Vinn det nye HyperX Cloud Alpha!


 

Gjengen bak Spill er sunt gir seg ikke og pøser på meg gode konkurranser. Nå er en ny konkurranse blitt lagt opp og nok en gang er det HyperX som har på seg spanderbuksene. Inne på facebook-siden til Spill er sunt kan du nå nemlig vinne det knakende nye gamingheadsetet HyperX Cloud Alpha. Etter å kastet et blikk på headsetet så ser du at det stammer fra den populære Cloud-serien til HyperX. 
 

Hva du skal gjøre for å være med i konkurransen finner du altså ut på facebook-siden til Spill er sunt og om du ikke har deltatt så hiv deg i rundt og delta da vel.
 


 

Skal hilse fra gjengen og si at det kommer flere spennende konkurranser i tiden fremover og hvor man kan vinne litt av hvert. Så om du ennå ikke har likt siden, så anbefaler de som står bak Spill er sunt.
 

Deltar du i konkurranser?
 


 

#hyperxgaming #hyperx #hyperxfamily #konkurranse #spillersunt #gamer #gaming #game #games #spill #cloudalpha

Heftige Sound BlasterX Vanguard K08 fra Creative

*Reklame*
 

Nå er det en god stund siden et produkt fra Creative har ligget fremfor meg. Da jeg fikk spørsmål om å teste sa jeg selvsagt ikke nei til det. Gjennom mange år som aktive på gamingfronten så vet jeg at produkter fra Creative holder god kvalitet, men når det kommer til skikkelig gamingtastatur så har ikke produsenten vært helt på hugget…inntil nå.
 

Et godt gamingtastatur betyr veldig mye spesielt når man skal prestere i spill om det er på amatørstadiet eller som proff gamer. Her har tastaturet veldig mye å si. Gjennom mange års erfaring i gamingverden har det blitt en del tastaturet som har fått prøvd seg for meg. Stort sett har jeg blitt fornøyd og stort sett har produsentene holdt det dem har lovt.
 

Mange vil nok med hånden på hjertet si at det var på tide at Creative utviklet et skikkelig gamingtastatur. Sound BlasterX Vanguard K08 er det rungende navnet på dette tastaturet og som garantert kommer til å havne i mange gameres hender i tiden fremover.
 


 

Til og med jeg skulle få oppleve dette første tastaturet fra Creative og ja, kan vel innrømme å si at de klarte seg godt uten å falle mageplask i dørken som et skjitprodukt. For skjit er det på langt nær ikke og hvor Sound BlasterX Vanguard oser av gode brukerfunksjoner.
 

Designmessig så skiller ikke dette tastaturet seg noe ut i forhold til andre merker. Her er mye likt og ja, en trenger jo ikke å finne opp kruttet på nytt for hver gang spesielt med tanke på at det som finnes fra før av funker. Men når det er skrevet så kan man si at Creative har funnet opp litt nytt krutt da.
 

For i Sound BlasterX Vanguard K08 finner du en ny teknologi og basert på Creatives eget opplegg. For under tastene finnes nemlig OMRON-brytere og som sørger for en helt fantastisk respons og reaksjon. Denne teknologien skal ifølge Creative selv gi 25 % raskere respons og 12,5 % raskere handlinger per minutt enn det som vanlig med andre gamingtastaturer. Jeg har ikke fått testet Vanguard K08 mot et annet tastatur, men jeg kan ærlig innrømme å si at tastaturet reagerer momentant på mine trykk om jeg skriver tekster eller spiller spill. Årsak til dette skal ifølge Creative være for at med Vanguard K08 trenger du å trykke ned bare ¾ av det som er vanlig. Det gjør igjen at responsen fra tastene er kjapp og som gjør at jeg klarer å spille godt.
 


 

En annen ting som er verdt å merke seg og som virkelig er utslagsgivende er når tastene er kjappere til å reagere. Det vil si når du f.eks. sliter mot en fiende og hvor du må trykke ned tastene kjapt mange ganger for å ta livet av skjiten, så vil man med Vanguard K08 kunne trykke flere ganger på en gitt tid om man sammenligner med andre mekaniske tastaturer. Det er en meget god egenskap og som gjør at tastaturet egner seg meget godt til gameren om man er proff eller ikke.
 

PRE er en forkortelse som Creative bruker og som står for Perceive (oppfatte), React (reagere) og Execute (utføre). Dette er ord som betyr mye for oss som spiller en del. Fra man oppfatter til man reagere og utfører så skjer dette i brøkdel av sekunder. Da må også gamingutstyret man bruker sørge for at dette skjer og nøyaktig i denne rekkefølgen.
 

Vent litt, nå tror du sikkert at jeg er ferdig med å skryte av tastaturet her, men det er jeg ikke. For en annen ting som også må nevnes er at i Vanguard K08 finnes dobbelbrytere. Det vanlige er enkeltbrytere, men her har Creative slått på stortromma og slengt inn dobbelbrytere. Det betyr at om du f.eks får smuss under tastene så vil dette høyst sannsynligvis ikke bety noe for med dobbelbrytere vil tastene likevel kunne reagere godt på dine tastetrykk.
 


 

Tastaturet har fått kjørt seg både av meg og mine barn som har spilt Overwatch og masse Roblox på tastaturet. Jeg for min del har spilt en del Cities Skyline, Euro Truck Simulator 2, Battlefield 1 og Forza Motorsport 7. Akkurat nå installeres Destiny 2 til PCen og gleder meg sykt til det spillet. Endelig sier jeg bare. Har savnet å spille Destiny på PC så det var jubel i kåken da jeg fikk vite at oppfølgeren også skulle lanseres til PC: Mus og tastatur ftw?
 

Jeg digger medietastene som sitter på rett plass. Så var det lyset i tastaturet. Det spriter virkelig opp omgivelsene her. Du kan velge imellom mange forskjellige lysvisninger noe som gjør at dette virkelig sklir rett inn på f.eks. LAN. I dag er det nær sagt en plikt for de som utvikler gamingtastaturer og ha med lys i forskjellige former og fasonger noe jeg selvsagt er stor fan. Her er det rene diskoteket.
 

Nederst på tastaturet kan du sette på en håndleddstøtte noe jeg har funnet ut er veldig behagelig for hendene, spesielt når jeg sitter time etter time og spiller. Da får hånden hvilt seg godt på tastaturet og når det i tillegg bygger lite i høyden så kan det ikke bli annet enn bra.
 


 

Etter å ha spilt, skrevet og brukt Vanguard K08 en del så er jeg godt fornøyd med det. Tastaturet er meget responsivt, bråker minimalt, det er behagelig å bruke selv etter flere timers sammenhengende spilling, så kan jeg ikke annet enn å skryte av det. Kun en ting jeg merket meg, men det var helt i starten og det er at tastene sitter bitte litt lengre fra hverandre noe som var litt uvant. Etter hvert lærte jeg meg hvor tastene lå. Nå skriver jeg som om jeg ikke har gjort annet i flere år på dette tastaturet. Prisen på tastaturet er kanskje en liten smule høy i forhold til andre tastaturer som finnes, men om man tenker litt på den teknologien som finnes, så er det definitivt verdt pengene. Er du på utkikk etter et nytt tastatur og har litt ekstra penger til overs, så vurder for guds skyld Vanguard K08. Det vil du ikke angre på.
 

Vil du vite mer om tastaturet så klikk deg inn på nettsiden til Creative.
 

Hvilket gamingtastatur bruker du?
 

1AUl73XbhPY

#creative #Soundblaster #vanguardK08 #gamingtastatur #anmeldelse #test #omtale #pc #gamer #gaming #game #spill 

House of Nerds – huset hvor alle gamere bør besøke!

Har du hørt om House of Nerds? Ikke? Da bør du virkelig krabbe ut av hulen din og søke det opp. House of Nerds er et sted hvor gamere virkelig kan utfolde seg og hvor man kan få en smakebit av hva som rører seg i gamingverden. Her kan man oppleve spillanseringer, epsortverden på nært hold, diverse events i forskjellige sammenhenger i tillegg til at det er veldig sosialt der. Ikke nok med det, man kan også feire bursdager der og man kan booke inn møter i meget profesjonelle lokaler. Alt dette kan man blant annet oppleve på House of Nerds.  
 

Når jeg en vakker dag kommer meg ned til Oslo så vet jeg i alle fall hvor jeg skal ta turen hen. Det blir selvsagt House of Nerds og besøke det som jobber der og som holder huset i gang. Kanskje kan jeg også holde et foredrag eller to der med Spill er sunt. Slettes ikke umulig det heller. 
 

Er ikke dette bra så vet ikke jeg. I alle fall, skal du til Oslo så gjerne ta deg en tur innom House of Nerds og oppleve gamernes mekka. Om du vil vite mer om House of Nerds så sjekk opp deres nettside. 
 

Har du vært på House of Nerds før?
 


 

#houseofnerds #gamernesmekka #spill #gaming #game #games #game 

I den trådløse verden med Speedlink Fortus

*Reklame*
 

Å lage gamingmuser som ikke ser lik ut i forhold til andre merker er pokkers umulig. Finne opp kruttet på nytt er også vanskelig i en verden hvor tusenvis av utviklere prøver på det samme. Speedlink har opp igjennom årenes løp vært en stor bidragsyter når det kommer til nye impulser i produktsammenheng. Selskapet har gang på gang overbevist meg at de har kunnskaper om å lage gode gamingprodukter til oss som spiller spill.
 

Er det noe jeg liker så er det å teste nye produkter. Er det noe jeg ikke har vært helt fan av så er det trådløse produkter, men etter å ha testet ut denne nye gamingmusen fra Speedlink som har fått navnet Fortus så har pipen fått en annen låt. Okei da sjø, for ikke så lenge siden testet jeg ut en trådløs Strike NX Gamepad og denne overrasket meg en god del.
 


 

Som jeg skrev innledningsvis så kan man ikke finne opp kruttet på nytt og det kan jeg med hånden på hjertet si at ikke Speedlink har gjort med Fortus, men det jeg kan si er at de har lagd et godt produkt som for meg har blitt brukt i alle sammenhenger.
 

Designmessig så ser Fortus veldig stilig ut. Den har også en passform som gjør at den ligger meget godt i hånden min. Herlig rødfarge omkranser Fortus og på venstre side sitter to knapper som kan programmeres til det du måtte ønske. Jeg har blant annet knivknappen på den nærmeste i spill som Battlefield 1. Denne knappen er veldig hendig og som gjør at man lett får frem kniven i en presset situasjon.
 


 

Videre har Speedlink designet en «hvilearm» på venstre side slik at tommelfingeren får hvilt seg under bruk. På høyre side finner du hvileskuldre for ringfinger og lillefinger. Dette er også veldig behagelig synes jeg.
 

Musehjulet som sitter helt frem på musen er dekket med gummi noe som gjør at du lett får skrollet med det. I tillegg finner du en DPI-knapp hvor du kan variere mellom fire forskjellige DPI-innstillinger hvor maks er 2400. Viktig å kunne stille DPI-en mens man spiller om det er strategiske spill eller skytespill. Selv bruker jeg å hoppe litt i mellom DPI-innstillingene når jeg spiller og det i spill som Battlefield 1. Når jeg kjører stridsvogn eller andre kjøretøy føler jeg at DPI-en må litt ned. Det samme når jeg spiller sniper. Da må DPI-en litt ned. Ellers så spiller jeg faktisk med forholdsvis høy DPI og ligger på mellom 1600 og 1800 i DPI.
 


 

På undersiden sitter en bryter. Denne bryteren setter du enten på ON eller OFF. Da kan du velge diverse pulserende lys i musens logo samt på nedre del av Fortus-musen. Dette er veldig stilig å se på. Av batteri krever Fortus to stk AAA og selv om jeg har brukt den mye til jobb og sist men ikke minst til spilling så har jeg ennå ikke byttet batteriene. Det sier litt over hvor grådig den er på batteriene.
 

Du vil sikkert tenke at gamingmusen da blir tung med at det plugges inn to batterier, men det blir den ikke. Fortus har en vekt som mer eller mindre er lik de andre uten batterier.
 


 

Så var det den trådløse biten og hvordan den funker i forhold responsen den gir i spillene jeg spiller. Her har jeg ikke en eneste gang opplevd lagg eller problemer med at jeg ikke har fått frem mine «ordrer». Fortus fra Speedlink reagerer momentant på det jeg foretar meg noe jeg synes er helt fantastisk. I spill som Battlefield 1, Far Cry Primal, Cities Skylines, Euro Truck Simulator 2 og American Truck Simulator så funker Fortus godt. Selv dama mi og mine stebarn synes den funker godt. Da kan jeg ikke annet enn å være fornøyd. Den trådløse delen er altså bra og som gjør at min skepsis til trådløse produkter gjøres til skamme. Er nå veldig spent på hva den trådløse fremtiden bringer meg i forhold til det Speedlink serverer og slik det ser ut nå så har jeg mye å glede meg til.
 

Selv om alt virker som å være gull og grønne skoger, så er det en liten ting som kanskje bør nevnes og det er at jeg inn i mellom sliter litt med å få kontakt mellom musen og USB-mottakeren. Så det jeg må gjøre er å dra ut og putte inn mottakeren. Når det er gjort, så kobles Fortus seg opp imot gamerPCen min. Om dette gjelder kun for min Fortus-mus eller at det gjelder de andre vet jeg ikke noe om, men synes at dette burde ha vært unngått.
 


 

For å konkludere det hele så er jeg godt fornøyd med Fortus trådløse gamingmus fra Speedlink. Den har et godt design, den responderer bra og sørger for at jeg hele tiden er på hugget. Batteritiden er også veldig god og har ennå ikke selv etter flere dager med 8 timers jobbing, og en del timer gaming ennå ikke byttet batteriene i den. Det sier litt over hvor gjerrig den er med tanke på batteriforbruket. Jeg er godt fornøyd med Speedlink Fortus og anbefaler dere andre som er ute etter en god trådløs gamingmus. Den er verdt pengene så uten tvil.
 

Om du vil ha mer info om Fortus så gå inn på nettsiden til Speedlink.
 


 

#speedlink #fortus #gamingmus #gamingutstyr #spill #gamer #gaming #games #game #omtale #anmeldelse