Så slo spådommen til med snø på julaften!

28. november skrev jeg en blogg om at det kom til å bli et væromslag. Tiden før væromslaget, det vil si i høst har vært veldig merkelig værmessig, med mildt, og for det meste tørt vær. I starten av desember kom væromslaget og vi fikk føle på oss hvordan vestavindsbeltet virkelig fungerer med snø, regn og vind. Selv om det ikke har kommet så mye snø, så har det kommet en god del nedbør og spesielt i starten av desember ble det vått. De første dager i desember har vært en real blanding mellom kaldt og mildt vær. Nå ser det ut til å stabilisere seg en del og hvor det generelt blir kaldere vær. 

Dagene mot jul har jetstrømmen trukket seg litt sørover og jo nærmere romjulen vi kommer jo lengre sør vil den gå. Dette medfører kaldere vær for de fleste av oss her i Norge og med snø langt sør og ut i fjærsteinene. Innlandet kan sågar få temperaturer ned mot minus 20 grader og mer, med korte innslag av mildere vær og litt nedbør da som snø. Denne værsituasjonen vil vedvare til ut på nyåret og om ikke lengre. For når jetstrømmen har slått seg til ro, så flyttes den ikke om på dagen.

Tiden fremover vil altså gi god julestemning med snø for de fleste av oss og faktisk blir det påfyll også i noen dager før jul. Den kalde luften vil trekke langt sør i Norge og det vil bli perioder med nordvestlige vinder og da blir det sludd og snøbyger både på Vestlandet og i Midt-Norge og delvis i Nord-Norge selv om de for det meste får fralandsvind og forholdsvis tørt vær. Er ikke det gode nyheter for de som ønsker seg julesnø, så vet ikke jeg.

#værogvind #været #jul #julen #julevær #snø #kaldt #kulde #vind #snow #winter #vinter #regn #julekos #julestemning #gamer #ilovegaming #pcgamer #konsollgamer #værspåmann    

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg