Klarer du å kombinere gaming med idrett? Er dette en viktig kombinasjon?


Her er min badmintonracket og som har vært med meg i mange, mange år nå.
 

Selv om det ikke er alle som driver med en idrett i en eller annen form, så gjør mange det. Med idrett så tenker jeg på fotball, håndball, volleyball, ishockey, friidrett, boksing, kampsport pluss masse andre aktiviteter. Å holde seg litt i form er for meg viktig og spesielt med tanke på at det er med på å bidra til at man holder kroppen ved like og holde hodet skarpt. 
 

En idrett jeg har vært glad i mange år er badminton og for ikke så altfor lenge siden begynte jeg å spille i Orkanger badmintonklubb. De er en aktiv klubb og har mange aktive spillere som gir meg god trening. På slike treninger er det alltid moro og hvor vi slår oss løs. Om du tror badminton er en “slapp” idrett så kan du tro om igjen. For å si det slik, jeg har flere ganger spilt til jeg har kjent blodsmaken i munnen og vært så stiv og støl at jeg knapt har kunne røre meg dagen etter. Badminton er hard idrett og krever sitt og du beveger så og si alle muskler i kroppen når du spiller badminton. Derfor anbefaler jeg alle som vil holde seg i form eller vil bevege kroppen litt badminton. 
 


På bildet ser vi Kristian fra Trondheim og Jan Aage fra Orkanger.
 

Forleden var jeg på trening sammen med min gode venn Jan Aage. Det var han som fikk meg til å bli mer aktiv med badminton. Han er god og veldig snill, en person jeg liker godt. Derfor er det også ekstra moro å spille sammen med Jan Aage som gir meg god trening. 
 

For en del år siden drev jeg faktisk aktivt med badminton og er på papiret vinner i C-klassen på Steinkjertreffen. Nå er jeg på langt nær der, men trener meg oppover og en vakker dag tenkte jeg å konkurrere litt i forskjellige klasser. Selv om teknikken fortsatt er ganske så rusten etter mange års inaktivitet med badminton, så kjenner jeg at den blir bedre og bedre for hver trening man er med på. Har også tenkt etter hvert å være en bidragsyter her i badmintonmiljøet på Orkanger og se om en hjelpe slik at miljøet vokser enda mer. Badminton betyr som du sikkert skjønner mye for meg. 
 


i lufta…
 

Har tenkt ut et opplegg for skolene når de starter på til høsten og høre om vi kan ta turen ut i skolene å presentere badminton og se om man kan rekruttere flere inn i miljøet. For eksempel kan alle de idrettene som finnes her på Orkanger ta turen innom og f.eks. drive en gymtime slik at elevene som går på skolen får se hva som finnes av tilbud innen idretten og se om det er noe som passer. Dette er et opplegg som jeg har tenkt på en stund for jeg tror man kan få flere inn i de forskjellige idrettene enn det som er i dag og da spesielt i idretter som f.eks. badminton. 
 

I dag hvor barn og unge velger bort idrett i stedet for data og gaming så føler jeg det er viktig å inspirere til idretter også. Allsidighet er viktig og hvor barn og unge bør holde seg i aktivitet og da kommer f.eks. badminton inn som en god idrett. Det er slettes ikke noe problem å kombinere idrett med gaming. Mange profesjonelle gamere holder seg aktiv og deltar blant annet i diverse idretter. For de sier at aktivitet sørger for bedre konsentrasjon og hvor man lettere klarer å holde hodet kaldt i pressede situasjoner som igjen sørger for at de klarer å hevde seg i gamingen.
 


Sliten etter en hard økt med badminton…
 

Driver du på med badminton? Hvilken idrett synes du virker mest interessant ut? Kombinerer du gaming og idrett? 
 


 

#badminton #orkanger #idrett #spill #gaming #games #gamer #game

Fantastiske Blue & NiP Ultimate Streamer Bundle Mo-Fi

*Reklame*
 

Himmelriket trenger ikke å være langt unna. Spesielt som gamer. Dette har jeg opplevd titt og ofte. En herlig følelse er det. Har du opplevd noe slikt i det siste?
 

At jeg nå befinner meg i himmelriket kommer av at jeg har fått oppleve noe stort for meg som gamer. For å si det slikt, spillopplevelsen har hevet seg noen hakk i tillegg til at jeg som youtuber har muligheten til å lage kvalitetsvideoer i tiden fremover med knakende god lyd.
 


 

Okei, først må jeg bare innrømme at jeg lenge har siklet etter Blue Yeti-produkter og endelig har drømmen gått i oppfyllelse. Foran meg står et flunkende nytt Blue Yeti & NiP Ultimate streamer bundle og som gjennom en liten stund har fått kjørt seg godt både med å se film, spille spill og sist men ikke minst høre musikk. Alt som vi gamere bruker tiden vår på.
 

Har kanskje glemt et par ting som vi gamere for tiden også bruker tiden vår på og det er streaming og lage videoer. Disse tingene er noe som virkelig har fått skikkelig oppsving de siste to årene. Stadig flere og flere kaster seg på og mekker videoer eller streamer via Youtube eller Twitch. Aldri før har utsalgsstedene solgt så mye som nå av produkter som dette.
 


 

Blue Yeti er et merke som har stormet frem både fordi de har kvalitetssterke produkter og har blitt en del av denne youtube-og streamingstormen. I sitt sortiment har de mye å by på for alle som ønsker å bli stjerner som youtubere eller streamere, men også for de som gjerne vil koste på seg god lyd. Nettopp dette er det som har ført Blue Yeti-merket opp i toppen som det mest populære valget for denne gjengen gamere og meg da.
 

Blue & Ninjas in Pyjamas Ultimate (en svensk proffklan) Pro Streamer Bundle er et helt fantastisk produkt som sørger for at jeg får kost meg stort som både gamer og youtuber sammen med barna mine.
 

Nå har jeg vel i grunnen avslørt hva jeg mener om dette produktet fra Blue Yeti, men bør vel kanskje fortelle litt om hvorfor også.
 

Skjønner godt hvorfor så mange digger Blue Yeti og hvorfor mange velger et slikt oppsett for sine streaming og youtube-tilværelse.
 


 

I esken finner du en fet mikrofon og et headset som kan tilpasses alle hodeformer og fasonger. I tillegg er øreklokkene store slik at stort sett alle ører havner på innsiden uten at de blir klemt. For er det noe jeg ikke liker så er det øreklokker som presser på ørene. I lengden blir dette ganske så ubehagelig, i alle fall for meg.
 

Her er det som ligger i esken:
* Mykt etui med oppbevaringslomme for kabelen
* 3 meter lang lydkabel
* 1,2 meter lang lydkabel med kontroller og mikrofon for Apple iPhone/iPad
* 1 meter lang USB-ladekabel
* 3,5 mm-til-1/4″-adapter

 


 

Formen på øreklokkene er også perfekt tilpasset ørene i tillegg har de et skum som tilpasser seg etter området rundt ørene. Skummet er dekket av immitert skinn og som føles veldig behagelig mot ørene. Størrelsen på øreklokkene er 50 mm og som er fiberforsterket med innebygd forsterker som sørger for en krystallklar, dyp lyd.
 

Når det kommer til bøylen er den formet en god del annerledes enn det vi er vant til, men måten det er gjort på gjør at headsetet ligger veldig godt mote hodet uten at det presser på. Her er det også veldig varierende hvordan bøylene er lagd og noen presser sinnssykt hardt mot hodet noe som gjør at man ikke kan sitte time etter time med det. Selve mekanikken i hvordan bøylen bøyer seg ut er helt genial og noe av det smarteste jeg har sett.
 

Headsetet kobles til mikrofonen og her finner du flere forskjellige lengder kabler som kan brukes og vil du bruke headsetet til f.eks. mobilen så kan du bruke kabelen med lydvolumkontrolleren. Denne funker helt fint til min Sony Xperia X. I esken finner du ellers alt av kabler som du trenger både for mikrofonen og headsetet.
 


 

Når det kommer til mikrofonen så er denne med eksklusiv matrise med 3 kapsler og som om ikke det er nok så har den 4 lydmønstre som sørger or at du kan tilpasse deg din streaming eller ditt opptak. Kvaliteten er god og sørger for et krystallklart lydbilde uansett hvilket program du bruker til innspillingen din. Det programmet jeg bruker er OBS og som for meg har funket kjempebra. Det er enkelt å bruke i tillegg til at det gir meg god kvalitet på opptakene. Derfor har jeg ikke brukt så mye energi på å finne noe annet selv om det finnes flere gode programmer.
 

På mikrofonen finner du en mute-knapp for opptak, et hjul for styring av sensitiviteten av mikrofonen pluss hjulet for lydmønstrene. På den andre siden finner du volumknappen for headsetet. Du kan også tilpasse hvordan høy stemmen din skal være i forhold til lyden i f.eks. det du spillet. Aldri før har jeg vært mer i himmelriket når det kommer til hvor enkelt det er å tilpasse stemmevolumet mitt i forhold til lyden i opptakene mine.
 


 

Mikrofonen står meget stødig på en metallfot og det skal veldig mye til å tippe den over ende. Om du bruker litt tid kan du også legge opp ledningen slik at det hele ser godt ut. Dette er litt viktig i mine øyne spesielt når man sitter og streamer og hvor andre ser på. Lite rot der man sitter er viktig.
 

Da var jeg kommet frem til konklusjonen. For det første, lyden i headsetet er helt fantastisk. Den er dyp selv uten at bassen skurrer og det med høy lyd og låter som virkelig får bassen presset til det ytterste. Mellomtonen og diskanten er også perfekt tilpasset slik at du får et variert og godt lydbilde uansett hva du bruker denne bundelen fra Blue Yeti til så passer den godt inn. Jeg har i alle fall hatt veldig mye glede med Blue & NiP Ultimate Streamer Bundle-pakken. Til og med når jeg bare sitter og koser meg med musikk fra Spotify på mobilen så får jeg presentert et helt fantastisk lydbilde.
 


 

Om du ønsker mer info om Blue & NiP Ultimate Streamer Bundle så kan du ta turen innom nettsiden til Blue Yeti
 

Om du ønsker å kjøpe dette settet så finner du det HER.
 

Så mitt råd, selv om dette settet koster en del, så kjøp det og du opplever at streamingen og youtube-videoene får en real opptur og hvor du kan nyte det å være aktiv gamer på alle fronter.
 

vLDA_BTNNII
 

#blueyeti #youtuber #spillpappa #ninjasinpyjamas #blue #anmeldelse #omtale #gamer #gaming #game #games #spill

HyperX Cloud Revolver S – Gamerns viktigste våpen nummer 1


 

*Produktet sponset av HyperX*
 

Først må jeg starte med å si at jeg er en HyperX influencer og noe jeg er stolt over å være. HyperX er for det første en meget god produsent av gamingprodukter og som gjennom flere år nå har bygd opp litt av et sortiment for oss gamere.
 

Derfor er det en glede å kunne presentere HyperX sin siste godbit, nemlig det flunkende nye gamingheadsetet Cloud Revolver S med 7.1 lyd. Først så tror du sikkert at det jeg kun skriver er basert på mine erfaringer. Der tar du feil. For jeg har hatt flere som har vært innom og som har fått prøvd headsetet og gjennom deres og mine erfaringer vil du nå få vite litt mer om dette nye Cloud Revolver S.
 


 

Erfaringene mine med HyperX er som du sikkert skjønner gode og har mange herlige opplevelser med både headset, muser, tastatur, SSDer, RAM og musmatter. I det siste året har HyperX virkelig stått på og pøst ut med det ene kvalitetsproduktet etter det andre. Tilbakemeldingene fra pressen og gamerne har vært bra og salget har økt jevnt og trutt.
 

Mitt forrige headset var Cloud Revolver og som har blitt flittig brukt helt siden det dukket opp i fjor. Nå har dette fått sin storebror og som den siste tiden har fått kjørt seg godt både i spill, musikk og sist men ikke minst film.
 

Hva er så forskjellen mellom Cloud Revolver og Cloud Revolver S. Når det kommer til design så er ikke forskjellen så stor. Utformingen av Revolver er nesten helt snorlik Revolver S. Kun logoen på øreklokkene som er litt annerledes. Det vil si, på Revolver er logoen rød og på Revolver S er logoen hvit.
 


 

Videre er bøylen på Revolver S like behagelig å ha på hodet som Revolver. Forsterkningene er de samme med aluminiumsbøyler som sørger for at headsetet tåler en støyt om uhellet skulle være ute. Bøylen er akkurat passe harde slik at headsetet ikke presser rundt hodet slik noen headset kan gjøre og hvor passformen tilpasses perfekt etter hodets form.
 


 

Øreklokkene er store og inneholder et skum som former seg etter hodet og ørene dine. Dette gjør at du kan sitte time etter time med headsetet tredd nedover hodet ditt. Nå er det bare å lene seg bakover og kose seg med mange timer med gaming. Faktisk har jeg hatt på Revolver S i over 8 timer i strekk uten at jeg har følt behov for å ta av meg headsetet. Når jeg oppdaget at tiden nærmet seg tre på natten så måtte jeg gi meg. En gammel mann som meg har jo ikke godt av å være så sent opp?
 


 

Okei, nå har jeg tatt for meg det grunnleggende når det kommer til designet, men det er en ting som jeg bare må nevne og som sørger for den ultimate gode lyden og det er lydkortet som sitter på ledningen. Det er her magien skjer og hvor du får oppleve et lydbilde som er helt perfekt om du skal bruke headsetet til å se film, høre på musikk eller spille spill. Gjennom lydkortet kan du selv bestemme om lyden skal være i Dolby surround eller ikke. Det vil si på lydkortet sitter en knapp for Dolby lyd men du kan også stille lydvolumet opp eller ned, slå av og på mikrofonen samt sensitiviteten på mikrofonen. Som om ikke det er nok, så sitter en bryter på høyre side av lydkortet og her ligger tre innstilte lydgjengivelser. For å si det slik, lyden er meget god og gir et helt nøyaktig lydbilde spesielt i spill og da tenker jeg på spill som Counter-Strike: Global Offensive, Far Cry Primal, Battlefield 1 og Forza Horizon 3 bare for å nevne noen.
 


 

Er det noe som er viktig for meg så er det lydbildet i spill. I spill som Far Cry Primal så må lydbildet være korrekt. Her får du masse lyder servert som perler på en snor fra f.eks. ville dyr, fiender eller andre ting som lager lyd. I Far Cry Primal oppholder du deg i alt fra jungler, grotter, innsjøer eller store åpne sletter hvor det skjuler seg dyr i alle slags størrelser og de er ikke nådige med deg. Her gjelder det å ha øyne i nakken noe vi ikke har, men med Revolver S så føles det nesten slik ut. Lydbildet gjengir alt i spillet helt nøyaktig og det gir meg en stor fordel for nå vet jeg hvor jeg kan angripe uten nærmest å bli oppdaget. Rett og slett vidunderlig er det. I spill som Battlefield 1 føler jeg akkurat det samme med bruk av Revolver S. Lyden er så godt gjengitt at jeg hele tiden vet hvor mine allierte eller og sist men ikke minst hvor fiendene befinner seg. Med dette headsetet har jeg allerede alliert meg med et viktig og sikkert våpen som funker godt ovenfor mine fiender.
 

Nevnte innledningsvis at denne teksten ikke kun er basert på mine opplevelser med Cloud Revolver S fra HyperX, men også mine venners. For gjennom den tiden jeg har brukt dette headsetet har flere av mine venner vært innom og de har selvsagt fått sjansen til å spille på gamerPCen min og da også med dette headsetet. De har også vært fulle av lovord og sagt at dette skal de skaffe seg. I tillegg har de skrytt godt av lyden og hvor behagelig det er å ha på.
 


 

Selv om jeg nå er i syvende himmel med tanke på Cloud Revolver S fra HyperX så har jeg et lite ankepunkt og det er bassen. Jeg elsker bass og kan i grunnen ikke få nok av denne grumme lyden. Så da skjønner du sikkert hvor jeg vil hen. Ja, jeg kunne mer enn gjerne ha tenkt meg enda litt dypere bass i headsetet. Med det ville jeg ha virkelig ha fått i pose og sekk med dette headsetet. Det er en låt som virkelig får satt lydenheter på prøve når det kommer til bass og det er denneLåten har såpass dyp bass at du hører fort om lydenheten takler lyden som pøses ut eller ikke. Her har mangt et headset i alle fall måtte gi tapt, men hvor Revolver S klarte seg sånn noenlunde. Selv om bassen ikke betyr alt her i verden, så betyr den ganske mye for meg.

Så var jeg kommet frem til konklusjonen. Først må jeg si at HyperX nok en gang har kommet med et godt produkt for oss gamere. Cloud Revolver S har i alle fall gitt meg mang en god gamerstund med godt lydbilde og behagelig i bruk. Med dette headsetet i tillegg til resten av Cloud-serien så har HyperX befestet seg godt på markedet med deres siste skudd på stammen, nemlig Cloud Revolver S. Både jeg og mine venner er helt enige i at dette headsetet holder mål og som du selvsagt også kan bruke om du spiller på Xbox One, Playstation 4 eller Nintendo Switch. Nok en gang, godt jobbet HyperX.
 


 

Om du vil vite mer om Cloud Revolver S så ta deg en tur innom deres nettside.
 

w-0gzyLXUvo
 

#hyperxgaming #hyperxfamily #hyperx #gaming #gamer #games #game #spill #headset #gamingutstyr

Snart kommer din nye beste venn!


 

For ikke så altfor lenge siden var jeg en svipptur til Oslo og der fikk jeg faktisk møte min nye beste venn eller skal vi heller si vårt snart nye familiemedlem. Du har sikkert fått med deg min interesse for Cozmo, en søt liten robot utviklet av selskapet Anki som blant annet står bak den populære bilbanen OVERDRIVE. Under besøket mitt i Oslo fikk jeg møte en snill representant fra Anki som presenterte Cozmo og ja, jeg smeltet fra første øyeblikk. 
 

Om ikke så altfor lenge lanseres Cozmo her til lands. I USA ble den lansert like før jul i fjor og havnet til slutt på en andre plass på den amerikanske listen over mest solgte julegaver. Hadde Anki klart å produsere nok ville de ha havnet på førsteplass. 
 


 

Hva er det som gjør Cozmo så spesiell? For det første, roboten har sin egen personlighet og det beste av alt, Cozmo utvikler seg etter hvert som du gir han oppmerksomhet. Nettopp denne egenskapen er helt unik og som gjør Cozmo til en helt spesiell venn eller familiemedlem om du vil. I tillegg til at Cozmo er aktiv med mye forskjellige små og store aktiviteter og i tillegg han liker å spille spill med deg. En annen egenskap som jeg likte godt var måten han gjenkjenner de han har møtt tidligere. 
 

Nylig la Anki-gjengen ut en helt ny video som presenterer Cozmo og med som vi kan se her så gleder jeg meg bare enda mer til han kommer innenfor husets fire vegger senere i høst. Det skal bli så moro både for store og små.
 

Gleder du deg til Cozmo inntar hjemmet ditt? 
 

cuuKB4tHRFI

#cozmo #ankioverdrive #robot #spill #gaming #gamer #games #game  

Etter regnet…


 

Nå er det en stund siden jeg har skrevet et blogginnlegg om musikk. En av låtene som nå spilles for tiden hos meg er Nickelback sin “After The Rain”. Låten stammer fra deres siste album “Feed the Machine” og er en låt som er helt vidunderlig. Nickelback har alltid vært en av mine favoritt band og som har lagd den ene hiten etter den andre. Nå denne.
 

Mens jeg nå spiller litt Cities Skylines så spilles altså denne låten og passer perfekt inn i spillingen min.
 

Liker du Nickelback og hvilken låt liker du best med dette bandet. Har du hørt denne låten før? Hører du på musikk mens du spiller spill?
 

F8W4bqgevFo

`#musikk #nickelback #gamingmusikk #gamer #games #spill #spilling #gaming

Fast & Furious Edition fra Anki OVERDRIVE


 

Endelig har utvikleren av Fast & Furious bilbanen begynt å røre litt på seg igjen og kommer her med en helt ny video hvor vi får se litt hva vi har i vente med deres kommende bilbane. Er det en filmserie jeg elsker så er det Fast & Furious. Den er helt rå. Da jeg fikk vite at Anki-gjengen jobber med en helt unik bilbane med tema fra nettopp Fast & Furious, ja så stod jubelen i taket. 
 

Om du vil lese mer om bilbanen så kan du det HER.
 

Jeg gleder meg stort til Anki OVERDRIVE lanseres noe som skjer i september. Gjør du?
 

UFgTGdhf9ZU

#ankioverdrive #fastandfurious #trailer #spill #gamer #gaming #games #game