I dag finnes det uante muligheter med tanke på å kunne se en film om du er alene eller sammen med noen. Med dagens kjappe internettlinjer kommer du langt og kan se film hvor det måtte passe deg via trådløst nett hjemme eller andre steder på kloden vår.

Jeg selv er kanskje litt gammeldags ennå og ser helst film på kino eller i sofaen via TV-en eller Blu-ray spilleren min. Jeg er ikke så altfor stor fan av å se film på nettet ennå.

Hvordan er det med deg? Hvor ser du film? På din iPad, mobilen, PC-en eller havner du i samme bås som meg som helt går på kino eller finner deg godt til rette i sofaen?

En av de filmene jeg gleder meg til er X-Men First Class som har premiere på norske kinoer 1. juni!

 

Giftig regn!

Dere har sikkert hørt om ordene “sur nedbør” og i dag er disse ordene på nytt blitt tema for meg. Ikke fordi at vi har store problemer med sur nedbør i det siste, men hva var årsaken til denne giftige nedbøren som vi i Sør-Norge var veldig plaget med på 70 og 80-tallet. I dag er så og si all sur nedbør borte og det takket være rensingen av svovel i industrien. på 70 og 80-tallet ble det sluppet ut store mengde svovel opp i atmosfæren spesielt fra Tyskland, Øst-Europeiske land og delvis Storbrittania. Om vinteren kunne vi oppleve at snøen var sort og om sommeren falt nedbøren som sur nedbør. Dette medførte at innsjøene ble fisketomme og sørget for massiv kalking av disse.

En annen ting som ikke har kommet frem så mye i media, var svovelen sin egenskap i atmosfæren. Ikke bare forårsaket den sur nedbør om sommeren og sort snø om vinteren, men den la seg også som et teppe i lufta som hindret at solstrålene fikk trenge frem skikkelig. Dette skjedde over meget store områder og som igjen førte til at gjennomsnittstemperaturen på jorden ble lavere.

I den senere tiden er det blitt påbudt med resning av svovel og dette har medført til mindre svovel i atmosfæren rundt oss i Norge og landene i Europa som igjen har sørget for at solstrålene nå treffe de lavere luftlagene. Dette fører igjen til at temperaturen på jorden blir høyere og at snøsesongen blir kortere. At denne effekten nå er borte fører også til at gjennomsnittstemperaturen øker og vi får varmere klima. Dette kan også være årsaken til at temperaturen har blitt så mye høyere enn hva den var på 70 og 80-tallet. En annen ting skal også nevnes i denne saken og det vulkanenes posisjon med tanke på svovelutslipp, for når er en vulkan eksploderer, spyr den ut store, store mengder svovelutslipp og da vulkanutbruddet på Fillipinene skjedde, ble gjennomsnittstemperaturen på jorden litt lavere på grunn av mye støv i atmåsfæren. Så store viulkanutbrudd kan faktisk være med på å senke gjennomsnittstemperaturen en del på verdensbasis og sørge for at vi får et annerledes blikk på dette. 

Klimaet beveger seg i bølgedaler, men dessverre er trenden slik at temperaturen bare går oppover og oppover. Derfor er det viktig å ta godt vare på naturen vår og ta alle forhåndsregler som skal til. For selv om vi lever nå, så kommer det generasjoner etter oss som skal ha noe å leve av. Skru av strømmen i rom du ikke bruker er en god start for å bidra til det store fellesskap om å minke klimatrusselen som lurer i det fjerne.  

Hva mener du? Tror du at om noen år må du høyt til fjells for å gå på ski eller er det fortsatt snakk om naturlige svigninger?

Ny Xbox fra Microsoft…

Jeg har jobbet i spillbransjen en god stund nå og jobbet i Gamereactor siden sommeren 2001. Dette har medført til at jeg har skaffet meg mange spillkontakter blant spillutviklere og spilldistributører i tillegg til at jeg begynner å kjenne spillbransjen såpass at jeg vet når ting kan skje. Den 7. til og med 9. juni er er det E3-messe og hvert eneste år har jeg fått tilbud av forskjellge kontakter om å dra til Los Angeles. Selvsagt hadde det vært en drøm å dra til spillenes mekka og se på hva som rører seg på en av verdens mest populære spillmesser. For det er ikke rent lite – tro meg!

Skjermbilde fra Battlefield 3

Som vanlig sparer spillutviklerne og spilldistributørene på kruttet til denne messen for da vet de at vi gamere har rettet blikket til Los Angeles og messen. Nye spill, konsoller og andre spillrelaterte ting blir presentert. Nyhetssider har tonnevis med info fra messen og Gamereactor er faktisk den spillnettsiden i Norge/Norden som oppdaterer mest fra E3. Hos oss vil du kunne lese på hundrevis av nyheter, se tusenvis av screenshots og se nye spennende trailere fra kommende spill. I år har vi også fått til et godt samarbeide med CDON som på sine nettsider vil ha en egen E3-side som vi i Gamereactor blant annet står bak.


Skjermbilde fra Assassin’s Creed: Revelations!

Hva
kan vi forresten vente oss av E3-messen i år? For det første er jeg bra sikker på at vi får høre mer om den kommende Wii-maskinen som Nintendo annonsert for ikke så lenge siden og vi kommer garantert til å få en smakebit på hvordan den blir seende ut og kraften den innehar. 


Skjermbilde fra Bioshock Infinite

I tillegg lusker Microsoft i kulissene med en ny konsoll og det hadde ikke forundret meg at vi hadde fått hørt om en ny Xbox (som jeg tror blir lansert enten i slutten av 2012 eller begynnelsen av 2013). Nintendo på sin side har jo lovt at sin nye Wii skal være mye kraftigere enn både Xbox 360 og Playstation 3. Da kan jo ikke konkurrentene gjøre annet enn å svare på tiltale. Det har også versert rykter om at neste Grand Theft Auto (GTA) kommer til Wii. Dette er spennende nyheter og ikke umulig vil skje.


Oppfølgeren til Nintendos Wii…

Av spill så vil vi som vanlig få se og høre mye om de kommende titler og her sparer ikke spillutviklerne på kruttet. Vi kommer til å få se masse nye trailere og er det spill jeg venter spent på så er det Battlefield 3, Need for Speed: The Run, Gears of War 3 samt flere store titler.


Artwork fra Need for Speed: The Run!

Er det spill du venter på og som du gjerne vil høre mer om og forventer du at det vil bli annonsert en ny konsoll på E3? Gleder du deg til E3-messen eller interesserer du deg helt enkelt ikke i spill?

Jeg lever i en drøm…!

Erik & Kriss er meget gode artister og lager utrolig mye bra musikk. En av låtene som sitter i min hjerne for tiden er denne. Jeg lever faktisk i en drøm og trives veldig godt med livet mitt. Det er mye som skjer, familien er unik og det er snart sommerferie.

Regner med at det ikke er mange dagene for dere som går på skole heller før det blir sommerferie. Har dere noen planer forresten? Hva skal sommeren brukes til? Hva synes du om låta?