Red Dead Redemption 2 PC – lanseringstraileren!

 

Et av de spillene jeg gleder meg mest til i høst er uten tvil Red Dead Redemption 2 til PC. Gleden var enorm hos meg da jeg fikk vite tidligere i år at dette populære spillet ville dukke opp til PC. Har alltid drømt om det det første spillet skulle dukke opp, men den gang ei. Så nå er det bare å glede seg til Red Dead Redemption 2 ser dagens lys til PC den 5. november. 

 

Her er i alle fall lanseringstraileren og ja, jeg sikler stort. Gjør du?

 

https://www.youtube.com/watch?v=g-WKpapqVU8 

Spill er sunt i Karasjok #2 – Foredrag i flotte omgivelser!

 

Tenkte jeg skulle starte med en tilbakemelding jeg fikk fra rådgiver Carl Philip Wahlberg Lund om foredraget i dette innlegget fra min innholdsrike Karasjok-tur:
«Bernt Erik Sandnes sitt foredrag «Spill er sunt» gir kunnskap om barn og unges forhold til spill, hvilke gleder spilling gir, og hvilke negative utfordringer spilling kan ha. Det gir også innblikk i hvordan og hvilke spill som kan brukes til læring i skoleverket. Foredraget gir mye rom for diskusjon underveis, og det gir en troverdig tyngde til foredraget at Bernt Erik selv har vært en aktiv gamer siden 80-tallet. Han har stor formidlingsglede og får raskt god kontakt med publikum gjennom sitt entusiastiske vesen.» 

 

Nå er det en liten stund siden jeg tok turen med foredraget mitt Spill er sunt til Karasjok. Så da er det på tide å fortsette der jeg slapp etter det tidligere blogginnlegget hvor jeg presenterte Nord-Norge på sitt flotteste. Makan til tur nordover skal man lete lenge etter. Okei da, turen dit ble litt krøll etter at mitt oppsatte fly ble kansellert. For å si det slik, det ble noen timer venting og litt av en melkerute for å si det mildt. Var vel fremme i Karasjok utpå kvelden og etter en god middag så var det bare å krype til køys. Dagen etter var satt av til foredraget mitt. Alle rådgivere i den videregående skolen i Finnmark Fylke pluss helsesøster i Karasjok skulle være tilstede på foredraget.

 

Så var plutselig dagen der og jeg var superspent på hvordan det hele ville gå. Timene før denne dagen hadde jeg brukt godt med å få til et foredrag som skulle fange oppmerksomheten. Målet mitt for disse kloke rådgiverne var å presentere hvordan man kan bli flinkere til å bruke spill i undervisningssammenheng. Her er det utrolig mye å hente for det finnes så mange gode spill som egner seg sykt godt å bruke. Ikke bare vil bruken av spill fange elevene på en spesiell måte, men det er også store sjanser for at de som f.eks. sliter litt på skolen vil få oppmerksomheten og bli mer aktive. Akkurat det å bruke spill i undervisningen har jeg gjennom Spill er sunt snakket om i mange, mange år. Det finnes så mange gode spill som kan brukes i alle de ulike fagene man har på skolen. Det er opp til læreren å sørge for å utnytte dette.

 

 

Bakgrunnen for at jeg ble invitert til denne samlingen med rådgivere var nettopp min viten om dette. For gjennom over ti år med foredraget Spill er sunt har jeg også dannet meg mange erfaringer fra hvordan samfunnet er bygd opp når det kommer til spilling. Her har skolene virkelig blitt akterutseilt og det er kun noen få skoler her i landet som virkelig klarer å bruke spill godt i undervisningen. Her er det så mye å hente og det er ikke så mye som skal til for å få elvene virkelig med på det som skjer. Læringen blir en lek og man får det via noe som interesserer utrolig mange.

 

Som aktiv gamer siden jeg var liten pluss seks barn (to bonus barn) har formet meg med den erfaringen jeg har. Har alltid vært opptatt av å være der for barna med gamingen hvor interessen min har vært stor i forhold til deres liv med gaming. For meg har dette vært viktig. Det å vise interesse er noe av det viktigste en foreldre kan gjøre uansett om det er gaming, idrett, skole eller hva det måtte være. Mange mener jeg har en unik tyngde der når det kommer til hvordan livet som foreldre hvor barna gamer og som gamer selv. Da blir det også enklere for meg å snakke om gaming i samfunnet og hvordan det bør være både for familie og skole. 

 

Jeg har ved flere anledninger hjulpet skoler og elever som har slitt med å holde fokus på skolen. Da må man se litt utafor boksen og tenke litt annerledes. Det er nettopp her spillene kan gjøre en forskjell. Det å fange opp elever som sliter er noe en skole bør streve etter og spesielt nå som mulighetene ligger godt til rette for det. Da er det faktisk ingen unnskyldning for ikke å ta tak i det. Gode, lærerike spill finnes og det er faktisk stort sett fantasien som stopper for hvordan man kan ta i bruk dette unike hjelpemidlet som finnes.

 

 

Like før foredraget skulle begynne så fikk vi servert en utrolig god lunsj med laks, poteter, rømme og annet meget, meget godt tilbehør. Kroppen full av energi samlet rådgiverne og meg oss i et møterom på Scandic Hotel i Karasjok. Nå var det opp til meg å få de fremmøtte rådgiverne med på turen i en verden proppet med lærerike spill til undervisningen. Startet med å presentere meg og fortelle litt om det jeg har holdt på med i over ti år, nemlig å holde foredrag for skoler, foreldre, politi, helsevesen, datapartyer m.fl. Da presentasjonen av meg var unnagjort, gikk jeg direkte inn på å komme med forslag til spill og hvordan man kunne utnytte disse f.eks. i undervisningen. Noen av spillene var kanskje litt grove slik som traileren til The Walking Dead eller trailerne fra Assassin’s Creed. Målet var å bevise at selv om det er snakk om actionspill så kan disse brukes. For mange av spillene er satt til tidsepoker som gjør at disse kan sammenlignes med det som har skjedd i verdenshistorien og som igjen kan skape gode diskusjoner med læring. På en måte kan faktisk stort sett alle spill brukes, men det er selvsagt enkelte som virkelig utmerker seg godt for undervisning.

 

Jeg brukte godt over tiden min med foredraget hvor rådgiverne var veldig aktive med å spørre samt fortelle om sine egne erfaringer. I tillegg hadde jeg med meg noen premier som var sponset av Skullcandy, Koss og Cooler Master. Disse premiene fikk virkelig føtter å gå på hvor rådgiverne virkelig var på hugget. På forhånd hadde jeg sagt at de som kom med gode innspill ville få premier. Da kan du tro det ble delt mye og meget gode innspill ble delt blant de fremmøtte. Etter foredraget var over fikk jeg god applaus av rådgiverne som fant ut at her var det mye å hente. Jeg lovte at jeg skulle hjelpe dem om de trengte det. Er jo like viktig for meg at det jeg nettopp presenterte blir brukt i fremtiden. Da vet jeg at elevene som får denne undervisningen får oppleve et godt opplegg i læresettingen.

 

 

Da foredraget var ferdig var det bare å si ha det bra til initiativtakerne og så bar det i vei til leiebilen og deretter videre til Lakselv. Fortsatt var det flott vær og før jeg tok turen til Lakselv måtte jeg en liten svipptur innom Sametinget. Har jo hørt så mye om det og når jeg først var i Karasjok så måtte jeg selvsagt innom der. Noe annet var jo dumt. I fine høstfarger lå Sametinget der. Rett og slett nydelig var det. Nok en runde med gode opplevelser.

 

Etter svippturen innom Sametinget bar det sørvestover og til Lakselv før jeg etter en times venting kunne stige ombord i Widerøeflyet på tur til Tromsø. Så gikk turen videre fra Tromsø til Bodø og så til Trondheim Lufthavn. Etter å ha ventet en bitte liten stund på Shellstasjonen kom min gode venn, jobb og klubbkollega Jan Aage og plukket meg opp slik at den siste turen hjem kunne begynne. Det var godt å komme hjem etter en lang lang reisedag.

 

 

Tusen hjertelig takk for at jeg får anledningen til å dra land og strand med foredraget mitt Spill er sunt. Jeg er takknemlig for å få mulighet til det. Jeg håper også å kunne bidra til enda mer viten om gaming både på godt og vondt i tillegg å kunne dele mine mange, mange erfaringer fra spillverden. Her er det mye å sette fingrene på og hvor spillverden hele tiden er i forandring. Da er det godt å kunne dra rundt og fortelle om dette og hvordan man skal tilpasse seg dette om en er foreldre, lærere eller jobber i helsevesen, politi, arrangør eller hva det måtte være. Spill er sunt! 

 

Musikk: Axel Frønes – Motsatt vei!

 

En av artistene jeg liker svært godt og som kommer i fra nærområde er Axel Frønes. Han er en nykommende stjerne som virkelig slår an for meg med sine nydelige låter. Axel Frønes synger på trøndersk og noe som han takler sykt godt. Axel Frønes har spilt med The Airborne Highfives, Christoffer Øien og nå Martine Rygvold(Kristofa). Han bor i Åfjord kommune og jobber der i kulturskolen. Har det siste året begynt å skrive litt musikk til egne prosjekter. Det løsnet litt da han begynte å skrive på norsk og spesielt dialekt. Det er verre å dele, men gir fantastisk mye mer mening når det er delt synes Axel Frønes som vi garantert kommer til å høre mer av i tiden som kommer.

 

Han sin siste låt har fått tittelen Motsatt vei og Axel skriver følgende om denne låten: Når man går med ein fot på land og ein på tynn is, alltid, går man sæ igjennom isen oftar og oftar. Koffer kan man itj bare lær av feil? Og skjønn alvoret i alle handlinga? I en kvardag som e full av alt mulig e ikke det så lett. Kan bare snakk for mæ sjøl. Men æ trur ikke æ e alein, om å gå motstrøms og motsatt vei ift det som e rundt oss. Ikke hver dag, men ofte. Men om man prøøøøve å innsjå koss sti man heill på å trampe opp, så kan det hend man kan forlat den og fortsett på en trygg en istedet.

 

Om du nå ønske å høre denne nye låten til Axel Frønes så anbefales det å gå inn på facebooksiden HER! 

 

Jeg har fått en ny låt å nynne etter. Har du? 

 

WAKE ISLAND i Battlefield V!

 

Husker du Battlefield 1942 og kartet Wake Island fra den svenske utvikleren DICE? Dette kartet ble utrolig populært og Battlefield 1942 banet vei for online gaming. Battlefield 1942 lå langt forut i sin flerspillerdel i forhold til andre spill i denne sjangeren. For meg var det kanskje ikke det spillet som slo mest an når det kommer til Battlefield, men oppfølgeren Battlefield 2. Det spillet ble mitt gjennomslag i online gaming. Battlefield 2 var helt overlegen sine konkurrenter. Sammen med mine venner i klanen Trønderbataljonen kjempet vi mang en kamp. 

 

 

Gjennom tidligere spill i Battlefield-serien har vi fått opplevd det meget populære kartet Wake Island og nå får vi det igjen, men da i Battlefield V. I en helt ny DLC som har fått tittelen War in the Pacific og som nå slippes den 31. oktober kommer det mer nytt til et allerede innholdsrikt spill. I desember kommer kartet Wake Island og ikke annet å glede seg til det å. Om du vil vite mer om denne DLCen som kommer den 31. oktober så klikk deg inn på denne linken

 

 

Jeg gleder meg sykt mye, gjør du? 

 

 

Vær og vind: Endelig ny værstasjon + værspådom for november!

 

Er noen år siden jeg har brukt en skikkelig værstasjon i mine føringer. Som mange av dere vet så har jeg gjort værføringer siden 1987 hvor jeg da lagde meg et kart i tre og kjørte egne værmeldinger på. Videre begynte jeg å føre inn været (på Snåsa) i bøker og senere etter hvert ble det digitale føringer i excel. Etter at jeg flyttet hit til Orkanger har det blitt dårlig med værføringer, men har selvsagt fulgt med på tendensene noe som en værspåmann bør gjøre.

 

Å følger med vær og vind er veldig spennende. Her skjer det hele tiden forandringer. Plutselig dukker stormer opp eller så får vi lange perioder med pent, tørt vær. Været er godt sammensatt. Er det kaldt et sted så er det varmt et annet sted. Så flyttes disse varme og kalde områdene seg rundt omkring. Dessverre så må jeg erkjenne at temperaturen har steget siden jeg startet med mine værføringer. Faktisk har temperaturen steget med rundt 2.6 grader siden jeg startet mine målinger så at det blir varmere er det ingen tvil om.

 

Selv har jeg den formening om at mye av temperatursvingningene vi har på jordkloden vår er naturlig, men at vi mennesker dessverre påvirker til kjappere oppvarming er det nok sjanser for ja. Det vil si at de naturlige svingningene går kjappere noe som gjør det vanskeligere å tilpasse seg. Jorden har helt siden den spede begynnelse gjennomgått både varmeoppgang og varmenedgang med flere istider på menyen. Forskere mener det er jordens bane og helling som sørger for disse temperatursvingningene. Det vil igjen si at vi mennesker kun en bitte liten del av jordens liv har påvirket klimaet. Dessverre er forskningen på hvordan mekanismene i klimaet på jorden veldig usikker og hvor påstandene om disse temperatursvingningene er vage.

 

 

At vi mennesker må skjerpe oss på flere områder når det kommer til klima og miljø er det ingen tvil om. Mest bekymret er jeg for søppelet og spesielt plasten som pøses ut i naturen i strie strømmer. Her i Norge er vi stort sett flinke til å sortere. Dessverre er den jobben vi gjør forsvinnende liten i forhold til det andre gjør og se på land som Kina hvor jeg har sett filmklipp hvor millionvis med lastebillass med søppel og plast kjøres rett ut i elver. Da er det ikke å vente noe annet enn at dette igjen havner ut i innsjøer og til slutt de store verdenshavene.

 

Nok om det. Endelig har jeg fått tak i en værstasjon og da må jeg ta tak i å begynne med mine værføringer sånn at jeg får en viss føling med hva som skjer. Er det noe jeg liker å gjøre så er det å bruke disse føringene når jeg skal gjøre spådommer i hvordan været blir fremover. Å se tendensene sammen med statistikkene gjør det enklere å se hvordan været blir i tiden fremover. Derfor kan jeg også prøve meg på spådommer for rundt en måneds tid i slengen.

 

Værstasjonen som nå har fått sin flotte plass i vinduskarmen er en Hama Color EWS-1400. Det første jeg tenkte på når jeg åpnet esken var jeg nå sikkert hadde en del innstillinger å gjøre. Der tok jeg søren meg grundig feil. Er det noe jeg er stor fan av så er det produkter som mer eller mindre er plug and play. Med hånden på hjertet kan jeg si at Hama Color EWS-1400 fra Tura Scandinavia er definitivt plug and play. Makan så enkelt. Trengte ikke å stille inn noe som helst. Kun koble sammen hovedstasjonen og sekundærstasjonen med hverandre og når det var gjort så var alt good to go. Målingene kunne nå starte. Sekundærstasjonen satte jeg fast på en vegg på altanen. Denne sender så info inn om temperatur til hovedstasjonen.

 

 

Det beste med Hama Color EWS-1400 er fargeskjermene og gjengivelsene på den. Oppsett, info og måten værstasjonen fungerer er akkurat slik jeg hadde forventet. At det skulle være så enkelt å få den oppe å gå hadde jeg aldri i verden trodd. Helt fantastisk. Nå er jeg spent på batterikapasiteten på begge stasjonen, spesielt den som er ute.

 

Her er litt mer info om Hama Color EWS-1400:
• Utendørs sensor med temperatur- og luftfuktighetsvisning
• Fargedisplay
• Kan monteres på veggen eller stå oppreist på f.eks. et bord

Radiostyrt klokke som automatisk tilpasser seg verdens mest nøyaktige klokke. Tydelig fargedisplay hvor bakgrunnbelysningen kan styres via en strømadapter i kontinuerlig drift. Digital visning av temperatur, værprognoser i 5 symboler, luftfuktighet og tid.

Termometer:
Innendørs og utendørs temperaturvisning
Værprognoser: solrikt, overskyet, lett overskyet, overskyet, regn, storm
Maks./min. Dataminne for temperatur
Hygrometer:
Viser luftfuktigheten innendørs og utendørs
Maks./min. Luftfuktighets dataminne
Trend display
Tid / kalender / alarmfunksjon:
Tiden kan endres mellom formatet 12 og 24 timer
Innstilling av tidssone
Alarmfunksjon
Snooze-funksjon

 

 

I den siste tiden har jeg også fått en god del spørsmål om det snart blir snø. Det blir det. Etter stormen som feide over landet for ikke mange dagene siden vil tendensen bli kjøligere vær. Det vil si at innenfor minst en 14 dagers tid bli snø for de fleste av oss her i denne landsdelen. Årets Halloween-dag ser også ut til å bli en kjølig opplevelse med temperaturer under null. Da er det bare å kle på seg. Vi kan i verste fall faktisk få en del snø, men den vil på dagtid smelte bort med at bakken fortsatt er rimelig varm. I høyden blir nok snøen liggende og hvor det i fjellet vil bli mulighet for å prøve ut skiene. Denne kjølige perioden vil altså vare en god stund, men når den er over litt ute i den første uken i november så blir det en periode med mildere vær igjen. Da kan vi igjen få temperaturer på mellom 5-10 grader på det meste. Slutten av november ser ut til å bli en noe kjølig værtype og kanskje får vi oppleve sibirkulde også. Akkurat det er litt tidlig å se nå og vet nok mer 

 

Om det blir snø til jul er litt vanskelig å si noe om nå. Hadde jeg bodd på Snåsa så ville jeg nok ha sagt at det blir det og at det vil ligge rundt 15 cm snø på julaften i år. Dette basert på mine statistikker. Dessverre har jeg ikke så mange år her på Orkanger så da sliter jeg litt med å bruke statistikker for å si om det blir snø eller ikke på julaften, men skal nå prøve meg på den spådommen når den tid kommer. 

 

Så da er det bare å gjøre seg klar til vinter. Har du ikke lagt om til vinterdekk så er det nå på høy tid for snøen kommer lavende ned innenfor en ukes tid både her i lavlandet og i høyere strøk. Bruk helgen til å rydde opp i hagen, rake løv og rydd inn leker som ikke skal være ute i vinter. Nå er tiden inne å gjøre seg klar for at Kong Vinter kommer for en stund. Vinteren kommer og det må vi bare innfinne oss med. 

 

Vinn Mionix gaming produkter via facebooksiden til Spill er sunt!

 

Endelig er det klart for en ny konkurranse på facebooksiden til Spill er sunt. Nå kan du vinne gaming produkter fra utstyrsleverandøren Mionix som satser på rene, enkle og brukervennlige produkter. Det er ikke mye som skal gjøre for å bli med i trekningen, men kort og godt inn på facebooksiden til Spill er sunt og skrive “Mionix” og man er da med i konkurransen.

 

 

Produktene som du nå kan vinne er MIONIX Headset Gaming Nash-20 og sist men ikke minst en MIONIX Mus Gaming Castor. Mionix er et selskap som satser på sine røtter med gaming produkter som vi alle kjenner. 
Her er litt mer info om Mionix Headset Nash-20: 

• Puter av memory foam trukket med lær.
• Vri mikrofonen for mute.
• Vinklede elementer for optimert akustikk.
• Justerbar lydstyrke direkte på øreklokkene. 

Her er litt info om Mionix Mus Gaming Castor:

  • Innebygd 5000 DPI-optisk sensor (PMW-3310)
  • Tilpasningsbare lysdioder
  • 128 kB innebygget minne
  • Justerbare DPI-innstillinger i 50-steg
  • 6 helt programmerbare knapper
  • Virkelig ergonomisk design
  • Myk og behagelig overflate
Om du føler dette høres spennende ut så gå inn på facebooksiden til Spill er sunt og delta.
Les mer om produktene til Mionix HER.
Lykke til fra gjengen bak Spill er sunt!
 

Så vakkert kan det bli!

 

Inn i mellom når man er ute og cruiser med bilen så havner man i situasjoner som gjør at man bare må stoppe for å ta noen bilder. En sen kveld på vei tilbake fra en harrytur til Sverige før bryllupet vårt opplevde jeg og dama mi noe helt magisk. Klokken var vel passert rundt titiden. Like før vi var hjemme, sånn ca. rundt Buvika så opplevde vi den mest fantastiske solnedgangen en kan tenke seg. 

I alle fall, her er et bilde som jeg bare må dele med dere. Magisk opplevelse rett og slett. Noe av det beste jeg vet er fantastiske solnedganger. Den her går definitivt under den kategorien. 

Er du opptatt med å ta bilder om opplever slike hendelser eller bryr du deg ikke noe om det? 

Anbefalinger for Barnevakten!

 

Som flere av dere vet så har jeg nære bånd til Barnevakten. Mediet som tar opp alt som har med digital underholdning for barn og unge. For meg betyr barnevakten mye spesielt med tanke på alt det de gjør for å hjelpe samfunnet med problemstillinger, men også gleder meg den digitale underholdningen. Det er ikke enkelt å være foreldre som prøver med nebb og klør holde seg oppdaterte med det barna driver med på bak sine skjermer. Nye ting dukker opp hvor barn og unge sluker det som kommer av digitale nyvinninger. Da er det viktig for foreldre å holde tritt med det som skjer her. Nå tror du sikkert at dette kommer til å ta tid, men det gjør det faktisk ikke. Sett av fem minutter hver dag og snakk med dine håpefulle. For hvert minutt du får, jo mer tillit bygger du opp. 

 

Er det noe jeg liker godt så er det å hjelpe andre foreldre spesielt til å takle den digitale hverdagen barn og unge opplever. Gjennom over ti år har jeg dratt land og strand i rundt med foredraget mitt Spill er sunt. Har truffet på mange som har hatt barn som ikke har vært helt på nett i forhold og hvor flere har enten blitt avhengige av spilling, brukt masse penger på mikrotransaksjoner i spill eller har gitt helt opp skolen bare for å spille. Gjennom foredraget Spill er sunt er formålet mitt blant annet å forebygge nettopp at slike ting skjer. Derfor blir jeg titt og ofte kontaktet om å holde foredrag om det er for foreldre, skoler, helsevesen, utdanningsetater m.m. 

 

I det siste bladet til Barnevakten var jeg med og bidro med noen gode råd, men da blant annet i valg av konsoller. Det er jo en jungel her og slettes ikke enkelt for foreldre å vite hva de skal kjøpe for sine håpefulle. Gjennom mitt bidrag prøvde jeg å sette noen aldersgrenser for de ulike konsollene slik at dette i alle fall ble litt enklere for de som skal til pers og kjøpe en ny konsoll. 

 

Nedenfor ser du mitt bidrag og jeg er veldig glad for å bli spurt. Er alltid moro å kunne hjelpe og bidra. Har jo lang erfaring her både som “seksbarns” far, aktiv gamer på mange fronter pluss foredragsholder for Spill er sunt. Jeg har alltid sagt at det er bare å spørre og jeg skal hjelpe så godt jeg kan. 

 

Er du forelder og synes det er vanskelig å holde tritt med det som skjer på den digitale fronten? Da bør du sjekke ut Barnevakten. Her finner du mye interessante problemstillinger og god info om de som skjer. 

 

Blue Ember mikrofon for streaming eller konsert!

 

 

Først må jeg innrømme at jeg alltid har vært stor fan av merket Blue og deres kvalitetssterke produkter. De har bygd seg opp til å være en av de beste på markedet når det kommer til mikrofoner for spesielt streamere og Youtubere. Selv har jeg hatt flere av deres produkter noe som førte til at jeg ikke kunne si nei når jeg fikk spørsmål om å teste ut mikrofonen Ember med stativet Compass.

 

Jeg kjenner flere som bruker mikrofoner fra Blue og som er knakende godt fornøyd med produktene sine. Det første som møtte meg da jeg åpnet esken til Ember var en «lang» mikrofon. Ble faktisk bitte litt overrasket over at mikrofonen var så lang, men nok om det. Videre åpnet jeg esken til stativet Compass og fant fort ut at dette var jo som støpt for spesielt streamere men også konsertholdere. For her får man virkelig i pose og sekk.

 

 

Videre var det bare for meg å hente frem lydanlegget pluss den meget, meget lille mikseren. Deretter var det å finne frem til en mikrofonledning så til slutt koble alt sammen. Deretter var alt klart for noen «ikke» så musikkalske fremføringer. Nei da, ble nok mer i tanke på streaming og ikke fremføre musikk av noe slag.

 

Å montere opp Ember og Compass er lett som bare rakkern. Trenger ikke å være Einstein for å få til det. Bruksanvisninger og manualer er for pyser…hehe… I alle fall av det meste man roter seg borti. Blue har alltid tenkt på både design og brukerfunksjonalitet med sine produkter. Intet unntak er det med Blue Ember og Compass. Her har de lagd seg i bresjen for å få til gode produkter.

 

 

Etter å ha fomlet bitte litt med lydinnstillingene var jeg klar til kamp. Nå var det bare å se hva produktene var gode for. Stille opp mikrofonen og stativet slik til at jeg ble hørt. Det eneste du må passe på er at mikrofonen står oppreist fremfor deg. Sensitiviteten i mikrofonen er helt i ypperste klasse. Som med mange mikrofoner så skal man snakke direkte i den eller tett inntil den. Med Ember så trenger man ikke å gjøre det og man kan faktisk stå et godt stykke unna selv da fanger mikrofonen opp stemmen samt instrumenter godt. Her ble jeg skikkelig overrasket over hvor sensitiv Ember er.

 

Her er noen tekniske spesifikasjoner:
Transducer Type: Condenser capsule
Polar Pattern: Cardioid
Frequency Response: 38 Hz-20 kHz
Sensitivity: 12 mV/PA
Output Impedance: 40 ohms
Rate Load Impedance: 1k ohm
Maximum SPL: 132 dB SPL
Power Requirements: +48V DC Phantom Power
Weight: 0.38 kg (0.84 lbs.)
Dimensions: 219 mm (L), 38.26 mm (W), 31.91 mm (D)

 

 

Designet på Ember er veldig stilrent noe som gjør at den passer inn uansett hvor det måtte være. Om det er i et platestudio, en stue med flere artister eller hvor det måtte være så passe Ember inn. Sammen med mikrofonarmen Compass så har du en vidunderlig match som gir deg uante muligheter for opptak om det er streaming eller musikk.

 

Sammen med Ember fikk jeg som du da sikkert skjønner mikrofonarmen Compass. Enkelt og koble sammen, enkel og tilpasse og enkel og justere slik at man får den slik man vil ha den. Kun en ting som kunne ha vært litt bedre. Nederste delen av armen kunne ha vært bitte litt tightere. For hos meg hadde armen en tendens til å gli unna meg slik at mikrofonen kom utenfor sonen min.

 

 

Av andre ting som er verdt å nevne med Ember så må jeg ta med at mikrofonen har håndinnstilt kondensatorkapsel som gir åpen og sykt detaljert lyd. Dette på grunn av teknologi med høy ytelse for maksimal klarhet og takhøyde. Videre har toppen av mikrofonen et kardioid polært mønster med utmerket støyavvisning utenfor aksen.  Fungerer bra til både hjemmestudio og profesjonelt studio.

 

Etter å ha vært så heldig å ha blitt kjent med Blue Ember og Compass mikrofonarm. Nok en gang ikke i tvil om at gjengen hos Blue er mestere når det kommer til mikrofoner og utstyr til mikrofoner. Kun det ene minuset med mikrofonarmen ikke helt klarte å holde seg i posisjon hos meg, men foruten det så er jeg mektig imponert spesielt over Ember. Mikrofonen er i en klasse for seg selv og gir en så skarp, klar lyd at jeg ikke har ord. Rett og slett perfekt om du enten er gamer, streamer eller artist. Er du på utkikk etter en god mikrofon så velg Ember. Det vil du så absolutt ikke angre på. Du får sykt mye for pengene hvor mikrofonen på de billigste stedene ligger litt over tusenlappen.

 

 

Vil du vite mer om Ember og mikrofonarmen Compass så gå inn på nettsiden til Blue.

 

ANBEFALES!

 

Clevertouch summit – fremtidens interaktive skjermer i fokus #1

 

 

I slutten av mai ble jeg skikkelig kjent med Clevertouch. Tidligere har jeg jobbet med infoskjermløsninger og derfor var veien kort ihht. til det å selge Clevertouch interaktive skjermer. Det har blitt kjørt en del presentasjoner både til store og små selskaper i tillegg til solgt en god del skjermer med Clevertouch i forskjellige størrelser. Med andre ord, det har vært litt av en rush frem til nå og mer blir det i fremtiden ut i fra hva som kommer fra Clevertouch. Gleder meg stort.

 

 

For å holde seg oppdatert på hva Clevertouch jobber med ble jeg og min kollega invitert til Summit på Hanbury Manor – Marriott Hotel & Country Club den 7. til 9. oktober. Hele opplegget var virkelig godt sammensatt med mye spennende læring om det nye som Clevertouch kommer med. Vi var over 130 inviterte med representanter fra over 60 land. Her fikk vi oppleve et enormt engasjement fra Clevertouch sine medarbeidere som hele tiden holdt oss fast med presentasjonene sine.

 

 

Clevertouch er helt unike på sitt marked med sine interaktive skjermer og muligheter. De hører på våre tilbakemeldinger og utvikler stadig nye egenskaper til skjermene. Her får man rett og slett i pose og sekk. Vi fikk også presentert nye skjermmodeller som kommer en gang til neste år. Veldig mye spennende på gang her og kan love at gjengen bak Clevertouch kommer med mye integrerte egenskaper noe som er viktig synes jeg.

 

 

Hva som kommer tiden fremover vil jeg ved senere innlegg skrive om, men at skjermene blir enda mer tilpasset møterom, skoler, produksjonssteder m.m. vi har med andre ord veldig mye å se frem til med Clevertouch. Om du vil vite mer om Clevertouch, så gå inn på denne linken. 

 

Det ble en innholdsrik og lærerik tur til Hanbury Manor i Ware utenfor London.