Nok et væromslag på tur…

er et ikke mange timene til julen ringes inn og hvor vi alle kan kose oss med de juletradisjoner som finnes i de tusen hjem. Været har for oss her på Snåsa vist seg på sitt beste den siste tiden. Vi har skikkelig julestemning med masse snø (mot normalt) og foreløpig måler jeg på flat mark 34 cm utenfor huset. Normalt bruker det å være rundt 20 cm snø når julen ringes inn, men i år slår det til med mer. Fra 1987 og frem til i dag har jeg målt snødybden og gjennomsnitten her jeg bor ligger på rundt 20 cm. Derfor, når det er snakk om å spå været, så spår jeg alltid rundt 20 cm så fremt at ikke andre værtegn sier noe annet. 

Det fine vinterværet vi har hatt en god stund nå ser ut til å snu. Dessverre ser det ut til at jetstrømmen blir å komme fra en mer sørlig og sørvestlig retning enn det den har gjort i det siste og dette tilsvarer at luften blir en god del mildere og vi vil få nedbør som regn og regnbyger dagene før nyttårsaften. Det vil si at det kan bli en våt opplevelse og sende opp raketter i år, men ikke annet enn å kle seg godt i regnklær. 

Med at det har snødd i såpass lang tid vil også føret på veiene rundt omkring bli vanskelige, i alle fall inntil at veien blir strødd godt nok. 

Dessverre ser det ut til at første delen av nyåret blir fylt med forholdsvis mild luft. Det vil si perioder med regn, sludd, snø samt litt sol inn i mellom. Det blir ikke noen sprengkulde for å si det slik. Når vi kommer oss litt ut i januar, så vil jetstrømmen igjen bukte seg litt sørover og da blir det litt kaldere vær og med muligheter for både snø og sol. Da vil det ligne litt på skikkelig vinter igjen. 

Med det vil værspåmannen takke for seg og ønske alle en riktig god jul og et godt nyttår. 

Bildene er tatt med Sony Xperia Z2

#jul #værogvind #snø #vinter #førjulstid #været #værspåmann #jetstrøm #regn #sludd #sol #førjulsvinter #gamer #pcgamer #konsollgamer #ilovegaming 

Musikk som skaper julestemning!

er det ikke mange dagene igjen til jul. Julestemningen er det ikke noe å si på. Ute er trærne dekket av hvit og fin snø og fuglene stormer til matskålen på leting etter mat og alt er så stille og fint. Kan ikke si annet enn at det er veldig flotte rammer for en fin jul. For å sprite opp julestemningen enda et par hakk, så spilles det julemusikk til glede både for store og små. Det nynnes og synges i kor fra alle. 

En av artistene som spilles mest i denne sammenhengen er Kurt Nilsen. De to låtene som virkelig fanger oss med god julestemning er “Himmel på jord” og “Stjernesludd”. Nydelige låter er det . 

Hvilke låter gir deg best julestemning? 

juajvkj71kc

#kurtnilsen #himmelpåjord #stjernesludd #julemusikk #julestemning #jul #musikk #music #gamer #pcgamer #ilovegaming #konsollgamer #consolegamer 

Astro byr på perfekt lyd for spillentusiasten!

Skal jeg være helt ærlig, så har jeg for ikke lenge siden latt meg imponere av Astro og deres sykt gode headset. Nå har jeg fått tak et nytt headset og denne gangen er det Astro A40 + MixAmp Pro gaming headset som har gitt lyd i fra seg. 

Når jeg mottok Astro A40 så ble jeg veldig overrasket over den store esken til headsetet. I tillegg var den rimelig tung. Da jeg åpnet esken, oppdaget jeg i og for seg wet ganske enkelt headset uten noe form for bling bling, masse ledninger og en ganske så heftig lydmikser.

Med at jeg skriver “enkelt” headset, så er det nettopp det Astro A40 er. Ikke noe lys som verken pulserer eller lyser opp headsetet. Bøylen er forholdsvis bred og gir god støtte til selve headsetet på hodet. Bøylen er bygd opp av hardplast og på undersiden av den finner du en skumgummi med tøybelegg. Dette for at headsetet skal ligge godt mot hodet.

Videre på headsetet, finner du justeringen av høyden på headsetet. Denne justeringen fungere rett og slett genialt og gjør at du uten å måtte anstrenge deg kan justere headsetet selv mens du spiller eller skal overlevere det til en venn ved siden av deg. Hele bøyleopplegget sørger for at Astro A40 ikke klemmer om hodet og ørene. Det vil si, headsetet er utrolig godt og behagelig. Jeg kan sitte med headsetet time etter time uten at jeg kjenner at jeg har det på. Her har Astro virkelig gjort en knall god jobb.

Klokkene på headsetet er store og dekker mine gedigne ører med skumgummi og det med et godt tøystoff utenpå. Mange av headsetene som finnes har en tendens til å presse “inn” ørene mine noe som gjør at det blir ubehagelig etter hvert. Dette gjør Astro A40 ikke i det hele tatt. Vekten på headsetet gjør at du knapt føler du har det på deg. På utsiden av klokkene har Astro lagt på plater med magneter. Disse platene kan du bytte ut og sette på noen mer stilig om du ønsker det, i tillegg så kan du bestemme hvilken side mikrofonen skal sitte. Dette er også et genialt trekk fra Astro.

Mikrofonen kan som sagt byttes om på og settes inn enten på høyre eller venstre side. Her er valget ditt. Det andre som jeg merket meg var hvor sensitiv mikrofonen var, i tillegg til støyskjermende. For lyden min ble fanget opp godt og hvor mine venner kunne høre meg utrolig godt om det var via programmer som Skype, Ventrilo, Mumble eller TeamSpeak. Under bruk av alle programmene her, så hørte vennene mine meg klart og tydelig. Mikrofonen kan også bøyes til der hvor du vil han den samt brettes helt opp når du ikke bruker den.

Det andre som er svært så viktig når det kommer til gaming headset, er hvordan det låter når du spiller spill. Det beste med Astro A40 er at det funker til både Xbox 360/Xbox One, Playstation 3/Playstation 4 og PC. Det vil si at bruksområdet er gedigent, noe som slettes ikke er dumt med tanke på at det kan selges til flere. Lyden ellers i headsetet er fin hvor det spiller på alle skalaer. Savnet dog bitte litt mer bass og føler faktisk at det her har litt mer å gå på. Lydbildet ellers er veldig fint og treffer spekteret godt om det spill, musikk eller film du kjører. Av spill som fikk kjørt seg, var Middle-Earth: Shadow of Mordor, The Crew, Call of Duty: Advanced Warfare og Far Cry 4. Under alle disse spillene er lyden utrolig klar og fin og det er nærmest så jeg ser meg i rundt når jeg spiller og spesielt hører lyden “rundt” meg. Dette gjør at spillopplevelsen skrus mange hakk oppover.

Det som gjør lyden så spennende er selvsagt den medfølgende mikseren. Her kan du trikse, mikse etter hvordan du vil ha det. Her kan du med å vri på et hjul bestemme om du skal ha maks lyd fra spillet eller om du vil dempe det litt og heller høre det som blir sagt på Skype. Her er ditt valg. På mikseren finner du også en “dolby”-knapp og denne spicer opp lyden enda mer om du slå på den. Videre kan man også koble til slik at du får lyd via enten Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 eller den kommende Xbox One.

Astro A40 er et de beste headsetene jeg har brukt på lenge. Savnet kun litt mer trykk i bassen, ellers er lydbildet veldig bra og balansert. Selv om du skrur opp volumet på maks, vrenger ikke høytalerne seg i det hele tatt. Det sier litt over kvaliteten. Mikseren sørger godt for det fine lydbildet og kan ikke si annet at dette ble veldig bra.

Får å konkludere det hele, så er Astro A40 et utrolig bra headset på mange måter. Det er behagelig å ha på selv om du blir sittende time etter time. Headsetet har et flott, balansert lydbilde som gir deg gode spillopplevelser i tillegg til gode opplevelser med film og musikk. Astro A40 koster en del (med mikseren), men om du er en dedikert spiller som meg, så vil du fort finne ut at dette er verdt hver en krone. Kanskje en flott julegave til deg selv. Om du ennå ikke vet hva du skal kjøpe deg av headset, så vil jeg anbefale deg å sjekke opp Astro A40 og er bra sikker på at du kommer til å like det du ser og hører.

Vil du vite mer om Astro A40, så finner du det inn på nettsiden til Astro.

Med det vil jeg anbefale Astro A40 som et perfekt lydprodukt til spillentusiasten. Hva mer kan vi i grunnen ønske oss? 

#astro #astroa40 #headset #gamingheadset #pcgaming #pcgamer #blog #anbefaling #ilovegaming #pc #intel #kingston #gigabyte #xfx #benq #coolermaster #hardware #astrogaming 

Kaos og ødeleggelse returnerer til nyere konsoller. Diggbart!er min flinke gjesteblogger, Kjetil Hynne tilbake med nok en anbefaling. Denne gangen har han fått gleden av å skrive litt om Grand Theft Auto V som for ikke lenge siden ble lansert til Playstation 4 og Xbox One. 

Ny versjonen av GTA V har jeg ventet lenge på. Dette til tross for at det ikke er langt mer enn et år siden forrige generasjon kom med GTA V. Så spenningen lå for det meste i endringer ikke minst i grafikk og nye implementerte ting. Samt om barnesykdommer som kom med tidligere versjoner var ordnet opp i eller ikke. Spesielt med tanke på online delen av spillet. Om det klaffet, skal du få vite mer om etter en kort presentasjon av spillet.Det
som var nytt og spennende med GTA V da det først kom, var muligheten til å få velge mellom 3 hovedkarakterer som hadde hver sin egen personlighet og ulike bakgrunner for hvordan de havner sammen til slutt. Michael er en familiefar, som prøver å få livet på rett kjør etter å ha havnet i vitnebeskyttelse. Franklin er en småkriminell gangster som prøver å komme seg ut av gjengmiljøet og vil heller prøve å satse på å huke tak i de store pengene. Trevor er en mentalt forstyrret person, som lyser psykopat på lang vei. Men for å være ærlig, så er det Trevor jeg har hatt mest sansen for under spillingen, fordi han er så ustabil at det alltid er en overraskelse på lur. Sammen havner også disse tre karene inn i et nett fylt av politi og korrupsjon og det gjenstår å se hvem som kommer hel berget ut ifra det. For det finnes 3 mulige avslutninger på spillet ut fra noen valg du tar.Spillet
i sin helhet er mye godt som før. Det er den samme byen, med de samme bilene pluss noen ekstra som er lagt til som bonus for folk som returnerer til spillet ved å føre over sine data fra tidligere konsoll. Men det har kommet nye oppdrag, og grafikken er så vakker at det kan kalles kunstporno uten like. Den nye førstepersons synsvinkelen som har kommet gjør at det føles som å gå i Los Santos gater og faktisk være der. Som for eksempel, den følelsen du får ved å ha førsteperson når du kjører et fly eller sitter i sideluka på et helikopter er ubeskrivelig og må oppleves. Spesielt er dette meget moro sammen med andre i online modus. Nå kan 30 stykker sammen nyte Los Santos sammen enten samlet eller rett og slett jage hverandre alt etter hva man vil. Men her hadde de forbausende nok samme problemstilling som de hadde ved lanseringen på gamlere konsoll. Folk fikk ikke koblet til og loadingen fryste og det ble et hav av klager de første to tre dagene etter lanseringen. Heldigvis er dette nå fikset, og det fungerer fullt ut som det skal nå. Det er like moro og om ikke 10 ganger bedre med både førsteperson implementert og ny og bedre grafikk som gjør at man lett kan stå å stirre i en vegg fordi detaljnivået er så forferdelig flott at man glemmer at en hel hær av politi står å skyter på en.Dette
vil jeg absolutt gi en sterk anbefaling, og det er ingen unnskyldning at du har prøvd det før på tidligere konsoll. Det fine er at du kan få overført din originale online karakter fra tidligere og fortsette der du slapp. Noe som gjør valget enda enklere. En ny og bedre editor gjør at det er både enkelt og moro og lage både karakterer og nye baner som folk kan få prøve. Selv har jeg laget to jeg er meget fornøyd med. Bare online versjonen er også verdt det. For du kan nesten gjøre det meste. Ta med en venn og spill Golf, Tennis eller dart. Dra på raid og ran butikker. Utfordre folk i store billøp med mange type biler og en spillbarhet som danker ut det fleste av bilspill. Så jeg vil gå så langt som å kalle GTA en «Swiss Army Knife» i spill.  Så løp og kjøp!

Takk til Kjetil Hynne for dette meget gode gjesteinnlegget. Om du ennå ikke har kjøpt Grand Theft Auto V til deg selv eller til en venn, så anbefales det. Selv gleder jeg meg stort til spillet dukker opp til PC og har hatt nedtelling helt siden jeg fikk vite at det ville dukke opp til min kjære PC. Datoen jeg for lengst har merket av spillkalenderen min er 27. januar. Da slippes nemlig Grand Theft Auto V til PC. Gledes! 

#rockstarstudios #take2 #grandtheftautovv #gtav #playstation4 #xboxone #gjesteblogg #gamer #gaming #spill #spilling #pcgamer #konsollgamer #intel #kingston #gigabyte #xfx #benq #coolermaster #ilovegaming 

Så slo spådommen til med snø på julaften!

28. november skrev jeg en blogg om at det kom til å bli et væromslag. Tiden før væromslaget, det vil si i høst har vært veldig merkelig værmessig, med mildt, og for det meste tørt vær. I starten av desember kom væromslaget og vi fikk føle på oss hvordan vestavindsbeltet virkelig fungerer med snø, regn og vind. Selv om det ikke har kommet så mye snø, så har det kommet en god del nedbør og spesielt i starten av desember ble det vått. De første dager i desember har vært en real blanding mellom kaldt og mildt vær. Nå ser det ut til å stabilisere seg en del og hvor det generelt blir kaldere vær. 

Dagene mot jul har jetstrømmen trukket seg litt sørover og jo nærmere romjulen vi kommer jo lengre sør vil den gå. Dette medfører kaldere vær for de fleste av oss her i Norge og med snø langt sør og ut i fjærsteinene. Innlandet kan sågar få temperaturer ned mot minus 20 grader og mer, med korte innslag av mildere vær og litt nedbør da som snø. Denne værsituasjonen vil vedvare til ut på nyåret og om ikke lengre. For når jetstrømmen har slått seg til ro, så flyttes den ikke om på dagen.

Tiden fremover vil altså gi god julestemning med snø for de fleste av oss og faktisk blir det påfyll også i noen dager før jul. Den kalde luften vil trekke langt sør i Norge og det vil bli perioder med nordvestlige vinder og da blir det sludd og snøbyger både på Vestlandet og i Midt-Norge og delvis i Nord-Norge selv om de for det meste får fralandsvind og forholdsvis tørt vær. Er ikke det gode nyheter for de som ønsker seg julesnø, så vet ikke jeg.

#værogvind #været #jul #julen #julevær #snø #kaldt #kulde #vind #snow #winter #vinter #regn #julekos #julestemning #gamer #ilovegaming #pcgamer #konsollgamer #værspåmann    

Pek og klikk spillene er heldigvis ikke død!Min
gode snille gjesteblogger Kjetil Hynne er tilbake og denne gangen med en ny anbefaling!

The Silent Age!

I nyere moderne tid har det blitt mindre av disse gode gamle pek og klikk spillene som Monkey Island, Space Quest, Larry også videre også videre. Jeg husker mang en gang jeg satt i timesvis bare for en liten oppgave, og måtte ta et par dager fri fra spillet, før jeg til slutt returnerte med en løsning jeg har klekket ut i mellomtiden. Men det ser heldigvis ut til at de er på vei tilbake. Og hvor passer det ikke bedre da, enn på smarttelefon eller nettbrett. Jeg fikk anledning til å få testet både episode 1 og episode 2 på min Sony Xperia Z3, og jeg må si at jeg er langt fra skuffet over hvor bra dette spillet er.

Historien i seg selv foregår i 1972, og vi følger en vaktmester for et større firma ved navn Joe. Vår kjære vaktmester snubler over en døende forsker som gir ham en tidsmaskin for å teleportere inn og tilbake fra framtiden for å forhindre at verden går under. Dette blir gjort i beste pek og klikk stil for å få løst ulike gåter som man havner opp i. For eksempel må du finne mat til en krokodille som står å sperrer veien for deg, eller du må finne penger til en bartender slik at du kan få ham opptatt nok til å stjele fra ham noe du trenger. Den morsomme variasjonen her ligger i bruken av tidsmaskinen, hvor du kan etter de første små gåtene kan bruke når du enn vil for å komme deg i nåtid eller i framtid i hvert enkelt rom du er i. Dette gjør at du får flere elementer/steder og forholde deg til.Trist
nok ser du også til eksempel en gatemusikant som står med hatten sin og spiller, går du over til nyere tid, så finner du denne mannen død. Jeg skal love deg at den tidsmaskindingsen blir flittig brukt fram og tilbake ikke bare for at du trenger det, men for at det faktisk er spennende og se hvordan hvert enkelt område forandrer seg. Samtidig som at du henter ting fra en tid og tar med til en annen for at du har bruk for den der. Det fine er at det er gjort på en meget sømløs og fin måte som gjør dette spillet behagelig og sette seg ned med og spille litt og litt i gangen.

Grafikken i seg selv er også nokså retro. Men det passer fint inn i spillet, og det fungerer godt. Styringen er heller ikke noe å si på. Med mindre du mangler alt av fingre, så burde dette gå som en lek. Bare tanken på hvor morsommere det blir å sitte på do når man har slik underholdning tilgjengelig. Lyden i spillet gir også mye liv til atmosfæren i spillet, og gir noen ganger enn litt creepy følelse av det hele.Til
konklusjon så er dette noe av det bedre jeg har spilt på telefonen på lenge. Smarttelefon er absolutt en god arena for pek og klikk spill, og danske House on Fire har virkelig fått det til med denne tittelen. Jeg storkoser meg enda når jeg først setter meg ned med dette, og puslespill er alltid morsomt på dette viset enn med flate brikker lagt ut på et bord spør du meg. Del 1 i spillet ligger ut gratis, mens man må betale for de neste delene. Men man får i det minste en smakebit. Men for de fleste som liker slike spill, så tror jeg nok det er en smal pris og betale for så mye moro. Anbefales!

Må innrømme at jeg ble trigget over denne teksten og det virker som et spennende spill. Flere som syntes det?

#thesilentage #houseonfire #android #sonyxperiaz3 #spill #blog #blogg #gamer #gaming #spillersunt #gjesteblogg #game #mobilegame #pekogklikk 

Den perfekte julegaven til bilspillentusiasten!Selv
om mange begynner å bli ferdige med å kjøpe julegaver, så drister jeg meg ut på nok en anbefaling. For i den siste tiden har jeg opplevd å kunne kruse rundt i USA med fete biler i forskjellige varianter. Bilspillet er utviklet av Ivory Tower og er et veldig ambisiøst spill. For det er ikke mange spillutviklere som har våget seg utpå å gjøre “miniatyr”-USA åpen som en låvedør. Jeg har tidligere hatt muligheten å kjøre rundt på Hawaii og i Ibiza, men aldri på et så stort område som USA.

The Crew er navnet på dette bilspillet og som du kan merke deg først som sist. For er du ute etter et bilspill i arcadesjangeren, så er dette bilspillet noe for deg, men er du ute etter spill på lik linje med Forza Motorsport eller Grid, så er ikke dette spillet for deg. Når jeg mener arcade, så mener jeg et bilspill som ikke helt har de realistiske kjøreegenskapene og hvor man i 200 kilometer i timen kan mose inn i en annen bil å få kun mindre skader på doningen.Faktisk
vil jeg gå så langt å sammenligne The Crew med spill som Need for Speed: Underground med oppfølger samt Test Drive Unlimited. Dette er bilspill som for meg har betydd mye i mitt liv som spillentusiast. Bilspill som jeg har brukt på hundrevis av timer med og blitt underholdt til det ytterste. Jeg er stor fan av bilspill og spesielt de hvor man kan pimpe sine doninger til det ugjenkjennelige. I dette bilspill kan du også det. For med tusenvis av muligheter så kan du få bilen din akkurat så personlig du vil og hvor du kan erobre onlineverden i din “egen” fete bil.

Jeg har lest side opp og side ned med spillmedier som har slaktet spillet og sammenlignet det med blant annet Forza Horizon 2, men det blir faktisk helt feil. The Crew er ikke Forza, men et helt nytt spill i en annen verden hvor fysikken ikke kan sammenlignes med Forza Horizon eller noen andre bilspill med simulatoraktig kjøring. Som spillanmelder gjelder det å ta spillet for hvordan det er og heller sammenligne med spillene Need for Speed: Underground og Test Drive Unlimited. Da er dette spillet mange ganger bedre med bedre innhold, bedre grafikk og sist men ikke minst det store området man kan kjøre rundt på.kartet finnes en rekke store og små utfordringer og disse utfordringene gir deg cash og oppgraderinger på bilen din. Her gjelder det å ta gull og få ditt 5/10 inc merke. Det vil si, i spillet finnes det faktisk en historie og her følger man Alex Taylor som har fått som mål å infiltrere 5/10 ligaen hvor smugling og andre kriminelle handlinger foregår. Med å vinne løp, får du også tillit til diverse ledere i gruppen etter hvor i USA du befinner deg. Historien i seg selv er kanskje ikke så grensesprengende, men krydrer spillet og gir deg mening med kjøringen.

Jo høyere opp i hiarkiet du kommer, jo vanskeligere blir det. Å slå motstanderne på landeveien er ikke alltid like enkelt og det kan godt hende du må ha noen forsøk før du klarer det. AI-en er også til tider meget god, mens andre tider ikke fult så god, men alt i alt så gir spillet deg utfordringer på rekke og rad, spesielt om du er grådig og vil ha gull på alle løp.The Crew
har en variasjon som jeg aldri har sett maken til i et bilspill. Det er gruelig stort, du kan stort sett kjøre hvor du måtte ønske og det ligger deler skjult rundt omkring i USA. Dette gjør at du også bruker litt tid på oppdagelser. I tillegg finner du landemerker og her får du oppleve litt av USAs historie også.

Spillet i seg selv er et MMO, det vil si at onlinebilspill hvor du møter på andre likesinnede. Alle de du ser på kartet kan du invitere i crewet ditt og hvor dere kan kjøre mot andre crew. Vinner dere mot andre crew, ja så venter det deg enda større bonuser. Samarbeid med å press ut motstanderne og hjelp hverandre opp på resultatlistene. Dessverre opplevde jeg noen ganger at jeg datt ut av serverne og da måtte jeg starte kjøringen på nytt fra der jeg mistet oppkoblingen. Dette er kanskje det mest negative med et slikt spill, spesielt om ikke serverne er stabile nok. Det vil også si at du er avhengig av å ha internet om du skal spille The Crew, men har du det, ja så har du et bilspill som gir deg lang, lang tid med underholdning.Hvis
du har tenkt å kjøre fra østkyst til vestkyst så må du bare belage deg på å sette av ca. 1 og 1/2 time kontinuerlig kjøring. USA er gedigent og med alle utfordringer, landemerker og landskap å utforske, ja så sier det seg litt selv at du har mange, mange timer med spilling og som igjen gir god valuta for pengene.

Om du har vært i noen av byene i virkeligheten, så kjenner du deg lett igjen. Landemerker, gater og omgivelser er veldig tro i fra virkeligheten. Utvikleren Ivory Tower har her gjort en meget god jobb synes jeg.Jeg
spiller i en klan som heter Trønderbataljonen og i klanen min har flere kjøpt spillet nettopp for at vi skal kunne kjøre sammen, noe vi selvsagt allerede har gjortmange ganger. Regner med det kommer til å bli mye mer kjøring i jula og jeg gleder meg stort til det.

Et tips til dere foreldre som ikke er helt ferdig med julegavene, kjøp The Crew. For det første så er spillet ikke voldelig. For det andre så gir det mye underholdning for pengene. The Crew kommer inn som et friskt pust som et “sunt”, bra spill som jeg uten å blunke vil anbefale dere alle som liker bilspill ala Need for Speed Underground eller Test Drive Unlimited.håper jeg inderlig at The Crew havner under mangt et juletre, for det er spillet definitivt verdt. Nå håper jeg også på at utvikleren Ivory Tower pønsker ut nye The Crew-spill og da fra andre verdensdeler. Hva med Kina eller kanskje Sør-Amerika. Jeg håper inderlig at dette ikke er det siste spillet fra Ivory Tower.

The Crew er ute nå til Playstation 4, PC, Xbox One og Xbox 360.

Spill er sunt anbefaler The Crew!

Spillet ble spilt på en PC med disse specsene;
Intel i7 4960X, Gigabyte X79-UP4 hovedkort, Gigabyte HD7970 2GB GDDR5, 32GB Kingston Hyper X Beast, Kingston HyperX 240GB SSD, BenQ XL2720Z LED Skjerm, Philips amBX, Cooler Master Cosmos SE kabinett. 

 

#ivorytower #ubisoft #racinggame #racing #bilspill #spillersunt #spill #usa #goodgame #julegave #pcgaming #pcgamer #ilovegaming #pc #intel #kingston #gigabyte #xfxgraphic #xfx #benq #coolermaster #spilling #gaming #gamer

Genialt Sony!Er
det noe jeg liker mer og mer så er det nye teknologiske muligheter og nyvinninger. Sony har for meg bare blitt bedre og bedre for tiden. Ikke nok med at de har herlige konsoller med Playstation 4/PS Vita som underholder meg og min familie på best mulig måte. Etter å ha skaffet meg en Sony Xperia Z3 Compact, har virkelig fått opp øynene for hvor massivt Sony har satset på sine teknologiske produkter. I det siste har Sony reklamert en god del for noe som de kaller remote play. Det vil si, du kan spille på en mobiltelefon eller nettbrettet om TVen ikke kan brukes. Akkurat denne muligheten har reddet meg opp til flere ganger i det siste. 

Playstation 4 remote play gjør at du kan koble opp mobilen din (Sony Xperia Z3/Sony Xperia Z3 Compact) til en Dualshock 4 kontroller med et egen holder for kontrolleren. Holderen til kontrolleren kjøper du der hvor man selger Sony mobiltelefoner eller spill. Høres ikke dette helt genialt ut? Jupp, utrolig genialt i mine øyne. Selvsagt har jeg spilt remote play med min PS Vita, men ikke med mobilen før og åpner opp for enda flere muligheter. Med kun en TV i huset, så blir det en god del press på den og hvor vi alle må dele “gladelig” på TVen. Dermed blir spillingen også fordelt mellom oss. Det er da remote play kommer inn som et friskt pust. Det
første du må gjøre er å laste ned appen “sony remote play” fra Google Play. Når det er gjort, så må du via appen Playstation registrere mobilen og så mobilen med kontrolleren. Om du skulle slite med dette, så gå inn på “sonymobile.com/support“. Her får du all den hjelpen du trenger. Når du har koblet mobilen til kontrolleren og Playstation 4, så er det bare å spille i vei. 

Dessverre knotet jeg litt, for i starten prøvde jeg å få min Sony Xperia Z2 til å fungere med oppsettet, men det gikk ikke, så da måtte jeg til pers med Z3 Compact. Jeg hadde håpet på at Z2 ville fungere i og med at skjermen er noe større, men det gikk ikke. Så jeg måtte pent finne frem min Z3 Compact, men med at jeg visste hva som måtte gjøres med apper og innstillinger, så gikk dette som en lek. 

Å spille med en Sony Xperia Z3 Compact er helt rått. Makan til telefon skal man lete lenge etter og gud for en skjermgjengivelse. Helt brutalt rått. Fant ut at jeg måtte fukte sugekoppen på holderen litt ekstra slik at grepet ble maksimalt, for de første gangene gled telefonen ned fra sugekoppen og rett ned på kontrolleren og da ble det litt panikk i kulissene. Først etter jeg fuktet sugekoppen litt, så satt telefonen som støpt. For når man spiller blir det litt rykk og napp i kontrolleren. I alle fall skjer det hos meg hvor jeg fort blir med i svingene, spesielt om jeg spiller bilspill. Mobilspilling
har aldri vært så moro og spesielt når skjermen til Sony Xperia Z3 Compact er så gudommelig bra. Det er nesten så det er bedre å spille på mobilen enn på storskjermen i stua. Herlige farger og en annen ting, det lagger ikke i det hele tatt. Spillene glir så lett som bare rakkern. 

Om du har en Sony Xperia Z3 eller Z3 Compact samt en Playstation 4 og ikke får lov til å spille så mye på TVen der du bor. Kjøp deg en holder til Dualshock 4-kontrolleren din og spill “så mye som du vil”. Ingen kan krangle med deg å si at nå skal de ha TVen og at du ikke kan spille. Nå er det bare å koble seg opp mot konsollen med mobilen og vips, så er spillingen i gang. Herlig, rett og slett! 

Kommer du på foredraget mitt Spill er sunt, så skal du få oppleve hvordan dette fungerer og prøve å spille på mobilen!

Høres ikke dette genialt ut? 

#sonyxperia #xperiaz3 #xperiaz3compact #sony #playstation4 #gamer #gaming #spill #spillersunt #konsollgamer #consolegamer #spilling #mobiltelefon #mobile #ilovegaming 

Den perfekte julegaven for slåsskjempen i familien!

Et spill jeg og sønnen min har gledet oss stort til er Super Smash Bros til Wii U. Vi har spilt sønder og sammen spillet til Wii og har utrolig mange timer fremfor skjermen. Det har blitt mye “slåssing”, men i en mer barnslig form. For i Super Smash Bros møter du en rekke kjente karakterer fra spillverden, spesielt fra Nintendo-universet (slik som Zelda, Mario, Luigi, Prinsesse Peach), men også SEGA-universet (slik som blant annet Sonic). Mange av disse søte karakterene kan slåsse og det med egne spesielle knep for å knerte motstanderen.

Da Super Smash Bros ble annonsert til Wii U, ble det vill jubel i huset. Flere i familien skjønte lite da vi hoppet og opp og ned. Jeg og sønnen min var i ekstase. Vi viste at med Super Smash Bros til Wii U så ville det bli mange underholdende timer fremfor skjermen igjen. Spillet kan faktisk spilles av opp til fire personer samtidig og det gjør at dette blir et “sosialt” spill eller et partyspill om du vil det.Som
vanlig gjelder det å slåss og det med nebb og klør. Som vanlig har to mange, mange karakterer å velge i mellom og med spesielle egenskaper. Som vanlig har Nintendo gjort en stor jobb med å få til så levende og kjente bakgrunner som vi kjenner fra andre klassiske spill fra blant annet Nintendo-universet.

Egentlig skulle jeg ha skrevet om spillet før, men det har liksom ikke blitt tid. Årsak, spilling av Super Smash Bros. Det har som oftest endt med at sønnen min har spurt meg og jeg har blitt med. Snakk om underholdende slåssespill og det i en mer barnslig form enn f.eks. spill som Mortal Kombat hvor blodet skvetter til alle kanter. Selv om det er et slåssespill, så er det tilegnet barn rundt alderen 12 år. Det er vold i spillet, men barnslig vold på lik linje som Tom og Jerry hele tiden prøver å ta livet av hverandre på de mest grufulle, humoristiske måter. Derfor kaller jeg det for “barnslig” vold.Det
som gjør Super Smash Bros til Wii U til et klassisk spill er variasjonen og alt det man kan gjøre i spillet. Grafikken er skjønn, lydene er perfekte og spillbarheten er akkurat slik jeg ville den skulle være. Enkel og grei slik at alle kan kjapt lære seg det. Brettdesignet er helt vidunderlig og her har Nintendo gjort en fenomenal jobb.

Om du er på utkikk etter et spill til ditt barn hvor alderen er på rundt 12 år, så for guds skyld velg Super Smash Bros Wii U. Det kan jeg garantere deg at du ikke vil angre på. Makan til herlig spill skal man lete lenge etter. Vi i familien Sandnes er i alle fall hekta og prøver når vi har tid og anledning til å spille det. Selv om det er kun meg og sønnen min som er interesserte, så hender det at de andre også blir med foruten vår minste datter som er litt for lita til spillet.

Et råd til deg som mamma eller pappa, tante eller onkel, bestemor eller bestefar. Kjøp Super Smash Bros Wii U i julegave og se barna bli skikkelig engasjerte hvor de blir underholdt på den beste måten du kan tenke deg.

Spill er sunt anbefaler Super Smash Bros Wii U.

Super Smash Bros Wii U er ute nå!

 

#supersmashbros #wiiu #nintendo #julegave #spill #game #gamer #gaming #familiespill #familieunderholdning #konsollgamer #anbefaler #spillersunt 

Advarer mot voldelige dataspill for barn og unge!

Dagen i dag har vært veldig fin på mange måter. For det første ble en artikkel hos Elkjøp publisert. I denne artikkelen gir jeg tips og råd om kjøp av spill og konsoller til foreldre. For i julen vil det garantert ligge masse spill og konsoller under juletreet og da er det godt å kunne påvirke med å anbefale det jeg mener er bra for familien. Spill er jo sunt og da mener jeg det er viktig for norske familier å få vite hva som funker godt til familieunderholdningen i digital form.

LES ARTIKKELEN HER!Den andre artikkelen jeg er med å bidrar til er litt mer alvorlig. For det er ikke å komme under en stol at mange av spillene som havner under juletreet ikke passer alderen til den som mottar det. Derfor er det viktig å fortelle hvilke spill som bør unngås og at bruken av den anbefalte aldersgrensen blir fornuftig brukt av de som kjøper spillene og ikke minst de som selger spillene. Det er ikke enkelt for noen av partene spesielt foreldrene har ikke peiling på spill og kjøper det barna ønsker seg. Alle spill er PEGI/alders-merket og dette er viktig å følge med. 

Om man skal kjøpe spill til mindreårige barn og hvor barnet ønsker seg voldelige spill som ikke passer alderen, så heller spør og finn om det er andre sjangere som også fenger. For det er ikke dermed sagt at voldelige spill er den eneste løsningen. Som oftest liker barn og unge mange sjangere i spillsammenheng og da kan det hende at du kan kjøpe et bilspill i julegave enn voldelige spill. 

HER ER ARTIKKELEN PÅ TA.NO!


Her er artikkelen som lå på toppen av fremsiden i dag. 

#voldspill #artikkel #avis #newspaper #nettside #website #gamer #violence #gaming #spillersunt #pcgamer #consolegamer #spillforbarn# råd #tips #foreldre #parents #