Rapportere foreldre som lar barna sine spille voldelige spill til Barnevernet?

At foreldre lar sine mindreårige barn spille voldelige spill har overrasket meg flere ganger i sammenheng med mine foredrag Spill er sunt. Spesielt når jeg har hørt om barn ned i seksårsalderen har spilt det supervoldelige spillet Grand Theft Auto V, så har jeg fått bakoversveis og ikke helt skjønt hva foreldrene har tenkt på. Grand Theft Auto V er et spill som har 18 års aldersgrense og sees på som veldig voldelig med både grovt språk og seksuelt innhold. Dette gjør at spillet så definitivt ikke egner seg for barn.

Det verste er at mange foreldre ikke har peiling på at barna deres spiller slike voldelige spill som Grand Theft Auto V. Andre barn er smarte og sier at dette er et bilspill, noe det forsåvidt er, men har mye annet innhold som ikke egner seg i det hele for barn. I går kom jeg i snakk med en person som kunne fortelle at han kjente til en far som lot sin sønn på tolv år spille Grand Theft Auto V, men da mens han fulgte med og så at sønnen kun kjørte bil. En gang da sønnen var så uheldig å kjøre ned en uskyldig på gata, så slo han av spillet og ville ikke spille det, men uansett så skal ikke barn under noen omstendigheter spille voldelige spill, what so ever. Her må foreldrene følge nøye med på hva barna opplever foran skjermen.Gjennom
foredragene mine forteller jeg hvor viktig det er for foreldre å følge med og være delaktig i spillingen til sine barn. Gjennom å skape et godt forhold klarer de å bygge en tillit til de som spiller og videre kunne sette grenser som alle parter kan leve med. For tillit til barna er viktig uansett hva det er snakk om. Man trenger ikke å bruke mange minutter hver dag på å snakke om spill, men at man bryr seg er det som er viktigst. Barn og unge ønsker faktisk at foreldre skal bry seg når det kommer til spilling. Det vil at foreldrene skal være interesserte i det de driver med foran skjermen og de ønsker mest av alt at foreldre skal være med å spille sammen med dem. Klarer dere foreldre å gjennomføre dette, ja så har dere fått barna på deres side og kan lettest gjennomføre “sunn” spilling i familien hvor både tidsbruk og aldersgrenser følges.

I en artikkel på Gamereactor i dag, kunne vi lese at en flere britiske skoler har gitt beskjed om at foreldre kommer til å bli rapportert inn dersom skolen finner ut at barna spiller voldelige spill som f.eks. Grand Theft Auto V og Call og Duty Advanced Warfare. Det er gruppen Nantwich Education Partnership som står bak advarselen og som vil følge den opp dersom foreldre ikke passer på at barna deres spiller voldelige spill. De mener nemlig at spill som Grand Theft auto V fører til tidlig seksualisert atferd. For det er ikke å komme under en stol at dette spillet har en god dose seksuelt innhold som ikke egner seg for barn. Du kan faktisk “pule prostituerte” til så å drepe de etterpå. Videre mener Nantwich Education Partnership at Grand Theft Auto V gjør barna sårbare i oppveksten for seksuell utnyttelse eller ekstrem vold. Barn blir som oss voksne påvirket av det som skjer i rundt oss noe som vil si spill som underholdning. Hvis et barn helt nede i seksårsalderen opplever å drepe uskyldige, torturere eller pule prostituerte time etter time, så vil barnet bli påvirket. Det store spørsmålet er hvordan blir det påvirket og hvordan vil f.eks. empatien påvirkes? I artikkelen kommer det ikke frem til hvilket organ rapporteringen går til, men kanskje er det grunn til å tro at den havner til det britiske barnevernet. I alle fall, disse skolene mener at slike voldelige spill skader barna på sikt og at foreldre må hjelpes til å bli mer oppmerksomme på at barna deres spiller ekstremt voldelige spill.Selv
mener jeg dette er å gå litt vel langt, men at foreldre bør bli mer oppmerksomme på hva barna deres spiller og hvilken virkning det kan ha videre for oppveksten med spill som en del av hverdagen. Jeg er selv firebarnsfar og er i grunnen streng ovenfor mine barn i hva de spiller i forhold til hvilke aldersgrenser spillene har. I tillegg passer jeg også på at spillingen ikke tar overhånd og at de er aktive på andre områder. Selv om min sønn har mast på meg om å spille voldelige spill i en alder av 14, så får han ikke lov. Han får ikke lov til å spille spill som Grand Theft Auto V, Battlefield 4 eller spill i denne kategorien som inneholder massiv vold eller har seksuelt innhold.

Et annet spill som ennå ikke er blitt lansert som foreldre virkelig bør holde et øye til er det ekstremt voldelige spillet Hatred. I dette spillet tar du rollen som en som hater verden og som ønsker å drepe alle og da på den mest bestialske måten. Spillet har blitt bannet i mange land og i USA har spillet fått den høyeste aldersgrensen som er å få. I Norge vil spillet bli et såkalt 18+ spill, men dessverre, så vil barn kanskje helt ned i seks års alderen spille dette. Det bekymrer meg stort og spesielt med tanke på påvirkningen barna da vil oppleve. Nedenfor ser dere en trailer fra spillet og jeg anbefaler alle foreldre å være oppmerksom på dette spillet og se til at det ikke blir spilt av sine mindreårige barn.Hva
 synes du til at foreldre blir rapportert inn for at barna deres spiller voldelige spill? Hadde det f.eks. vært veien å gå her i Norge hvor foreldre hadde blitt rapportert inn til f.eks. barnevernet på grunn av forsømming over ikke å forhindre barn i å spille voldelige spill? Tror nok det hadde blitt “lovløse” tilstander av det, men jeg mener bestemt at foreldre MÅ bli flinkere til å følge med på hva barna deres spiller og hva de bruker tiden på foran skjermen, for her er foreldre Norge rundt for dårlige og “forsømmer” barna med ikke å følge med godt nok.

Den 1. april skal jeg til verdens nest største dataparty The Gathering (TG) og holde foredraget mitt Spill er sunt og der håper jeg at så mange foreldre som mulig kommer og får et innblikk i spillernes verden. Her skal alle de som kommer få gode råd om hvordan spillingen kan bli så “sunn og harmonisk” som mulig for familien. Er det noe jeg ønsker så er det nettopp det og hvor foreldre viser interesse for barna sine når det kommer til spilling.

Hvordan er eller har dine foreldre vært når det kommer til spilling? Har de visst interesse eller har de ikke enset at du har spilt og hva du har spilt. Føler du at foreldre burde blitt flinkere til å bli vise mer interesse for spilling generelt og hvordan bør foreldre gå frem for å få et godt forhold til deg som spiller?  

#spillersunt #barnevernet #voldeligespill #foredrag #thegathering #tg #spill #hatred #gta #gtav #grandtheftautov #callofduty #battlefield4 #gamer #ilovegaming #lecture #healthygaming #violence #vold #ekstremvold      

Let the hunting begin – Evolve!Kjetil
har igjen gjesteblogget hos meg og kommer her med en blogg om opplevelsen han har hatt med actionspillet Evolve. Jeg har også hatt gleden av å spille dette spillet og kan ikke annet enn å si meg enig i det Kjetil her skriver. Visste du forresten av spillet er lagd av de som blant annet står bak det herlige Left 4 Dead? Jupp, og da kan du tenke deg hvilken kvalitet vi da får med deres erfaringer.

Jakt er et instinkt som alltid har vært i menneskene siden tidenes morgen. Spillet Evolve tar dette til et nytt nivå. Selv har jeg vært på fuglejakt og har hatt min tid med hangla i hånd, og ingenting er så tilfredsstillende som å vandre og lete opp byttet for så å få lagt det i bakken. Evolve er et spill som frir til det primitive jaktinstinktet, samtidig som at du får leke både bytte og angriper på en og samme gang.

Evolve har i grunnen en ganske flatt form for historiefortelling, men gir på den annen side en katt og muslek som gjør at spillet selv blir spennende. Gang på gang på gang. For selve konseptet er ganske enkelt. Du er enten sammen i et team på fire med på å finne et monster som er ute i verden for å bygge seg sterk, eller rett og slett er monsteret som prøver å vokse seg sterk for å nedkjempe jegerne som er ute etter å felle deg. Det er her spillet briljerer på måten det er lagt opp og kommer på det samme om du er monster eller jeger, for det vil bli en utfordring uansett hvordan du legger opp strategien.Som
monster er det din oppgave å gjemme deg for jegerne samtidig som at du spiser dyr som finnes i området for å bygge deg sterk nok til å kjempe tilbake på jegerne som er ute etter deg. Dette er utfordrende nok, siden du bør være forsiktig så du ikke legger igjen synlige spor som jegerne lett kan følge opp. Som monster har du lite å stille opp med om du ikke er smart nok til å utvikle deg til å bli en kjempe verdt å sloss mot. Til din hjelp har du en rekke egenskaper som monster, du er rask, du er stor, men det er ikke nok hvis du ikke kan bruke dine egenskaper på riktig måte.

I utgangspunktet starter du med et monster som heter goliath. Han kan kaste stein og sprute ild, som er bare noe for å kunne nedkjempe de farene som truer. Etter hvert som du også har spilt en del, får du åpnet opp nye monster som har nye egenskaper og metoder å nedkjempe dine fiender. Noe som igjen utgjør at spillet får en bredere variasjon med tanke på gjenspillbarhet.


Som jeger, har du fire forskjellige klasser å velge imellom. Her har du tracker, som er flink til å lete opp byttet, og som har en rekke egenskaper for å låse fast monsteret slik at det ikke kan stikke av for å utvikle seg videre. Du har assault, som er den som er god til å gjøre skade og samtidig er der for å felle byttet på raskest mulig måte med sitt arsenal av våpen. Men et arsenal er ikke godt nok om du ikke er god nok til å sikte. Support er der for å sørge for at skaden jegerne påtar seg holder seg på det minimale, og er du ikke god nok til å sørge for at laget holder seg i live i form av å gi dem beskyttelse, så kan det føre til den sikre død mot et fullvoksent monster. Healeren er den siste av jegerklassen, og er der for å holde livet oppe om du skulle bli skadet, og support ikke er våken nok i sin jobb. Men som healer, kan man heller ikke sove i timen, siden skaden fra et fullvoksent monster kan være ytterst dødelig i for store mengder og i en stressende kamp. I tillegg kan healeren gjøre monsteret sløv nok til at den kan ta et ekstra skudd eller to før det forsøker å stikke av fra angriperne for å finne igjen styrke til å ta opp kampen på ny. Så her er taktikk meget viktig for begge parter for å komme seirende ut av situasjonen.

Evolve er etter min mening en ny og morsom måte og spille multiplayer på. Det vekker litt den primitive jaktgleden som ligger i et menneske. Siden du har tre monster å spille med og en rekke jegere og velge mellom etter hvert, så gir det store muligheter for gjenspillglede. Er man 5 venner sammen som spiller, så kan man finne mange timer med spillglede i dette spillet. Grafikken er bra, og styringen er flott og enkel og komme inn i. Det som utgjør om du står seirende igjen er hvordan du taktisk utnytter området for å utmanøvrere dine fiender, uansett om du er monster eller jeger. Som jeger er det også viktig at du har et godt lag som vet hva de driver med. Absolutt et godt valg for venner som spiller sammen, og noe du bør gå for om du liker en god utfordring sammen med venner.


Min erfaring med spillet:

Først vil jeg si at dette spillet i mine øyne er et steg i rett retning når det kommer til teamplay. Her får du alt hva du måtte ønske. Bruk de unike egenskapene og sørg for å slå ut det store monsteret. En liten miss og det er kanskje du som blir slått ut. I fjor sa jeg at Middle-Earth: Shadow of Mordor var et undervurdert spill. I år tror jeg dette kommer til å bli det. Jeg digger spillet og måten det utfordrer meg på. Spillbarheten er enkel å sette seg inn i og sørger for at jeg på et lite øyeblikk er i spill.

Det grafiske er heller ikke noe å si på og lyden likeså. Alt er så bra balansert at du føler at du ikke har kontroll, men på en annen side, så må du spille smart for å vinne. Nok en gang er jeg imponert over et nytt spill, et nytt “konsept” og jeg kan garantere deg at jeg kommer til å spille dette mye i tiden fremover. Tro meg. 

Evlove ble lansert til Xbox One, Playstation 4 og PC den 10. februar. 

Anbefales!


#evolve #turtlerockstudios #take2 #action #hunting #pcgame #pcgaming #ilovegaming #pc #gamer #gaming #sponsoredby #intel #kingston #gigabyte #benq #xfx #coolermaster 

Fantastisk spill for 200 kroner!

At Cities Skylines kun koster 200 kroner på Steam er ikke til å tro. Spillet er rett og slett noe av det beste jeg har spilt innenfor bybyggespillsjangeren. Pr. i dag har jeg og sønnen min spilt over 101 timer siden det ble lansert den 10. mars og det sier litt over hvor mye vi har latt oss underholde av Cities Skylines. 

Hva er det som gjør spillet verdt å kjøpe? Jo, for det første er spillet utrolig innholdsrikt, for det andre så har det enorme områder du kan bygge din metropol på. For det tredje så kan byen din ha opp til 1 million innbyggere som simuleres fra de blir født til de blir kremert eller begravd på en kirkegård. For det fjerde lages det hele tiden nye bygninger, mods og kart som du selv kan legge inn via Workshop i Steam. Dette gjør at spillet får en utrolig til holdbarhet og hvor du hele tiden kan forandre på det du allerede har bygd. For det femte så er det et spill som passe alle aldre, om du er ung eller gammel gubbe som meg. Det fenger uansett. For det sjette så koser det KUN 200 KRONER!

De 101 timene har jeg kun brukt på en by og som jeg ennå ikke er helt ferdig med. Jeg finner stadig nye ting å forbedre den på og det er alltid noe som trenger at du følger med på. Alt dette gjør at spillet Cities Skylines har en eviglang holdbarhet. 

mine foredrag Spill er sunt kommer jeg til å presentere Cities Skylines som et sunt og godt spill. Kreativt og underholdende. Bedre enn det kan det ikke bli. 

Takk til utvikler Colossal Order som har gitt oss dette spillet og nå håper jeg de i tiden fremover vil komme med mer innhold etter hvert som tiden går. Det vil i alle fall sørge for at jeg blir sittende enda mer med spillet. 

Nedenfor ser du noen skjermbilder som jeg har selv tatt. Om du ennå ikke har kjøpt spillet så gjør det. Om du har en sønn eller en datter som liker å være kreativ, så er dette et spill for dem. Stort sunnere spill finner man ikke. 

Liker du slike spill og har du spilt Cities Skylines?

#citiesskylines #colossalorder #paradoxinteractive #paradox #bybyggespill #simulator #pcspill #pcgame #pcgamer #pcgaming #pc #ilovegaming #gamer #gaming #spillersunt #foredrag #sponsoredby #intel #kingston #gigabyte #benq #xfx #coolermaster #citybuildergame #citybuilder

Disney Infinity-universet utvides stadig!

Som dere vet så drar jeg land og strand rundt med foredraget mitt Spill er sunt. Der forteller jeg blant annet om spill som spesielt egner seg til barn og familier. Disney har en god stund nå vært på markedet med deres Disney Infinity og Disney Infinity 2.0. Dette er spill som egner seg meget godt til barn og unge samt til god familieunderholdning. Gjennom kjente og kjære spillfigurer fra Disney-universet kommer disse til live i spillet. Du setter en figur på portalen og vips er figuren med i spillet. Gjennom å gjøre dette kan opp til to personer spille samtidig og hvor hver og en figur har unike egenskaper. Videre kan du sette inn powerbrikker og disse gir spesielle egenskaper til figurene utover det som allerede ligger til grunn. 

Jeg har fire barn. De to største er ikke helt målgruppen til spillet, men de to minste på henholdsvis 7 og 11 år sluker spillet rått. De elsker Disney Infinity. Er det noe de liker svært godt, så er det å be hjem venner og for så å spille, lage og dele. Disney Infinity er ikke bare et spill. Du kan faktisk lage dine egne brett og som du igjen kan dele med andre. Jeg har ikke tall på hvor mange brett som barna har lagd og selvsagt hvor jeg har fått prøvd meg. I spillet kan de også legge opp feller for meg og når jeg går på en slik felle, ja så ler barna hysterisk. 

Den siste pakken figurer som kom på markedet var de kjente og kjære Aladdin og Jasmin. Disse figurene gir enda mer magi til spillingen med sine egenskaper og muligheter. Dette åpner opp en helt ny verden igjen og som sørger for at barna spikres til skjermen i ren kreativ underholdning. Jeg har sett hvordan barna stråler opp for hver gang en ny Disney-figur dukker opp og hvordan de med en gang går i gang og spiller. 

Det beste med Disney Infinity er at man aldri går tom for gaveideer. For som du vet, så har Disney litt av en samling figurer å velge i mellom og med stadig nye filmer som dukker opp, øker bare universet. For mitt sitt vedkommende, vet jeg at jeg uten problemer kan anbefale Disney Infinity til foreldre for spillene er meget gode, underholdningsverdien er stor og sist men ikke minst, barna blir kreative av å spille Disney Infinity. Med alt dette kan jeg si at Disney sørger for sunn spilling, noe jeg selvsagt er veldig glad for. 

Disney Infinity og Disney Infinity 2.0 – opplev magien med interaktive figurer. Bli kreativ og la deg underholde av det Disney har å by av godbiter for alle og enhver. 

Spill er sunt anbefaler Disney Infinity!

#disneyinfinity #disney #familiemoro #familieunderholdning #spillersunt #sunnspilling #jasmin #aladdin #spill #games #konsollspill #anbefales #recommending #familyfun #familygame #game #ilovegaming #gaming #gamer #consolegaming 

Gotham is Mine

Selv om spillet igjen har blitt utsatt, så kan jeg ikke si annet enn at jeg gleder meg sykt til Batman: Arkham Knight. I dag kunne vi lese at spillet ikke dukker opp i fysisk form i spillbutikker, men må lastes ned. Selv synes jeg det er helt greit. For om du hadde tatt deg en tur, så ville du ha sett på hundrevis av gamle spill stående rundt omkring i hyller i huset. 

Hvorfor gleder jeg meg til Batman Arkham Knight? For det første ser det ut til at utvikleren Rocksteady har brukt masse resurser på å få til et spill med stor dybde, masse action og herlige detaljer. For det andre digger jeg Marvel-universet og for det tredje, så er grafikken til å bli sykt bra. Tidligere Batman-spill har vært i toppklasse. Selv om spillet har blitt utsatt, så er det ikke annet enn å si følgende “den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.”

Gleder du deg til dette spillet? 

#warnerbrosinteractive #batman #batmanarkhamknight #pcgame #pcgames #pcgaming #pcgamer #ilovegaming #gaming #gamer #spill #pcspill #batman #rocksteady #sponsoredby #intel #kingston #gigabyte #benq #xfx #coolermaster

Avkjølende tid med kong Nepton 120XL!Cooler Master
er som navnet tilsier mestere når det kommer til kjøling. Gjennom mange års erfaring har de bygd opp et varemerke som enhver gamer kjenner til. Selv har jeg hatt veldig mye med merket Cooler Master å gjøre og kan vel innrømme min forkjærlighet til deres mange herlige produkter. Da tenker jeg på de stilfulle og heftige kabinettene til de stillegående kjølesystemene selskapet har å by på. Cooler Master er rett og slett konger når det kommer til gamingprodukter for oss kresne gamere.

I den siste tiden har jeg fått kjærlig pleie av Cooler Master og denne gangen en mer kjølende opplevelse. Rettere sagt, det er vel kanskje ikke jeg som har fått avkjølt meg, men min heftige Intel i7 3770X prosessor. Produktet som har fått kjørt seg er Nepton 120XL og som du sikker skjønner er et kjølesystem.I
starten var jeg litt skeptisk til å prøve ut produktet, for jeg har ikke så veldig god erfaring med vannavkjøling. Jeg var vel en av de første i Nord-Trøndelag til å skaffe meg et vannavkjølt skjermkort, et skjermkort som for noen år siden kostet over 10 000 kroner. Skjermkortet funket godt i ca. et års tid og krevde sykt mye strøm og hvor jeg måtte kjøpe inn en 850W strømforsyning.

en dag, mens jeg satt og koste meg med spilling, kjente jeg det luktet svidd elektronikk. Jeg lette febrilsk etter hvor lukten kom fra og plutselig så jeg på innsiden av kabinettet at det var røyk som sivet ut. Da skjønte jeg at noe var skikkelig galt. Jeg slo av PCen, dro ut strømstøpselet fra  strømforsyningen og kjapt åpnet opp kabinettet. Da veltet det ut røyk. Det visste seg nemlig at det hadde lekket væske inne i skjermkortet som fikk det til å kortslutte. Tenk deg om vannet hadde fosset ut av skjermkortet og spredt seg utover hovedkortet, da kunne hele PCen ha gått fløyten. Heldigvis skjedde ikke det og kun skjermkortet mitt som bokstavelig talt gikk opp i røyk.Etter
den episoden har jeg vært veldig skeptisk til å ha vann på innsiden av kabinettet. For en lekkasje kan gjøre veldig mye skade. Jeg kjenner flere som kun har vannavkjøling i sine PCer og som funker helt fint og har gjort det lenge. Jeg var nok ekstra uheldig med skjermkortet mitt. Så ved den viten var jeg klar over farene med å montere inn Nepton 120XL som en vassekte vannavkjøler, men uløkka skjer vel ikke to ganger tenkte jeg og startet på med monteringen.

Cooler Master Nepton 120XL er for å være helt ærlig et enkelt produkt å montere og om du ikke er super flink med montering, så følger det med en veldig beskrivende manual. Om du er i tvil om kjøleren passer til ditt “oppsett” så kan du sjekke ut på baksiden av esken. For der finner du masse info om hva kjøleren passer til.Med
i esken følger det med monteringssett, kjølepasta samt alt av skruer du trenger om du skal montere viften på utsiden av kabinettet eller ikke. Når du tar av den gamle kjøleren, pass på å rengjøre overflaten av prosessoren slik at den nye kjølepastaen får spredt seg godt og gjort nytte for seg. En annen ting, vær forsiktig og ikke bryt ting på plass. Har hørt om flere som har ødelagt både hovedkort og prosessorer på grunn av brutale handlinger. Er du forsiktig, så er ikke dette noe problem i det hele tatt.

Det beste med vannavkjøling er stillheten du opplever og den jevne kjølende effekten du får ut. Jeg har en ekstremprosessor fra Intel og som trenger god kjøling for å funke stabilt. Fra før av har jeg en stor Cooler Master 425s kjøler som så absolutt gjør nytten, men når man først skal bytte så måtte det bli til Nepton 120XL.selve “enheten” finner du delen som skal på prosessoren og på den lyser logoen til Cooler Master stilfullt opp. Videre har du to slanger og en kjølerele. På sistnevnte kan du montere på to vifter etter hvor heftig du vil kjølingen skal være. Disse viftene er av type Silencio FP 120 som skal gjøre kjølingen så stillegående som mulig. I tillegg kobles viftene på hovedkortet med 4pins koblinger som gjør at de styres etter hvor varmt det blir.

Når det hele er koblet på så er det bare å krysse fingrene for at alt humper og går igjen noe det selvsagt gjorde. Nå har det godt tjue dager siden monteringen og jeg er i syvende himmel. Makan til god og stillegående kjøling skal man lete lenge etter. Faktisk ligger temperaturen jevnt over rundt ca. 40 grader og det under spilling av spill som Far Cry 4, Battlefield Hardline og Cities Skylines med maks grafikk og effekter påslått. Det sier litt. Med et slikt resultat kan jeg ikke annet enn å være svært så fornøyd med Nepton 120XL som funker perfekt for mitt bruk.

Om du vil vite mer teknisk info om dette produktet, så gå inn på nettsiden til Cooler Master.

Hvilken kjøling bruker du på prosessoren din og hvilken prosessor har du? 


#coolermaster #nepton120xl #cooler #cpucooler #pcgamer #pcgaming #pc #ilovegaming #gaming #gamer #recommending #recommend #farcry4 #battlefieldhardline #citiesskylines #pcgame 

Jeg er hotellsjef i den mystiske filmen om Dirk Ohm!Tenk det, den 6. mars var jeg på verdenspremiere av filmen Dirk Ohm – illusjonisten som forsvant. Hvorfor var jeg på verdenspremieren? Jo nå skal du høre. Jeg var så heldig å få en liten dedikert rolle i filmen og hvor min rolle var hotellsjef. I tillegg var jeg med på en rekke sceneinnspillinger som statist. Så spenningen var stor da jeg og min datter satte oss ned på hagestoler som var satt opp for anledningen på Bjørgan Skianlegg. For filmen skulle presenteres for første gang på et lerret ute i åpen himmel. Rammen rundt dette arrangementet kunne ikke ha blitt bedre. Det var stjerner, måneskinn og masse folk som var med på å sette den gode stemningen. I tillegg var både regissør Bobbie Peers og Maria Ekerhovd der, samt stjernen August Diehl som er mest kjent fra storfilmen Inglorious Basterds og de andre skuespillerne Jørgen Sandvik Langhelle (kjent fra filmene Pioner, The Thing, Varg Veum – De døde har det godt og sist men ikke minst Mannen som elsket Yngve), Alexandra Rapaport (kjent fra filmene Jakten, Inga Tårar og Tsatsike) og
Sara Hjort Ditlevsen (Bormgan)


Maria og Dirk Ohm på hotellrommet…

At filmpremieren var ute, kunne ikke ha passet bedre inn, for handlingen i filmen foregår stort sett også ute og det i bitende kulde. Husker godt hvor mye jeg frøs da jeg var med i en scenen hvor det var en leteaksjon. Det var bikkjekaldt og føttene var stive som ispinner, selv om jeg hadde på meg godt med klær og sko som egentlig skulle takle kulden. Mye stillesitting og små bevegelser sørget for at kulden fikk satt seg godt under innspillingen, noe som også skjedde under verdenspremieren.


Det ordnes til festforestilling på Bjørgan Skisenter…

Jeg og datteren min dro tidlig for at vi skulle få gode plasser, men vi tenkte ikke på at å sitte så mange timer stille ville få oss til å hakke tenner som hakkespetter. Men bort i fra kulden. Bare det å få muligheten til en rolle i en norsk spillefilm var kjempemoro og noe jeg aldri har vært med på før. Med denne rollen fikk jeg et lite innblikk i hvordan film lages og hvor møysommelig arbeid det er. For ting tar virkelig tid. Selv om rollen min som hotellsjef ikke var stor, gikk det nesten med en hel dag til innspillingen av scenen min.


Datteren min og hovedrolleinnehaveren August Diehl på verdenspremieren…

Om du forventer en film med masse action, så er ikke Dirk Ohm noe for deg, men om du forventer litt mystikk, drama og litt humor, så er filmen definitivt noe du bør få med deg. Jeg har lest flere anmeldelser av filmen og som synes den er kjedelig og hvor hovedrolleinnehaveren ikke på langt nær lever opp til forventingene. Klart, jeg som har vært med i filmen blir vel kanskje litt patriotisk, men den røde tråden i filmen er ensomheten. Det å være mutters alene i en verden er ikke bra og dette er nok det den tyske illusjonisten opplevde sine siste dager i Grong.  Han var ensom og nærmest forlatt. Rundt denne ensomheten illusjonisten opplevde spinnes en historie som tar deg med til en stor leteaksjon etter en jente ved navn Maria som blir sporløst borte. Plutselig dukker jenta opp på hotellrommet til illusjonisten og det er her du etter hvert skjønner at noe mer mellom himmel og jord. Det store spørsmålet jeg satt med da Maria dukket opp var om Dirk Ohm hadde noe med forsvinningen å gjøre, men etter hvert som filmen trer fremover i handlingen blir alt mer og mer mystisk. Noe mer om handlingen vil jeg ikke si og vil heller anbefale deg å se filmen når den nå har premiere på norske kinoer den 27. mars.


Navnet mitt i rulleteksten…

I alle fall, filmen er inspirert fra en hendelse fra 2003 hvor illusjonisten Dirk Ohm plutselig blir borte fra Grong på et mystisk vis. Det blir selvsagt satt i gang en stor leteaksjon og det er rundt Dirk Ohm siste timer regissøren Bobbie Peers har prøvd å dramatisere. Jeg synes Bobbie gjør en god jobb og hvor vi hele tiden blir satt på pinebenken over å få vite hva som virkelig skjedde den dagen illusjonisten Dirk Ohm ble borte. Bobbie Peers har blant annet vunnet  Gullpalmen i Cannes for sin kortfilm Sniffer og har blant annet hatt en serie på TV2 for ikke så altfor lenge siden. Manuset til filmen er skrevet av Bjørn Olav Johannesen som blant annet står bak TV-serien Kampen for tilværelsen Wim Wenders’ nye film Every Thing Will Be Fine.

Jeg vil avslutte med å skrive at jeg synes det var moro og interessant å være med i en spillefilm. Selv om rollen min ikke er særlig stor, så er jeg med. Dirk Ohm – Illusjonisten som forsvant er en dyp film som passer stort sett alle aldre og som kanskje har litt sansen for drama. Skal du se filmen?

#dirkohm #sfnorge #påskekrim #skuespiller #hotellsjef #film #movie #cinema #augustdiehl #bobbiepeers #jørgensandviklanghelle #mariaekerhovd #alexandra rapaport #sarahjortditlevsen #verdenspremiere #kino #drama #bjørnolavjohannesen #gamer #pcgamer #konsollgamer #ilovegaming 

Tøff Battlefield-kake…

Forrige helg var det duket for bursdagsfeiring av vår sønn. Et av ønskene var at han kunne få en Battlefield-kake noe selvsagt dama mi tok på strak arm. Hun lagde den nydeligste Battlefield-kaka og som vanlig ble den veldig populær. Som vanlig var kaka himmelsk god på smak.

Her er i alle fall kaka…

#kake #cakeboss #battlefieldkake #battlefield #gamerscake #bursdag #birthday #ea #electronicarts #ilovegaming #gamer #pcgamer #konsollgamer #consolegamer 

Vinn fete premier på TG!

Jepp, om du kommer på foredraget mitt Spill er sunt på The Gathering, så har du faktisk sjansen for å vinne meget fete premier. Alt fra spill til headset, musmatter, filmer og andre stilige spill og filmeffekter. Den 1. april skal jeg holde tre foredrag, det vil si kl. 10:00, 13:00 og 15:00 og alle er hjertelig velkommen til å delta. 

Spill er sunt er et foredrag som tar sikte på å hjelpe foreldre i et komplekst spillunivers som deres barn befinner seg i. Det viser seg nemlig at foreldre i dag ikke har den minste anelse på hva barna deres spiller og hva som skjer fremfor skjermen. Jeg vil gi et balansert blikk på det man opplever som gamer. Det vil også bli snakk om hvordan foreldre kan bli en større del av spillingen til sine barn og hvordan de kan få til et godt harmonisk forhold når det kommer til spilling. 

Jeg vil også snakke om utdannelse og hvilke muligheter som ligger til rette for de som ønsker å jobbe innenfor spillbransjen. Her er det store muligheter og hvor mye penger ligger og venter. Det gjelder bare å gripe sjansen. Mange foreldre i dag har fordommer mot spilling og ser helst at sine barn og unge spiller minst mulig. Mange foreldre synes sågar det å jobbe med spill er dumt og ikke vil gi noe. Der tar de feil. Med godt fokus fra den som vil inn i spillbransjen, så ligger det mange åpne muligheter og gode penger, etter hvert. 

Jeg gleder meg stort til den 1. april og til å dele mine erfaringer, kunnskaper og sist men ikke minst premier som jeg har med meg. Det skal bli utrolig moro. 

En av premiene du kan vinne er to meget fete gamingsett fra hama

Mer info om uRage Gamingset finner du HER.

Med det vil jeg ønske deg hjertelig velkommen til Spill er sunt  på årets The Gathering i Vikingeskipet

#thegathering #dataparty #computerparty #spillersunt #premier #prizes #foredrag #lecture #ilovegaming #sponsoredby #intel #kingston #gigabyte #benq #xfx #coolermaster #qpad #gamer #pcgamer #konsollgamer 

Et lite, men stort hjelpemiddel!Først som sist skal jeg innrømme min hunger etter lagringsmedier. Jeg har en god del harddisker liggende rundt omkring, ikke bare hjemme. Er det noe jeg mener er svært så viktig i vårt digitale samfunn så er det backup. At jeg i tillegg er litt skeptisk til digital lagring, gjør vel ikke saken noe bedre. Å ha personlige bilder liggende på en harddisk f.eks. til mine svigerforeldre er mye mer sikkert enn å ha de samme personlige og private bilder liggende i en digital sky som kan bli hacket av uvedkommende.

Nei, da er lagring i fysisk tilstand det beste. En ekspert på dette området gjennom mange år er Freecom. Jeg har ikke så altfor mye erfaring til dette merket bortsett fra et par harddisker for en god del år siden og som avgikk med døden etter lang og tro tjeneste. Nå har jeg omsider gitt merket en ny sjanse og føler det er på tide å gi Freecom litt mer fokus.

Jeg har nærmere bestemt gjort meg avhengig av en såkalt Freecom Tough Drive mini SSD på 128GB. Denne finnes også i 256GB, men for meg holdt det med en 128GB. Det første jeg legger merke til er hvor godt “polstret” den er. Faktisk sier Freecom selv at denne kan mistes fra ca. fire meters høyde uten at den vil ta skade av det, noe jeg kan skjønne med tanke på “polstringen” rundt produktet.

Det andre som jeg synes var smart, var måten USB 3.0-koblingen vippes ut av selve “polstringen”. Genialt og tar veldig liten plass. I tillegg er produktet veldig lett og som gjør det praktisk å drasse med seg rundt omkring, noe jeg har gjort. I huset hos oss er det flere PCer som står og surrer og da er det godt å kunne ha en slik liten sak hvor man enkelt kan overføre filer på.

For det tredje som jeg ble overrasket over var hvor rask den var til å overføre og motta filer. Helt utrolig hvor kjapt det gikk og i følge Freecom selv så takler mini SSDen 480MB i sekundet via USB 3.0. Å overføre bilder går nærmest på sekundet. Aldri før har det vært så herlig og avslappende å se filene flakse avgårde i en superspeed man bare kunne ha drømt om tidligere.

nå skjønner du sikkert godt hvorfor jeg vil skrive om denne lille saken. Genialt Freecom og takk for et produkt som hjelper meg å ta vare på bilder, filmsnutter samt andre viktige filer som jeg er redd for. Om du vil vite mer om produktet, så kan du ta turen inn på nettsiden til Freecom. 


Se bort i fra støvet er du snill…

#freecom #ssd #minissd #usb3 #gamer #pcgamer #lagring #backup #ilovegaming #pcgaming #recommend #pc