Hvor blir snøen av?

Fortsatt lar snøen vente på seg hvor flere og flere skientusiaster blir mer og mer frustrerte. Nå skulle vi hatt full vinter mener de fleste. Sørpå har de på en måte hatt et snev av vinter med frost på bakken og kjørlige temperaturer. Lengre nord har det vært lite som har minnet om at vi er i en vintermåned hvor vi har hatt temperaturer på opp i mot 10 grader. I Troms og Finnmark har de delvis fått Kong Vinter på besøk, men også her kommer og forsvinner snøen. 

I mine føringer kom snøen til Snåsa den 6. november i fjor og fra den datoen lå snøen helt frem til våren. I slutten av november hadde vi faktisk flere kulderekorder med temperaturer ned mot minus 30 grader. Dette kommer nok ikke til å skje i år og snøen har virkelig latt vente på seg. Til og med i fjellet er det veldig lite snø for årstiden, derfor er denne høsten for mange litt merkelig.

Vi skal ikke glemme at for noen år siden så hadde vi grønn jul her på Snåsa og det kan fort skje selv om jeg tror vi vil ha rundt 10-15 cm snø når julen ringes inn. Ellers vil tiden fremover være preget av at vestvindsbeltet har godt grep om været og sørger for at tidvis mild luft som igjen vil sørge for lite snø. Inn i mellom slår kaldere ishavsluft til med snø, men den vil forsvinne like fort som den dukker opp. Så vi må nok et stykke ut i desember før snøen på skikkelig vis dukker opp i år noe som gjelder det meste av landet.

Ville du hatt snø nå eller synes du det er like greit at den ikke har dukket opp ennå? Hvor mye snø tror du det vil ligge hos dere når julen ringes inn klokken 17:00 på julaften?

Slik så det ut på Snåsa den 15. desember i fjor!Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3348

One thought on “Hvor blir snøen av?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top