Elleville Elfrid Racer fra Rock Pocket Games

 

24. januar er det klart for en helt ny animasjonsfilm fra TV-suksessen Elleville Elfrid som har sin opprinnelse på NRK Super. Det er Frank Mosvold (produsent) sammen med Trond Morten K. Venaasen (manusforfatter) som står bak denne sjarmerende lille jenta med det krøllete håret. Sammen med sine venner finner hun på mange krumspring som fanger våre søte små barn fremfor skjermene. Filmen som om ikke lenge kommer på norske kinoer tar oss med til Soltoppen hvor Elleville Elfrid sammen med Henrik vil lage et spektakulært sirkus. Ethvert sirkus må jo også ha et magisk triks noe som er under planlegging, men når tøffe Johnny flytter inn på Soltoppen endrer alt seg. Elleville Elfrid er en varm og morsom familiefilm full av fart og eventyr, hvor tre barn på sykkeltur oppdager hvor magisk vennskap kan være. Med dette som bakgrunn er det bare å gjøre seg klar til en flott opplevelse på kino fra den 24. januar. 

 

Sammen med kinopremieren til Elleville Elfrid har den norske utvikleren Rock Pocket Games lagd et spill for mobile enheter. Spillet er allerede ute og kan lastes ned for Android og IOS-enheter. Selvsagt måtte jeg prøve spillet noe jeg har angret litt på. Det har blitt noen runder med Elleville Elfrid og Henrik på sykkelen sin. Har hoppet, kjørt snarveier, samlet opp diverse våpen som ligger strødd i gaveesker i løypa pluss unngått hindringer som steiner, kjegler, høner m.m. 

 

Her er litt mer info om spillet som altså nå er ute for nedlastning: 
Du kan velge din favoritt karakter fra filmen. Du kan spille som Elleville Elfrid, Fru Berg eller Johnny. Henrik og Johansen kommer også med i neste oppdatering. Bruk spillets enkle kontrollpanel for å føre Elfrid og vennene hennes gjennom de forskjellige løypene. Dette er moro for hele familien. Det er enkelt og spille, men vanskelig å vinne. Blir du med? Klar, ferdig, GÅ!

 

Spillet inneholder:
– Enkle kontroller
– Velg mellom enkle bane for de minste og en litt mer utfordrende løype for de litt endre.
– Plukk opp or bruk powerups.
– Spill som forskjellige karakterer.
– Fantastisk 3D grafikk

 

I premiumversjonen er en flerspillermodus inkludert, samt flere baner. Mer info om spillet finner du HER

 

Gleder du deg til Elleville Elfrid kommer på kino eller kjenner du noen som gjør det?

 

 

 

Omtale: Qpad klare til å gjenerobre gamingverden med QH-25

 

Er det et merke som jeg gjennom mange år har fulgt med og spilt en del med så er det uten tvil Qpad. Husker godt glanstiden til Qpad hvor de blant annet sponset klanen min Trønderbataljonen med utstyr og klær. Vi i Trønderbataljonen var spesialister i Battlefield-serien og gjennom dette var de vår hovedsponsor gjennom flere år. Utover dette vet jeg også at produktene fra Qpad hadde super kvalitet pluss at de var med på å heve spillopplevelsen godt.

 

Nå er det en god stund siden jeg har testet ut og spilt med produkter fra Qpad. Skal innrømme at jeg trodde at min tid med Qpad igrunnen var over, men den gang ei. Som lyn fra klar himmel fikk jeg en dag for ikke lenge siden spørsmål om å teste ut produkter fra Qpad. Da var jeg ikke sen om å svare at det ville jeg mer enn gjerne. Spesielt med tanke på at det er år og dag siden sist jeg fikk anledningen til dette. I og med at det er en god stund siden har testet og brukt produkter fra Qpad så har jeg faktisk ikke noe liggende. Er det noe som jeg føler er viktig er å ha liggende backup-produkter om noen av favorittproduktene tar kvelden. Da er det greit å ha noen liggende som en kan bruke inntil man får tak i favorittproduktene igjen.

 

 

For ikke så altfor mange dagene siden fikk jeg melding om pakke. Med en gang etter jobbslutt dro jeg rett til posten for å hente ut pakken fra Qpad. I denne pakken lå et helt nytt gaming headset som har fått det klingende navnet QH-25. Ved første øyekast på esken så ligner headsetet på flere headset jeg har prøvd ut før opp igjennom mine årelange karriere som gamer. Det er flere viktige ting som må til for at jeg skal være fornøyd med et gaming headset.

 

For det første, det må være behagelig å ha på hodet. Det vil si at designet må være slik at bøylen ikke presser på hodet. Gjør det først det så blir det etter hvert uutholdelig å ha det på etter ei stund. For det andre så må øreklokkene ikke være pressende på ørene. Det vil også sørge for man fort kan bli svett rundt ørene noe som er veldig ubehagelig. Dette har jeg opplevd ved flere headset og da blir gamingseansene forholdsvis korte. Det vil vi jo ikke at de skal være. For det tredje må lyden være god slik at man hører det som skjer under spillingen. Spesielt i spill som f.eks. Battlefield eller Far Cry. I disse spillene er det viktig at man klarer å høre hvor fienden oppholder seg eller som i Far Cry-serien så kan dyr plutselig dukke opp. Da er det greit å få et aldri så lite forvarsel på hvor faren kommer fra.

 

 

Designet på QH-25 er akkurat slik du kanskje kunne forvente av et gaming headset. Det skal mye til for å finne opp kruttet på nytt igjen selv om noe er litt annerledes enn det jeg har sett tidligere. Da tenker jeg spesielt på designet rundt øreklokkene. Her har Qpad sørget for at du virkelig legges merke til om du har QH-25 på hodet. Alle regnbuens farger flakker rundt og i rundt på headsetets øreklokker. Den egenskapen har jeg ikke sett før på et headset.

 

Videre føles headsetet veldig lett ut og litt plastaktig utførelse. Det vil si, stort sett alle headset er jo lagd av plast, men noen innehar aluminium som skal forsterke f.eks. bøylen eller der hvor øreklokkene sitter. Med QH-25 så er alt av plast slik at det føles litt småbillig ut. I tillegg er det veldig lite justeringer på bøylen. Slet litt med å få tilpasset bøylen slik at den ble sittende godt på hodet. Presset på ørene kjentes og etter hvert ble det litt klamt på innsiden av øreklokkene. Årsak er nok at selve bøylen ikke helt klarer å tilpasse seg hodet mitt. Ikke vet jeg, men det ble etter hvert ikke helt superbehagelig ved bruk etter noen timers gamingseanse.

 

 

For å kunne koble til fargespekteret QH-25 har på øreklokkene krever dette at du tar i bruk to USB-utganger. Dette er litt vel gjevt synes jeg for en har jo ikke overflod av USB-utganger spesielt om du har en bærbar PC du spiller på. Om du skal koble til en mobiltelefon, har du i tillegg en USB-kobling hengende ved siden noe som også ser litt rart ut. Hva med å tilkoble en ledning via jack til selve 7.1 lydkortet som også er med på QH-25? Da hadde man i alle fall spart en USB-tilkobling samt at det hele har sett litt mer normalt ut. Som du da sikkert også skjønner kan du bruke headsetet på mobilen eller nettbrettet. Det vil si du kan snakke i telefonen med bruk av QH-25. Headsetet kan også brukes på hvilken som helst konsoll via jack-tilkoblingen. Bruksområdene på QH-25 er altså mange, men hjelper lite når man har en ekstra “ledning” med USB-tilkoblingen hengende.

 

Hva tror du QH-25 koster forresten? Jeg har søkt igjennom og funnet det billigst til 371,-. Det er søren meg billig og et uttrykk som en gjerne bruke inn i mellom er; “du får det du betaler for”. Det kan man i grunnen si om QH-25 også. Til denne summen så kan du ikke forvente deg å sprenge ørene med f.eks. godt basstrykk. For selv om QH-25 har 7.1 lyd så blir lydbildet litt for puslete her. Manko av bass sørger for et kaldt lydbilde hvor diskanten blir veldig fremtredende. Dette igjen gjør at lydbildet på langt nær blir slik jeg ønsker spesielt i spill med massive eksplosjoner, masse skyting og masse action. Her opplever jeg tilnærmet et dødt, kjedelig lydbilde. Omkringlyden er også i perioder fraværende og skaper ikke den følelsen jeg helst vil ha og da tenker jeg i spill som f.eks. Far Cry Primal hvor verden er oppbygd av masse lyder.

 

 

Av spill jeg har prøvd med Qpad QH-25 så har Battlefield V fått kjørt seg litt også her når ikke headsetet helt opp. QH-25 når altså ikke helt opp her heller når det kommer til lydformidlingen. Lite trykk i øreklokkene som igjen gjør lydbildet flatt og kjedelig selv med 7.1 funksjonen. Du hører så klart det som skjer, men det blir liksom ikke den helt store opplevelsen. Nok en gang er det bassen som er dypt savnet. Okei, det virker sikkert ut som om jeg er avhengig av skikkelig bass og ja, jeg er nok “dessverre” det. I gaming headset forventer jeg litt bass selv om man får det man betaler for (ihht. prisen på 371,- for dette headsetet). 

 

Jeg vet at Qpad har mange gode gaming headset og har både brukt og testet ut dette. Qpad har for meg betydd sykt mye opp igjennom årene både med sine tastatur, gaming muser, musmatter og headset. Skjønner tanken til Qpad med QH-25 og hvor de klarer å holde ned prisen godt, men jeg er ikke helt der hvor jeg fanges av en god spillopplevelse. Det er synd for jeg vet at Qpad kan så mye mer enn det her. Selvsagt er det ikke bare sorgens kapittel med QH-25. Stilige lys på siden av øreklokkene, koster lite og i tillegg funker til alle konsoller, mobile enheter og PC. For et førstegangsheadset er QH-25 helt greit, men for en gamer som stiller litt krav når ikke dette headsetet opp selv om det er billig. Har til og med hatt venner på besøk som heller ikke har vært overbevist om produktet. Qpad, jeg vet at dere kan så mye mer. Sats på kvalitet, ikke kvantitet. 

 

 

Vil du vite mer om Qpad QH-25 så finner du det inn på nettsiden til produktet.

 

 

 

 

 

 

 

Den perfekte julegaven!

 

Å gi julegave til hverandre som par er søren meg ikke enkelt alle ganger. Ting og tang har en så mye av. Da tenkte jeg og dama mi at vi skulle gjøre det litt annerledes i år. Hva er vel ikke mer “romantisk” enn å gi seg selv opplevelser i julegave. Dama mi har alltid kunne tenkt seg og dratt på julekonserten til DDE noe jeg selv har hatt en drøm om.

 

 

Etter litt snakk om den drømmen, bestemte vi oss for å gi hverandre en julegave med å dra på julekonsert med DDE. Mange vil nok si at det var da ikke all verden til julegave. Disse skulle bare vite de. På tirsdags ettermiddag dro vi spent innover til Trondheim. Vi har hørt så mye bra om konserten og at man virkelig får julestemning av den. Konserten ble arrangert i Sal B i Olavshallen. Dette er min andre gang jeg er i Olavshallen og slettes ikke kjent der. Vi så oss litt i rundt og etter litt om og men fant vi frem til hvor vi måtte gå for å komme oss til Sal B.

 

 

Vi hadde plass nr. 18 og 19 på fremste rad. Da dama mi bestilte billettene fant hun ut at det kunne være godt å sitte på fremste rad. For å si det slik, vi satt så langt frem at vi nærmest kunne ta på Bjarne Brøndbo & Co. Føltes nesten ut som om vi satt på scenekanten. Spøkte litt med at vi sikkert kom til å kjenne svettlunkten av Bjarne, men det gjorde vi ikke…hehe.

 

 

Vi kom i god tid før forestillingen og salen fyltes på etter hvert som minuttene skred frem mot forestillingens start. Til slutt var det så og si helt fullt i Sal B. Plutselig går sceneteppe opp og der stod DDE i flotte julete omgivelser. Alt var fantastisk både lyssettingen, proppsene med alt som sørger for at man får julestemning. Snekrede “små hus” skapte en skikkelig julestemning. Logoen som hang over scenen var også lagd av tre. Alt lå til rette for en meget innholdsrik kveld med DDE på scenen.

 

 

De klassiske julelåtene fra DDE kom som perler på en snor. Skal innrømme at det ble en del allsang med disse nydelige julelåtene til DDE. Bjarne er kjent for mange spillopper og med seg hadde han resten av gjengen også. Her fikk vi oppleve en rekke humoristiske innslag mellom de klassiske låtene som fikk sørget for flere latterbrøl fra de fremmøtte. Av låter som ble spilt kan jeg nevne God jul god jul god jul, Ho ho ho sa nissen, verdens finaste stjernegut, Jula gir mæ så mang fina drømma, Jul’kortet, Shanty for sjømannskjerka og sist men ikke minst kronen på verket hvor Eskil Brøndbo sang O helga natt. Gud bedre for en stemme. Sammen med seg hadde DDE både mannskor fra Namsos, barnekor fra Hommelvika og sist men ikke minst musikere fra Trondheim Filharmoniske. Alt dette til sammen ga oss en opplevelse som jeg sent vil glemme sammen med dama mi. Snakk om å bli satt ut. Kan innrømme at jeg flere ganger hadde klump i halsen på grunn av det fin og flotte med konserten. Lyssettingen var også helt fantastisk. Her skal arrangøren virkelig ha ros for et meget godt lysopplegg noe du blant annet kan se av bildene.

 

 

Konserten under ett er noe av det beste jeg har opplevd. Julestemningen ble virkelig forsterket med konserten fra DDE i Olavshallen. Er så glad for at jeg og dama mi valgte å gi oss selv en slik julegave. Mektig, skjørt og stemningsfyllt julekonsert fra DDE. Tusen hjertelig takk <3

 

 

Har du vært på julekonsert med DDE før? Har du gitt julegave til deg selv før? 

 

Hvor mye snø blir det på julaften? Veddemål på gang!

 

Dette er alltid det store spørsmålet alle stiller seg før jul. For er det stort sett ett ønske alle har så er det litt snø til jul. Fra jeg var liten og frem til i dag så har det vært rundt 90% med snø når julen ringes inn kl. 17:00 der jeg har vært. Siden jeg startet målingene mine våren 1987 har jeg ført statistikker på nettopp det med snø på julaften. Manges drøm er å se snøen dale ned julaften mens man spiser julemat, pakker opp pakker og hygger seg med familien eller venner. Snø ute eller snø som daler ned er jo noe som skaper fin julestemning.

 

Etter flere artikler i forskjellige medier har vi fått en liten pekepinne på at julen ikke blir slik mange hadde håpet. For en stund siden spådde jeg juleværet hvor jeg også har påpekte på at julen ikke ville bli særlig oppløftende. I alle fall, julen i år kommer til å bli mild for de fleste av oss. Dagene før kommer til å bli enda mildere. Det vil si, flere steder vil oppleve tosifret med plussgrader, nedbør som regn og det vil være rimelige hufsete vær. Lite som vil minne om at man er noen dager unna julaften. Romjulen ser heller ikke særlig oppløftende ut. Det vil si hummer og kanari vil det bli med varierende temperaturer med forskjellige kategorier av nedbør. Det vil si vi kan få både litt regn, sludd og snø.

 

 

For mitt sitt vedkommende kunne det gjerne ha vært sommer hele året foruten rundt juletider. Selvsagt vil jeg ha muligheten å kunne f.eks. gå på ski i løpet av vinteren, men kan gjerne dra opp i høyden for den biten om nødvendig. Til jul vil jeg ha snø og da rundt en 15-20 cm. med rundt -5 grader. Da er det ypperlig og flott, men utenom det så kan det gjerne være barmark og behagelige temperaturer resten av vinteren.

 

Å ha veddemål om snømengder på julaften er noe jeg har gjort mange år. Ingen unntak i år heller hvor jeg her sammen med mine snille gode kolleger på Kontorplan har et veddemål når det kommer til snømengde på julaften. Veddemålet ble opprettet i slutten av november. Jeg har spådd at vi her på Orkanger (Nerøra) vil ha rundt fem cm. Årsak til denne mengden er at jeg bruker gjennomsnittet de julaftene jeg har opplevd her på Orkanger og da er det ca. fem cm. som gjelder.

 

 

Akkurat nå ligger jeg ca. fem cm. unna veddemålet jeg har med mine kolleger som henholdsvis har veddet 10 cm. og 15 cm. Det blir i alle fall spennende å se hvem som får rett og veddemålet står om store sjokoladeplater. Tidligere om årene har jeg opplevd både å ha vunnet og tapt veddemål når det kommer til mengde snø på julaften. Jeg har tapt alt fra små, mellomstore og store marsipangriser til konfekt til 1000,-. Det sistnevnte veddemålet tapte jeg rett på målstreken hvor jeg dagen før julaften var godt innafor, men i løpet av julaften snødde det sykt mye og sørget for at jeg tapte 1000,- Snakk om uflaks, men sånn kan det gå når man vedder om ting og tang.

 

Uansett, nå er det ikke lange tiden til den store dagen og hvor veddemålets time nærmer seg. Jeg våger meg som veldig patriotisk å tro at jeg får rett i år. “Dessverre” kommer dette av mildværet vi får de nærmeste dagene. Det kan bli over syv grader på det meste og da vil snøen krympe godt. Om det blir rundt fem cm. til slutt vil nå vise seg, men håp er det for at sjokoladeplatene går min vei. At det blir snø her på Orkanger når julen ringes inn kl. 17:00 på julaften er jeg bra sikker på, men mengden blir det store spørsmålet og om gjennomsnitten slår til igjen, det vil si ca. fem cm. 

 

Hvordan er det hos deg? Har dere mye snø? Ønsker du deg snø til jul?

 

 

Team ProPain tribute to Marie Fredriksson!

 

Er det en artist som jeg virkelig har hatt som favoritt siden jeg var rimelig ung er uten tvil Marie Fredriksson og Roxette. Denne artisten har skapt utrolig mange gode minner for meg. Snakk om å være en fullstendig artist på mange mulige måter. Så kjær, så kjør, så folkelig og så fin. Marie Fredriksson har beveget en hel verden med sin karriere både som soloartist og sammen med Per Gessle i den legendariske gruppen Roxette.

 

 

Roxette slo skikkelig igjennom med låta si “It must have been love” fra klassikerfilmen Pretty Woman som hadde premiere på norske kinoer i 1990. Siden da og stort sett frem til i dag har de servert verden et hav av hitlåter som flere ganger har vært øverst på hitlistene verden over. Jeg er i alle fall helt solgt i både Roxette og Marie Fredriksson sin musikk. 

 

 

En annen gruppe som jeg liker svært godt og som opp igjennom årene virkelig har bitt i fra seg er Team ProPain. Denne gjengen fra Sverige startet tidlig med å dedikere seg til Minecraft og dets kraft. Gjennom pixart har denne svenske gjengen lagd den ene tributen etter den andre med kjente artister og band. Marie Fredriksson gikk bort den 9. desember i år og i denne sammenhengen har Team ProPain lagd en utrolig flott tribute til Marie Fredriksson. Selvsagt er det spillet Minecraft som det hele er lagd i. 

 

Nok en gang er det bare å bøye seg i støvet for den flotte gjengen i Team ProPain. Nok en gang har de æret en kjent artist. Takk for alt Marie Fredriksson. Tusen hjertelig takk for mange, mange gode minner. Du har betydd mye for meg og en hel verden med din musikk. Musikken din kommer jeg til å ta med meg i graven den dagen jeg parkerer tøflene. Hvil i fred Marie Fredriksson! 

 

Fast and Furious Crossroads annonsert

 

Er det en filmserie jeg er stor fan av så er det Fast and Furious med Vin Diesel & co. Vet ikke hvor mange ganger jeg har sett de ulike filmene i serien, men det er søren meg mange. Er det en ting jeg virkelig har til gode så er det filmatisert spill fra Fast and Furious. Det har jeg ikke prøvd før, men nå kan det kanskje skje. I alle fall, forleden ble spillet Fast and Furious Crossroads offisielt annonsert. Tro det eller ei, det er Slightly Mad Studios som står bak og denne utviklergjengen er kjent for sine Need for speed-spill samt og sist men ikke minst de fantastiske Project Cars-spillene. 

 

Her er litt mer info om spillet:
Featuring an authentic storyline, and packed with heroes, gadgets, cars and non-stop cinematic-style action, Fast & Furious Crossroads will deliver pulse-pounding gameplay both in single player story mode and a soon-to-be-revealed multiplayer mode.

The Fast & Furious Crossroads story mode expands the Fast & Furious universe—with Vin Diesel, Michelle Rodriguez and Tyrese Gibson reprising their roles as Dom, Letty, and Roman in an action-packed adventure set across stunning global locations.

Players will travel from the streets of exotic locales to the murky world of international espionage, pulling off high-speed heists and stunts as they battle to take down a new threat.

“Fast & Furious remains one of the most beloved franchises of all time and continues to innovate in extraordinary ways,” said Jim Molinets, SVP of Production, Universal Games and Digital Platforms. “Fast & Furious Crossroads is an authentic experience that stays true to the series by amplifying the signature elements that fans love – a star-studded cast, high-stakes story, over-the-top action, deep family ties and, of course, fast cars.”

“We’re excited to be part of this huge global franchise, and to provide Fast & Furious fans with the opportunity to experience first-hand the action, cars, and gadgets they know and love,” said Katrin Darolle, Director of Publishing, BANDAI NAMCO Entertainment Europe. “We are commited to creating and developing compelling games, and Fast & Furious Crossroads joins an ever-growing line-up of games created by BANDAI NAMCO for fans across the globe.”

“As huge fans of the franchise, it’s an honor to be able to expand the Fast & Furious franchise into the world of video games with a brand new story, the introduction of a new crew with ties to beloved characters, and iconic and stunning set pieces,” said Andy Tudor, Chief Creative Officer, Slightly Mad Studios. “With Easter eggs throughout for fans and an intense multiplayer experience, Fast & Furious Crossroads is a thrilling collision course that puts players behind the wheel.”

 

 

Fast and Furious Crossroads vil bli lansert til PS4, Xbox One og PC i may neste år. Dette i samsvar med den niende filmen i serien som da har premiere på norske kinoer. Vil du vite mer om spillet så klikk deg inn på nettsiden til Fast and Furoius Crossroads

 

Gleder du deg til spillet eller er det filmen som først og fremst kommer i fokus til deg?

 

 

Battle Royale med 72 spillere i Forza Horizon 4

 

Det er ikke bare skytespillene som får Battle Royale modus. Tro det eller ei kommer nå denne modusen til det meget populære bilspillet Forza Horizon 4. Er det et bilspill jeg liker svært godt så er det nettopp dette. Makan til variasjon skal man lete lenge etter. Jeg er imponert over hva man har fått til med denne bilspillserien og nå kommer en modus som virkelig kan få oss enda mer spikret til skjermen. Her blir det snakk om villmannkjøring over en lav sko. 

 

 

Det beste av alt med denne tilleggsdelen som har fått tittelen “The Elimantor”, det er gratis og koster ikke en krone. Det får man si var en skikkelig førjulsgave fra gjengen bak Forza Horizon 4 og Microsoft. 

 

 

Slik ser det ut. Noen andre som kommer til å gi jernet i denne modusen? 

 

 

Ikke så altfor oppløftende vær for julen!

 

Nå nærmer julen seg med stormskritt og det er mange som lurer på hvordan julen 2019 kommer til å utarte seg. Etter mine to år her i Orkdal og Orkanger så kan jeg med hånden på hjertet si at jeg ikke har lange erfaringen når det kommer til statistikk. Det hjelper også lite å stikke fingeren i lufta og anta. Da får man bruke litt av statistikken jeg delvis har fra Snåsa pluss å se hvordan tendensene generelt er værmessig i tiden fremover.

 

Julen i år ser ikke særlig oppløftende ut. Først vil jeg ta for meg de værmessige tendesene og deretter se litt på hvordan det har vært de siste to årene har vært i julen jeg har bodd her i Orkdal. Dessverre ser det ikke særlig oppløftende ut om vi ønsker oss en kritthvit jul med snøtunge trær. Dette kommer av en jetstrøm som vil bli liggende tett opp til oss. Jetstrømmen er en strøm som skiller varmluft fra kaldluft. Jo lengre sør denne jetstrømmen befinner seg, jo kaldere blir det for oss. Jo lengre nord jetstrømmen er, jo varmere blir det. Så er det hvor jetstrømmen til slutt havner når julen ringes inn.

 

Dessverre ser det ut til at det blir mildere vær mot julen. Det vil si vinder fra sørøst, sør til sørvest. Perioder vil vi få temperaturer opp i fem til seks grader og ned til seks, syv minusgrader de siste dagene mot jul. Julaften ser dessverre ut til å bli nokså mild. Det vil si plussgrader spesielt for siste del av julaften. Da vil mild luft fra sørvest presse seg innover landet vårt. Hadde vi bodd i Nord-Norge hadde sjansene vært meget store for at julen hadde blitt hvit og fin, men det gjør vi nå ikke. Det ser ut til at hele Sør-Norge blir liggende i forholdsvis mild luft hvor snøen stort sett uteblir.

 

 

Romjulen kommer også til å bli urolig med variert vær. Kun nærmere nyttårsaften vil kulden komme tilbake. Da er sjansene for at det blir hvitt igjen være store. Så helgrå jul blir det ikke. En ting du kan ha i tankene er at mildvær og kulde går i bølgedaler. Hvor slår bølgedalen til? I år ser det ut til at julen dessverre kommer inn i en bølgedal hvor det blir forholdsvis mildt. Etter noen milde dager nå i starten på uken vil det bli en periode med kaldere vær og denne perioden kommer til å holde seg minst en uke om ikke litt mer. Da er vi kommet så tett oppunder julen at sjansene er meget store for at mildvær slår til. Det vil også kombinert med væromslagene bli noe nedbør med litt vind også.

 

Så var det statistikken min fra min tilstedeværelse her i Orkdal. Denne er heller ikke oppløftende. Selv om jeg kun har opplevd en julaften som har vært grønn (Nerøra) og en julaften hvor det var et tynt lag med snø, så vil det foreløpig si at det er 50/50 sjanse for en hvit jul og det med en gjennomsnitt på rundt 5 cm. Det igjen vil si at jeg gjennom dette har sagt at det her i Orkanger (Nerøra) vil være ca. 5 cm. snø når julen ringes inn kl. 17 på julaften.

 

Så får vi bare håpe på at mye at dette ikke slår til. For er det noe jeg ønsker mest av alt så er det hvit jul med snøtunge trær når julen ringes inn. Da er det julestemning da. Har også et veddemål gående her med arbeidskollegene mine på Kontorplan. Hvem som vinner blir spennende å se. Uansett vær og vind, vi får ikke til å gjøre noe med det, men må kle oss ut i fra hvordan det er og blir.

 

Hvilket vær ønsker du deg når julen ringes inn?

 

Spill er sunt til Overhalla 16. januar!

 

Er det noe man prøver å være så er det veldig fleksibel. Spesielt når det kommer til hva en blir spurt om og da for Spill er sunt. Gjennom over ti år har Spill er sunt bygd opp et godt navn. Det store målet har alltid har vært å hjelpe andre om det er foreldre, skoler, barnehager, studenter, barn, unge, voksne, politi, helsevesen eller hvem det måtte være. Spillverden er utrolig kompleks og det er ikke enkelt å holde følge med det som skjer. Ikke enkelt å være foreldre i denne gamingverdenen heller. 

 

 

Den 16. januar bærer det til Overhalla kommune. Da har Spill er sunt blitt invitert til å holde et foredrag om blant annet spillutvikling samt e-sport for unge mennesker. Arrangør er Overhalla Kommune og som går i bresjen for å opplyse om de muligheter som finnes innenfor gamingverdenen. Spill er sunt har som mål å fortelle litt om muligheter som finnes. I tillegg til å snakke om disse temaene vil det også bli mulighet å vinne litt premier under en quiz i etterkant. 

 

 

Den 16. januar kl. 19:00 er det klart for arrangementet. 

 

Om du vil se litt mer om dette så finner du info om arrangementet her på Facebooksiden til Overhalla Kommune

 

Omtale: Mionix Castor – En billig og sykt god gamingmus!

 

Har ikke telling på hvor mange gamingmuser jeg har hatt i mine hender i løpet av mitt liv som gamer. Det finnes sykt mange forskjellige merker og typer å velge i mellom. En gedigen jungel hvor det er lett å bli forvirret. Når en skal kjøpe seg en gamingmus og utvalget er så stort så blir det fort litt vanskelig å vite hva man skal velge. Spesielt når det i tillegg er så mye forskjellige som finnes. Opp igjennom årene har jeg hatt flere favorittgamingmuser. Disse har blitt flittig brukt til de nærmest har avgått med døden. Denne kommer nok til å bli det. 

 

 

Et av merkene som jeg kanskje ikke har brukt så alt for mye er Mionix. Dette merket har ikke alltid vært på markedet. Mionix var faktisk borte en liten stund før det nå er på full fart inn på markedet igjen. Det er jeg utrolig glad for. På Mionix sine sider står det “We are going back to our roots, it’s all about the craftmanship”. Akkurat det kan jeg med hånden på hjertet skrive under på.

 

 

Heldige meg har den siste tiden fått oppleve en helt ny gamingmus fra Mionix og det med navnet Castor. Om du tror at man i dag kan finne opp kruttet på nytt når det kommer til design, så er det bare å tro om igjen. Mionix Castor ligner utvilsomt på mange andre gamingmuser, men det er en ting som denne skiller seg litt ut på. For er det noe Castor virkelig er god på så er det den gode følelsen man får med å ha musen i hånden. Gud bedre så behagelig…Okei, nå skal du ikke tenke koffert, men himmel og hav så fantastisk musen ligger i hånden min. Passer jo helt perfekt og formen er top notch på alle mulige måter.

 

 

Som med alle andre gamingmuser har Mionix Castor to knapper på venstre side. Disse kan du selvsagt programmere til det du måtte ønske. Knappene frempå Castor er også gode og hvor Mionix har plottet inn mikroknapper som reagerer på millisekundet. Frempå finner du som vanlige det tradisjonelle musehjulet med gummibelegg. Dette sørger får bra grep om hjulet. Bak musehjulet finner du DPI-knapp og denne kan stilles opp inntil 5000 DPI (via egen software som lastes ned fra nettsiden til Mionix). Det vil igjen vil si at du har mer enn god nok oppløsningen både under spillingen og surfingen på nettet.

 

 

På undersiden sitter to store glideflater som sørger for at Castor glir godt på så og si alle underlag som jeg testet ut. Det vil si, Castor fikk prøvd seg på en litt grovere bordplate, hard musmatte, myk tykk og myk tynn musmatte. Ikke noe problem for Castor å spore her. Heller ikke laseren på undersiden fikk noe problem uansett underlag. Perfekt resultat all the way.

 

 

Årsak til at hånden ligger så godt rundt gamingmusen er belegget som er utenpå Castor. Tommelfingeren ligger som støpt inntil gamingmusen og grunnen til det er gummibelegget som musen er behandlet med. Noe av det mest behagelige jeg har opplevd og når selve formen på Castor er slik den er så blir dette perfekt på alle mulige måter.

 

Her er noen specs for Castor fra Mionix:
* 5000 native DPI optical sensor (PMW-3310)
* Customizable LEDs
* 128 kB built-in memory
* Adjustable DPI-settings in 50-steps
* 6 fully programmable buttons
* Truly ergonomic design
* Soft touch coated surface

 

 

En ting som også bør nevnes er softwaren som finnes til Castor. Greit nok at du kan finjustere innstillingen slik du ønsker med DPI-settings, fargene i LED-lysene og sist men ikke minst knappeinnstillinger. Softwaren er utrolig enkel i bruk, men det beste med den er uten tvil visningene for hvor mye du bruker gamingmusen. Denne egenskapen er noe jeg liker godt og følger med på dette. Moro!

 

Har blitt en del spilling med denne gamingmusen noe som har funket vidunderlig. Av spill som har fått kjørt seg så er det Transport Fever 2, Cities Skylines og Battlefield V. Alle disse spillene er perfekte for å teste ut gamingmuser. Er det noe jeg er meget, meget fokusert på når jeg spiller så er det at gamingmusen er så optimal som mulig. Det vil si, den må være supernøyaktig og slik at jeg treffer det jeg sikter på. Det er ikke mange milimetrene som skal til fra å bomme til å få headshot i f.eks. Battlefield V. Spesielt om fienden oppholder seg langt unna. Da må gamingmusen prestere med god nøyaktighet. Selv med høy DPI klarte Mionix Castor seg meget godt.

 

 

Alt i alt er jeg meget godt fornøyd med Mionix sitt innhopp i gamingmarkedet igjen. Her kommer de med en gamingmus som virkelig tar opp kampen med de store merkene som SteelSeries, Logitech, HyperX, Roccat med flere. Castor presterer godt og har en sylskarp nøyaktighet som sørger for at jeg ruler på slagmarken i Battlefield V, bygger stor nøyaktighet i spill som Cities Skylines og Transport Fever 2. Designet er ikke så ulik de mange av de andre merkene, men om man ser på prisen man betaler for Castor kontra hva man betaler for mange av de andre merkene så er denne så inn i granskogen verdt pengene. Med under 300,- får du sykt mye for pengene og nå har du sjansen til å skaffe deg et meget godt produkt for dine gamingseanser. Mionix – Velkommen tilbake med et smell! Gleder meg stort til fortsettelsen! 

 

 

Les mer om Castor på nettsiden til Mionix

 

Mionix Castor anbefales!