Hvordan blir påskeværet?

 

Påskeværet kan være så mangt. I fjor snødde vi til tider ned. I tiden rundt påsken i fjor kom det nesten en halv meter med snø. Blir det slik i år eller får vi pent og varmt vær i påsken? Alle håper på en knakende fin påske hvor solen skinner fra skyfri himmel mens varmen treffer våre frosne kropper etter en kald vinter. Gjennomsnittlig bruker påsken å by på et meget så variabelt vær. Det er sjelden vi har en påske som kun inneholder pent, godt vær. Dessverre sier statistikken min at vi kan forvente litt av hvert i påsken og spesielt med at tidspunktet varierer fra år til år.

 

 

Hvordan blir så årets påske? Tiden fremover kommer vestavindsbeltet til å være ganske så stabil med noen få unntak hvor sørlige vinder vil forekomme. Det vil si vi får en god del ustabilt vær. Inn i mellom vil solen skinne med sine varme stråler, men stort sett må vi belage oss på litt av hvert. Det vil snø, sludde og regne i perioder med enkelte stunder bra med vind. Tendensen er at vi ikke kommer til å fryse på oss “løsunger” som uttrykket sier, men med vind vil det føles kjølig likevel. Tiden fremover vil være veldig variert og plutselig så kan vi våkne til hvitt landskap, men ettersom vi har kommet oss så langt mot våren vil mildere temperaturer sørge for at snøen for det meste smelter utover dagen. Jo nærmere påsken vi kommer, jo mildere vil temperaturen bli. Ikke umulig at vi opplever tosifret temperatur på den rette siden. Helt i slutten av påsken kan det bli kjøligere vær og uken etter påske vil nordvesten slå innover landet og da får vi en god del snø…dessverre.

 

 

Kort oppsummert vil vi i påsken også få perioder med litt lettere vær. Da vil også solen varme oss opp mellom øktene med regn, sludd og snøbyger. Årets påske vil værmessig altså by på litt av hvert spesielt for oss som bor midt i landet. For det som bor på Østlandet vil ikke været bli så ille og hvor det også til tider vil bli riktig så behagelige temperaturer. Opp i mot 15 grader kan det faktisk fort bli noe som faktisk ikke er uvanlig der. Sørlandet vil også få ganske greit vær, men straks vi kryper nordover på Vestlandet vil været bli en god del ustabilt og da vil nok regn, sludd og snøbygene streife innover land. Jo lengre nordover vi kommer, jo flere byger med mer ustabilt vær. Lengst i nord blir det ikke så ille, men forholdsvis lave temperaturer gjennom denne perioden. I slutten av påsken vil de i lengst i nord også få mer ustabilt vær med snø og snøbyger.

 

 

Mars måned kan være lunefull, men det kan jammen meg april også være. Spesielt om vi går tilbake til fjorårets april så var ikke Kong Vinter helt ferdig hvor han holdt på til langt ute i mai. Faktisk sluddet og snødde det flere steder den 17. mai i fjor. I følge statistikken min så blir mai i år ikke så ille, men fortsatt er det for tidlig å se tendensen for 17. mai. Først får vi ta for årets påske og slik det ser ut nå så blir den ikke så ille, i alle fall ikke i starten. Da får vi nyte den så godt det lar seg gjøre værmessig. 

 

Hvordan har vinteren der du bor vært? Normal eller unormal? 

 

 

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3350

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top