Sommerfugler i magen!

Førstkommende torsdags kveld skal jeg holde et av mine aller største foredrag for “Spill er sunt”. Den kvelden blir jeg å finne i Hitrahallen fra klokken 19:00. Jeg har holdt mange foredrag fra før av, men ikke noen som blir så stort som dette. Det er forventet full hall og det blir satt opp storskjerm som jeg kan bruke for å presentere foredraget mitt. Denne kvelden har Hitraværingene virkelig slått på stortromma og vil sørge for at kvelden blir så unik som mulig. Jeg får gjøre mitt og gi alle de som kommer et foredrag som fenger og engasjerer.  

Selvsagt sørger dette for at sommerfuglene i magen min svirrer ekstra mye. For det å snakke fremfor mange folk er jeg for så vidt vant med, men det å snakke om at “Spill er sunt” for så mange, er jeg ikke vant med. Derfor blir det ekstra spennende med tanke på at foredraget mitt at lagt opp til å skape en del diskusjoner slik at de som kommer blir en del av opplegget. I tillegg kommer jeg også til å dele ut en rekke premier. Alt fra headsets, spill, mobiltelefoner, spilleffekter, stilige filmplakater til bøker. Dette er premier som er satt av til de som er med og bidrar til et “engasjerende” foredrag. 

Her er en artikkel fra Hitra-Frøya.no om foredraget.

Så nå sitter jeg her og kjenner sommerfuglene bare øker i antall i magen. Ikke lenge igjen nå. 

#foredrag #spillersunt #hitra #kommune #frøya #zte #vinn #engasjert #spill #gamer #gaming #spillentusiast #fillan #skole #premier #mobiltelefon #spilleffekter #games #forelesning #lecture #healthygaming 

Er du spillavhengig?


Et av spillene barn og unge helst vil spille er Grand Theft Auto V

Kanskje
er jeg avhengig av å spille. I alle fall, hvor går grensen for å være avhengig og hvor mye kan man sitte og spille uten å være avhengig? Dette er spørsmål som mange lurer på. Selv spiller jeg gjennomsnittlig 1 1/2 time pr. dag “alene”. Sammen med barna kan det fort hende det blir en syv til åtte timer i løpet av en uke. Er jeg da avhengig? Alle mennesker bør ha en hobby. En hobby er “sunt” for helsen og gir deg mulighet til å rømme fra livets “mas” og inn i en boble som kun du har kontroll over. En slik boble er viktig for oss mennesker og som kan inneholde alt fra fisking, idrett, sying, strikking til spilling. Å få tankene på noe annet en liten stund er som god terapi.

Derfor blir det også vanskelig å skille mellom det som er avhengighet eller ikke. Om det går dager uten spilling, så takler jeg selvsagt det, men når jeg først setter meg ned for å spille, så kjenner jeg hvor godt det i grunnen er. Går det mange dager at jeg ikke for spilt, så kjenner jeg at absinensen ikke er langt unna. Vil det da si at jeg kanskje er avhengig likevel da? 

I en spørreundersøkelse Medietilsynet har gjort med 500 barn og unge. kommer det frem at dataspilling er veldig viktig del av livet deres. Det er mange foreldre som synes spilling er et tåpelig fenomen og mener at barn og unge heller skal være ute og klatre i trær, bygge trehytter, leke med venner eller ting som de gjorde da de var unge. Tiden har forandret seg og nå henger vi mer fremfor en skjerm, enn er ute. Jeg husker godt hvor frustrerte mine foreldre var da jeg kom hjem for å stemple, for så å forsvinne ut blant mine venner. På den tiden var det ikke mobiler og da måtte vi komme oss hjem til middag og kveldsmat, lekser med mer til fastbestemte tider. Slik er det ikke nå i dag. Barn og unge bruker mye tid fremfor skjermen, men kan vi si at de da er avhengige eller er det dataalderen som har forandret oss?

Videre i spørreundersøkelsen kommer det frem av mange av de 500 barn og unge bruker minst to timer på å spille spill. I mine foredrag “Spill er sunt” anbefaler jeg mellom en halv time til fire timer med spilling eller skjermtid som det så fint heter i dag hver dag. For jeg mener bestemt at det er bedre at barn, unge eller voksne spiller spill enn sitter passivt og ser på TV. Spilling sørger nemlig for at man trener flere ting samtidig. Man blir mer kreativ og fantasifull, får bedre reaksjon, koordinasjon og blir mer taktisk når man spiller. Dette er selvsagt veldig positivt. 

Undersøkelsen viser også til at man spiller for å være sosial. Det vil si, men spiller sammen med venner og snakker via programmer som Skype, Ventrilo, Mumble, TeamSpeak med mer. Selv spiller jeg aktivt sammen med klanen min Trønderbataljonen. Det å kunne spille samtidig som du “prater” skjit er noe jeg liker veldig godt. Om vi sender i vei taktiske beskjeder, advarer mot fiender eller rett og slett løser verdensproblemer, så er det faktisk blitt sosialt å spille i dag. For meg er det å spille alene kjedelig og det ender som oftest opp til at jeg spiller spill som mine venner spiller, slik at vi kan nyte hobbyen sammen.

En annen ting som er med på å fange oss spillere til å sitte time etter time, er konkurransen vi opplever mellom oss. For det å kunne vinne over venner er stort og spesielt med at man i tillegg får til å prate med hverandre når man vinner, er utrolig moro. Spilling øker konkurranseaspektet vårt betraktelig, på lik linje som om vi sparker fotball sammen med venner på fotballbanen. 

Spill er kommet for å bli og opptar stadig flere og flere i samfunnet vårt. Det som er viktig, er at foreldre skjønner at spillingen må tas på alvor og at de setter av tid til barn og unge og viser interesse. For med det kan de også få et mer åpent forhold til deres barn og unge og som igjen gjør at man kan sette klare grenser sammen. Det er foreldrene som sitter med nøkkelen her. 

Tilbake til avhengighet igjen, om du spiller minst to timer pr. dag, så er det lite trolig at du er avhengig. Det er først når spilling går utover familie, mat, lekser og det sosiale livet at man virkelig skal være forsiktig. Før den tid, bør foreldrene ha fanget opp faresignalene og sørget for at man finner en sunnere vei for den som spiller. For tross alt, er spilling en “sunn” hobby såfremt man klarer å holde grensene som settes. Jeg er heldigvis ikke avhengig av spilling, selv om jeg setter stor pris på tiden jeg får hver dag med spilling. For meg er spill en stor hobby og håper selvsagt å kunne fortsette å nyte denne uten at noen kan kalle meg for avhengig. 

Samme spørreundersøkelse beviser også at når barn og unge spiller, så vil de aller helst spille Minecraft, FIFA eller Grand Theft Auto V.

Om du vil lese mer fra Medietilsynets spørreundersøkelse, så kan du det HER.

Hvor mye spiller du pr. dag og da tenker jeg på alle slags spill, om det er på konsoll, nettbrett, mobil eller PC? Hvor tror du grensen mellom det å være avhengig til å ha et sunt forhold til spilling går? Har du kontroll på hvor lenge og hva dine barn og unge spiller? Klarer du deg uten spilling la oss si en ukes tid? 

#spillersunt #grandtheftautov #gtav #rockstarstudios #rockstar #ea #electronicarts #fifa #spill #gaming #gamer #blog #blogg #minecraft #videogame #healthygaming #violence #voldelig #avhengig #addicted #

Har Microsoft tapt kampen med Xbox One i Norge?


Meg som spiller Pinball Dreams på Amiga 500…

Alle
gamere vet at det alltid har vært en kamp mellom de største spillselskapene som Electronic Arts, Sony og Nintendo. Disse selskapene har gjennom mange år knivet om oss “trofaste” gamere gjennom å servere oss nye konsoller og spill. Alltid har spørsmålet vært, hvem er best, hvem er størst og hvem vinner konsollkrigen? Det selskapet som har solgt flest konsoller er for mange den som har vunnet. 

Jeg har alltid vært en trofast gamer ovenfor helt siden min kjære Commodore 64 ble innkjøpt for oppsparte penger. Jeg jobbet og slet for å få råd til maskinen og fra den dagen den kom i hus, var jeg solgt. Commodore var det selskapet som brakte meg på banen som en skikkelig gamer eller nerd som mange kaller oss. I flere år var Commodore store på markedet og jeg kjøpte meg etter hvert Amiga 500, Amiga 600 og Amiga 1200. Jeg leste tonnevis med blader og digget tilværelsen som gamer. 

ble livet snudd litt på hodet og jeg begynte å studere. Da måtte jeg velge mellom Amiga og PC. Dessverre ble det PC og en Compaq Pressario DX2 66MHz ble kjøpt inn. Så gikk det lenge på PC og PC-spilling. Min aller første “konsoll” var i grunnen Xbox. Den fikk i starten veldig stor plass i gamerhjertet mitt. Konsollen var perfekt til gaming. Så fant jeg ut at jeg ikke kunne nøye meg med Xbox-en, så en Playstation 2 kom i hus. Da ble det mange gode stunder med familien og Buzz Junior-spilling. Etter hvert som tiden gikk, fikk jeg tak på Wii, Playstation 3, Xbox 360, Wii U og til slutt Playstation 4. For meg har alle konsoller vært like mye verdt spesielt med tanke på at de er forskjellige på sine unike måter. 

For andre gamere er det kun et “merke” som gjelder. Enten er det Nintendo med Wii U, Sony med Playstation 4 eller Microsoft med Xbox 360 (snart Xbox One). Her er det mange som forholder seg til det ene selskapet og blir kategorisert som “fanboys” eller “fangirls”. I november i fjor lanserte Sony sin etterlengtede Playstation 4 og frem til i dag har de solgt godt i følge norske butikker som selger spill og konsoller. I dag fikk vi vite at Microsoft vil lansere Xbox One i september og da stiller jeg spørsmål om Microsoft vil kunne ta igjen det tapte forspranget til Sony med å selge godt med Xbox One. 

mine foredrag Spill er sunt, spør jeg alle de som kommer om hvilke konsoller som finnes i hjemmene deres. Da svarer faktisk flesteparten at de har en Playstation 3 i huset i tillegg til en Wii eller Wii U. Faktisk er det flere som eier en Playstation 3 enn Xbox 360. Hvorfor er det slik? Med at Microsoft valgte å utsette lanseringen av Xbox One til september i år, ti måneder etter lanseringen av Playstation 4, vil det da allerede fra “konsollkrigen” har startet i Norge, være over og ut for Xbox One? 

Jeg skal ærlig innrømme å si at Playstation 4 er en utrolig god konsoll som jeg og familien har hatt mye glede av. Konsollen har blitt flittig brukt og spesielt til å spille spill som FIFA 14 og Knack. Jeg har kost meg med Tomb Raider og Killzone: Shadow Fall. Spill som virkelig får frem det ypperste i Playstation 4. Faktisk kan jeg innrømme, som en PC-spiller jeg er, at grafikken i f.eks. Tomb Raider faktisk ikke er så ulik PC-utgaven og da med maks grafikk slått på. Det sier litt over hvor heftig den nye generasjonen konsoller har blitt.

Nå venter jeg spent på Xbox One og se hvordan den er. Jeg er spent på hvordan salget av Xbox One blir i Norge og om konsollen klarer å ta igjen det tapte i forhold til Playstation 4. Hva tror du? Vil Microsoft klare mesterstykket eller er konsollslaget tapt før det hele tatt har fått startet? Hva tror du? Kommer du til å kjøpe Xbox One eller er det Playstation 4 som gjelder?

#xboxone #playstation4 #ps3 #ps4 #xbox360 #sony #microsoft #gamer #gaming #amiga #amiga500 #commodore64 #commodore #amiga600 #amiga1200 #konsoll #console #ps2 #playstation2 #blogg #blog #war #fanboy #konsollkrig #tombraider #killzone #shadowfall #fifa14 

Battlefield med planter og zombier!Alle
som kjenner meg vet at jeg er en stor fan av Battlefield og har vært det siden det første spillet så dagens lys i 2002. Battlefield 1942 var forut sin tid når det kom til onlinespilling. Her kunne man mønstre opp om spillservere og krige mot spillere fra alle verdens hjørner. Siden da og frem til i dag har Battlefield-serien vokst og blitt en veldig populær spillserie. Jeg har brukt hundrevis om ikke tusenvis av timer på denne krigsspillserien. 

Som mange av dere også vet, så er jeg far til fire nydelige barn og disse har selvsagt ikke blitt spart med tanke på hva spillverdenen har hatt å by på av godbiter. De har vokst opp med spill og konsoller på timeplanen, selvsagt med nøye vurderinger fra min side av spill som passer til de, både i forhold til alder og hva de liker. Spillene har vært varierte og passet godt inn slik at alle i familien også har kunnet delta. Selvsagt har de også fått spilt skytespill, men da spill som har passet deres alder. Dette
er noe jeg føler er veldig viktig og spesielt ikke slippe de til voldelige spill som definitivt ikke passer alderen. For det finnes nok av slike spill og hvor barn helt ned i 8-10 års alderen spillet spill som f.eks. Grand Theft Auto V og Battlefield 4. Dette er spill som er lagd for den eldre generasjonen gamere og ikke barn, derfor også aldersgrense på 18 år. Jeg har to sønner på henholdsvis 8 og 13 år. Spesielt sistnevnte har vært veldig på hugget for å spille spesielt Battlefield 4, noe jeg vet han kunne ha gjort en god figur i. For han er en god gamer og gjør det godt i mange forskjellige spill. Selv om han er 13 år, så mener jeg bestemt at Battlefield 4 og Grand Theft Auto V ikke er noe for han…ennå. 

Gleden var stor da et spill som virkelig tok barna og sist men ikke meg på senga, nemlig Plants vs Zombies: Garden Warfare. Selv om man dessverre ikke kan spille sammen samtidig i f.eks. split screen, så funker onlinedelen ufattelig godt. Sønnen min på 8 år har gått så langt å si at han “elsker” spillet og synes det er utrolig moro. Hva var det som egentlig gjorde han så imponert over spillet? For det første, han kan velge mellom å spille zombie eller en dødlig plante. I tillegg har disse forskjellige egenskaper. Her gjelder det å velge som passer ens spillestil og hva som funker best. Sønnen min fant fort sine favoritter. Det gikk ikke mange rundene før han faktisk eide og lå nærmest på toppen av rankinglistene. For det andre så fikke han nye oppgraderinger som igjen gjorde karakterene han spilte bedre på slagmarken.. For det tredje er spillet humoristisk anlagt selv om spillingen foregår på “død og liv”. For det fjerde så tjente han “penger” i spillet som igjen kan brukes til å kjøpe seg nye oppgraderinger. For det femte, spillet har flere artige moduser og flere ligner de jeg selv har spilt i Battlefield-spillene. For det sjette, så treffer spillet barna og meg midt i gamerhjertene våre. I
Plants vs Zombies: Garden Warfare gjelder det å tenke litt taktisk. Selv om du sikkert kan komme deg litt frem med å leke Rambo, så kommer du lengre om du spiller taktisk og overrasker fienden. Nettopp dette fant sønnen min på 8 år ut og ble etter hvert ganske så “lur” når det kom til å ta ut zombiene.Smyge seg bak og overrumple fienden var målet. Artig å se og spesielt når jeg selv som “erfaren” gamer gjør akkurat det samme på slagmarken. 

Grafikken i spillet er bygd opp rundt Frostbite 3, det vil si samme grafikkmotor du finner i Battlefield 4 og Need for Speed: Rivals. Fargene, omgivelsene og detaljene generelt treffer oss veldig godt. Den grafiske biten er på langt nær så fotografisk som i Battlefield 4 og Need for Speed: Rivals, men det gjør så absolutt ingenting. Vi blir rett og slett sjarmert i senk her. Noen vil nok si at det hele virker barnslig, men det er jo det som er meningen med nettopp dette spillet. Selv
om alt virker rosenrødt, så er det et par ting jeg har å utsette på spillet. Jeg savner rett og slett muligheten til å spille samtidig i split screen samt en egen modus som ikke krever nettilkobling. For om du skal spille Plants vs Zombies: Garden Warfare, må du ha Xbox Live. Dette er ikke alle som har, men foruten de to “tingene” så er spillet top notch og et godt alternativ i stedet for alle de supervoldelige skytespillene som finnes på markedet. Selv om dette er et skytespill, så er det et barnslig skytespill og slettes ikke realistisk for en femmer. Om barna dine gnåler på å kjøpe Grand Theft Auto V, Battlefield 4 eller Call of Duty: Ghosts, så har du her et alternativ som faktisk funker like godt. Spillet er i tillegg humoristisk og gir mange, mange timer med god, taktisk underholdning. 

Barna mine er i alle fall i syvende himmel med Plants vs Zombies: Garden Warfare og “elsker” spillet. For meg så kan det ikke bli bedre, for nå vet jeg at fokuset på de supervoldelige spillene er blitt byttet ut med dette. Så får kampen om Grand Theft Auto V, Battlefield 4 og Call of Duty: Ghosts komme senere. 

Spill er sunt anbefaler Plants vs Zombies: Garden Warfare

#plantsvszombies #gardenwarfare #garden #warfare #ea #popcap #electronicarts #frostbite3 #spillersunt #blogg #blog #spill #gamer #gaming #online #xbox360 #microsoft #videogame #fun #xboxlive #zombies #plants 

Bottoms up…

Har du hørt om Brantley Gilbert? Ikke jeg heller, men spørs om jeg skal begynne å følge litt mer med på hva han foretar seg i tiden fremover. For dette var da ganske så bra og for øyeblikket ligger låten hans “Bottoms Up” på en 34. plass på den amerikanske Billboard-listen. En låt som jeg selv synes er fin og som spilles titt og ofte på kontoret mitt. Faktisk, jobber jeg best med musikk og spesielt når det er snakk om bra musikk i følge mine ører. Selvsagt, hver sin smak. 

Musikk er litt som livet mitt og hører på mye forskjellig. Har alltid likt mye forskjellige sjangere innen musikk og spesielt etter tiden som DJ har jeg likt veldig mye forskjellig. 

Hva synes du om låten? Hvilken sjanger musikk liker du?

#brantleygilbert #billboard #hit #music #country #usa #top #musikk #hitliste

Denne MÅ jeg se!

Det er så mye jeg ville ha sett, men rekker dessverre ikke på det. Tiden er presset til det ytterste med utrolig mye å gjøre både jobbmessig og på fritiden. Det jobbes også hardt med foredraget mitt Spill er sunt og skal holde flere foredrag utover våren rundt omkring i Norge.

En film som jeg bare må få med meg og det er filmen Need for Speed. Kanskje ikke så rart. En spillserie som jeg regelrett elsker og som stammer hovedsakelig fra Electronic Arts – er Need for Speed. Denne spillserien har år etter år fanget meg og fått meg til å bruke titalls av timer på. Da er det heller ikke så merkelig at jeg venter med spenning på den kommende Need for Speed-filmen. 

Jeg har sett og lest en del om den kommende Need for Speed-filmen og skal ærlig innrømme å si at den ser meget bra ut. Minner meg litt på Fast and the Furious-filmene og som jeg selvsagt liker veldig godt. Derfor er det med stor spenning, nå når det nærmer seg kinopremiere. For Need for Speed har premiere på norske kinoer den 14. mars og det er ikke mange dagene til. 

“Nylig ute av fengsel etter å ha blitt uskyldig dømt, ser gatebilsjåføren Tobey sin mulighet for hevn over sin tidligere og styrtrike kollega via et transkontinentalt billøp. Uhyre risikabelt og uhyre forbudt. Og da hans eks-partner får vite om planene, og utlover han en massiv dusør til den eller de som tar Tobey av dage, får løpet en helt ny og livsfarlig dimensjon?” Dette høres spennende ut og foruten mange fete biler, så får vi se en rekke stunts. 

Flere som gleder seg til filmen eller er det andre filmer som kommer på kino nå i vår som frister mer?

Skjeivfordeling!

Hva ville du ha kalt om du måtte gjøre alt i hjemmet og ingen var med og hjalp deg. Jeg ville ha kalt det “skjeivfordeling”. Har du hørt foreldrene si “dette er ikke noe feriested” og du er nødt til å bidra litt du også? Selvsagt ønsker at vi alle skal være med å bidra med å holde orden i huset og slik at foredeling blir så balansert som mulig. En jentegruppe som tar opp dette temaet i låten “Vacation” er GRL, som også for tiden florer på hitlistene sammen med Pitbull – Wild Wild Love. Er det slik at gutta er mer opptatt av å spille enn å hjelpe til i hjemmet eller er dette kun en myte.

Selv er jeg en person som gjerne er med på å holde huset i orden og er selvsagt pro likestillingen. Rydde, vaske, pusse støv med mer er noe som følger med og noe vi gutta gjerne kan bidra med. Skule jo søren meg bare mangle noe annet.

Her er låten Vacation av jentegruppa GRL som tar opp nettopp det temaet ag gutta heller vil spille enn å hjelpe til med å holde orden i huset…

Titanfall – tar det kverken på Battlefield 4 og Call of Duty: Ghost?

Et av de spillene som i disse tider knyttes mest oppmerksomhet mot er uten tvil Titanfall. Utvikleren er gamle ringrever og veldig godt kjent fra spillverdenen. Om du ikke har hørt om herrene Jason West og Vince Zampella, og i tillegg er aktiv gamer, så vil jeg fort tro at du ikke kommer fra vår planet. Disse to herrene var frontpersoner fra den kjente utvikleren Infinity Ward (Call of Duty: Modern Warfare). Men etter at de kom på kant med Activision, forlot de selskapet og dannet sitt eget, nemlig Respawn Entertainment. I tillegg, fra å være en del av Activison, skiftet de beite og hoppet over til Activisions store konkurrent –  Electronic Arts. 

Deres første spill som “nydannet” utvikler er Titanfall og etter å ha sett, hørt og lest om spillet er jeg bra sikker på at spillet kommer til å kapre en gode del av gamingmarkedet og konkurrere mot store spill som Battlefield 4 og Call of Duty: Ghost. Om Titanfall klarer å kapre alle spillere av disse spillene, er nok tvilsomt, men en stor bit av kaken kommer de garantert til å karre til seg. “Gjør deg klar for Titanfall. Titanfall er laget av flere av utviklerne som står bak Call of Duty-serien og er et helt nytt univers der man setter de små mot de store, det naturlige mot det industrielle og mennesket mot maskinene. De visjonære utviklerne hos Respawn har hentet inspirasjon fra erfaringene de har fra førstepersonsactionspill, og med Titanfall har de gått inn for å lage noe nytt og spennende til neste generasjons nettspill.”
Når du leser dette, så skjønner man godt hvorfor en hel spillverdenen venter spent på spillet. 

I tillegg til dette;
Rask og intens krigføring i fremtiden: I Titanfall gir morgendagens høyteknologiske krigføring deg frihet til å kjempe både som elitepilot og tunge, gigantiske, 8 meter høye titaner. Titanfall tenker nytt med hensyn til kamp og bevegelse og gir spillerne muligheten til å endre taktikk på et blunk, angripe eller flykte, avhengig av situasjonen.

Fremtidens flerspilleropplevelse: Spillet er et rent flerspillerspill, en ny opplevelse som kombinerer lynrask nettspillaction med faste scener man normalt bare finner i historiespill. Krysningspunktet mellom de to er en stor del av det som gir Titanfall sin identitet.

Visjonærene som definerte hvordan en hel generasjon spilte er tilbake! Respawn Entertainment ble stiftet i 2010 av Vince Zampella og Jason West, som tidligere hadde stiftet Infinity Ward og sto bak Call of Duty-serien. De bygger videre på erfaringene sine med en ny innfallsvinkel til spilldesign og lager et helt nytt univers i Titanfall.  

…høres ikke dette bra ut så vet ikke jeg! 

er det kun ni dager til Titanfall kommer for salg og spillet har forlengst fått “hit” status, spesielt etter betatesten som ble kjørt for ikke så lenge siden. Nå er det en hel spillverden som venter spent på det ferdige resultatet til Respawn Entertainment og selv gleder jeg meg stort til å slå kloa i spillet, selv om jeg vet det kommer til å gå i bekostning av blant annet min spilling av Battlefield 4 og Call of Duty: Ghost. Om Titanfall virkelig får fanget meg med sin actionfyllte handling vil tiden vise, men jeg skal ærlig innrømme at jeg har stor tro på spillet. For Titanfall ser virkelig flott ut med deres gameplay og actionspekkede handling. 

Er du en av de som nå venter i spenning på spillet? Hva gleder du deg mest til med spillet? Prøvde du betatesten? 
 

#titanfall #respawnentertainment #nerd #gamer #electronicarts #ea #fps #action #blog #blogg #infinityward #activision #callofdutyghost #battlefield4 #gamer #nerd #fun #spill #videogame #gaming

Jeg har latt meg imponere ZTE Nubia!

Å ta bilder er noe jeg setter stor pris på og har opp i gjennom årene har flere kameraer med forskjellige egenskaper. Etter at jeg fikk tak på ZTE Nubia har det å ta bilder virkelig fått en ny næring. Skulle nesten ikke tro det er mulig, men jeg tar faktisk flere bilder med min mobiltelefon enn jeg gjør med f.eks. Fujifilm FinePix S100FS, et slags hybrid kamera. Det spesielle med ZTE Nubia er kamerafunksjonen og effektene man kan bruke. I tillegg blir bildene utrolig skarpe og fine, kanskje ikke så rart heller da med 13MP kamera på mobilen. 

En annen ting som jeg har blitt imponert over er spillene som kan spilles på mobilen. Jeg har slitt med et eneste lagg i noen av spillene samt at den trykksensitive skjermen reagerer momentant på mine trykk. Har opp igjennom årene opplevd litt av hvert på dette området, men aldri på min ZTE Nubia. På min mobil finnes alt av strategiske spill, bilspill til quizspill i tillegg til selvsagt Flappy Bird. 

Bruker du for det meste mobilen din når du tar bilder?

Her har jeg forresten samlet noen bilder som jeg har tatt med mobilen og som dere kan se, så er kvaliteten så absolutt på topp;